CrashPlan vs Mozy: A nagy harc egy kis arénában

Itt, a Cloudwards.net oldalán szeretnénk egyszerűvé tenni, hogy navigáljon a felhőalapú tárolási piacon. Mivel sok online biztonsági mentési szolgáltatás biztonsági másolatot készíthet az adatokról, nehéz lehet kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet, különösen, ha nem tud választani két szolgáltatás között. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a CrashPlan és a Mozy szolgáltatásokat, hogy könnyebben választhassanak.


A CrashPlan for Small Business tesztelését fogjuk végezni, mert a vállalat leállította fogyasztói szárnyát. Olvassa el a legjobb CrashPlan alternatívák darabját erről bővebben. Annak érdekében, hogy a dolgok igazságosak legyenek, teszteljük a MozyPro-t is, a vállalat üzletközpontú szolgáltatását.

Ha további megoldást szeretne, keresse meg a legjobb online biztonsági mentési listánkat, hogy megtudja, melyik szolgáltatás van a tetején. Az összehasonlításban egyik szolgáltatás sem szerepel rajta, tehát a levegőben áll, hogy ki fogja megjelenni a tetején. Ha többet szeretne tudni a versenytársakról, olvassa el a CrashPlan és a MozyPro áttekintést.

Ha zavarja a felhő tárolása és a felhő mentése közötti különbség, olvassa el magyarázatunkat.

Megfontolt a felhőalapú biztonsági mentés használata, mivel segíthet az adatok mentésében, amikor a merevlemez végül összeomlik. Az adatok helyreállítási szoftverével megpróbálhatja visszanyerni adatait, de ez nem egy biztos módszer. Nem támaszkodhat szilárdtestalapú meghajtókra sem, mert több adathibát tapasztalnak, még akkor is, ha a hibaarányuk kevesebb, mint 1 százalék.

A következő öt fordulóban meg fogjuk nézni, hogy hasonlítanak a szolgáltatások egymással, hogy segítsenek meggondolni magad. Mindegyikük végén nyertest hirdetünk. Aztán, a csengő után, összecsukjuk és megnevezzük a teljes nyertest.

1

Érték

A jó értéket az határozza meg, hogy az előfizetési tervek mennyit kínálnak a pénzért. Minél több szolgáltatást tervez, annál jobb lehetőségeket kínál. Nagyszerű, ha a szolgáltató ingyenes tervet vagy próbaverziót is kínál, így kipróbálhatja a szolgáltatást. Ha ingyenes terveket keres, olvassa el a legjobb ingyenes online biztonsági mentési cikkünket.

Azoknak, akiknek korlátlan biztonsági másolatra van szükségük, de más megoldást akarnak, mint a CrashPlan for Small Business, olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentési listánkat.

A CrashPlan for Small Business korlátlan biztonsági mentést biztosít egy számítógépre havonta 10 dollárért. Ez nem a legjobb érték, de nem is a legrosszabb. Mivel ez egy havi előfizetés, bármikor lemondhat, ami szokatlan a felhő biztonsági mentése esetén. Mielőtt megvásárolná, használhatja a 30 napos ingyenes próbaverziót, hogy megtudja, működik-e az Ön számára.

A MozyPro tervei biztonsági mentési helyet biztosítanak, amelyet korlátlan számítógépek és szerverek között lehet megosztani. Fizethet havi, éves vagy kétévente. A tervek 10 GB-nál kezdődnek és 4TB-ig terjednek, de Mozy a webhelyén csak a 250 GB-ig terjedő árakat ajánlja.

Ha ennél többre van szüksége, akkor árajánlatot kell kérnie. Vannak tervek olyan kiszolgálók nélkül is, amelyek olcsóbbak, mint a társaik.

Nagyszerű, hogy a MozyPro-nak oly sok terve van, de a probléma az, hogy 10 GB-nál kezdődik. Ez nem elég egy számítógép vagy szerver biztonsági mentéséhez. Ha több szerverrel rendelkezik, akkor a 4 TB nem elég. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy drága. A MozyPro nevetséges fejenként 850 dollárt számít fel 250 GB-os biztonsági másolatért. Más szolgáltatások sokkal jobb értéket képviselnek.

A CrashPlan for Small Business korlátlan tárhelyet kínál, és nem tölti fel annyira, mint a MozyPro, tehát nyilvánvaló, hogy ki nyer itt.

Kerek: Értékpont a Crashplan Pro számára

Crashplan Pro logó
MozyPro logó

2

Biztonság

Az internet tele van veszélyekkel, így a jó biztonság kötelező. A hackerek nem fognak habozni, hogy adatait ransomware vagy vidéki támadásokkal célozzák meg. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait is.

A TLS protokoll megakadályozza a középtávú támadások sikerességét, míg a titkosítás biztosítja az adatok áthaladását és nyugalmat. A privát, végponttól való titkosítás megakadályozza, hogy bárki más is legyen a fájlok olvasása.

A két tényezővel történő hitelesítés szintén fontos, mivel segít megakadályozni a fiókjához való hozzáférést, ha valaki ellopja az Ön jelszavát. Mégis, győződjön meg arról, hogy kezdetben van egy erős jelszóval.

CrashPlan vs Mozy-CrashPlan biztonsági

A CrashPlan for Small Business titkosítja a számítógépén lévő fájlokat AES 256 bites titkosítással. Tranzit közben az AES 128 bites védi őket. A szolgáltatás megtartja a titkosítási kulcsot, de engedélyezheti a privát titkosítást. Ha engedélyezi, a CrashPlan nem fogja tudni letölteni a jelszavát, tehát ne veszítse el.

Akárhogy is, ellenőrizze, hogy van-e erős jelszava, mert a CrashPlan for Small Business nem kínál kétfaktoros hitelesítést. Az adatközpontok biztonsága azonban szintre áll. A szolgálat 24 órás felügyeletet és egyéb intézkedéseket tart fenn a behatolás megakadályozására. A központok ellenállhatnak az áramkimaradásoknak, a természeti katasztrófáknak és a tüzeknek.

CrashPlan vs Mozy-Mozy-biztonsági

A MozyPro erős biztonsági funkciókkal rendelkezik. Felkér harmadik fél által végzett ellenőrzéseket annak biztosítása érdekében, hogy adatközpontjai feladata az adatok biztonságának megőrzése. A létesítmények képesek ellenállni a természeti katasztrófáknak, vírusrohamoknak és egyéb eseményeknek, amelyek veszélyeztethetik az adatait. A biztonsági személyzet a nap 24 órájában, a helyszínen található, és az adatközpontokat zárt körű TV kamerák, kapuk és elektronikus kulcshozzáférés védik.

A fájljait a MozyPro szerverek titkosították. Valójában titkosítva vannak, mielőtt elhagynák a számítógépet, és TLS-kapcsolattal védik azokat áthaladás közben. A MozyPro alapértelmezés szerint megőrzi a kulcsot, és 448 bites Blowfish titkosítást használ. Választhat magán titkosítást is, amely a titkosítási algoritmust 256 bites AES-re váltja..

Mint a CrashPlan for Small Business, a MozyPro nem kínál privát titkosítást.

Mindkét szolgáltatás elégséges biztonságot nyújt, de a CrashPlan for Small Business nyer, mert alapértelmezés szerint 256 bites AES-t használ.

Kerek: Biztonsági pont a Crashplan Pro számára

Crashplan Pro logó
MozyPro logó

3

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentés hosszú időt vehet igénybe. Az elhúzódás az internetszolgáltatótól és attól függ, milyen közel állsz egy szerverhez. A kapcsolata annál jobb, minél közelebb van.

A szolgáltatások jobban teljesítenek, ha lehetővé teszik az átviteli beállítások módosítását, a fojtószelep sebességét és blokk szintű átviteli algoritmust használnak a kezdeti biztonsági mentés után..

A CrashPlan for Small Business nem tartozik a leggyorsabban vizsgált szolgáltatások közé. Az 1 GB-os fájl feltöltése több mint három órát vett igénybe. Az elméletben az eredményeknek hét percnél közelebb kellett volna lenniük, figyelembe véve a sávszélességet. Igaz, hogy a tömörítési, deduplikációs és titkosítási folyamatoknak bonyolítaniuk kell az ügyet, de nem annyira, hogy három órát igényel.

A fájlok biztonsági mentése közben letilthatja bizonyos folyamatait, de ezt nem javasoljuk. Ha a rendszer erőforrásai alacsonyak, engedélyezheti a fojtást és beállíthatja az ügyfelet, hogy távolítsa el a korlátot, ha távol van. A blokk szintű másolás azonban felgyorsítja a későbbi biztonsági mentéseket.

A MozyPro sokkal gyorsabb volt az első feltöltéseknél. Teszteink azt mutatták, hogy kb. Egy órára van szüksége, hogy biztonsági másolatot készítsen egy 1 GB-os tömörített mappáról a felhőbe. A teszteinket Bangkokból futtattuk egy WiFi kapcsolaton keresztül, másodpercenként 55 megabites letöltéssel és 22 Mbps feltöltési sebességgel. A probléma az lehet, hogy a MozyPro nem tömöríti az adatokat.

Mozy órája egy gigabájtnyi adathoz nagyszerű, mint a CrashPlan for Small Business hároméval összehasonlítva, de nem annyira az online biztonsági mentési piac többi részéhez képest. Ha szüksége van egy olyan szolgáltatásra, amely gyors az első feltöltéseknél, tekintse meg az Acronis True Image beszámolónkban szereplő sebességteszt-táblázatot.

Mivel a MozyPro sokkal gyorsabb, nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Sebességpont a MozyPro számára

Crashplan Pro logó
MozyPro logó

4

Egyszerű használat

Egyszerûnek kell lennie a kezdeti biztonsági másolatok létrehozásáról, a következõk elvégzésérõl és az adatok helyreállításáról. Ilyen módon az adatok biztonsági mentése helyett a tényleges munkájára összpontosíthat. Annak biztosítása érdekében, hogy az asztali kliensnek sok operációs rendszeren kell működnie, és annak felületén, valamint a webes ügyfélen és a mobilalkalmazáson, vonzónak és intuitív módon használhatónak kell lennie..

CrashPlan vs Mozy-CrashPlan-desktop

A CrashPlan for Small Business asztali kliensét könnyű telepíteni, és csak néhány percig tart. Nem nehéz használni, de a biztonsági mentés egyszerűbb lehet. Nem biztonsági másolatot készít a fájltípus alapján, ezért a fájlokat és mappákat manuálisan kell megcímkézni a biztonsági mentéshez. Az ügyfél vonzó, intuitív és könnyen navigálható.

CrashPlan vs Mozy-CrashPlan-web

Jól egészíti ki a webes felület, amely lehetővé teszi a felhasználói statisztikák ellenőrzését és a fájl helyreállításának ellenőrzését az irányítópulton. A nézetek a felhasználókat, az eszközöket mutatják, és lehetőséget adnak jelentések készítésére.

A mobil alkalmazás bárhonnan hozzáférhet fájljainak, de a CrashPlan abbahagyta.

A MozyPro további munkát igényel az adatok biztonsági mentésének megkezdése előtt. Azt mondta, ha egyszer beállította, rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a folyamatot.

Egyszerű az asztali kliens letöltése, és a telepítés nem tart sokáig. Nem kell sokat tennie a biztonsági mentés beállításához, mert a MozyPro átvizsgálja a fájlrendszert, és kiválasztja a leggyakoribb fájltípusokat a biztonsági mentéshez. Nem rendelkezik a leghatékonyabb felülettel, amelyet láttunk, de a varázsló segít a munka elvégzésében. Windows, macOS és Linux rendszereken működik.

A webes felületen van egy adminisztrációs konzol, amely praktikus funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a fiókkezelés kezelését. Kereshet fiókja kapcsolataiban felhasználó vagy eszköz alapján, és megnézheti, mennyi adat van biztonsági másolaton, és mikor futtatta az utolsó biztonsági másolatot. A „grafikonok és jelentések” szakasz megjeleníti a biztonsági mentés előzményeit és állapotát, valamint lehetővé teszi az e-mail figyelmeztetések beállítását.

A MozyPro okostelefon-alkalmazása nem tud biztonsági másolatot készíteni az adatokról, de lehetővé teszi azok elérését. Androidra és iOS-re érhető el.

A MozyPro rendelkezik egy okostelefon-alkalmazással, amely elősegíti a biztonsági mentés elérését, de összességében nehezebb beállítani, mint a CrashPlan for Small Business számára, ahol vonzóbb és intuitívabb asztali kliens van..

Kerek: Könnyű használat a Crashplan Pro számára

Crashplan Pro logó
MozyPro logó

5

Az ítélet

A MozyPro nettó győzelemre számít a sebesség osztályán, de nem sokkal inkább, így a CrashPlan for Small Business általános nyertesévé válik. De nem nyert egyszerűen, mert a biztonsági kategóriában a margó alacsony volt. Könnyű kezelhetősége jobb, és nagyobb értéket képvisel, mivel sokkal olcsóbb, mint a MozyPro, és korlátlan biztonsági mentési helyet kínál 10 dollárért.

Győztes: CrashPlan

A MozyPro azonban sokkal gyorsabb. Az 1 GB-os mappa feltöltése csak egy órát vesz igénybe. A gyors sebességet igénylő felhasználóknak fontolóra kell venniük, hogy kipróbálják.

Mit gondol erről az összehasonlításról? A CrashPlan for Small Business jobb választás az Ön számára, vagy talál megváltó tulajdonságokat a MozyPro-ban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map