Egnyte Connect vs Dropbox Business: Új vs régi 2020-ban

A Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárolási szolgáltatás, és vonatkozik az üzleti verzióra is. Az Egnyte Connect, a legjobb EFSS szolgáltatóink általános győztese azonban nem büszke. Ezért nehéz lehet a szolgáltatások összehasonlítása, ezért ezt az Ön számára megtesszük ebben az Egnyte és a Dropbox Business összehasonlításban..


Az Egnyte olcsó tervekkel, hatalmas mappa- és fájlmegosztással, megbízható szinkronizálással, gazdag harmadik fél integrációs eszközkönyvtárával és erős biztonsággal rendelkezik. A Dropbox Business viszont az egyik legjobb szinkronizálási képességgel rendelkezik, számos termelékenységi eszközt tartalmaz a könyvtárában és jó a biztonság. További részletek elolvashatók külön, az Egnyte Connect és a Dropbox Business áttekintésünkben.

Ha magánfelhasználó vagy olyan szolgáltatásra van szüksége, amely kifejezetten a kisvállalkozások felé irányul, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlítást és a legjobb üzleti felhőalapú tárolási összehasonlítást.

Ellenkező esetben maradjon velünk, amikor összehasonlítjuk ezeket a szolgáltatásokat. Lehet, hogy az Ön igényei többé-kevésbé specifikusak, de az általános kategóriákat fogjuk használni annak ellenőrzésére, hogy melyik jön ki a tetején. Ezek a kategóriák magukban foglalják a tárolási költségeket, a mappák és a fájlok megosztását, a szinkronizálást, a termelékenységi eszközöket és a biztonságot.

Az egyes kategóriák fordulójának végén győzöt hirdetünk ki, és miután mindet teljesítettük, ki kell hirdetni a bajnokot. Az összehasonlítást mindkét szolgáltatás árazási terveinek megvitatásával kezdjük.

1

Tárolási költség

A legjobb, ha sok tárhelyet kap pénzével. Minél többet kínál a szolgáltatás az árért, annál jobb az értéke. Az is jó, ha a szolgáltatás sok tervet kínál, ami növeli annak esélyét, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet. Ráadásul egy ingyenes terv vagy próbaverzió használata nagyszerű módja annak, hogy teszteljék a szolgáltatást, mielőtt elosztják a pénzt.

Egnyte Connect

Az Egnyte három üzleti tervvel rendelkezik: irodai, üzleti és vállalati. Az Office öt és 25 felhasználót képes befogadni, és 5 TB online tárhelyet biztosít havonta 8 dolláronként felhasználónként. 

Az üzleti terv jobb választás, ha több felhasználóra van szüksége, mivel lehetővé teszi, hogy 25 és 100 felhasználó között legyen. Ez vissza fogja fizetni havonta 20 USD-t, és 10TB tárhelyet eredményez.

Az Enterprise jó 100 vagy több felhasználóval rendelkező vállalkozások számára. Valójában nincs felső korlát, hogy hány felhasználója lehet. Az árbecsléshez azonban kapcsolatba kell lépnie Egnyte-vel, de az Enterprise felhőalapú tárhelyet biztosít, amely az igényeinek megfelelően növekszik.

Ha magánfelhasználó vagy, de úgy találja, hogy az Egnyte jobban megfelel az Ön igényeinek, mint a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításban szereplő szolgáltatások, használhatja az Egnyte „team” tervét. Egy-három felhasználó számára jó, és 1 TB tárhelyet biztosít Önnek.

Vegye figyelembe, hogy a tárolóhelyen kívül a tervek abban is különböznek, hogy milyen funkciókat kínálnak. E szolgáltatások összehasonlításához keresse fel az Egnyte Connect terveinek oldalát. Mielőtt eldöntené a terveket, felhasználhatja a 15 napos ingyenes próbaverziót az Egnyte Connect tesztelésére.

Dropbox Business

A Dropbox Businessnek három üzleti terve van – Standard, Advanced és Enterprise -, és legalább három felhasználót igényelnek. A Standard 3TB tárhelyet biztosít havonta 15 dolláronként felhasználónként, vagy 12,50 dolláron, ha egy évre előre fizet. 

Ha több tárhelyre van szüksége, az Advanced terv jobb választás, mert korlátlan tárhelyet biztosít Önnek havonta 25 dollárért felhasználónként. Ha egész évben fizet, a havi ár havonta 20 dollárra esik felhasználónként.

Az Enterprise nyilvánvalóan nem növeli a tárhelyet, de hozzáférést biztosít a fejlett funkciókhoz és a támogatáshoz. Mivel a nagyvállalatok igényei eltérnek, ennek a tervnek az árát be kell szereznie a Dropbox-tól. 

A tervek által kínált szolgáltatások összehasonlításához meghívjuk Önt, hogy vessen egy pillantást a Dropbox terv-összehasonlító oldalára. A 30 napos ingyenes próbaverziót is felhasználhatja a „standard” vagy „haladó” terv tesztelésére.

Kerek gondolatok

Ez egy érdekes összehasonlítás, mivel az Egnyte legolcsóbb csomagja, az Office, majdnem fele a Dropbox Standard csomagjának, de ugyanolyan mennyiségű tárhelyet kínál. Egnyte az érték egyértelmű nyertese. 

A Dropbox speciális terve azonban korlátlan tárhelyet biztosít Önnek, és legalább öt felhasználót igényel. Az Egnyte üzleti terve nem felel meg ennek, mivel megköveteli, hogy legalább 25 felhasználó legyen, és nem nyújt korlátlan tárhelyet. Mindkét terv éves ára ugyanaz.

Eloszlottuk a különbséget ebben a fordulóban az Egnyte Team tervével, mivel ez nagyszerű választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem igényelnek sok felhasználót. Emiatt az Egnyte Connect a mi általános győztesünk.

Kerek: Tárolási költségpont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Dropbox üzleti logó

2

megosztása

A megosztás azért fontos, mert lehetővé teszi más emberekkel való együttműködést. Gyorsnak és egyszerűnek kell lennie, és az is a legjobb, ha megoszthatja tartalmát egyénekkel és csoportokkal. Ha ezt megtenné, ideális esetben bizonyos fokú ellenőrzést gyakorolhat a részvények felett. A tartalomvezérlő lehetőségek általában jelszavakat, lejárati dátumokat, engedélyeket és többet tartalmaznak.

Egnyte Connect

Az Egnyte lehetővé teszi fájlok és mappák linkként történő megosztását, amelyeket másolhat, beilleszthet, vagy e-mailben elküldhet. Beállíthatja a linket, hogy csak a megtekintést engedélyezze, vagy a letöltést is engedélyezze. Ezenkívül a linket egy jelszóval is megvédheti, kérheti, hogy erről értesítse a hozzáférést, és beállíthatja, hogy egy adott napon vagy több kattintás után lejárjon..

egnyte vs dropbox-egnyte-fájlmegosztó

Azt is választhatja, hogy hozzáférést biztosít-e a felhasználóknak egy mappához, és megfelelő szintű engedélyeket biztosít számukra, beleértve a „tulajdonos”, „teljes”, „szerkesztő” és „néző” lehetőséget.

Tetszik, hogy az Egnyte tartalmaz egy külön oldalt, amely megmutatja az Ön által megosztott linkeket, és mások linkeit, amelyeket mások megosztottak veled.

Dropbox Business

A Dropbox Business már a kezdetektől megosztja a megosztott mappát. Ez egy „csapatmappa”, amelyhez minden felhasználó hozzáférhet. Amikor létrehoz egy csapatmappát, meghívhatja az embereket, és engedélyeket adhat nekik „szerkeszthetjük” vagy „megnézhetjük”.

egnyte vs dropbox-dropbox-business-fájlmegosztó

A szerkesztési engedélyek lehetővé teszik a felhasználók számára a fájlok szerkesztését, törlését, kommentálását és hozzáadását. A megtekintési engedélyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy csak megtekinthessék, letölthessék és kommentálhassák őket. Bármely engedélyt is beállíthatja, elküldheti a meghívót egy megadott e-mailre, felhasználóra vagy csoportra. 

Létrehozhat egy linket is egy fájlhoz vagy mappához, amelyet korlátozhat a jelszóval jelölt emberekre, a csapat tagjaira vagy arra, hogy bárki, aki rendelkezik a hivatkozással, képes legyen megnyitni azt. Ezenkívül beállíthatja, hogy a link egy adott dátumon lejárjon, és letilthatja a letöltést.

A Dropbox alapértelmezés szerint integrálódik a Slack-hoz és a Trello-hoz is, és lehetősége van fájlok megosztására a Slack-on vagy hozzáadásra a Trello-hoz..

Ezenkívül a Dropbox Business lehetővé teszi, hogy meghívja az embereket, hogy fájlkérelmeken keresztül osszanak meg fájlokat veled. A fájlkérelmek lehetővé teszik a határidő meghatározását, valamint annak meghatározását, hogy melyik tartalomra van szüksége, és hol kell tárolni. 

Nehéz lehet nyomon követni mindent, amit megosztott, de a Dropbox Business olyan oldalt kínál, amely ismerteti, hogy mit osztott meg másokkal, és hogy mit osztottak meg veled..

Kerek két gondolat

Mindkét szolgáltatás nagyszerűen használható megosztásra, és tartalmazza az összes szükséges funkciót, amelyeket látni szeretnénk. A Dropbox lehetővé teszi a Slack fájlhoz való megosztást vagy a Trello fájlok hozzáadását, az Egnyte Connect pedig a mappák megosztásának finom szemléletű megközelítését használja. Ez egy fontosabb szolgáltatás, és az Egnyte Connect mindkét alkalmazással integrálható. Az Egnyte Connect ennek a fordulónak a győztese.

Kerek: Megosztási pont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Dropbox üzleti logó

3

Szinkronizál

A fájlok szinkronizálása az EFSS szolgáltatás kulcsfontosságú mechanizmusa, mivel tükrözi a fájlokat az összes többi eszközön, és ezek bármelyikéről lehetővé teszi a felhőben lévő fájlok elérését. A szinkronizálási modell egy tálcaikonból és egy szinkronizálási mappából áll.

A szinkronizációs mappa úgy néz ki, mint bármely más fájlrendszer mappa, azzal a kivétellel, hogy a szinkronizálási mappába helyezett fájlokat szinkronizáljuk a felhővel és az összes többi eszközzel. Ez azért hasznos, mert lehetővé teszi több eszköz használatát anélkül, hogy saját fájljait kezeli. Ilyen módon a szinkronizálás megkönnyíti a fájlok kezelését a különféle eszközökkel.

A szinkronizálás azonban a kapcsolat sávszélességétől, attól, hogy milyen közel állsz egy szerverhez, és a blokk szintű fájlmásolás meglététől függ. A blokk szintű fájlmásolás felgyorsítja a fájlátvitelt azáltal, hogy csak a megváltozott fájlok részeit másolja, nem pedig a teljes fájlt.

Egnyte Connect

egnyte vs dropbox-egnyte-desktop-kliens

Az Egnyte Connect nem használ szabványos szinkronizálási mappát. Ehelyett egy hálózati meghajtó mappát használ. A különbség az, hogy a hálózati meghajtó alapértelmezés szerint nem tölti le a felhőtartalmát, hanem csak azt mutatja meg. Emiatt láthatja és elérheti azt anélkül, hogy a merevlemezen helyet feláldozna. A hátránya, hogy fájlja nem lesz elérhető offline állapotban.

Ezt megkerülheti, ha megjelöli a fájlokat offline használatra. Másrészt a szelektív szinkronizálással kiválaszthatja, mely fájlokat szeretné szinkronizálni, és azokat, amelyeket a felhőben kíván maradni..

Az Egnyte Connect nem használ blokk szintű átviteli algoritmust, de ez sok EFSS szolgáltatás esetében normális. Kipróbáltuk az átviteli sebességet, bár az 1 GB-os ZIP-mappánkat használtuk, és Egnyte pontosan a szükséges időbe tette, figyelembe véve a feltöltési sebességet.

Dropbox Business

egnyte vs dropbox-dropbox-desktop-kliens

A Dropbox Business nagy szinkronizálási képességekkel rendelkezik, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Dropbox feltalálta a szinkronizálás általános modelljét. Ugyanúgy működik, mint amit a szakasz elején leírtunk, de a Dropbox intelligens szinkronizálást biztosít annak javításához. Az intelligens szinkronizálás lehetővé teszi a fájlok címkézését, hogy azokat a felhőben tárolhassa, de lehetővé teszi, hogy eszközöiről továbbra is elérje azokat.

Ez az Egnyte-hez hasonló megközelítés, de az ellenkező kiindulási pontból működik. Kipróbáltuk, hogy a szinkronizálás milyen gyorsan szállítja át a fájlokat ugyanazon 1 GB-os ZIP-mappával, és a Dropbox Business valamivel több időt vett igénybe, mint ahogy vártuk, de ez még mindig gyors volt. Az első feltöltés kevésbé fontos, ha másokkal együttműködik, és erre világít a Dropbox.

Ennek köszönhetően a blokk szintű szinkronizálás. Valójában ez az egyik ritka szolgáltatás, amely ezt kínálja. Például az OneDrive for Business, egy másik népszerű szolgáltatás, rendelkezik, de csak az Office fájlokhoz. Ennek ellenére a OneDrive-nak más előnyei vannak, mint például a nagy érték, és ha ez érdekli Önt, olvassa el a OneDrive for Business áttekintést.

Három kör gondolatok

Az Egnyte és a Dropbox képes szinkronizálni olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a merevlemez-megtakarítást, ami fontos, ha SSD-vel vékony üzleti laptopot használ. Ennek ellenére a fő különbség az, hogy a Dropbox Business blokk szintű fájlmásolást biztosít, míg az Egnyte Connect nem. Ez teszi a Dropbox Business-t nyertesvé ebben a fordulóban.

Kerek: szinkronizálási pont a Dropbox Business számára

Egnyte Connect logó
Dropbox üzleti logó

4

Termelékenységi eszközök

Ebben a kategóriában áttekintjük az elérhető natív és harmadik féltől származó alkalmazásokat, amelyek fokozzák a termelékenységet, az együttműködést és így tovább. A szolgáltatásoknak csak natív alkalmazásai lehetnek, integrálhatók sok harmadik féllel, vagy vegyes megközelítést biztosíthatnak.

A leghasznosabb integrációk a Microsoft Office, a Google Office suite vagy néha mindkettő. A harmadik féltől származó alkalmazások gyakran tartalmazzák a feladatkezelést, a munkafolyamatokat, a feladatokat, a biztonságot és egyebeket.

Egnyte Connect

egnyte vs dropbox-egnyte-app-könyvtár

Az Egnyte, sok más EFSS szolgáltatástól eltérően, natív feladatkezelési funkciókat kínál, ami nagyon jó, mert választhat köztünk, és mondjuk, a Trello között. Ennek ellenére az Egnyte integrálódik a Trello és más harmadik fél feladatkezelő alkalmazásaiba is. Ezenkívül az Egnyte kapcsolatba léphet más partnerekkel, mint például a Microsoft Office, a Google G Suite, a Slack és még sok más.

Az Egnyte harmadik fél integrációival is integrálódik, mint például az SAP és a Salesforce. A könyvtár nagy, és nincs probléma az alkalmazás megtalálásával bármelyik szükséges kategóriában. A megkönnyítés érdekében az Egnyte lehetővé teszi a szükséges alkalmazás keresését, és csak a releváns kategóriák kiválasztását. A harmadik féltől származó alkalmazások teljes listáját itt láthatja.

Dropbox Business

egnyte vs dropbox-dropbox-app-integrációk

A Dropbox Business rendelkezik egy natív eszközzel, a „Dropbox Paper” elnevezéssel, amely különféle tartalmakat – például szöveget, képeket, videókat és egyéb – adhat hozzá az „üres oldalhoz”. Erről bővebben a Dropbox Paper áttekintésben olvashat. Ha azonban a jegyzetek készítésére irányuló alkalmazásokat szeretne, keresse meg a legjobb jegyzetkészítő alkalmazások listáját.

Egy másik Dropbox natív alkalmazás a Showcase, amely lehetővé teszi, hogy tartalmát vonzó oldalon jelenítse meg, amelyet megoszthat.

A Dropbox integrációs könyvtárában számos népszerű alkalmazás található, köztük az Asana, a Slack és a Zapier. Mindezt böngészheti a Dropbox alkalmazásintegrációs oldalán. Az alkalmazások kereshetőek, és az oldal lehetővé teszi, hogy csak bizonyos kategóriákba tartozó alkalmazásokat tekintsen meg.

Négy forduló gondolatok

Az Egnyte és a Dropbox egyaránt nagyszerű teljesítményt nyújt ebben a kategóriában, köszönhetően kiterjedt könyvtáraknak és natív alkalmazásuknak. A Dropbox Business azonban integrálódik több alkalmazáshoz, és mind a Dropbox papírt, mind a Showcase-t biztosítja. Ez segít abban, hogy megnyerje ezt a fordulót, ha kicsivel.

Kerek: Termelékenységi eszközök pontja a Dropbox Business számára

Egnyte Connect logó
Dropbox üzleti logó

5

Biztonság

A biztonság az utolsó kategória, de természetesen nem utolsósorban. A jó felhőalapú biztonság elengedhetetlen az EFSS tárhelyének maximális kihasználásához, anélkül, hogy a számítógépes bűnözés veszélyeztetné üzleti adatait. Az adatok védelme érdekében a felhőalapú szolgáltatások számos biztonsági módszert használnak.

A titkosítás beolvassa a fájlokat, így azok elolvasásához speciális visszafejtési kulcs szükséges. Ideális megoldás lenne egy privát titkosítás, amely lehetővé teszi a kulcs kezelését, majd a jelszóval történő védelmet. A legtöbb EFSS szolgáltatás azonban kezeli a dekódoló kulcsot. Miután a titkosítás befejeződött, a TLS vagy SSL protokollok segítenek megvédeni a szállított fájlokat.

Ezek a módszerek azonban nem fognak segíteni, ha Ön vagy a felhasználók gyenge jelszavakat állítanak össze. Két tényezőjű hitelesítés azonban meg fog történni. Megakadályozza az illetéktelen hozzáférést azáltal, hogy megköveteli a felhasználóktól, hogy különleges kódot írjanak be, amikor ismeretlen eszközről férnek hozzá tartalomhoz. 

Két tényezővel történő hitelesítés esetén is létre kell hoznia egy erős jelszót. Az egyedi jelszókövetelmények létrehozása szintén segít.

Egnyte Connect

Az Egnyte Connect az AES 256 bites titkosítást használja – a mai széles körben alkalmazott titkosítást – a fájlok beolvasásához. Alapértelmezés szerint nincs privát titkosítás, de engedélyezheti az Egnyte kulcskezelést, ha feliratkozik az Egnyte „vállalati” tervére. Ha nem akarja ezt megtenni, akkor egy másik lehetőség az, hogy integrálódik a Boxcryptorhoz, egy privát titkosítási kiegészítőhöz..

A hitelesítő adatok védelme érdekében az Egnyte kétfaktoros hitelesítést biztosít. Ráadásul rendszergazdaként megadhatja a jelszó hosszát és erejét. Azt is megkövetelheti, hogy a felhasználók egy bizonyos idő elteltével állítsák vissza jelszavaikat, több sikertelen kísérlet után tiltsa le a bejelentkezést és még sok más.

Ha engedélyezni szeretné, hogy a felhasználók ugyanazon hitelesítő adatokkal több alkalmazásba bejelentkezzenek, akkor használhat egyszeri bejelentkezés (SSO) opciókat, például a Bitium, az Okta és a OneLogin.

A megjegyzés egy másik tulajdonsága, hogy távolról törölheti a felhőadatokat az eszközökről. Ez hozzájárul az adatok veszélyeztetésének kockázatához, ha valaki ellopja az eszközt.

Az Egnyte az Ön adatait edzett adatközpontokban tárolja, amelyek redundanciát, megfigyelést és biometrikus hozzáférés-ellenőrzéseket használnak, és ellenállnak a természeti katasztrófáknak, például földrengéseknek, tűzvészeknek és árvizeknek. Ennek igazolására az adatközpontok megfelelnek az ISO 270001, SOC 2 és SSAE 16 biztonsági szabványoknak.

Ha úgy gondolja, hogy ez nem elég, és saját biztonsági intézkedéseit kívánja végrehajtani, akkor megteheti saját hibrid felhőmegoldásával. Ilyen módon az adatok egy része az Egnyte szerverein, a része pedig a helyszínen lesz.

Dropbox Business

A Dropbox Business AES 256 bites titkosítást is használ a fájlok titkosításához, és az Egnyte-hez hasonlóan kezeli a titkosítási kulcsot. Ha önnek kezeli, akkor integrálnia kell a Boxcryptor-hoz. A TLS protokoll megvédi adatait a Dropbox adatközpontjaiba történő továbbításkor.

A hitelesítő adatait két tényezős hitelesítés engedélyezésével és jelszó-vezérlő szolgáltatások használatával tudja megvédeni. Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a csapat összes tagjának kijelentkezését, új jelszó megadását és a jelszókövetelmények megváltozásakor történő értesítésüket. Az összes jelszót visszaállíthatja. A Dropbox SSO-lehetőségeket is kínál, például Okta és OneLogin.

Az Egnyte-hez hasonlóan a Dropbox lehetővé teszi egy eszköz távoli törlését. Az eszközökről a Dropbox adatközpontokba feltöltött adatok védelme érdekében a Dropbox betartja az ISO 27001 és SOC 2 szabványokat..

Öt kerek gondolat

Annak ellenére, hogy mindkét szolgáltatás képes biztonságot nyújtani, az Egnyte Connectnek csekély előrelépéssel sikerül a Dropbox Business előtt maradnia. Ennek köszönhetően a hibrid felhő képessége, valamivel több jelszó-kezelési lehetőség és a natív kulcskezelő szolgáltatás.

Kerek: Biztonsági pont az Egnyte Connect számára

Egnyte Connect logó
Dropbox üzleti logó

6

Végső gondolatok

Ez egy kiemelkedő csata volt, mivel több kategóriában közel volt, és Egnytenek csak egy győzelme van a Dropbox felett, három győzelemmel szemben a kettővel. Ez teszi az Egnyte Connect általános győztesünket. Ugyanakkor a Dropbox Business érvényes választás, ha natív termelékenységi eszközökre és korlátlan felhőtárolásra van szüksége.

Győztes: Egnyte Connect

Mit gondolsz ezekről a szolgáltatásokról? Az Egnyte Connect a jobb választás az Ön számára, vagy a Dropbox felé hajlik? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map