Asana vs Jira: Két megközelítés, egy győztes 2020-ra

A projektmenedzsment területén soha nem volt több verseny, sokféle minőségi eszközzel sokféle megközelítést alkalmaztak, amelyek a vállalkozásodért versenyeznek. Két nagyon különböző platformot vizsgálunk ebben az Asana és Jira összehasonlításban.


Az Asana felhasználóbarát eszköz, de rengeteg erős tulajdonsággal rendelkezik. A korábbi Facebook alkalmazottak állították fel, és 2012-es bevezetése óta egyre erősebbé vált olyan ügyfelekkel, mint a Vodafone, a Santander és a Sony.

Nagyon lenyűgözött minket az Asana beszámolónk, és különösen magas pontszámot adott a felhasználóbarát környezetben. Jól jött a tulajdonságokkal és a költségekkel is.

A Jira agilis fejlesztésre irányul, és különös figyelmet fordít a szoftverfejlesztőkre. Több mint 65 000 ügyfelével rendelkezik, beleértve az eBay-t, az Airbnb-t és a Spotify-t, amelyek Asanát is használják. A Jira az Atlassian tulajdonában van, amely szintén a Hipchat és a Bitbucket tulajdonosa.

A Jira áttekintésünkben úgy éreztük, hogy jellemzői voltak a legerősebb terület, amelyet az ár követ. Specializáltabb, mint Asana, de ez nem feltétlenül rossz, tehát nézzük meg, hogy mérjük.

Harc felállítása: Asana vs Jira

Asana és Jira négy fordulóban egymással szemben állnak. Mindegyik nyertesnek számítunk, és aki a legtöbbet nyeri a végén, az általános győztesnek nyilvánul. Ha még a végén van, akkor közelebbről kell megnéznünk a fordulókat, és pontokon kell döntést hoznunk.

Az első fordulóban megvizsgáljuk a funkciókat és összehasonlítjuk az eszközök működését. Fontos, hogy hogyan kezelik a projektjeiket, és mit kínálnak Önnek. Ezután megvizsgáljuk az árat, és meglátjuk, melyik adja a legnagyobb értéket.

Ezután következik a könnyű használat, mivel látjuk, hogy melyikkel kell a legkevesebb erőfeszítést dolgozni. Végül megvizsgáljuk a biztonságot és az adatvédelmet, hogy kitaláljuk, mi a legjobban az online biztonság érdekében.

Mindkét eszköz szerepelt korábban a többi arccserében. A Wrike és Asana összehasonlításunk Wrike felé haladt. Wrike a Jrát is becsapta a Wrike vs Jira versenyen. A Wrike ismertetőnkben további információt olvashat arról, miért. Asana vagy Jira visszanyeri némi büszkeségét.

Különbségeik ellenére sok közös van. Az Asana jó megjelenése olyan eszköz tetején helyezkedik el, amelyhez hasonlóan a Jira-hoz is tartozik függőségek, a projektek megtekintésének széles választéka, valamint a fejlett biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások.

1

Jellemzők

Először nézzük meg, mit csinál a szoftver. A szolgáltatások körében megvizsgáljuk, hogy a pályázók miként segítik a projektek irányítását. A feladatok kezelésének módja és a megtekintés módja kulcsfontosságú annak meghatározásában, hogy segítenek-e Önnek. Megvizsgáljuk a kommunikációt, a tárolást, az integrációt más platformokkal és extrákkal.

Mindkét platform jól szerepelt itt a saját értékelésükben: Asana 90 százaléka magasabb volt, mint Jira 85 százaléka. A közvetlen összehasonlítást a szoros nyitó fordulóhoz kell tenni.

ászana

Az Asana lehetővé teszi olyan feladatokból álló projektek készítését, amelyek kategóriákba rendezhetők. Mindegyikhez hozzáadhat részfeladatokat, és létrehozhat függőségeket, lehetővé téve, hogy észrevegye a lehetséges problémákat az ütemezésében, és ennek megfelelően kezelje a dolgokat..

ászana-függőségek

Megtekintheti a feladatokat lista, tábla, naptár és idővonal nézetben. Mindezeknek vannak előnyei, és különböző perspektívákat adnak a következő lépésekhez.

Az Asana sok szolgáltatással integrálódik, és lehetővé teszi a Zapier-en keresztül, több száz külső alkalmazás adatainak elérését, ideértve az ellenfelét, a Jirát is. Projekteket importálhat .csv fájlokkal, így ha egy létező projektet egy táblázatban tárolt, akkor gyorsan felállíthatja és futtathatja.

Az Asana korlátlan tárhelyet biztosít, 100 MB-os csatolási korláttal, így bár annyi fájlt oszthat meg, amennyit csak akar, nem fog tudni dolgozni nagy videókkal. Ha erre van szüksége a csapatodnak, akkor segít a nagy fájlokra szolgáló legjobb felhőalapú cikkünk.

ászana-státusz

Az Asana lehetővé teszi a projekt általános állapotának beállítását, így mindenki láthatja, hogy a dolgok haladnak-e vagy sem. Ez egy jó módja annak, hogy tudatjuk az emberekkel, mikor kell felgyorsulniuk.

A mobilalkalmazások elérhetőek az Android és az iOS számára, így az okostelefonok rabjainak munkája megtörténhet, miközben megkarcolják a viszketést.

Jira

Jira alapvető munkafolyamata „kérdésekre” épül, amelyek hasonló szerepet játszanak a többi eszköz feladataiban. Készíthet alfeladatokat és függőségeket, de nehezen tudtuk beállítani őket, amikor megpróbáltuk.

250 GB tárterülettel rendelkezik, amely a kicsit tágabb csomagok között szerepel, de nem olyan korlátlan, mint amit Asanával kapsz. Ha önmagát üzemelteti, akkor a tárhelyet szabadon hagyhatja a kezedben. Vessen egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolócikkre, amely remek lehetőségeket kínál.

A Jira hatalmas alkalmazások széles választékát kínálja, amelyek extra funkciókat kínálnak. Ezek többletköltségei vannak, amelyeket az árkörben tárgyalunk.

A Jira magában foglalja az időkövetést, amely hasznos annak érdekében, hogy megnézze csapata hatékonyságát, és figyelemmel kísérje a költségeket. Jól válogathat a jelentések is. Vessen egy pillantást a legjobb könyvelőszoftverünkre is, ha szeretné szemmel tartani a saját bejövőit és kiadásait.

jira-jelentések

Jira az Atlassian „Confluence” szoftvert használja a kommunikációhoz, de azt gondoltuk, hogy jobban integrálható lenne. Vessen egy pillantást a Basecamp áttekintésre, ha azt akarja, hogy az online kommunikáció központi szerepet játsszon a munkafolyamatban.

Ha szeretné használni a Jira-t, amikor kicsit szól, akkor gondoskodik az Android és iOS alkalmazások számára.

Kerek gondolatok

A kínált szolgáltatások köre szerint nincs sok választás a két platform között. Ha van valami, a Jira a szélesebb választékot kínálja. A szolgáltatás jellegét tekintve azonban azt találtuk, hogy Asana jobban működik.

Mindkettő függőségi menedzsmentet kínál. Megállapítottuk, hogy Asana könnyen használható, de Jira nehezen tudta beállítani és együtt dolgozni. Az interfész problémái és késései akadályozták a Jira használatának megkísérlését, tehát Asana megteszi ezt a kört, csak azért, mert mindig működik, és a Jira esetében nem ez volt a helyzet.

Kerek: Jellemzők Point Asana számára

Asana logó
Jira Logo

2

Ár

Következő lépés a babszámlálók számára, mert összehasonlítjuk a versenyzőinket az ár alapján. Az olcsó jó, de nem garantálja a nyerést. Az érték számít. A fizetési lehetőségek, a kedvezmények és a rugalmasság szintén pluszok ebben a fordulóban.

Ha olyan platformot keres, amely segít megőrizni az alsó sorrendjét, olvassa el a Mavenlink áttekintésünket. A Mavenlink pénzügyi lehetőségek széles választékát kínálja, amelyekkel a pályán maradhat.

ászana

Asanának van egy szabad szintje, amely alapvető módszer a feladatok megszervezésére. Használhatja kanban táblaként. Ha csak valami egyszerűt akar, érdemes elolvasni a Trello kezdő útmutatóját is, amely egy másik jó, könnyen használható eszközről szól.

Az Asana ingyenes terve 15 felhasználóra korlátozza Önt, de azon túl a csapata a kívánt módon bővíthető. További funkciókat kap a drágább tervekben, kezdve több megtekintéssel a prémium szintre, portfóliókkal az üzleti szintre, valamint az erősebb biztonsággal és prioritási támogatással vállalati szinten.

A prémium terv a legfontosabb feladatkezelési funkciók, de az üzleti vállalkozásoknak meg kell vizsgálniuk a többi tervet, hogy meghatározzák, mire van szükségük. Az árak kedvezően hasonlítanak a legtöbb eszközhöz.

Az ingyenes csomag mellett van egy ingyenes próbaverzió, amely lehetővé teszi a fizetett csomagok funkcióinak kipróbálását.

Jira

A Jira két ízben készül. A szokásos, felhőalapú megközelítés közvetlenebbül hasonlít más, felülvizsgált projektmenedzsment szoftverünkhöz. Megfizethető áron, különösen ha sok felhasználó van. Ha a csapat mérete eléri a 250-et, havonta mindössze 1 dollárért adhat hozzá embereket.

Ez kiváló érték, de érdemes kiemelni, hogy a Jira kiváló értéktervei nem tartalmaznak olyan dolgokat, mint a fejlett biztonsági funkciók. Azokat azonban megszerezheti, ha feliratkozik egy másik Atlassian szolgáltatására.

A kiterjesztéseket a felhasználó is felszámolja. Az ár tipikus egyszeri díj: 5 USD – 10 USD plusz 0,70–3,50 USD felhasználónként. Ez nem túl sok, de megvan annak a lehetősége, hogy összeadja, ha sokat használ.

A Jira használatának másik módja az, hogy magát fogadja. Ez sokkal bonyolultabb, és szükség van olyan csapatokra, akik tudják, mit csinálnak, ha beállítani akarják. Az árazás is eltérő.

Csak 10 dollár egyszeri díjat fizet, ha csak 10 felhasználója van. 25 felhasználónál ez 2500 dollárra növekszik, ami sokkal előre, de hosszú távon jó értéket jelent. Önnek is meg kell fizetnie a tárhely költségeit, ha ezen az útvonalon halad, valamint maguknak a webhelyek biztonságának a kezelésével.

Kerek két gondolat

Ez egy szoros forduló, mert az Asana és a Jira olcsó termékek, amelyek kiváló ár-érték arányt kínálnak.

Az Asana Enterprise szintje olyan dolgokat foglal magában, amelyekért extra szolgáltatásokat kell fizetnie a Jira-val való kapcsolathoz. Az Asana többszintű struktúrája könnyen érthető és egyszerűbben kezelhető, mint több szolgáltatás előfizetésének beállítása. A Jira segítségével azonban rugalmasabban választhat ki, amire szüksége van.

A Jira különféle dolgokat kínál, és a felhőalapú ajánlatok közvetlen összehasonlításában inkább ezt részesítjük előnyben. Nincs ingyenes szintje, de ugyanolyan költségekkel jár, mint az Asana legolcsóbb fizetett csomagja, és a csapata növekedésével az ár csökken. Ez azt jelenti, hogy jobb lesz az érték, ha a csapat mérete növekszik, gyorsan olcsóbbá válik, mint az Asana.

A Jira önálló fogadási opciója még jobb érték. Lehet, hogy a kezdeti kifizetés csúszik, de minél hosszabb ideig használja, annál jobb az érték. Mivel Asana nem kínálja ezt a lehetőséget, ez csak húr lehet Jira íjában. Jira nyeri a fordulót.

Kerek: Jira árpontja

Asana logó
Jira Logo

3

Egyszerű használat

Ha a szoftvert könnyű használni, akkor gyorsabban elkészítheti a dolgokat, és a csapat tagjait annyira kiképzés nélkül hozhatja fedélzetére. Akkor is elkötelezettebb csapattagokat szerezhet, ha a dolgok jól működnek. Itt megvizsgáljuk, hogyan működnek az eszközök és milyen jó munkát végeznek azért, hogy hozzáférhetővé tegyék magukat.

Az Asana a használhatóság szempontjából magasra értékelt, így ebbe a körbe kerül kedvencnek. 99 százalékot tett ki az értékelésünkben. Annak ellenére, hogy megnyerte az árát, Jira aggódik ezen a fordulón. Nézzük meg, hogy Asana képes-e visszavenni a vezetést.

ászana

Az Asana fantasztikus munka a használhatóság szempontjából. Nem csak egyszerűen használható, hanem rengeteg funkcióval is rendelkezik. Ez nem könnyű egyensúlyt elérni. Ha még nem ismeri ezt, nézzen segítségül az Asana kezdő útmutatónkba.

Világos elrendezésű, amely hatékonyan használja a helyet és a színt a funkció továbbításához. Puha és barátságosnak érzi magát, ami ellentétben áll Jira professzionálisabb megjelenésével.

ászana-projekt sablonok

Számos sablonnal rendelkezik, és adatokat más forrásokból is importálhat, tehát a gyors induláshoz sokféleképpen van lehetőség.

Híres ünnepségei is vannak. Aranyos állatok és szörnyek – még mindig nem vagyunk biztosak benne, hogy ezek mindegyik – repülnek át a képernyőn, és pihennek az ablakok mögül, miközben dolgozol, és dolgokat készítenek.

ászana-ünnepség

Nagyon szórakoztató, de működik, és örömöt nyújt egyfajta szoftverhez, amely gyakran hidegnek és unalmasnak érzi magát. Nem gondolhatunk semmi rosszat, amit az ünnepségekről mondhatunk, kivéve, ha inkább pálcika, mint sárgarépa típusú.

Rengeteg segítség és támogatási lehetőség is létezik, de lehet, hogy nincs szüksége rájuk, mert Asana olyan egyszerűvé teszi a dolgokat.

Jira

A Jira-nak sok sablonja van az induláshoz, és feltesz néhány kérdést, amelyek segítenek kiválasztani egyet az első bejelentkezéskor. Van egy opcionális túra, amely megmutatja neked a köteleket is, valamint tippeket, amelyek magyarázatot adnak neked.

jira-kérdések

Asana-hoz hasonlóan, Jira is egyszerű kanban-nézettel rendelkezik, de Scrum-nézete érdeklődik az agilis csapatok és szoftverfejlesztők számára, akik ezt a megközelítést alkalmazzák a projektjeikben.

jira-kanban

Sajnos annak ellenére, hogy az alaptervezés jó, jó néhány használhatósággal kapcsolatos problémát és kisebb hibákat találtunk. Hosszú késedelmeink voltak a webhely használatakor. A felhő használatakor fontos a reagálás, és Jira még javíthat ezen a területen.

Rengeteg dokumentációval és nagy tudásbázissal segít elakadás esetén, valamint egy nagy, aktív közösséggel, amikor támogatásra van szüksége.

Három kör gondolatok

A Jira-nak van néhány kérdése itt, ami szégyen, mert alapvető kialakítása kiváló és rengeteg funkciót kínál. Amikor áttekintettük, úgy éreztük, hogy sok használhatósággal kapcsolatos problémája annak a legfrissebb frissítésnek a következménye lehet, amelynek több lengyel lenne szüksége, mert a múltban problémák nélkül használtuk.

Az Asana mindent megtesz a használhatóság szempontjából, és egyike azon kevés alkalmazásoknak, amelyeket a kézikönyv elolvasása nélkül használhat. Egyelőre egy másik bajnokságban van, mint a Jira ebben a kategóriában.

Ez a forduló nagy győzelem az Asana számára, miközben Jira Ivan Drago-szerű látványa fájdalmas csapásokkal csap be Asanától – olyan eszköz, amelyre nem számíthat, hogy ilyen fájdalmat okoz. Jira bizonytalannak látszik bejutni az utolsó fordulóba.

Kerek: Könnyű használat Asana számára

Asana logó
Jira Logo

4

Biztonság & Magánélet

A következőkben a biztonságot és az adatvédelmet vizsgáljuk. Fontos, hogy az online eszközökbe bízzon adataival, tehát meglátjuk, mit tesz Asana és Jira az üzleti adatok védelme érdekében..

Szeretünk szilárd műszaki alapokat látni, erős titkosítással és kéttényezős hitelesítéssel. További pluszok a külső tanúsítás és az adatvédelmi keretek betartása, valamint olyan lehetőségek, amelyek segítségével a felhasználók beállíthatják a dolgokat az igényeikhez.

Azt is megpróbáljuk megerősíteni, hogy az általunk mondott eszközök megegyeznek azzal, amit csinálnak. Ez különösen releváns, amikor Jirába érünk, de kezdjük Asanával.

Ha szeretne többet megtudni egy másik, ezen a területen jól működő eszközről, olvassa el az Smartsheet áttekintését.

ászana

Asana SOC 2 tanúsítvánnyal rendelkezik, és mind az EU-USA mind vonatkozik rá. Adatvédelmi pajzs és az általános adatvédelmi rendelet. A TLS v1.1 segítségével titkosítja az adatokat átvitel közben, és hibajavaslatokkal szolgál. Olvassa el a penetrációs tesztelésről szóló cikket, ha többet szeretne tudni ezekről.

Könnyen exportálhatja adatait, és számos lehetőséget kínál arra, hogy testre szabja a felhasználók interakcióját a platformon. Megváltoztathatja a jelszó beállításait, valamint további védelemre szorulhat a SAML vagy a Google segítségével történő bejelentkezéshez. Erős hasznos cikk arról, hogy hogyan állíthatunk be egy erős jelszó-cikket.

Asana megteszi az adatok biztonságának megőrzéséhez szükséges feladatokat, és bejelöli a legtöbb négyzetet, de hiányzik a két tényező hitelesítése.

Jira

A Jira tanúsítások széles skálájával rendelkezik. Ide tartoznak az ISO 27001 és 27018, az SOC 2 és a PCI DSS tanúsítványok, tehát rengeteg ellenőrzés történt harmadik féltől.

Összeállítja a GDPR-t, és lehetővé teszi az adatok törlését, valamint az ügyfelek adatainak importálását és exportálását.

Két tényezős hitelesítést kaphat egy kiterjesztésen keresztül, amely extra költségeket jelent, vagy egy külső alkalmazáson keresztül. Olvassa el a kétfaktoros hitelesítésről szóló cikkünket, ahol további információt szerezhet a szolgáltatás hasznosságáról.

A speciális biztonsági lehetőségek az Atlassian hozzáférésen keresztül érhetők el. Ez olyan dolgokat ad, mint a SAML és a jelszókezelés, valamint lehetővé teszi a biztonságos bejelentkezést a felhasználók számára.

jira-hozzáférés

Jelentések vannak a webhely korábbi biztonsági problémáiról. Ritkán látjuk ezt, de Jira hitelnek tartjuk, hogy annyira nyitott lenne róla. Csak azért, mert más webhelyek nem mondják el neked a problémáikat, még nem azt jelenti, hogy nincs nekik.

Ugyanakkor problémát találtunk annak támogatásával. Amikor egy egyszerű kérdést feltettünk, választ kaptunk, amely tartalmazott egy képernyőképet, amely a projektünkben készült, és amely megmutatta a projekt adatait. Nem kifejezetten adtunk támogatási engedélyt erre a célra, annak ellenére, hogy a feltételekkel hagyta, hogy tegye azt, amit akar, és úgy találtuk, hogy az interakció jelentős megfékezi Jira hitelességét ezen a területen..

Ha azonban a saját szervert üzemelteti, akkor az ügyfélszolgálat nem fogja tudni elérni az Ön adatait, tehát ebben az esetben ez nem probléma.

Négy forduló gondolatok

Mindkét eszköz titkosított kapcsolatot és rengeteg biztonsági lehetőséget kínál. Jira valószínűleg megnyerte volna, ha nem a magánélet kérdése. Jó titkosítással rendelkezik, és lehetővé teszi a testreszabását. Technikai szempontból hangos és rengeteg dicséretre vár.

Ászana is sokat tesz, és a Jirával való kérdés miatt ez a forduló megteszi.

Kerek: Biztonság & Asana adatvédelmi pontja

Asana logó
Jira Logo

5

Az ítélet

Az Asana és a Jira erős termékek, amelyek különböző dolgokat kínálnak. Asana tökéletes választás egy olyan csapat számára, amely barátságos módon akarja kezelni a projekteket online. A Jira szintén jó választás, az alkalmi kiadások ellenére. Ez inkább a súlyos használat felé irányul, és jól fogja illeszteni a fejlesztőket. Nagyon sok rugalmasságot kínál a műszakilag képesek számára is.

Három fordulóban az egyik Asana rengeteg tartalommal bírja a versenyt. Funkciókban nyert, elsősorban azért, mert gyors, érzékeny és hibamentes. Kiváló felülettel és használhatósági funkciókkal felülmúlta a Jira alkalmazhatóságát, még akkor is, ha előtte még megünnepelték az ünnepségeinket. A biztonság és a magánélet szempontjából sem rossz.

A Jira ugyanakkor nagy érték, és az önálló tárhely lehetőséget nyújtja, amelyet nem sok projektmenedzsment eszköz kínál. Agilis tulajdonságai hasznosak lesznek a szoftverfejlesztők számára, ami jó választást jelent számukra. Úgy éreztük azt is, hogy a felmerült problémák megoldhatók, és reméljük, hogy megoldódnak, amikor legközelebb megnézzük.

Az Asana könnyű kezelhetősége és funkciói viszont a legjobb projekt menedzsment szoftver közé sorolják, és itt méltó nyertesnek bizonyul. Mindenkinek azt javasoljuk, hogy projektjeiket online kezelni kívánják.

Győztes – Asana

Ha Asanát vagy Jirát kipróbáltad, szívesen halljuk, mit gondol. Kérjük, ossza meg tapasztalatait a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map