RoboForm áttekintés – Frissítve 2020

RoboForm áttekintés

A RoboForm egy olcsó jelszókezelő, amely rengeteg lehetőséget kínál az emberek számára, akik meg akarják változtatni őket. A kezelőfelület azonban nem mindenki számára elérhető, ahogyan az a teljes RoboForm áttekintésünkben olvasható.


RoboForm-oszlop-szerkesztő

RoboForm-szerkesztő

RoboForm-kereső

RoboForm-biztonsági központ

RoboForm-beállítások

Előző

Következő

A RoboForm folyamatosan kérdőjelezi meg a legjobb jelszókezelő útmutatót, alacsony áron és olyan szolgáltatásokkal, amelyeket még soha nem látottunk. Ennek ellenére van néhány kérdése a használhatósággal kapcsolatban. Ha hajlandó átnézni a kissé keltezett felületet, megtalálja az egyik legrugalmasabb jelszókezelőt. 

Ebben a RoboForm-beszámolóban egy licenc megvásárlása után mélyebben belemerülünk a szolgáltatásba. A RoboForm bejelentkezéstől kezdve a jelszavak importálásáig áttekintjük tapasztalataink felhasználhatóságát, funkcióit, biztonságát és még sok minden mást, mielőtt ítéletünket megtennénk.. 

Rövid válaszként a RoboForm az egyik jobb lehetőség. A biztonság és a szolgáltatások két erős pontja, bár a felhasználói felület nem mindenki csésze tea lesz. Szerencsére nem kell kifejeznünk. Nagylelkű ingyenes tervvel és a 30 napos visszatérítési politikával nincs ok arra, hogy ne dobja a RoboFormot. 

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a RoboForm-hoz

Jellemzők

A RoboFormnak nagyon sok tulajdonsága van, bár ezek közül sok előbb nem tűnik nyilvánvalóvá. Az energiafelhasználók kihasználhatják a RoboForm számos beállítását, amelyek rendkívül rugalmas élményt nyújtanak. Mindaddig, amíg hajlandó átélni az alkalmazások tetszés szerinti konfigurálásának nehézségeit, a RoboForm az egyik legszorosabb jelszókezelő. 

Különösen két vonás van, amelyek egyértelműen hangsúlyozzák ezt az ötletet. Az első a keresés. Valójában testreszabhatja, hogy a RoboForm miként reagál a keresési mezőbe beírt kifejezésekre. A funkciógombok leképezésekor automatikusan elindíthatja a keresést a választott keresőmotorjában a megadott kifejezés használatával. 

RoboForm-kereső

Az alkalmazások közötti keverés sem ér véget. A RoboForm támogatja a Windows-alkalmazások automatikus kitöltését, még az ingyenes csomagban is. Érdemes megjegyezni, hogy az automatikus kitöltés kifejezetten a Windows alkalmazásokra vonatkozik, nem csak a Windows rendszeren futó alkalmazásokra. 

A szokásos szolgáltatások kibővítése offline hozzáférést jelent. A Steganos jelszókezelővel ellentétben, amely offline állapotba kényszeríti Önt, a RoboForm lehetőséget biztosít Önnek. Bár a titkosítás helyileg történik, függetlenül attól, hogy milyen döntést hoz, dönthet úgy, hogy a titkosított tároló szinkronizál-e a RoboForm szervereivel, vagy helyi marad-e.

Új funkciók a RoboForm 8-ban

A RoboForm legújabb verziója maroknyi új funkcióval bővítette a RoboForm 7 szolgáltatáslistáját az ingyenes csomagba. Nagyon sok apró változás történik, mind a felhasználói felületen, mind az általános használhatóságban. A 8. verzió azonban rengeteg további funkcióval rendelkezik. 

A legfontosabb új funkció a biztonságos megosztás. A Mindenhol terv előfizetői titkosított kapcsolaton keresztül megoszthatják az egyes bejegyzéseket és a teljes mappákat. 

Megadhatja a sürgősségi hozzáférés kedvezményezettjeit is, akik hozzáférhetnek a fiókjához, ha Ön ki van zárva. Mindkét szolgáltatáshoz a címzettnek csak egy ingyenes RoboForm-fiókra van szüksége. 

Kedvenc új funkciónk a biztonsági központ, amely jelszó-ellenőrzést biztosít minden fiókjához. Az asztali alkalmazásban a RoboForm az Ön által tárolt hitelesítő adatok alapján általános biztonsági pontszámot fog kapni. Ezenkívül a biztonsági központ megmutatja, hány éves a jelszavak, és van-e újrafelhasznált jelszava. 

RoboForm-biztonsági központ

A RoboFrom szolgáltatások áttekintése

RoboForm logówww.roboform.com

199 havonta kezdődik minden hónapban

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A RoboForm az egyik legolcsóbb jelszókezelő, kiváló ajánlatokat kínálva magánszemélyeknek és családoknak egyaránt. A RoboForm fókuszában azonban kismértékű a hangsúly. Bár rendelkezésre áll egy üzleti terv, az ár gyorsan összeadódik, és ez kevéssé akadályozza a harmadik fél általi integrációt. 

Általános megjegyzés: a RoboForm előfizetéseket kínál egy, három és öt évre, függetlenül attól, hogy melyik tervet választja. Vannak engedmények, minél hosszabb ideig jár. Például, ha öt évre vásárolja a Mindenhol tervet, akkor 16 százalékos kedvezményt kínál, havonta kicsit több, mint 1,50 dollárra.. 

A fenti táblázat ára az, ha egy évet vásárol, de még akkor is a RoboForm olcsó. Az Anywhere terv csak félénk, havonta 2 dollárba kerül, ezzel szégyentelve Dashlane 5 dollár havi árfolyamát (olvassa el a Dashlane áttekintésünket). 

A Családterv kiváló ár-érték arányt kínál, öt Everywhere licencgel, kevesebb, mint 4 dollárért havonta (ez még olcsóbb, mint az 1Password). Valójában a Családterv bólintást kapott a legjobb jelszókezelőnek a családok számára című útmutatónkban.

A RoboForm Free boncolása

A RoboForm Free a csillaggyermek a legtöbb felhasználó számára, ugyanakkor korlátlan jelszó tárolást, többplatformos támogatást és a RoboForm biztonsági központját kínál ingyenesen. Ennek ellenére hátulra került a LastPass a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónkban. A RoboForm ingyenes tervében sajnos nincs több eszköz szinkronizálása. Mégis érdemes megnézni. A RoboForm nem korlátozza bejegyzését a dolgok szabad végén, ellentétben a True Key-rel, amelyről a True Key áttekintésünkben megismerkedhet. Ezenkívül támogatja az Android és az iOS rendszereket, így kiváló választás a jelszavak mobiltelefonon történő védelmére. Tudjon meg többet erről az iOS útmutató legjobb jelszókezelőjében.

Finomságok a RoboForm mindenütt

Noha az ingyenes csomag vonzó, a RoboForm néhány extrát tartalmaz a fizetett Mindenhol előfizetésében. A legfontosabb kiegészítés a több eszköz szinkronizálása. A RoboForm kiszolgálói segítségével bármilyen eszközön hozzáférhet a titkosított tárolóhoz, feltéve, hogy emlékszik a fő jelszavára. A szinkronizálás a titkosított tároló biztonsági mentését is szolgálja. 

Az életminőség néhány javulása szintén jelen van, ezek közül a legjelentősebb az internetes hozzáférés. Ahelyett, hogy a Chrome-bővítményt kellene használnia, bármilyen webböngészőből bejelentkezhet és hozzáférhet RoboForm-fiókjához. A Mindenhol terv támogatja a két tényezővel történő hitelesítést, egy biztonsági réteg hozzáadásával az online hozzáféréshez.

Annak ellenére, hogy ingyenes tervet kínál, a RoboForm 30 napos visszatérítési politikával is rendelkezik a Mindenhol tervhez. Mindaddig, amíg az első 30 napon belül lemond, a teljes előfizetés visszatérítésre kerül, függetlenül attól, hogy melyik időtartamot vásárolja. Ennek ellenére az ingyenes terv a RoboForm bárhol ingyenes próbaverziója helyett szolgál. 

Felhasználóbarátság

A RoboForm egy egyszerű telepítési folyamatot és rengeteg rugalmasságot mutat be, amely más bajnokságkezelő alkalmazásokhoz képest saját bajnokságba helyezi. Ezek a lehetőségek azonban néha eltávolítják az általános felhasználói élményt. Noha nem nehéz használni, a RoboForm küzd a nagyméretű jelszó tárolók könnyen emészthető módon történő bemutatásával.

A Roboform 8 telepítése

Ha Ön egy szabad tervvel foglalkozik, vagy legalább kipróbálja, akkor kevés gond van a beállítással. A kezdőlapon csak annyit kell tennie, hogy kattintson a „Szerezd meg a RoboFormot” gombra. Nincs olyan regisztrációs oldal vagy bosszantó megerősítés, amellyel foglalkozna. Inkább az operációs rendszer legújabb letöltése azonnal megkezdődik. 

RoboForm-honlap

A telepítő jobban bevonódik, de jó módon. A helyi alkalmazás beállításain túl a telepítő engedélyezheti a kiterjesztést az Ön által választott Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox és Opera számára. Azt is választhatja, hogy a RoboForm kitöltse és mentse a mezőket a Windows alkalmazásokból.  

További testreszabási lehetőségeket talál a bejelentkezési adatok mentésekor, amelyet a legtöbb jelszókezelő nem engedélyezett. Más eszközökkel összehasonlítva ezek a speciális beállítások olyan egyszerűeknek tűnnek, bár ritkán látjuk őket. Ha lehetővé teszi, hogy megváltoztassa őket a telepítés során, az indulás folyamata sokkal folyékonyabb lesz. 

A RoboForm szerkesztő

A RoboForm szerkesztő a helyi csomópont, amelyet jelszavak kezelésére használ. A programnak azonban van néhány problémája. Noha esztétikai szempontból nem eredendően kelt, a felhasználhatóság gyenge. A RoboForm egy Windows-esque mappahierarchiát használ, amely a bejelentkezéseket kellemetlen módon mutatja be. 

RoboForm-szerkesztő

Mappák szerint rendezheti, de ha egy böngészőből importál, akkor minden egy oldalra kerül. Noha a RoboForm szerkesztő használhatóság szempontjából lassan esik a többi jelszókezelőhöz képest, kiváló lehetőségeket kínál. 

A megjelenés nem csak a RoboForm közös a Windows Intézővel. A RoboForm olyan dolgokat is végezhet, mint például a szerkesztő több ablakának egyszerre kezelése, amit más jelszókezelők nem tudnak megtenni. Azt is testreszabhatja, hogy mely mezők jelenjenek meg a fő nézetben, lehetővé téve az alapértelmezés szerint ott lévő rendetlenség néhány részének megtisztítását.. 

RoboForm-oszlop-szerkesztő

A beállítások átmásolása még több lehetőséget kínál. A RoboForm granulált irányítást biztosít szinte mindent felett. Az automatikus kitöltés és az automatikus mentés működésének testreszabása mellett programozhat gyorsbillentyűket és testreszabhatja a keresési lista műveleteit a beállítások menüben. A testreszabhatóság ezen szintjét a többi jelszókezelő alkalmazás páratlanul felülmúlja. 

RoboForm-beállítások

A RoboForm használata a Chrome-hoz

A RoboForm Chrome kiterjesztése kissé zavar. A felszínen rendben van, bemutatva néhány kategóriát, néhány lehetőséget és a biztonsági központot. A jelszavak listájának megnyitása azonban szó szerint mindent megmutat, kibővítve a kiterjesztés szerény méretét, hogy kitöltse a teljes böngészőablakot. 

RoboForm-króm-extension-expandált

Röviden: ne várja el, hogy a bejegyzéseket a Chrome alkalmazásban rendezi. Valójában ott van az automatikus kitöltéshez, a szinkronizáláshoz és a jelszavak előállításához. A jelszógenerátor érdekes eszköz, amely megnyit egy második ablakot az új jelszóval, és lehetővé teszi, hogy húzza és dobja le. 

RoboForm-jelszó generátor

A Chrome kiterjesztés és a Windows alkalmazás között a RoboForm kissé megrázkódott. Részben keltezett, másokban modern, a RoboForm kitűnő lehetőségekkel és testreszabhatósággal, bár nem mindig nyújtja az információkat a legjobb módon. Ez nem a legrosszabb felhasználói élmény, mint amilyen volt – olvassa el a LogMeOnce véleményt erről -, de ez messze nem a legjobb.

Biztonság

A RoboForm szerencsére biztonsági fehér könyvet kínál, amely részletezi biztonsági struktúrájának összes bonyolult részét. Minden olyan, amilyennek lennie kell, amikor a RoboForm az AES-256-at használja a teljes tároló szimmetrikus titkosításához (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). 

Ahelyett, hogy fájlokat külön-külön titkosítana, mint például néhány titkosító szoftver, az egész tárolót egyetlen AES-256 kulcs mögé zárja. Ezt a kulcsot a fő jelszóból állítja elő, amelyhez a RoboFormnak legalább nyolc karakter hosszúnak kell lennie, legalább négy nem numerikus karakterrel. 

A RoboForm azonban soha nem látja ezt a fő jelszót. A kulcsot inkább a PBKDF2 segítségével állítják elő, SHA-256 kivonat-funkcióval és 32 bájtos sóval. Az eredmény felhasználja a fiók hitelesítését. 

Ha ez neked zavargás, ossza le. A hash egyirányú algoritmus, amelyet nem lehet visszafejteni. A RoboForm lényegében véletlenszerű karaktereket lát, amelyeket egy adatbázishoz igazítanak a fiókod hitelesítéséhez. A fő jelszavát senki más nem látja, csak Ön.

Hacked-e a RoboForm?

Nem, a RoboFormot még nem támadták meg, ami friss levegőt jelent a versenytársak, Abine Blur és a LastPass összehasonlításában (olvassa el a Blur áttekintésünket). Ahelyett, hogy elrejtett volna a kérdéstől, a RoboForm nyíltan foglalkozik vele. Válaszat találhat arra, hogy mi történik, ha a RoboFormot feltörték közvetlenül a biztonsági oldalán, valamint egy interjúban a RoboForm marketing igazgatójával, 2011-ben. 

Az interjú óta kilenc év alatt sok minden megváltozott, de az egyik alapfogalom változatlan marad. Noha a RoboForm több eszköz szinkronizálását kínálja – lehetővé téve információk gyűjtését a RoboForm felhőéből – ez nem szükséges. A Sticky Password-hoz hasonlóan a RoboForm offline hozzáférést biztosít a jelszavaihoz. 

Mivel minden helyben van titkosítva, továbbra is védett vagy. A titkosított adatbázis kiszolgálóra küldésének folyamata azonban megszakadt, ami a legnagyobb veszélyt jelenti a jelszókezelőkre.

Támogatás

A RoboForm éjjel-nappal ingyenes támogatást kínál, bármikor válaszol a kérésekre, függetlenül attól, hogy napközben van-e, bár mindenütt az előfizetők elsőbbséget élveznek az ingyenes előfizetőkkel szemben, amikor e-maileket kapnak. A fizető tagok szintén hozzáférhetnek chat-támogatáshoz, de ez hétfőtől péntekig munkaidőben korlátozódik. 

Szerencsére sok választ találhat a tudásbázisban. Mint a helyi alkalmazás, a tudásbázis a jó és a rossz elemek összetörése is. Az arc vonzó, mivel a RoboForm cikkeket könnyen emészthető részekre állít fel. Ha egy szakaszra kattint, egyszerűen megjelenik a témák listája. 

RoboForm-tudásbázis

Hasonlóképpen, a felhasználói kézikönyvet, amely mindent tartalmaz az alkalmazásról, egyetlen oldalra dobják. Ezek az önsegítő erőforrások jók, sok részletet és képernyőképeket tartalmaznak. Ugyanakkor, hasonlóan a RoboForm más eszközeinek, a bemutatás jobb is lehet.

Az ítélet

A RoboForm Mindenhol érdemes előfizetés, még akkor is, ha az ingyenes verzió első pillantásra vonzóbb. A RoboForm kevesebb, mint a verseny ellen, lábujjak és lábujjak a funkciókon, bár az interfész némi finomítást igénybe vehet. A keltetett megjelenésen túl a RoboForm lenyűgöző néhány egyedi eszközzel és végtelen testreszabással. 

Mit gondolsz a RoboFormról? Fogsz venni egy ingyenes forgatási tervet? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk, hogyan működik, és mint mindig, köszönjük az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map