FreshBooks vs Wave: A kezdők csata 2020-ban kezdődik

A FreshBooks és a Wave a legjobb könyvelőszoftverek közé tartozik, így a kisvállalkozásoknak fontolóra kell venniük a felhasználóbarát, felhőalapú programokat, amikor vásárolnak. Mindemellett mindkettő kielégíti minden üzleti vállalkozás alapvető könyvelési igényeit – a számlázást és a számlafizetést -, ezért mélyebben át kell nézni az eltérések azonosítása és a köztük történő választás között..


Az egyes kérdések mélyebb áttekintése érdekében javasoljuk, hogy olvassa el a FreshBooks áttekintést és a Wave áttekintést.

1

Számlázás

A pénzeszközök beszedése központi jelentőséggel bír az üzleti élet túlélésében. Sok kisvállalkozás először egy felhőalapú számviteli megoldáshoz fordul, mivel tudják, hogy jobban kell maradniuk a követelések felett és nyomon kell követniük azokat. Ez az egyetlen olyan funkció, amelyet garantáltan megtalál minden számviteli szoftverben. Az alábbi táblázat összehasonlítja a FreshBooks és a Wave számlázási beállításait.

Szolgáltatások: FreshBooksWave
Ismétlődő számlák küldése
A késedelmi díjak automatikus hozzáadása
Küldjön fizetési emlékeztetőket
Integrálható a leltárral
Számla a munkaidőért
Testreszabhatja a számlákat (nem sok lehetőség) (nem sok lehetőség)

A FreshBooks átfogó számlázási rendszert biztosít a felhasználók számára. Számlái egyértelműen vannak elrendezve, közös mezőkkel, mint például a vevő, a mennyiség és a jegyzetek. A számla beállítása után kiválaszthatja, hogy milyen gyakran küldjön fizetési emlékeztetőt a késedelmes számlákról. A FreshBooks egyedülálló a piacon, mivel lehetővé teszi az ügyfelek számára a fizetési emlékeztetők és a késedelmi díjak testreszabását.

Számla-beállítások-by-kliens

Sok vállalkozás havonta ugyanazon szolgáltatásokért számláz. A FreshBooks „visszatérő” funkció megjelenik minden megadott és elmentett számla után, vagy számla bevitelekor kiválaszthatja azt. Az időmegtakarító funkció azt is biztosítja, hogy az ügyfelek számlázhassanak, még akkor is, ha a könyvelő betegként vagy elfelejtve hív.

A Wave képes ismétlődő számlák beállítására, és további fizetési emlékeztető lehetőségeket kínál. Ugyanakkor a FreshBooksban nem lehet automatikusan hozzáadni a számlához késedelmi díjakat. A Wave alkalmazásban új sort kell hozzáadnia egy meglévő számlához, ha késedelmi díjat kíván felszámítani.

A FreshBooks alkalmazásban az ügyfél projektjeinél elvégzett órák bekerülnek a számlákba. A szolgáltatás tartalmaz egy projekt funkciót, amelynek a Wave nem rendelkezik. A kreatív és a projekt-alapú vállalkozásoknak mélyebben meg kell vizsgálniuk a FreshBooks könyvelőszoftver-igényeik meghatározását.

A FreshBooks alapvető készletrendszerrel rendelkezik, kivéve, ha alkalmazást vásárol, de számla létrehozásakor a kéznél lévő elemek közül választhat. A Wave nem tartalmazza a készletlehetőségeket, de ha nyomon kell követnie a rendelkezésre álló mennyiségeket és kezelnie kell a jelentős készleteket, javasoljuk, hogy nézd meg a Xero szolgáltatást. Kíváncsi vagy, ha elolvassa a FreshBooks vs Xero áttekintést.

Bár a számlák testreszabási lehetőségei léteznek a FreshBooksban és a Wave-ben, ezek korlátozottak. A testreszabható beállítások közé tartoznak a színek, betűtípusok és elrendezés. A Wavenak három számlasablonja van, amelyekhez logót adhat, míg a FreshBooks további sablonokat kínál, becsléseket és javaslatokat tartalmaz.

Egyedi Számla-beállítások

A számla elküldése csak az első lépés. Bár mindkettő automatikus fizetési emlékeztetőt fog küldeni a késedelmes ügyfeleknek, továbbra is jó ötlet, ha az üzleti tulajdonosok figyelemmel kísérik a cash flow-kat..

A kiemelkedő bevétel a FreshBooks fő műszerfalának tetején jelenik meg. A fizetendő számlák vizuális emlékeztetőjeként pirossal jeleníti meg az esedékes teljes összeget. A „haladó jelentések” szakaszban egy olyan számlaöregedési jelentést talál, amely a tartozás időtartamára bontja a lejárt követeléseket..

A Wave irányítópultja szintén bemutatja a tartozásait, de az információ megkereséséhez le kell görgetnie. Ennek ellenére a „számlák” képernyőn megjelenik a lejárt számlák elülső és középső része. A számlák elöregedéséről szóló jelentés szintén szerepel a „jelentések” szakaszban.

Hullám-számlák-Due-Portál

A számlázás szempontjából a FreshBooks jobb, mint a Wave. További lehetőségeket tartalmaz, például becslések és javaslatok elkészítését, amelyek számlákká konvertálódnak, és több automatizált funkciót.

Kerek: Számlázási pont a FreshBooks számára

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

2

Bills

A számlák fizetése szükséges, ha kellemetlen, az üzleti tevékenység része. A FreshBooks és a Wave a lehető legfájdalmasabbá teszi. A főoldal gombjai közvetlenül az űrlaphoz jutnak, hogy új költségeket írjon be.

A FreshBooks alkalmazásban a kiadási forma lehetővé teszi a kiadás típusának kiválasztását a legördülő menüből. Feltöltheti és csatolhatja a nyugtát, ha szükséges, és számlázhatóként jelölheti meg, ha az ügyfél visszatérítést igényel. A szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy a hitelkártyát fájlban tárolja, és számlák fizetésére is felhasználja.

Az „ismétlődő készítés” opció megjelenik minden új költségtérítő űrlapon. Ha ugyanazokat a költségeket fizeti havonta, mint például a bérleti díj vagy a közüzemi fizetés, az automatikus fizetés időt takarít meg, és ügyeljen arra, hogy soha ne kerüljön késedelmi díj befizetése miatt, mert elmulasztott egy fontos számlát. Miután kiválasztotta, hogy milyen gyakran kell fizetnie, és hányszor, elfelejtheti.

Beírása-a-New-költség

Noha a Wave-n könnyű megtalálni és kitölteni a költségkezelő űrlapot, akkor meg kell tennie egy további lépést, ha rákattint a „számla létrehozása” elemre, ha a fő navigációs menü „vásárlásain” és „számlákon” halad keresztül..

A Wave nem engedi a felhasználóknak, hogy beállítsák az ismétlődő számlafizetéseket, és nem tartanak nyilván a hitelkártyát.  

A Wave költségszámláján számokat rendelhet, beírhat jegyzeteket és csatolhat nyugtákat, de nem adhat hozzá sort adókhoz.

Példa-A-költség-Entry

A lekötött kiadások kördiagram formájában jelennek meg a FreshBooks fő műszerfalán. A Wave megjeleníti a lejárt számlákat és számlákat az irányítópult bal oldalán található listában. Mindkettőnek költségjelentése van, így velük nem nehéz nyomon követni a vállalkozásából kifolyó pénzt.

A FreshBooks számlafizetési funkciói több lehetőséget és funkcionalitást kínálnak, mint a Wave’s, az ismétlődő fizetésekkel és a tárolt hitelkártyákkal. Ebben a kategóriában egyértelmű nyertes.

Kerek: Bills Point for FreshBooks

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

3

jelentések

A FreshBooks jelentései soha nem nyernek, összehasonlítva más felhőalapú számviteli programok jelentéseivel. Különös jelentőségű a szolgáltatás elhanyagolása, tekintettel annak fontosságára az üzleti döntések meghozatalában, de csak kilenc jelentéssel rendelkezik.

Advanced-jelentések-szakasz

A FreshBooksban szereplő egyetlen pénzügyi kimutatás az eredmény. Nincs mérleg vagy cash flow kimutatás. A bankok és a hitelezők általában mindhárom kérelmet kérnek, amikor kölcsön igényelnek, tehát a FreshBooks felhasználóinak a másik kettőt manuálisan kell elkészíteniük..

A Wave a három fő pénzügyi kimutatást, valamint a vállalkozás más területeivel kapcsolatos jelentések sokkal nagyobb választékát nyújtja a felhasználók számára.

Jelentések-Screen-Shot

A számlák elöregedésének jelentése tipikus időkeretek alapján számítja ki a késedelemben lévő követelések összegét, például 0-30 napos késedelem vagy 90 plusz esedékes nap, de a Wave rendelkezik egy jelentéssel is, amely az ügyfelek jövedelmét jeleníti meg. A FreshBooks megáll a fiókok elöregedésének jelentésén.

Accounts-Aging-jelentés

A Wave kiegészítő jelentései tartalmazzák a forgalmi adót, a béreket és a bérszámfejtést, ha fizet a bérszámfejtésért. Noha nyomon követi az értékesítés és a béradók fizetését, online nem nyújthatja be.

Egyik szolgáltatás sem teszi lehetővé a jelentések testreszabását a dátumtartomány kiválasztása után. Ez nem jelent problémát az egyszerűbb vállalkozások számára, de az összetett vállalkozások esetleg módosíthatják a fiókcsoportokat és a kijelzőket. A QuickBooks Online rendelkezik a legjobb jelentés testreszabási lehetőségekkel.

A Wave legyőzi a FreshBooks-ot ebben a kategóriában, de egyikük sem szolgálja az összetett vállalkozások vagy a tulajdonosok igényeit, akik jelentésekre számítanak üzleti elemzésük és növekedésük érdekében. Ha további szüksége van, javasoljuk, hogy nézze meg a QuickBooks Online oldalt. A QuickBooks Online áttekintés felvázolja előnyeit és hátrányait.

Kerek: Jelentési pont a hullámszámláláshoz

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

4

Árazás

Egyetlen versenyző sem fogja legyőzni a Wave árait, mert ez ingyenes. Az összes olyan szolgáltatást megadja neked, amelyet havi díj felszámítása nélkül tárgyaltunk. Ugyanakkor felszámítja a bérszámfejtést és a kereskedõk feldolgozását, és a vállalat azt állítja, hogy elegendõ azoktól, hogy a felhasználók számára mindent megtehessen..

A FreshBooks a háromszintű havi árazási tervet követi, amelyet versenytársai oly sokan használnak. A legalacsonyabb havi terv, a Lite, lehetővé teszi öt felhasználó számára a program elérését havonta 15 dollárért. A szolgáltatás alapvető funkcióit tartalmazza, de csak akkor, ha havonta 25 dollárt fizet a középső rétegért, a Pluszért, fizetési emlékeztetőket küldhet, késedelmi díjakat számíthat fel és ütemezheti az ismétlődő költségeket..

A legfelső szint, a Premium 50 dollárba kerül havonta. Nem hozzáad funkciókat, de lehetővé teszi akár 500 felhasználó számára, hogy együtt dolgozzon a fiókjával. Bár valószínűtlen, hogy egy vállalkozás olyan sok könyvelővel rendelkezzen, hasznos lenne, ha a projektek erősen használnák.

A Wave az adószolgáltatás, a bérszámfejtés és a hitelkártya-feldolgozás díját számolja fel. A bérszámfejtési és adószolgáltatások csak hat államban érhetők el, és havi 25 dollárba kerülnek, plusz 4 dollár alkalmazottra. Csak a bérszámfejtés esetén havonta 20 USD, plusz 4 USD / alkalmazott.

A FreshBooks nem rendelkezik integrált bérszámfejtési szolgáltatással. Ehelyett fizetnie kell egy kiegészítőért, mint például a Gusto. Ha olyan programot keres, amely integrálja a bérszámfejtést, javasoljuk, hogy olvassa el a Xero áttekintést.

Egy olyan kisvállalkozás számára, amelynek a költségeket ellenőrzés alatt kell tartania, érdemes feliratkozni a Wave ingyenes szolgáltatására, még akkor is, ha a hátrányaival foglalkoznia kell. Ezért nyer ebben a kategóriában.

Kerek: Árképzési pont a hullámszámláláshoz

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

5

Felhasználóbarátság

Könnyű megtalálni az utat a FreshBooks és a Wave körül. A menüelemek világosan vannak címkézve és értelmesek. Az „új” tételek, például számlák vagy számlák hozzáadására szolgáló gombok jól láthatók. A feladatok elvégzése intuitív jellegű, és nem igényel sok szoftver tapasztalatot.

A FreshBooks sokat tesz a felhasználók támogatása érdekében. A releváns súgócikkek linkjei, valamint tippek és tippek a fő képernyőkön jelennek meg, amikor először navigál hozzájuk. Az ügyfélszolgálat e-mailben vagy telefonon érhető el.

A Wave súgója üzleti útmutatásokat, blogbejegyzéseket és videókat tartalmaz. A „help” gomb mindig balra jelenik meg a menüben. Ha rákattint, megjelenik egy mező, amely lehetővé teszi a könyvtárban való keresést anélkül, hogy elhagyná a képernyőjét.

Nem találtunk sok különbséget a társaságok között a felhasználóbarátság szempontjából, ezért ezt a szekciót döntetlennek hívjuk.

Kerek: Felhasználóbarátság Nincs egyértelmű győztes, mindkettőhöz pontok

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

6

Speciális funkciók

Noha a FreshBooks nem kínál összetett készlet- vagy állóeszköz-funkciókat, a projektek tartalmazzák. Azok a kreatív vállalkozások, amelyek ügyfeleiknek projektekkel dolgoznak, vagy azok, amelyek óránként számláznak, sokat szeretnek a szolgáltatásban.

Amikor új projektet állít fel a FreshBooks alkalmazásban, könnyű feladatokat és határidőket kiosztani a csapat tagjai számára. Több embert is meg lehet hívni a projekthez való hozzájárulásra, ideértve a külső ügyfeleket is, de Ön ellenőrizheti hozzáférésüket.

A projektek óránkénti számlázása bekerül a számlákba. Ha egy másik termékről számlát küld egy ügyfelének, és ők tartoznak órák óta fennálló fizetéssel, a FreshBooks emlékezteti Önt. Ha az alkalmazottak különböző óradíjakkal számolnak – például egy idősebb projektmenedzser és egy junior menedzser ellen -, a FreshBooks ezt bevonja a projekt számlázására is..

A Xero versenytárs a felhasználók számára készleteket, tárgyi eszközöket és projektek képességeit nyújtja. Ha szüksége van mind a háromra, javasoljuk, hogy nézd meg a FreshBooks vs Xero összehasonlítást.

A projektek, tárgyi eszközök vagy leltár kezelése a Wave-ban az egyetlen mód, ha regisztrál és fizet egy olyan programért, amely integrálódik vele.

Kerek: Speciális funkciók pontja a FreshBooks számára

FreshBooks logó
Hullám számviteli logó

7

Az ítélet

A FreshBooks és a Wave közötti hasonlóságok megnehezítik a közötti választást, de a FreshBooksnak van némi előnye. Több lehetőséget kínál a felhasználóknak a számlázáshoz és a számlázáshoz, projektfunkciót biztosít a szolgáltató és kreatív vállalkozások számára, és a többi versenytárshoz képest kedvező árú..

Ugyanakkor a Wave jelentései több nyomkövető és döntéshozó eszközt adnak az üzleti tulajdonosoknak, és az árát nem lehet legyőzni. Ha hajlandó manuálisan havonta beírni az ismétlődő számlákat, és csökkenteni kívánja a költségeket, akkor érdemes megnézni.

Mint mindig, köszönöm az olvasást. Ha kipróbáltad valamelyik programot, mit gondolsz? Volt egy preferencia? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map