Passwork Review – Frissítve 2020

Passwork Review

A Passwork egy tisztességes jelszókezelő, amely valószínűleg nagyon sok ember számára megfelelne, ha nem hiányzik a jellemzői és a magas ára. Azt mondta: ha tetszik az alapvető alkalmazásai, olvassa el ezt a teljes Passwork-áttekintést egy olyan alkalmazás számára, amely alkalmas lehet a számlára.


passwork-Slider1

passwork-slider2

passwork-slider3

passwork-slider4

passwork-slider5

Előző

Következő

A Passwork egy üzleti központú jelszókezelő, amely lehetővé teszi a jelszavak felhőben történő tárolása vagy helyi megtartása között. Noha a szolgáltatások és a használhatóság szempontjából nagyon helyes, a Passworknak van néhány kérdése. Ebben a Passwork áttekintésben meg fogjuk vizsgálni annak minden emelkedését és hátrányát. 

Útközben azt is meg fogjuk vizsgálni, hogy a Passwork rendelkezik-e azzal, amire szüksége van, hogy belekerüljön a legjobb jelszókezelő útmutatónkba. A szolgáltatásoktól és az áraktól kezdve a felhasználóbarátságig és a biztonságig kivágottuk a szolgáltatást, hogy megnézhessük, mi teszi a kullancsot, és mi teszi az esést. 

A rövid válasz: a Passwork hozzáértő, bár drága üzleti jelszókezelő. Annak ellenére, hogy továbbra is érdemes kiabálni a kisvállalatok számára kínált legjobb jelszókezelőn, a Passwork nem éri el az 1Password vagy a Zoho Vault magasságát. Ennek ellenére egy ötnapos ingyenes próbaverzióval a készen áll, nincs ok arra, hogy ne adjunk neki lövést. 

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Passwork-hez

Jellemzők

A Passwork egy üzleti jelszókezelő, és mint ilyen, legtöbb funkciója ennek a felhasználásnak a célja. Ahelyett, hogy többféle bejegyzéstípust kínálna, mint például az 1Password, vagy egy automatikus jelszóváltót, mint például a Dashlane, a Passwork sokkal inkább a felhasználói kezelésre, szervezésre és integrálásra összpontosít..

Passwork felhasználói menedzsment és engedélyek

Mint a legtöbb üzleti jelszókezelő esetében, a Passwork legtöbb szolgáltatásának felhasználói menedzsmentre van szüksége. Felveheti annyi felhasználót, amennyit az előfizetése lehetővé tesz, de mielőtt új jelszavakat adna hozzá, ezeknek a felhasználóknak meg kell erősíteniük e-mailüket. Ezután megváltoztathatja a bejegyzésekhez és mappákhoz való hozzáférést, valamint megadhatja a felhasználó számára az általános engedélyszintet.

passwork-user-menedzsment

A bejegyzések és mappák azonban csak a szervezés két szintjét képviselik. Ezen felül a Passwork lehetővé teszi több tároló kezelését. A vállalkozás méretétől függően ez a szintű szervezet hasznos lehet. Mondja például, hogy van egy maroknyi alkalmazás, amelyhez az alkalmazottak csapata hozzáférhet. Készíthet egy külön boltozatot számukra. 

A Passwork még a szervezés több szintjén sem akadályozza meg a bejegyzések megosztását. Dönthet úgy, hogy felhívja a felhasználókat egy teljes tárolóba, megoszthat egy adott mappát, vagy akár egyetlen bejegyzést is megoszthat. A bejegyzés mozgatása sok szempontból nagyon hasonlít a Google Drive-ra (olvassa el a Google Drive áttekintését). 

Passwork Saját házigazda vs Cloud

Ahogy az alábbiakban foglalkozunk az „árazás” szakaszban, a Passwork két szolgáltatást kínál. Van egy felhőalapú jelszókezelő, amely lehetővé teszi a Passwork felhő előnyeinek kihasználását a szinkronizáláshoz és a jelszavak eléréséhez. Ha azonban már van kiszolgálója, akkor a saját kiszolgálót is befogadhatja. 

Ezzel a konfigurációval csak az alkalmazottak férhetnek hozzá a jelszavakhoz, ami elősegíti a biztonságot. Ennélfogva nem kell fizetnie az ismétlődő előfizetést. Ehelyett a Passwork nagyszerű egyszeri díjat vet ki a szükséges felhasználók száma alapján. A következő szakaszban foglalkozunk ezzel. 

Van néhány más különbség is. Az önkiszolgáló szolgáltatások sokkal rugalmasabbak, mivel lehetővé teszik az üzleti márkajelzés felvételét a felülethez és a forráskód szerkesztését. Az önkiszolgáló szolgáltatások azonban csak egy év ingyenes frissítésekkel érkeznek, míg a Cloud terv folyamatosan frissül ingyen. 

passwork-self-házigazdája

Ami az önkiszolgáló rétegek közötti különbségeket illeti, sok van, amint az a fenti képernyőképen is látható. A legnagyobb különbség a támogatható felhasználók számában, de más dolgok is változhatnak az igényeitől függően, például az adatok importálása, az aktív címtámogatás és az ügyfélszolgálat. 

A kézműves szolgáltatások áttekintése

Passwork logópasswork.me

150 havonta kezdődik minden hónapban

Biztonság

2FA
Google Authenticator

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat
Facebook Messenger

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv
5 napos próba

Árazás

Az alábbi árazási táblázat alapján elmondható, hogy könnyű azt feltételezni, hogy a Passwork sokat dolgozik az árképzés területén. A vonal azonban meglehetősen egyszerű. Bár a Passwork az előfizetéseket valamilyen módon kezeli, mint a többi jelszókezelő, ez nem jelenti azt, hogy a szolgáltatás drága. A nagy csoportok olcsóbb lehetőségeket találhatnak másutt. 

A felhő az a terv, amelyet a legtöbb ember ragaszkodni fog. Felhasználónként havonta 1,50 dollár, évente számlázva, és 1–100 felhasználót támogat. Ennek ellenére nincs mennyiségi engedmény. Más üzleti jelszókezelőkkel ellentétben – szem előtt tartva a Zoho Vault-t – ugyanazt az árat fizet egy felhasználónként, függetlenül attól, hogy hány van. 

Ez teszi a Cloud terv nagyszerű választást kis csoportok számára, de rossz, több mint 50 felhasználó kezelésére. Ha csak ki akarja próbálni a Passwork-t, akkor igénybe veheti egy ötnapos ingyenes próbaverziót, hitelkártya nélkül. 

Az önkiszolgáló Passwork lebontása

A dolgok rendetlenné válnak a Passwork Self-Hosted lehetőségeivel. Négy terv van, amelyek mindegyike egyszeri vásárlást igényel. Noha az előzetes költségek magasak, a jövőbe történő beruházás, hasonlóan a Sticky Password Élethosszig tartó előfizetéséhez (olvassa el a Sticky Password áttekintést). Ennek ellenére nem kap sok rugalmasságot a fiókjában szereplő felhasználók számával.

Eltérően a Cloud-tól, amely lehetővé teszi a fiók felhasználói számának meghatározását, az Self-Hosted négy különálló korlátozást ad. Ez felvet néhány kérdést, amelyek közül a legnyilvánvalóbb az, ha éppen túllépi az előírt korlátot. Például egy 20 felhasználóból álló csapat és a hat felhasználóból álló csapat ugyanazt a 490 dollár árat fizeti a Startért. 

Ha egy növekvő vállalkozás részét képezi, akkor azt is figyelembe kell vennie, hogy hány felhasználója van, nem pedig azok, akik jelenleg a csapatban vannak. A szokásos előfizetési modelltől eltérően a következő számlázási ciklus során nem csak hozzáadhat további felhasználókat. Ez egy egyszeri vásárlás, amely furcsa kérdéseket vet fel, amikor a csapat növekszik. 

A felhasználói szám nem csak a különbség a tervek között (mélyebb lebontást a fenti „szolgáltatások” szakaszban találhat). Mivel az ár vonatkozik, az egyes tervekhez különféle visszatérítési időszakok vonatkoznak. 

A Kiscsapatnak nincs pénz-visszafizetési garanciája, a Start hét napot kínál, a Standard és a Premium ajánlat pedig 14 napot kínál. Függetlenül attól, ingyenes demót kérhet akár öt felhasználó számára. 

Felhasználóbarátság

A passzolásnak sokat kell haladnia, de ennek ellenére soha nem érzi magát túlterhelten. Ahelyett, hogy megpróbálta előkészíteni a saját útját, a Passwork kölcsönöz tervezési döntéseket más népszerű alkalmazásoktól, nevezetesen a Google Drive-tól. Ez nem azt jelenti, hogy a Passwork úgy néz ki, mint a Drive. Inkább sok funkció elérhető. 

Mielőtt ehhez jutna, regisztrálnia kell egy fiókot. Az Ön számára megfelelő terv kiválasztása nagyban függ az Ön igényeitől, bár azt javasoljuk, hogy a legtöbb kisvállalkozás tartsa be a Cloud verziót. Az önkiszolgáló a legjobb azoknak a vállalkozásoknak, amelyek rendelkeznek külön információs technológiai részleggel. 

A terv kiválasztása után létre kell hoznia egy fiókot. A felhőverzióhoz a Passwork fiók jelszavát, valamint egy fő jelszót igényel. A fő jelszó létrehozása mező felett egy figyelmeztetés is található, amely szerint a Passwork nem tudja helyreállítani a fiókját abban az esetben, ha elfelejtette fő jelszavát.. 

passwork-sign-up

Jelszavak hozzáadása és rendezése

Mint korábban már említettük, a szervezet három szintje létezik: jelszavak, mappák és tárolók. Az új jelszavak hozzáadása egyszerű, a Passwork lehetővé teszi nevek megadását, URL hozzáadását, jegyzetek csatolását és akár fájlok csatolását is. Ezen túlmenően azonban erős jelszavakat is létrehozhat a létrehozási oldalról, hozzáadhat színt és címkéket. 

passwork-new-jelszó

Ezenkívül a bejegyzések több bejelentkezést is támogathatnak. Tegyük fel például, hogy az összes G Suite bejelentkezést egyetlen tételhez szeretné kötni, nos, ezt megteheti a Passwork segítségével. Ugyanakkor a jelszavak az egyetlen beépített bejegyzés. Bár feljegyzéseket és mellékleteket adhat hozzá, a tárolójában nem tárolhat hitelkártyákat vagy más típusú bejegyzéseket. 

passwork-boltozat

A bejegyzéseket akkor is importálhatja, amíg megfelelő előfizetéssel rendelkezik. Miután minden beállt, ideje megosztani. 

Amint azt a fenti „szolgáltatások” szakaszban említettük, meghívhatja a felhasználókat tárolókba és mappákba. Az egyedi bejegyzéseket így is megoszthatja, valamint egy link segítségével. Ezenkívül beállíthatja a linkeket egyszer használatosak vagy újrafelhasználhatóak, és megadhatja a lejárati időt. 

passwork-link-megosztási

Ásni a beállításokat

Első pillantásra a Passwork-nak sok beállítása van, amelyekhez a bal felső sarokban lévő hamburgermenü segítségével férhet hozzá. Annak ellenére, hogy nagyon sok különböző szakasz van, a beállítások könnyen emészthetők. A legtöbb esetben átugorhatja a „Saját fiókom” részt. A beállítás során az egyetlen gond a két tényezős hitelesítés.

passwork-beállítások

A „menedzsment” szakaszban azonban sok minden történik. Itt felvehet új felhasználókat, kezelheti jogosultságaikat, exportálhatja a jelszóadatait, és megnézheti még az előzményeit is. Ha bármilyen eltérése van arról, hogy ki mit használt, megnézheti, hogy Ön és minden felhasználó hogyan működött együtt a Passwork segítségével. 

passwork-történelem

A „Kezelés” szakaszban a Passwork biztonsági irányítópultja is található, ahol külön-külön megnézheti jelszavainak erősségét, valamint teljes fiókjának erősségét. Ezenkívül szűrőket is hozzáadhat fiókja különféle területeinek elemzésére. Megtekintheti például egy adott felhasználó vagy egy adott tárolóban tárolt jelszavakat. 

passwork-biztonsági műszerfal

A Passwork böngésző kiterjesztése

A webes alkalmazás mellett a Passwork rendelkezik egy böngésző-kiterjesztéssel, bár kevésbé robusztus, mint mondjuk a Keeper böngésző-bővítménye (olvassa el a Keeper áttekintését). A kiterjesztés kizárólag az automatikus kitöltésre szolgál, és tesztelésünk szerint jól működik. A jelszavak kezelése és a webalkalmazás speciális funkcióinak elérése azonban nem lehetséges. 

Érdemes lehet, ha teljesen kihagyja a kiterjesztést. Korábbi értékelésünkben a Chrome böngésző-kiterjesztésével több összeomlást észleltünk. Noha ez idén nem történt meg, ezt érdemes szem előtt tartani. Figyelembe véve, hogy a kiterjesztés milyen kevés, jobb, ha csak nyit egy extra böngésző fület. 

Biztonság

A Passwork ismerős biztonsági struktúrájú, használja az AES-256 titkosítást és a nulla ismeretű modellt, amelyekről a titkosítás leírásában megismerkedhet. A Passwork-nak azonban meg kell oldania a több felhasználó problémáját, ez a probléma általában nem merül fel jelszókezelő használatakor. Szerencsére megoldása van.

Mindegyik boltozatnak van egy 256 bites kulcsa, amelyet az ügyfél oldalán generál. Ez a kulcs titkosítja a tárolóit, azaz az összes tároló külön-külön van titkosítva. Az ön fő jelszava nyitja meg ezeket a tárolókat, mivel az egyes boltozat kulcsok titkosításához használják. Mivel ez történik ügyféloldalon, a Passwork soha nem tudja visszafejteni az Ön adatait. 

Az ügyféloldal azonban nem jelenti a helyi jelentést. Mivel a Passwork az Ön böngészőjén alapszik, itt tárolja a fő jelszavát. Természetesen titkosítva, de még mindig érdemes megjegyezni. A titkosított fő jelszó böngészőben történő tárolása nem magától értetődővé teszi azt (a helyi tárolás is problémákat okozhat), de szem előtt kell tartani.

Röviden: a Passwork biztonságosnak tűnik, legalábbis attól, amit a biztonsági írása alapján meg tudunk mondani. A nyilvántartásban nincs adat megsértése, és a Passwork a legfrissebb titkosítást használja. Ennek megfelelően több hitelesítési lehetőséget szeretnénk látni, különösen a Cloud verziónál. 

Pontosabban szeretnénk, ha többtényezős opciók is vannak. A Passwork támogatja az egyik legjobb kétfaktoros hitelesítési alkalmazást, a Google Authenticator alkalmazást, de ennyi. 

Az üzleti jelszókezelő számára korszerűbb hitelesítési lehetőségekre van szükség, beleértve a YubiKey és a biometrikus hitelesítést. Figyelembe véve, hogy a Passwork mennyire összpontosít más területekre, sajnálom, hogy itt hiányzik.

Támogatás

A Passworknek nagyon sok gyakorlati támogatása van, de csak akkor, ha egy izmos számlát forgat. A közvetlen támogatás egy olyan szolgáltatás, amely a Passwork drágább rétegeinek mögött rejtőzik, és csak egy magányos Facebook Messenger lehetőséget kínál minden más kérdéshez. Ez nem lenne probléma, ha sok önsegítő forrás lenne, de sajnos nincs. 

Először beszéljünk arról, hogyan lehet beszerezni a Passwork-t. Ha az ügyfélszolgálat kiváltságát akarja, közel 500 dollárt kell költenie. 

Az ügyfélszolgálat csak az Indítási tervnél és a fentieknél érhető el, a Normál és a Prémium prioritási támogatásban részesülve. Ez az önkiszolgáló tervek számára. A felhő előfizetőinek egyetlen e-mail címe van, amelyet a weboldal alsó sarkában elraboltak.

passwork-email-address

Bár ez nem ideális, az e-mail cím működik. Az önsegítő források hiánya azonban nem bocsátható meg. A Cloud és az Ön által üzemeltetett verziók hat témájú GYIK-t tartalmaznak, amelyek nem tartalmaznak többet egy-egy kérdéshez. Ez inkább marketing példány, mint bármi más. A rövid GYIK sok kérdést nem old meg. 

Üzleti környezetben az önsegítő erőforrások minden. Az új alkalmazottak felhasználói kézikönyvei, a webináriumok az üzembe helyezéshez és a gyakorlati képzés a norma a Passwork versenytársainak. Noha a szolgáltatásnak sok más aspektusa is van, amit szeretünk, annak támogatása súlyosan hiányzik. 

Az ítélet

A Passwork sok minden rendben van, hozzáférhető felületet és hasznos funkciókat kínálva a vállalkozások számára. Nagyon sok területen hiányzik. Az ár túl magas a nagyvállalatok számára, és a támogatás enyhén szólva közepes. Ez a többtényezős hitelesítési lehetőségek hiányával együtt teszi a Passwork-t egy megfelelő jelszókezelővé, bár messze a legjobbatól. 

Mit gondolsz a Passwork-ről? Meg akarsz lőni az öt napos ingyenes próbaverziót? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map