A legjobb felhőalapú tárolás 2020-as csapatok számára: A csoportmunka egyszerű módon

Másokkal való összetett projekt kidolgozása igényes lehet, különösen akkor, ha fájlok megosztására és valós időben történő együttműködésre van szükség. Ennek ellenére kevésbé kihívást jelenthet, ha a csapatok egyik legjobb felhőalapú tárolási lehetőségét használja. 


Az ilyen típusú szolgáltatások nagyszerű példája az Egnyte Connect, de amint ezt a cikkből láthatja, a csapatok számára készített egyéb online felhőalapú tárolási szolgáltatások közvetlenül a nyomában vannak. Egy másik jó lehetőség a Slack, és láthatja, hogy mely szolgáltatások használják a Slack roundup legjobb felhőtárolójában. 

A felhő tárolásáról és az együttműködésről szóló cikkünkben megismerkedhetünk azzal, hogyan működik a legjobb felhőalapú tárolás a kis csapatok számára. Ha a legjobb felhőalapú tárhelyet keres a képekhez, akkor olvassa el a legjobb online tárhelyről szóló cikkünket. 

Több üzleti felhasználó számára a megfelelő helyen van. Vegye figyelembe azonban, hogy a listán szereplő szolgáltatások nem tekinthetők a legjobb ingyenes felhőalapú tárolásnak a csapatok számára, mert nem kínálnak ilyen terveket.

Ennek megfelelően a szolgáltatókat ebben a körben kiválasztottuk a legjobb EFSS szolgáltatások listájából és a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlításunkból. Mielőtt felkerülnénk a listára – és a nyertes, az Egnyte Connect – meg fogjuk határozni azokat a kritériumokat, amelyeket a szolgáltatások rangsorolásához használtunk..

A legjobb felhő-tárolás 2020-as csapatok számára

Mi teszi a legjobb felhőalapú tárolást csapatok számára

Emberi csapat birtoklása drága, ezért gondoskodni fogunk arról, hogy ne töltsön be szükségtelen költségeket. Ezért vizsgáljuk meg, milyen drágák az előfizetési tervek, mennyi helyet kínálnak – ideális esetben külön tárolást biztosítunk minden felhasználó számára – és hány terveket. Minél több terv, annál nagyobb az esélye, hogy megtalálja az Ön igényeinek megfelelőt.

A fájlok és mappák megosztása fontos, ha csapatkörnyezetben dolgozunk együtt. A szolgáltatásoknak képesnek kell lenniük a fájlok és mappák gyors és egyszerű megosztására. Ráadásul a tartalomvezérlő lehetőségekre – például a jelszóvédelemre, a link lejártára, a letöltés letiltására és a mappák megosztására vonatkozó engedélyekre – szükség van..

Mielőtt megoszthatná a fájljait, először be kell vonnia azokat a felhőbe. Itt jön be a szinkronizálás. Könnyűnek kell lennie a fájlok átvitelére; gyors, így a munkád nem szenved; és képes használni a fejlett szinkronizálási funkciókat, például szelektív szinkronizálást és bármilyen mappa szinkronizálását. Az, hogy milyen gyors, az internet szolgáltatótól és attól függ, milyen közel állsz egy szerverhez.

Végül, felhőbiztonságának elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy megalapozatlanná váljon az adatok felhőben tartásával kapcsolatos félelmek. Ehhez a szolgáltatásoknak legalább titkosítást, lehetőleg nulla ismereteket, átmeneti védelmet és kétfaktoros hitelesítést kell alkalmazniuk, amely védi a bejelentkezési hitelesítő adatait. Ráadásul a fájlokat tároló adatközpontokat meg kell keményíteni.

Egnyte Connect

Nem nagy meglepetés, hogy az Egnyte Connect felveszi ennek a listának a legfontosabb helyét, mert egyben a legjobb EFSS roundup és a csapatok legjobb felhőalapú tárolójának a győztese is.. 

Ha egy-három felhasználó van, akkor előfizetnie kell az Egnyte csapata tervére. Ez havonta 10 dollár felhasználónként, 1 TB tárhelyet biztosít, ami remek ajánlat.

Egnyte-connect0homepage 2019

Feliratkozhat az Egnyte’s Office tervre, ha öt-25 felhasználója van. 5 TB online tárhelyet biztosít, havonta 8 dolláronként. Ha több felhasználóra van szüksége, akkor az üzleti terv kielégíti az Ön igényeit, mert 25–100 felhasználót támogat. 10 TB tárhelyet biztosít havonta felhasználónként 20 dollárt.

Az vállalati tervnek több mint 100 felhasználója lehet, és nem korlátozza a tárhelyet. Valójában a tároló megfelel az Ön igényeinek. Ennek az ajánlatnak azonban az Egnyte-val kell árajánlatot kérnie.

Ha egy mappát meg szeretne osztani az Egnyte segítségével, meghívhat másokat és megadhatja számukra a következő engedélyek egyikét: “tulajdonos”, “teljes”, “szerkesztő” és “néző”.

A tartalmat megoszthatja linkek létrehozásával is, amelyekre akkor korlátozhat, hogy “bárki”, “bárki, aki jelszóval”, a felhasználók vagy bárki, akinek e-mailt küld a linkre. Ezenkívül a linket egy meghatározott dátumon is lejárhatja, jelszóval védheti, letilthatja a letöltést és értesítést kaphat a linkre kattintva.

Egy másik lehetőség egy feltöltési link generálása, hogy mások tartalmat mentsenek a felhőtérbe. Van egy oldal, amely megmutatja a megosztott linkeket, és azokat a linkeket, amelyeket mások megosztottak veled.

Egyéb okok, amik tetszik az Egnyte Connect

A felhőalapú szolgáltatások általában szinkronizáló mappát biztosítanak, de az Egnyte Connect hálózati meghajtó mappát használ. Ez lehetővé teszi a felhőtartalom elérését anélkül, hogy helyet foglalna el a merevlemezen, de ez azt jelenti, hogy online kell lennie a fájlok eléréséhez. 

Ennek ellenére megcímkézheti a fájlokat offline használatra, ha elmegy a rácsról. Másrészt szelektív szinkronizálással is csak azokat a fájlokat jelölheti meg a szinkronizáló mappában, amelyeket a felhőben szeretne tárolni..

1 GB-os ZIP-mappát használtunk az Egnyte szinkronizálási sebességének tesztelésére, és az átvitel pontosan az elvárt időbe telt. Az Egnyte azonban nem használ blokk-szintű szinkronizálási algoritmust, amely felgyorsítaná az átadást az eredeti után, csak a megváltozott fájlrészek feltöltésével.

Az Egnyte a TLS protokollt használja az átvitt fájljainak és az AES 256 bites titkosításának védelmére a kódolásuk céljából. Az Egnyte Key Management szolgáltatásnak köszönhetően nulla ismeretű szolgáltatásnak is minősül. Megadhatja a jelszó minimális erősségét és hosszát, valamint testreszabhatja a bejelentkezési irányelveket. Ezen felül két tényezős hitelesítés érhető el a hitelesítő adatok védelme érdekében.

Az Egnyte adatközpontjai 24 órás megfigyelést, hozzáférés-ellenőrzést és redundanciát alkalmaznak, és meg vannak ellenállva a természeti katasztrófák, például a földrengések és a tüzek ellen. Ez azt jelenti, hogy az Egnyte lehetővé teszi az adatok tárolását a szervereken is, azaz élvezheti a hibrid felhő előnyeit. Végül, de nem utolsósorban, az Egnyte lehetővé teszi az eszközök szinkronizálását és az összes felhőadat törlését tőlük. 

Legjobb választásunknak az Egnyte Connect-t helyezzük el, jó értékének, nagy biztonságának, képes szinkronizálásának és gazdag megosztási funkcióinak köszönhetően. Ha többet szeretne megtudni az Egnyte egyéb szolgáltatásairól, olvassa el az Egnyte Connect áttekintését.

OneDrive for Business

A OneDrive for Business a Microsoft-tól származik, és ez a piacon az egyik legnépszerűbb megoldás. Ez nagyrészt annak nagy értékének köszönhetően.

Sok más üzleti szolgáltatástól eltérően, a OneDrive for Business külön tárolóhelyet biztosít minden felhasználó számára. Ráadásul hét terv közül választhat, amelyek közül választhat, amelyek nagyobb esélyt kínálnak arra, hogy megtalálja a mérkőzést. A figyelemre méltó tervek között szerepel az egyik terv, a második terv és az üzleti prémium.

OneDrive-for-business-homepage-2019

A OneDrive for Business Plan One felhasználónként 60 dollár évente, és minden felhasználó számára 1 TB helyet eredményez. A második terv felhasználónként évente 120 USD, és minden felhasználó számára korlátlan tárhelyet biztosít. Ha Office 365-et és más Microsoft szolgáltatásokat kell használnia, előfizethet az Office 365 Business Premium-ra, amely havonta 15 dollár egy felhasználónként, vagy 150 dollár, ha egy évben fizet.

A OneDrive for Business lehetővé teszi a tartalom megosztását másokkal link vagy e-mail létrehozásával. Ha megoszt egy linket, beállíthatja, hogy több nap után lejárjon, korlátozza a hozzáférést bizonyos felhasználókhoz és védje a jelszavakkal. Letilthatja a szerkesztést és korlátozhatja a hivatkozást, így csak meghatározott emberekkel, a szervezetben vagy a már meglévő hozzáféréssel rendelkezőkkel működik.

Egyéb okok, miért szeretjük a OneDrive for Business alkalmazást

Az OneDrive szinkronizálását 1 GB-os ZIP-mappánkkal teszteltük, és körülbelül egy perc alatt sikerült feltöltenünk, mint vártuk. A OneDrive for Business akár blokk szintű szinkronizálást is használ, bár csak az Office fájlokhoz. Ez azonban még mindig legyőzi azokat a szolgáltatásokat, amelyek egyáltalán nem használják fel őket.

Egy másik lehetőség, amellyel az OneDrive büszkélkedhet, de mások nem rendelkeznek azzal, hogy bizonyos fájltípusok szinkronizálását blokkolja. A Microsoft csapata szelektív szinkronizálást is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy mindkét szolgáltatás használatával létrehozhat egy szép szinkronizálási beállítást.

Az OneDrive titkosítást is használ az adatok titkosításához: BitLocker lemez szintjén és AES 256 bites titkosítás fájl szinten. A fájlok transzfer közbeni védelme érdekében a OneDrive a TLS protokollt használja, és a nem hitelesített kapcsolatokat átirányítja a HTTPS-re. 

Beállíthat jelszavas házirendet az alkalmazottak számára, de az egyetlen lehetséges konfiguráció a jelszó lejárta. A jelszavaknak legalább nyolc karakter hosszúnak kell lenniük, és teljesíteniük kell az erősség feltételeit, például számot, szimbólumot, valamint nagy- és kisbetűket. Ezen felül két tényezős hitelesítés érhető el a hitelesítő adatok védelme érdekében.

A OneDrive for Business kiváló érték, biztonság, egyedi szinkronizálási funkció és blokk-szintű szinkronizálás révén kiváló szolgáltatást nyújt a csapatok számára. Nem olyan jó, mint az Egnyte Connect a megosztáshoz, ezért a második helyen. Ha többet szeretne tudni erről a szolgáltatásról, olvassa el a OneDrive for Business áttekintést.

Doboz

A Box olyan szolgáltatás, amely népszerű a kis- és nagyvállalatok körében, ezért alkalmas jelöltet jelent a csapatok számára.

A csapat méretétől függően feliratkozhat a négy Box-terv egyikére: Box Starter, Box Business, Box Business Plus és Enterprise. A kezdő terv legalább három felhasználót igényel, és legfeljebb 10 lehet. Minden egyéb terv öt felhasználótól indul, és nincs felső korlátjuk. Ráadásul mindegyik kedvezményt nyújt, ha egy évre előre fizet.

box-business-homepage

Az indulási terv csak 100 GB-ot eredményez havonta 5,80 USD-ért felhasználónként, de ez kisebb csoportok számára is elegendő lehet. Az üzleti terv azonban korlátlan tárhelyet biztosít felhasználónként havonta 17,30 dollárért.

A Business Plus terv korlátlan tárolást is biztosít, de további funkciókat kínál, felhasználónként havonta 28,70 dollárért. Hasonlóképpen, az vállalati terv hozzáteszi a megfelelőséget és más funkciókat, de az árért a Box-hoz kell fordulnia.

A tartalmat megoszthatja mások meghívásával és engedélyek megadásával, vagy hivatkozás létrehozásával és elküldésével. Függetlenül a módszertől, ha embereket hív meg, adhat nekik „szerkesztő” vagy „néző” engedélyeket. 

Ezenkívül a mappák megosztásakor az öt további engedélyszint egyikét állíthatja be: „társtulajdonos”, „nézegető feltöltő”, „előzetes feltöltő”, „előnéző” vagy „feltöltő”.

Hivatkozás létrehozásakor jelszóval is biztosíthatja, letilthatja a letöltéseket, meghatározhat egyéni URL-t, és beállíthatja a hivatkozást egy adott dátumon. Nincs azonban olyan oldal, amely megmutatná a megosztását.

Egyéb okok, miért szeretjük a dobozt

A Box szinkronizálási mappát használ a fájlok elküldésére a felhőbe, és fordítva. Ha úgy gondolja, hogy a fájlok tárolása a felhőből túl sok helyet foglalhat el a merevlemezen, ezt szelektív szinkronizálással használhatja enyhítésére. Dönthet úgy is, hogy eltávolítja a fájlokat a merevlemezről – „csak felhővé” téve őket – úgy, hogy szinkronizálja őket a szinkronizáló mappából.

A Box szinkronizálási sebessége közel volt ahhoz, amit vártunk, és jól hasonlít más szolgáltatásokhoz. Ráadásul, sok más EFSS szolgáltatáshoz hasonlóan, nem is használ blokk szintű szinkronizálást.

A Box a TLS protokoll használatával védi az áthaladó fájlokat, és AES 256 bites titkosítást használ a fájlok olvashatatlanná tétele érdekében, amikor az adatközpontban pihennek. Plusz, a Box lehetővé teszi a Box KeySafe használatával a titkosítási kulcs kezelését, ami azt jelenti, hogy élvezheti a privát titkosítást..

A fiókok behatolásának megakadályozása érdekében a Box kétfaktoros hitelesítést és egyéni jelszavakkal kapcsolatos követelményeket biztosít.

A Box eszközének rögzítésével felhasználhatja az ellopott vagy elveszett eszközök szinkronizálását és megakadályozhatja a jövőbeni szinkronizálást. A szinkronizált tartalom törléséhez azonban a távoli törlés funkciót kell használnia. Ehhez azonban kapcsolatba kell lépnie a Box-tal.

A Box tervei enyhén szólva drágák, és nincs oldal a megosztás ellenőrzésére. A Boxnak sok oldala van, beleértve az erős biztonságot, a gyors szinkronizálást és még sok más. További részletek a Box áttekintésből szerezhetők be.

Dropbox Business

A Dropbox háztartási név a felhőalapú tárolásban, üzleti változata sem különbözik egymástól. Az Egnyte Connecthez hasonlóan csak három tervet kínál: Standard, Advanced és Enterprise. Mindegyiknek legalább három felhasználóra van szüksége. A szokásos terv 3 TB-t biztosít havonta 15 dolláronként felhasználónként, vagy 12,50 dolláronként ha egy évben fizet. 

Dropbox-Business-homepage-2019

A további tárolás érdekében feliratkozhat az Advanced tervre, amely korlátlan tárhelyet biztosít havonta 25 USD-ért felhasználónként. Ha egy évvel előre fizet, az ár felhasználónként 20 dollárra esik. Az Enterprise korlátlan tárhelyet és további szolgáltatásokat is kínál. De az árért a Dropbox-tal kell felvennie a kapcsolatot.

A Dropbox a kezdetektől kezdve megosztott „csapatmappát” biztosít Önnek. Minden felhasználó hozzáférhet ehhez, de létrehozhat más mappákat, és meghívhat az embereket ezek elérésére. Miután megtette, megadhatja számukra a „szerkesztés” vagy a „megtekintés” engedélyeket.

Ezen felül megosztási linkeket hozhat létre fájlok és mappák számára. Lehet korlátozni őket a csapat tagjaira, a jelszóval rendelkező felhasználókra vagy a linkkel rendelkezőkre. Ezenkívül letilthatja a link letöltését vagy beállíthatja, hogy egy adott dátumon lejárjon. Ha azt akarja, hogy mások megosszanak veled, a Dropbox lehetővé teszi egy feltöltési link létrehozását. A megosztások nyomon követése érdekében van egy oldal, amely mindegyiket megmutatja.

Egyéb okok, miért szeretjük a Dropbox üzletet

A Dropbox feltalálta a szinkronizálás általános modelljét, tehát egyértelmű, hogy ebben a kategóriában nagyszerű. A Dropbox azonban javítja a szokásos megközelítést az „intelligens szinkronizálás” használatával. Lehetővé teszi a fájlok kiválasztását, amelyeket csak a felhőben tárol, de lehetőséget ad arra, hogy az asztali alkalmazásból elérje őket.

A Dropbox szinkronizálása több időt vett igénybe, mint amire számíthattunk, amikor feltöltjük az 1 GB-os zip tesztmappát, de ez nem volt lassú. Ugyanakkor a Dropbox valódi blokk-szintű szinkronizálást biztosít, így a feltöltés az eredeti után sokkal gyorsabb lesz.

A biztonsági fronton a Dropbox AES 256 bites titkosítást használ a fájlok lekérdezéséhez nyugalmi állapotban, és a TLS protokollt a fájlok védelmére, miközben az adatközpontokba szállítják őket. Fiókját kétfaktoros hitelesítéssel és a bejelentkezési házirend megváltoztatásával biztosíthatja, amely lehetővé teszi a jelszó feltételeinek érvényesítését, a jelszó visszaállítását és még sok minden mást..

Az egyik hátránya azonban az, hogy a Dropbox a metaadatait egyszerű szövegben tárolja. Vegye figyelembe, hogy ez azonban általános gyakorlat, amelyet a felhasználói élmény indexelésére és javítására használnak. Ezenkívül a Dropbox segítségével távolról törölhet egy eszközt, még a mobilalkalmazás használatával is. A Dropbox Business-ról további információt a Dropbox Business ismertetőnkben talál.

Tresorit

A Tresorit egy szolgáltatás, amely a fejlett biztonságra összpontosít, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy nem olcsó. Ennek ellenére kiváló választás azoknak a csapatoknak, amelyek a legjobb biztonsági funkciókat igénylik.

A Tresoritnak csak két, egynél több felhasználót támogató terve van: Business és Enterprise. Az üzleti terv megköveteli legalább két felhasználót, és legfeljebb kilenc felhasználót határoz meg. 1 TB tárhelyet kap havonta 25 dolláronként felhasználónként, vagy havonta 20 dolláronként, ha egy év előre fizet. 

Tresorit-homepage-2019

Több felhasználó számára feliratkozhat az vállalati tervre, amely akár 100 felhasználót is igénybe vehet, de minimum 10-et igényel. Korlátlan tárhelyet biztosít felhasználónként havonta 30 dollárért, illetve ha egy évre fizet, havonta 24 dollár fejenként. előtte.

A Tresorit lehetővé teszi a mappák megosztását link létrehozásával vagy a felhasználók e-mailben történő meghívásával. Az e-mail esetben a felhasználóknak regisztrálniuk kell egy Tresorit-fiókkal. Megkerülheti ezt a követelményt, ha egy mappát hivatkozásként oszt meg. A fájlok csak linkekként megoszthatók. 

Mindkét esetben megóvhatja a linkeket jelszóval, beállíthatja a lejárat dátumát vagy korlátozhat hozzáférési korlátozást. A mappák megosztásakor három szintű engedélyt adhat: “szerkesztés”, “olvasás” és “olvasás és módosítás”.

A Tresorit olyan oldalt szállít, amely lehetővé teszi az összes megosztás nyomon követését, és egy másik nézetet, amely az összes olyan embert mutatja, akikkel megosztottad.

Más okok, amire tetszik a Tresorit

A Tresorit nem használ egyetlen szinkronizáló mappát, ellentétben más felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal. Inkább arra kéri, hogy hozzon létre külön mappákat, „tresors” elnevezésű fájlok szinkronizálására. A Tresorit lehetővé teszi az egyes fájlok szelektív szinkronizálását a tresorokkal. Ráadásul az 1 GB-os ZIP-fájl feltöltése a várt időt vett igénybe.

A Tresorit biztonsági intézkedései között szerepel a magán AES 256 bites titkosítás, amelyet a Tresorit alapértelmezés szerint biztosít. Ráadásul a TLS protokoll védi az átvitt fájlokat.

Kétfaktoros hitelesítés érhető el fiókja behatolásokkal szembeni védelme érdekében. Ezenkívül a Tresorit 24 órás felügyelettel és biometrikus szkenneléssel biztosítja adatközpontjait, és betartja a legújabb ISO szabványokat. Ha többet szeretne megtudni a Tresorit kiterjedt biztonsági funkcióiról, olvassa el a Tresorit áttekintésünket.

Végső gondolatok

Mindezek a tervek alkalmasak a csapatok számára, de biztonsági funkcióinak, megosztható képességének, jó értékének és gazdag szinkronizálási képességeinek köszönhetően az Egnyte Connect a legjobb. Ennek ellenére a OneDrive for Business már elmaradt, és a felhasználási esetétől függően jobb ajánlat lehet. 

Ugyanezt mondhatjuk a Box esetében is, kivéve, hogy drágább, mint a Dropbox Business és a Tresorit. Ha úgy gondolja, hogy ezek a szolgáltatások jobban megfelelnek, felkérjük Önt, hogy olvassa el külön véleményeiket és vegyen igénybe ingyenes próbaverzióikat, hogy kipróbálhassák őket..

Melyik szolgáltatás a legjobb Önnek? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map