Asana kezdő útmutató: Tartsa a feladatokat egyenesen

A projekt menedzsmentjéhez számos eszköz létezik, és Asana az egyik kedvencünk; még az első öt lett a legjobb projektmenedzsment szoftver körében. Az új szoftverekkel való kezdés könnyebb, ha van néhány mutatója, tehát összeállítottuk ezt az Asana kezdő útmutatót, amely segít az útban..


Ha inkább a Trello-t szeretné, mint Asanát, akkor inkább olvassa el a Trello kezdő útmutatóját. Ha azt szeretné látni, hogy a kettő hogyan rakódik össze, olvassa el a Trello vs Asana összehasonlítási áttekintést.

Az Asana egyszerű módszert kínál a projektek szervezésére és a menedzsmenttel kapcsolatos információk egy helyen tartására. Ezt az információt meg lehet osztani mindenkivel a csapatban, így láthatják a nagy képet, miközben megkapják a részleteket arról, hogy mit csinálnak.

Ez lehetővé teszi a projekttel kapcsolatos feladatok kezelését, lehetőséget adva a különböző csoporttagokhoz való hozzárendelésre, valamint a megtett munkák és a még elvégzendő tevékenységek lapjainak nyomon követésére. Ezenkívül nyomon követheti egy adott feladat körüli vitát.

Kezelheti a projekt határidejét, és megnézheti azokat az Asana idővonal- és naptár nézeteiben, amelyek jó áttekintést nyújtanak a projekt működéséről. Segíthet abban is, hogy kitalálja, hol lehetne javítani, és azonosítsa a lehetséges problémákat.

Megismerjük az alapokat, és elmagyarázzuk, hogyan kell elvégezni a közös feladatokat. Röviden megvizsgáljuk azt is, mi még elérhető, és megvizsgáljuk Asana fejlettebb funkcióit.

Az Asana használatának első lépései

Az Asana feliratkozása szellő. Kattintson a weboldal jobb felső sarkában található „ingyenes próbaverzió indítása” elemre, és írja be e-mail címét. Rövid várakozás után kap egy e-mailt, majd feliratkozhat nevével és jelszavával. Felvehet egy profilt ezen a ponton, ha úgy tetszik, vagy később várja meg.

ászana feliratkozásának

Ha ezt megtetted, akkor felkérik a csapat nevének és adatainak megadására. Ezután lehetősége van meghívni a csapattagokat. Ezután a hitelkártya belépési képernyőjére küldjük, hogy beállítsuk a fizetést a próbaidőszak végén.

Ebben a szakaszban azonban nem kell hitelkártyát megadnia. Kattintson a „folytatás” gombra a szoftver ingyenes verziójának eléréséhez. Fizetni kell óvatosan, amikor hitelkártyáját online használja. A számítógépes bűnözéssel kapcsolatos funkciónk néhány tippet adhat az interneten való biztonságos megőrzéshez.

Amellett, hogy elérhető a böngészőben, használhatja Asanát Android- vagy iOS-eszközén is.

Amint Asanában vagy, az első dolog, amit tennie kell, egy projekt létrehozása.

ászana-new-projekt

Ehhez kattintson a nagy pontozott négyzetre, amely alatt az „új projekt” található, majd töltse ki a megjelenő űrlapot. Választhat egy üres űrlapot, és mindent megtehet a semmiből, vagy kiválaszthatja a több sablon egyikét. Importálhat egy projektet .csv vagy Excel fájlból, valamint csatlakoztathatja az Asana-t egy másik eszközhöz, és így importálhat.

Asana projekt létrehozása

A nulláról történő elindításhoz meg kell adnia a projekt nevét. Válassza ki annak elrendezését, amely lehet lista vagy tábla. Ezután állítsa be az adatvédelmet úgy, hogy csak Ön, a projekt tagjai vagy az egész csapat láthassa.

Amikor először hoz létre üres projektet, a képernyő alján megjelenik az útmutató szöveg, amely bemutatja az Asana használatának alapjait. Tippeket ad a funkcióinak használatához, valamint általánosabb tanácsokat ad a projektek sikeréhez.

ászana-projekt sablonok

Ha sablonnal szeretne kezdeni, a normál felhasználók számára ingyenes lehetőségek közül választhat. A prémium tagok szélesebb választékot, valamint az egyedi sablonok beállításának lehetőségét kapják.

ászana-agenda-template

Importálás esetén felhasználhat táblázatkezelő fájlt forrásként, vagy az Asana eszközt összekapcsolhatja az adatok megosztásával.

Feladatok és szakaszok hozzáadása és szervezése

Az Asana listáit felosztják szakaszokra, amelyek feladatokat tartalmaznak. Feladat hozzáadásához kattintson a kék „feladat hozzáadása” gombra, és adja meg a nevét. Ezután egy doboz jelenik meg, amely további részleteket adhat hozzá.

ászana-feladat

Minden feladatot hozzárendelhet egy adott felhasználóhoz. A felhasználók színkóddal vannak ellátva, így láthatja, hogy kinek kell mit tennie. Felvehet egy határidőt és a feladat leírását. Az egyes feladatok megjegyzésekkel foglalkoznak, és a felhasználókat megcímkézhetik azokban, ha azt szeretnék, ha értesítést kapnak, amikor megjegyzést tesznek.

A feladatok szakaszokra vannak osztva. Hozzáadhatók a „szakasz hozzáadása” gombra kattintva. A feladatokhoz hasonlóan az egyes szakaszokhoz is hozzárendelhet valakit, és hozzáadhat határidőt vagy megjegyzéseket.

Ha át akarja rendezni a dolgokat, a feladatokat az egyes szakaszok között húzhatja. Nekik van egy fogantyúuk a tick ikon bal oldalán, amely akkor jelenik meg, ha az egeret ráhúzza.

Jelölje meg a feladatot teljesnek, ha rákattint a jelölésre vagy a „teljes megjelölés” elemre a részletes nézetben, amely a feladat kiemelésekor a jobb oldalon jelenik meg. Ugyanezt megteheti a szakaszokkal.

ászana-feladat-nézet

A tetteket nyomon követheti a listaablak jobb felső sarkában lévő feladatnézet ikonra kattintva. Ez lehetővé teszi az összes feladat megtekintését, akár teljes, akár nem teljes. Rendezésük dátum vagy megbízott szerint történhet. A párbeszédben néhány lehetőség van, amelyekkel játszani lehet, így ellenőrizheti, hogy az információ hogyan kerüljön bemutatásra.

ászana-ünnepség

Amikor Asanával dolgozik, alkalmi meglepetést tapasztalhat meg. Jelölje be elegendő feladatot, és a képernyőn egy színes lény váratlanul átkattant. Ez az Asana egyik ünnepsége, amely szórakoztató módon jutalmazza meg a dolgok elvégzéséért, és az eszköznek személyes üdvözlő injekciót ad az eszközhöz.

Láttuk az egyszarvúkat, a narfálokat és valami olyat, amely eddig egzotikus juhnak tűnt, ám minden bizonnyal még több dolgot kell találni. Kicsit ostoba, de néhánynak akkordot fog ütni.

A csapat felépítése

Miután a projekt elkészült, további felhasználókat hívhat meg, a képernyő tetején található „megosztás” gombra kattintva. Írja be a felvenni kívánt e-maileket vagy felhasználóneveket, majd döntse el, van-e szerkesztési hozzáférésük vagy csak a projekt megtekintésének és megjegyzésének képessége..

Ha még nem ismeri az online eszközöket a csapata támogatására, akkor a legjobb virtuális csapatszerszám-eszközökről szóló cikkünk is hasznos lehet.

Asana feladatok megtekintése

ászana-idővonal

A lista nézeten kívül van egy idővonal nézet, bár csak a prémium felhasználók számára érhető el. Mozgathatja a feladatokat, és ellenőrizheti a függőségi konfliktusokat.

ászana-naptár

A naptár nézet további módot kínál arra, hogy megnézze, mikor kell tennie a dolgokat. A feladatokat szükség szerint meg lehet húzni.

A beszélgetések nézet lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az egyes projektekben zajló vitákat. Itt új beszélgetési szálakat indíthat. Az Asana lehetővé teszi, hogy közvetlenül e-mailben vegyen részt a beszélgetéseiben, így nem kell meglátogatnia az alkalmazást.

ászana-státusz

Az állapotnézet lehetővé teszi, hogy megnézze, hány feladat van befejezõdve, valamint hogy milyen hiányos feladatok maradtak fenn. Az információt egy grafikonra ábrázolja, így láthatja, ha az elvégzendő feladatok száma idővel csökken. Ez egy jó módszer arra, hogy képet kapjunk arról, hogy a célokat elérjük-e a projekt céljainak elérése érdekében.

Beállíthatja a projekt státuszát pályára, veszélyeztetett vagy nem megfelelő pályára. Ez azt jelenti, hogy a csapat minden tagja láthatja, hogy aggódik-e az, hogy nem mindent hajt végre időben.

Jelentéseket írni, így nem kell

Az Asana jelentéseket készíthet Önnek is. Ezek lényegében a feladatok és a kapcsolódó információk listája. Különféle típusokat generálhat, például a létrehozott feladatokat, a hozzárendelt feladatokat és a közelmúltban elvégzett feladatokat.

ászana-jelentések

Ha sok dokumentuma vagy jelentése van kezelésére, és borzasztó rendetlenségben találja magát, nézzen meg öt eszközünket, amelyek a dokumentumok kezelését kevésbé szörnyű cikkké segítik el..

A szükséges támogatás megszerzése

Az Asana első használatakor néhány előugró ablakot és képernyőn megjelenő útmutatást fog látni, amelyek segítenek az Ön munkájában. Ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy fel tudjon lépni az alapokkal. Ha további segítségre van szüksége, akkor kattintson a képernyő jobb felső sarkában található kérdőjelre.

ászana-help

Az oktatóanyagok minősége lenyűgöző. A súgó menü első négy lehetősége részletes információkat nyújt az Asana használatának megkezdéséről, és elmagyarázza, mit tehet. Sok olyan kép és animáció található, amelyek a lehető legtisztábbá teszik a dolgokat.

Van néhány jó videó is, valamint egy praktikus előugró ablak, amely megmutatja a billentyűparancsokat. Remek módja annak, hogy javítsák a munkafolyamat sebességét.

Ha további gyakorlati támogatásra van szüksége, van egy aktív közösségi fórum, ahol megbeszélheti a kérdéseket más felhasználókkal, valamint az Asana támogatási csoportjával..

Ha mélyen szeretne belemerülni Asanába, akkor ott van egy fejlesztői útmutató, amely elmagyarázza, hogyan kell a saját kódját integrálni a platformon. Ha a kódolás nem a te dolgod, de harmadik féltől származó alkalmazásokat akar használni, akkor az Asana jól integrálódik mind az IFTTT, mind a Zapier alkalmazáshoz.

Az Asana adatvédelmi irányelveit a súgó menüben is megtalálja. Ha adatvédelmi aggályai vannak, érdemes elolvasni az adatvédelmi funkció védelmének módját is.

Jól megtervezett és szép használni

Az Asana szép formatervezésű, amely képes unatkozni anélkül, hogy unalmas lenne. Tervezői hatékonyan használták a színeket és az animációkat a leggyakrabban használt gombok kiemelésére, valamint a felhasználói felület könnyű olvashatóságára. Az ünnepségek szintén jó érzés.

Arra gyanakszunk, hogy egy ilyen eszköz élvezetes felhasználása nemcsak szükségtelen párnázás. A felhasználók bevonása segíthet abban, hogy több munkát végezzenek. Ha azt akarja, hogy a gyerekek megegyék zöldségüket, akkor ízlésesek legyenek.

Az Asana ingyenes, de prémium csomagot kínál azok számára, akik többet akarnak kihozni belőle. Havonta 9,99 dollárért sokkal több olyan funkciót kap, mint például az idővonal, a feladatfüggőségek és a webinarok. Emellett prioritási támogatást és korlátlan csapatméretet is kap.

Végső gondolatok

A projektmenedzsment nem mindig szórakoztató vagy hűvös, de a jó szoftver gyorsabbá és egyszerűbbé teszi, így több időt hagyhat a munka élvezetes részeire való összpontosításra – vagy csak arra, hogy hamarabb hazaérkezzen, miután minden megtörtént.

Az Asanával könnyen el lehet kezdeni, de rengeteg hatékony funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a projektek zökkenőmentes működésében. Gyönyörűen megtervezett és sok okos extrával rendelkezik, amelyek segítenek a helyes irányba vezetni.

Nagyszerű feladat, hogy hasznos üzleti eszköz legyen, rengeteg funkcióval, amelyek még mindig barátságosak és élvezetesek. Reméljük, hogy ez az útmutató megmutatta, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle.

Ha van még valami, amit hozzáfűzhet a magyarázathoz, vagy ha úgy érzi, hogy valami fontosat hiányzott, mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map