A legjobb ingyenes projektmenedzsment szoftver 2020-ra: megteremtés költséggel

A felhőszoftver segít megszervezni a csapatot, a projektet és az életét. Ez hatékonyabbá teheti a kommunikációt, és motiválhatja Önt a dolgok elvégzésére. Ennek ellenére drága lehet, tehát készítettünk néhány ingyenes lehetőséget az Ön számára. Ki tudja, akkor a legjobb ingyenes projektmenedzsment szoftver segítségével pénzt is kereshet.


Segítünk abban, hogy megszervezze magát anélkül, hogy valamit költene. Az általunk megvitatott eszközöknek hasznos és hatékony ingyenes tervei vannak. Ha soha nem használta a projektmenedzsment szoftvert, akkor nem nehéz elkezdeni, és útmutatónknak köszönhetően nem is kell kinyitnia a pénztárcáját.

A legjobb ingyenes projektmenedzsment szoftver 2020

Mi teszi a legjobb ingyenes projektmenedzsment szoftvert

A listánk elkészítéséhez az eszközöknek rengeteg értéket kell felmutatniuk szabad tervükön. Nem érdekelnek az ingyenes ajánlatok, amelyek nem engedik meg, hogy bármit is tegyen, vagy bántja a frissítést. Funkcionális eszközöket keresünk, de nem törődünk vele, ha vannak-e minőségi fizetett funkciók is.

Azon kívül, hogy ingyenesek, ugyanazokat a tulajdonságokat keresjük, amelyeket minden projektmenedzsment szoftverben keresünk. Ez azt jelenti, hogy hasznos funkciókat szeretnénk látni, és rengeteget is. Az eszközöknek felhasználóbarátnak kell lenniük, ami azt jelenti, hogy olyan felülettel rendelkezik, amely könnyen kitalálható és reagál a felhasználói beadásokra. A segítség és az útmutatás szintén plusz jellegű.

Szeretjük a biztonság szempontjából erőteljes szolgáltatásokat is. Számos platform fenntartja a legjobb biztonsági funkciókat a vállalati terveihez, így azok elérhetővé tétele az ingyenes csomagokban pontokat fog eredményezni.

Általános kedvencünk a Wrike, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik és kiváló minőségű eszköz, annak ellenére, hogy több tanulási görbével rendelkezik, mint néhány riválisánál.

A legjobb ingyenes projektmenedzsment szoftver: Wrike

A Wrike az egyik kedvenc eszközünk, és szűkre legyőzte a monday.com nem szabad bitorlóját a legjobb projektmenedzsment szoftver listán. Nézze meg, hogyan hasonlítanak közvetlenül egymáshoz a monday.com és a Wrike oldalról.

wrike-new-projekt

A Wrike ingyenes tervén keresztül hozzáférhet a táblához és a nézetekhez. Egyéb nézetei előtted vannak, mint például a gyümölcs csábító, szürkén használt szövege, így képet kaphat arról, mit tehet, ha frissít.

Legfeljebb öt csapattársával ingyenesen megoszthatja a táblákat. Feladatokat rendelhet magadnak vagy a csapat bármely tagjának.

Wrike témák

A Wrike kinézetét egyszerűen testreszabhatja, mivel 13 témája elérhető. Ezeket azonban felhasználói alapon állítják be, tehát nem oszthatják meg őket úgy, mint a Trelloban. Sokkal jobb, ha azt akarja, hogy a kívánt módon néz ki, de nem olyan jó, ha közös témát szeretne a csapat mindenki számára.

A Wrike számos jó lehetőséget rejt a menükben. Másolhatja a feladatokat, vagy automatikusan megismételheti azokat. Mindkét szolgáltatás megtakaríthat munkát, ezért érdemes megnézni őket.

Ha szereti a Wrike-t, és úgy dönt, hogy frissít, akkor még sok más funkcióval rendelkezik a fizetett terveiben. Ezek további nézeteket, részfeladatokat, függőségi kezelést, ellenőrzést és időkövetést tartalmaznak.

A Wrike kiváló minőségű biztonsággal is rendelkezik, és frissítés nélkül is használhat kétfaktoros hitelesítést. AES 256 bites titkosítást használ a tároláshoz, amelyről a titkosítás leírásában megismerkedhet.

Wrike tárolás

Megkap egy tisztességes 2 GB tárhelyet a Wrike ingyenes csomagjának felhasználásával. Ha ez nem elegendő, tekintse meg a legjobb felhőalapú tárolási cikkünkben található lehetőségeket. A Wrike automatikusan csatlakozhat a Google Drive-hoz, Box-hoz, Dropbox-hoz, Microsoft OneDrive-hez és YouTube-hoz, tehát rengeteg lehetősége van a fájlmegosztásra..

Más szoftverekkel, mint például a Microsoft Office 365 és a Slack is működik, így könnyedén integrálhatja a munkafolyamatokat. A Windows és a MacOS asztali alkalmazásai mellett a Wrike mobilalkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS rendszerekre is, így szinte bárhol használható.

Rengeteg tetszik itt, és a kis csapatok sokat kaphatnak a Wrike-ből anélkül, hogy feliratkoznának a fizetett terveire. Tudjon meg többet erről a Wrike áttekintésünkben.

Trello

A Trello egy kanban alapú eszköz, és a legegyszerűbben használható listánk. Átvágja a vonalat a feladat és a projekt menedzsment között. Valójában olyan egyszerű, hogy vitathatatlanul nem keresztezi. Ennek ellenére számos „bekapcsolás” van, ha frissíteni szeretne.

Alapvető formájában ez az egyik legjobb ingyenes eszköz, és alapvető jellemzői a legtöbb elérhető. Csak egy kanban nézetet kap, de ezzel sokat tehet. Maguk használják itt a Cloudwards.net webhelyen.

A kanban megközelítés oszlopok létrehozásával áll, amelyek bármit felhívhatnak, és kártyákat ad hozzá hozzájuk, amelyek általában feladatokat jelentenek. Húzza a feladatokat balról jobbra, hogy megváltoztassa azok állapotát. Általános példa a „tennivaló”, a „végrehajtó” és a „kész”, de oszlopokat készíthet a csapat tagjai számára vagy a termelési szakaszok számára. Olvassa el a kanban fórum útmutatójának használatát.

A táblák bármilyen kreatív módon felhasználhatók. Nyilvánossá teheti őket, és megjelenítheti az étterem menüit vagy ülőhelyterveit. Nézze meg a Trello „inspirációk” oldalán található példákat, hogy megnézze, mi lehetséges.

A „bekapcsolások” segítségével különféle nézeteket adhat hozzá, így a Trello közelebb áll ahhoz, amit más eszközök kínálnak. Vannak meglepően nagy teljesítményűek, ezért nézzen át rajta, hogy megnézze, mi elérhető.

Trello Butler

A „komornyik” bővítmény említésre méltó, mivel lehetővé teszi a rendszeresen elvégzendő feladatok automatizálását. Annak ellenére, hogy nagy teljesítményű, rendelkezik egy egyszerű felülettel, amely lehetővé teszi a szabályok és a műveletek kombinálását. Ily módon megteheti a dolgok elvégzésére, például áthelyezheti kártyákat egyik oszlopból a másikba, amikor azok meg vannak jelölve, vagy hozzáadhat egy ellenőrzőlistát az új feladatokhoz.

Trello-komornyik

A „bekapcsolások” lehetővé teszik az adatok megosztását más platformokkal, például a Google Drive-val további tárolás céljából, vagy a Slack-et, hogy megbeszéljék a dolgokat csapattársakkal.

Sok választást kap, amikor testreszabja a táblákat. Vannak matricák és széles választék a háttérképek közül. Rengeteg hangulatjel is felhasználható a kommunikációhoz. A fizetett terveknél még több lehetőséget kap, és feltöltheti saját hátterét és matricáit.

A Trello kétfaktoros hitelesítéssel rendelkezik mindenki számára, fejlettebb biztonsági szolgáltatásokkal a fizető ügyfelek számára. Fizetett tervei havonta 5 USD-tól kezdődnek, magánszemélyek esetén 9,99 USD-tól, csapatok esetén. Ez nem túl drága, de az ingyenes terv kiváló, és nincs szükség arra, hogy frissítsen, ha nem akarja.

A Trello kiváló, egyszerű lehetőség azok számára, akiknek nincs költségvetése. Ha többet szeretne megtudni erről, olvassa el a Trello áttekintésünket. A Trello kezdő útmutatónk átveszi az alapokat is.

ászana

Az Asana egy elérhető eszköz, amely lehetővé teszi a kanban használatát és a nézetek ingyenes felsorolását. Használhatja a naptárát is, amely hasznos a szervezéshez. Az ingyenes terv lehetővé teszi, hogy akár 15 csapattaggal együtt dolgozzon, ami nagylelkű egy ingyenes eszköz számára.

A Trello-hoz hasonlóan ez is személyes feladatlistaként működik, segít megőrizni a projektjeit. Ez egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy az irodájában mindenkit ugyanazon az oldalon tartson, és Asana ingyenes ajánlata fantasztikus választás kis csapatok számára.

A feladatok különféle információkat tartalmazhatnak. A cím és a leírás mellett a felhasználókhoz is hozzárendelhetők, esedékességi dátumot kapnak, vagy részfeladatokra bontva. Hozzászólásokat tehet és fájlokat csatolhat hozzájuk. 100 MB fájlméret korlátozva van, tehát ha ennél többre van szüksége, nézd meg a legjobb felhőalapú tárolót a nagy fájlok számára.

Asana ünnepségek

A “ünnepségek” jutalmazzák azért, hogy aranyos állati animációkkal készítsen dolgokat. Látja, hogy mindenféle lény repül a képernyőn, amikor azt használja. Ezek akkor jelennek meg, amikor a feladatokat teljesnek jelöli, de nem minden alkalommal, ami növeli a szórakozást.

ászana-ünnepség

Az Asana nyugodt megközelítése nagyszerű választást jelent az irodák számára, ahol az életet nem veszik túl komolyan. Annak ellenére, hogy fényes és szellős, erőteljes eszköz, és a tervezők megértik, hogy az elkötelezettség plusz, amikor az embereket befektetik a projekt menedzsment szoftverbe.

Ha úgy dönt, hogy frissíti a fizetett terveket, akkor havonta 9,99 USD-tól kezdődnek, és más funkciókat kínálnak, például függőségeket, speciális biztonságot és Asana ütemtervét. A böngésző verzióján kívül az Asana rendelkezik Android és iOS alkalmazásokkal is.

Asana sokat keres rajta, és egyszerűen használható. A Trello a legegyszerűbben használható ingyenes platform, ám az Asana egy közeli másodperc, és több funkcióval rendelkezik. Mindkettő nagyszerű módja annak, hogy megismerkedjen a projektkezelő szoftverrel.

Az Asanával kapcsolatos további információkért olvassa el az Asana-véleményünket. Ha úgy dönt, hogy elmerül, olvassa el az Asana kezdő útmutatóját, amelyben tippeket olvashat arról, mit lehet elérni vele.

Freedcamp

A Freedcamp átfogó ingyenes tervvel rendelkezik, amely sokat tehet anélkül, hogy egy fillért sem kellene kicsavarnia.

freedcamp-feladatok

A fő „feladatok” nézete egy Gantt-diagram, teljes függőségkezeléssel. Elemeket húzhat, függőségeket hozhat létre, húzással elemről elemre, és módosíthatja a feladat tartalmát egy dupla kattintással, hogy ablakot jelenítsen meg.. 

Mozgassa a feladatokat, és látni fogja a projekt többi elemét, hogy a változásokhoz igazodjon. Ez az egyik leggyorsabb, leg intuitívabb Gantt-megvalósítás, amelyet láttunk.

freedcamp-gantt

Van naptár és vitafórum is, így láthatja, mikor kell tennie a dolgokat, és megbeszélheti projektjeinek részleteit online.

Freedcamp időkövetés

Beállíthat mérföldköveket a projektek céljainak megadásához és struktúrájuk hozzáadásához. Az időkövetési funkciók is benne vannak, amely nagyvonalú szolgáltatás, amelyet egy ingyenes tervbe is belefoglalhat. Ez lehetővé teszi, hogy nyomon tudja követni, mennyi időt költött a dolgokra. 

Úgy tűnik azonban, hogy ez az oldal nem csupán napló. Nem tudtuk könnyen hozzárendelni az időt azokhoz a feladatokhoz, amelyeket a nézetek többi részében hoztunk létre, inkább nekünk kellett nevet adnunk minden időnek. Az időkövetés nem a legjobb megvalósítás, de mégis örülök, hogy ingyen kaphatunk.

Ha szeretné megnézni egy olyan platformot, amely jól követi az időkövetést és a becslést, olvassa el a Mavenlink áttekintésünket. Ennek ellenére számíthat arra, hogy fizet, miután befejezte az ingyenes próbaverziót.

Hangsúlyoznunk kell, hogy néhány olyan szolgáltatás, amelyet használni tudtunk, nem tűnik felsorolva az árazási oldal ingyenes tervében. Nem vagyunk biztosak abban, hogy az azért van-e, mert az árazási oldal elavult, vagy ezek a funkciók csak az ingyenes próbaidőszak után automatikusan deaktiválódnak. 

Akárhogy is, nem aggódunk ezzel kapcsolatban, és nagyon elégedettek vagyunk a Freedcamp ingyenes ajánlatával. Még az ingyenes tervnél is korlátlan projekteket és fájlokat kaphat, ami nekünk jó. 

A Freedcamp mobilalkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS számára. A webhelyen vannak rejtett asztali alkalmazások a Windows és a macOS számára is. Tudjon meg többet erről a Freedcamp áttekintésünkben.

ClickUp

Azért, hogy egyetlen alkalmazásként számlálják őket, mindegyik helyett, a ClickUp használatának megkezdéséhez nem kell fizetnie semmit. Alapvető tulajdonságainak nagy részét semmiből biztosítja. Az alfeladatok és a függőségek kezelése, valamint a naptár, a feladat és a fórum nézetei is rendelkezésre állnak.

Ahogy áttekintésünkben elmondtuk, annak fő feladatkezelési funkciói kiválóak. A feladatokat rangsorolhatja és egyesítheti, ha úgy érzi, hogy túl sok mikromangazgatást végeztek, és túl sokkal végződött. Ez lehetővé teszi az időbecslések elkészítését, amelyeket később összehasonlíthat a tényleges eredményekkel, ami segít jobban megjósolni a projekt költségeit.

clickup-lista

A vezetők szintén értékelni fogják a ClickUp doboznézetét, amely lehetővé teszi a képernyő felosztását dobozokba, amelyek az egyes tagokhoz rendelt feladatokat mutatják. Jó tudni, hogy mire készül a csapat, így a ClickUp különös figyelmet fordít azoknak a főnököknek, akik szeretnék szorosan szemmel tartani a dolgokat.

Kattintson a Jegyzetek elemre

A ClickUp más hasznos funkciókkal is rendelkezik, például a jobb alsó sarokban található Jegyzettömb segítségével, amely lehetővé teszi emlékeztetők írását saját magának, vagy bármi mást, amelyet hasznosnak talál. Olvassa el a legjobb jegyzetelő alkalmazásokról szóló cikket, ha tetszik ez a szolgáltatás. A ClickUp lehetővé teszi a saját logó használatát vagy a saját színsémájának beállítását is.

Ingyenes terve korlátlan felhasználót, projekteket és tereket biztosít Önnek. Számos ingyenes ajánlathoz hasonlóan korlátozott tárhely is van, mindössze 100 MB. A csapatok számára elérhető legjobb online tárhelyről szóló cikk segít, ha további szüksége van.

A ClickUp lehetővé teszi az adatok importálását több platformon, például Asana, Trello és Jira. Integrációi között szerepel a Zapier, amely lehetővé teszi az adatok megosztását több mint 1000 alkalmazással. Problémáink voltak azonban annak exportálási funkciójával, amelyet nem tudtunk elérni.

Ha feliratkozik, a ClickUp – ha havonta 5 USD-ért fizet a legolcsóbb fizetett csomagért -, nem fogja megtörni a bankot. Speciális jelentéseket, további integrációkat, korlátlan tárolást és felhasználási korlátozások eltávolítását kapja az olyan dolgokról, mint például az egyedi mezők. Továbbfejlesztett biztonsági és kezelési funkciók érhetők el a drágább tervekben.

Az asztali és a mobil alkalmazásokon kívül a ClickUp-t is felhasználhatja egy Google Chrome kiterjesztésen vagy egy Amazon Fire TV-n keresztül. Tudjon meg többet róla a ClickUp áttekintésünkben.

Említésre méltóak

Van néhány más ingyenes tervekkel ellátott platform is, amely tetszésünk szerint nem egészen az első ötbe.

TeamGantt

A TeamGantt egy ingyenes ajánlatot kínál, amely lehetővé teszi három emberből álló csapattal való együttműködést. Ez korlátozott, de jó módja annak ellenőrzésére. Ez egy hatalmas eszköz, amint az elvárható, a Gantt-nézet körül.

Főbb jellemzői a függőségi menedzsment, és jó munkát végeznek ennek intuitív kialakításában. A Gantt-diagramok valóban félreérthetőek, de a TeamGantt jól működik, ahogy az elvárható a főbb jellemzőiről..

Noha a TeamGantt ingyenes ajánlata tisztességes, számos fejlettebb üzleti és biztonsági funkciója a fizetett tervekre korlátozódik. Olvassa el a TeamGantt áttekintését további információkért. Ha érdekli egy Gantt alapú eszköz, érdemes megnézni a Gantt diagramcikk használatának módját.

Podio

A Podio ingyenes opciója magában foglalja az alapvető feladatkezelési funkciókat, az alkalmazásokat és a munkaterületeket. Sajnos csak 500 darabot kap ezzel. 

Hogy mennyire korlátozza ezt, attól függ, hogy mire használja. Ha néhány tucat feladat nyomon követésére használja, akkor minden rendben lesz, de ha sok elem jön és lép ki a rendszeréből, és archiválni akarja, akkor gyorsan elérheti annak korlátait..

A Podio továbbra is jó választás, és jól használható egy könnyen használható feladatlistaként, amely néhány további funkcióval is rendelkezik. Korlátlan tárhelyet is kap, amelyet nehéz legyőzni, és a Podio számos szolgáltatással integrálódik, például a Google Drive, a Dropbox és az Evernote. Olvassa el erről a Podio áttekintésünkben.

Airtable

Az Airtable ingyenes ajánlata lehetővé teszi alapvető funkcióinak használatát. Alapvetően egy egyszerű adatbázis-létrehozó eszköz. Így bonyolultnak tűnik a használata, de van egy kiváló minőségű sablonválaszték, amely lehetővé teszi a gyors beállításokat mindenféle projekthez.

Sajnos a kedvenc funkciónk, az Airtable blokkjai, ingyenes tervvel nem érhetők el. A blokkok mindenféle érdekes funkciót nyújtanak, ezért érdemes feliratkozni az Airtable használatára. Tudjon meg többet az Airtable áttekintésből.

Összességében azonban az Airtable jó választás azok számára, akik nem-értelmetlen megközelítést akarnak a projektinformációk megosztására.

Végső gondolatok

A projektmenedzsment szoftverbe való belépéshez nemcsak nincs szükség a bank felszámolására, nem is kell megérintenie a malacka bankot. Mint láttuk, számos ingyenes lehetőség segíthet a szervezésben.

A legjobb szerszámok közül néhánynak olyan ingyenes szintjei vannak, amelyek alapvető funkcióik nagy részét kínálják. Ha kipróbálta ezen eszközök valamelyikét, vagy ismeri más jó ingyenes eszközöket, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map