Feladatmenedzsment vs. Projektmenedzsment: A szervezettség fenntartása 2020-ban

Mindenféle szoftver létezik, amelynek célja a szervezettség javítása. Használhatja bármi megtervezéséhez, a vásárlástól kezdve a nagyobb projektekig. Kétféle szoftvert vizsgálunk meg, összehasonlítva a feladatkezelést és a projektkezelést.

A kategóriákban közös vonások vannak, de a projektkezelő szoftver túlmutat a feladatkezelési eszközökön, ha az Ön számára dolgokat készít. Beszéljünk arról, hogy az egyes típusú szoftverek mit tudnak tenni, majd nézzünk meg példákat. Remélhetőleg ez segít kitalálni, melyik felel meg az Ön igényeinek.

Mit csinál a Feladatkezelő szoftver??

A feladatkezelő szoftver, meglepő módon, lehetővé teszi a feladatok létrehozását. Ezeket a feladatokat gyakran csoportosíthatja. Amikor a feladatok befejeződtek, akkor ezeket megjelölheti, és valószínűleg kielégítő „ding” hangot kap, mint a Wunderlist esetében (olvassa el a Wunderlist áttekintést).

Wunderlist-intro

Ezen túlmenően gyakran megoszthatja a feladatokat barátaival vagy kollégáival. Beállíthat határidőket és értesítéseket kaphat, amikor közel vannak.

Általában megoszthatja az adatokat más alkalmazásokkal, bár a projektkezelő szoftverek gyakran tovább mennek ezzel, így adatmegosztást nyújtanak más platformokkal..

dolgok-review-ellenőrző lista

A feladatkezelő szoftver előnyei az, hogy lehetővé teszi, hogy láthassa, mit kell tennie, és ennek megfelelően megtervezze a dolgokat. A feladatkezelő szoftver gyakran annyira egyszerű, hogy könnyű elvetni, mint triviális, de a gyakorlatban csak a tennivaló meghatározása megkönnyíti a dolgok elvégzését.. 

Egyeseknek ez elég lesz, és mivel a feladatkezelés egyszerűbb, ez valószínűleg a legjobb módszer az induláshoz. Ha azonban mélyebben szeretne belemerülni a dolgokba, akkor szüksége lesz projektmenedzsment szoftverre.

Mit csinál a projektmenedzsment szoftver??

A projektmenedzsment szoftver általában mindent megtesz a feladatkezelő szoftverrel és még sok minden mást. Ez azonban nem feltétlenül teszi jobbá. Ha csak feladatkezelésre van szüksége, a gyors, átlátható felületekkel rendelkező dedikált alkalmazások gond nélkül csinálják a kívánt dolgokat.

Amellett, hogy feladatlistákat készíthet, a projektkezelő szoftver lehetővé teszi a kapcsolatok létrehozását is közöttük. Ez azt jelentené, hogy áthelyezi őket egy oszlopról oszlopra egy kanban táblában, de azt is jelentheti, hogy függőségeket teremtenek közöttük egy Gantt-diagramban. 

Ha ezt megteszi, láthatja, hogy egy feladat késleltetése hogyan befolyásolhatja az egész projektet. Ha ez hasznosnak tűnik, olvassa el a Gantt diagram útmutató használatának útmutatóját.

hétfő-idővonal

A projektkezelő szoftverben többféle módon is megnézheti a feladatokat. Általában ott van egy lista nézet, amely leginkább hasonlít a feladatkezelő eszközök megjelenítéséhez. Gyakran van egy kanban tábla is, naptárral és ütemtervvel együtt.

Az integráció gyakori: szinte minden projektkezelő eszköz lehetővé teszi az adatok megosztását más platformokkal. Tartalmazhatnak kommunikációs platformokat, például Slack, vagy tárolóplatformokat, így fájlokat tölthetnek fel.

Bár a legtöbb eszköz lehetővé teszi a fájlok feltöltését mellékletként, dedikált tárolási megoldás segíthet. Olvassa el a rendelkezésre álló legjobb útmutatót a felhőalapú tárolásról.

wrike-integrációk

Az eszközöket gyakran megoszthatja más projektmenedzsment platformokkal, így kihasználhatják azok különféle jellemzőit. Népszerű az integráció a Zapier szolgáltatással, amely lehetővé teszi az adatok megosztását potenciálisan ezer platformon.

A projektmenedzsment szoftver gyakran bonyolultabbnak tűnik, és vizuálisan is tovább megy. A fejlettebb eszközök tanulási görbével rendelkeznek, de a legegyszerűbbek általában könnyen felvehetők.

Van is crossover. Egyes eszközök bejelölnek néhány feladatkezelő mezőt és néhány projektkezelő mezőt. Sok lehetőség van.

A legjobb feladatkezelő szoftver

Wunderlist

A Wunderlist egy olyan feladatkezelő eszköz, amely lehetővé teszi a feladatok létrehozását és jelölését a munka közben. Rendezi őket listákba, és megoszthatja azokat másokkal, ha egy csoportos projekten dolgozik.

Wunderlist-main

Szinte bárhol elérhető. Futtathatja a böngészőben, vagy letölthet alkalmazásokat Windows, macOS, Android, iOS és Chrome OS esetén. Böngésző-kiterjesztésekkel is rendelkezik.

Alapvető tulajdonságai kiválóak, lehetővé téve feladatok létrehozását és hozzáadását a megnevezett listákhoz. Ha kikapcsolja őket, egy „ding” hang hallatszik, amely jutalmazza meg a jól elvégzett munkát. Mint a legtöbb feladatkezelő alkalmazás, ez az alapvető funkcionalitásra összpontosít, és megkönnyíti és élvezetesvé teszi a tervezést.

Emellett alfeladatokat is létrehozhat, határidőket állíthat be és értesítéseket kaphat, amikor a dolgokat meg kell tenni. Választhat a háttérképek vidám választéka közül, feltölthet fájlokat, és hangfelvételeket készíthet, ha belefárad a gépelésbe.

Ha audio fájlokat kell a Wunderlist-en kívül tárolnia, akkor nézze meg a nagy felhőfájlokkal kapcsolatos legjobb felhőalapú tároló cikkünket.

Számos más funkció is létezik. Megoszthatja a feladatokat más platformokkal, mint például a Trello és a Slack. A Zapier számos más platformon keresztül is elérhető. Ha rendelkezel műszaki aprítékokkal, csatolhatja azokat saját webhelyére vagy alkalmazásához az API-val. 

A Wunderlist gyors és érzékeny, ami segít vele kapcsolatba lépni, mert a változtatások elvégzése után nem várja meg. Olyan szép használhatósági funkciókat tartalmaz, mint például a billentyűparancsok, amelyek lehetővé teszik, hogy még gyorsabban használja. 

Annak ellenére, hogy egyszerű, tudásbázissal és támogató csoporttal rendelkezik, amely megválaszolhatja a kérdéseket, ha elakad, ami akkor fordulhat elő, ha vállalkozni fog a fejlettebb funkcióinak használatára..

Biztonsága szintén kiváló minőségű, 256 bites SSL titkosítással védi adatait. Olvassa el a számítógépes bűnözésről szóló cikket az online veszélyekről.

Ingyenesen használható, de be kell jelentkeznie egy Microsoft-fiókkal. A Microsoft várhatóan fokozatosan megszünteti egy másik alkalmazásának, a Todoistnak, de a Wunderlist egy kiemelkedő feladatlista alkalmazás, amelyet ingyenesen használhat..

Nagyon örültünk a Wunderlist használatának, és azt ajánljuk mindenkinek, aki el akarja kezdeni a feladatkezelő szoftvert. Olvassa el a Wunderlist áttekintést további részletekért.

dolgok

A dolgok egy másik egyszerű eszköz, amelynek van néhány alapvető tulajdonsága, amely jól működik. Csak MacOS és iOS esetén érhető el. Az Apple rajongói érdemes áttekinteni a legjobb Macintosh-projektmenedzsmentünket is. Olvassa el a Things áttekintését a szoftverről.

A dolgok lehetővé teszik feladatok létrehozását, listákba rendezését és a listák felosztását projektek között, amelyeket csoportosítani lehet. Ez lehetővé teszi ismétlődő feladatok létrehozását. Ez jó választás, ha szisztematikusan szeretne dolgokkal dolgozni, mivel a rendszeresen elvégzendő feladatok automatikusan létrehozhatók. 

Ez nagy időmegtakarítást eredményezhet, ha hosszú listája van azokról a munkákról, amelyek minden héten vagy hónapban megismétlődnek. Ez azt jelenti, hogy beállíthat egy teljes ütemtervet anélkül, hogy extra munkát kellene végeznie. Ezenkívül emlékeztetőket küldhet a határozatok megtartására vagy a személyes célok elérésére.

Lehet, hogy szeretne például minden héten futni, vagy újabb ételeket főzni. A dolgok emlékeztethetnek arra, hogy mit kell tennie.

dolgok-review-minta

A dolgok egy régimódi alkalmazás, amelyet egyenesen vesz, majd mindent megkap, beleértve a felhőfunkciókat is, ingyen. Az asztali verzió nem olcsó 49,99 dollárnál, de a 9,99 dolláros iPhone verzió sokkal jobb érték. Ezek az árak jól összehasonlíthatók a szoftverrel, a havi díjakkal is.

Ha segítségre van szüksége a fejlettebb szolgáltatásaival kapcsolatban, alapos ismeretbázissal rendelkezik, és a támogatási csoport részletes, hasznos választ adott kérdésre.

Van néhány hibája, és felületén kisebb hibákat tapasztaltunk, ami egy kicsit csökkenti a fényt. Ez jó választás, ha olyan egyszerű alkalmazást szeretne, amelynek használatához nem kell fizetnie előfizetési díjat.

Todoist

A Todoist meghaladja a feladatkezelési versenytársait, és számos sablont tartalmaz, amelyek előnyt nyújtanak az első használat során.

Amellett, hogy feladatát megoszthatja a Google Naptárral, lehetővé teszi a Zapier használatával, hogy számos más alkalmazáshoz is hozzáférjen, és több mint 50 közvetlen integrációval rendelkezik..

Karma rendszere lehetővé teszi, hogy pontokat gyűjtsön a feladatok elvégzéséhez. Bónuszokat kap a különféle dolgok elvégzéséért, és elveszítheti a karmát, ha a feladatok késik. Ha munkáját vagy életét szeretné játszani, a Todoist kiváló választás, és motiválja azokat, akik szeretnének versenyezni magukkal vagy másokkal.

Todoist-sablonok

Ez lehetővé teszi a saját témájának kiválasztását számos jól megnevezett szín közül, beleértve a mandarint és a lóheret. Vannak fájlfeltöltések, megjegyzések és elemzési szolgáltatások is.

A tervek között szerepel egy ingyenes ajánlat, amely lehetővé teszi az alapvető szolgáltatások használatát, és két fizetett terv, amelyek havonta néhány dollárért fejlettebb funkciókat biztosítanak. Kipróbálhatja prémium tulajdonságait egy két hónapos próbaverzióval is, ha megadja a hitelkártya adatait. Az oktatók és a nonprofit szervezetek kedvezményeket kapnak. Elsőbbségi támogatást kap a prémium terveihez, valamint a csapat számlázásához.

A Todoist az egyik legteljesebb feladatkezelő rendszer. Használja ki mindazt, amit kínál, és találja magát, hogy a feladatkezelés nyugodt vizeiből vitorlázik a projektmenedzsment szoftver fülbevaló óceánjába.. 

Az a képesség, hogy így méretezzük, nem feltétlenül rossz dolog, és a Todoist megfelelhet azoknak, akik szeretnének egyszerűen elindulni és később teret adnak a növekedésnek.

Számos eszközön elérhető, Windows, macOS, Android és iOS alkalmazásokkal. Böngészőbővítmények és e-mail bővítmények szintén elérhetők. Vannak még hordható alkalmazások és harmadik féltől származó Linux alkalmazások. Ez olyan széles körű hozzáférést biztosít, amennyit csak akarsz.

Valahol közte

Valahol vonalot kell húznia, és bár vitatkozhat arról, hogy hova kell mennie, úgy gondoljuk, hogy a Trello az az eszköz, amely a legközelebb ül rá. Fókuszált, kanban-alapú megközelítést alkalmaz, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik azon túlmutatást, ha úgy dönt.

Trello

A Trello jó példa egy olyan platformra, amely a projektmenedzsment és a feladatkezelés határain helyezkedik el. Alapvető tulajdonságai inkább a feladatkezelő szoftverekhez hasonlítanak, de számos kiterjesztéssel rendelkezik, amelyek fejlettebb projektmenedzsment-platformmá válhatnak.

A Trello egy kanban alapú eszköz. Ha még nem használta ezt, akkor olvassa el a kanban tábla útmutatójának használatát. A létrehozott feladatok hozzáadódnak a megnevezett oszlopokhoz, és az oszlopról az oszlopra mozgatják őket, hogy tükrözzék azok állapotát. Ha helyesen hajtják végre, akkor balról jobbra kell áramolniuk. Az oszlopok megnevezhetők, hogy képviseljék az embereket vagy a termelési folyamat különböző szakaszaiban.

A Trello, a legtöbb feladatkezelő szoftverhez hasonlóan, egyetlen nézetre épül. A kanban táblája azonban sokkal nagyobb teret enged a dolgok ellenőrzéséhez, mint egy egyszerű lista. A Trello kiterjesztéseivel különböző nézeteket is felvehet.

Rengeteg ilyen van, és ha többet is használ, konvertálhat eszközévé, amely egyenértékű a kifinomultabb projektmenedzsment szoftverrel. Egyedi funkciókkal is rendelkezik, például a „komornyik”, amely lehetővé teszi a munkafolyamatok automatizálását. 

Trello-komornyik

Létrehozhat olyan gombokat, amelyek automatikusan manipulálják a feladatokat, tehát ha van olyan feladat, amelyet rendszeresen kell elvégezni, beállíthatja a Trello-t, hogy azonnal végezze el azokat..

Állítható háttérrel, matricákkal és hangulatjelekkel rengeteg testreszabási lehetőséget kínál, és sok vállalkozás használja a Trello-t nyilvánosan látható listákhoz, például menükhöz vagy ütemezéshez. Használhatja rendezvények rendezésére is. Ez egy rugalmas rendszer.

A legtöbb szolgáltatás ingyenes, extra testreszabásokkal, nagyobb fájlmérettel és erősebb biztonsággal a fizetős csomagoknál.

Tudjon meg többet erről a Trello áttekintésünkben. Ezt követően a Trello kezdő útmutatónk segít megtanulni, mit tehet vele.

A legjobb projektmenedzsment szoftver

Mindenféle projektmenedzsment alkalmazás létezik, kezdve a komolyabb, üzletközpontú alkalmazásoktól, mint például a Wrike és a Mavenlink, a nyugodtabb eszközökig, például az Asana és a Podio. 

monday.com

A monday.com a kedvenc projektmenedzsment eszközünk, és felkerült a legjobb projektmenedzsment szoftver listánk közé. Egyesíti a professzionális funkciókészletet és a kiemelkedő felületet, amely megkönnyíti a haladó funkciókkal való megismerést.

A monday.com nem rendelkezik alfeladatokkal vagy függőségekkel, de ez egy dizájn választás. Gonosznak tartja őket. Ehelyett hatalmas mozgástérrel rendelkezik a feladatok adatainak testreszabásához. 

A Feladatkezelő szoftver lehetővé teszi olyan feladatok létrehozását, amelyek gyakran alig több, mint egy sor szöveg. A projektmenedzsment szoftver számos mezőt ad neked, de a monday.com segítségével kiválaszthatja, hogy mely adatokat kívánja tartalmazni az egyes elemekhez. Ez azt jelenti, hogy bármilyen dologhoz felhasználhatja, ha helyesen állítja be.

hétfő-board

A monday.com sablonokat kínál az induláshoz, és útmutatást nyújt a használni kívánt helyes sablon felé.

Sok nézettel rendelkezik, beleértve a kanban táblát és a tevékenységi naplót. Van egy Gantt-szerű ütemterv, valamint egy naptár. A térkép nézet, az időkövetés és a térkép nézet szintén benne van.

A monday.com sok platformon integrálódik, mint például a Slack és a Trello, és a Zapier szolgáltatást használhatja az adatok megosztására más alkalmazásokkal..

Kiemelkedő a felülete, mindenféle apró animációval, amelyek segítenek abban, hogy vele dolgozzon, és megértse, mi fog változni, ha rákattint a dolgokra.

Biztonsági tulajdonságai kiválóak, az AES 256 bites titkosítással és kétfaktoros hitelesítéssel elérhető. A biztonságot a domain korlátozott regisztrációval, a Google hitelesítéssel és az egyedi jelszóbeállításokkal is növelheti.

Fantasztikus támogatást kap. Kérdéseket küldöttünk a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, és mindössze négy perc alatt megkaptuk a választ. Nagy tudásbázissal és hatékony azonnali súgó funkcióval rendelkezik, amely segít a cikkek gyors megtalálásában.

A legnagyobb hátránya a szabad terv hiánya, de annak havi 25 dolláros belépési pontja ötfős csapatok számára kiváló érték.

Összességében a monday.com a legjobban kiválasztott projektmenedzsment eszköz, a használhatóság és az erő kombinációjával ez találatot jelent.

Olvassa el róla többet a monday.com áttekintésből, és tippeket kapjon a kezdésről a monday.com kezdő útmutatójában.

ászana

Az Asana remek választás, ha el akarja engedni magát a projektmenedzsment világában. A felülete világos és vidám, és tudja, hogyan kell motiválni. Jelölje be a feladatot, és van esély arra, hogy elindítja annak egyik ünnepségét, amely elküld egy aranyos, színes állatot, amely repül a képernyőn.

ászana-ünnepség

Amellett, hogy szórakoztatóan használni, Asana rendben tartja a komoly dolgokat. Ez lehetővé teszi, hogy annyi projektet készítsen, amennyit csak akar, a szabad terv alapján. Használhatja annak kanban tábláját, listáját és naptár nézetét is ingyen. Ezenkívül nyomon követheti a projekt előrehaladását, beszélgethet a csapattársakkal és feltölthet fájlokat.

Bár az ingyenes csomag jó, a fizetett tervek, amelyek havonta 9,99 dollárra kezdődnek, szintén jó funkciókat kínálnak. Ezeken használhatja a Gantt-szerű idővonal nézetét, és űrlapokat hozhat létre az információk rögzítéséhez. Ha inkább egy dedikált Gantt-alapú eszközt szeretne, akkor nézd meg inkább a TeamGantt-áttekintést.

Az idővonal lehetővé teszi függőségi kapcsolatok létrehozását a feladatok között, ahol a projektmenedzsment elkezdi előrelépni a feladatkezelés szempontjából a hasznosság szempontjából, de hozzátesz egy olyan összetettségi réteget, amely az útjába kerülhet, ha nem akarja..

Az Asana integrációi lehetővé teszik más szolgáltatásokkal, például a Trelloval és a Jira-val való használatát, amelyekről a Jira áttekintésünkben olvashat. Legfeljebb 100 MB méretű fájlokat tölthet fel. A legjobb online tárhely a csapatok számára segít, ha ez nem elég.

Az Asana beszámolónk részletesen leírja az eszközt, és Asana kezdő útmutatónk segítséget nyújt a szoftver újonnan érkezőinek. Nagyszerű választás kezdőknek, de erősséget kínál a függőség kezelésével is.

Olvassa el, miként hasonlít össze néhány más kedvenc eszközzel a monday.com vs. Asana és Wrike vs. Asana összehasonlításokban..

Wrike

A Wrike egy másik nagy szarka, amely jól szerepel a listáinkban és az összehasonlításokban. Ez jött ki a legjobb projektmenedzsment szoftver listánkban, például a kisvállalkozások számára. Láthatja azt is, hogy összehasonlítható közvetlenül a riválisokkal a Wrike vs. Trello és Wrike vs Basecamp mérkőzésen.

Tartalomkezeléssel és alfeladatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kapcsolatok létrehozását a feladatok között. Ez azt jelenti, hogy biztosíthatja az ütemterv megvalósíthatóságát, valamint nyomon tudja követni a késések hatását.

wrike-függőségek

Testreszabhatja munkaterületét a témák kiválasztásával, valamint a különböző projektek naptárait egymásra helyezheti, hogy megnézze, hogy az ütemtervek hogyan illeszkednek egymáshoz..

Biztonsági funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a fájlok megjegyzését, beleértve a videókat is. Ha sok fájlt tárol, akkor hasznosnak bizonyul a Dropbox és a Google Drive integrációja. Más szolgáltatásokkal, például Salesforce, Slack és Adobe Creative Cloud is integrálódik.

Ha meg akarja változtatni az ütemtervét, akkor a függőségek lehetővé teszik ezt, anélkül, hogy véletlenül tehetetlenné tenné a dolgokat. Ha a feladatok egymástól függenek, a Wrike tudatja Önnel, ha valami megkezdi a tervezését az előző feladatok befejezése előtt.

A Wrike jelentésgenerálása lehetővé teszi, hogy információkat készítsen vállalkozásának egyes részeiről. Ellenőrizheti a lejárt és a nem kiosztott feladatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csapat mindenkinek van-e tennivalója.

A Wrike rendelkezik egy használható ingyenes réteggel, de legjobb tulajdonságai a fizetett tervek, amelyek havonta 9,80 USD-tól kezdődnek. A böngészőn kívül elérhető a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára is.

A Wrike az egyik legerősebb eszköz az online biztonság szempontjából. Két tényezőjű hitelesítéssel rendelkezik, amelyekről többet megtudhat a kétfaktoros hitelesítési cikkben.

Ha mindent megtesz, hogy kap egy teljes funkcionalitású projektmenedzsment alkalmazást, amely segíthet a nagyobb projektekben, a Wrike remek választás. Tudjon meg többet erről a Wrike áttekintésünkben.

Végső gondolatok

A feladat- és projektmenedzsment eszközök komoly üzleti tevékenységek, és a megfelelő kiválasztása hozzájárulhat a termelékenységhez. Sok lehetőség van, és zavarba ejtő lehet. A különböző szoftverkategóriák különböző dolgokat végeznek, bár sok átváltás van közöttük.

Az áttekintés elolvasása mellett a szoftver használatának legjobb módja a szoftver megismerése. Szinte az összes általunk lefedett eszköz ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és sokuknak is van ingyenes terve. Olvassa el a legjobb ingyenes menedzsment szoftver listáját a példákért.

Ha kipróbálta az itt felsorolt ​​szoftvereket, vagy van valami más, amit ajánlani szeretnél, tudassa velünk a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me