Egnyte vs Box: Vállalati fájltároló bemutató 2020-ra

Ha elolvasta az Egnyte Connect külön áttekintését és a Box áttekintését, de még mindig nem tudja eldönteni, melyik szolgáltatás működik az Ön számára legjobban, azért vagyunk itt, hogy segítséget nyújtsunk. A kettő közötti választás nem egyértelmű, mivel mindkettő szerepel a legjobb EFSS szolgáltatók listáján. Annak érdekében, hogy meggondoljuk magunkat, az Egnyte vs. Box gödörbe megyünk, és megnézzük, melyik jön ki a tetején.

Az Egnyte Connect egy képes szolgáltatás, amely nagy értéket, erős biztonságot, gazdag szinkronizálási és megosztási lehetőségeket, valamint intuitív felhasználói élményt nyújt. Bár a Box drágább tervekkel rendelkezik, több felhasználói kezelési lehetőséget is kínál. Ráadásul a szinkronizálási és megosztási funkciókat, valamint a kiváló biztonságot sem könnyíti meg. 

Noha ezek az EFSS-szolgáltatások valamivel eltérő funkciókat tudnak ellátni a különböző üzleti felhasználók számára, hasonló tényezőkre összpontosítanak, beleértve a fájlok szinkronizálását és megosztását, a biztonságot, a felhasználói kezelést, a termelékenységi alkalmazásokat és a tárolási költségeket. Össze fogjuk hasonlítani mindkét szolgáltatást ezekben a kategóriákban, a termelékenységi alkalmazások kivételével, mivel ezek egyformán illeszkednek egymáshoz.

Ha azonban nem szüksége van EFSS-szolgáltatásra, hanem otthoni vagy kis üzleti célokra irányuló szolgáltatásra, keresse fel a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlítást és a legjobb üzleti felhőalapú tárolási cikkeket.

Minden forduló végén nyertest hirdetünk ki, és a cikk végén kihirdetjük az általános bajnokot. A csatát azzal kezdjük, hogy összehasonlítjuk, hogy mennyi tárhelyet kínálnak a szolgáltatások és milyen áron.

1

Árazás

A legjobb, ha pénzt keres sok tárhelyre. Minél többet kap, annál jobb az előfizetési terv értéke. Fontos az is, hogy több terv közül választhasson, amelyek közül választhat, mert lehetővé teszi az igényeinek megfelelő terv megtalálását. Ezért a legjobb, ha a szolgáltatás ingyenes csomagot vagy próbaverziót kínál, amely lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését.

Mielőtt döntene a tervről, fontos tudni, hogy milyen szolgáltatásokra és milyen típusú támogatásra van szüksége, mivel nem minden terv kínál ugyanazt a készletet.

Egnyte

Ha csak néhány felhasználó van, az Egnyte Connect „csapat” terve fogja elvégezni a munkát. Ez havonta 10 dollár egy felhasználónként, és 1 TB tárhelyet biztosít Önnek. Van egy-három felhasználó, és ez életképes megoldást jelent egy felhasználó számára is.

Azok számára, akiknek háromnál több felhasználóra van szükségük, elegendő az „irodai” terv. 5–25 felhasználót képes befogadni, és 5 TB online tárhelyet biztosít havonta 8 dolláronként felhasználónként. Ha 25 és 100 felhasználóra van szüksége, akkor az „üzleti” terv a legjobb. 10TB-t kap havonta 20 USD-ért felhasználónként.

A több mint 100 felhasználót használó vállalkozástulajdonosoknak előfizetniük kell a „vállalati” tervre, amely megköveteli, hogy árbecslést szerezzen az Egnyte-től. A „vállalati” terv az Ön igényeinek megfelelő tárolást biztosít. Ha többet szeretne tudni a terv szolgáltatásairól, keresse fel az Egnyte árazási oldalát.

Doboz

A Box hasonló árszerkezettel rendelkezik, de magában foglal néhány személyes tervet is. Ha nem vállalkozás, feliratkozhat az „egyéni” vagy a „személyes pro” tervre. Az „egyéni” terv ingyenes és 10 GB-ot eredményez, míg a „személyes pro” 100 GB-ot kínál havonta 10 dollárért.

Az első üzleti terv az „indító”, amely legalább három felhasználót igényel és legfeljebb 10 felhasználót támogathat. Csak 100 GB tárhelyet enged meg, felhasználónként havonta 5 USD áron. 

A következő, „üzlet” terv azonban korlátlan tárhelyet biztosít havonta 15 dolláronként felhasználónként. Legalább öt felhasználót igényel, de nincs felső korlátja.

Az „üzleti plusz” terv ugyanannyi tárhelyet és felhasználói számot eredményez, de további funkciókkal rendelkezik. A Box árazási oldalán láthatja, hogy mely funkciókat ad hozzá. A terv havonta 25 dollárt fog visszafizetni felhasználónként. 

A fejlett tartalomkezelési és biztonsági szolgáltatásokhoz feliratkozhat a „vállalati” tervre, de az Egnyte-hez hasonlóan árajánlatot kell szereznie.

Kerek gondolatok

Ha korlátlan tárhelyre vagy valamilyen speciális Box szolgáltatásra van szüksége, a Box a jobb választás itt.

Nyilvánvaló azonban, hogy az Egnyte Connect jobb üzlet azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyeknek nincs szükségük korlátlan tárhelyre. Még akkor is, ha nagyobb vállalkozás vagy, akkor nincs szükség annyi helyre, és Egnyte megkapja a munkát. Ezért a forduló nyertese az Egnyte Connect.

Kerek: Az Egnyte Connect árképzési pontja

Egnyte Connect logó
Box üzleti logó

2

Szinkronizál

A szinkronizálás az összes EFSS szolgáltatás legfontosabb jellemzője, mivel lehetővé teszi a fájlok replikálását a felhőbe és az összes eszközre, miközben szinte valós időben együttműködik a csapattársakkal. 

A szinkronizálás sikeressége számos tényezőtől függ, beleértve a kiszolgálótól való távolságot és a blokk szintű szinkronizálási algoritmus használatát, amely felgyorsítja a már feltöltött fájlok átvitelét azáltal, hogy csak a megváltozott fájlok részeit továbbítja mint a teljes fájl.

Ugyanakkor sem az Egnyte Connect, sem a Box nem használ blokk szintű szinkronizálási algoritmust. Ez azonban nem olyan furcsa, mert a legtöbb EFSS szolgáltatás nem biztosítja. Ha úgy gondolja, hogy erre szükség van, próbáljon ki egy Dropbox Business-t. Erről bővebben a Dropbox Business ismertetőnkben olvashat.

Egnyte

Azt mondta: az Egnyte Connect pontosan a várt időben töltötte fel a ZIP-teszt mappát, amellyel a kapcsolati sávszélességünket figyelembe vettük.

egnyte-vs-box-egnyte-desktop-kliens

Az Egnyte Connect nem használ szokásos szinkronizálási mappát. Inkább egy hálózati meghajtót használ, amely lehetővé teszi a fájlok letöltését anélkül, hogy letöltené azokat, ezzel helyet takarít meg. Ennek ellenére, ha fájlokat offline használatra kell tárolnia, akkor erre a célra megcímkézheti azokat.

Ha a fájlokat a hálózati meghajtóba helyezi, a merevlemezen és a felhőben tárolódnak. Ha a fájlokat csak a felhőben szeretné tárolni, akkor a szelektív szinkronizálással letilthatja a merevlemezen történő tárolást.

Doboz

A Box szinkronizálása a szokásos modell felhasználásával működik, ami ebben az esetben az Egnyte ellentétességét jelenti. Alapértelmezés szerint a Box szinkronizálja a fájlokat a felhőből a számítógépéhez. Ráadásul a szinkronizációs mappába helyezett összes fájl replikálódik a felhőben, de a merevlemezen is marad.

egnyte-vs-box-box-desktop-kliens

A fájlok csak a felhőben maradhatnak, ha a webes kliens „szinkronizálása” opciót használja. A Box lehetővé teszi, hogy ugyanezt tegye az asztali kliensen, de vegye figyelembe, hogy fájlja nem lesz elérhető offline állapotban.

A Box átviteli sebességét az Egnyte-hez hasonló módszerrel teszteltük, és az eredmények összehasonlíthatók voltak.

Kerek két gondolat

Mindkét szolgáltatásnak gyors a sebessége és hasonló megközelítése van a szinkronizálásnak. Az Egnyte megközelítését azonban jobban részesítjük előnyben, mivel alapértelmezés szerint segít megőrizni a merevlemez-helyet. Ez még fontosabb, ha rendkívül vékony laptopokat használ SSD-kkel, amelyek népszerűek az üzleti felhasználók körében.

Kerek: szinkronizálási pont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Box üzleti logó

3

megosztása

A szinkronizálás használata rendben van, de másokkal való együttműködéshez meg kell osztania a fájljait. A legjobb, ha a megosztás egyszerű, gyors, és közvetlenül az egyes felhasználók és csoportok számára elérhető. Erőteljes tartalomszabályozási lehetőségeknek kell rendelkezésre állniuk, hogy megvédjék részvényeidet a nem kívánt hozzáféréstől. Az ilyen ellenőrzések magukban foglalhatják a jelszavak védelmét, a lejárat dátumait és az engedélyeket.

Egnyte

Fájlok és mappák megosztására az Egnyte Connect használatával hivatkozásokat generálhat. Miután megtette, meghatározhatja, ki férhet hozzá hozzájuk. Ez lehet „bárki”, „bárki, aki jelszóval”, csak a felhasználók vagy azok, akiknek e-mailt küld a linkre. Ezenkívül jelszóval védheti a linket, beállíthatja úgy, hogy több letöltés után vagy egy adott dátumon lejárjon. A letöltéseket is teljesen letilthatja.

Egy másik érdekes lehetőség az a feltöltési link létrehozásának képessége, amelyet mások felhasználhatnak veled a tartalom megosztására.

egnyte-vs-box-egnyte-fájlmegosztó

Nem csak mappát kell megosztania linkként, hanem meghívhatja az egyes felhasználókat vagy csoportokat, hogy csatlakozzanak a mappához, és engedélyeket adhatnak nekik. Ez lehet „tulajdonos”, „teljes”, „szerkesztő” és „néző”. Miután bármelyik módszerrel megosztottad, egy külön oldalon láthatod a megosztott linkeket és a mások által megosztott linkeket.

Doboz

A Box lehetővé teszi a felhasználók megosztását is, létrehozva egy linket a fájlok és mappák számára, vagy meghívva a felhasználókat, hogy csatlakozzanak mappákhoz. A módszertől függetlenül, a meghívott felhasználóknak engedélyezhetjük a „szerkesztő” vagy a „nézet” engedélyeket. A „Szerkesztők” előzetesen szerkeszthetik, feltölthetik, megoszthatják és letölthetik a tartalmat, míg a „nézők” csak megoszthatják és tölthetik le.

egnyte-vs-box-box-share-link-beállítások

A linket nyilvánosságra hozhatja, csak a szervezetének embereinek láthatja, vagy csak a meghívott felhasználók számára elérhető. Nem számít, kiknek van hozzáférése, beállíthatja a linket, hogy csak a „megtekintés” vagy a „megtekintés és letöltés” ​​legyen engedélyezve. 

Ezenkívül a linket jelszóval is rögzítheti, beállíthatja a lejárat dátumát és letilthatja a letöltést. Használhatja a „fájlkérés” funkciót is, hogy mások is feltölthessenek tartalmat a felhőalapú tárhelyére.

Mappák megosztásakor a felhasználóknak a hét különböző szintű engedélyét is megadhatja: társtulajdonos, szerkesztő, nézegető feltöltő, előzetes feltöltő, néző, előnéző vagy feltöltő.

Három kör gondolatok

Mindkét szolgáltatásnak megosztási lehetőségei vannak, tehát meg kell osztanunk a szőrszálakat, hogy eldöntsük, ki a győztes. A Box több engedélyszinttel rendelkezik, amely lehetővé teszi a hozzáférés finomhangolását, de nem nyilvánvaló, hogy mindenkinek szüksége van ilyen finom vezérlési szintre. 

Ráadásul az Egnyte linkei több letöltés után is lejárhatnak, és az Egnyte olyan oldalt lát el, amelyen a részvények ellenőrzése látható. Itt osztottuk el a különbséget, így az Egnyte Connect megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Megosztási pont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Box üzleti logó

4

Biztonság

Az üzleti adatok felhőbe helyezése nem piknik, mert a számítógépes bűnözés elkövetői csak mást szeretnének, mint hozzáférni hozzájuk. Emiatt rendkívül fontos az erős felhőalapú biztonság. Ez a titkosításból, az átmeneti védelemből, a ransomware elleni küzdelemből, a kétfaktoros hitelesítésből és egyebekből áll.

A titkosítás az adatokat oly módon kódolja, hogy senki más nem tudja elolvasni őket. Nos, legalább senki, akinek nincs meg a titkosítási kulcsa. Emiatt a legjobb, ha a szolgáltatások privát titkosítást biztosítanak. Ráadásul rendelkezniük kell a TLS / SSL protokolllel a szállított fájlok védelme érdekében.

Ezek a módszerek azonban nem segítenek abban az esetben, ha a felhasználók gyenge jelszavakat állítanak elő. Nyilvánvaló, hogy a legjobb, ha a felhasználók követik a javasolt irányelveket, és ehelyett erős jelszavakat állítanak össze. 

A legjobb, ha a szolgáltatások kétfaktoros hitelesítést biztosítanak, amely újabb védelmet nyújt a felhasználói hitelesítő adatok számára. Ha engedélyezve van, a két tényezővel történő hitelesítéshez a felhasználóknak kódot kell megadniuk, amikor egy ismeretlen eszközről jelentkeznek be. Mint láthatja, ez nem egy olyan kategória, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, tehát nézzük meg, hogyan hasonlítják össze Egnyte és Box.

Egnyte

Az Egnyte 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, még mielőtt elhagynák a számítógépet. Átvitel közben a TLS protokoll azonos szintű titkosítással védi a fájlokat. Amint a fájlok a szerverein vannak, az adatok titkosítva maradnak. Ennek megfelelően az Egnyte alapértelmezés szerint kezeli a kulcsot, ami azt jelenti, hogy a titkosítás nem privát.

Az Egnyte Key Management segítségével azonban megadhat egy külső master kulcsot a jelszavával, amely az Egnyte titkosítási kulcsát titkosítja. Ha nem akarja használni az Egnyte Key Management szolgáltatást, akkor használhatja a Boxcryptorot, egy privát titkosítási kiegészítőt. 

Az Egnyte kétfaktoros hitelesítést használ, így nem kell aggódnia az illetéktelen bejelentkezés miatt. Rendszergazdaként meghatározhatja az egyedi jelszóigényeket, a munkamenet időkorlátját, a jelszó újrafelhasználásának megakadályozását, a jelszó-forgatási időt és még sok más.

Használhat egyszeri bejelentkezés (SSO) szolgáltatásokat is, mint például a OneLogin, a Bitium és az Okta, hogy tovább biztonságosítsa és egyszerűsítse a bejelentkezési folyamatot..

Az Egnyte lehetőséget ad a távoli eszköz törlésére is, amely törli a szinkronizált fájlokat és megszakítja a hozzáférést a felhőtartalomhoz..

Az Egnyte megszilárdult adatközpontjai biometrikus hozzáférés-ellenőrzéseket, 24 órás megfigyelést és redundanciát használnak, és ellenállhatnak a természeti katasztrófáknak, például árvizeknek és tűzvésznek. A létesítmények megfelelnek az SOC 2, az ISO 270001 és az SSAE 16 Type II szabványoknak is.

Ha azonban nem akarja az adatait az Egnyte adatközpontjában tárolni, használhatja a saját hibrid felhő megoldását, ami azt jelenti, hogy bizonyos adatokat az Egnyte felhőben tárolhat, míg másokat személyes szerverekön. Ez lehetővé teszi a szükséges biztonsági szolgáltatások bevezetését.

Doboz

Mint az Egnyte, a Box 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, még mielőtt elhagynák az eszközt. A TLS protokoll védi őket tranzit során. A Box azonban tárolja és kezeli a kulcsát. Ha önmagát akarja csinálni, használhatja a Box KeySafe fájlt, vagy titkosíthatja a fájlokat a Boxcryptor segítségével.

A Box segíti a hitelesítő adatok védelmét azáltal, hogy kéttényezős hitelesítést biztosít. Ezenkívül lehetővé teszi az SSO szolgáltatások, például a Bitium, az Okta és a OneLogin használatát. Megadhatja azt is, hogy milyen erős legyen a felhasználó jelszava, a munkamenet időtartama, a jelszó újrafelhasználásának korlátozása, a jelszó megváltoztatásának ütemezése és még sok más.

A Box eszközillesztést biztosít, amely lehetővé teszi, hogy meghatározza, hogy az egyes felhasználók hány eszközt tudnak csatlakoztatni a felhőhöz. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók által használt eszközök ellenőrzését és a felhőhöz való hozzáférésük korlátozását. A szinkronizált fájlok azonban az eszközökön maradnak. Felvehet távoli törlést fiókjába, de kapcsolatba kell lépnie a Box-tal.

A Boxnak azonban van egy érdekes funkciója, az úgynevezett „box pajzs”, amely lehetővé teszi a tartalom „bizalmas” címkézéséhez és a vezérléshez. Például felismerheti a gyanús viselkedést és megakadályozhatja a tartalom megosztását.

A Box az adatokat olyan edzett adatközpontokban tárolja, amelyek megfelelnek az ISO 27001, SOC 1, SOC 2, SOC 3, SSAE 18 és más szabványoknak. Ráadásul állandó megfigyelést, videó megfigyelést, redundanciát és N + 2 hibatűrést alkalmaznak.

Négy forduló gondolatok

Mindkét szolgáltatás kiváló biztonságot nyújt. A különbség az, hogy az Egnyte hibrid felhőt biztosít, amely lehetővé teszi a saját biztonsági protokollok és a natív távoli törlés képességének megvalósítását. A Box viszont megköveteli, hogy távoli törlést adjon hozzá harmadik féltől, de biztosítja a Box pajzsot.

Ez csak egy kicsit ad előnyt Egnyte-nek, így ebben a kategóriában a győztes. Ha azonban szüksége van a Box speciális funkcióira, akkor ez is nagyszerű választás.

Kerek: Biztonsági pont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Box üzleti logó

5

Felhasználói menedzsment

A felhasználói menedzsment lehetővé teszi, hogy továbbra is tegyen eleget mindazon dolgoknak, amelyeket a felhasználók tesznek, és konfigurálhassák az engedélyeket és csoportokat, ahogy tetszik. Ez biztosítja, hogy a felhasználók és a csoportok csak a szükséges tartalomhoz férhessenek hozzá és kezelhessék azt. Emiatt alacsony a esélye a jogosulatlan hozzáférésnek vagy bármilyen balesetnek.

Egnyte

egnyte-vs-box-egnyte-users-menedzsment

Az Egnyte segítségével a felhasználókat rendszergazdákként, energiafelhasználókként és szokásos felhasználókként határozhatja meg. Mindegyikük különböző szintű engedélyekkel rendelkezik. A rendszergazdák mindent elérhetnek, beleértve a felhasználók felvételét is, míg az energiafelhasználók hozzáférhetnek a szokásos szolgáltatásokhoz, meghívhatnak felhasználókat, kezelhetnek csoportokat és így tovább. A szokásos felhasználók csak az internetes klienst használhatják és értesítéseket kaphatnak.

egnyte-vs-box-egnyte-csoport-menedzsment

Ha további szüksége van, az Egnyte lehetőséget ad arra, hogy egyedi szerepeket hozzon létre az energiafelhasználók számára. A felhasználók kezelésének megkönnyítése érdekében létrehozhat csoportokat és meghívhatja a felhasználókat a csatlakozásra. 

Az Egnyte lehetővé teszi jelentések létrehozását is, amelyek adatokat szolgáltatnak a használt tárhelyről, a csatlakoztatott eszközökről, a felhasználókról és egyebekről. A jelentések hasznosak, de elavultak.

Doboz

egnyte-vs-box-box-felhasználó-menedzsment

Új felhasználók felvételekor a Box lehetővé teszi, hogy meghatározza, mekkora tárhelyet használhat az egyes felhasználók, és megadhatja számukra a több engedély egyikét. Ezenkívül meghatározhatja, hogy mely felhasználói mappákhoz férhet hozzá, és beállíthatja a hét különböző engedélyszint egyikét. 

egnyte-vs-box-box-felhasználó-menedzsment

Miután hozzáadott egy felhasználót, beillesztheti őket egy csoportba. A Box lehetővé teszi, hogy különböző engedélyeket adjon a különböző csoportoknak, ami megkönnyíti a több felhasználó kezelését. Azt is beállíthatja, hogy ki tudja kezelni a csoportot. Lehet az adminisztrátor, a csoport tagjai vagy az egész cég. A csoport tagjai „admin” vagy „tag” jogosultsággal rendelkezhetnek.

Ha nem akarja meghívni valakit mint felhasználót, de arra van szüksége, hogy ez a személy hozzáférhessen a tartalmaihoz, akkor külső munkatárssá teheti őket, akik hozzáférnek a rendelkezésre álló Box funkciókhoz.

Négy forduló gondolatok

Bár az Egnyte megfelelő felhasználói és csoportkezelő képességekkel rendelkezik, a Box további lehetőségeket kínál, amelyek nagyobb fokú testreszabást biztosítanak. Ennek köszönhetően Box nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Felhasználói menedzsment pont a Box Business számára

Egnyte Connect logó
Box üzleti logó

6

Végső gondolatok

Mind a Box, mind az Egnyte az egyik legjobb EFSS szolgáltatónk, és nem csoda, hogy a csata meglehetősen közel volt a szinkronizálási, megosztási és biztonsági fordulókhoz. A végén Egnyte négy győzelemmel rendelkezik, míg a Box egy. Ez teszi az Egnyte Connect általános győztesünket.

Győztes: Egnyte

Ez azonban egy közeli felhívás volt, és a felhasználási esettől függően a Box jobb választás lehet. A Box a felhasználói menedzsment kategóriában is nyert, tehát jobb választás, ha finomfinomításra van szüksége a felhasználók felett. Másrészt az Egnyte alacsonyabb árakat kínál, amelyek jobban megfelelnek a kisvállalkozások számára.

Mit gondol erről az összehasonlításról? Melyik oldal felé hajolsz? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me