Xero Accounting Review – pilvipohjaiset kirjat – päivitetty 2020

Xero Accounting Review

Xero on erinomainen online-kirjanpitotyökalu useimmille yrityksille. Vaikka se ei olekaan täydellinen, se tarjoaa suurta joustavuutta, vaikka tietyn tyyppiset yritykset saattavat joutua purkamaan ylimääräisiä saadaksesi kaiken irti. Katso Xero-arvosteluistamme nähdäksesi miksi se on mielestämme yksi parhaista tilinpäätösohjelmista.


Paras-kirjanpito-ohjelmisto-arvioita

Xero on pilvipohjainen online-kirjanpitoalusta, joka on suunniteltu pienyrityksille eri toimialoilla. Xero-ominaisuudet sopivat erityisen hyvin yrityksille, jotka viettävät paljon aikaa rahaa, varastonsa ja omaisuuttaan seuraamalla. Xero säästää aikaa automatisoimalla perusominaisuudet, kuten laskut ja pankkien täsmäytykset.

Xero-kirjanpidon ominaisuuksia on helppo käyttää ja ne toimivat hyvin toistensa kanssa. Sen varastoseuranta on hyödyllinen yrityksille, joiden on hallittava varastonsa. Jos haluat parantaa tehokkuutta, Xero tarjoaa integroinnin myös moniin ohjelmistoihin, kuten HubSpot, ProWorkflow ja moniin muihin.

Toisin kuin kilpailijat, voit nauttia kaikista Xeron ominaisuuksista jopa halvimmalla hinnasuunnitelmalla, vaikka alemman tason suunnitelmat rajoittavat lähettämäsi laskujen määrää, eivätkä ne anna sinun käyttää useita valuuttoja. Jos olet kasvava yritys, sinun on päivitettävä nopeasti.

Päivittäminen Xeron “vakio” -suunnitelmaan poistaa nämä rajoitukset ja tekee Xerosta erinomaisen kirjanpitotyökalun pienille yrityksille. Samaan aikaan päivittäminen Xeron kalleimpaan suunnitelmaan antaa sinun käyttää useita valuuttoja Xeron sisällä.

Mielestämme Xero on yksi parhaista tilinpäätösvaihtoehdoista. Selvitä, onko Xero yrityksellesi parhaiten 30 päivän ilmaisen kokeilun kautta, tai jatka lukemista täyttä Xero-kirjanpito-ohjelmistokatsausta.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Xero-kirjanpitoon

ominaisuudet

Xero tarjoaa ominaisuuksia, jotka vaihtelevat kaikista muista kirjanpitoratkaisuista näkemistäsi peruskohdista extroihin, joita harvoin näet sen kilpailuissa.

Ensimmäinen asia, jonka näet kirjautuessasi Xero-tiliisi, on kojelauta, josta löydät taloudellisen tilanteen yhdellä silmäyksellä. Xeron kojetaulu sisältää paljon tietoa, enemmän kuin FreshBooks tai QuickBooks (lisätietoja on FreshBooks-arvosteluissa ja QuickBooks Online -katsauksessa). 

Kojelauta aluksi näyttää olevan sotkuinen, ja näytettyjen tietojen määrä on ylivoimainen, mutta sinun pitäisi pystyä käyttämään sitä tehokkaasti ajan myötä.

Xero-kojelauta

Xero tarjoaa suoran syötteen pankkitilillesi lausuntojen tuomiseksi joka päivä. Tiedot ajasta ja taajuudesta löytyvät Xeron tukisivulta. Yhdistämällä tilisi verkkopankkipalveluihin, kuten vuorovesi ja kottarainen, saat päivityksiä tapahtumista reaaliajassa.

Kun olet perustanut pankkitilisi ja saat syötteesi käynnissä, voit alkaa sovittaa pankkitilisi ja Xero-saldojen yhteensovittamisen avulla.

Pankkien täsmäytyksessä käy läpi tiliotteesi ja sovitat tapahtuman tiliotteeseen. Voit käyttää pankkien täsmäytystä Xero-hallintapaneelissa tai “pankkitili” -sivulla, johon pääset avattavasta valikosta kohdasta “kirjanpito”. Tämä sivu koostuu tiliotteestasi ja toimista, jotka voit tehdä tapahtumien täsmäyttämiseksi.

Xero-pankki-sovinnon

Jos sinulla on tapahtumia, jotka ilmestyvät usein, voit säästää aikaa pankkien täsmäytykseen luomalla pankkisäännön, joka luo kyseisen tapahtuman automaattisesti. Voit luoda uuden pankkisäännön siirtymällä “pankkitilit” -sivulle ja näet “pankkisääntö” -painikkeen, jonka avulla voit hallita pankkisääntöjäsi.

Xeron “osto” -osa tarjoaa työkalut, joita tarvitset kulujen hallintaan, ja “myynti” -osa sisältää työkalun laskujen hallintaan..

Sekä osto- että myyntiosioilla on selkeä virtaus. Kun lainaat kohdetta, voit seurata tarjouksen tilaa. Jos asiakas hyväksyi tarjouksen, voit lähettää laskun muutamalla napsautuksella. Sama koskee laskuja ja ostotilauksia.

Voit tarkistaa laskujesi ja laskujesi tilan myyntikatsauksen ja ostokatsauksen sivuilla.

Xero-integraatiot

Voit integroida Xeron moniin erityyppisiin ohjelmistoihin. Löydät nämä integraatiot Xeron sovellusmarkkinoista, jotka voit avata avattavasta valikosta yrityksesi nimellä..

Xero-app-markkinapaikka

Xeron varastonhallinta on kätevää yrityksille, joiden on pidettävä silmällä varastonsa. Tämän ominaisuuden avulla voit seurata tavaroitasi ja estää sinua myymästä enemmän kuin mitä sinulla on varastossa. Se voi myös päivittää tuotemäärän automaattisesti, kun luot laskun tai laskun.

Xero-add-kartoitus

Toinen Xeron ainutlaatuisista ominaisuuksista on ”käyttöomaisuus”, jonka avulla voit hallita olemassa olevia omaisuuksia. Voit helposti valvoa jokaisen omaisuuden tietoja, kuten takuuta, hävittämistä ja arvoa. On hyödyllistä, jos sinulla on aikaherkkä omaisuus, kuten monimutkaiset laitteet, jotka on vaihdettava säännöllisesti.

Xero-ominaisuuksien yleiskatsaus

Xero kirjanpitotunnuswww.xero.com

Alkaa 900 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

ominaisuudet

laskutus

Laskutus

A / R

A / P

Pankkisyötteet

CC
lisäosan

Maksaa laskuja
lisäosan

Moni-valuuttainen

Mobiilisovellus

Ajan seuranta
lisäosan

inventaario

Payroll

hinnoittelu

Xeron hinnasuunnitelma on jaettu kolmeen tasoon: ”varhainen”, “kasvava” ja “vakiintunut”. Päivitys seuraavaan hinnasuunnitelmaan antaa pieniä kuoppia sen ominaisuuksista. Alla on Yhdysvaltojen hinnat.

Xeron hinnasuunnitelma on erilainen jokaisella alueella. Muissa maissa Xero-hinnoittelu jakautuu kolmeen suunnitelmaan, ”aloittelijaksi”, “vakiona” ja “premium”, mutta nämä suunnitelmat hinnoitellaan eri tavalla kuin Xeron Yhdysvaltojen hinnoitteluohjelmat. Kansainvälisellä järjestelyllä on pienempi hintaero, kun ”aloitusohjelma” on hintaan 20 dollaria, “vakio” suunnitelma 30 dollaria ja “premium” suunnitelma 40 dollaria..

Xeron aloitussuunnitelma, ”varhainen”, avaa kaikki Xero-ominaisuudet, mutta rajoittaa kuukausittain laskujen, laskujen ja täsmäytysten määrää. Jos yrityksesi kasvaa, ylität nämä rajoitukset nopeasti ja sinun on päivitettävä. Näiden rajoitusten lisäksikin Xeron “varhainen” suunnitelma on edelleen melko paljon, koska saat melkein kaikki Xero-ominaisuudet vain 9 dollarilla kuukaudessa.

Seuraava suunnitelma, ”kasvava”, on Xeron vakiosuunnitelma, joka poistaa transaktiorajoitukset, mutta ei silti salli sinun suorittaa tapahtumia useissa valuutoissa. Jos olet pieni tai keskisuuri yritys, joka tarvitsee melkein kaikki Xeron ominaisuudet, Xeron “kasvava” suunnitelma on täydellinen sinulle.

Xeron “kasvavassa” suunnitelmassa, joka on 30 dollaria kuukaudessa, on paljon kilpailua. Koska kaikki Xero-ominaisuudet avataan halvimmalla hinnoittelusuunnitelmalla – joka maksaa 9 dollaria kuukaudessa -, päivitykset ovat kalliimpia kuin FreshBooks tai QuickBooks Online, jotka mahdollistavat uusia ominaisuuksia jokaisella päivityksellä. Jos kuitenkin otat huomioon saatujen ominaisuuksien arvon, hinta on kohtuullinen.

Xeron kallein suunnitelma, “vakiintunut” – joka maksaa 60 dollaria kuukaudessa – lisää kyvyn käsitellä useita valuuttoja. Siihen kuuluu myös Xero Projects ja Xero Exhibition. Jos tilaat Xeron “vakiintuneen” suunnitelman, voit käyttää projekteja ja kuluja niin monelle työntekijälle kuin haluat.

”Varhaiseen” tai ”kasvavaan” suunnitelmaan Xero tarjoaa myös lisäintegraatioita. Voit käyttää Xero Projectsia – sen työpaikkojen kustannustyökalua – alkaen 7 dollaria kuukaudessa ja Xero Ex kulutusta – sen mobiiliominaisuutta kerättämään kuitit ja lähettämään vaatimuksia alkaen 4 dollarista kuukaudessa. Siellä on myös Xero Payroll, tosin se toimii vain tietyissä valtioissa.

Nämä tilaukset lasketaan aktiivista henkilöä kohden. Jos sinulla on paljon työntekijöitä, jotka tarvitsevat näitä ominaisuuksia, Xeron hinnat voivat nousta nopeasti.

Käyttäjäystävällisyys

Ilmoittautuminen ilmaiseen 30 päivän kokeiluversioon Xero-palvelussa on helppoa. Sinun on vain täytettävä sähköpostiosoitteesi ja hallinnoimasi yritys, minkä jälkeen olet valmis lähtemään.

Ennen kuin luot yritystilisi, voit pelata Xero-ohjelmalla demoyhtiön avulla. Voit myös luoda tilisi heti ja poimia omallasi.

Voit kirjoittaa tiliotteesi Xeroon kolmella tapaa. Jos käyttämäsi pankki on jo integroitu Xeroon, voit määrittää suoran syötteen pankkitililtäsi. Tämän tekemiseen tarvittavat vaiheet riippuvat pankistasi, mutta useimpien osalta se on melko yksinkertainen. Löydät oppaan pankkisi yhdistämiseen Xeron tukisivulta.

Jos pankkisi ei ole Xero-yhteistyökumppani, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit yhdistää Yodlee-tilisi Xero-palveluun tai tuoda lausunnot manuaalisesti. Yodlee-palvelun käyttäminen edellyttää, että annat verkkopankin kirjautumistiedot, jotta Yodlee voi viedä tiliotteesi tiliotteesi.

Viimeinen vaihtoehto on tuoda lausunnot manuaalisesti, mutta tuotujen lausekkeiden on oltava CSV-, QIF- tai OFX-muodossa.

Kun olet valmis tutkimaan Xeroa, sen navigointipalkki näkyy ikkunan yläreunassa, joka koostuu “kojelauta”, “yritys”, “kirjanpito” ja “yhteyshenkilöt” -välilehdistä. Vasemmalla puolella näet hallinnoiman organisaation nimen. Oikealla puolella on tuki- ja pika-lisäyspainikkeet.

xero-avattavaa-valikosta

Xerolla on oppimiskäyrä, mutta sen perusominaisuuksien, kuten laskujen ja laskujen, käyttäminen on helppoa. Vaikka oletkin aloittelija, ymmärrät suurimman osan Xeron ominaisuuksista muutaman minuutin kuluttua lukemalla apusivua, toisin kuin FreeAgent (lue FreeAgent-arvostelu).

Xero tarjoaa verkkosovelluksensa lisäksi iOS- ja Android-laitteillesi mobiilisovelluksen, jonka avulla voit hallita rahaa tien päällä. Sekä iOS- että Android-sovelluksissa näet kojetaulun, ostot, myynnit ja yhteystiedot. Voit myös luoda uusia laskuja, laskuja, kuitteja, tarjouksia ja yhteystietoja.

Xero-kojelauta-sovellus

Xeron käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppo käyttää lisättäessä uusia laskuja, kuitit ja laskut. Kun lisäät kuitit, ne kirjataan lähtevään tapahtumaan pankkitilillesi. Hallintapaneeli ei ole niin täydellinen kuin se, jota näet verkkoversiossa, mutta se on silti tarpeeksi taloudellisen tilanteen tarjoamiseen yhdellä silmäyksellä.

Xero-lasku-sovellus

Xero-kuitti-sovellus

laskutus

On kolme tapaa lähettää lasku Xero-sovelluksella. Ensimmäinen tapahtuu työkalurivin oikealla puolella olevan + -merkin kautta. Tämän painikkeen avulla voit luoda uusia laskuja, laskuja, yhteystietoja ja paljon muuta.

Xero-plus-merkki

Toinen tapa on kojetaulun kautta, ”laskut sinulle” -välilehdessä. Siellä “uusi myyntilasku” -painike vie sinut uuteen laskuun.

Kolmas on “laskut” -sivun kautta, joka löytyy avattavasta valikosta kohdasta “yritys”. Voit myös luoda toistuvan laskun napsauttamalla painikkeen vieressä olevaa nuolta ja valitsemalla ”uusi toistuva lasku”.

Xero-lasku-sivulle

Ennen kuin luot ensimmäisen laskun, saatat haluta käydä Xeron “laskuasetukset” -sivulla, jolla voit muokata laskun teeman tai lisätä uuden teeman. Mukauttaminen sisältää laskusi muodon ja logon.

Voit määrittää maksupalvelut, joita haluat käyttää laskujesi kautta “Asetukset” -sivulla. Toisin kuin FreshBooks ja QuickBooks Online, Xero ei hyväksy suoraa luottokorttimaksua. 

Sen sijaan luottokorttimaksusi käsitellään Stripen kautta. Jos hyväksyt paljon luottokorttimaksuja, sinun on seurattava käsittelymaksuja. Voit myös käyttää PayPalia tai sisällyttää mukautetun URL-osoitteen, jos haluat maksaa muiden kanavien kautta.

Asetussivulla voit myös asettaa laskujen muistutuksia. Voit luoda jopa viisi muistutusta ja mukauttaa heidän kanssaan lähetettyjä sähköpostiviestejä. Tätä asetusta sovelletaan kaikkiin laskuihisi. 

Jos sinulla on asiakas, joka ei halua jatkuvaa muistutusta, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kytkeä muistutus pois kaikille asiakkaillesi. Tämä on toinen heikentyminen Xeron laskutusominaisuudessa, varsinkin jos sinulla on useita asiakkaita, joilla on erilaiset laskutuskäytännöt.

Rajapinta laskun luomiseen on yksinkertainen ja helppo ymmärtää. Lisää vastaanottaja laatikkoon merkittyyn ruutuun. Voit joko lisätä uuden yhteystiedon tai käyttää olemassa olevaa asiakasta yhteystietoluettelostasi, jolloin kyseisen yhteystiedon tiedot sisällytetään automaattisesti laskuun.

Kun luot laskua, voit valita kohteita varastostasi tai lisätä niitä manuaalisesti. Jos laskutettava tuote ei ole varastonhallintaluettelossa, voit lisätä ne nopeasti myös ”uudet laskut” -sivun kautta. Jos käytät varastoseurantaa, tuotemäärä päivitetään automaattisesti, kun laskutat tuotetta.

Jokaiseen tuotteeseen sovelletaan alennuksia ja verokantoja. Alennukset voidaan asettaa tiettyyn hintaan tai prosentteina. Voit myös määrittää, haluatko sisällyttää veron laskun välimaksuun vai ei.

Xero-lasku

Xero-laskutuksen pieni virhe on, että et voi lisätä huomautusta asiakkaallesi laskussa. Jos on tärkeitä tietoja, voit välittää ne vain laskun mukana toimitetun henkilökohtaisen sähköpostin kautta.

xero toistuvan-laskun

Laskujen luominen Xeroon on kaiken kaikkiaan suoraviivaista ja helppotajuista. Myynti yleiskatsaus -sivulta, jonka löydät avattavan valikon “yritys” -luokasta, voidaan antaa laskusi tila. Voit nähdä myös lyhyen raportin viikkolaskuistasi kojetaulussa.

Jos olet käyttänyt Xeroa aiemmin, olet ehkä käyttänyt Xeron “klassista” laskutusta. Xero päivitti laskutusominaisuutensa huhtikuussa 2019 parantaakseen joustavuuttaan, asetteluaan ja lisätäkseen automaattisen tallennuksen. Voit siirtyä Xeron “klassiseen” laskutukseen napsauttamalla normaalin laskutussivun alaosassa olevaa “vaihtaa klassiseen laskutukseen” -linkkiä..

Kulut

Menojen hallinta Xero-palvelussa on samanlainen kuin laskujen hallinta. Löydät laskut avattavasta kirjanpito-valikosta.

Kun aloitat ostotilauksen, voit luoda laskuja vain muutamalla napsautuksella. Jos käytät varastoseurantaa, tuotemäärä päivitetään automaattisesti laskun luomisen jälkeen.

Kuten laskut, voit luoda uusia laskuja useilla eri tavoilla: kojelaudassa, navigointipalkin oikealla puolella olevalla “+” -sivulla tai “laskut” -sivulla, joka löytyy avattavasta “yritys” -valikosta.. 

Voit seurata laskujesi etenemistä “laskut maksaa” -sivulla. Tällä sivulla voit ajoittaa maksut tai määrittää erämaksun useille laskuille.

Xero-erä-maksun

Voit luoda uuden laskun “laskut” -sivulta painamalla “uusi lasku” -painiketta. Voit luoda toistuvan laskun napsauttamalla nuolta ja napsauttamalla sitten ”uusi toistuva lasku” -painiketta.

Xero-laskut maksuun

Jos kyseessä on laskutettava kustannus, voit määrittää laskun asiakkaalle. Seuraavan kerran kun laskutat tätä asiakasta “klassisella” laskutuksella, tämä kustannus lisätään automaattisesti laskuun.

raportointi

Tietopakatun kojetaulun lisäksi näet myös kattavampia raportteja yrityksestäsi. Löydät nämä raportit avattavasta valikosta kohdasta ”kirjanpito” ja valitsemalla sitten ”raportit”. Tällä sivulla voit avata raporttisi ja hallita suosikkejasi nopeaa käyttöä varten.

Xeron raportit on jaettu kahdeksaan luokkaan: rahoitus, myynti, ostot, verot, varastot, kirjanpito, palkkaerät ja käyttöomaisuus.

Xero-raportit

Myyntiraporttien avulla voit nähdä saatavat laskut tietyn ajanjakson ajan monella tapaa. Näistä raporteista voit selvittää, mikä asiakkaasi on hitain ja kumman lasku on viivästynyt.

Xero-ikäinen-raportti

Xeron raporttiasetukset ovat hyödyllisiä ja niissä on enemmän mukautuksia kuin QuickBooks Online ja FreshBooks. Voit säätää ajanjaksoa, jonka haluat nähdä raporteissasi. Joidenkin raporttien avulla voit myös valita haluamasi sarakkeet ja lisätä suodattimia etsimiesi tietojen löytämiseksi.

Xero-raportit-asetukset

“Ostot” -kategorian raportit toimivat samalla tavalla kuin “myynnin” kohdalla. Näitä raportteja käytetään näkemään, mitkä toimittajat maksat hitaimmin ja mitkä olet eniten velkaa.

Verotiedot sisältävä yhteenvetoraportti antaa sinun nähdä kaikki myyntivero tietyn ajanjakson ajan. Tässä raportissa voit välilehtiä kahdella raportilla: yhteenvedon ja tarkastusraportin. Näytetyt verot on luokiteltu verotyypin perusteella. Julkaistaessa veroraporttia voit mukauttaa raportin joitain osia, kuten otsikon, päivämäärän ja alatunnisteen.

Näiden luokkien lisäksi on olemassa myös ”käyttöomaisuus” ja “varastot” -raportit. Käyttöomaisuusraportteja käytetään omaisuuden poistojen ja luovutuksen seuraamiseen. Varastonhallintaraportit voivat auttaa sinua näkemään varastosi kulun ajan myötä. Näistä raporteista näet myös, mitkä tuotteet ovat suosituimpia tai mitkä eivät.

Kirjanpitoraportit voivat auttaa sinua ymmärtämään tapahtumasi. Voit nähdä tapahtumasi suodatettujen tilien, yhteystietojen tai päivämäärien perusteella. Tapahtumien yhteenvetoraportit antavat sinulle lyhyen katsauksen tilisi toiminnoista ajan myötä. Yksityiskohtaiset transaktioraportit antavat sinulle myös yksityiskohtaisen raportin kaikista tapahtumista ajan myötä.

Rahoitusluokka koostuu 14 eri raportista. Karkeasti nämä raportit on jaettu neljään tyyppiin: budjetti, oma pääoma, tulos ja kassavirta. Osakeraportteja voidaan käyttää yrityksissä, joilla on useita yritysomistajia tai sijoittajia. Suorituskyky ja kassavirta voivat antaa sinulle taloudellisen tilanteen arvioimiseksi tarvittavat tiedot.

Xeron raportit vaativat paljon ottamista käyttöön. Raportteja on paljon verrattuna FreshBooksiin ja suunnilleen sama määrä verrattuna QuickBooks Online -palveluun. Ei ole outoa, jos et käytä kaikkia niitä. 

Se on hienoa, kun asetat kaiken ensin, mutta kun tiedät, mitä niistä voit analysoida yritystäsi, Xeron raportointiominaisuus on hyödyllinen, koska mukautusvaihtoehtoja on paljon.

Tuki

Voit päästä Xeron ohjesivulle “?” -symboli navigointipalkin oikealla puolella. Xeron ohje-sivu on melko laaja ja perusteellinen. Se voi vastata useimpiin teknisiin kysymyksiisi. 

Jos et löydä etsimääsi, Xero tarjoaa myös yhteisöfoorumin, jotta voit kysyä Xero-käyttäjiltä, ​​joilla voi olla ratkaisu tai kiertotapa.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Xeron asiakaspalveluun. Tukilomake, joka sinun on täytettävä, sisältää aiheen ja aiheen, sähköpostisi ja ongelmasi yksityiskohdat. Kun täytät aiheen, Xero ehdottaa joitain aiheita heidän ohjesivultaan varmistaakseen, että kysyttäväsi ongelma ei ole heidän ohjesivuillaan..

Kysymyksesi lähettämisen jälkeen sinut asetetaan jonoon, joten et saa vastausta heti. Xeron tukisivun mukaan sen tukitiimi vastaa 24 tunnin sisällä. 

Kun kysyimme sen asiakastuelta kysymyksen, saimme vastauksen kahdeksassa tunnissa. Se oli luvatussa 24 tunnin ikkunassa, mutta se ei silti ole ihanteellinen, jos sinulla on kiireellinen ongelma, joka voi estää yritystäsi.

Tuomio

Xero on vankka pilvipohjainen kirjanpitoratkaisu, jolla on paljon toimintoja. Sen ominaisuuksia on helppo käyttää ja ne toimivat hyvin toistensa kanssa.

Perusominaisuuksilla, kuten laskuilla ja laskuilla, on sama yleiskuvaus kuin muilla kirjanpito-ohjelmistoilla, ja ne ovat helposti ymmärrettäviä. Lisäominaisuudet, kuten varastoseuranta ja käyttöomaisuus, on opittava, mutta kaikki tarvitsemasi tiedot ovat Xeron ohje-sivulla..

Kun otetaan huomioon kaikki ominaisuudet, Xeron “kasvava” hinnasuunnitelma on täydellinen pienille ja keskisuurille yrityksille. Koska Xero-joukkue parantaa jatkuvasti järjestelmäänsä ja innovoi uusia ominaisuuksia, saatat saada Xero-palvelusta tulevaisuudessa paljon enemmän.

Kuinka voimakas Xero on, riippuu yrityksestäsi. Jos yrityksesi sisältää varastojen seurannan ja omaisuudenhoidon, Xero-kirjanpito on täydellinen. Jos olet freelancer, joka ei tarvitse suurimpaa osaa Xero-ominaisuuksista, sinulle on parempi vaihtoehto toinen alusta, kuten FreshBooks..

Suosittelemme kokeilemaan Xeron ilmaista 30 päivän kokeiluversiota, onko Xero täydellinen ottelu yrityksellesi. Mitä mieltä olet Xerosta? Haluamme mielellämme kuulla kommenttiosassa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map