FreshBooks-katsaus – päivitetty 2020

FreshBooks arvostelu

FreshBooks on vakaa kirjanpitotyökalu hyvin pienille yrityksille ja freelancereille, varsinkin jos he keskittyvät palveluiden tarjoamiseen mieluummin. Suuremmat yritykset tai yritykset, joilla on monimutkaisia ​​kuluja, voivat kuitenkin haluta tutkia tarkemmin. Lue lisätiedot täydellisestä FreshBooks-arvosteluista.


Paras-kirjanpito-ohjelmisto-arvioita

FreshBooks on erinomainen pilvilaskentaympäristö palvelu- ja projektiyrityksille. Siinä on suuri joukko työkaluja, jotka toimivat täydellisesti keskenään auttaaksesi sinua seuraamaan tulojasi. Sen laskutusominaisuutta on helppo käyttää, ja siinä on paljon automaatiovaihtoehtoja, kuten toistuvat ja ajoitetut laskut.

FreshBooksissa on joitain epätavallisia ominaisuuksia, mutta puuttuu myös joitain perusominaisuuksia, kuten palkanlaskenta ja laskujen muistutukset. Sillä ei myöskään ole varastoseurantaa, mikä tekee siitä huonoon sopivuuteen tuoteperustaisen yrityksen. Tämän korvaamiseksi FreshBooks tarjoaa integroinnin yli 100 sovellukseen, mutta tasapainoisemman alustan, kuten Xero tai Wave, käyttö on silti helpompaa..

Jos FreshBooks ei kuulosta hyvältä yrityksellesi, voit tarkistaa parhaiden kirjanpito-ohjelmistoluetteloidemme luettelosta löytääksesi jotain parempaa.

Jos olet kuitenkin osa pientä ryhmää, joka etsii alustaa projektisi hallitsemiseksi ja laskutettavien aikojen seuraamiseksi, kokeile FreshBooksin ilmaista 30 päivän kokeiluversiota tai lue koko arvostelu.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot FreshBooksille

ominaisuudet

Suurin osa FreshBooksin ominaisuuksista, kuten “pidättimet”, “projektit” ja “ajan seuranta”, täydentävät toisiaan täydellisesti. Näiden ominaisuuksien yhdistäminen tekee FreshBooks-pilvipalveluista sopivan työajan ja tulojen seurantaan.

“Pidättimet” -ominaisuus integroituu “ajan seurantaan” ja “projektiin” saumattomasti. Työsopimus on sopimus, joka antaa sinun ja asiakkaasi sopia kiinteistä palkoista ja tunneista tietyksi ajaksi. Voit laittaa projekti- tai aikamerkinnän pidättimen alle päivittääksesi sopimuksen automaattisesti uusimmalla merkinnälläsi.

Siirry navigointipalkin luokan “laskut” ”säilytäjät” -sivulle nähdäksesi luettelosi sopimuksista. Jos haluat avata sopimuksen, valitse se sopimusluettelosta, joka vie sinut tilasivullesi, josta löydät kaavion ja luettelon kirjaamistasi tunteista. 

Kaavio näyttää, ylititkö budjetin, ja voit laskuttaa ylimääräiset työtunnit napsauttamalla ”Luo ​​lasku” -painiketta.

freshbooks-pidike-tila

Projektiominaisuus, joka löytyy navigointipalkista, pitää kaikki tehtävät yhdessä paikassa. Samoin kuin pidättimet, luettelo tehtävistäsi näkyy “projektit” -sivulla. Projektin tila-sivulta löydät lokiin kirjautuneet tiedot ja tunnit sekä voit lähettää laskun asiakkaalle.

FreshBooks-projektit

Voit avata uuden projektin napsauttamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevaa ”luo uusi” -painiketta, ja voit valita joko kiinteämääräisen tai tuntihankkeen. Seuraavaksi sinun on täytettävä ”projektin nimi” ja “asiakas” -kohdat. Loput, kuten lopetuspäivämäärä ja korko, ovat valinnaisia.

freshbooks-hankkeet

Jos olet luomassa tuntiprojektia, aseta hinnat sivun oikeassa reunassa olevan “Aseta tuntihinnat” -asetuksen avulla. Vaihtoehtoja on kolme: “yhden tunnin tuntihinta”, “tiimin jäsenhinnat” ja “palvelutasot”.

FreshBooks-laskutus

Luo lasku toimeksiannolle napsauttamalla projektin tila-sivun yläosassa olevaa ”lisää toimintoja” -painiketta ja napsauttamalla sitten ”Luo ​​lasku” -vaihtoehto..

freshbooks-hankkeet-laskun

Ajan seuranta -ominaisuus, jonka löydät navigointipalkista, on myös yksi FreshBooksin parhaista ominaisuuksista. Ajan seurannasivulla on kaksi välilehteä: “track” ja “review”.

Voit näyttää tuntisi viikossa tai päivittäin “track” -välilehdellä. Päivittäinen näkymä on täydellinen, jos haluat keskittyä uuden aikataulun lisäämiseen, koska se näyttää luettelon kirjaamista tunneista ja projekteista. Sillä välin voit käyttää viikkonäkymää – joka näyttää taulukon kaikista kirjaamista tunneista – tarkastellaksesi kokonaistaikaa, jonka vieit projektiisi viikossa.

freshbooks ajan log

“Review” -kohdasta löydät tiimisi jäsenten kuukausittain työskentelemän kokonaisajan. Se näyttää kaavion kunkin jäsenen työskentelemistä tunneista sivun yläreunassa. Näet alareunassa yksityiskohtaisen luettelon kaikista jäsenesi ja jäseniesi kirjaamista tunneista “kaikkien aikojen merkinnät” -osiossa..

freshbooks ajan tarkastelu

Kuten Xero ja QuickBooks Online, myös FreshBooks tarjoaa integroinnin useisiin sovelluksiin. Tämä auttaa sinua johtamaan yritystäsi tehokkaammin, koska voit hallita kaikkea yhdestä paikasta. On kuitenkin tehokkaampaa käyttää tasapainotettua alustaa, kuten Xeroa, jos tarvitset ominaisuuksia, kuten käyttöomaisuutta ja laskujen hallintaa..

FreshBooksissa on paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka toimivat hyvin keskenään. Se täydentää myös suurimman osan ominaisuuksistaan ​​automatisointivaihtoehdoilla. Kuitenkin puuttuu myös joitain perustyökaluja, kuten palkanlaskenta, varastojen seuranta ja laskujen muistutukset. FreshBooks tarjoaa kuitenkin paljon integrointeja, jotka voivat auttaa sinua hankkimaan ominaisuuksia, joita se ei tarjoa.

hinnoittelu

FreshBooksin halvin suunnitelma Lite maksaa 15 dollaria kuukaudessa, ja se avaa useimmat tarvitsemasi ominaisuudet, kuten laskutus, kulut, online-maksut, ajan seuranta ja arviot. Jos sinulla on viisi laskutettavaa asiakasta tai vähemmän, tämä suunnitelma riittää yrityksesi johtamiseen.

Jos kuitenkin haluat käyttää FreshBooksin automatisoimia ominaisuuksia, suurin osa niistä on saatavana vain Plus-suunnitelmasta alkaen.

FreshBooks-hinnoittelu: Lisäsuunnitelmat

Plus-päivitys, joka maksaa 25 dollaria kuukaudessa, antaa sinulle pääsyn FreshBooksin muihin ominaisuuksiin, kuten ehdotuksiin, toistuviin laskuihin ja maksumuistutuksiin. Sen avulla voit myös lisätä jopa 50 laskutettavaa asiakasta. Päivitys ”Plus”: iin on hintansa arvoinen, jos haluat avata FreshBooksin automatisoidut ominaisuudet, mikä voi auttaa parantamaan tehokkuutta.

Viimeisin Premium-päivitys, joka maksaa 50 dollaria kuukaudessa, kasvattaa mahdollisesti laskutettavien asiakkaiden määrää 500 asiakkaaseen. Vaikka lisääntynyt asiakaspaikka on valtava, joudut maksamaan kaksinkertaisen Plus-suunnitelman hinnan. Hintaero näiden suunnitelmien välillä on melko suuri, koska päivityksessä ei ole uusia ominaisuuksia.

Jokainen tilaussuunnitelma sisältää mahdollisuuden viedä tiimisi FreshBooksiin. Valitettavasti joudut maksamaan ylimääräisen 10 dollaria kuukaudessa jokaiselta jäseneltä. Tämä tarkoittaa, että FreshBooks-yhteistyövälineiden, kuten projektikeskustelun tai tiimisi jäsenten ajan seurannan, käytöstä on lisämaksu. Jos sinulla on suuri joukkue, harkitse FreshBooks-tuen kysymistä FreshBooks Select -palvelusta.

FreshBooksin Lite-suunnitelma on vaarallisesti lähellä menetystä verrattuna Wave-ohjelmaan. Tämä johtuu siitä, että ilmaiseksi Wave: lla on se etu, että sillä ei ole asiakasrajoitusta ja että sillä on melkein kaikki FreshBooks Lite -ominaisuudet (lisätietoja Wave-arvosteluista). Ainoa asia, joka saa FreshBooksin edelleen hintansa arvoiseksi, on sen ylivoimaiset laskutus- ja ajan seurantaominaisuudet.

Verrattuna Xeron kasvatussuunnitelmaan, joka maksaa 30 dollaria kuukaudessa, FreshBooksin ”Plus” -suunnitelma on parempi, jos ylläpidät palvelupohjaista yritystä. 

Plus antaa sinun käyttää useita valuuttoja ja projekteja, jotka ovat käytettävissä vain Xeron vakiintuneessa suunnitelmassa 60 dollaria kuukaudessa. Jos tarvitset kuitenkin varastoseurantaa tai laskutusta, Xerolla on enemmän tarjolla olevia ominaisuuksia ja parempi raportointityökalu kuin FreshBooks.

Käyttäjäystävällisyys

FreshBooksin ilmainen 30 päivän kokeiluversio on helppo kirjautua. Rekisteröidy ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Sitten saat sähköpostin varmennuslinkillä. Napsauta linkkiä ja sinun on sitten täytettävä henkilökohtaiset ja yritystietosi ennen kuin voit käyttää FreshBooks-tiliäsi.

FreshBooksissa on puhdas asettelu, toisin kuin FreeAgent. Elementtien välillä on paljon tilaa ja kaikki on selvästi merkitty. Lähes jokaisella sivulla on yläosassa yhteenveto, jonka avulla voit nopeasti skannata sen tiedot. Sivun alaosasta löydät sisältötiedot, kuten luettelon laskuistasi tai projektistasi.

freshbooks-arvioiden

FreshBooksin navigointipalkki sijaitsee vasemmalla puolella ja näyttää suurimman osan sivuista, mukaan lukien “laskut”, jolla on kaksi alavaihtoehtoa: “pidättäjät” ja “muut tulot”.

Näet profiiliasetukset ja ilmoitukset navigointipalkin yläosassa. Voit käyttää tilisi asetuksia, kohteita ja palveluita -luetteloa ja FreshBooks-tukisivua profiiliasetusten kautta.

freshbooks-valikko

FreshBooksilla on pieni oppimiskäyrä, mutta voit hallita sen nopeasti, koska suurin osa työkaluista on yksinkertaisia ​​ja saat selityksiä, kun avaat ensimmäisen sivun. Sillä on selkeä asettelu, ja sen Android- ja iOS-sovelluksia on myös helppo käyttää. Voit myös seurata aikasi tai tarkistaa laskutsi tien päällä näiden sovellusten kautta.

laskutus

Lasku voidaan tuottaa tyhjästä kahdella tavalla. Voit luoda laskun kojetaulun kautta valitsemalla “luo uusi” -painikkeen tai “laskut” -sivun kautta.

Laskut-sivulta löydät ylhäältä laskujen yhteenvedon ja alhaalta luettelon laskuista. Voit myös yhdistää tilisi Stripe -sovelluksella “aktivoi onlinemaksu” -painikkeen avulla saadaksesi luottokorttimaksuja.

freshbooks laskujen

Luo lasku “laskut” -sivulta napsauttamalla “uusi lasku” -painiketta sivun oikeassa yläkulmassa. Toisin kuin QuickBooks Online tai Xero, FreshBooks antaa sinun täyttää laskun suoraan mallipohjaan, joten voit nähdä sen asiakkaan tapaan.

freshbooks-new-lasku

Napsauta ”Lisää asiakas” -painiketta määrittääksesi laskun asiakkaalle. Kun täytät asiakkaasi tiedot, FreshBooks ehdottaa käytettävissä olevia asiakkaita. Voit valita asiakkaan asiakasluettelostasi tai jatkaa lomakkeen täyttämistä lisätäksesi uuden asiakkaan.

Luo uusi laskutoimitus napsauttamalla ”lisää rivi” -painiketta tuotekuvaustaulukon alla. Aivan kuten asiakkaiden lisääminen, voit valita tuotteen tuoteluettelostasi tai lisätä uuden tuotteen. Jos luot laskun asiakkaalle, jonka tunteja ei ole asetettu, FreshBooks suosittelee tuntien lisäämistä heti, kun napsautat esineen nimeä -ruutua..

”Pyydä talletus” ja “lisää maksuaikataulu” -ominaisuudet jakavat laskun useisiin maksuehtoihin. Voit valita joko kiinteämääräisen tai prosenttimäärän molemmille ominaisuuksille.

”Talletus” jakaa laskun kahteen maksuun, kun taas “maksuaikataulu” jakaa sen 12 ehtoon. Nämä ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä, jos olet käynnistämässä suurta projektia ja tarvitset useita maksuja.

freshbooks-lasku-maksu-aikataulu

Voit asettaa laskujen muistutukset asiakasasetusten alla olevalla Lähetä muistutukset -painikkeella, joka tulee näkyviin, kun olet valinnut asiakkaan. Voit lähettää korkeintaan kolme muistutusta muokattavin väliajoin ja henkilökohtaisilla viesteillä. FreshBooks lähettää automaattisesti muistutuksia asiakkaalle tulevista laskuistaan, joten sinun on tehtävä tämä vain kerran.

freshbooks-lasku-muistutuksia

Jos haluat luoda toistuvan laskun, napsauta “tee toistuva” -painiketta laskuasetuksissa. Sitten “asetukset” -osiossa näkyy lomake, jolla voit määrittää toistuvien laskujen aikataulun, toimitus- ja maksutavat.

freshbooks-lasku kertaluonteisia

Voit mukauttaa FreshBooksin laskumallipohjaa napsauttamalla Muokkaa lasku-painiketta “laskuasetukset” -osiossa. FreshBooksissa on vain kaksi käytettävää kirjasinta ja mallia, toisin kuin Xero tai QuickBooks Online. Onneksi voit silti valita korostusvärin, ladata logosi ja lisätä otsikkokuvan muokataksesi laskujasi.

Kulut

FreshBooksin “kulu” -ominaisuudessa ei ole laskujen hallintaa, jolla voit asettaa muistutuksia tai maksaa laskujasi verkossa, kuten voit QuickBooks Online -palvelun avulla (lisätietoja on QuickBooks Online -arvioinnissa). Voit kuitenkin seurata kulujasi FreshBooksilla.

Laskujen tapaan voit lisätä uuden kulun kojelaudassa tai ”kulut” -sivun kautta. Napsauta kojetaulussa ”luo uusi” -painiketta ja valitse avattavasta valikosta ”kulut”. Napsauta muutoin ”kulut” -sivulta sivun oikeassa yläkulmassa olevaa ”uusi kustannus” -painiketta.

“Uusi kustannus” -sivulla voit täyttää kulutiedot. Voit tarvittaessa liittää kuitin myös tämän sivun kautta. Toisin kuin laskuissa, et voi lisätä kohteita tähän merkintään, joten kuitin liittäminen auttaa sinua seuraamaan ostamasi.

freshbooks-uusi-kulu

Voit määrittää kulut asiakkaalle sivun oikealla puolella olevan “Merkitse laskutettavana” -vaihtoehdon avulla. FreshBooks ehdottaa tämän kustannuksen lisäämistä seuraavan kerran, kun luot laskun asiakkaalle, ja se merkitsee tuotteen “epävakaana” “kulut” -sivulle..

Voit myös lisätä merkinnän nopeasti “kaikki kulut” -kohdan “uusi kustannus” -painikkeen kautta. Sen sijaan, että johdat sinut uudelle sivulle, näkyviin tulee lomake, jossa voit täyttää tiedot poistumatta “kulut” -sivulta..

Toinen vaihtoehto on lisätä pankkiyhteys, joka tuo tapahtumisi automaattisesti “kulut” -sivulle. Tämä tuo myös tiliotteet navigointipalkin “kirjanpito” -luokkaan tapahtumien täsmäyttämiseksi.

raportointi

Pääset FreshBooksin raportointiominaisuuteen navigointipalkin ”raportit” -vaihtoehdossa. Kuten Wave, myös FreshBooksissa on “raportit” -sivulla selityksiä, jotka auttavat sinua ymmärtämään kutakin raporttia. FreshBooksin raporttipohjat eivät ole yhtä muokattavissa tai runsaasti kuin QuickBooks Online tai Xero, mutta siinä on 14 raporttipohjaa neljässä osassa.

freshbooks-raportit

Laskussa & kustannusraportit ”-osiossa näet yhden kustannusraportin ja kolme myyntiraporttia laskun, tavaran ja asiakkaan mukaan. Myyntiraportit antavat sinulle yleiskuvan tuloistasi, esimerkiksi siitä, mikä tuote on suosituin tai mikä asiakas on kannattavin. Tämä tieto on ratkaisevan tärkeää, kun haluat toteuttaa uuden strategian yrityksellesi.

Maksuraportit-osiossa on kaksi raporttia: “tilien vanheneminen” ja “maksut kerätty”. Molemmat raportit tarjoavat tietoa tuloista eri näkökulmista. ”Tilien vanheneminen” antaa sinulle raportin siitä, mitkä asiakkaat ovat sinulle edelleen velkaa, kuinka paljon ja kuinka kauan se on viivästynyt. Samaan aikaan ”kerätyt maksut” antaa lyhyen raportin kaikista maksamista laskuistasi.

FreshBooksin ”kirjanpitoraportit” -osa koostuu kuudesta raportista, mukaan lukien “voitto” & tappio “,” koetaseet “ja” tase “. Voit käyttää näitä raportteja seurataksesi yrityksesi taloudellista tilannetta. Vuodesta 2019 lähtien FreshBooks käyttää näihin raportteihin kaksinkertaisen kirjanpidon mallia, mikä helpottaa tilien rahan seurantaa..

“Ajan seurantaraportit” -osa koostuu kahdesta raportista: “aikatiedot” ja “pidätysyhteenveto”. Molemmat raportit antavat sinun nähdä yleiskatsauksen kirjaamaasi tunteihin, samalla tavalla kuin mitä näet “ajan seuranta” ja “pidättäjät” -sivulla..

Kunkin raportin mukautusvaihtoehdot vaihtelevat, mutta jokaisen raportin avulla voit ainakin mukauttaa ajanjaksoa. Vertailun vuoksi QuickBooks Online ja Xero ovat muokattavissa, koska niissä on enemmän suodattimia ja sarakevaihtoehtoja käytettäväksi.

Kun niitä verrataan Wave-ohjelmaan, FreshBooksin ja Wavein raportointiominaisuudet ovat melkein samalla tasolla. Molemmilla on alle 20 mallia ja rajoitetut mukautusvaihtoehdot. Silti Wave-raporttien asettelut näyttävät paremmalta etenkin ihmisille, jotka ovat uusia kirjanpito-ohjelmistoja, koska heillä on yhteenveto kunkin raportin yläosassa.

Tuki

Pääset FreshBooksin ohjekeskukseen napsauttamalla ”?” -painike jokaisen sivun oikeassa alakulmassa. Napsauttamalla tätä painiketta näkyviin tulee ohjekeskuksen ikkuna, jossa voit kirjoittaa ongelman tai aiheen hakupalkkiin etsimään vastausta FreshBooks-ohjeiden tietokannasta..

freshbooks-help-box

Jos et löydä etsimääsi, napsauta profiilikuvasi vieressä olevaa rataskuvaketta ja valitse “tarvitset apua” -vaihtoehto.

On olemassa kolme vaihtoehtoa, jotka näkyvät näytöllä. Voit joko tutustua FreshBooksin usein kysyttyihin kysymyksiin, joissa voit etsiä ongelmasi itse, tai ottaa yhteyttä FreshBooksin tukikeskukseen sähköpostitse tai puhelimitse. Huomaa, että FreshBooks-tuki on saatavana vain maanantaista perjantaihin klo 8.00–18.00. EST, joten jos asut Yhdysvaltojen ulkopuolella, sinun on ehkä odotettava.

freshbooks-tuki

Tuomio

FreshBooks on tehokas työkalu erityisesti palvelu- ja projektiyrityksiin. Sen “ajan seuranta” ja “projektit” ovat ihanteellisia yrityksille, jotka voivat hallita projektejaan ja yhdistää ne tuloihinsa. On myös paljon automatisoituja ominaisuuksia, erityisesti laskutuksen yhteydessä, joiden avulla voit keskittyä tärkeämpiin asioihin.

FreshBooks ei ehkä ole paras vaihtoehto tuoteperustaisille yrityksille. Sillä ei ole laskujen hallintaa tai mainosjakainta, joten sinulla on vaikea hallita taloutta FreshBooksilla.

Sen hinnoittelu on oikeudenmukaista, varsinkin kun siinä on vahvoja ominaisuuksia, joita voit käyttää täysimääräisesti alkaen Plus-suunnitelmasta 25 dollaria kuukaudessa. Jos haluat kutsua ryhmäsi jäsenet FreshBooksiin, sinun on kuitenkin maksettava ylimääräinen 10 dollaria kuukaudessa / jäsen, joka kasvaa nopeasti. Jos sinulla on iso joukkue, kannattaa kysyä sen asiakastukea FreshBooks Select -sovelluksesta.

FreshBooksin raportointiominaisuus menettää edelleen QuickBooks Online -palvelua ja on samalla tasolla kuin Wave, joka tarjoaa nämä ominaisuudet ilmaiseksi. FreshBooksin mukautusvaihtoehdot ovat rajalliset, eivätkä ne ole yhtä tehokkaita kuin QuickBooks Online tai Xero. Vaikka raporttien asettelut ovat yksinkertaisia ​​ja tarkistettavissa, Wave-malleja on helpompi tarkastella, koska ne sisältävät yhteenvedon raporttien yläosassa.

Jos sinulla on palvelu- tai projektipohjaista yritystä pienen ryhmän kanssa, harkitse FreshBooksin 30 päivän kokeiluversion kokeilua, sopiiko se sinulle.

Oletko kokeillut FreshBooksia aiemmin? Kerro meille mitä mieltä olet siitä alla olevassa kommenttiosassa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map