Aaltokatsaus – Päivitetty 2020

Aalto kirjanpito Review

Wave on ilmainen ja käyttäjäystävällinen online-kirjanpito-ohjelma. Se on erittäin suosittu, mutta kuten voit lukea täydellisestä Wave-katsauksestamme, Cloudwards.net-tiimi tuntee, että sen palkkatuilla kilpailijoilla on vain pieni lisäreuna edistyneessä kirjanpidossa..


Paras-kirjanpito-ohjelmisto-arvioita

Wave on yksi parhaista tilinpäätösohjelmistovaihtoehdoista, etenkin freelancereille ja pienyrityksille. Suurin etu, joka Wave on kilpailijoihinsa nähden, on se, että se tarjoaa ilmaisia ​​perusominaisuuksia, joista muut alustat veloittavat. Ainoat palvelut, joista maksat, ovat palkka- ja luottokorttimaksut.

Wave tarjoaa paljon ominaisuuksia ja suurin osa niistä on mitä tarvitset miltä tahansa tilinpitojärjestelmältä. Sen ominaisuudet riittävät pienille yrityksille, mutta jos tarvitset jotain tehokkaampaa, sen maksetut kilpailijat QuickBooks Online tai FreshBooks ovat silti hintansa arvoisia.

Aaltoa on helppo käyttää, jopa ihmisille, jotka eivät tunne kirjanpitoa tai kirjanpitoa. Voit luoda laskun muutamassa minuutissa ja asiakkaasi voivat maksaa sinulle suoraan laskustaan, koska Wavella on oma maksunkäsittelyjärjestelmä. Asettelu on puhdas ja helppo ymmärtää, ja jokaisella Wave-ominaisuudella on selkeä virtaus.

Jos olet freelancer tai yrityksen omistaja, joka tarvitsee vain yksinkertaisen, mutta luotettavan kirjanpitoalustan, kehotamme sinua kokeilemaan Wave-ohjelmaa. Sinulla ei ole mitään menetettävää, varsinkin kun melkein kaikki sen ominaisuudet ovat ilmaisia.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot aaltolaskennalle

ominaisuudet

Wave sisältää perusominaisuudet, jotka kaikilla kirjanpitoalustoilla tulisi olla, vaikka ne eivät olisikaan niin tehokkaita kuin mitä voit löytää maksutetuista alustoista. Wave-ominaisuuksia on kuitenkin helppo käyttää ja saada työ suoritettua.

Samankaltainen kuin “kirjanpito” -ominaisuus, jota nähdään muissa kirjanpito-ohjelmistoissa, kuten Sage tai Xero (lue lisää Sage-arvosteluista ja Xero-arvosteluista saadaksesi lisätietoja), Wavella on “tuotteet ja palvelut” -sivu, johon voit tallentaa kaiken, mitä olet ostanut tai myynyt. Tämä ominaisuus on kuitenkin enemmän kuin tuotelista, koska se seuraa vain tuotenimiä ja hintoja.

Huomaa, että Wave-järjestelmässä on kaksi erilaista tuotelistaa, yksi myyntilaskuille ja toinen laskuillesi. Kohde on lisättävä vastaavaan ”tuotteiden ja palvelujen” luetteloon, ennen kuin voit käyttää sitä laskussa tai laskussa. Löydät sekä “tuotteet ja palvelut” -sivut luokista “myynti” ja “ostot”.

aalto-uusien tuotteiden

Tuotteet ja palvelut -sivulle voit lisätä uuden kohteen tai muokata olemassa olevaa. Jotta tuote saataisiin laskuihin, valitse ruutu ”myydä tämä”. Jotta se olisi käyttökelpoinen laskuissa, valitse ruutu ”osta tämä”.

Voit myös asettaa pankkisyötteen Waveiin yhdistämällä pankkitilisi tai luottokorttisi. Wave hakee tiliotteesi verkkopankkitililtäsi, jotta tapahtumasi päivitetään automaattisesti.

Kun sovitat tiliä, löydät ikkunan yläosasta laskelman, jonka avulla voit seurata Wave- ja pankkitilisi saldojen eroja. Sitten voit lukea tiliotteesi lisäämällä tai vahvistamalla tapahtumia Wave-ohjelmalla, kun menet.

aalto-Reconcile-ottelu

Toisin kuin Xero, Wave: lla ei ole pankkisääntöominaisuutta, joka vastaa tapahtumiasi automaattisesti. Sinun on tehtävä kaikki käsin, mukaan lukien vastaavien tapahtumien yhteensovittaminen jokaiselle erilliselle tilille sekä tapahtumien lisääminen ja poistaminen, jos laitat ne väärään tiliin. 

aalto-Reconcile

Wave ei tarjoa paljon integrointivaihtoehtoja. Ainoat sovellukset, joihin Wave voi integroida, ovat PayPal, Etsy, Shoeboxed, Zapier ja Google Sheets. Tästä huolimatta Zapier voi auttaa sinua yhdistämään useita alustoja Wave-järjestelmään.

Wave-järjestelmässä on vankka joukko yksinkertaisia ​​ominaisuuksia, joita on helppo käyttää, vaikka sinulla ei olisi kokemusta kirjanpidosta tai kirjanpidosta. Se on suunniteltu ihmisille, jotka eivät tunne talouden hallintaa, joten jos etsit jotain edistyneempää, harkitse tarkastelemaan palkattuja kilpailijoita.

hinnoittelu

Aallon hinta on yksi sen vahvuuksista. Lukuun ottamatta palkka- ja maksujenkäsittelyjärjestelmiään, Wave on ilmainen käyttää, mikä tekee siitä erinomaisen alustan vasta aloittaville yrityksille..

Wave tarjoaa palkkahallintapalvelunsa, joka sisältää vuosittaiset verolomakkeet ja työntekijöiden suoran talletuksen, käyttäjille Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hinta vaihtelee sijaintisi mukaan. Useimmissa Yhdysvaltojen osavaltioissa ja Kanadassa Wave veloittaa 20 dollaria kuukaudessa palkanmaksupalvelustaan ​​plus 4 dollaria kuukaudessa jokaiselta työntekijältä tai itsenäiseltä urakoitsijalta..

Jos sijait yhdessä yhdeksästä osavaltiosta, joissa Wave-veropalvelu on saatavana, voit saada Wave-palkka- ja veropalvelun yhdistettynä 35 dollaria kuukaudessa plus 4 dollaria kuukaudessa jokaiselta työntekijältä tai itsenäiseltä urakoitsijalta..

Wavella on myös oma maksunkäsittelyjärjestelmä, joten asiakkaasi voivat maksaa laskut verkossa luottokortilla tai pankkisiirrolla. Samoin kuin QuickBooks Online ja FreshBooks (lue lisää QuickBooks Online -katsauksesta ja FreshBooks-arvosteluista saadaksesi lisätietoja), Wave veloittaa 2,9 prosentin palkkion, lisättynä 30 senttiä luottokorttitapahtumista ja 1 prosentin pankkisiirroista..

Käyttäjäystävällisyys

Jos haluat kirjautua Wave-palveluun, sinun on annettava sähköpostiosoitteesi sekä yrityksesi nimi ja luokka. Jos kuitenkin haluat käyttää Wave: n maksujenkäsittelyjärjestelmää ja palkanlaskentapalveluita, yrityksesi ja henkilökohtaisten tietojen lisäksi on täytettäviä muita lomakkeita, kuten pankkitilisi tiedot.

aalto-business-tiedot

Aallolla on puhdas käyttöliittymä, ja näytettävän tiedon määrä on juuri oikea, etenkin ihmisille, jotka eivät tunne kirjanpitoa. Voit käyttää kaikkea nopeasti ikkunan vasemman reunan navigointipalkista. Ainoa seikka, josta navigointipalkista puuttuu, on pikavalintapainike, jonka löydät vain kojetaulusta.

aalto-kojelauta

Selauspalkin yläosassa on painike, jolla on yrityksesi nimi, jolla voit siirtyä toiselle yritystilille tai henkilökohtaiselle tilillesi.

Wave-laitteella on myös Android- ja iOS-sovellus, joten voit hallita laskuja ja kuitit tien päällä. Sen sijaan, että tarjota yhtä sovellusta kaikelle, kuten QuickBooks Online tai Xero do, Wave jakaa sen kahdeksi sovellukseksi: ”kuitit”, kuittien sieppaamiseen ja lähettämiseen ja “laskut”, laskujen lähettämiseen ja hallintaan.

Wave on hyvä alusta ihmisille, jotka ovat uusia kirjanpidossa. Sen ominaisuuksia on helppo käyttää, ja se näyttää kaiken loogisesti. Kaikkien asetusten määrittäminen on helppoa ja vie alle 15 minuuttia, jos sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot.

laskutus

Uutta laskua voi luoda kahdella tapaa. Ensimmäinen tapahtuu kojetaulun kautta napsauttamalla “luo uusi” -painiketta ja valitsemalla sitten “lasku”. 

Toinen tapa on “laskut” -sivun kautta – jonka löydät siirtymällä navigointipalkin “myynti” -luokkaan – napsauttamalla sitten sivun oikeassa yläkulmassa olevaa “luo lasku” -painiketta..

Kuten nimi osoittaa, “laskut” -sivulla näkyvät kaikki laskut ja niiden tila. Voit myös suodattaa ja näyttää laskut tilan, päivämäärän, lukumäärän tai asiakkaiden mukaan, mikä auttaa sinua löytämään laskut nopeammin. 

Laskut-sivun yläosasta löydät ruudun, joka näyttää yleiskuvan siitä, kuinka paljon rahaa on erääntynyt tai kuinka paljon erääntyy seuraavan 30 päivän aikana.

aalto-laskut

Kun luot uuden laskun, voit valita asiakkaan napsauttamalla Lisää asiakas -painiketta. Voit lisätä olemassa olevan asiakkaan asiakasluettelostasi, joka löytyy “asiakkaat” -sivulta kohdasta “myynti” navigointipalkissa, tai lisätä uuden asiakkaan.

Napsauttamalla esinekuvauksen yläpuolella olevaa “Muokkaa sarakkeita” -painiketta siirryt valikkoon, jossa voit päättää piilotettavat sarakkeet ja mitä kutsua sarakkeisiin..

Laskusuoritusten lisääminen

Lisää laskutoimitus napsauttamalla ”uusi tuote” -painiketta valitaksesi se tuotteista ja palveluista ”. Voit myös lisätä uuden kohteen “luo uusi esine” -painikkeella, joka aukeaa, kun kirjoitat ”tuotenimi” -ruutuun. Voit säätää tuotteen määrää, hintaa ja veromäärää jokaiselle tuotteelle.

aalto-new-lasku

Napsauta “tallenna ja jatka” tallentaaksesi laskut luonnoksena. Seuraavalta sivulta löydät laskun tila-sivun, joka on täynnä sen yksityiskohdat. Voit hyväksyä luonnoksen, lähettää laskun ja määrittää muistutuksia tämän sivun kautta. Voit päästä tälle sivulle myös napsauttamalla tiettyä laskua “laskut” -sivulla.

Hyväksyttyäsi luonnoksen voit lähettää laskun asiakkaalle napsauttamalla Lähetä lasku -painiketta. Voit mukauttaa sähköpostia, jos haluat. Wave lähettää sähköpostin kytketyn sähköpostiosoitteesi kautta.

Aaltolaskun muistutukset

Voit asettaa muistutuksen valitsemalla kolme vaihtoehtoa laskun lähettämisen jälkeen: kolme päivää, seitsemän päivää ja 14 päivää eräpäivän jälkeen. Valitettavasti Wave on asettanut nämä vaihtoehdot, eikä niitä voida muuttaa. 

Muistutukset asetetaan jokaiselle laskulle, ei asiakkaan toimesta, joten sinun on valittava ne aina, kun lähetät laskun, mikä voi olla hankalaa, jos lähetät paljon laskuja.

aalto-lasku-muistutus

Voit tehdä toistuvan laskun joko hallintapaneelista, ”toistuvat laskut” -sivulta tai laskun tila-sivulta..

Laskun tila-sivulla voit valita ”lisää toimintoja” -painikkeen ja napsauttaa sitten ”tehdä toistuvaa”. Sitten Wave vie sinut toistuvalle laskun tilasivulle, jolla voit määrittää toistuvan laskun aikataulun, maksuvaihtoehdot ja lähetysvaihtoehdot.

aalto-toistuva-laskun

Löydät toistuvan laskun tilan “toistuvat laskut” -sivun kohdasta “myynti”. Tällä sivulla voit tarkastella aiempia laskuja, selvittää, mitkä toistuvat laskut ovat aktiivisia ja milloin tulevien ja aiempien laskujen päivämäärät.

Toisin kuin Xero, jonka avulla voit mukauttaa laskumalliasi vapaasti Excel-arkkien kautta, Wavella on vain kolme laskutusmallia, joita voit käyttää. Onneksi voit silti lisätä logosi ja valita korostusvärin muokataksesi laskuasi.

aalto-lasku-template

Laskun luominen Wave-ohjelmalla on helppoa ja sillä on selkeä virtaus. Myös Wave-laskut-sivu helpottaa laskujen seuraamista. Asiakkaasi voi myös maksaa laskunsa Wave-luottokorttimaksuprosessorilla. Valitettavasti Wave rajoittaa automaattisen muistutuksen määrää ja aikaa.

Kulut

Kuten laskut, on kahta tapaa luoda laskuja Wave-ohjelmaan. Ensimmäinen on kojelaudan kautta napsauttamalla “luo uusi” -painiketta ja valitsemalla sitten “lasku”. Toinen tapa on käydä läpi laskut-sivun – joka löytyy kojetaulusta kohdasta ”ostokset” – ja napsauttaa sitten “luoda uusi lasku” -painiketta..

Kun luot uuden laskun, voit valita myyjän luettelostasi tai lisätä uuden. Aivan kuten laskujen kanssa, voit lisätä kohteita ”palvelut ja tuotteet” -luettelosta tai luoda uuden tuotteen. Kun olet valmis, napsauta Tallenna-painiketta ja palaat takaisin laskut-sivulle. Laskujen luominen on paljon yksinkertaisempaa kuin laskujen luominen, koska sinun ei tarvitse lähettää niitä myyjille.

aalto-new-lasku

Laskut-sivun kautta voit tallentaa maksusi ja nähdä niiden maksutilat. Voit myös suodattaa laskut myyjän tai päivämäärän mukaan, mikä on hyödyllistä, kun etsit tiettyjä laskuja.

aalto-laskut

Valitettavasti Wave ei anna sinun luoda toistuvaa laskua, joten jos sinulla on toistuvia kuluja, sinun on luotava uusi lasku joka kerta.

Toinen tapa lisätä kuluja on kuitit. Voit lisätä kuitin Wavein iOS-, Android- tai verkkosovelluksen kautta. Voit myös lähettää kuittisi osoitteeseen [sähköposti suojattu]. Wave käsittelee ladatut kuitit tietojen purkamiseksi. Sitten voit tarkistaa nämä kuitit, ja hyväksytyt kuitit pidetään kuluina.

raportointi

Wavella on vain 12 raporttipohjaa, mukaan lukien perusraportit, kuten kassavirta, erääntyneet saamiset ja tulos. Verrattuna QuickBooks Online- tai Xero-sovellukseen Wave-raportin mallipohjat menevät selvästi lukumäärän suhteen. 

Kun avaat Wavein “raportit” -sivun navigointipalkista, löydät 12 raporttipohjaa, jotka on jaettu viiteen osaan. Jokaisessa osassa ja mallissa on lyhyt selitys siitä, mitä se on ja mitä se voi tehdä yrityksellesi. Tällainen muotoilu on erittäin hyödyllinen henkilölle, joka ei ole tottunut kirjanpitoon.

aalto-raportit

“Hanki iso kuva” -osa koostuu “voitosta ja tappiosta”, “taseesta” ja “kassavirrasta”. Voit saada yleiskatsauksen yrityksesi taloudellisesta tilanteesta sekä siitä, mihin rahasi liikkuvat ja mistä näiden raporttien avulla.

aalto-tasapaino

Pysy verojen edessä -osiossa kootaan verot, jotka olet maksanut laskuillasi. Myyntiveroraportti auttaa sinua kokoamaan myyntisi ja ostoista maksetut verot. Palkkaraportti auttaa sinua seuraamaan työntekijöiden palkoihin ja veroihin käytettyä rahaa.

aalto-vero-raportti

Keskittyminen asiakkaisiin -osiossa on tuloja asiakaskohtaisesti ja ikääntyneitä saatavia, jotka molemmat auttavat sinua seuraamaan rahan ja asiakkaiden välistä suhdetta. Käyttämällä tuloja asiakaskohtaisesti voit nähdä, mitkä asiakkaat ovat kannattavimpia. ”Vanhoilla saamisilla” voit seurata erääntyneitä ja maksamattomia laskuja.

aalto-ikäinen-saatavat

Samanlainen kuin “keskittyminen asiakkaisiin”, “keskittyminen toimittajiin” -osiossa voit nähdä myyjien ja rahan välisen suhteen. Tämä osio koostuu ”vanhoista veloista” ja “myyjän ostamista” -raporteista.

aalto-raportti-myyjä

Kaivaa syvemmälle -osiossa on yksityiskohdat tapahtumista. Tilin saldot -raportti antaa yhteenvedon tapahtumista. ”Koe saldo” -raportti antaa sinulle tilisi kokonaistaseen tietynä päivänä. Viimeiseksi, “tilitapahtumat” -raportti on yksityiskohtainen luettelo kaikista tapahtumista ja kokonaismäärä tililtä.

aalto-raportointi-tilin

Aallon raportointiominaisuus ei ole niin muokattavissa kuin QuickBooks Online tai Xero. Ainoa asia, jota voit muuttaa, on raportointikausi. Suodattimia ei ole, etkä voi muuttaa raporttien sarakkeita.

Toisessa huomautuksessa Wave: n raporttipohjat ovat erittäin käyttäjäystävällisiä. Jokainen Wave-raporttimalli on optimoitu näyttämään puhtaalta ja helposti ymmärrettävältä, jopa ihmisille, jotka eivät ole tottuneet näkemään näitä raportteja.

Tuki

Pääset Wave-tukikeskukseen navigointipalkin alaosassa olevasta ohjepainikkeesta. Napsauta “tuki”, niin ruutu ilmestyy, jolloin voit etsiä ongelmasi Wave-ohjekeskuksesta.

aalto-tuki

Ohjekeskuksen lisäksi Wavella on myös yhteisöfoorumi, jossa voit kysyä kysymyksiä muille käyttäjille. Ennen kuin otat yhteyttä Wave-tukitiimiin, on hyvä idea tarkistaa yhteisöltä vastaavia ongelmia, jos haluat päästä ratkaisuusi nopeammin.

Jos et löydä ratkaisua, voit ottaa yhteyttä Wave-tukitiimiin sähköpostitse napsauttamalla “Lähetä meille” -painiketta “ohjekeskus” -ikkunan alaosassa. Maksavat käyttäjät voivat myös napsauttaa navigointipalkin “live chat” -painiketta saadaksesi välittömän vastauksen Wave-tukitiimiltä. Huomaa, että live chat on myös kaikkien käyttäjien käytettävissä heidän ensimmäisen 60 päivän aikana.

Tuomio

Verrattuna palkattuihin kilpailijoihin, Wave on käyttäjäystävällisempi, jopa kirjanpidon aloittajille. Siinä on kaikki ominaisuudet, joita tarvitset talouden järjestämiseen. Ominaisuuksia on myös helppo käyttää, mikä tekee siitä yksinkertaisemman kuin useimmat muut kirjanpitoalustat. Sen ulkoasu on puhdas ja helppo ymmärtää.

Sen yksinkertaisuus yhdistettynä siihen, että se on ilmainen, tekee Wave: sta täydellisen valinnan uusille yritysomistajille tai freelancereille, jotka eivät tarvitse muiden kirjanpito-ohjelmistojen tehokkaita ominaisuuksia, kuten ajan seuranta tai varaston seuranta.

Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan välttämättä riitä isommille yrityksille, jotka tarvitsevat enemmän kuin yksinkertaisen rahahallinnan. Jos tarvitset tehokkaampia ominaisuuksia – kuten laskujen toistaminen, ajan seuranta tai enemmän raporttipohjia -, kannattaa katsoa Wave: n palkattuja kilpailijoita.

Kaiken kaikkiaan Wave tarjoaa sinulle vankan joukon yksinkertaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit hallita taloutta, vaikka et olekaan kirjanpitäjä. Parempaa vielä, se on ilmainen, joten sen kokeilemiselle ei ole haittaa.

Oletko kokeillut Waveia aiemmin? Haluaisimme kuulla mielipiteesi alla olevasta kommenttiosasta. Kiitos, että luit. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map