Egnyte Csatlakozási útmutató

Az Egnyte Connect a piacon az egyik legjobb vállalati felhőalapú tárolási szolgáltatás. Valójában ez a legjobb szolgáltatás a legjobb EFSS cikkünkben, legyőzve a versenytársakat, mint például a OneDrive for Business, a Dropbox és a Box. Annak ellenére, hogy az Egnyte Connect korszerűsített, számos funkcióval és beállításával rendelkezik, ezért elkészítettük ezt az Egnyte Connect útmutatót az induláshoz..


Megvizsgáljuk, mi az Egnyte Connect, mely fájltípusokat tárolhatja, hogyan regisztrálhat a szolgáltatásra, az ügyfelekre és még sok másra. Ha úgy gondolja, hogy mindezt egyedül tudja kezelni, és csak információra van szüksége annak megállapításához, hogy ez a szolgáltatás megfelel-e Önnek, olvassa el az Egnyte Connect véleményét.

Mi az Egnyte Connect?

Az Egnyte Connect egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy a fájlokat a távoli szerverekre tárolja, amelyek „felhőnek” neveznek. Az adatok felhőben történő tárolása különbözik a hagyományos szerverekre történő tárolástól, mivel alapértelmezés szerint a felhőalapú tárolási szolgáltatások extra eszközöket kínálnak, amelyek segítenek a fájlok kezelésében, a másokkal való együttműködésben és más.

Mivel a fájlokat tárolja, áthelyezheti azokat a felhőbe, és törölheti azokat a merevlemezről, ami elősegíti a helymegtakarítást. A kulcsfontosságú mechanizmus, amely elősegíti ennek megvalósítását, a fájlszinkronizálás, vagy röviden a „szinkronizálás”. 

A szinkronizálás tükrözi a fájlokat az eszközök és a felhő között. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, hogy melyik készüléket használja a fájljainak feldolgozásakor.

Miután szinkronizálta fájljait a felhővel, megoszthatja azokat másokkal linkek létrehozásával vagy hozzáféréssel a mappákhoz. A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás ezt a szolgáltatást kínálja, de az Egnyte Connect több olyan szolgáltatással rendelkezik, amelyek alkalmasak egy üzleti-orientált szolgáltatásra. 

Ezek magukban foglalják a natív feladatkezelési képességeket, a jelentéskészítést, az adminisztrációs vezérlőket és a külső gyártók integrációinak nagy könyvtárát, beleértve az Office Online, a Google Office Suite és még sok más.

Mint már említettük, az Egnyte Connect kis- és nagyvállalatok számára egyaránt alkalmas, de ha kifejezetten olyan szolgáltatást keres, amely megfelel a kisvállalkozás igényeinek, keresse fel a legjobb üzleti felhőalapú tárolóink ​​listáját. Ezenkívül tudja, hogy az Egnyte Connect nem tud biztonsági másolatot készíteni számítógépéről. 

A fájlrendszer felépítésének a felhőbe történő pontos másolásához másik eszközt kell használnia. Megtalálhatja a megfelelő felhő biztonsági mentési eszközt az üzleti biztonsági mentési véleményeinkben. Ha többet szeretne megtudni a felhőtárolás és a biztonsági mentés közötti különbségről, olvassa el az online tárolási és az online biztonsági mentési cikkünket.

Az Egnyte fájltípusai tárolhatók

Az Egnyte Connect szinte mindent tartalmaz. A zene, videók, dokumentumok, 3D modellek és jelentések kiváló jelöltek a felhő számára. Ezen felül feltölthet programfájlokat és Mac csomagfájlokat. Más felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz hasonlóan ez nem fog feltölteni ideiglenes rendszerfájlokat. Ugyanez vonatkozik az aktív adatbázisokra.

Bár feltöltheti a fájlokat, ezek lesznek fojtva. Mindegyik percenként 100 MB-nál kisebb adatbázis-fájlok és egyszeri 1 GB-nál nagyobb fájlok feltöltését kezdeményezheti. Ez vonatkozik a következő kiterjesztésű fájlokra: PST, EML, OST, MDB és QBB.

Ezenkívül, hogy megfeleljen a Windows követelményeinek, a fájlnevek nem tartalmazhatják a következő karaktereket: \, /, “,:, <, >, |, * és?. A fájlok elnevezése a Windows konvencióját is követi, tehát ha nem ismeri azt, keresse meg ezt az oldalt.

Az Egnyte Connect által támogatott eszközök

Az Egnyte Connect asztali kliensei Windows és MacOS rendszereken működnek, de Linuxon nem. Ha erre szüksége van, akkor javasoljuk a Dropbox Business vagy a FileCloud alkalmazást. Ezekről a Dropbox Business külön áttekintésében és a FileCloud áttekintésben olvashat bővebben. Alternatív megoldásként néhány ötletért megnézheti a Linux felhőalapú felhőalapú tárolási szolgáltatásainkat is.

Ha távol van a számítógéptől, az Egnyte Connect mobilalkalmazásaival elérheti, megoszthatja, feltöltheti és szerkesztheti fájljait. Az alkalmazások elérhetőek Android és iOS rendszerekre. Ha további fejlett funkciókra van szüksége, akkor a webes ügyféllel elérheti fájljait a felhőben. A webes ügyfél minden nagyobb böngészőn működik.

Ebből kifolyólag megnézjük, mi szükséges az Egnyte Connect asztali alkalmazásának beállításához a számítógépen.

Az Egnyte regisztrálása és telepítése

egnyte-connect-guide-bejelentkezés

Az Egnyte asztali alkalmazásának telepítése előtt regisztrálnia kell egy fiókot. Feliratkozhat egy tervre, vagy jelentkezhet egy 15 napos ingyenes próbaverzióra, amelyet javasolunk, mivel lehetővé teszi, hogy tesztelje a szolgáltatást anélkül, hogy pénzével elválna. A tárgyalás befejezése után tovább kell lépnie az egyik tervhez.

egnyte-connect-guide-start

A regisztráció befejezése után hozzáférést kap a web klienshez. A webes kliensből letöltheti és telepítheti a számítógépéhez megfelelő asztali alkalmazást.

egnyte-connect-guide-desktop-app

Hogyan adjunk hozzá Egnyte Csatlakozást az asztalhoz

Az Egnyte Connect hozzáadásához az asztalhoz keresse meg az „alkalmazások és integrációk” oldalt, és kattintson a bal oldali sávban az „Egnyte alkalmazások” jelölőnégyzetre. Ez megmutatja az Egnyte Connect asztali alkalmazást. Vigye az egérmutatót az alkalmazás fölé, kattintson a letöltés gombra, és válassza ki a számítógépének megfelelő verziót.

Az asztali alkalmazás lehetővé teszi a felhőtartalom böngészését közvetlenül a fájlkezelőből. Egnyte-nek volt asztali szinkronizálási alkalmazás opciója, de az Egnyte 2019. december 31-én abbahagyta a támogatást..

Az Egnyte Connect Web GUI áttekintése

Bár a fájlokat az asztali klienssel érheti el, használhatja a webes ügyfelet is. A webes ügyfél a felhőalapú tárolás és a fiók vezérlőközpontjaként működik, így fájlok feltöltésére, megosztására, új felhasználók felvételére, feladatok kezelésére, harmadik féltől származó alkalmazásokba történő integrálásra, a beállítási lehetőségek konfigurálására és egyebekre is felhasználhatja..

A web kliens egyértelmű és egyszerűen használható. A bal oldali sáv segítségével hozzáférhet a legutóbbi fájlokhoz, könyvjelzőkhöz, a kukához és a mappák hierarchiájához. A tetején található egy linksáv is, amely lehetővé teszi a fájlok, linkek, feladatok, alkalmazások és integrációk megnyitását. 

A linkeken kívül hozzáférhet fiókjához, értesítéseihez és a burgermenühöz is, amely hozzáférést biztosít a „súgó”, „jelentések” és „beállítások” oldalakhoz.

A középső panel a felső link sáv alatt található, és eltérő tartalmat fog megjeleníteni attól függően, hogy melyik linkre vagy gombra kattint, bár alapértelmezés szerint a fájlok nézetét mutatja.

Egnyte Fájlok csatlakoztatása nézet

Ez a nézet egyértelműen megmutatja a fájljait, de lehetővé teszi a fájlok letöltését, megosztását, szerkesztését, törlését és a fájlok egyéb műveleteinek végrehajtását is..

egnyte-connect-guide-fájlok néző

A mappákra vagy a fájlok nevére kattintva nyithatja meg őket, vagy kiválaszthatja azokat, amelyek megnyitják a helyi menüt a rendelkezésre álló műveletekkel. Ha gyorsan meg kell találnia tartalmát, akkor a keresősáv segítségével keresse meg. A jobb oldalon van egy nézet, amely megmutatja az aktuális mappában végzett tevékenységeket.

Ebben a nézetben azonban a legfontosabb műveletek, amelyeket megtehetsz – és a leggyakoribb -, amelyeket elvégzünk, a fájlok feltöltése és megosztása.

Fájlok feltöltése az Egnyte Connect webhelyen

egnyte-connect-guide-feltöltés

Fájlok feltöltéséhez az Egnyte tároló nézetével húzza át őket, vagy rákattinthat a „fájlok feltöltése” gombra, amely megnyit egy ablakot, amellyel fájlokat böngészhet a számítógépről. 

Több fájlt kiválaszthat, és feltöltheti őket a drag-and-drop módszerrel vagy az ablak módszerével. Ennek ellenére a legegyszerűbb módszer a fájlok egyszerű másolása és beillesztése a szinkronizálási mappába.

Fájlok megosztása

Miután feltöltötte fájljait a felhőbe, elkezdheti megosztani azokat munkatársaival. Ezt megteheti a fájlhoz vagy mappához társított „megosztás” gombra kattintással, amely lehetőséget ad arra, hogy linket generáljon, vagy e-mailben küldje el üzenettel.

egnyte-connect-guide-megosztási

Ha létrehoz egy linket, akkor másolhatja és beillesztheti azt például a Slack-ba. Az Egnyte integrálódik a Slack-hoz, így ennek könnyűnek kell lennie. A Slackkal integrálható egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatban olvassa el a Slack roundup legjobb felhőalapú tárolóját.

egnyte-connect-guide-link-megosztási

Bármit is választhat, módosíthatja a link opcióit a „link link opcióinak módosítása” gombra kattintva. Először meghatározhatja, hogy ki fér hozzá:

 • Bárki
 • Bárki, aki jelszóval rendelkezik
 • Holocene File Server felhasználók
 • Holocene File Server felhasználók, akik e linket e-mailben kapják meg

Engedélyezheti vagy letilthatja a letöltéseket is, ami azt jelenti, hogy a felhasználók csak a fájlok előnézetét tekinthetik meg. Ha nem akarja, hogy linkje határozatlan ideig elérhető legyen, beállíthatja, hogy egy adott dátumon vagy a megadott kattintások után lejárjon. Egyéb lehetőségek közé tartozik a linkre való kattintással kapcsolatos értesítés és a fájl legfrissebb verziójának megjelenítése.

Ugyanezek a beállítások érvényesek, ha úgy dönt, hogy egy mappát hivatkozás létrehozásával oszt meg. A mappákat azonban megoszthatja úgy is, hogy meghívja a felhasználókat az e-mail címükön keresztül.

egnyte-connect-guide-mappa megosztását

Ez lehetővé teszi a meghívott felhasználók számára a mappák engedélyének beállítását. A következő engedélyek állnak rendelkezésre:

 • Tulajdonos: teljes hozzáférés és engedélykezelés
 • Teljes: letöltés, szerkesztés, feltöltés és törlés
 • Szerkesztő: letöltés, szerkesztés és feltöltés
 • Néző: előnézet és letöltés

egnyte-connect-guide-links néző

Könnyen megoszthatja a linkeket, így azok nyomon követése gyorsan rémálommá válhat. Szerencsére a „linkek” nézet elérhető, hogy ellenőrizhesse, amit megosztottál, és mások mit osztottak meg veled.

egnyte-connect-guide-desktop-share

A szinkronizálási kliens segítségével megoszthat fájlokat az asztalról. Ehhez kattintson a jobb gombbal a fájlra vagy a mappára, és válasszon egy lehetőséget a „megosztás” menüből. Az egyetlen lehetőség, amely nem foglalja magában a web kliens elindítását, a link megosztás.

egnyte-connect-guide-mobile-megosztási

Az okostelefon-alkalmazásokból történő megosztáshoz érintse meg a fájlhoz vagy mappához társított három pontot, majd válassza a hivatkozás létrehozását, amelyet másolhat, beilleszthet vagy küldhet e-mailben.

Hogyan lehet fájlokat kérni

Fájlokat megoszthat másokkal, de ha szüksége van valakire, aki megoszthat egy fájlt veled, az Egnyte Connect lehetővé teszi fájlok kérését feltöltési hivatkozások segítségével. Fájl kéréséhez kattintson a mappához társított „megosztás” gombra, keresse meg a „megosztás” menüt, és válassza a „fájlok kérése másoktól” lehetőséget. A szokásos hivatkozásokhoz hasonlóan a feltöltési linket másolhatja, beillesztheti vagy e-mailben is elküldheti.

egnyte-connect-guide-request-fájl

Beállíthatja, hogy a link egy héten, két héten, egy hónapban vagy egy adott dátumon járjon le. Ezenkívül megrendelheti, hogy a link külön mappákat hozzon létre minden feltöltőhöz.

Az Egnyte Connect Sync kliens áttekintése

egnyte-connect-guide-sync

Feltérképeztük az Egnyte Connect asztali kliens telepítésének módját, amely hálózati meghajtóként hozzáadja az Egnyte Connect számítógépet, és most mélyebben megvizsgáljuk azt. Az asztali kliens telepítésekor egy speciális “szinkronizálás” mappát kap a fájlrendszerhez. 

A szinkronizálási mappába helyezett összes anyagot szinkronizálják a felhővel, és a felhőből származó minden tartalmat tükröznek a mappába és a fiókjához csatlakoztatott számítógépekbe. Ez azt jelenti, hogy szinkronizálhatja a tartalmat munkatársaival, feltéve, hogy engedélyezték számukra a hozzáférést. Alapértelmezés szerint a mappában található összes tartalom az interneten tárolódik.

Az Egnyte Connect Sync frissítése

A szinkronizálással nem lehet gond, de ha valami nem szinkronizálódik megfelelően, akkor manuálisan frissítheti a szinkronizálási mappát. Nincs dedikált frissítési gomb, de ki-és bekapcsolhatja a szinkronizálást, ami lényegében ugyanazt teszi. Ehhez kattintson a jobb gombbal a szinkronizálási ikonra a tálcán.

egnyte-connect-guide-sync-frissítési

Megjelenik egy felbukkanó menü, ahol kiválaszthatja a „beállítások” beállítást. Ezzel megnyílik egy weboldal, amely megmutatja az asztali kliens beállításait. Nem kell online hozzáférnie ahhoz. Amint a weboldal megnyílik, kattintson a „kezdőlap” fülre, majd a „Szinkronizálás most” gombra, amely frissíti a szinkronizálást.

Indítsa el az Egnyte Connect alkalmazást, amikor a számítógép elindul

Alapértelmezés szerint az Egnyte Connect szinkronizáló kliens elindul, amikor a számítógépes rendszer elindul. Nincs egyértelmű mód az ügyfél letiltására vagy engedélyezésére. Ehhez meg kell változtatnia az operációs rendszer kezeli az alkalmazást. Windows esetén kövesse ezt az útmutatót, míg Mac esetén kövesse az ezen az oldalon szereplő lépéseket.

Fojtószelep-szinkronizálás

Korábban az Egnyte Connect programot az „asztali szinkronizálási alkalmazáson” keresztül lehetett gátat csinálni, de ehhez nyújtott támogatás 2019 decemberében véget ért. Most meg kell egyeznie azzal, hogy a szinkronizálás mindig szinte valós időben működik az Egnyte asztali alkalmazással.. 

Ha szeretné beállítani a szinkronizálási sebességet, javasoljuk a OneDrive for Business alkalmazást. Tudjon meg többet erről a OneDrive for Business áttekintésben.

A szelektív szinkronizálás használata

A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi, hogy csak bizonyos fájlokat szinkronizáljon a felhőből a számítógépbe. Az Egnyte asztali alkalmazás azonban alapértelmezés szerint nem ezt teszi. Ehelyett lehetővé teszi a fájlok elérését anélkül, hogy helyet foglalna el a számítógépen. Ha szeretne fájlokat találni a merevlemezen, akkor ki kell választania egy mappát, amelyet offline állapotban kíván elérni.

egnyte-connect-guide-offline hozzáférést

Ehhez nyissa meg a hálózati mappát, kattintson a jobb gombbal arra az mappára, amelyet offline állapotban szeretne tárolni, és válassza a „szinkronizálás offline eléréshez” lehetőséget. A mappa most akkor is elérhető lesz, ha távol van a rácsról.

Egnyte Connect felhasználói menedzsment

EFSS szolgáltatásként az Egnyte Connect akkor működik legjobban, ha más felhasználókkal kell együttműködni. Először azonban be kell vonnia őket a felhőtérbe. Az, hogy hány felhasználót tud felvenni, az előfizetésre kerülő tervtől függ. Felhasználók hozzáadásához fióktulajdonosnak vagy adminnak kell lennie. 

egnyte-connect-guide-access-felhasználók

Ebben az esetben a felhasználói kezelőszervek eléréséhez kattintson a kezdőbetűre a jobb felső sarokban, majd a nevére. Innentől kattintson a „felhasználók és csoportok” fülre, amely lehetővé teszi a felhasználók felvételét, csoportok létrehozását és a csoportokba történő felvételt.

egnyte-connect-guide-add-felhasználók

Az új oldalon kattintson az „Új felhasználó hozzáadása” elemre, és válassza a normál, energiagazdálkodási vagy rendszergazdai felhasználót. Típustól függően a felhasználók különféle funkciókat használhatnak és különféle jelentéseket készíthetnek. Ha egyszerre több felhasználót szeretne felvenni, akkor CSV-fájlba importálhatja őket.

A szokásos felhasználói típus az ügyfeleknek, gyártóknak és külső partnereknek van fenntartva. Hozzáférhetnek a megosztott mappákhoz, és használhatják az Egnyte webes vagy mobilalkalmazásait. Ennek ellenére nincsenek privát mappái, és általában nem tudnak megosztani mappákat vagy fájlokat.

Az energiafelhasználók általában az alkalmazottak. Ezek a felhasználók az összes elérhető módszerrel hozzáférhetnek az Egnyte felhőjéhez, meghívhatnak más felhasználókat, rendelkeznek saját mappával, megkaphatnak bizonyos adminisztratív jogokat és hozzáférhetnek más speciális szolgáltatásokhoz.. 

A rendszergazdák hozzáférhetnek az összes szolgáltatáshoz, és a fiók tulajdonosa alapértelmezés szerint rendszergazda. Ezen az oldalon a részletes összehasonlítási táblázat található.

egnyte-connect-guide-user-szerepek

Megváltoztathatja a felhasználói típusok beállításait is. Ehhez hozzáférnie kell a “konfiguráció” fülhöz, amely a “felhasználók és csoportok” fül mellett található. Ezután kattintson a bal oldalon lévő „felhasználói típusok és szerepek” elemre. Innentől tetszés szerint módosíthatja a felhasználói beállításokat.

Az ablak alapértelmezett nézete „felhasználói típusok”, de rákattinthat a „Szerepek” fülre is, amely lehetővé teszi egyéni szerepkörök létrehozását a felhasználók számára. Ily módon gyorsabban tud hozzárendelni egy adott engedélyt az új felhasználókhoz.

Hogyan lehet csoportokat létrehozni

Nehéz lehet sok felhasználót kezelni. Ennek megkönnyítése érdekében csoportokat hozhat létre a „felhasználó és csoportok” lapon. Először kattintson a „csoportok”, majd az „csoport hozzáadása” gombra.

egnyte-connect-guide-add-csoportok

Ezután meg tudod nevezni a csoportot. Felhasználók hozzáadásához vigye az egérmutatót a csoport fölé, nyomja meg a „részletek” gombot, majd az „Új felhasználók hozzáadása ehhez a csoporthoz” gombot. A felhasználókat a „Csoportos tulajdonosok kezelése” linkre kattintva is felveheti. Vegye figyelembe, hogy a csoporthoz történő felvétel előtt létre kell hoznia a felhasználókat. A csoportok lehetővé teszik a mappák gyors megosztását sok felhasználóval.

Egnyte Connect Feladatkezelés

A felhasználókkal való együttműködés könnyebb, ha lehetősége van feladatok létrehozására és hozzárendelésére. Számos más, harmadik fél integrációjától függő EFSS szolgáltatással szemben az Egnyte Connect beépített feladatkezeléssel rendelkezik. A feladatok bizonyos fájloktól függenek, tehát egy feladat létrehozásához először ki kell választania egy fájlt.

egnyte-connect-guide-feladatok-fájl

Keresse meg a kívánt fájlt, kattintson rá, és válassza a műveletek menüben a „feladatok” lehetőséget. A következő oldalon kattintson az „új feladat” gombra. Ezután megnevezheti a feladatot, hozzárendelheti azt egy felhasználóhoz és beállíthatja az esedékesség dátumát.

egnyte-connect-guide-feladatok-add

Ha az összes feladatot látni szeretné, kattintson a „Saját feladatok” gombra a webes kliens teteje közelében. Az oldal megjelenítheti az Önhöz rendelt feladatokat, valamint a másoknak hozzárendelt feladatokat.

egnyte-connect-guide-feladatok-áttekintés

Egnyte Connect Jelentésgenerálás

A jelentések oldalra való belépéshez kattintson a hamburger menüre a webes kliens tetején, és kattintson a „Jelentések” opcióra.

egnyte-connect-guide-jelentések-műszerfal

Alapértelmezés szerint az irányítópult megjeleníti a tárhelyet. A felhasználók, az alkalmazások és az eszközök, valamint a linkek és az együttműködés előnézetét is könnyen áttekintheti. A bal oldali menü lehetővé teszi a felhasználói engedélyek, zárolási összefoglalók, szinkronizálási állapotok, valamint a felhasználók és csoportok jelentéseinek generálását is.

Egnyte Connect harmadik fél könyvtár

Az Egnyte Connect számos, harmadik féltől származó alkalmazás-tárral rendelkezik, különféle szoftvergyártókkal fennálló partnerségének köszönhetően. A könyvtár ingyenes és fizetős alkalmazásokat tartalmaz. A könyvtár megnyitásához kattintson a webes kliens teteje melletti „alkalmazások és integrációk” gombra.

egnyte-connect-guide-app-könyvtár

A következő oldalon megkeresheti azt a kiegészítőt, amelybe integrálni szeretne. A gyorsabb megtaláláshoz használja a bal oldali sávban található keresési funkciót. Ezen felül szűrheti az alkalmazásokat kategóriák, iparágak és típusok alapján. A könyvtár számos alkalmazást kínál, de a legelterjedtebbek az Office Online, az Egnyte Gmail számára, a Slack, a Boxcryptor és a OneLogin..

Végső gondolatok

Az Egnyte Connect a piacon az egyik legjobb EFSS-szolgáltatás, és számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek mind a kis-, mind a nagyvállalatok számára hasznosak. Ennek köszönhetően az alkalmazás használata túl nehéz lehet, ám ez a rövid útmutató segítséget nyújt a telepítéshez. 

Megismertük az alapvető funkciókat, de továbbra is kérdései vannak vagy segítségre lehet szüksége az Egnyte Connect egyéb területeivel kapcsolatban. Ebben az esetben tegye fel kérdéseit az alábbi megjegyzés szakaszba. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map