RememBear áttekintés – frissítve 2020-ig

RememBear Review

A RememBear, az azonos csapat terméke az TunnelBear VPN mögött, egy tisztességes jelszókezelő, szilárd ingyenes tervvel. A versenytársakhoz viszonyítva azonban kissé elmarad a funkciók elején, amint az a RememBear teljes ismertetőjéből olvasható.


remembear-eredmények

remembear-alkalmazás

remembear-create-bejegyzés

remembear-download-oldal

remembear-beállítások

Előző

Következő

A RememBear egy olyan jelszókezelő, amely ugyanabból a cégből származik, az TunnelBear VPN mögött. Amint az TunnelBear áttekintésből elolvashatja, ez a szolgáltatás könnyen használható, bár maroknyi kérdéssel jár, beleértve a streaming-et, a szerver helyét és a sebességet. Ebben a RememBear beszámolóban megvizsgáljuk, vajon érdemes-e egy vállalat jelszókezelő alkalmazásának megrongálása. 

A RememBear nagyrészt méltó kiegészítés a jelszókezelő piacnak. Bár hiányzik a szolgáltatás, elérhető egy tisztességes ingyenes csomag, valamint minden alapvető fontosságú elem, amelyet elvárhatott tőle a többi jelszókezelőtől. Ezek között van egy jelszógenerátor és egy böngésző kiterjesztés. 

A RememBear azonban továbbra sem felel meg a legjobb jelszókezelő listánknak. Noha tetszik a két tényezőjű hitelesítési lehetőségek és a tartalék készlet hozzáadása a fiók helyreállításához, túl kevés hús van a közmondásos csontokban. A hitelesítő adatok alapkezelését figyelembe veszik, de nem sok más. 

Nem is beszélve a RememBear anyavállalatáról, a McAfee-ről, amelynek vannak bizonyos problémái, amint azt a McAfee Total Protection írásainkban láthatjuk. Ennek ellenére az TunnelBear továbbra is ugyanazzal a csapattal működik, és a RememBear által elmondható eredmények szerint ez jó dolog. Noha nem rendelkezik funkciókkal, a RememBear egyszerűsített jelszókezelést kínál egy szilárd, ingyenes tervvel a rendszerindításhoz.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a RememBear-hez

Jellemzők

A RememBear egy nagyon könnyen használható alkalmazás, de egyértelmű, hogy a tervezési folyamat valahol a használhatóságot részesítették előnyben a funkciókkal szemben. Az alkalmazás csak a legalapvetőbb jelszókezelést kínálja, kitölti bejelentkezéseit a webhelyeken, és adatait védett tárolóban tárolja. Egyéb olyan szolgáltatások, amelyek közönségesek olyan szolgáltatásokkal, mint a Zoho Vault, nem szerepelnek az asztalon.

Rengeteg DNS-t oszt meg egy másik VPN-alapú jelszó-kezelővel, a NordPass-nal. A Barebones tárolás a játék neve, korlátozott beviteli típusokkal és néhány lehetőséggel a bejegyzéshez. Annak ellenére, hogy kiválóan használható a használhatóságra, a szolgáltatások hiánya problémát jelent ebben a szakaszban. 

2FA kódok, hitelkártyák és biztonságos jegyzetek

Először kezdjük a bejegyzés típusaival. A RememBear támogatja a bejelentkezést, a hitelkártyákat és a biztonságos jegyzeteket, bár semmi más. Ezen elemek mindegyikének megvan a saját szakasza az irányítópulton, de kevés keveredés van közöttük. Például nem csatolhat hitelkártyát egy adott bejelentkezéshez vagy feltölthet dokumentumokat egy bejegyzéshez. 

remembear-create-bejegyzés

A mezőket sem testreszabhatja úgy, ahogyan az 1Password. Amit lát, amit kap, és az egyes új bejegyzésekkel kapcsolatos kis megjegyzés szakaszon kívül nem adhat hozzá további információkat. Ennek ellenére van egy egyedi szolgáltatás a bejelentkezéshez.  

Ha van statikus két tényezőjű hitelesítési kód vagy 2FA QR-kód, amelyet a legjobb 2FA-alkalmazások látnak, tárolhatja a jelszavával együtt. Nagyon tetszik ez a szolgáltatás. Ezzel nem kell a mobil eszközön keresztül haladnia a push értesítés jóváhagyásához vagy az e-mailben való kódoláshoz. Ehelyett a folyamat az Ön számára történik. 

RememBear „Speciális” szolgáltatások

A RememBear a szokásos funkciók széles skáláját kínálja, beleértve a több eszköz szinkronizálását a fizetett csomagban, a boltozat biztonsági mentését és a hitelkártya-adatok automatikus kitöltését. Bármelyik speciális szolgáltatás hiányzik. Például a megosztás nem kérdéses. Nem létezik semmilyen több felhasználós terv.

Nyilvánvaló, hogy a RememBear elsősorban a személyes jelszókezelőre, a másodikra ​​pedig minden másra összpontosított. Több mint két évvel az indulás után csalódott vagyunk, hogy a csapat még nem adott meg új funkciókat. Bár megértjük az ésszerű megközelítést, a RememBear elfogadhatatlanná teszi a kért áron a funkcionalitás hiányát.

A RememBear szolgáltatások áttekintése

RememBear logówww.remembear.com

300 havonta kezdődik, minden tervben

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A RememBear meglehetősen olcsó, prémium tagságát körülbelül 3 dollárért kínálja, ha egy évet előre vásárol. Bár nem rossz árfolyam, olcsóbb lehetőségeket láttunk, amelyeknek többsége több funkcióval rendelkezik (olvassa el a Keeper áttekintését egy példánkban és a Dashlane vs Keeper darabot). Ennek ellenére a RememBear korlátlan ingyenes csomagja érdemes a pillantásra.

A fizetett tervektől kezdve választhat egy havi vagy éves számlázási ciklust, bár egy éves feliratkozás felére csökkenti az árat. 

Túl magas a havi 6 dollár fizetése a dolgok havi végén, még olyan drága jelszóalkalmazások esetén is, mint például a Dashlane, a jel alatt maradnak (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket). Van néhány drágább lehetőség, mint például az Abine Blur, de a havi ráta továbbra is magasabb, mint a legtöbb, különös tekintettel az 1Password alacsony árára (olvassa el a Dashlane vs. 1Password összehasonlítást)

A dolgok éves végén a RememBear inkább összhangban áll más jelszókezelőkkel, bár olcsóbb lehetőségek vannak (a RoboForm és a Sticky Password jut eszembe). 

A probléma itt nem az ár, hanem az árért kínált szolgáltatások. Amint azt az utolsó szakaszban tárgyaltuk, a RememBear nem kínál túl sokot az alapvető jelszókezelésen kívül, ami miatt az arány kissé túl magasnak tűnik. 

Ragasztás a RememBear Free használatával

Szerencsére rendelkezésre áll egy ingyenes terv. Noha nem olyan jó, mint a legjobb ingyenes jelszókezelőnk, a LastPass, a RememBear Free még mindig jobb, mint mondjuk a McAfee True Key (olvassa el a True Key beszámolónkat). Egy eszközre korlátozódik, a biztonsági mentés és a szinkronizálás a Premium csomag számára van fenntartva, de annyi bejegyzést tárolhat, amennyit csak akar.

A legtöbb más ingyenes jelszókezelőhöz hasonlóan, a RememBear ajánlata inkább próbaverzió, mint teljes jelszókezelő. Persze, elegendő a jelszavak eléréséhez az asztalon. A telefonok, táblagépek és laptopok között azonban kötelező hozzáférni a jelszavaihoz több eszközön keresztül. 

Úgy tűnik, hogy az ingyenes terv helyettesíti a visszatérítési politikát. Nem találtunk említést a visszatérítési politikáról a RememBear szolgáltatási feltételeiben vagy annak weboldalán, egy támogatási cikk mellett, amely a havi és az éves számlázásra való áttérésről beszélt. Ha érdekli a RememBear felvétele, először kezdje el az ingyenes tervvel. 

Az ingyenes felhasználók 30 napig is használhatják a prémiumot. Bár egy hónap után elveszíti a hozzáférést a több eszköz szinkronizálásához, továbbra is láthatja az előfizetés által kínált mindent, amikor először feliratkozik. A RememBear e-mail címét azonban fájlban tárolja, így nem tudja folyamatosan kihasználni az ingyenes próbaverzió előnyeit.

Felhasználóbarátság

Nem meglepő, hogy a RememBear könnyen kezelhető. A regisztráció előtt le kell töltenie a helyi alkalmazást és a böngésző kiterjesztést. A folyamat elég egyszerű: a RememBear elindítja a letöltési oldalt az összes telepítőjével, miután a weboldalon a nagy kék „letöltés” ​​gombra kattintott..

remembear-download-oldal

A telepítés akadály nélkül indult el, és néhány percen belül felkészültünk és futottunk. Ha még nem rendelkezik fiókkal, létrehozhat egyet az alkalmazásban, ám vegye figyelembe, hogy a RememBear nem osztja meg az TunnelBear-fiókját és jelszavát. Ha elkészült, megkapja a RememBear biztonsági mentési készletét, amelyről bővebben az alábbi „biztonság” szakaszban fogunk beszélni..

remembear-sign-up

Amint ez megtörtént, importálhatja a jelszavait. Tetszik, hogy a RememBear kéri, hogy tegye ezt meg az alkalmazás megnyitása előtt. Sőt, még inkább, hogy a RememBear támogatja az importálást a böngészőkből. Ha a RememBear az első használt jelszókezelő, akkor mindent eltávolíthat a Chrome által összegyűjtött adatokból, és hozzáadhatja titkosított tárolójához.. 

remembear-import

RememBear Windows rendszeren

A telepítés végén a rendszer felkéri a böngésző kiterjesztésének telepítésére, amelyhez egy perc alatt eljutunk. Utána azonban a helyi alkalmazás elindul. A RememBear elindítja Önt az eredmények listáján, kezdve egy biztonságos jegyzet hozzáadásával és a barátokkal való megosztással az tasklisten. Ezek azonban nem csupán egyszerű beállítási lépések. 

Ha bármelyik öt teljesítést teljesítesz, a RememBear 6 dollárt kap az előfizetésért. A legtöbb feladat a fiók biztonságára is összpontosít, ahelyett, hogy tweetelt vagy halálra emlékeztetőt kérne tőle.

remembear-eredmények

A Windows alkalmazás alapvető, megjeleníti a bejelentkezéseket, a jegyzeteket és a hitelkártyákat, de nem sok más. A RememBear egyszerűsített megközelítése átveszi az alkalmazás tervezését, jobb és rosszabb szempontból. Egyrészt a körülkerülés egyszerű, jól felcímkézett fülekkel és rengeteg hely van a bejegyzések között. 

remembear-alkalmazás

Másrészt azonban nincsenek szervezési lehetőségek. Rendezés szerint végezhet név szerint és a „nemrégiben frissített” szerint, de nincs címke vagy mapparendszer. Vannak furcsa alapértelmezett beállítások is. Például a RememBear alapértelmezés szerint kilenc óra elteltével zárolódik, aminek nincs sok értelme. 

remembear-beállítások

A RememBear böngésző bővítményeinek használata

Még a helyi alkalmazás alapvető szintjén sem fog sok időt tölteni vele. Ehelyett inkább a böngészőbővítménnyel fog kölcsönhatásba lépni, amely elérhető a Chrome, a Firefox és a Safari számára, bár sajnos nem az Opera (olvassa el az Opera áttekintését). A kiterjesztés egyszerű, megjeleníti a bejelentkezést bármilyen URL-jén, amelyen éppen van, és az egyéb tárolóelemeinek listáját. 

remembear-böngésző kiterjesztés

Az automatikus kitöltés jól működött a tesztelés során, amikor a RememBear segítőkészen adta meg a jelszógenerátort a kitöltési párbeszédpanelben. Magában a bővítményben nem található sok lehetőség, kivéve egy hasznos „Automatikus kitöltési probléma jelentése” gombot. Ha rákattint, a RememBear jelentést készít a meglátogatott webhely alapján, és automatikusan elküldi azt. 

remembear-automatikus kitöltés-probléma

Fiók kezelése

Fiókját úgy kezelheti, ha bejelentkezik a RememBear webhelyre, bár fontos, hogy a helyi alkalmazás és a böngésző kiterjesztése telepítve legyen. Mivel a hitelesítését ezek az eszközök menti, szüksége lesz rájuk az online bejelentkezéshez. Nem kell megadnia az e-mail címét vagy a fő jelszavát. 

remembear-online-menedzsment

Az online irányítópult alapvető, amely lehetővé teszi számlájának részleteinek megtekintését és a számlázási információk megváltoztatását. Az egyik egyedi kiegészítés a „magánélet” szakasz. Lehetőség van arra, hogy letölthesse az összes személyes adat másolatát, amelyet a RememBear rendelkezik rólad. Ez a funkció azonban nem működik. 

A RememBear hivatkozással rendelkezik az adatok letöltésének teljes útmutatójára, amely megsérült, valamint egy tippeket a beállítások ellenőrzéséhez az asztali alkalmazásban. Mindkettőt megtettük, és nem találtunk módot az adatok letöltésére. Ez a szolgáltatás nagyszerű lenne, de mint a RememBear sok szempontja, ez inkább fogalom, mint bármi más. 

Biztonság

A RememBear egy ismerős biztonsági architektúrát használ, amely végpontok közötti titkosítást biztosít az AES-256 titkosított tárolójához (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). De nem csak beszélni. A RememBear a Cure53 német kiberbiztonsági cég tanácsát kérte, amely alaposan megvizsgálta a RememBear sebezhetőségét. Ezek az eredmények itt találhatók.

A kicsit több mint két évvel ezelőtt elvégzett teszt egy fő kérdést és néhány kisebb jelentőségű problémát talált. Aggodalomra ad okot, hogy a RememBear hogyan kezelte a legfelső szintű domaineket. Az alkalmazás kitölti a hitelesítő adatait, figyelmen kívül hagyva az első két legfelső szintű domaint, azaz az adathalász programhoz felállított hamis webhely elfoghatja a felhasználónevet. 

Ezt a kérdést, az összes többi, az ellenőrzés során talált kérdéssel a RememBear elindítása előtt kezelték. Ezenkívül a csapat tisztában volt a Cure53 részvételével a fejlesztési folyamatban, és teljes hozzáférést kínál a kódhoz egy nyilvános kiadás előtt. 

Röviden: a RememBear biztonságos, nulla tudással rendelkező modellt kínál remek titkosítással. Ennél is inkább, a biztonsági architektúrát alaposan megvizsgálták a sebezhetőségek szempontjából, ugyanazt a taktikát alkalmazva, mint egy fekete kalapú hacker. Noha általában a biztonsági igényeket névértéken kell felvennünk, a RememBear harmadik fél által végzett ellenőrzést biztosít, hogy biztonságos legyen a használata.

A RememBear biztonsági mentési készlet

Amikor új RememBear fiókot hoz létre, az alkalmazás biztonsági mentési készletet generál. Ez a PDF hasonló az 1Password helyreállítási csomagjához, amely megmutatja bejelentkezési adatait arra az esetre, ha elfelejti. A tartalékkészletnek ugyanakkor van egy új eszközkulcsa és egy QR-kódja a RememBear más platformon történő beállításához. 

remembear-backup-készlet

Az NDK és a QR-kód nélkülözhetetlen a más alkalmazásokkal való bejelentkezéshez. Ahelyett, hogy megkérné a fő jelszavát, a RememBear eszköz alapú hitelesítést használ, vagyis ott van egy lista az eszközökről, amelyekben a RememBear tud megbízni. Az NDK és a QR-kód alapján hitelesíti. 

Éppen így történik, hogy ez a folyamat hihetetlenül egyszerűvé teszi az új eszközök beállítását. Mivel a QR-kód egyedi az Ön számára, egyszerűen beolvashatja azt a fényképezőgépével, amikor beállítja az iOS vagy az Android alkalmazást. Ugyanez vonatkozik az online irányítópultra, amely az asztali alkalmazásban lévő hitelesítő adatok és a böngészőbővítmény kombinációját használja a bejelentkezéshez. 

Támogatás

A RememBear nem kínál sok támogatást, ami kevés meglepetés, mivel megnézem, hogy mennyi lehetőség van az alkalmazásban és a böngészőbővítményekben. A RememBear ismét a használhatóság lehetőségeivel foglalkozik. Van egy rendkívül robusztus tudásbázis, amelyet könnyű megkerülni, de a közvetlen támogatás az e-mailekre korlátozódik. 

Ha be kell szereznie a RememBear-t, akkor van egy kapcsolatfelvételi űrlap, ahol röviden leírhatja a problémát, bár nincs világos támogatási e-mail címe. Röviden leírja a problémát, miután válaszolt néhány alapvető kérdésre, és megadta fiókjának e-mail címét. Van egy 48 órás ablak a válaszra, de amikor elérkeztünk, a csapat pár órán belül visszatért. 

remembear-contact-form

A tudásbázis inkább a GYIK-hoz hasonlít. Öt szakasz van, amelyek mindegyikében található egy rövid kérdéssor és a hozzájuk tartozó válaszok. Noha a témákat alaposan lefedik, hiányzik a kiegészítő támogatási források. Nincsenek képernyőképek vagy video oktatóprogramok, ami a RememBear felhasználó első megközelítése alapján furcsa. 

remembear-tudásbázis

Néhány más kérdést találtunk a tudásbázisban is. Az egyik az „indulás” kategória volt, amely átirányította a „biztonság és adatvédelem” szakaszra, amely csak két cikket tartalmaz. 

Semmi sem jelenti a világ végét senkinek, aki jól ismeri a tech; a tudásbázis zavaróbb, mint az alkalmazás, amely bizonyságot tesz arról, hogy mennyire könnyű használni. Ugyanakkor akadályokat jelenthet az új belépők számára. 

Őszintén szólva, a RememBear mindenkinek ajánlott, ha online biztonságra van szüksége, de nem ismeri az első dolgot a számítógépekkel kapcsolatban (gondolja a szüleid). Ezért jó lenne, ha rendelkeznénk egy kezdési útmutatóval a felhasználók számára, hogy referenciapontjuk legyen a telepítéskor.

Az ítélet

A RememBear kiválóan használható, bár hiányzik a szolgáltatásai. Az alap alkalmazás rendben van, kiváló kitöltési rendszerrel biztosítva a jelszavak, hitelkártyák és jegyzetek kezelését. Ha csak a hitelesített jelszókezelést használja a böngészőben, akkor a RememBear remek választás, különösen ingyenes csomagjával. 

Az energiafelhasználók, vagy bárki, aki jól ismeri a szoftvert, csalódni fog a lehetőségek hiánya miatt. Nincs megosztási támogatás, nincs terv több felhasználó számára, korlátozott szervezési lehetőségek és harmadik fél általi integráció nincs. A kért árért sokkal többet kaphat pénzéből. 

Ennek ellenére ajánljuk a RememBear-t azoknak a felhasználóknak, akik a dolgok technofób oldalára esnek. Az ingyenes terv miatt alacsony a belépési akadály, és az alkalmazás egyszerű használatával az új felhasználók minimális zavarral védettek maradhatnak. 

Mit gondolsz a RememBear-ről? Meg akarsz adni egy képet, vagy ajánlasz valakinek? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map