Kako izraditi sigurnosnu kopiju iPhonea na iCloud

Gubitak telefona za mnoge je scenarij noćna mora: samo jednim potezom srušite svoje slike, kontakt podatke za prijatelje i povijest poruka. Prethodno sigurno sigurnosno kopiranje podataka je nešto što vam ovdje na Cloudwards.net-u uvijek preporučamo.

Srećom, ako imate iPhone, Apple je to pokrio: zgodan je internetski servis sigurnosnih kopija iCloud se lako instalira i pruža 5 GB besplatne pohrane za pokretanje. U ovom ćemo vas članku provesti kroz četiri koraka potrebna za sigurnosno kopiranje vašeg iPhonea. Imajte na umu da korisnici iPhonea imaju i druge opcije osim iClouda, pogledajte naših pet najboljih sigurnosnih kopija oblaka za iPhone.

iCloud ne treba brkati s Appleovom drugom uslugom, iCloud Drive. iCloud je usluga pohrane i izrade sigurnosnih kopija u oblaku, dok je iCloud Drive više nalik Dropboxu i omogućuje dijeljenje dokumenata i slično. Usporedili smo iCloud Drive s jednim od naših omiljenih pružatelja usluga IDrive u drugom članku.

Ako želite znati više o iCloud-u prije nego što započnemo, pogledajte naš prikazivanje najboljih oblaka pohrane u 2017. godini ili naš video pregled u nastavku.

iCloud video pregled

Izradite sigurnosnu kopiju iPhone uređaja na iCloud

Krenimo sa sigurnosnim kopijama iPhone-a. Prije nego što počnemo, trebate biti pripremljene tri stvari:

  • IPhone sa najmanje iOS 5.0
  • Wi-Fi veza
  • Lozinka za vaš Apple ID

Isti se postupak može koristiti za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanje iPada i iPad minisa. Ako vam treba više od besplatnih 5 GB koje vam daje Apple, dodatnih 50 GB prostora dolazi vam za samo 0,99 USD mjesečno i zapravo nije loša opcija ako zapravo planirate sve iskoristiti. Ako vam to nije dovoljno, također imate mogućnost kupovine 200 GB za 2,99 USD mjesečno ili 1 TB za 9,99 USD / mjesec.

1. korak: Izvadite smeće

Nije moguće da prosječna osoba napravi uspješnu sigurnosnu kopiju od 5 GB bez da se riješi nekih stvari. Jednostavan način da odredite koliko će vam trebati prostora je klikom na “općenito” u odjeljku “postavke”, a zatim na “upotreba”.

Rezervna kopija će biti približno veličine vašeg fotoaparata plus svih vaših aplikacija, nosač “ukupnog prostora za pohranu” može se zanemariti jer uključuje mnoštvo drugih stvari, poput samog OS-a, koje nisu sigurnosno kopirane. Druga stvar koju sada možete učiniti jest povezati Wi-Fi vezu i provjeriti bateriju ili se po potrebi spojiti na izvor napajanja.

Korak 2: Pronađite gumb sigurnosne kopije

Ovaj je korak prilično jednostavan: na iPhoneu 4 idite na izbornik postavki (izgleda kao zub) i pomaknite se prema dolje dok ne vidite iCloud; odaberite ga i zatim odaberite “pohranu i sigurnosnu kopiju”, iznad “izbrisati moj račun” crvenom bojom. Na iPhoneu 5 malo se razlikuje i prvo morate dodirnuti “postavke”, zatim vaš korisnički ID na vrhu, a zatim dodirnite “iCloud” i “iCloud sigurnosna kopija”.

Korak 3: Uključite sigurnosnu kopiju

Jednim klikom je zaista sve što se može učiniti na ovom koraku: sve što trebate učiniti je pritisnuti tipku za uključivanje i isključivanje s desne strane gdje piše “iCloud sigurnosna kopija.” Jednom kada ga uključite, pojavit će se poruka koja traži lozinku za vaš Apple ID.

Korak 4: Pričekajte da se sigurnosna kopija dovrši

Ovo je daleko najlakši korak i može uključivati ​​bilo što, od grabljenja grickalice do izlaska psa u šetnju. Nakon što uključite iCloud sigurnosnu kopiju, telefon će praviti sigurnosnu kopiju svaki put kad je zaključan, uključen u izvor napajanja i spojen na Wi-Fi.

Ako radije ne čekate da se ispune svi ti kriteriji, druga je mogućnost kliknuti tamo gdje plavo piše “sigurnosna kopija”.

Nakon izrade sigurnosnih kopija vaši su podaci sigurni od oštećenja u oblaku i bez brige možete započeti s poslovanjem.

Dodatni korak: vraćanje sigurnosne kopije

Dakle, zamislite da se najgore dogodilo i izgubili ste iPhone ili su ga ukrali. Budući da ste pratili svoje sigurnosne kopije, sve što trebate učiniti nakon uključivanja novog iPhone uređaja, unesite svoj Apple ID i od vas će se zatražiti da telefon upotrebljavate kao potpuno novi uređaj ili ako želite sigurnosnu kopiju s iClouda.

Jednom kada odaberete iCloud, tražit će vas ime i lozinku te će vam pokazati vaše posljednje sigurnosne kopije i vrijeme njihovog izvršenja. Odaberite ono što smatrate najboljim i vaš iPhone će izgledati kao da ga nikad niste izgubili, čak će se i vaše pozadine pojaviti tamo gdje ih najviše volite..

Završne misli

Izrada sigurnosnih kopija iPhonea jedna je od najlakših stvari koje ćete ikada učiniti; sve što trebate učiniti je slijediti nekoliko jednostavnih koraka navedenih u prethodnom tekstu i dobro je ići. Vaši podaci mogu biti sigurni sa samo nekoliko dodira prsta, a budući da je iCloud besplatan za prvih 5 GB, nemate što izgubiti.

Iako mi ovdje na Cloudwards.net volimo iCloud dovoljno dobro, smatramo da bi mogao koristiti neki posao tu i tamo, kao što možete pročitati u našem članku za usporedbu iCloud vs Dropbox. Ako niste sigurni je li iCloud pravi put za vas, također provjerite naš popis najboljih usluga pohrane u oblaku.

To je to zbog ovoga kako da napravite sigurnosnu kopiju iPhonea u iCloud, javite nam ako imate prijedloge ili pitanja u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me