A 9 legjobb tipp a Google hirdetésekhez 2020-ban

A Google naponta 3,8 milliárd keresést dolgoz fel. Ilyen nagy közönség mellett természetes, hogy a Google Ads, a Google hirdetési platformja, manapság a szokásos eszközökké vált a marketingszakemberek körében. Ezzel a cikkel kilenc gyakorlati tippet szeretnénk adni Önnek, hogy kihasználhassák a Google Ads kampányait, és marketing erőfeszítései révén a lehető legjobb eredményeket érjék el..


Sajnos nem csak te vagy a szél. Sokan szeretik elérni a kaliforniai internetes óriás nagy adatkészleteit és algoritmusait. Nem hiába, hogy a Google Ads az a üzletág, amellyel a Google a legtöbb pénzt keresi. A Google bevételének 85 százaléka a Google Ads-ből származik.

Mivel a Google Ads versenyképesebb, mint valaha, a Cloudwards ezt a gyakorlati útmutatót írta az Ön számára legmegfelelőbb Google-hirdetési tippekhez. Ha még nem ismeri a Google Ads szolgáltatást, akkor olvasson tovább, mert megmutatjuk a legjobb tippeket a Google Ads számára.

1. tipp: tartsa tiszteletben a minőségi mutatót

Amint elmagyaráztuk vállalkozásának a Google Ads segítségével történő reklámozásáról szóló cikkünkben, a Google az úgynevezett minőségi pontszámot használja hirdetésének minőségének meghatározására. Nem csak a hirdetés szerepet játszik, hanem a céloldal és a kulcsszavak is, amelyekre fogad. A minőségi pontszám releváns, mivel az ajánlat összegének mellett eldönti, hogy megjelenik-e hirdetése.

Éppen ezért a reklám nem minden, ami fontos, hanem olyan tényezőket is, mint például a relevancia és mindenekelőtt az ügyfél előnyei. Ezen felül gondolkodjon a nyitóoldalán. Ideális esetben úgy tervezi, hogy mobilbarát, jó felhasználói élményt és a kívánt konverziós célt oly módon helyezze el, hogy a konverziós ráta magas legyen. A Karooya-nak egy érdekes ingyenes eszköze van, amely segít a minőségi pontszám elemzésében.

Ne csak optimalizálja hirdetéseit, hanem gondolkodjon azon is, hogy mennyire megfelelő a céloldala. Ha kérdése van a kiváló céloldalak létrehozásáról, tekintse meg az Instapage cikkünket.

2. tipp: Használja a földrajzi célzást

A Google Ads lehetővé teszi az ajánlatok bizonyos helyekhez történő igazítását. A funkciót az ajánlatok optimalizálásához és a költségek megtakarításához kell használnia.

Végül is a célnak az kell, hogy magas átkattintási arány és hirdetési arány legyen. Egyrészről ez javítja a minőségi mutatóját, és a Google tudni fogja, hogy releváns vagy. Másrészt, ha az ajánlatokat bizonyos helyekre módosítja, pénzt fog megtakarítani.

Itt található az átkattintási arány és az átváltási arány rövid magyarázata, abban az esetben, ha ezek a kifejezések görögök.

Az átkattintási arány egy olyan érték, amely meghatározza, hogy hányan kattintanak (százalékban) a hirdetéseire. Arányos az emberek számával, akik látták a hirdetését.

A konverziós ráta meghatározza azon emberek arányát, akik elérik a konverziós célt. A konverziós cél hírlevél feliratkozás, naptárbejegyzés, profilkészítés vagy termék- vagy szolgáltatásvásárlás lehet. Végül a kérdés az, hogy az Ön webhelyén lévő személy végrehajtja-e a kívánt konverziót vagy tranzakciót.

Ha szeretné tisztázni az átváltási arányt, olvassa el az átváltási arány optimalizálásáról szóló cikket.

Mint tudod, a Google-on végzett kattintásokért fizet, függetlenül attól, hogy relevánsak-e. Ezzel szemben, ha javítja az átkattintási arányt és a konverziós arányt, akkor csak az érintett emberek kattintanak a hirdetéseire, és így pénzt takaríthat meg.

A földrajzi célzás használatával elkerülheti az ilyen felesleges kattintásokat. A földrajzi célzás segítségével testreszabhatja ajánlatait egy adott földrajzi területre, és növelheti azok relevanciáját.

Például, ha jéggépeket árusít, logikus, hogy Kanadában és Alaszkában csökkenti az ajánlatokat, mert valószínű, hogy azokon a területeken élőknek nem lesz szükségük annyira az Ön termékére, mint Floridában vagy Kaliforniában..

A legjobb eredmények elérése érdekében mindig az ügyfelek igényeire összpontosítsa ajánlatát.

3. tipp: Kérjen szakmai segítséget

Egy másik stratégia lehet az, hogy segítséget kapjon azoktól az emberektől, akik ismerik a Google Ads-et, és Önnél hosszabb ideig dolgoznak a területen. Az Adzooma például egy menedzselt szolgáltatási megoldást, valamint az Adzooma Pro szoftvermegoldást kínál, amellyel optimalizálhatja a Google Ads kampányait.

4. tipp: Vigyázzon a negatív kulcsszavakra

A Google Ads lehetővé teszi, hogy a szokásosak mellett kizáró kulcsszavakat adjon a hirdetéscsoportjaihoz. Kizáró kulcsszavakkal kizárhatja a témákat, és megmondhatja a Google-nak, hogy mi nem a hirdetése. Ezek használatának hatását gyakran alábecsülik. Hatékony módszer a célcsoport lebontására és a felesleges költségek kiküszöbölésére.

A negatív kulcsszavak kétféle módon takarítanak meg pénzt: csökkentik a felesleges kulcsszavak és a felesleges kattintások számát, és növelik a hirdetés minőségi mutatóját, relevánsabbá téve azt. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb lehet az ajánlat, és átlagosan kevesebbet fizethet kattintásonként ugyanazon vagy annál jobb eredményekkel.

Ha negatív kulcsszavakat szeretne hozzáadni a hirdetéscsoportjaihoz, írja be a kizárni kívánt kulcsszavakat, és írjon elé mínusz. Ez biztosítja, hogy ezen kulcsszavakkal kapcsolatos hirdetései ne kerüljenek aukcióra.

Kizártuk a Wikipedia kulcsszót, mivel értelme van, ha nem hirdetünk azoknak, akik Wikipedia cikkeket keresnek. Ne feledje, hogy az emberek, akik bizonyos dolgokat keresnek az interneten, mindig bizonyos keresési szándékkal rendelkeznek. Erre kell irányítania a hirdetéseit.

5. tipp: Dolgozzon a kiterjesztésekkel

A bővítmények, amint a neve is mondja, hirdetései kiterjesztései. A kiterjesztéseket gyakran alábecsülik, amelyek változást hozhatnak. Azok az emberek, akik látják az Ön hirdetéseit, másodperc töredékével eldönti, hogy rájuk kattintanak. Ha kétszer vagy három kattintással többet kell csinálniuk ahhoz, hogy megkapják azt, amit keresnek, akkor valószínű, hogy elindul.

Itt jönnek a kiterjesztések. Bővítik hirdetéseit hasznos funkciókkal a jobb konverziók és átkattintási arányok elérése érdekében. Az emberek hajlandóak felhívni vagy egyeztetni veled, ha csak egy kattintással meg tudják csinálni.

A legjobb dolog az, hogy a Google Ads kiterjesztései nem járnak többletköltséggel. Ingyenes.

A Google Ads a következő kiterjesztéstípusokat kínálja hirdetéseihez, a hirdetési kampány céljától függően:

 • Helymeghosszabbítás: ez a kiterjesztés akkor jó, ha a helyi keresőmotor optimalizálását végzi, vagy általában a helyi keresési eredmények után áll. Alkalmas tégla- és habarcs-üzletekhez.
 • Figyelmeztető kiterjesztés: ezzel a bővítménnyel új cselekvésre ösztönzi a hirdetést. Ez lehetővé teszi a magasabb konverziók és általában a kattintási arány elérését.
 • Híváshosszabbítás: hozzáadja telefonszámát a hirdetéshez, hogy az emberek felhívhassanak. Ha hirdetései mobil eszközökön jelennek meg, akkor megjelenik egy telefonikon, amelyet az emberek felhívhatnak.
 • Üzenethosszabbítás: kibővíti hirdetését egy üzenetküldési funkcióval, hogy az emberek üzeneteket írhassanak közvetlenül a Google-tól.
 • Webhelylink kiterjesztése: A Webhely link kiterjesztésével a látogatók a webhely meghatározott oldalaira irányíthatók.
 • Árkiterjesztés: megjeleníti a kiválasztott szolgáltatások vagy termékek árát a Google hirdetésben.

Csak a legfontosabb kiterjesztésekkel foglalkoztunk. Vannak még. Ha szép áttekintést keres a kiterjesztésekről, tekintse meg itt.

Mondjuk azonban, hogy a bővítmények nem mindig jelennek meg a hirdetésével. Ha tudni szeretné, mikor kapcsolja be és ki a Google Ads a bővítményeket, tekintse meg a hivatalos Google dokumentációt.

6. tipp: Növekszik a fizetett és az organikus forgalom

Az online marketing világában alapvető különbséget kell tenni az organikus és a fizetett forgalom között. A Google Ads az utóbbi. A fizetett forgalom révén gyorsabban indíthat, és rövidebb idő alatt több embert érhet el. Ez azt jelenti, hogy több pénzbe kerül.

Amikor elkezdi a Google Ads használatát, fontos, hogy gondoljon a hosszú távú növekedésre is. Használja a generált forgalmat oly módon, hogy a kezdetektől a közösségén dolgozzon. Próbáljon meg minél több e-mail címet, nevet és általános információt megszerezni a közösségéről.  

Ilyen módon nemcsak megszilárdíthatja közösségét, hanem tovább is célozhatja és kibővítheti azt a Facebook hirdetésekkel és más platformokkal.

7. tipp: Bosszanthatja a versenyt

Ha az emberek a versenytársak márkanévét keresik, akkor egyszerűen licitálhat ezekre a kulcsszavakra, hogy megjelenjenek a keresési eredmények között.

Például a Shopify használatával megmutatjuk Önnek, hogy néz ki ez. A Shopify e-kereskedelmi megoldásként a WooCommerce, a BigCommerce és a Magento versenytársa. Amikor a Google-on keresünk a BigCommerce-n, a következő hirdetéseket fogjuk látni:

Íme, amit megkapunk a WooCommerce használatával:

A Shopifynek sikerült kihoznia a márkáját, amikor az emberek keresik a versenytársait. Lehet, hogy ellentmondásos technika, de működik.

Ha érdekli a Shopify, javasoljuk a Shopify kezdő útmutatóját. Ha már használta a technológiát, és részletesebb tanácsokat szeretne, tekintse meg a Shopify speciális útmutatóját.

8. tipp: teszt, teszt, teszt

Nem számít, mennyi szakértelemmel rendelkezik, semmi sem működik az online marketingben tesztelés nélkül. A tapasztalt marketingszakemberek mindent tesztelnek, amit tesztelni lehet. Az úgynevezett A / B tesztek során a legvadabb kombinációkat megpróbálják megtalálni, mi vonzza a célcsoportot, és mi nem.

Sok esetben azt is ellenőrizni kell, hogy ki a célcsoport.

Azt tanácsoljuk, hogy tesztelje a kampányt. Ne vegyen semmit magától értetődőnek, és ne kérdőjezzen meg mindent. Keverje össze a kulcsszavakat, a célcsoportokat, a régiókat, és a lehető leggyakrabban változtassa meg az üzenetküldést, amíg meg nem találja, melyik kombináció a legígéretesebb.

Végül számít a cél és az a mérték, ameddig elérte vagy elmulasztotta, nem pedig a személyes érzéseidet. Mellesleg, így kell költségvetést is készítened.

9. tipp: Ne becsülje le a mobilkeresést

A marketingben gyakran alábecsült dolog a mobil keresés szerepe. Egy jelenséget tapasztalunk: a mobil keresés növekedését. Az okostelefonok és általában a mobilkeresés használata évről évre növekszik. 2018-ban a webhely látogatói 58 százaléka használta okostelefonját a weboldal böngészéséhez.

Ezzel kapcsolatban az a fontos, hogy az emberek másképp keressenek a mobil eszközökön. Például a kifejezéseket rövidítjük, mert az emberek sietnek, vagy más keresési kifejezéseket használnak, amikor az emberek telefonjuk hangos keresési funkcióját használják.

Azt is szem előtt kell tartania, hogy az okostelefonok embereinek kevésbé vannak türelmesek, és gyorsabban elmennek az Ön webhelyéről.

Ezért javasoljuk, hogy ne csak más kulcsszavakat használjon, hanem hozzon létre egy másik Google Ads kampányt a mobiltelefon számára. Ezzel a kampánnyal optimalizálhatja a leírásokat, a céloldalakat és még sok más dolgot, hogy illeszkedjen a mobil környezetbe.

Végső gondolatok

Mint gyakran, a következő szabály az online marketingre is vonatkozik: nincs ezüst golyó. Ennek ellenére nincs olyan univerzális megoldás vagy egyetlen végső tipp, amely a marketing problémáit elhárítja.

Az éppen olvasott tippek az ügyfelektől, a termékektől, a szolgáltatásoktól, a piactól és sok egyéb paramétertől függnek. Végül is rajtad múlik, hogyan hajtja végre őket.

A lényeg az, hogy kipróbálnia kell, meg kell próbálnia és meg kell tennie saját tapasztalatait a Google Ads segítségével, ha erre van szüksége. Ha azonban professzionális segítségre van szüksége, nézd meg Adzooma-t.

Mit gondol a Google Ads tippeinkről? Van saját bevált gyakorlata? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map