Ragadós jelszó áttekintés – Frissítve 2020

Sticky Password Review

A Sticky Password egy olcsó jelszókezelő, amely elegendő lehetőséget kínál arra, hogy a techies megőrüljön. A több felhasználós terv hiánya csorbítja a vállalkozásokat és a családokat, de az egyéni felhasználók megtalálják az egyik legjobb választást a piacon. Olvassa el a teljes ragacsos jelszó-áttekintést, hogy többet megtudjon.


ragadós jelszó felület

ragadós jelszó új identitás

ragadós jelszó biztonságos feljegyzés

ragacsos jelszó biztonsági irányítópult

ragadós jelszó jelszó generátor

Előző

Következő

Mindig tetszett a Sticky Jelszó, ezt a legjobb jelszókezelő útmutatónkban ajánljuk versenyképes árazása, nagylelkű ingyenes terve és magas szintű biztonsága érdekében. A keltezett felület azonban tompítja a tapasztalatokat, még akkor is, ha a Sticky Password nem nehéz használni. 

Ebben a frissített Sticky Password áttekintésben megvizsgáljuk egy régi kedvencét, hogy megtudjuk, hol áll. Mindenekelőtt a döntés meghozatala előtt fedezzük fel a szolgáltatásokat, az árakat, a biztonságot, a támogatást, a könnyű használatot és még sok minden mást.. 

A Sticky Password egy remek jelszókezelő eszköz, mindaddig, amíg képes kezelni a Windows Vista-esque felületét. Az ár megfelelő és a biztonság megfelelő, tehát nincs ok arra, hogy ne dobja fel. Ezen felül rendelkezésre áll egy teljesen szolgáltatásmentes csomag, amely a kapun kívüli Sticky Password Premium 30 napos próbaverziójához tartozik..

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a ragadós jelszóhoz

Jellemzők

A Sticky Password nem rendelkezik annyi egyedi funkcióval, mint például a Dashlane, de ez mégis lenyűgöző. Az alapokat az automatikus kitöltés, a jelszómegosztás és a többféle típusú bejegyzés támogatása fedezi. A Sticky Password azonban különbözik egy hordozható alkalmazástól, amely nem igényel telepítést.  

Automatikus kitöltés, a biztonsági irányítópult és a digitális pénztárca

A böngésző kiterjesztésén keresztül a Sticky Jelszó bejelentkezési és űrlap automatikus kitöltést kínál. Ahogy az alábbiakban az „egyszerű használat” szakaszban fogunk találkozni, a Sticky Password szinte minden hibát észlel minden beviteli mezőben. Ennek ellenére mindig tudja automatikusan kitölteni az információkat, ha azok relevánsak egy adott mezőre. 

A címeken és a jelszavakon kívül a Sticky Password támogatja a hitelkártya automatikus kitöltését a digitális pénztárcáján keresztül is. A hitelkártyákat személyazonossága mellett tárolják, így számlázási és fizetési adatait egy helyen tárolhatja. 

Számunkra a biztonsági műszerfal a legjobb szolgáltatás. Bár nem új koncepció – a Dashlane jobb biztonsági irányítópultot kínál, valójában – a Sticky Password végrehajtása megmutatja a trükköt. A biztonsági irányítópult átvizsgálja a jelszó-tárolót, hogy megtalálja a gyenge, régi vagy újra felhasznált jelszavakat, és ezeket kombinálva általános biztonsági pontszámot generál. 

ragacsos-jelszó-review-biztonsági műszerfal

Sticky Password Portable

A szinkronizálás minden jelszókezelőnek nagy része, és mivel az alábbiakban megismerkedünk az alábbi „biztonság” szakaszban, a Sticky Password rengeteg lehetőséget kínál. Ugyanakkor nem kell szinkronizálnia a jelszavait. A jelszómegőrzőt USB-meghajtóra, külső merevlemezre vagy bármilyen más tárolóeszközre helyezheti, és magával viheti a bejelentkezést.. 

Ennek ellenére nem csak a bejelentkezéseid vannak. A Sticky Password kiváló Windows jelszókezelő, mivel telepítés nélkül is működtetheti. Az alkalmazásban létrehozott hordozható verzió eldobja a titkosított jelszavakat, de mellékel egy olyan programot is, amelyet bármilyen Windows gépen futtathat telepítés nélkül. 

Nem számít, hogy hol tartózkodik vagy milyen számítógépet használ, betölti a hordozható ragacsos jelszót, és hozzáférhet a helyi alkalmazás összes szolgáltatásához. Ez magában foglalja új bejegyzések hozzáadását, a biztonsági irányítópulton való áttekintést, és ami a legfontosabb, az automatikus kitöltést. 

Sticky jelszó bejelentkezés megosztása

A Sticky Password Premium csomagban megoszthatja a bejelentkezéseket is. A ragadós jelszó azonban meghaladja az alapvető megosztást. Küldhet több elemet sok címzettnek egyszerre, és megadhatja a hozzáférés különböző szintjeit. Csak két szint létezik, a „korlátozott” és a „teljes”, de még mindig örömmel látunk néhány megosztási lehetőséget. 

ragacsos-jelszó-review-megosztási

A korlátozott megosztás lehetővé teszi, hogy a címzett láthassa a bejelentkezést, de ne hozzon hozzá hozzá vagy vonjon vissza hozzá hozzáférést, miközben a teljes megosztás olyan, mintha a címzettnek a bejelentkezési adatait helyben tárolták volna. Nem számít, hogy melyik szintet választja, a címzett e-mailt kap, ahol elfogadhatja vagy elutasíthatja a meghívót. 

Belső teszteléskor az e-mailt nem küldték el azonnal. Körülbelül 20 percbe telt, amíg e-mailt kaptunk a Sticky Password újabb példányának letöltésére. Fontos megjegyezni, hogy a jelszavak megosztása érdekében mindkét félnek szüksége van egy prémium előfizetés legújabb verziójára. 

Sticky Password Features – áttekintés

Ragadós jelszó logówww.stickypassword.com

250 havonta kezdődik, minden tervben

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A Sticky Jelszó nagyon olcsó, nagylelkű ingyenes tervvel, a rendszerindításhoz. Noha frissítenie kell a prémium csomagot a felhőalapú jelszó biztonsági mentésének és szinkronizálásának eléréséhez, az előfizetés egy része a veszélyeztetett lamantinok mentésére irányul.. 

A ragadós jelszó még fizetéskor is nagyszerű. Az extra költségeket elsősorban a felhő tárolására és a biztonsági mentésre fordítják, amint azt más ingyenes jelszókezelőkkel láttuk (a példát olvassa el a NordPass áttekintésünkben). 

A legnagyobb különbség az, hogy a Sticky Password korlátlan belépést tesz lehetővé, ellentétben néhány más ingyenes opcióval (a Kaspersky Password Manager és a Dashlane eszébe jut). Az előfizetésed egy része a Save the Manatee Club felé is folyik. 

Ragadós jelszó nélküli, prémium és élettartam

Három terv kínálkozik: ingyenes, prémium és élettartam. Az ingyenes terv megszerezte a helyét a legjobb ingyenes jelszókezelő rövid listánkon, bár ez még mindig kissé elmarad a LastPass-tól (olvassa el a LastPass áttekintését). A Premium-ra való frissítés azonban olcsó, prioritási támogatást, megosztást és biztonsági mentést kínál kevesebb, mint 3 dollárért havonta. 

Ez meglehetősen részvényárak, mondjuk Keeperhez képest (olvassa el a Keeper áttekintését). A Sticky Password ugyanakkor kiemelkedik az Élethosszig tartó engedélyével. 200 dollárért életre szóló hozzáférést vásárolhat a Sticky Jelszóhoz, amely a Premium összes szolgáltatásához tartozik. Ezen felül automatikusan ingyenesen kap frissítéseket. 

Természetesen, amikor egy életre szóló engedélyt vásárol, fel kell tennie a kérdést, hogy mi történik, ha / ha a szolgáltatás leáll. A ragadós jelszó nem magyarázza meg, hogy mi történik az engedélyeddel, ha valaha megszakad. Ha azonban az elmúlt néhány évben pusztán tőlünk figyeljük a szolgáltatást, akkor ne aggódjon. 

Nem számít, milyen előfizetést választott, a Sticky Password egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia mögött áll. Minden ingyenes tervhez tartozik egy 30 napos prémium próbaverzió is, hitelkártya nélkül. 

Üzleti árképzés és diákkedvezmény

A Sticky Password üzleti előfizetéssel is rendelkezik, bár nem szerepelt a legjobb jelszókezelőben a kisvállalkozások listáján (olvassa el a Zoho Vault beszámolónkat, ha ez az, amit később látsz). A felhasználónként és évente továbbra is 29,99 USD-t számít fel. Ennek ellenére az üzleti előfizetés tartalmaz néhány további felhasználói kezelési funkciót. 

Érdekesebb a hallgatói árképzés. Ha diák vagy tanár, akkor az OnTheHub áruházban jelentős kedvezménnyel vásárolhat ragadós jelszót. Az éves prémium tagság csak 12,95 dollár. A Sticky Password ugyanakkor 85 százalékos kedvezményt nyújt egész életen át tartó előfizetésében, így a költségek mindössze 29 dollárra csökkennek. 

Felhasználóbarátság

A ragacsos jelszó használata nem nehéz, de a keltezett esztétika sok opciójának rossz háttereként szolgál. Mindazonáltal, amíg megtanulja a helyi alkalmazások környékét, és megbirkózhat a 2008-as alapú érzékenységgel, az rendben van. 

Sticky jelszó letöltése

A ragacsos jelszót letöltheti, mielőtt regisztrálna egy fiókot. Csak annyit kell tennie, hogy kattintson a kezdőlap „ingyenesen” gombra, és a letöltés azonnal megkezdődik. Miután elkészült, a Sticky Password rövid áttekintést kínál, amely elmagyarázza a különféle beállításokat és az általa szolgált funkciót. 

ragacsos-jelszó-review-beállítás

Ezután bejelentkezhet vagy létrehozhat egy fiókot, ha még nem rendelkezik ilyennel. A fiók létrehozása közvetlenül a telepítő ablakban történik, megkönnyítve a regisztrációt. Mielőtt elindítaná a jelszómegőrzőt, a Sticky Password megkérdezi a szinkronizálási preferenciákat, és hogy telepíteni kívánja-e a böngésző kiterjesztését.. 

ragacsos-jelszó-review-create-fiókot

Ha a bővítmény telepítését választja, a Sticky Password automatikusan importálja a böngészőben tárolt jelszavakat, amelyre telepítette. Erre nincs rászólítás, és nincs mód arra is, hogy rendezzük az importálni kívánt jelszavakat. Számunkra ez azt jelentette, hogy leszálltunk egy jelszó tárolóban, amely már tele volt a bejegyzésekkel. 

A Sticky Password Vault használata

A Sticky Jelszó-tároló úgy néz ki, mintha egyenesen a Windows Vista-ból letépte volna. Annak ellenére, hogy továbbra is jelszó-tároló programként szolgál, az aero-esque sokkal több, mint néhány évvel elavultnak tűnik. A megjelenés ellenére a Sticky Password könnyen használható. 

ragacsos-jelszó-review-boltozat

A navigációt a bal oldali menüben hajtják végre, amely lehetővé teszi a web-alapú jelszavak, alkalmazásjelszavak, emlékeztetők, könyvjelzők és identitások gyors elérését.. 

A fiókokat kereséssel vagy csoportokba rendezve is megtalálhatja. A Sticky Password támogatja a csoportok egyedi ikonjait, mint például az 1Password, bár a folyamat során nem tűnik elég szépnek (olvassa el az 1Password áttekintést). 

Rengeteg lehetőség van fiók hozzáadásakor vagy szerkesztésekor, bár nincs olyan egyedi mező, mint amilyent más jelszókezelő szoftverekkel látunk. Kiválaszthatja a jelszavának lejárati dátumát, összekapcsolhatja a fiókot az adott URL-ekkel vagy a teljes domainekkel, megjegyzéseket fűzhet hozzá, és kiválaszthatja, hogy melyik böngészőben nyitja meg a fiókot. 

ragacsos-jelszó-review-new-fiók

Nagyra értékeljük a Sticky Password által nyújtott számos lehetőséget és egyértelmű felhasználói élményt. Ugyanakkor nem a megfelelő módon mutatják be. A keltezett megjelenés nem felel meg a modern jelszószoftvernek, és bár a Sticky Jelszó valójában nem nehéz használni, néha így érzi magát. 

Sticky Password Hub és Chrome-bővítmény

Ha jobban kedveli a böngészőt, a Sticky Password online jelszókezelőt kínál, bár kevésbé gazdag szolgáltatásban, mint a helyi alkalmazás. Megnézheti fiókjait, könyvjelzőit és emlékeztetőit, de semmi mást. Sokkal hasznosabb a kiterjesztés – amely szinte minden böngészőhöz elérhető, beleértve a Chrome-ot, a Firefox-ot, az Opera-t és az Edge-t is. 

A bővítmény célja az automatikus kitöltés, de gyors referencia is. Valójában jobban néz ki, mint a helyi alkalmazás, lehetővé téve az online jelszavak, könyvjelzők és identitások gyors megtekintését. Ezenkívül a bővítménynek egy külön lapja van a meglátogatott webhelyhez, valamint egy hivatkozás a helyi alkalmazás megnyitásához. 

ragacsos-jelszó-review-kiterjesztés

A kiterjesztés telepítésekor a Sticky Password automatikusan elfogja a bejelentkezéseket, amikor új webhelyeket lép fel. Ugyanúgy, mint a Windows jelszókezelője, a folyamatot nem kegyelemmel kezelik, amint az az alábbi képernyőképen látható. 

ragacsos-jelszó-review-befogó

Az automatikus kitöltés sem. A ragadós jelszó szinte minden beviteli mezőben megjelenik, jelszóval vagy sem. Az átfogó megközelítés működik – képes lesz egy mező automatikus kitöltésére is -, de ez böngészőjét lassúvá teszi, és ami még rosszabb, tele van a Ragadós jelszó ikonokkal. A mobilalkalmazások jobbak, bár a Sticky Password nem kapott helyet az iPhone legjobb jelszókezelőnkben. 

A Sticky Password telepítése után a böngésző teljesítményének jelentős lelassulását is észrevettük. Lehetetlen annak ellenőrzése, hogy a ragadós jelszó felelős-e, az erőforrás-éhes folyamat észlelése nélkül a Windows Feladatkezelőben. Függetlenül attól, hogy ezt meg kell jegyezni. 

Biztonság

A Sticky Password az egyik legbiztonságosabb jelszókezelő, amely kiváló titkosítást egyesít néhány egyedi biztonsági funkcióval a jelszavak biztonságos megőrzése érdekében. Sőt, mégis, hogy a Sticky Password titkosítja és tárolja a jelszó-tároló helyi példányát, vagyis ha a kiszolgálók soha nem állnak le, akkor továbbra is hozzáférhetnek a bejelentkezési adatokhoz.. 

A titkosításhoz a Sticky Password védi bejelentkezéseit AES-256 titkosítással (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását). Az adatok visszafejtésének kulcsa a fő jelszava mögött van zárva, amelyről a Sticky Password nincsen tudva. Ehelyett a Sticky Password egy hitelesítést ad a fő jelszóból származó kulcs segítségével, amelyet a PBKDF2 generál.

Mivel a ragadós jelszó soha nem látja és nem tárolja a fő jelszavát, nincs mód a helyreállításra. Ha elfelejti, akkor kizárásra kerül a fiókjából. Szerencsére számos módon hitelesíthet, ideértve a kétfaktoros hitelesítést a legjobb 2FA alkalmazásokkal (például a Google Authenticator). Ezenkívül eltávolítható eszközzel, például USB-meghajtón vagy Bluetooth-eszközön jelentkezhet be. 

Ragadós jelszó helyi szinkronizálási funkciója

Az összes olyan titkosított karika, amelyben jelszavainak át kell ugrani, a felhő szinkronizálásának köszönhető. A ragadós jelszó, hasonlóan a felhőalapú tároló szolgáltatókhoz, például a Sync.com, a felhőben lévő szerverekkel szinkronizálja az adatokat az eszközödön (olvassa el a Sync.com áttekintésünket). De azt kell mondania, hogy soha nem kell elküldenie adatait a felhőbe. 

A Sticky Password helyi szinkronizálási funkcióval rendelkezik, amely helyi hálózaton keresztül továbbítja a titkosított adatokat a többi eszközre. Ilyen módon a jelszavakat, még titkosított formában is, csak az eszközökön tárolják. A helyi szinkronizálás megoldja a sok jelszókezelő problémáját, azaz a jelszavak mindenhol történő megőrzésének lehetősége anélkül, hogy a felhőben való tárolás veszélye fennállna..

Támogatás

A Sticky Password azonnali e-mailes támogatást kínál, különösen prémium előfizetőinek. A tudásbázis mindazonáltal leginkább kiemelkedik számunkra. A cikkekkel, amelyek a jelszó-birtokos szinte minden aspektusát lefedik, és sok részlettel rendelkeznek, a tudásbázának kell lennie a támogatási forrásnak. 

A Sticky Password súgójához a fiókközpontból férhet hozzá. Az oldal alján található „támogatás” linkre kattintva a tudásbázishoz jut. Az ingyenes felhasználókat az önsegítő forrásokhoz irányítják, míg a prémium tagok egy kapcsolatfelvételi űrlapot kapnak. 

A Sticky Password szerint 24 órán belül visszatér, és angol, német, francia, holland, cseh, orosz, ukrán és japán nyelven nyújt támogatást..

Az időszerűség szempontjából a 24 óra jó becslés. Megtaláltuk a Sticky Password kérdést az importálással kapcsolatban, és egy képviselő kb. 13 óra múlva visszatért (éjszaka közepén, ne feledd). Ennek ellenére a válasz gyors volt, még akkor is, ha kissé megvilágították a részleteket. 

A Súgó és a fórumok

A súgó megoldhatja a legtöbb problémát. Bár a Sticky Jelszónak van egy datelt alkalmazása, ezt nem tudná a tudásbázisból. A cikkek tiszta, sok részlettel vannak megtervezve, több operációs rendszerre, valamint a Sticky Password különféle terveire vonatkoznak. A jelszókezelő tudásbázisához a Sticky Password lenyűgöző. 

Sajnos a fórumok kevésbé látványosak. Az írás idején a legfrissebb téma öt napos, azaz az örökkévalóság online. A legtöbb szál szolgáltatáskérés vagy hibaelhárítási kérdés. Szerencsére úgy tűnik, hogy a támogató csoport figyeli a fórumokat, még akkor is, ha a legtöbb esetben csak e-mailt kérnek tőled.

Az ítélet

A Sticky Password továbbra is remek jelszókezelő, amely a legkiválóbb biztonsággal és az alacsony árcímkével is rendelkezik. Élethosszig tartó előfizetése szintén lenyűgöző, még akkor is, ha az ingyenes frissítések inkább cseppcsatornaként jelennek meg, mint patakként. Ennek ellenére a keltezett felülettel kell foglalkoznia, amely – bár funkciókban gazdag – nehézkes lehet megkerülni. 

Nézze meg a legjobb jelszókezelő családunknak szóló darabunkat is.

Mit gondolsz a ragadós jelszóról? Ki fogja használni az ingyenes próbaverzió előnyeit? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map