Zoho Books Review – päivitetty 2020

Zoho Books Review

Zoho Books on vakaa kirjanpitotyökalu, jolla ei ole kiiltoa verrattuna kilpailijoihinsa. Vaikka on vaikea sanoa siitä mitään pahaa, mielestämme muut online-kirjanpito-ohjelmistot yksinkertaisesti tekevät paremman työn. Katso koko Zoho Books -katsauksemme saadaksesi selville miksi.

Zoho Books on online-kirjanpito-ohjelmisto, jonka on kehittänyt kalifornialainen ohjelmistoyritys Zoho. Zoho luo myös muita alustoja, kuten Zoho Analytics ja Zoho Payroll, joita voit integroida Zoho Books -tiliisi parantaaksesi kokemustasi.

Zoho Books on vankka kirjanpito-ohjelmisto, jonka avulla voit hallita yritystäsi yhdestä paikasta. Aivan kuten QuickBooks Online, se tarjoaa valikoiman ominaisuuksia, jotka soveltuvat sekä tuote- että palveluyrityksille. Se hinnoitellaan kilpailukykyisesti, ja jos haluat vain seurata taloudellista tilannetta, se suorittaa tehtävänsä täydellisesti.

Zoho Books voi kuitenkin olla hieman tylsää verrattuna muihin alustoihin. Näkemäsi ominaisuudet ovat enimmäkseen perusominaisuuksia, jotka ovat saatavissa minkä tahansa muun kirjanpitopalvelun kanssa. Raporttiominaisuudessa on vain muutama mukautusvaihtoehto. Lisäksi, jos olet suuri kuvien fani, ainoat kuvaajat ja kaaviot ovat kojetaulussa.

Siitä huolimatta, Zoho Books on helppo oppia, ja se on halpaa, jos otat huomioon saamiasi ominaisuuksia. Jos uskot, että se sopii yrityksesi tarpeisiin, lue tämä Zoho Books-arvostelu tai aloita 14-päivän kokeiluversio heti.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Zoho-kirjoille

ominaisuudet

Zoho Books tarjoaa paljon ominaisuuksia aina ajan seurannasta varastonhallintatyökaluun. Tämä toimintovalikoima tekee siitä sopivan kaikenlaiseen liiketoimintaan. Tämä yleinen lähestymistapa tekee kuitenkin sen työnkulun hämmentävämmäksi kuin muut alustat, joille on räätälöity toimintoja, kuten FreshBooks, kuten mainitsimme FreshBooks-katsauksessa.

Zoho-kirjaluettelo

Napsauttamalla navigointipalkin luokkaa ”kohteet” näkyy kolme vaihtoehtoa. Tuotteet-sivulta löydät luettelon varastosta ja voit luoda merkinnän. 

“Hinnasto” -sivulla näkyvät kaikki erikoishinnat, joista on hyötyä, jos sinulla on alennuksia tai tarjouksia, joita usein käytät. “Varastosalkun säätö” -sivulla voit seurata tuotteiden määrän muutoksia, jotka eivät tarvitse laskuja, kuten vaurioituneita tavaroita.

zohobooks-kartoitus

Zoho Books Aika Tracker

Zoho Booksin ”ajan seuranta” -osa koostuu projektista ja aikataulusta. Projektisivulla voit luoda uuden projektin. Projektisivulla näet myös lokiin kirjautuneet tiedot, tehtävät ja ajan napsauttamalla projektin nimeä.

Aikataulu antaa sinun pitää kirjaa koko kirjautuneesta ajasta, mukaan lukien laskutuksen tila ja kalenterinäkymä, joten voit seurata, kuinka monta tuntia olet työskennellyt päivässä tai viikossa.

Voit kirjata aikasi tai käynnistää ajastimen kojelaudan ”ajan seuranta” -luokan sivuilla. Ajastimen käynnistysvaihtoehtoa ei kuitenkaan voida käyttää pikanäppäimenä, joten joudut navigoimaan “ajan seurannan” luokan sivuille..

Kaikki kirjattu aika on myös osoitettava projektille, joka pitää kaiken organisoituneena, mutta se ei ole kovin käytännöllinen. 

Automatisoidut ominaisuudet

Zoho Booksin automatisoituja ominaisuuksia on vaikeampi asentaa kuin muita alustoja. Se pakottaa sinut menemään “Asetukset” -sivulle määrittämään kaikki automaattiset maksumuistutukset, mukaan lukien laskut ja laskut. Voit asettaa maksumuistutuksia Asetukset-sivun ”muistutukset” -vaihtoehdon kautta.

Siellä on myös ”työnkulku”, ominaisuus, joka on samanlainen kuin QuickBooks Onlinen ”rutiinit”, josta voit lukea QuickBooks Online -katsauksessa. 

Työnkulun avulla voit luoda automatisoituja ominaisuuksia tyhjästä, ominaisuudesta, joka voi olla hyödyllinen ihmisille, jotka ymmärtävät tekemästään. Kirjanpidon aloittelijoille on vaikeampaa ja he eivät tiedä, mitkä ominaisuudet voivat lisätä heidän työtehoaan.

integraatiot

Jos käytät jo joitain Zohon muista alustoista, kuten Zoho CRM tai Zoho Inventory, se on helppo integroida nykyiseen tiliisi. Jos kuitenkin toivot integroituvan muihin kolmansien osapuolien alustoihin, se ei ehkä ole paras sinulle.

Zoho Books -yrityksessä on paljon käyttöympäristöjä, joihin se voi integroida, mutta suurin osa niistä kuuluu samaan luokkaan, kuten verkkomaksuja tai veroilmoitusta varten.

Toinen huomionarvoinen asia, jos harkitset Zoho Booksin käyttöä kirjanpitoalustana, on se, että se äskettäin julkaisi palkkalaskentaympäristön, Zoho Payroll. Tammikuusta 2020 alkaen se on kuitenkin saatavana vain Intiassa ja kahdessa Yhdysvaltojen osavaltiossa, Kaliforniassa ja Texasissa.

Toisin kuin muut käyttöympäristöt, kuten Wave tai Sage, Zoho Books ei tarjoa integrointia kolmansien osapuolien palkkahallintapalveluihin. Jos tarvitset edullisen alustan, jossa on palkanlaskentaominaisuus, lue Xero-arvostelu.

Yksi haittapuoli Zoho Books -yrityksen laajoille ominaisuuksille on se, että se tuntuu geneeriseltä eikä sitä ole erityisesti räätälöity tietyn tyyppiselle yritykselle. Se on luotettava kirjanpitoalusta, mutta muut selkeä tavoite, kuten FreshBooks, tarjoavat paremman kokemuksen. 

Zoho Books -ominaisuuksien yleiskatsaus

Zoho Books -logowww.zoho.com

Alkaa 900 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

laskutus

Laskutus

A / R

A / P

Pankkisyötteet

CC

Maksaa laskuja

Moni-valuuttainen

Mobiilisovellus

Ajan seuranta

inventaario

Payroll

hinnoittelu

Jos mielestäsi Zoho Books sopii parhaiten yrityksellesi – ehkä kokeillut ilmaista 14 päivän kokeiluversiota – sinulla on kolme suunnitelmaa valita.

Perussuunnitelma, joka maksaa 9 dollaria kuukaudessa, tarjoaa perusominaisuuksia, kuten laskut, pankkien täsmäytykset ja projektit. Tämä suunnitelma rajoittaa kirjanpito-ohjelmiston kapasiteetin 50 yhteystietoon, kahteen käyttäjään ja viiteen automatisoituun työnkulkuun. Jotkut parhaista ominaisuuksista, kuten laskut ja varastonhallinta, ovat kuitenkin saatavana vain kalliimmissa suunnitelmissa.

Zoho Booksin perussuunnitelmassa on sama hintalaatta kuin Xeron varhaisessa suunnitelmassa, mikä olisi hieno vaihtoehto, jos tarvitset Xeron varastotoimintoja ja tuotat harvoin tapahtumia. Zoho Booksin perussuunnitelma on kuitenkin yrityksellesi parempi, jos et tarvitse mainosjakaumaa tai laskuja, koska se ei rajoita tapahtumiesi lukumäärää, kuten Xero tekee..

Standardisuunnitelma maksaa 19 dollaria kuukaudessa. Tämä suunnitelma lisää yhteyshenkilöiden, käyttäjien ja automatisoitujen työnkulkujen määrää. Se mahdollistaa myös laskut-ominaisuuden. Jos et tarvitse varastotoimintoa, vakiosuunnitelma on hyvä vaihtoehto pienyritysten omistajille.

Zoho Booksin Professional-suunnitelma, joka maksaa 29 dollaria kuukaudessa, antaa sinulle pääsyn varastotoimintoon. Se on kohtuullinen hinta, jos tarvitset kaikkea tarjoamaa ottaen huomioon, että kilpailijat, kuten QuickBooks Online ja Xero, maksavat enemmän samanlaisista ominaisuuksista. 

Näiden suunnitelmien lisäksi voit myös integroida muihin Zoho-alustoihin, kuten Zoho Payroll, Zoho Analytics ja Zoho Inventory. 

Zoho Books tarjoaa jokaiselle alustalle perustoiminnot ilmaiseksi, mutta jos haluat päivittää edistyneisiin toimintoihin, voit tehdä sen käymällä kunkin alustan verkkosivustolla. Voit myös lisätä manuaalisesti ylimääräisiä käyttäjiä 2 dollarilla kuukaudessa käyttäjää kohti tai ostaa 50 skannausta 5 dollarilla kuukaudessa.

Käyttäjäystävällisyys

Sinun on kirjauduttava sisään kirjautumistietoihisi, kuten sähköpostiosoite ja salasana, sekä organisaatiosi tiedot, mukaan lukien yrityksen nimi, sijainti ja verotiedot, jotta voit kirjautua Zoho Booksin ilmaiseen 14 päivän kokeiluversioon..

Kun kirjaudut sisään, näet sivun vasemmalla puolella navigointipalkin. Tämän navigointivalikon yläosassa voit vaihtaa Zoho-alustojen välillä, kuten Zoho Expense ja Zoho Inventory. 

Selauspalkissa on kahdeksan luokkaa: “kojelauta”, “tuotteet”, “pankkitoiminta”, “myynti”, “ostot”, “ajan seuranta”, “kirjanpitäjä” ja “raportit”. Voit myös löytää navigointipalkin vierestä pikanäppäimen – sinisen painikkeen plusmerkillä -, jonka avulla voit lisätä suurimman osan tapahtumista.

zohobooks-quick-add

Zoho Books -koulutus ja ajoneuvoon nouseminen

Kun vierailet sivulla ensimmäistä kertaa, näet pikaoppaan, jossa kerrotaan, mikä ominaisuus on ja kuinka se voi auttaa yritystäsi.

Zoho Books tarjoaa ilmaisen taloudellisen mestarikurssin, joka on verkkoseminaarisarja, joka kertoo kuinka käyttää Zoho Booksia talouden seuraamiseen. Zoho Booksilla on myös YouTube-kanava, joka on täynnä oppaita, joiden avulla voit hallita sen alustaa.

laskutus

Lasku voidaan manuaalisesti luoda kahdella tavalla. Ensimmäinen on valitsemalla pikalaskutoiminnosta ”laskut” -vaihtoehto, jonka löydät napsauttamalla pikavalintapainiketta jokaisen Zoho Books -sivun oikeassa yläkulmassa..

Voit myös luoda laskun navigointipalkin ”laskut” -sivun luokassa ”myynti”. Napsauta ”uusi” -painiketta sivun oikeassa yläkulmassa. Jos sinulla on arvio tai myyntitilaus, voit muuntaa ne laskuksi muutamalla napsautuksella.

Voit määrittää laskun olemassa olevalle asiakkaalle tai lisätä uuden asiakkaan ponnahdusikkunan kautta kirjoittaessasi ”asiakkaan nimi” -osaan. Täyttämäsi sarakkeet ovat “asiakkaan nimi”, “laskun numero”, “laskun päiväys” ja tavarankuvausosat. Voit myös valita maksuyhdyskäytävän “uudet laskut” -sivun alaosassa olevasta Maksuvaihtoehdot-osiosta.

Koska voit muodostaa yhteyden moniin maksuyhdyskäytäviin, voit hyväksyä luottokorttimaksut asiakkailtasi. Siellä on myös asiakasportaali, joka auttaa asiakkaitasi hallitsemaan laskujaan ja projektejaan.

zohobooks-new-lasku

Jotakin Zoho Books -laskuissa on, että muut eivät ole, myyjäominaisuus, jossa voit huomata, kuka myi. Tämä ominaisuus voi olla hyödyllinen, jos joudut seuraamaan työntekijöidesi saavutuksia.

Asenna toistuva lasku siirtymällä “toistuva lasku” -sivulle luokkaan “myynti”. Voit myös luoda toistuvan laskun pikalisävalikon kautta napsauttamalla toistuvaa laskua. Sinun on määritettävä toistuvien laskujen aikataulu, jonka voit tehdä täyttämällä ”toista jokainen” ja “aloita” -sarakkeet.

zohobooks kertaluonteisia-laskun

Voit myös asettaa pidätinlaskun. Toisin kuin FreshBooksin pidätinlaskut, jotka on linkitetty projektinhallintaan, Zoho Booksin pidätinlaskut ovat kuitenkin olemassa vain auttamaan sinua pitämään kirjaa säilytyskohteistasi.

Voit myös luoda uuden laskun projektisivun kautta. Napsauta projektia ja valitse ”uusi tapahtumapainike” oikeassa yläkulmassa. Valitsemalla ”luoda lasku” voit laskuttaa automaattisesti kaikki epäsäännölliset kohteet, mukaan lukien laskutettavat kulut ja epäonnistuneet työajat.

zohobooks-laskutettavan

kuluksi

Zoho Booksin kustannusten seuranta on jaettu kahteen osaan: kulut ja laskut. Löydät molemmat siirtymispalkin “ostokset” -luokasta.

Aivan kuten laskutus, on olemassa kaksi tapaa luoda uusi kustannus manuaalisesti pikalähetyspainikkeen tai ”kulut” -sivun kautta.

Kun luot uutta kustannusta, täytä ostopäivämäärä, summa, kulutili ja maksutili. Halutessasi voit myös eritellä kulut selkeyden lisäämiseksi. Voit myös lähettää kuitin, jotta kulut pysyvät järjestettyinä.

zohobooks-new-exp

Jos haluat määrittää kustannuksen asiakkaalle tai projektille, voit tehdä sen myös uuden asiakkaan nimen sarakkeen kautta “uudet kulut” -sivun alaosassa. Jos merkitset kustannuksen laskutettavaksi, se näkyy projektisi yksityiskohdissa osiossa -välilehdessä.

Voit myös luoda laskuja, jos sinulla on tulevaisuuden kuluja, jotka sinun on seurattava. Voit luoda uuden laskun pikalähetyspainikkeella tai ”kulut” -sivun kautta. Laskut-sivun avulla voit seurata, kuinka paljon rahaa olet edelleen velkaa myyjillesi.

zohobooks-laskut

Aivan kuten laskutuksen yhteydessä, sarakkeet, jotka sinun on täytettävä uutta laskua luotaessa, ovat myyjät, laskun numerot, tuotekuvaukset ja laskun päivämäärä.

Voit luoda uuden toistuvan kustannuksen tai laskun pikalähetyspainikkeella. Voit tehdä tämän myös “toistuvat kulut” tai “toistuvat laskut” -sivun kautta. Aivan kuten toistuvissa laskuissa, aseta toistuvan ostoksesi taajuus ja aloituspäivämäärä.

Zoho Books -palkanlaskennan käyttäminen

Zoho Payroll on uusi integraatiovaihtoehto Zoho Booksille. Tammikuusta 2020 alkaen tämä palvelu on saatavana vain Intiassa ja kahdessa Yhdysvaltojen osavaltiossa: Kaliforniassa ja Texasissa. Jos olet sen palvelualueella, voit yhdistää Zoho Books -tilisi Zoho Payroll -sovellukseen siirtymällä sivun oikeassa yläkulmassa olevaan hammaspyörän painikkeeseen asetuksiin ja valitsemalla integraatiot.

Yhdistä tilisi napsauttamalla ”Zoho Payroll” perustaaksesi tilisi ja täytä sitten yritystiedot, verotiedot ja palkka-aikataulu. Sen jälkeen näet Zoho Palkanlaskenta-alustan, jossa voit hallita työntekijöitäsi, maksaa juoksuja ja veroja.

Aivan kuten QuickBooksin palkanlaskenta, Zoho Booksin palkkahallintajärjestelmä auttaa sinua myös täyttämään lomakkeesi, joten voit siirtyä suoraan arkistoimaan ne.

raportointi

Löydät raporttimallisi napsauttamalla navigointipalkin ”raportit”. Zoho Books -palvelussa on paljon raporttipohjia, mikä on normaalia ottaen huomioon, että siinä on myös paljon ominaisuuksia. Sillä on vakioraportteja, kuten “ostot”, “myynti”, “saamiset”, “velat”, “liiketoiminnan yleiskatsaus”, “vaihto-omaisuus” ja “verot”.

zohobooks-raportointi

Osto- ja myynti-osioiden raportit lajittelevat myyntisi tai ostoksesi enimmäkseen tiettyjen luokkien, kuten tuotteen, projektin tai asiakkaan perusteella. Nämä raportit ovat tärkeitä päätöksenteon kannalta, mutta vaikuttaa tarpeettomalta erottaa nämä raportit eri malleihin.

Näissä raporttipohjissa ei ole paljon suodattimia, koska ne ovat jo erityisiä, mutta ajanjakso- ja tilisuodatin on silti olemassa. Voit myös mukauttaa mitä sarakkeita haluat nähdä näissä raporteissa.

Saamiset ja velat -osiossa olevat raportit sisältävät yksityiskohdat kaikista luotuista laskuista, laskuista ja kuluista.

Yksityiskohtien lisäksi on myös kunkin luokan ikääntyvä yhteenveto ja yksityiskohdat, jotka voivat antaa käsityksen maksamattomista tai erääntyneistä tapahtumista ajan myötä. Näissä raporteissa voit mukauttaa ikääntymisväliä ja ajanjaksoa sekä valita myös näytettävät sarakkeet.

“Varasto” -raportit auttavat sinua seuraamaan varastossasi olevia tuotteita. ”Liiketoimintakatsaus” -raportit auttavat sinua seuraamaan yrityksesi taloudellisen tilanteen yleistä tilaa, kuten kassavirtaraportti. Myös muita osioita, kuten “aktiviteetti”, “valuutta” ja “projektit”, on.

zohobooks-raportti

Zoho Books -raporttimallit eivät ole kovin visuaalisia, koska siinä ei ole kaavioita tai kaavioita tietojen helpottamiseksi. Vertailun vuoksi Wave-raportin asettelu on paljon parempi, jos tarvitset jotain visuaalista.

Zoho Books -sovellusliittymän käyttäminen

Jos haluat tekstiä grafiikan sijaan, voit käyttää Zoho Books -tilejä myös sovellusliittymän kautta. Zoho Books -sovelluksessa on API-dokumentaatio, joka auttaa sinua käyttämään sen sovellusliittymää.

Tuki

Jos tarvitset nopean päivityksen siitä, mitä Zoho Books voi tehdä, saat lisätietoja sen ominaisuuksista napsauttamalla sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkipainiketta ja valitsemalla ”kiertue”. 

Jos tarvitset jotain apua, voit etsiä vastauksia heidän tietokannastaan, jonka löydät napsauttamalla kysymysmerkki-painiketta ja valitsemalla sitten “ohje” & tuki.”

zohobooks-help

Jos sinulla on ongelmia, voit keskustella Zoho Books -asiakastuen kanssa tai lähettää heille sähköpostia. Zoho Books -keskustelu on saatavana ympäri vuorokauden, ja se voi palvella sinua heti, joten se on pluskohta ihmisille, jotka työskentelevät parittomia tunteja. 

Useille maakunnille on myös puhelinnumeroita, joihin voit soittaa, ja saat lisätietoja tarkistamalla sen asiakastuen yhteystietosivun.

Tuomio

Kaiken kaikkiaan Zoho Books on vankka kirjanpitoalusta pienille yrityksille. Se on selkeä sekä ulkonäöltään että toiminnallisuudestaan. Jos etsit luotettavaa alustaa yrityksen hallitsemiseksi, Zoho Books on kokeilun arvoinen.

Sen tyylikkyyden puute tekee kuitenkin myös muista alustoista mielenkiintoisempia, kuten Wave visuaalisesti ja QuickBooks Online lisäominaisuuksineen (lue Wave-arvostelu).

Toinen huomionarvoinen asia on Zoho Booksin integrointivaihtoehdot, etenkin palkkahallinnossa. Sillä on rajoitetusti vaihtoehtoja, ja suurin osa niistä on myös Zohon kehittämiä alustoja. Mitä tulee Zoho-palkkalistaan, se on saatavana vain Intiassa ja kahdessa Yhdysvaltain osavaltiossa, joten ei ole ihanteellista, jos yrityksesi sijaitsee näiden alueiden ulkopuolella.

Zoho Books -hintojen hinnat ovat oikeudenmukaiset saamasi suhteen. Sen kallein suunnitelma on 29 dollaria kuukaudessa, mikä antaa sinulle inventaarioseurannan ja projektinhallintaominaisuuden. Verrattuna muihin alustoihin, joissa on molemmat ominaisuudet, kuten QuickBooks Online ja Xero, se on edullinen.

Zoho Books tarjoaa melko paljon raporttipohjia, mutta niillä on rajoitetusti suodattimia ja mukautuksia. Se näyttää tiedot vakiotaulukossa. Muut alustat, kuten Wave, sisältävät usein kaavioita ja kaavioita tietojen helpottamiseksi sulauttamista varten.

Zoho Booksin asiakastukeen on melko helppo ottaa yhteyttä, koska se on yksi harvoista kirjanpitoalustoista, jossa on live-chat-ominaisuus, joka on käytettävissä ympäri vuorokauden. Sen tietokannasta on myös monia hyödyllisiä artikkeleita ja videoita, jotka auttavat sinua aloittamaan Zoho Books -palvelun käytön.

Oletko kokeillut Zoho Booksia aiemmin? Kerro meille, mitä mieltä olet tästä arvostelusta kommentissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me