A legjobb felhőalapú tárolás több felhasználó számára 2020-ban: Dolgozzunk együtt

Az Internet megváltoztatta az egyénként történő munkavégzés módját, megkönnyítve ezáltal a projektekben való csapatmunkát. A felhőalapú tárolás nagyszerű módja annak, hogy hasonló gondolkodású emberek egy csoportja elérhesse ugyanazokat a fájlokat, akár üzleti, akár személyes használatra készültek..


Számos felhőalapú tárolási szolgáltatást az egyes felhasználók szem előtt tartásával terveztek, de ez nem teszi őket jó megoldásnak több felhasználó számára. Bár egyes szolgáltatók lehetővé teszik a fájlok megosztását más felhasználókkal, nem mindig tökéletes megoldás az együttműködésre. 

Annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb felhőalapú tárolást több felhasználó számára, összeállítottuk ezt a hét felhőalapú tárolási szolgáltatást, amelyek mindegyike megkönnyíti a fájlmegosztást és az együttműködést..

Mi a legjobb felhőalapú tárolás több felhasználó számára?

Azonnal megmondjuk neked a több felhasználó számára a kedvenc felhőalapú tárolóját: az Egnyte Connect. Az egyik legfontosabb jellemző, amelyre több felhasználónak szüksége van, a dokumentumokkal való együttműködés képessége, és ez az, ahol az Egnyte valóban ragyog. Kiváló integrációt kínál az Office Online szolgáltatással, lehetővé téve, hogy több felhasználó valós időben dolgozzon ugyanazon a dokumentumon.

Habár az Egnyte a kedvencünk, van más jelentkezőnk, akiket érdemes fontolóra venni. Az alábbiakban további részletekről olvashat.

 1. Egnyte Connect – korlátlan felhasználó, árért
 2. Google Drive – a legjobb ingyenes felhőalapú tárolás több felhasználó számára
 3. Tresorit – biztonságos fájltárolás
 4. OneDrive for Business – teljes irodai integráció
 5. Dropbox az üzleti élethez – a régi hűséges csomagot csomagol
 6. Sync.com – biztonság és ingyenes terv
 7. pCloud – nagyszerű a képek megosztására

A Google Drive egy pillanat múlva elindul, és az Egnyte-hez hasonlóan hatékony együttműködési funkciókat kínál a Google Docs-integrációval. A listán szereplő többi lehetőségnél nincs együttműködési eszköz, ám ezek hasznos fájlmegosztási lehetőségeket kínálnak. Vessen egy részletesebb áttekintést az egyes szolgáltatókról.

1. Egnyte

Az első számú választás több felhasználó számára az Egnyte. Ha elolvasta az Egnyte-áttekintést, akkor azt is tudni fogja, hogy magas pontszámot szerez a sebesség, a könnyű használat és az árak szempontjából. Ezért van a legjobb vállalati fájl-szinkronizálási és megosztási szolgáltatók listáján. 

egnyte-connect-mappa megosztását

Az Egnyte alkalmazásban hivatkozásokat generál minden megosztani kívánt fájlhoz vagy mappához. Ezeket a linkeket e-mailben vagy üzleti üzenetküldő alkalmazáson keresztül lehet elküldeni. Beállíthatja a linket, hogy egy meghatározott letöltési szám után, vagy akár egy adott dátum után is lejárjon. 

Meghívhatja az embereket a fájlok és mappák elérésére, különféle engedélyekkel, hogy segítsen korlátozni az irányítást, olyan nyilvánvaló leírásokkal, mint „néző” vagy „szerkesztő”. Például a „teljes” kategória hasonló a „szerkesztőhöz”, de engedélyt ad a felhasználóknak fájlok és mappák áthelyezésére vagy törlésére is, amit a „szerkesztők” nem tudnak megtenni. 

Az Egnyte egyik legnagyobb oka a listánk tetején, a zökkenőmentes Microsoft Office integrációnak köszönhetően. Az Office Online használatával több felhasználó nyithatja meg ugyanazt a dokumentumot, és valós időben együttműködhet rajta. Az Office-dokumentumokat közvetlenül az alkalmazásokból mentheti az Egnyte-ba.

Egnyte Biztonság

Az Egnyte lehetővé teszi az online mappák virtuális hálózati meghajtóra való leképezését, amely megkönnyíti a megosztott fájl megtalálását, mint a helyi fájl megtalálása a laptopján. Ez a könyvtári engedélyeket is megismétli, azaz nem kell kétszer beállítania az engedélyeket.

Az Egnyte ipari szabvány 256 bites AES titkosítást használ, bár a titkosítási kulcs egy példányát tárolja, tehát ez nem nulla ismeretű lehetőség. Az Office réteg 5 TB tárhelyet kínál havonta 8 dollárért, maximum 25 felhasználó számára. A nagyobb vállalkozásoknak havonta 20 dollárt kell fizetniük minden felhasználónként, 10 TB tárolóval együtt. 

Kisvállalkozások vagy magánszemélyek esetében a Team réteg 1 TB tárhelyet tartalmaz havonta 10 dollárért, de legfeljebb három felhasználó számára.

2. Google Drive

Mint a korábbi Google Drive-áttekintésünkben megemlítettük, ez egyszerűen az egyik legjobb felhőalapú együttműködési eszköz. Rugalmas tárolási lehetőségekkel és nagyszerű ügyfélszolgálattal is rendelkezik. Mivel azonban egy Google-termékről van szó, érdemes befektetnie néhány további eszközbe a magánélet védelme érdekében.

google-drive-sync-mappa

A Google Drive lehetővé teszi linkek létrehozását a fájlokhoz vagy mappákhoz, amelyeket e-mailben vagy más üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül megoszthat. Az Egnyte-hez hasonlóan különböző engedélyszinteket is beállíthat (például „szerkeszthet” vagy „megjegyzést fűzhet”), de ezek hatóköre valamivel korlátozottabb. Az Egnyte-től eltérően nincs lehetőség jelszavakkal védett hivatkozásokra vagy a lejárat dátumának beállítására. 

Ami a Google Drive megkülönböztetését teszi (és a második választásunkvá teszi), az a határozott integráció a Google Dokumentumokkal, amely az Office erős versenytársa hasonló eszközökkel és szolgáltatásokkal. Ezenkívül megkönnyíti a dokumentumok kidolgozását kollégáival együtt, több felhasználóval, akik valós időben képesek megjegyzéseket, változtatásokat és javaslatokat hozzáadni.

A Google Drive adatvédelme

A Google Drive 128 bites AES titkosítást használ a mozgó fájlokhoz, 256 bites AES titkosítást pedig a nyugalmi fájlokhoz. Aggódóan a feltételek és feltételek biztosítják a Google-nak a felhőfájljainak illegális tartalom ellenőrzésére. Ez azt is lehetővé teszi számukra, hogy marketing célokra gyűjtsenek rólad információkat. 

Ez problémás az egyes felhasználók számára, de a vállalkozások számára is, akik komolyan veszik a titoktartást. Vessen egy pillantást a Boxcryptor áttekintésünkre, ha olyan titkosítási lehetőségeket keres, amelyek megakadályozzák a Google-t abban, hogy fájlokat és e-maileket kapjon.

A Google Drive a Google globális szerverhálózatát használja, így a fájlátvitel általában gyors a helyi szerverekre. Beállíthat egy felhő hálózati meghajtót az asztalon szelektív szinkronizálással, hogy megakadályozza a felhőfájlok feltöltését a merevlemezen. Ennek a szolgáltatásnak azonban nincs Linux támogatása. 

A Google Drive nagyon megfizethető, ha a megfelelő lehetőséget választja. A Google Suite-t használó üzleti felhasználók korlátlan mennyiségű Google Drive-tárhelyet szereznek havonta mindössze 12 dollárért, bár ez korlátozottan 1 TB / fő, ha öt vagy kevesebb felhasználó van..

3. Tresorit

Tresorit neve a boltozatot vagy az erõs szobát jelentõ német szóból származik. Ez ugyanolyan megfelelő név egy biztonság-központú felhőalapú tároló szolgáltató számára, amennyit csak szerezhet. Amint a Tresorit áttekintésünkben megvitatták, a biztonság az egyik legfontosabb erőssége. Bár a biztonság és a magánélet élvonalban vannak, a fájlok megosztását is kezeli.

tresorit-share-mappa

A Google Drive-hoz hasonlóan a Tresorit lehetővé teszi a fájlok vagy mappák megosztását egy link segítségével, amelyet megoszthat e-mailen és más platformon keresztül. Ha meg akarja osztani a „tresor” -t – egy privát és biztonságos mappát -, akkor csak megoszthatja más Tresorit felhasználókkal. Az áttekintő oldal lehetővé teszi, hogy nyomon tudja követni a kiküldött linkeket, valamint a fájl- és mappaszolgáltatási engedélyeket. 

A Tresorit nagy értékesítési pontja a nulla tudás nélküli titkosítás, és olyan szolgáltató, amelyet korábban ajánlottunk az egyik legjobb nulla ismeretű felhőalapú tároló-szolgáltatónak. Ez azt jelenti, hogy a Tresorit nem fér hozzá az adatok dekódolásához szükséges kulcsokhoz, így ellenőrzése alatt maradhat.

A vállalkozások számára ez maximális ellenőrzést biztosít a legérzékenyebb fájlok felett. Ha azonban elfelejti a jelszavát, mindenképpen elveszíti a fájlokhoz való hozzáférést. Ha ez aggaszt, tárolja a jelszavát a kisvállalkozások egyik legjobb jelszókezelőjében, hogy hitelesítő adatai biztonságban maradjanak.

Tresorit biztonság 

A nulla ismeretlen titkosítás mellett a Tresorit TLS-t is használ, hogy megvédje adatait a középtávú támadásoktól, amikor a Tresorit-kiszolgálókhoz kapcsolódik. Két tényezőjű hitelesítéssel is rendelkezik, amely segíti a fiók biztonságát. A Tresorit-ot Linux szintű támogatása miatt is magasra értékeltük, és a legjobb felhőalapú tárolónkba került a Linux rövid listájához.

A Tresorit biztonsága azonban prémium. A kisvállalkozások felhasználhatják a Tresorit tervet 1 TB tárhellyel havonta 20 dolláronként, felhasználónként (legfeljebb kilenc felhasználóval). A kedvezményes árképzés olcsóbbá teheti a teljes üzleti tervet, ha 10 vagy annál több felhasználó támogatást havonta 12 dolláronként, ismét 1 TB tárhellyel rendelkezik..

4. OneDrive for Business

A Microsoft belépése a felhőalapú tárolás világába előnye annak, hogy erőteljesen integrálódik más termékekkel, elsősorban az Office-val. Amint azt korábbi OneDrive áttekintésünkben látni fogja, nem csak az Office-integráció, hanem annak mértéke is más.

onedrive-web-share-mappa

A nagy szolgáltatókhoz hasonlóan az OneDrive for Business támogatja a megosztható fájl hivatkozásokat. Ezek néhány lehetőséget kínálnak, mint a Google Drive, jelszavakkal és a linkek lejárati idejével. A „megosztott” menü lehetővé teszi a korábban megosztott fájlok, valamint a mások által megosztott fájlok nyomon követését.

A Microsoft Office integrációja beépítve van, bár ez a legolcsóbb OneDrive tervekkel rendelkező online webalkalmazásokra korlátozódik. Ha dokumentumalapú együttműködést kíván használni, a OneDrive for Business több felhasználó számára lehetővé teszi a fájlok szerkesztését és a változások valós időben történő megtekintését.

OneDrive üzleti tervekhez és támogatáshoz

Ha Windows rendszert használ, akkor a OneDrive programot a Windows 10 rendszerben közvetlenül tárolómappának fogja látni (mindaddig, amíg be van jelentkezve a használatához). Az OneDrive Android és iOS mobilalkalmazás-támogatással, valamint a macOS-támogatással is elérhető, de nincs elérhető Linux-ügyfél.

Ha OneDrive for Business vásárol, akkor néhány megvásárolható terv megvásárolható. Egyesek csak OneDrive tárolást kínálnak, mások hozzáférést biztosítanak a teljes Office csomaghoz. Az 1. terv 1 TB tárhelyet és támogatást kínál az Office Online számára havonta 5 dollárért, felhasználónként. A 2. terv hasonló, bár korlátlan tárhelyet kínál havonta 10 dolláronként felhasználónként.

Az Office 365 Business Premium támogatja az asztali Office csomag támogatását, korlátlan tárhellyel havonta 12,50 USD-ért.

5. Dropbox vállalkozások számára

A Dropbox egy ismerős felhőtároló-szolgáltató az egyes felhasználók számára. Amint azonban a Dropbox for Business áttekintés elmagyarázza, az üzleti verzió számos hasznos kiegészítő funkciót tartalmaz.

egnyte vs dropbox-dropbox-business-fájlmegosztó

Az Office Online integráció révén jó versenytársa lehet a OneDrive for Business számára, lehetővé téve a dokumentumokkal való együttműködést a többi felhasználóval, változtatásokkal, valamint jegyzetek és megjegyzések hozzáadásával. Integrálódik számos más termelékenységi alkalmazással is, lehetővé téve a fájlok megosztását közvetlenül a Slack-ban, ezáltal a Slack-beállítások egyik legjobb felhőalapú tárolására..

Más nagyobb felhőalapú szolgáltatásokhoz hasonlóan megoszthatja a fájlhivatkozásokat a jelszóvédelem és a lejárat lehetőségeivel. Korlátozhatja a fájlok letöltését is, lehetővé téve a fájlok megosztását megtekintés céljából, de anélkül, hogy másutt exportálni lehetne őket.

Dropbox üzleti titkosításhoz

A Dropbox for Business blokk szintű fájlmásolást használ, így egy fájl frissítésekor csak a fájl módosításait töltik fel. Ez felgyorsítja a fájl feltöltési folyamatát, megkönnyítve több felhasználó számára a nagyobb projekt fájlokkal való együttműködést.

A Dropbox for Business havi felhasználónként havi 12,50 USD 5TB tárhelyért, vagy 20 USD korlátlan tárhelyért az Advanced csomagban. A korlátlan tárolási tervek nagyon ritkák, így a Dropbox for Business az egyik legjobb korlátlan online tárhely-szolgáltató.

6. Sync.com

A Sync.com az egyik kedvenc tárhely-szolgáltatónk, amely gyorsaságot, biztonságot és könnyű használatot kínál megfizethető áron. Ez a legbiztonságosabb felhőtároló szolgáltatásunk. Rendszeresen eléri az egyéni felhasználók rövid listájának tetejét, és továbbra is kínálhat valamit az üzleti felhasználók számára, ahogyan azt a Sync.com áttekintésünk magyarázza.

sync.com-sync-web-app

Az üzleti felhasználók további fájlmegosztási lehetőségeket kínálnak a tipikus Sync.com felhasználókhoz képest, amelyek megosztási lejárati időket, letöltési korlátozásokat és jelszóvédelmet kínálnak. Vannak további felhasználói engedélyek is, amelyek lehetővé teszik más felhasználók számára, hogy fájlokat hívjanak meg, vagy más megosztott felhasználókat láthassanak. 

A Sync.com nulla ismeretlen titkosítást valósít meg, amely, ahogy korábban kifejtettük, a titkosítási kulcsok irányítását teszi lehetővé. Mivel az egyik legjobb felhőalapú tárolási lehetőség Kanadában, előnye, hogy a kanadai szigorú adatvédelmi törvények alá tartozik.

A Sync.com nem engedélyezi harmadik felek számára a szolgáltatás elérését, amely az Ön nézőpontjától függően akár hátrány, akár hátrány is. Nem lehet integrálni az Office, a Google Docs vagy más platformokkal, tehát az együttműködés elég nehéz. Ez az oka annak, hogy ez az egyébként fantasztikus szolgáltató eddig lekerült a többszörös felhasználói tárolásra vonatkozó rövid listánkba.

Sync.com árképzési tervek

Mivel az egyik legjobb felhőalapú tárolóhely a verziózáshoz, nem meglepő, hogy felfedezi, hogy a Sync.com üzleti tervei korlátlan verziókészítést tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy ha vissza kell térnie a fájlok régebbi verziójához, akkor – bármennyire is vissza akarsz menni – megteheted. Ez csak fizetett csomagok esetén érhető el, mert az ingyenes számlákra 30 napos korlátozás vonatkozik.

A Sync.com három éves tervet kínál az üzleti piacra. A legalacsonyabb szint, csupán havonta 5 dollár felhasználónként, 1 TB tárhelyet tartalmaz minden felhasználó számára. Eközben minden felhasználó számára 4 TB tárhely havonta 8 dollárba kerül, vagy egy felhasználónként sokkal nagyobb 10 TB tárhely elérhető havonta 15 dollárral..

7. pCloud

Kicsit tisztességtelen lehet, ha a pCloudot felhőalapú tárolóhely aljára helyezi. Ahogyan a pCloud áttekintésünk elmagyarázza, erős biztonságot és hatékony multimédiás funkciókat kínál kedvező áron. A Sync.comhoz hasonlóan azonban ez nem a legjobb lehetőség az együttműködésre.

pcloud-web-share-mappa-opciók

Az Office és a Google Docs integrációja nélkül a pCloud nem teszi könnyebbé azokat a csapatokat, akik ugyanazon fájlokon szeretnének dolgozni. A fájlmegosztás azonban egyszerű, a Google Drive-hoz hasonló rendszerrel. Csak nyomja meg a „megosztás” gombot, és hozzon létre egy linket, amelyet megoszthat másokkal, akár a fájlok megtekintéséhez, akár szerkesztéséhez. A pCloud lehetővé teszi a fájlok jelszóval történő védelmét és a linkek lejáratának dátumát.

pCloud biztonság és árképzés

A biztonság nagyon erős a pCloud esetében, amely a TLS protokollt használja az átvitt adatok védelmére a feltöltési folyamat során. A pCloud szokásos verziója további pótdíjat kell fizetnie a pCloud Cryptoért, amely hozzáadja a nulla tudásos titkosítást, de az üzleti tervek ezt ingyen tartalmazzák..

A pCloud szokásos változata havonta 7,99 USD-t fizet 2 TB tárhelyért, de további 3,99 USD-t kell fizetnie havonta a nulla ismeret nélküli titkosításért. Sajnos a pCloud üzleti terveire nincs szabványos terv, és személyre szabott árajánlatért kapcsolatba kell lépnie a pCloud értékesítési csapatával. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió. 

Hogyan választottuk meg szolgáltatóinkat

Ugyanezt a megközelítést követjük minden felhőalapú tárolási véleményünknél. Összehasonlítjuk és rangsoroljuk az egyes szolgáltatókat a szolgáltatások szempontjából, figyelembe véve az általános biztonságot, az árakat, a tárolási kapacitást és ebben az esetben az együttműködést. 

Ez az oka annak, hogy a Sync.com-ot és a pCloud-ot az aljára helyeztük el. Mindkettő kiváló, széles körű felhőalapú tárolási megoldás, de amikor az együttműködésről van szó, más szolgáltatók, például az Egnyte, csak többet kínálnak az üzleti felhasználók számára..

Végső gondolatok

Áttekintettük a többféle felhasználó számára a legjobb felhőalapú tárolást. Ezeknek a szolgáltatóknak a többsége ingyenes próbaverziót kínál, ezért ne féljen kipróbálni a szolgáltatást vásárlás előtt, ha nem biztos benne, hogy melyik az Ön számára.

Azt mondta: nem hibázhatsz Egnyte-vel. Zökkenőmentes integrációt kínál az Office Online szolgáltatással, lehetővé téve több felhasználó számára a dokumentumokkal kapcsolatos együttműködést. Hasonló funkciókkal a Google Drive és az OneDrive szintén magas rangú, bár a Tresorit volt a legmagasabb szintű szolgáltatás a nulla tudású titkosításhoz..

Az olyan nagyszerű termékeket, mint a Sync.com és a pCloud, meghatározták az együttműködési eszközök hiánya miatt, ám a jó biztonság és az árazásnak köszönhetően továbbra is működhetnek egyszerű tárolás céljából.. 

Az Egnyte a szolgáltatás az Ön számára, vagy vannak saját ajánlásai? Hagyj megjegyzést az alábbiakban gondolataiddal és véleményeddel. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map