A legjobb írószoftver 2020: Quill & Ink az új kor számára

Az ingyenes online szövegszerkesztők világában könnyű elfelejteni, hogy léteznek dedikált írási alkalmazások. A Google Docs képes feldolgozni a billentyűleütéseket, de szinte minden más esetében hiányos. A dedikált szövegszerkesztő továbbra is segít formázni az írását, megszervezheti ötleteit és professzionális célokra exportálhatja azokat.


Megtaláltuk a legjobb író szoftvert az írók, a forgatókönyvírók és az újságírók számára, hogy átfogó útmutatást készítsünk Önnek arról, hogy mit kell használnia. Megtaláltuk a legjobb szoftvert az egyes kategóriákban, valamint a második helyezettket, ha további lehetőségekre van szüksége. A végén található egy szakasz az eszközökről, amelyeket minden írónak meg kell próbálnia.

A legjobb szoftver az Ön esetétől függően különbözhet. Útmutatót négy részre osztottuk, így megtalálhatja a legjobb eszközöket a teendőkhöz. Van néhány átfedés a szakaszok között, ezért azt javasoljuk, hogy olvassa át az író részt még akkor is, ha például forgatókönyvíró vagy.

Vannak olyan eszközök, amelyeket minden írónak használnia kellene, bár nem akartuk a fejezetbe csavarni. Nem számít, mit írsz, fontos, hogy elkészítsen egy másolatot egy online biztonsági mentési szolgáltatással, mint például a Backblaze, amely a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatási útmutatónk második helyezettje. A Backblaze áttekintésünkben ezt megnézheti.

Ha nem ismeri, akkor ez a 3-2-1 biztonsági mentési szabály alapelve, amely szerint az adatok három példányát meg kell őriznie – kettőt helyben kell tárolni különféle tárolási típusokon, egyet pedig a felhőben kell tárolni. Vannak variációk, például egy helyben történő tárolása, egy felhőalapú tárolásban és egy helyszínen kívüli tárolása, de az elv ugyanaz. Nem akarja elveszíteni az írása során elvégzett kemény munkát.

A legjobb írószoftver kiválasztása

legjobb író szoftver

Alkalmazási lehetőségeink három fő tényezőre épülnek fel: teljesítmény, használhatóság és szolgáltatások. A hatalom volt a legfontosabb aggodalom, mivel a szoftver „legjobbnak” nyilvánítása azt jelenti, hogy képes kezelni annak legtöbbjét, amit rá tud dobni. Például a végleges vázlat automatikusan betartja az iparági szabványos formázást, és megadja a szükséges eszközöket, hogy bármit belefoglalhasson a forgatókönyvbe.

A hatalomnak azonban nem a használhatóság rovására szabadulnia. A Final Draw a legjobb elérhető forgatókönyvíró eszköz, de bonyolult felülete kevésbé vonzóvá teszi, ha zavartalan írás szükséges. Ennek ellenére volt némi mozgástér ebben a kérdésben. Mindaddig, amíg a szoftver nem volt szükségtelenül bonyolult, figyelembe vették.

A funkciók, amelyek mindent tartalmaztak, az AP Stylebook „Kérdezze meg a szerkesztőt” eszközétől a ProWritingAid konzisztenciajelentéseiig, az utolsóak. Minden, ami érdeklődést váltott ki, vagy egyébként hasznos lenne az írási folyamat során, teljesítette ezt a kritériumot.

Minden szakaszhoz tartozik egy kiváló választás, amely véleményünk szerint a legjobb teljesítmény-egyensúlyt, használhatóságot és funkciókat kínálja. De ez nem a de facto „legjobb” lehetőség. Emiatt minden szekciónak tiszteletreméltó említései vannak, amelyek sokat kínálhatnak résükhöz, de nem olyan kiegyensúlyozottak, mint az első választásunk.

A legjobb írószoftver regényírók számára

Kezdjük a fantasztikus írók időben tisztelt hagyományával. Néhány kutatás után a következő válogatásokra telepítettünk helyet.

WriteItNow

A WriteItNow írók számára készült. Ahelyett, hogy egy szövegszerkesztőt mutatna be, és kérné, hogy értse meg, a program automatikusan egy fájlba rendezi a jegyzeteket, a fejezeteket és a háttérinformációkat. Ha csak a regényén akar dolgozni, az egy helyen van.

Minden, amit írsz, egy fejezetre vagy jelenetre van rendezve, ez utóbbi kisebb darab, amely alkotja a fejezeteket. Nem kell ezt a megközelítést alkalmaznia, de hatékony. A WriteItNow bemutatja a fejezetek és az azokat alkotó jelenetek hierarchiáját, azaz a történetet darabokra írhatja, hogy minden jelenet elbeszélő ívet tartalmazzon.

A jeleneteknek a történethez történő hozzáadásának további előnyei vannak. Az írás elején a rendszer felkérést fog készíteni egy jelenet-összefoglalóról, amely karaktereket, eseményeket, helyszíneket és kellékeket tartalmaz a jelenetben. A WriteItNow ezeket az információkat a jelenetek szerkesztéséhez használja a történet szerkesztőben.

legjobb szoftver írók számára

A történet szerkesztője fantasztikus eszköz a regény fejlődésének megjelenítéséhez. A WriteItNow megjeleníti az összes kelléket, karaktert, helyszínt és eseményt, és összekapcsolja azokat a jelenetekkel, amelyekben szerepelnek. A regény logikai folyamatának megjelenítésén túl a történet szerkesztője segíthet a folytonossági hibák észlelésében is.

Noha ez a fő eszköz a regény folyamatának megjelenítéséhez, a WriteItNow más diagramokat generálhat. Például összekapcsolhatja a képeket karakterfájlokkal, és felhasználhatja ezeket a képeket egy kapcsolati táblázatban. A kapcsolatoktól függően a WriteItNow konfliktusdiagramot is megjeleníthet, így láthatja, hogy a konfliktus miként jelenik meg és folyik tovább a történeted során.

legjobb írási-software-konfliktus-chart

Technikai szempontból a WriteItNow létrehozhat olvashatósági elemzést, eseménydiagramot, storyboard-ot és esemény-összefoglalót. Mindegyiket fejezetekre és jelenetre bontják, és többféle lehetőséget kínálnak a történet madártávlatból való megtekintésére.

A legjobban az a jellemző, hogy egy esernyő alatt élnek. Nem kell karaktereket, forgatókönyveket stb. Mentenie. Inkább a WriteItNow kezeli a piszkos munkát, így csak egyetlen fájlt kell megnyitnia..

Ez is olcsó. Letöltheti a WriteItNow bemutatóját, és amennyire csak szeretné, felhasználhatja, de a dokumentumokat nem tudja menteni. Amikor úgy dönt, hogy frissít, akkor csak annyit kell tennie, hogy megvásárolja az 59,95 dolláros feloldó kódot, hogy elmentse mindazt, amelyen dolgozott..

Írnok

A Scrivener népszerű alkalmazás az írók számára, az írók, mint Neil Cross, Karen Traviss és Marc Goodman, kifejezetten támogatói. Mint a WriteItNow, a Scrivenernek is sok eszköze van a regény tágabb értelemben vett megtekintéséhez, ám a háttérbe helyezi őket. Mint a marketing anyag mondja, a Scrivener lehetővé teszi, hogy „az utadon” írhassa regényét.

legjobb írási-software-írnok

Ez a tervezési szakaszban kezdődik. A Scrivener parafa táblákat és körvonalakat tartalmazó eszközöket tartalmaz a történet előrehaladásának megjelenítéséhez. A corkboard alapvetően egy storyboard oldal, ahol csatolhatja a jegyzetkártyákat és megnézheti, hogyan kötődnek egymáshoz. Igaz, hogy a kártyákat a regény egy szakaszához kötik. Ha mozgat egy kártyát, ez tükröződik a regényben.

A körvonalak hasonlóan működnek, de mindent megmutatnak, nem csupán egy jelenet vagy fejezet áttekintése helyett. A corkboard segítségével széles képet kaphat a regényéről és a körvonalakról, hogy finom részleteket kapjon arról, hogy mikor és hol történnek a történet. A corkboard-hoz hasonlóan, a különféle szakaszok körül is húzhat.

Írás közben kihasználhatja a Scrivener több képernyő módját. Például, ha egy jelenet egy tényleges hely alapján készül, akkor húzhat egy képet az ablakba, és megnézheti a kézirat mellett. Ha kevesebb figyelmeztetésre van szüksége, akkor átválthat teljes képernyős módra a Scrivener egyik színes előbeállítása vagy a választott háttérkép használatával..

Az Scrivener középpontjában a testreszabhatóság áll, és ez egy kétélű kard. Szinte bármit megtehet benne, a tudományos munka kutatásától a forgatókönyv készítéséig. Az eszközök ott vannak, csak meg kell értenie őket.

Noha a hatalom és a rugalmasság szempontjából kiváló eszköz, a Scrivener tiszteletreméltó említést tesz az újírók listájáról, mert nem tojásait helyezi egyetlen kosárba. Ez nem egy alacsonyabb szintű eszköz a WriteItNow számára – valójában éppen ellenkezőleg -, de nem koncentrál olyan erősen a regényírókra.

Olcsóbb azonban. A Scrivener programot 30 napig kipróbálhatja MacOS, Windows vagy iOS rendszeren, miután 45 USD licencért vásárolnia kell. A tárgyalás azért érdekes, mert csak a felhasznált napokat számolja. Például, ha a szoftvert hetente három nap használja, a próba 10 hétig tarthat.

Microsoft Word

Régi öreg, de kedves, a Microsoft Word továbbra is kiváló választás regénye írására. Noha hiányzik a Scrivener és a WriteItNow körvonalai, a piacon a legszélesebb körben használt szövegszerkesztő, és használatának van néhány gyakorlati, ha nem is nyilvánvaló oka..

legjobb szoftver írók számára

A Word a Google Dokumentumok szerkesztési funkcióival rendelkezik a formázás megszakítása nélkül. A korrektorok vagy a szerkesztők módosíthatják a Word-fájlt anélkül, hogy állandóvá tennék őket. A „változások nyomon követése” funkcióval megtekintheti az összes javasolt szerkesztést, és eldöntheti, hogy elfogadja-e vagy elutasítja-e azokat.

Noha ez kissé fejlett fejleménynek tűnik, óriási következményekkel jár a szakmai környezetben. A .docx Word fájlformátum szinte minden szövegszerkesztő alkalmazásban elfogadott. Nem számít, kinek kell elküldenie a munkáját, biztos lehet benne, hogy képesek lesznek kinyitni és a formázás sértetlen marad.

A Word felhasználható íráshoz, de nagyon sok kívánnivalót hagy a Scrivener és a WriteItNow használatához képest. A legjobb eset az lenne, ha az egyik eszközt felhasználná a regény felvázolásához és megírásához, majd formázás, szerkesztés és terjesztés céljából átviszi azt a Wordbe..

A legjobb írószoftver forgatókönyvírók számára

Azok számára, akik munkájukat az ezüst képernyőn szeretnék megkapni, vannak néhány nagyon különleges szoftver.

Végleges tervezet

A Final Drawts az ipari szabvány szoftver a forgatókönyvíráshoz. Könnyen kezeli a bonyolult forgatókönyv-formázást, és rengeteg funkcióval rendelkezik a szkript megtervezéséhez, mielőtt megkezdené az írást.

legjobb írási-software-final-tervezet

A Final Draft 11 tavaly jelent meg, olyan új funkciókkal, mint az éjszakai mód, a kép támogatása és a valós idejű együttműködés. A régebbi funkciók még mindig vannak jelen, mindenekelőtt a Beat Board, ahol a történet ütemét úgy rendezheti, mintha egy dugólapra lenne rögzítve. Ez egy klasszikus módszer egy szkript ábrázolására, és ugyanabban az interfészben található, amelyet begépelt, és ez felgyorsítja a munkafolyamatot.

Az ütések tovább szerveződhetnek a Story Map segítségével. Használhatja színművek, jelenetek és sorozatok körvonalazásához, és magas színvonalú képet kaphat arról, hogy a története miként alakul ki egyetlen gombnyomás előtt. Az is hasznos, ha írás közben hivatkozik a történettérképre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a jeleneteket organikusan fejleszti-e.

A Vázlat más eszközökkel rendelkezik az íráshoz. A valós idejű együttműködés segítségével meghívhat más végleges vázlat felhasználókat a szkript kidolgozására, és egy dedikált csevegődoboz lehetővé teszi az ötletek egymástól való visszapattanását..

Az alternatív párbeszédet a Végleges Vázlatban is tárolhatja. Ez különösen hasznos az írás korai szakaszában, amikor a karakterek nem teljesen fejlõdtek. Néhány ötlet tárolása következetesen tartja a beszélgetést, és lehetővé teszi, hogy egyszerűen átválthassuk azt, hogy a karakter mit mond valamit.

legjobb írási-software-alt-párbeszéd

A Végleges Vázlat több mint 100 sablont tartalmaz, kezdve a filmes szkriptektől a grafikus regényekig, a formázási asszisztensig és a SmartType-hez, amely gyors módszer a karakterek nevének kitöltésére ismétlődő párbeszédben.

A végleges tervezet a funkciók legfelső szintjét uralja. Ennek ellenére a könnyű felhasználásért küzd, különös tekintettel a Fade In-hez, az egyik tiszteletreméltó említésünk. Sok történik az indexkártyáktól a Beat Boardig, tehát könnyű eltévedni az előkészítés során, és soha nem kezd el írni.

250 dollárnál izmos árcédulával is jár. Ennek ellenére az iparági szabvány forgatókönyvíró szoftver és az ügynökségek megszokták, hogy az azzal formázott szkripteket látják. A programot felhasználták Scarface, Elveszett, Vissza a jövőbe, Mad Men és több. Ha komolyan veszi a forgatókönyvírást, akkor a Final Draft az eszköz az Ön számára.

Fade In

A Fade In levonja a funkciókat, és az írásra koncentrál. Egy egyszerű felülettel rendelkezik, a hátuljában sötétítve van, így megakadályozhatja a zavaró képességeket és dolgozhat a történetén. Ennek ellenére rendelkezik a forgatókönyv megtervezéséhez és felügyeletéhez szükséges funkciókkal.

legjobb írási-software-fade-in

A Final Draw-tól eltérően a Fade In több fájlformátumot támogat, nevezetesen a Final Draft (.fdx) és .pdf fájlokat. Támogatja a Scrivener, az Adobe Story és a Celtx importálását és exportálását is. Ha egy másik szoftvertől érkezik, vagy szeretné meggyőződni arról, hogy a megfelelő formátumú szkriptet küldte-e, a Fade In fedezte.

Azt mondta, hogy ez a választás a forgatókönyvírók számára, mint például Rian Johnson (Csillagok háborúja: VIII. Rész – Az utolsó jedi) kiváló használhatósága miatt. A Fade In lehetővé teszi, hogy az írásaira összpontosítson, és az indexkártyákat, ütéseket és megjegyzéseket eltegye az ésszerűsített felület javára.

Ez továbbra is lehetővé teszi az indexkártyák rendezését és a szkriptekhez fűzött megjegyzések hozzáadását, ám ez még nehezebb, mint a végleges vázlatban. A figyelmetlenség-mentes írásra való összpontosítás azon szolgáltatások árán történik, amelyek egyébként jól elvonnák az írását.

Emiatt nehéz mindenkinek ajánlani a Fade In alkalmazást. Vagy beleszeret a felületbe, és utálkozni fog másokkal, vagy pedig hiányzik a mélyebb funkciókhoz való navigálás. Szerencsére letölthet korlátlan próbaverziót az értékeléshez.

Celtx

A Celtx egy ingyenes, online filmkészítő eszköz. Azt mondjuk, hogy a filmkészítés és nem a forgatókönyvírás, mert a Celtx eszközöket ad Önnek a film készítéséhez a folyamat minden lépésén keresztül. A többi eszköz azonban ára van.

legjobb szoftver írók számára

A Celtx magja az ingyenes szövegszerkesztő, amelyet a képernyők formázására készítettek. Az interfész egyszerűen használható, de nem olyan vonzó, mint a Fade In, és a jobb oldalon lévő lebegő eszköztár felsorolja a képernyőképe megjelenítéséhez szükséges funkciókat..

A navigációs fül segítségével átnézheti a jeleneteket, felvehet jegyzeteket egyes szakaszokhoz és megnézheti a karakterkatalógust. Ha fizet, akkor hozzáférhet a Celtx egyéb szolgáltatásaihoz is, például a lövöldözős listához és a bontáshoz.

A fizetett szolgáltatások teszik a Celtxot kiemelkedővé. Miután a vázlat elkészült, az eszközkészletet felhasználhatja költségvetés készítésére, ütemezésére, storyboardra és a szkript lebontására. Még olyan területtel rendelkezik, ahol fontos kapcsolatokat és ügyfeleket kezelhet, amelyek létfontosságúak lehetnek a termeléshez.

Mivel az online alapú, a Celtx könnyen felhasználható együttműködésekre is. Használhatja az interfész tetején található „csere” fület, hogy kapcsolatba léphessen más felhasználókkal. Itt megtalálhatók írók, színészek, producer, rendező és még sok más, mindegyik a befejezett projektekre alapozott besorolással rendelkezik.

A Celtx egy jó ingyenes lehetőség, de csak akkor kell frissítenie a fizetett csomagot, ha csak a kiegészítő eszközöket használja. A Teljes gyártási csomag havi 29,99 dollárt fog fizetni. A Fade In egyenesen csak három hónap áron vásárolhatott a Celtxnál.

A legjobb írás szoftver újságírók számára

A szavasember utolsó csoportja olyan emberek, akik megélhetésükre írják fel a hírt. Mivel igényeik nagyon koncentráltak, a testreszabott programok is.

AP Stylebook Online

Az AP Stylebook már régóta elfogadott stílus az angol média számára. A múltban a másolási szerkesztőknek, az íróknak és a közzétételi folyamatban részt vevőknek évente meg kellett vásárolniuk a stíluskönyvet az új bejegyzések és javítások megtekintéséhez..

legjobb írási-software-ap-Stylebook

Még mindig megvásárolhatja a nyomtatott példányt, de az online verzió sokkal értékesebb forrás. Ugyanaz az ár, ugyanazzal a kedvezménnyel, ha automatikus megújítást állít be, de lehetővé teszi a teljes stíluskönyv elérését asztalán, laptopján, okostelefonján vagy táblagépén.

Online élő élő erőforrásként előnyei vannak a nyomtatott verzióval szemben. Az előfizetők használhatják a „Kérdezze meg a szerkesztőt” funkciót, amely lehetővé teszi az AP Stylebook szerkesztõinek benyújtott kérdések archívumában való keresést. Ha kérdése nem szerepel a listán, akkor közvetlenül elküldheti a szerkesztőknek.

Egyéb előnyök jelentkeznek használat közben. Például kereshet bejegyzéseket az oldalak áttekintése helyett, vagy a beépített audiofájlokat több száz szóra használhatja, hogy meghallja, hogyan ejtik őket..

Nagyméretű médiakereskedők számára, amelyek alkalmazottaikat az AP Stylebook példányaival ruházzák fel, az online erőforrás a legjobb megoldás. A mennyiségi engedmények és az automatikus megújítás mellett lehetősége van egyéni bejegyzések létrehozására és hozzáadására a fiókjában található példányokra.

Végül az AP Stylebook online verziója egész évben frissül. Nem kell megvárnia az új verziót, hogy megnézze, mi a szerkesztõk hozzáadása vagy módosítása. Ha élni fog, ez egy élő dokumentum, amely biztosítja, hogy kiadványa a következő nyomtatás előtt betartja a legújabb AP irányelveket.

A Hemingway App

Ernest Hemingway az egyik legbefolyásosabb író, aki valaha is tollat ​​tett papírra. A Hemingway App, egy böngésző alapú eszköz, megpróbálja kijavítani a virágírást, ellenőrizve a másolatát határozószó, passzív hang, összetett mondat és feleslegesen hosszú mondatok felhasználása szempontjából. Megmutatja az olvasási szintet és a becsült olvasási időt is.

legjobb írási-software-Hemingway-app

Beilleszthető a következő szakaszba, de természetesen úgy érzi, hogy az újságírók, különösen az online kiadványok iránt dolgozók. Ez nem érinti az írás mechanikáját. Ehelyett megpróbálja összefoglalni, amit mondanak a pontosabb, világosabb példányról.

Ennek ellenére nem ez az első eszköz, amely elvégzi ezt a feladatot. A Hemingway alkalmazás azonban egyedülálló, mivel lehetővé teszi a formázást szerkesztés előtt. Miközben újra kell formáznia a használt szövegszerkesztőt, az alkalmazásban történő formázás azt mondja, hogy figyelmen kívül hagyja például a mondatrészleteket a felsoroláspontokon, vagy figyelmen kívül hagyja az idézőjelek összetett megfogalmazását..

A legjobb az egészben, hogy ingyenes. A Hemingway alkalmazást bármilyen böngészőben használhatja, helyi szoftver vagy böngésző kiterjesztés nélkül. Ez egy gyors módja annak, hogy ellenőrizze írását, mielőtt elküldené a tömegeknek, és azt javasoljuk, hogy ellenőrizze.

Tiszteletbeli említés: VPN-k

Noha önmagában nem ír szoftvert, a virtuális magánhálózat technikailag továbbra is szoftver – legalábbis az alkalmazás. Ez természetesen laza meghatározás, de a VPN az újságírók számára az egyik legfontosabb eszköz.

legjobb szoftver írók számára

Ha nem tudja, a VPN titkosítja az internetes forgalmat, elrejtve téged a kormányhivataloktól, az internetszolgáltatótól és az egyéb olyan elbűvölő szemektől, amelyek esetleg érdekelni akarják az Ön adatait. Az eredeti IP-cím helyébe újabb lép, és a számítógépről érkező kapcsolatot magas fokú titkosítás biztosítja. Alapvetően valóban inkognitómódba léphet online.

Bár az újságíróknak többféle módszert kell használniuk online védelmükhöz, az újságíróknak szóló online adatvédelmi útmutatónkban a VPN használatával rangsoroltuk az első helyet. Az a tény, hogy az újságíróknak nagyobb a szimatolása és a számítógépes bűnözés kockázata, ezért fontos a kutatás során eltűnni, különösen kockázatos körülmények között..

Az újságíróknak ugyanakkor nem kellene csak a VPN-kkel fizetniük. A legjobb ingyenes VPN-szolgáltatók, bár nagy értékűek, nem nyújtanak elegendő védelmet, és a közúti szolgáltatók, mint például a PIA, hiányossági titkosítást használnak, bár növelhetik a PIA biztonságát, amint azt a Privát Internet hozzáférés áttekintésünkben olvashatja.

A legtöbb legjobb VPN-szolgáltató jól működik, de javasoljuk, hogy menjen tovább, és válasszon szolgáltatót a legjobb kínai VPN-szolgáltatások útmutatónkból. Ha a kínai magánélet-ellenes karmok nem tudják megtörni ezeket az alagutakat, senki sem tudja.

Szerencsére az egyik szolgáltató mindkét esetben az első helyet foglalja el: ExpressVPN. Ez a leggyorsabb VPN-szolgáltató, amelyet teszteltünk, amellett, hogy a legbiztonságosabb is. Függetlenül attól, hogy gombócként csatlakozik a sötét webhez, vagy csak próbál-e streaming UK Netflix-et nyerni – ez a legjobb VPN for Netflix útmutatót is megnyerte – az ExpressVPN az elsődleges lehetőség.

Az ExpressVPN áttekintésünkben további információt szerezhet a szolgáltatás működéséről és a regisztrációról.

Korrektúrázás, szerkesztés és egyéb írási eszközök

A szerkesztési és átírási szokás a legjobb szerkesztő eszköz, de vannak olyan programok, amelyek megkönnyíthetik az életét. Íme néhány íróeszköz, amelyek hasznosak lehetnek a billentyűzet beírása előtt és után.

ProWritingAid

A ProWritingAid a legjobb eszköz a lektoráláshoz és a szerkesztéshez a piacon. Integrálódik a főbb szövegszerkesztőkkel, például a Word, a Google Docs, a Scrivener és az OpenOffice. A fizetett változat egy nagyon cent, de egyszerre akár 500 szót is szerkeszthet ingyenesen a ProWritingAid online ellenőrzőjével.

A dokumentum ellenőrzése után a ProWritingAid 20 jelentést generál. Van egy általános elemzés, például stílus és nyelvtan, de egyedi jelentésekkel is rendelkezik. Kedvenc jelentéseink a ragacsos mondatok, amelyek eltávolítják a ragasztószavakat (a kb. 200 leggyakoribb angol szavak), és a konzisztencia, amely biztosítja a következetességet a helyesírási, nagybetűs és írásjelek között.

A ProWritingAid által létrehozott különféle jelentésekről itt olvashat.

Hatalmas áron viszont ez jön. A prémium előfizetés évente 50 dollárt fizet, és ez az egyetlen módja a ProWritingAid más alkalmazásokkal való integrációjának eléréséhez. A plágiumellenőrzés sem tartozik ide. Ezek 1 dollárt fizetnek Önnek.

A ProWritingAid ugyanakkor különbözik egy olyan opciótól, mint a Grammarly – amelyet a következőkben tárgyalunk -, annak harmadik fél általi integrációja miatt. Ezenkívül szabadon bocsátja ki webes API-ját, így más alkalmazások is használhatják azt.

Nyelvtanilag

A Grammarly a Google Dokumentumok támogatásának visszavonása után de facto korrektúr eszközként csökkent. Ennek ellenére gyors módszer a nyelvtan, a stílus és a helyesírás ellenőrzésére a böngészőben vagy az asztalon.

A böngészőben azonban kissé félrevezető. Amikor működik, jó, ha van, de időnként pelyhes. A legelőnyösebb a Microsoft Word helyi alkalmazásának telepítése, és ott elvégzendő ellenőrzés, vagy a szöveg másolása az alkalmazásba.

Ez azonban nem a varázslatos szérum a példányához. Nyelvtan, ahogy a neve is sugallja, a legjobb a nyelvtan kijavításakor, nem pedig a munka szerkesztésekor. Az ingyenes verzió alapvetően egy átmásolt helyesírás-ellenőrzés, amely helyesbíti a passzív hangot, a helytelen írásjeleket és a futó mondatokat..

A prémium verzió sokkal többet tehet, beleértve a továbbfejlesztett szókincs-ellenőrzéseket, részletesebb nyelvtani és kontextus-ellenőrzéseket, valamint a műfajra jellemző stílus-ajánlásokat. A Premiumhoz még plágiumdetektor tartozik, amely több mint 16 milliárd weboldalon ellenőrzi az Ön példányát, ami különösen hasznos a hallgatók számára.

Ez a Grammarly legtermészetesebb otthonának tűnik. Azok a hallgatók, akik még mindig megszerzik az íráscsapágyukat, pótolhatatlan eszköznek tekintik az utolsó ellenőrzést a papírok behelyezése előtt. A szakembereknek viszont előfordulhat, hogy használnak rá valamilyen hasznot, de nem elég ahhoz, hogy igazolják az árat.

Mindnode

Dühítő módon a Mindnode csak MacOS és iOS esetén érhető el. Ez egy webes eszköz, amely lehetővé teszi a magas szintű gondolatok szervezését egy sztori készítéséhez vagy egy papír írásához. Vannak Windows alternatívák, de ezek egyike sem kezeli a történethálózat ugyanolyan kegyelemmel történő létrehozásának szórványos jellegét.

Ötletgyűjtés közben gyorsan felvehet bejegyzéseket az interneten. Kattintson a jobb gombbal a fő csomópontok hozzáadásához. Innentől kezdve, ha egyszerűen rákattint egy fő csomópont közelében, létrejön egy sor és a hozzá kapcsolódó tétel. Nincsenek eszköztárak vagy menük, amelyek miatt aggódni kell. Amint beírja a szöveget, ötleteit megismerheti a virtuális oldalon.

A csomópontok nemcsak a szövegbevitelre vonatkoznak. A fájlokat, képeket vagy linkeket az asztalról vagy a böngészőből áthúzhatja a Mindnode-ba, és csatolhatja azokat a fő csomóponthoz, amelyen dolgozik. Még a hosszú formájú jegyzeteket is behúzhatja a felületbe, és csatolhatja azokat bejegyzésekhez. Ez a funkcionalitás jól működik az Evernote-val, az első választással a legjobb jegyzetkészítő alkalmazásokhoz (olvassa el az Evernote-áttekintést).

Lesz egy központi téma az interneten, és a csomópontokat húzhatja arra a témára, hogy megnézhesse, hogyan kapcsolódik minden. A Mindnode lehetővé teszi az elágazási utak folytatását is, így mindig részletesebb információt adhat hozzá egy adott szakaszhoz.

Miután befejezte a vázlatot, bizonyos szakaszokat „feladatokként” állíthat be. Ezzel lehetővé teszi, hogy exportálja a kiválasztott elemeket teendőkhöz, például a dolgokhoz, az OmniFocushoz vagy az emlékeztetőkhöz. Szinkronizálhatja vagy exportálhatja a teljes körvonalat számos formátumba, beleértve a FreeMind és az OPML fájlokat.

Végső gondolatok

Az írók nagyon sok eszközzel rendelkeznek, és a listánkban szereplő lehetőségeknek csak egy töredékét fedtük le. Bár úgy gondoljuk, hogy válogatásaink a legmegfelelőbbek a kategóriáikhoz, jobb lehet, ha egy másik eszközzel bírnak, ha a szolgáltatások összhangban állnak azzal, amit próbálnak elérni..

De még ha nem is egyértelmű, hol kell kezdenie, akkor a legjobb választás a ragaszkodás a választásunkhoz. A WriteItNow egy személyre szabott eszköz az újságírók számára. A Fade In az ipari szabvány forgatókönyvíró szoftver, az AP Stylebook pedig kötelező az újságírók számára.

Van olyan alkalmazásokat írni, amelyek elmulasztottak? Mondja el nekünk, mit használ az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönjük, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map