Titkosítási áttekintés – frissítve 2020 áprilisában

Titkosítás áttekintése

Az Encryptr a SpiderOak belépése a jelszókezelő piacra, és el kell mondanunk, hogy nagyon sok kedvelik a könnyű használatot. Úgy érezzük, hogy kicsit többet is képes volna tenni, bár látva, hogy mennyire ingyenes, nem szabad túl sokat panaszkodni. A részletekért olvassa el a teljes Encryptr áttekintést.

encryptr-Slider1

encryptr-slider2

encryptr-slider3

encryptr-slider4

encryptr-slider5

Előző

Következő

Az Encryptr a SpiderOak jelszókezelője, amely az online biztonsági mentésre koncentrál. A SpiderOak ONE beszámolónkban dicsértük a szolgáltatás kiváló biztonságát és adatvédelmét, bár néhány pontot kivágtunk a gyenge ügyfélszolgálat és néhány felhasználóbarát kérdés miatt..

Ebben a Encryptr beszámolóban azt látjuk, hogy ez az ingyenes, nyílt forráskódú jelszókezelő nem esik-e ugyanazon a területen, mint a fizetett biztonsági mentési szolgáltatás. Mindeközben az ítélet meghozatala előtt beszélünk a szolgáltatásokról, a biztonságról, az árakról és a támogatásról is. 

Bár a Encryptr vonzó és könnyen kezelhető jelszókezelő, komoly hiányzik a funkcionalitása. Bizonyos értelemben úgy tűnik, hogy a SpiderOak teljes egészében elhagyta az eszközt, és néhány alapvető funkció még évekig hiányzott a bejelentést követően. Ennek ellenére az Encryptr teljesen ingyenesen használható, tehát érdemes egy lövés, ha úgy hangzik, mint a táskád.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Encryptr

Jellemzők

A titkosítónak alapvetően nincs funkciója. A több eszköz szinkronizálása és néhány különféle típusú bejegyzés támogatása mellett az Encryptr nem nyújt funkcionalitást. Bár ez segíti a használhatóságot, az alkalmazás túl kopárnak érzi magát. Az Encryptr néhány éve működik, reméljük, hogy többet rejtenek a funkciók terén. 

A legjobb szolgáltatás a platform támogatása. A Encryptr támogatja a Windows, MacOS, Linux, Android és iOS rendszereket. Támogatja azonban ezen operációs rendszerek régebbi verzióit. 

Az Apple felhasználóknak meglehetősen naprakészeknek kell lenniük, az Encryptr támogatja a macOS 10.7 vagy újabb verziót és az iOS új verzióit. Ennek ellenére az APK elérhető az Android telepítéséhez, és a Windows telepítője mindent működtet, az XP-től a Windows 10-ig. 

Bővítési javak

Platform támogatása azonban nem terjed ki a böngészőkre. A Encryptrnek nincs böngésző-kiterjesztése. Noha ez bosszantó, hogy nem fér hozzá jelszavaihoz a böngészőből, a kiterjesztés hiánya a saját problémáit hozza magával. Mivel a Encryptr nem működik együtt a böngészővel, az automatikus kitöltés és az automatikus rögzítés nem kérdés. 

Ez azt jelenti, hogy minden jelszót manuálisan hozzá kell adnia. Ezenkívül nyitva kell hagynia az Encryptr szoftvert, ha gyorsan hozzáférni szeretne jelszavaihoz. A SpiderOak megkönnyíti a beviteli mezők másolását – dupla kattintással vagy megérintésével kitölti a vágólapot -, de ez nem helyettesíti az automatikus kitöltést.

A Encryptr sem tudja importálni vagy exportálni a jelszavait. Bár nem ez az első jelszókezelő, amely átugorja az importálási funkciókat, az exportálási opció hiánya meghúzza. Ha bármikor meg akarja ugrani a hajót, akkor manuálisan kell áthelyeznie a jelszavait egy másik kezelő eszközre. 

Még ennél is bosszantóbb, hogy a SpiderOak megemlítette, hogy a fejlesztők két évvel ezelőtt dolgoztak egy import / export funkción, és még nem fejezték be azt.. 

Milyen hiányzik a titkosító?

Sajnos a szakasz legnagyobb beszélgetési pontjai arra vonatkoznak, hogy mi hiányzik az Encryptr-ről. Az automatikus kitöltés és az automatikus rögzítés a legnagyobb hiányosság. Van azonban néhány más hiányzó funkció, amelyek megnehezítik az Encryptr gyakorlati alkalmazását. 

Például nem tárolhat egyéni bejegyzéseket. Bár a Encryptr általános kategóriát biztosít a bejegyzések számára, az új bejegyzésekhez nem adhat új mezőket. Tegyük fel például, hogy az útlevél adatai nem különböznek egymástól, ha az összeset beírják a NotePadbe, és a fájlt a legjobb titkosító szoftverünkkel titkosítják.. 

A Encryptr tárolja a jelszavait és a hitelkártyáit, de nem sokat. Ingyenes eszközként nehéz nekünk hibáztatni, mert őszintén szólva működik. Azonban az olyan eszközök, mint a LastPass, a Bitwarden és a KeePass, több funkciót kínálnak ingyen. Az Encryptr nem attól szenved, hogy rossz, hanem egyszerűen középszerű. 

A titkosítási szolgáltatások áttekintése

Encryptr logóspideroak.com

Ingyenes

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A Encryptr egy ingyenes jelszókezelő, adományozás vagy prémium terv nélkül. Helyet kapott a LastPass és a Bitwarden mellett a legjobb ingyenes jelszókezelő felállásban, bár egyetlen kulcsterületen elmaradt. Mivel a SpiderOak gyakorlatilag nincs kézben, amikor az Encryptr-hez kapcsolódik, néhány funkció hiányzik.

Mielőtt az Encryptr modelljével kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznánk, beszéljünk arról, hogy mi szerepel ingyen. Eltérően a NordPass-tól, amely korlátozza az ingyenes felhasználókat a csak helyi jelszókezelésre, az Encryptr a SpiderOak felhőjét használja a több eszköz szinkronizálásához. A bejegyzései nem korlátozottak, mint a McAfee True Key vagy a Kaspersky Password Manager esetében. 

Mint azok a műszakiak, akik számtalan ingyenes eszközt láttak valamiféle fogással, az Encryptr túl jónak tűnik, hogy igaz legyen. Ugyanakkor nem találunk okot a SpiderOak iránti bizalom elmulasztására. 

A vállalkozás online biztonsági mentési része a biztonság és a magánélet tökéletes pontjait szerezte. Tekintettel arra, hogy az Encryptr ugyanazokkal a házirendekkel és biztonsági előírásokkal rendelkezik, mint a biztonsági mentési szolgáltatás, nem kell sokkal aggódnunk. 

Nem mentes az aggodalomtól

A tudásbázis „Encryptr árazása” című cikke alatt a SpiderOak azt mondja, hogy a szolgáltatást „a jelenlegi formában kínálják, anélkül hogy garantálnánk egy adott életciklusot, vagy a folyamatos fejlesztést vagy támogatást”, és ezért ingyenesen kínálják.. 

A támogatás szempontjából a SpiderOak lépést tartott az Encryptr-rel, így nincs aggodalmunk. A jelszókezelővel kapcsolatos információk azonban ritkák. 

A SpiderOak az Encryptr felé fenntartott jellege azt jelenti, hogy kevés a biztonsági információ vagy a termékkel kapcsolatos közvetlen támogatás módja. Annak ellenére, hogy az Encryptr-et ebben a kérdésben nehéz kritizálni, az a tény, hogy más ingyenes jelszókezelők többet kínálnak a dokumentáció és támogatás szempontjából.. 

Tetszik, hogy a Encryptr ingyenes, tegyük világossá. Ugyanakkor szeretnénk rámutatni a SpiderOak által az Encryptr mentesítésének folyamatában tett engedményekre is.. 

Felhasználóbarátság

Az Encryptr csak egy oldalt vesz fel a SpiderOak webhelyén. Itt négy gomb található, amelyek a különféle platformok letöltésére vonatkoznak. A nagy letöltés gombra kattintva megjelenik a Linux, a MacOS, a Windows, az Android és az iOS telepítőinek listája.. 

encryptr-letöltések

Ugyanazon operációs rendszer különféle ismétléseihez tartozó különböző verziók hosszú listája helyett a SpiderOak egyetlen telepítőt biztosít az iOS, az Android, a MacOS és a Windows számára. Az Android APK-fájlja szintén elérhető, így telepítheti a Encryptr-t törött eszközökre, valamint olyan Android-eszközökre, amelyek nem férnek hozzá a Google Play Áruházhoz. 

A telepítés csatolás nélkül indult el, bár a telepítő nem kérdezi, hogy elindítja-e az alkalmazást, miután kész. Az asztali ikon használatával a Encryptr elindul és megkérdezi, hogy jelentkezzen be. Ha új vagy, akkor kattintson az „új a Encryptrbe” linkre, hogy közvetlenül az alkalmazásban hozzon létre egy fiókot.. 

encryptr-create-fiókot

Az Encryptr használata

A regisztráció és bejelentkezés után az Encryptr megnyitja az „egyszerű jelszókezelés” igényét, és az első benyomásoktól kezdve egyetértünk. Csak két gomb található az alkalmazásban, az egyik a beállításokhoz, a másik a bejegyzésekhez. 

encryptr-start-up

Kezdjük a beállításokkal, mert meglepően egyszerûbb a kettõ közül. A beállítások menüben a fő jelszó csak megváltoztatható. Egyébként visszajelzést küldhet közvetlenül az alkalmazáson keresztül, ahol egy rövid kérdőív segítségével értékeli tapasztalatait. Önmagában nem támogatja, de a kérdéseket a megjegyzés szakaszban hagyhatja. 

encryptr-feedback

A bejegyzések hozzáadásával elindíthatja a jelszó-tároló kitöltését a jobb felső sarokban található „plusz” ikon használatával. Az Encryptr csak háromféle beviteltípust támogat: jelszavak, hitelkártyák és az „általános”. Az utolsó bármit felhasználhat. 

Az Encryptr azonban csak a címkék mezőit, néhány általános szöveget és megjegyzéseket szolgáltat, ami azt jelenti, hogy nem válhat túl kreatív az általános bejegyzésekkel, mint például az 1Password esetében (olvassa el az 1Password áttekintést). 

encryptr-new-jelszó

Új bejegyzések hozzáadása egyszerű, és a szükséges megtalálása sem túl nehéz. A Encryptr hasznos keresősávot biztosít a jelszavak gyors nyomon követéséhez. 

Nincs szűrési lehetőség. Mint az F-Secure Key, az Encryptr néhány bejegyzéskel jól néz ki. Mivel azonban a jelszavak halmozódnak, a szűrési lehetőségek nélkülözhetetlenek, és a Encryptr nem nyújt semmilyen. 

Kereskedelmi funkcionalitás a használhatóság szempontjából

Amint azt a fenti „szolgáltatások” szakaszban megvitattuk, az Encryptr nem kínál sok funkciót a jelszavak tárolása és szinkronizálása mellett. Úgy tűnik, hogy néhány tervezési döntés túl nagy hangsúlyt fektetett a használhatóságra, és a folyamat során feláldozta a funkcionalitást. Bizonyos összefüggésekben a fenti néhány bekezdés mindent leír, amire az Encryptr képes.

encryptr-interfész

Nincs böngésző-kiterjesztés, az automatikus kitöltés nem lehetséges, és az egyedi bejegyzéseket sem tudja tárolni. Az Encryptr rendelkezik jelszógenerátorral, de még a saját jelszógenerátorunknak is több lehetősége van. Nem hozhat létre jelszót repülés közben, és nem állíthatja be, hogy hány karakterrel rendelkezik. Inkább az Encryptr automatikusan generál egy jelszót, amikor új bejegyzést hoz létre. 

Noha értékeljük a felhasználóbarát környezet iránti elkötelezettségét és az a tény, hogy az Encryptr ingyenes, nem tagadhatjuk, hogy az alkalmazás milyen kevés feladatot kínál. Persze, képes tárolni és szinkronizálni a jelszavait, de rengeteg más lehetőség is van, amelyek ezt és még többet is ingyen végeznek.

Biztonság

A SpiderOak egy biztonsági mentési szolgáltatás, és egyértelmű, hogy a vállalat a Encryptr felett fókuszál. A dokumentálásnak egyetlen eleme sem vonatkozik közvetlenül a Encryptrre. A SpiderOaknak azonban több technikai dokumentuma van arról, hogy a felhő hogyan működik, hogyan hitelesített és hogyan biztonságos az adat. Ezzel elképzelést kaphatunk arról, hogy mennyire biztonságos az Encryptr. 

Kezdjük a hitelesítéssel. Az Encryptr nulla tudással rendelkező jelszókezelő, és ennek nem szabad meglepődnie, tekintve, hogy a SpiderOak ONE a magánélet védelmében szinte tökéletes pontszámot szerzett áttekintésünkben. A jelszavától kezdve kivágott és sózott PBKDF2 és SHA-256 használatával. Az ebből a funkcióból előállított kulcs az adatok titkosításához használható az AES-256 segítségével. 

Ahogy a titkosítási leírásunkból elolvashatja, az AES-256 éppen a legjobb dolgokról szól. Az Encryptr modellje hasonló a sok jelszókezelőhöz, azaz a jelszó kivonatolt és sózott eredményét használja a hitelesítéshez és az AES-kulcs kezeléséhez.. 

Mindez helyben is történik, azaz a SpiderOak vagy bárki, aki hozzáfér a felhőhöz, nem tudja visszafejteni a jelszavait. 

Az online biztonsági mentés előnyei 

A legtöbb jelszókezelőnél a biztonsági információkat névértéken kell figyelembe vennünk. Néhány szolgáltatás, például a Dashlane, részletes biztonsági leírást nyújt, így áttekinthetjük a műszaki részleteket. A biztonságot azonban a legtöbb esetben a bullet-pontok marketingjére kell csökkenteni.

Vállalati online biztonsági mentési szolgáltatásként a SpiderOak már rengeteg technikai információval rendelkezik. Annak ellenére, hogy nincs egy közvetlenül a Encryptrhez kapcsolódó dokumentum, négy dokumentum található a SpiderOak felhőjével, kulcskezelésével és az adatok biztonságos tárolásával kapcsolatban. Emiatt jó képet kaphatunk arról, hogyan működik az Encryptr. 

Ezenkívül az Encryptr nyílt forráskódú. A KeePass-hoz hasonlóan a GitHubon is megnézheti a forráskódot, hogy nem csak módosítsa a program működését, hanem hogy megnézze a műszaki szintű működését is.. 

Könnyű megkérdőjelezni a Encryptr adatait, tekintve, hogy manapság milyen adatokkal tudnak éhezni a cégek (erről olvassa el az Avast beszámolót). Úgy tűnik azonban, hogy a SpiderOak valóban jó szándékból kínál az Encryptr-t. A biztonság szempontjából nem találunk semmit, amely ellentétesen szól.

Támogatás

Amint a fenti „árképzés” szakaszban megismertük, a SpiderOak gyakorlati megközelítést alkalmaz az Encryptr felé, és ez támogatást is jelent. A tudásbázis egy része a Encryptr-nek szentelt, de ott nem talál hasznos válaszokat. Ha segítségre van szüksége, felveheti a kapcsolatot a SpiderOak-nal, és remélheti a választ, vagy a Google kérdését. 

A „tudásbázisnak” hét cikke van, egy letöltési oldal és egy kezdési útmutató. A „cikkek” megnevezése azonban kissé nagylelkű. A SpiderOak pontosan egy bekezdést szentelt a hét bejegyzés mindegyikének, amelyek legtöbbje olyan funkciókról szól, amelyekkel a fejlesztői csapat dolgozik. 

encryptr-gyik

Ismét bizonytalan helyzetben vagyunk, ahol nem hibázhatunk az Encryptrhez, mert nos, ez ingyenes. A SpiderOak-nak semmiképpen sem kötelessége, hogy az önsegítő erőforrásainál többet kínáljon, mint amennyit jelenleg kínál. Szabványaink szerint azonban a Encryptr túl kevés feladatot nyújt a csináld magadnak, amit tovább súlyosbít, hogy nem kap közvetlen támogatást. 

A Encryptr jelenlegi formájában „folyamatos fejlesztés vagy támogatás” nélkül kerül felkínálásra. Kérést nyújthat be a SpiderOak támogatási központján keresztül, vagy szolgáltatási kérelmet nyújthat be a Encryptr alkalmazáson keresztül. A SpiderOak azonban világossá teszi, hogy nem válaszol a támogatási kérdésekre. 

encryptr-contact-oldal

Az ítélet

A Encryptr jó eszköz arra, ami ez: a csupasz csontú jelszókezelő, amely titkosítja a jelszavait és a hitelkártyáit. Van azonban rengeteg jobb lehetőség a piacon, még ingyen. 

Úgy tűnik, hogy a SpiderOak nagyon kevés erőforrást helyezett a Encryptrbe, és a felkínált ár miatt ez rendben van. Noha nem elítéljük a SpiderOak azon döntését, hogy az Encryptr-t ingyenes, önálló termékgé teszi, számunkra nem jelenti azt.. 

Mit gondolsz az Encryptrről? Letölti és elkészíti? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me