A legjobb Kanban projektmenedzsment eszközök 2020-ra

A Kanban táblák egy egyszerű módszer a munka nyomon követésére, miközben a projekten halad. Számos projektmenedzsment eszköz használja a rendszert, így annak kiválasztásához összeállítottuk ezt az útmutatót a legjobb kanban-projektmenedzsment eszközökhöz.

Megmutatjuk, mi a kanban fórum, és mit tehetsz ezzel. Ezután megvizsgáljuk a legjobb eszközöket, amelyek azokat tartalmazzák. A Kanban táblák nagyszerű módja annak, hogy megtalálják az utat a projekt menedzsment szoftverbe. Amikor megismeri őket, elkezdheti megnézni a többi nézetet és funkciókat.

Mi a Kanban fórum??

A Kanban a japán gyárakból származott, ahol azt használták a gyártás hatékonyságának fokozására. A Microsoft később adaptálta a technikát a szoftverfejlesztéshez. Hasznos az agilis csapatok számára, akik el akarják látni munkafolyamataikat.

A Kanban táblák oszlopokból készülnek, amelyek elemeket tartalmaznak. Az elemeket az oszlopból az oszlopba mozgatja, hogy megváltoztassa azok állapotát. A dolgok balról jobbra áramlanak, így láthatja, hogy mekkora az út mentén minden, és mekkora történik minden szakaszban.

A legegyszerűbb beállítás a három oszlopos megközelítés: „teendők”, „csinálás” és „kész”. Ez magától értetődő, de sokkal tovább megy, az oszlopokkal a gyártási folyamat minden szakaszát, vagy a csapatokat vagy az egyéneket ábrázolva. Tőled függ.

Ha még nem ismeri a technikát, olvassa el a kanban fórumról szóló cikk használatának elősegítését. Ezután gyere vissza, és nézzen meg itt az eszközöket.

Mit tehetsz egy Kanban eszközzel??

A Kanban táblák hasznos módszer a projekthez kapcsolódó feladatok egy helyen tartására. Ezek felhasználhatók meghatározott projektekben, általános irodai teendőkként vagy a szokásos munkafolyamatok nyomon követésére. Személyes feladatlisták is.

Használhat elemeket feladatként egy projektben, de a kártyákat és az oszlopokat bármilyen módon megnevezheti. Ez azt jelenti, hogy felhasználhatja őket ülőtervekhez, éttermi menükhöz, regisztrációs rendszerekhez és még sok máshoz.

Ha korábban még nem használta őket, ezeket könnyű beállítani, és valószínűleg meggondolja saját ötleteit arra, hogy miként használható fel a projektekben.

A legtöbb megvizsgált eszköz tartalmaz sablonokat és példákat. A Trello erre jó példa, és a kedvenc eszközünk a kanbannal való együttműködéshez, amint később látni fogjuk.

A kanban tábla és a kanban rendszer nem feltétlenül ugyanaz. Bár a kanban különbözik a módszerektől, mint például a Scrum, felállíthat egy táblát a feladatok nyomon követésére is.

A legjobb Kanban projektmenedzsment eszközök 2020

  1. Trello
  2. ászana
  3. monday.com
  4. Wrike
  5. ClickUp

A Kanban eszközök gyorsak és egyszerűek, ezért szeretünk látni olyan szoftvereket, amelyek érzékenyek és könnyen kezelhetők. Az a tény, hogy elemeket és oszlopokat könnyen beállíthat, szintén plusz.

A legtöbb eszköz más táblákat és funkciókat is biztosít, ezért fontos, hogy a kanban fórum jól működjön ezekkel. Egyes esetekben, mint például a Wrike, az egyszerű kanban tábla jól működik, mint egy összetett eszköz hozzáférhető felülete.

Az ár nagy tényező, a szabad a legjobb. A Kanban eszközök egyszerűek, így az ingyenes és fizetett lehetőségekkel rendelkező projektmenedzsment szoftver gyakran ingyenesen tartalmazza a Kanban programot. Ez nagyszerű módja annak, hogy kipróbáljon különféle eszközöket annak megállapítása érdekében, hogy tetszik-e őket, mielőtt eldönti, hogy fizet-e a többi szolgáltatásért.

Az öt eszköz közül, amelyeket itt nézünk, négy közülük lehetővé teszi a kanban ingyenes használatát. Igaz, hogy a monday.com nem a mi kedvenc átfogó projektmenedzsment platformunk.

Legfőbb választásunk a kifejezetten a kanbánnal való együttműködéshez azonban a Trello, amely egyszerű, ingyenes és a kanban megközelítésére koncentrál.

Trello

Ha el szeretne kezdeni a kanban használatával, a Trello remek hely erre. A kanban táblája a platform fókuszpontja. Noha alapvető, kiváló példa a rendszerre. Ezt a Trello áttekintésünkben tárgyaltuk, és a Trello kezdő útmutatónk mindent elárul neked, amit tudnod kell, ha először nézi az eszközt. Ez az egyik legegyszerűbb eszköz a kezdők számára.

A Trello inspirációs oldala számos táblát tartalmaz, amelyeket a felhasználók megosztottak. Keresse meg őket, ha szüksége van ötletre, hogy mit lehet tenni egy kanban fórumon. Használhatók a Trello-tól eltérő szerszámokkal is, ha úgy tetszik.

A Trello kártyáit kategóriába lehet sorolni, és a csapat tagjaihoz lehet rendelni. Legfeljebb 250 MB méretű mellékleteket adhat hozzá. Ha ez túl kicsi, tekintse meg a nagy fájlok tárolására szolgáló legjobb cikkünket.

A Trello hírneve az egyszerűség szempontjából, de a „power-up” rendszere lehetővé teszi annak kibővítését, tehát ha úgy érzi, hogy kiegyenlíti a munkafolyamatokat, miután megszerezte az alapokat, akkor ezt megteheti. A „bekapcsolás” lehetővé teszi számos olyan szolgáltatás hozzáadását, amelyek alapértelmezés szerint szerepelnek más platformokban.

Trello nyilvános táblák

Amellett, hogy hasznos a projektmenedzsmentben, a Trello lehetővé teszi a táblák nyilvánosságra hozatalát. Kreatívvá válhat, és felhasználhatja étteremmenük megosztására vagy rendezvények ülésterveire. Az egyedi háttérrel lehetővé teszi, hogy megjelenését az üzleti vállalkozásához igazítsa, ezáltal remekül szolgál az információk megosztására a világgal.

Trello-esküvő

A Trello kiváló választás akkor is, ha ingyenes szerszámot keres. Ingyenes terve jól működik, és nem bántja Önt, hogy egész idő alatt frissítsen, de a Trello-nak vannak szép extrái, ha úgy dönt,.

Trello-matricák

Széles választéka egyedi háttérrel, matricákkal és hangulatjelekkel, de feltöltheti sajátját a fizetett tervekkel, hogy a táblák otthon érezzék magukat. Nem hibázhat Trello-val. Ez a legegyszerűbb eszköz az induláshoz, és rengeteg extrát kínál a bekapcsolási rendszerén keresztül.

ászana

Az Asana egy másik felhasználóbarát eszköz. Nagyon szórakoztató funkciókkal rendelkezik, mint például az ünnepségek, amelyek színes animációkkal jutalmazzák a feladatok teljesnek jelölésére. Tudjon meg többet erről az Asana-véleményünkben. Ha segítségre van szüksége az induláshoz, akkor az Asana kezdő útmutatója is segít Önnek.

ászana-ünnepség

Felülete vonzó, könnyen kezelhető és érzékeny. Ez nagyszerű választást jelent bárki számára, aki újonnan rendelkezik a projekt menedzsment szoftverrel. Élvezetes együtt dolgozni, ami nagy plusz lesz, ha szkeptikus csapattagok izgatottan kell használniuk.

A kanban tábla mellett az Asana tartalmaz egy naptárat és ütemtervet is, amely lehetővé teszi a függőségek kezelését. A feladatokat részfeladatokra bonthatja, megjegyzéseket fűzhet hozzá és fájlokat csatolhat hozzájuk. Ha túllépnie kell az Asana 100 MB-os fájlméret-korlátját, tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolási roundup-ot.

Az Asana jól integrálódik más platformokhoz, köztük a Zapier-hez is, amely lehetővé teszi az adatok megosztását sok alkalmazás számára.

Asana költség

Az Asana ingyenes rétege lehetővé teszi, hogy annyi táblát hozzon létre, amennyit csak akar, és testreszabhatja az oszlopokat. A feladatokat részfeladatokra is bonthatja. Ha feliratkozik egy fizetett tervre, amely havonta 9,99 USD -tól kezdődik, akkor olyan funkciókat használhat, mint például az ütemterv és a függőségek kezelése.

A drágább tervek több funkciót kínálnak, mint például a jobb biztonság és az elsőbbséget élvező ügyfélszolgálat. Összhangban van az általános adatvédelmi rendelettel és az EU-USA-val. Adatvédelmi pajzs keret.

Láthatja, hogy ez összehasonlítható-e más eszközökkel a Trello vs. Asana és Asana vs. Basecamp arculatainkban. Az Asana újabb kiváló választás az újonnan érkezők számára, de jobb, mint a Trello azoknál a felhasználóknál, akik többet akarnak használni, mint a kanban fórum. Különösen azoknak a csapatoknak felel meg, amelyek prioritást élveznek a munkahely szórakoztatóvá tétele érdekében.

monday.com

Nagyon rajongók vagyunk a monday.com itt a Cloudwards.net oldalán. Ez a legjobb projektmenedzsment szoftverünk roundupjában jött ki. A monday.com áttekintésünkben bővebben olvashat arról, hogy mi tetszik róla.

Az intuitív és jól megtervezett monday.com lehetővé teszi az elemek által tárolt információk testreszabását. Lehetnek a szokásos alapadatok, de magukban foglalhatnak például szavazási rendszereket, képleteket vagy színválasztókat.

legjobb kanban-hétfő

A monday.com lehetővé teszi több kanban nézet előállítását a főtáblázat adatai alapján. Az adatokat automatikusan rendezheti az egyik oszlop kiválasztásával. A kanban nézete nem a legfontosabb, hanem az, ahogyan az adatokat mutatja be Önnek.

Ez azt jelenti, hogy megfelelő azoknak, akik integrálni akarják a kanbánt a munkafolyamatokba, de ez nem megfelelő azoknak, akik teljes egészében a kanban táblán szeretnének dolgozni. A menedzserek segítségével könnyen létrehozhatnak táblákat más emberek számára, akikkel együtt dolgozhatnak.

A kanban mellett a monday.com mindenféle nézettel és diagrammal rendelkezik, amelyek segítségével az adatok különböző módon tekinthetők meg. Ide tartoznak az idővonal, a naptár, a térkép és a tevékenységi napló.

Olvassa el a monday.com kezdő útmutatóját, amelyben tippeket olvashat arról, mit tehet vele.

monday.com Költség

Nincs ingyenes szintje, de a legolcsóbb terv lehetővé teszi öt felhasználó számára havonta 25 dollárt, tehát nem túl drága a kis csapatok számára. Van egy ingyenes próbaverzió, így nem kell fizetnie a kipróbálásért.

Amellett, hogy jól néz ki és jól működik, kiváló minőségű biztonságot nyújt: a TLS v1.2 titkosítással az átvitel során használt adatokat és az AES 256 bites tárolt adatokat tárolják. Olvassa el a titkosítási cikk leírását, ha többet szeretne megtudni azokról.

A monday.com jól szerepel az összehasonlító cikkekben. Olvassa el a monday.com és a Jira, illetve a monday.com és Asana összehasonlításokat, hogy megnézze, hogyan alakul ki más platformokkal szemben.

A monday.com jó egyensúlyt kínál a használhatóság és a mélység között. Kiváló felülete megkönnyíti a használatát, és lehetővé teszi a fejlettebb funkciók kiderítését anélkül, hogy problémákba ütközne. Javasoljuk.

Wrike

A Wrike a projekt menedzsment területén működő erőmű, amely sokféle tulajdonsággal rendelkezik. Annak ellenére, hogy nehézségi státusza van, ingyenes tervvel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy kanban fórumként használja, de fizetnie kell minden felhasználása érdekében, amit kínál.

legjobb kanban-wrike

Bonyolultabb használni, mint néhány riválisa, de a kanban nézete egyszerű és percek alatt kitalálható. A feladatok oszlopról oszlopra történő mozgatása gyors és egyszerű, csakúgy, mint a feladatok kattintása és beállítása.

A Wrike kanban táblája rögzített öt oszlopos megközelítést alkalmaz, a hagyományos három oszlopos beállítást kiegészítve a „tartott” és a „törölt” oszlopokkal, hogy szükség szerint összezsúfolhassák a dolgokat..

Wrike függőségek

A Wrike függőségei vannak, és be vannak építve a kanban táblába. Ha megváltoztatja egy feladat dátumát, akkor lehetősége van arra, hogy automatikusan módosítsa a vele kapcsolatban álló egyéb feladatokat. Ez teszi a Wrike-t alkalmassá összetett projektekhez, sokkal folyamatban.

A feladatok tartalmazhatnak leírást és fájlokat csatolhatnak hozzájuk. Hozzárendelheti őket több emberhez és követheti állapotát. A Wrike lehetővé teszi a feladatok különféle módon történő szűrését, például felhasználónként vagy esedékesség szerint. Ez hasznos nagyobb projekteknél, sok feladatot több embernek ruháztak fel.

A Wrike kiváló minőségű biztonsági funkciókkal is rendelkezik, beleértve a két tényezővel történő hitelesítést és a testreszabható hozzáférés-vezérlőket. Ha saját biztonságát kívánja javítani, olvassa el a legjobb VPN-útmutatónkat.

A hátránya, hogy Wrike kanban táblája nem olyan rugalmas. Az oszlopnevek nem állíthatók egyszerűen úgy, mint például a Trello esetében. Mit csinál, az jól csinál.

A Wrike egy kifinomult eszköz. A kanban táblája jó munkát végez annak hozzáférhetővé tétele érdekében, és nincs ok, miért nem szabad kizárólag projektek kezelésére használni. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a Wrike, ki kell nézni a többi nézetet is.

Van alkalmazásai Windows, macOS, Android és iOS rendszerekre, így a legtöbb eszközön használható.

A Wrike egy teljes funkcionalitású platform, amely megfelel a nagy projektek vezetõinek. Egyszerű kanban táblája nagyszerű módja annak, hogy megkezdje. Tudjon meg többet erről a Wrike áttekintésünkben. A monday.com vs. Wrike cikkünk szintén betekintést nyújt Önbe a versenytársakkal szemben.

ClickUp

A ClickUp egy másik eszköz egy ingyenes ajánlat, amely alapszintű kanban fórumot tartalmaz. Ingyenes verziójára 100 MB-os csatlakozási korlátozás vonatkozik, de ez eltűnik a fizetett tervektől, amely lehetővé teszi a fejlettebb funkcióinak, például a Gantt-diagramok használatát is. Olvassa el a #link függvényünket, amíg a Gantt diagram útmutatóját felhasználhatja, hogy többet megtudjon ezekről.

clickup-board-menü

Bár alapértelmezés szerint csak két oszlopból áll, hozzáadhat saját, így beállíthatja, amire szüksége van. Projektenként több tábla is lehet. A fenti példában az éttermi rendelések kezelésére állítottuk fel, hideg és meleg tányérokkal ellátott táblákkal.

clickup-board-menü

Ön adaptálhatja ezt a rendszert több csapattal való együttműködésre, vagy táblákat hozhat létre az egyes csapattagok számára. Sokoldalú és erős.

A ClickUp éles, érzékeny felülettel rendelkezik, amelyen könnyű kezelni. Olvasható felülete tele van lehetőségekkel, és érdemes körülnézni, hogy megnézhesse, mit tehet vele.

A ClickUp magában foglalja a függőségek kezelését is, így ha a dolgok bonyolultabbá válnak, akkor észreveheti az ütemezési konfliktusokat, még mielőtt azok problémákat okoznának. Időkezelési és naplózási eszközeivel lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az elvégzendő feladatok költségeit, ami kiváló funkció a vezetők számára.

ClickUp becslések

Ez azt is lehetővé teszi, hogy becsléseket készítsen, amelyeket összehasonlíthat a később bejelentkezett idővel. Ez lehetővé teszi a tervezés javítását a legközelebbi projekt felállításakor. Ha segítségre van szüksége a projektek pénzügyi oldalával kapcsolatban, a legjobb könyvelő szoftver útmutatónk is hasznos lesz.

A ClickUp számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek az adatok biztonságában. Olvassa el az online biztonsági útmutatót, hogy többet megtudjon a védelemről.

A MacOS, a Windows, az Android, az iOS és az Amazon Fire TV alkalmazásai mellett rendelkezik egy Google Chrome bővítménnyel is, ami az egyik leginkább eszközbarát eszköz. Ha többet szeretne tudni róla, olvassa el a ClickUp áttekintést.

A ClickUp időnaplózási és becslési funkciói nagyszerű választást jelentenek azoknak a menedzsereknek, akik a költségeket szorosan figyelemmel kísérik. Könnyű kezelhetősége és sokoldalúsága mindenki számára is erős választást kínál.

Említésre méltóak

Rengeteg más jó eszköz található, beleértve a kanban nézetet, amely nem igazán tette a mi öt legjobbakat.

leankit-kanban

A LeanKit színes kanban táblája egyszerre több csapatot mutat, függőlegesen csempézett képernyőn. Ez nem a legszebb megközelítés, és zsúfoltnak tűnik, de ha megszokja, rájön, hogy sok információ elérhetővé válik az Ön számára anélkül, hogy arra kényszerítenie kellene, hogy körülkerüljön. Nézze meg a LeanKit áttekintést további információkért.

Smartsheet-kártya

Az Smartsheet „kártya nézete” egy kanban tábla. Ez lehetővé teszi az alfeladatok egyszerű hozzáadását. A Smartsheet tartalmaz egy Gantt-nézetet is, amely segítséget nyújt a feladatok illeszkedésében. Ez egy apró, de hatékony termék, amelyről a Smartsheet áttekintésünkben olvashat.

jira-kanban

A Jira tartalmaz egy kanban nézetet testreszabható oszlopokkal, és extra hasznos lesz az agilis módszertant alkalmazó szoftverfejlesztők számára. Tele van fejlesztőbarát funkciókkal, például a Scrum nézettel. Olvassa el erről a Jira beszámolónkban.

Végső gondolatok

Mint láttuk, elkényeztetik a választást a kanban fórumszoftverrel kapcsolatban. Sok megközelítést alkalmaznak, és az egyszerűtől a haladóig terjednek.

Kedvencünk a Trello. Ingyenes, a kanban táblára összpontosítva, és olyan egyszerű, hogy nem baj lehet vele. Meglepően nagy kiterjedésű lehetőségeket is kínál. A monday.com megérdemli a megemlítést, mint a mindennapi kedvenc eszközünk, de nem ingyenes vagy olyan kanban-központú, mint a Trello.

A legnagyobb élmény érdekében nézd meg Asanát. A ClickUp kiválóan alkalmas a dolgok pénzügyi oldalának kezelésére, a Wrike pedig mindenre kiterjedő minőségi eszköz, sok mélységgel.

Az összes eszköz ingyenes vagy ingyenes próbaverzióval rendelkezik, tehát semmi sem akadályozhatja meg, hogy tesztelje őket. Ha kipróbálta az itt található eszközöket, vagy más javaslattal rendelkezik, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me