NordPass áttekintés – Új gyerek a blokkon – Frissítve 2020

NordPass áttekintés

A NordVPN, a VPN egyik vezető szolgáltatója nemrégiben jelentette be jelszókezelőjét, a NordPass-ot. Ebben a beszámolóban a legelső lépésein keresztül vizsgáljuk meg, mit tehet. Csatlakozzon hozzánk ehhez a teljes NordPass beszámolóhoz.

nordpass-Slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

Előző

Következő

A Tefincom, az egyre népszerűbb virtuális magánhálózat, az NordVPN mögött álló vállalkozás, a közelmúltban elkezdte terjeszkedését más piacokra (olvassa el a NordVPN áttekintésünket). Ez kezdődött egy NordLocker-rel, egy olyan titkosítási szolgáltatással, amelyet a NordLocker áttekintésünkben magasan értékeltek, és most átkerült a NordPass-ba, egy jelszókezelőbe, amely a legjobb jelszókezelőket tűnik elhárítani.. 

Ebben a NordPass-beszámolóban megnézzük a blokk új gyerekét, hogy meghatározzuk, vajon a zsúfolt piac friss szemében van-e különbség. Miután egy ideig eltöltöttük az alkalmazás korai hozzáférésű verziójával, itt vagyunk, hogy gondolatainkat közzétegyük a szolgáltatásokkal, az árakkal, a könnyű használatkal, a biztonsággal és a támogatással kapcsolatban. 

Noha a NordPass mindent megtesz, amit meg kellett volna, nem haladja meg a kiemelkedő jelszókezelők által létrehozott tropákat. Hiányzik a szolgáltatás, amely lehetővé teszi a jelszavak tárolását és automatikus kitöltését, de nem sokkal több. Ennek ellenére, a több számlázási ciklus és a nagylelkű ingyenes terv révén a NordPass még mindig érdemes egy lövés.

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A NordPass lefedi azokat a kritikus funkciókat, amelyeket a jelszókezelőnek meg kell tennie, lehetővé téve az elemek megosztását, a szinkronizálást több eszközzel és a böngésző keresésének automatikus kitöltését. Számos kisebb funkció hiányzik, így a NordPass kevésbé érzi magát, mint a már megalapozott jelszókezelők. 

Minden tervnek van „alapvető” tulajdonsága, ahogyan azt a NordPass mondja. Ezek magukban foglalják az automatikus tárolást az új bejegyzésekhez, a jelszógenerátort, a jelszó-erősség-ellenőrzőt és a jelszavak automatikus kitöltését. Ezenkívül a NordPass támogatja a bejegyzések importálását számos különféle jelszókezelőből, köztük Abine Blurból (olvassa el a Blur áttekintésünket). 

Ezzel a szolgáltatással ellentétben a NordPass-nak nincs további funkciója. Néhány eszköz túl messzire mehet a funkciókkal – olvassa el a LogMeOnce áttekintésünket egy példa erre -, de a NordPass nem tartalmaz semmit. Például az általános biztonsági besorolás gyakori, de ez nem az, amit a NordPass magában foglal. 

Ezenkívül csak hitelkártyákat, jelszavakat és biztonságos jegyzeteket támogat. Ehhez a bankszámla-információk, az útlevél-információk és – ami a legfontosabb – a képből kitűnik a címek. Mindig megadhatja ezeket az információkat egy biztonságos megjegyzésben, de ez azt jelenti, hogy az automatikus kitöltéssel nem használható például számlázási adatainak megadása, amikor valamit online vásárol.. 

Van néhány más probléma az automatikus kitöltéssel, nevezetesen az alternatív URL-ekkel kapcsolatban. Bizonyos esetekben szüksége lehet a hitelesítő adatokra a fő webhely több al-URL-jéhez. A NordPass bizonyos esetekben felismeri, hogy ugyanazokra a bejelentkezési adatokra van szüksége, de nem minden esetben. 

Az alternatív URL-ek meghatározásának képessége megoldja a problémát, de sajnos ez a funkció nem létezik. 

NordPass jelszómegosztás

A NordPass legjobb tulajdonsága az, hogy biztonságosan megoszthatja másokkal a bejelentkezéseket, hitelkártyákat és jegyzeteket. Megnézheti a megosztott elemeket a böngésző irányítópultján, valamint azt is, hogy kivel osztotta meg őket. Noha ezeket az elemeket bárkinek elküldheti e-mail címmel, NordPass-fiókra van szükségük a megtekintéshez. 

nordpass-review-megosztási

Figyelembe véve egy ingyenes tervet, ez nem egy rossz rendszer. Csak más NordPass-felhasználókkal történő megosztás lehetővé teszi az adatok biztonságos továbbítását, ahelyett, hogy a nyílt internetre bíznák azokat. Fontos megjegyezni, hogy „tételek” számlára van szüksége az elemek megosztásához, de a megosztott elemek fogadásához nem.

NordPass eszköz támogatás és szinkronizálás

Amint az alábbi „egyszerű használat” szakaszba kerülünk, a NordPass böngésző alapú élmény, bár ehhez helyi alkalmazás szükséges Windows, MacOS vagy Linux rendszeren. Vannak böngészőbővítmények a Chrome, a Firefox, az Opera, a Brave, az Edge és a Vivaldi számára, bár a Safari különösképpen ki van hagyva.. 

Ezenkívül vannak olyan alkalmazások iOS és Android számára, amelyek többnyire a böngésző felületét tükrözik. A szinkronizáláshoz a „prémium” felhasználók akár hat eszközön is hozzáférhetnek információikhoz, az ingyenes felhasználók pedig egyre korlátozódnak. A hat olyan furcsa szám, tekintve, hogy a legtöbb embernek legfeljebb háromra van szüksége, de több lehetőség van. 

Feltehetően ez bármilyen családi vagy üzleti tervet felvált. A NordPass jelenleg kizárólag a személyes tervekre összpontosít, anélkül, hogy jelezné, hogy a jövőben üzleti vagy családi terveket fog hozzáadni. A korlátozott szervezési lehetőségeket látva a családi terv egyébként nem lenne nagyszerű jelenlegi állapotában. Vessen egy pillantást a legjobb jelszókezelőre a kisvállalkozások körében, ha ez inkább a sikátorban van.

Árazás

A NordPass nem szakad meg más jelszókezelők által kialakított árképzési hagyományoktól, havonta körülbelül 3 dollárért kínálja szolgáltatását egy éves számlázási ciklus során. A nagylelkű ingyenes terv és a kétévenkénti fizetési lehetőség azonban nagyobb rugalmasságot biztosít, mint a piac többi része.

Bár az árképzés részvény, az időtartamok nem. A NordPass, a legtöbb jelszókezelővel ellentétben, lehetőséget ad a számlázási ciklusához. A terveket egy hónapos, egyéves és kétéves időtartamra kínálják, mindegyikre kedvezményekkel. 

A havi opció csak 4,99 USD, ami kiváló, tekintve, hogy Dashlane ugyanazt az árat számolja fel az éves tervekben (olvassa el a Dashlane áttekintésünket). 

Ha évente vásárol, 2,99 USD a havi díj, amelyet a legtöbb jelszókezelő számít fel (olvassa el például az 1Password áttekintést és a Dashlane vs 1Password összehasonlítást). Vannak olcsóbb lehetőségek – amint azt a Keeper áttekintésünkből láthatjuk – ez a szolgáltatás csak 2,50 dollárt számít fel éves tervért, de figyelembe véve egy kétéves lehetőséget, ez alig számít. Olvassa el a Dashlane vs Keeper összehasonlítást.

Az ár szilárd, csakúgy mint a legfontosabb jellemzők. A NordPass teljes körű támogatást nyújt a megosztáshoz, a jegyzetekhez, a hitelkártya-információkhoz és a több eszköz szinkronizálásához a „prémium” tervben, ami több, mint az ár indokolja. Bár nem ez a legolcsóbb lehetőség odakint, ez messze nem a legdrágább. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia is, ha úgy dönt, hogy a NordPass nem az Ön számára.  

NordPass Free

Az ingyenes terv elkülöníti a NordPass-t. Bár ez még mindig elmarad a legjobb ingyenes jelszókezelő LastPass-tól, közel kerül hozzá (olvassa el a LastPass-áttekintésünket). A NordPass ingyenes csomagja egyetlen eszközre vonatkozik, elhagyva az összes megosztási funkciót és a „prémium” csomagban látható több eszköz szinkronizálását. De a Dashlane ingyenes tervétől eltérően a NordPass korlátlan tárhelyet kínál. Olvassa el a Dashlane vs. LastPass és 1Password vs LastPass darabokat, hogy megnézze, hogyan hasonlítják egymást.

A fenti szakaszban ismertetett összes szolgáltatás, beleértve az automatikus kitöltést, az automatikus mentést és a jelszó-erősség-ellenőrzőt, jelen van az ingyenes csomagban. Ugyanolyan használható, mint a fizetett csomag, mindaddig, amíg csak egyetlen eszközön használja. Tekintettel arra, hogy a NordPass több böngészőt és mobil eszközt támogat, akkor a „prémium” szintre való frissítés megéri, ha adatait mindenütt szeretné.

Felhasználóbarátság

A NordPass korszerűsített felülettel rendelkezik, amely egyszerűvé teszi a beállításokat. Ennek ellenére a szűrési lehetőségek hiánya megnehezíti a boltozat szervezését, mint amilyennek lennie kell. Noha a felület szépen néz ki, van néhány olyan hiányzó életminőségi funkció, amely funkcionalitássá tenné. 

NordPass regisztráció

A felülvizsgálat céljából korai hozzáférést kaptunk a NordPass-hoz, tehát az írás idején nincs megállapított fizetési folyamat. Figyelembe véve ugyanakkor, hogy a NordVPN és a NordLocker milyen egyszerűen használhatóak, elképzeljük, hogy a NordPass is egyszerű lesz.. 

Utazásunk azzal kezdődött, hogy telepítettük a NordPass-t az Opera-ra és a mobilalkalmazást egy Android-eszközre (olvassa el az Opera áttekintését). 

nordpass-review-background-app

Miután rákattintottunk a kiterjesztésre, egy helyi telepítő oldalra küldtünk, amely felkérte a háttér alkalmazás telepítésére Windows, macOS vagy Linux rendszerre. Nem világos, hogy mire szolgál ez a háttér alkalmazás, de a telepítés után a NordPass bejelentkezési oldalra indított minket. Be kellett írnunk az e-mailünket, és egy számjegyű kódot kellett megerősítenünk. 

Végül be tudtuk állítani a fő jelszót. Mivel a NordPass soha nem látja és nem tárolja a fő jelszavát, akkor zárolva lesz a fiókjából, ha elfelejti. Szerencsére a NordPass olyan helyreállítási kódot biztosít, amelyet felhasználhat fiókjának helyreállításához, ha elfelejtette jelszavát. 

A NordPass telepítése és importálása

Annak ellenére, hogy háttérkép-alkalmazást töltött le, a NordPass böngésző-alapú élmény, ellentétben a Sticky Jelszóval (olvassa el a Sticky Jelszó áttekintést). A személyazonosságának ellenőrzése után bekerül a böngésző felületébe, és felkéri a jelszavak importálására. Ha a NordPass az első jelszókezelő, akkor a kezdetektől is indulhat. 

nordpass-review-import

Szinte minden jelszókezelőt támogat, még a meglehetősen új RememBear-t is (olvassa el a RememBear áttekintést). Ezenkívül a NordPass támogatja a fő böngészőket, köztük a Chrome-ot, az Opera-t és a Firefox-ot. 

Mindegyik platformon CSV-fájlt fog importálni. A NordPass azonban szegmentálja őket az import oldalon, hogy útmutatást kapjon a CSV exportálásához az összes támogatott platformról. 

A LastPassból importálva a NordPass mindent azonnal felvette, így kiválaszthattuk, mely jelszavakat, jegyzeteket és hitelkártyákat importált. Furcsa módon azonban a hitelkártya-bejegyzések jegyzetekként jelentek meg, csakúgy, mint a címek és a bankszámla-információk. 

Fontos megjegyezni, hogy a NordPass csak az írás közben támogatja a jegyzeteket, hitelkártyákat és bejelentkezéseket, így minden további információ csak jegyzetként jelenik meg.. 

A NordPass és az Autofill használata

Csak félénk 300 elemet importáltunk, és a NordPass ikonokat húzott a webhelyekről, amikor csak lehetséges. Mindazonáltal minden elem csak megjelenik egy listában. Nincsenek szervezési lehetőségek, nem lehet címkéket hozzáadni a bejegyzésekhez, nincs testreszabható ikon és mappák sem, nagyban ellentétben az F-Secure Key-vel (olvassa el az F-Secure Key áttekintést). 

nordpass-review-bejegyzés

Ha oly sok pályamunkával foglalkozunk, a szervezés rendkívül fontos. A NordPass úgy néz ki a részből, hogy egyszerű és vonzó felülettel rendelkezik, de hiányzik az életminőség javításának sok, a már megalapozottabb jelszókezelőknél. Szükség van a szervezési lehetőségekre, még akkor is, ha csak a bejegyzéseket ábécé szerint kell megrendelni.

A kérdést csak a kiterjesztés eltúlozza, amely ugyanazt a bejegyzéslistát mutatja, bár egy sokkal kisebb ablakban. A jelszógenerátort a kiterjesztésből is elérheti, amely sok szempontból hasonlít a saját jelszógenerátorunkhoz. Ez lehetővé teszi a karakterkorlát beállítását, bizonyos karakterek használatát és elkerülheti a kétértelmű karaktereket.

nordpass-review-jelszó-generátor

Az automatikus kitöltést ugyanúgy kezelik, mint a legtöbb jelszókezelőt, egy kis ikon mellett, a jelszómezők mellett. Tesztelésünk során a NordPass reagált a bejelentkezések automatikus kitöltésére. A címeket azonban nem tudja tárolni, tehát nem sikerült automatikusan kitölteni az űrlapokat. Amikor új fiókot regisztrál, a NordPass automatikusan rögzíti a bejelentkezést és megkérdezi, mentse-e el.

NordPass beállítások

A NordPass rendelkezik egy egyszerű beállítási képernyővel, amely az import / export beállításokat, az alapvető fiókadatokat és a „soha ne mentse el” URL-eket tartalmazza, amelyek olyan URL-ek, amelyeket a NordPass figyelmen kívül hagyott.. 

Három fő beállítás van, amelyekre figyelni kell. Az első az automatikus zárolás, amely egy bizonyos idő eltelte után, 15 perc és egy hónap között automatikusan lezárja számláját. Ezeket a beállításokat akkor is letilthatja, ha Ön az egyetlen, aki hozzáfér a platformhoz, ahol a NordPass telepítve van. 

nordpass-review-beállítások

Ezenkívül létrehozhat egy új helyreállítási kódot, és engedélyezheti a két tényezős hitelesítést. A NordPass támogatja a legjobb 2FA-alkalmazásokat, köztük a Google Authenticator és az Authy szoftvereket, bár nem támogatja a hardverkulcsokat, például a YubiKey.

Biztonság

A biztonság szempontjából a NordPass a borítékot nulla tudás nélküli modellel és a legújabb titkosítással tolja be. Ennek ellenére nagyon keveset tudtak annak architektúrájáról az írás idején, ami bizonyos funkciókat, például a megosztást, aggasztóvá tesz. 

A NordPass, mint a titkosító testvér, a NordLocker, a legfrissebb titkosítást is magában foglalja. Az Ön adatait az XChaCha20 segítségével védik, amely a legtöbb esetben jobb, mint az AES-256. A legtöbb jelszókezelő ezt használja. 

Annak ellenére, hogy hasonló biztonságot nyújt, mint egy 256 bites kulcs, az XChaCha20 könnyebben megvalósítható, és kevésbé függ a hardvertől (erről bővebben olvassa el a titkosítás leírását).  

Az adatok helyben titkosítva vannak a készüléken, mielőtt bárhová eljuttatnák őket. A NordPass titkosított adatokat kap az eszközök szinkronizálása céljából, de hiányzik az ahhoz szükséges információ a dekódoláshoz. Ez az úgynevezett nulla tudásmodell, azaz a NordPass nem tudja, mi tárolódik a boltozatában. 

Ennek oka az, hogy a NordPass soha nem látja és nem tárolja a fő jelszavát. Ez az egyetlen mondat biztosítja az összes adatot, és mivel a NordPass soha nem férhet hozzá fő jelszavához, soha nem tudja visszafejteni az adatait. Ehelyett a NordPass az Ön jelszavának kivágott eredményét látja, amelyet az Argon2 algoritmus segítségével hoztak létre. 

Az Argon2 kulcsot generál a fő jelszavad alapján, amelyet hitelesítésre és adatok visszafejtésére használnak. Az XChaCha20-hoz hasonlóan az Argon2 is egy élvonalbeli kulcs-származtatási funkció, amelyet 2015-ben adtak ki. Ha ez nem elég, akkor kétfajta hitelesítést is beállíthat különféle 2FA-alkalmazással. 

Minden olyan, amilyennek lennie kell, amikor a NordPass-ról van szó, bár hiányzik a technikai magyarázat. A legtöbb jelszókezelő biztonsági fehér könyvet nyújt, amelyben nem csak az általa használt algoritmusokat részletezi, hanem azt is, hogy ezeket az algoritmusokat hogyan hajtják végre műszaki szinten. 

A NordPass még gyerekkorban még nem rendelkezik ilyen dokumentummal. Felkértük a kérdést a fehér könyvről, és a NordPass csapata biztosította bennünket, hogy az egyik a munkában van. 

Annak érdekében, hogy tisztában legyenek, nincs okunk azt hinni, hogy a NordPass nem biztonságos. Valójában ez egy vezető lehetőség, amikor új, innovatív titkosítási algoritmusokat találunk. 

Nem tudjuk azonban, hogy a biztonság hogyan valósul meg. Például nincs információ arról, hogy a megosztás hogyan működik. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló korlátozott információ miatt mindent megnéz a NordPass.

Támogatás

A NordPass, mint egy nemrégiben bevezetett termék, kevés a támogatási dokumentáció útján. Ennek ellenére a napi 24 órás e-mail támogatás és a különféle beállítási cikkek fájdalommentessé teszik a fedélzeti beépítési folyamatot. 

A NordPass-szel nem sok történik, tehát nincs szükség sok támogatásra. Figyelemmel kísérve a szolgáltatást annak bejelentése óta, láthattuk, hogy a tudásbázis és a blog lassan tele van cikkekkel, amelyek ismerteti az alkalmazás beállítását, az összes szolgáltatásának használatát és egyéb alapvető kérdéseket.. 

nordpass-review-tudásbázis

Az „alap” a kulcsszó itt. A NordPass csak a kezdetleges témákat tárgyalja, de részletesebben. Mivel új termékként látjuk, biztosak vagyunk abban, hogy számos olyan kérdés van, amelyek még felmerülnek, így a NordPass nem foglalkozik velük. Sokkal több figyelmet szenteltek a telepítési folyamatnak, amely útmutatókat tartalmaz minden olyan NordPass által támogatott platformon. 

A legtöbb technikai kérdést a NordPass-szal való kapcsolatfelvétel útján kell megoldani. Jelenleg csak e-mail támogatás érhető el, és bár a NordPass azt állítja, hogy 24 órás és hét minden napján elérhető, a válasz megérkezéséig egy kicsit várnia kell. Számunkra egy kicsit tovább tartott, mint egy nap.

Az ítélet

A NordPass nem tesz eleget ahhoz, hogy kiálljon a létrehozott jelszókezelők előtt. Az interfész elérhető – bár szerény szempontból elmosódott -, és az ár megfelelő, de a szolgáltatások hiányoznak. Sokkal rosszabb is lehetne (olvassa el a Steganos Password Manager véleményét erről), de jobb is. 

Mit gondolsz a NordPass-ról? Regisztrál egy fiókot? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk tapasztalatait, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

NordPass GYIK

 • Mi az a NordPass??

  A NordPass egy jelszókezelő a NordVPN alkotóitól. Korlátlan tárhelyet kínál jelszavak, hitelkártyák és jegyzetek számára, valamint szinkronizálást akár hat eszköz számára.

 • Mennyibe kerül a NordPass?

  A NordPass ingyenes és „prémium” tervvel rendelkezik. A fizetett konstrukciót egy hónapos, egyéves és kétéves időtartamra kínálják, a kétéves tervnek csak havi 2,49 dollárba kerül. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia is.

 • A NordPass használata biztonságos?

  A fejlett titkosítási algoritmusok alapján a NordPass biztonságosan használható. Ennek ellenére jelenleg nincs biztonsági fehér könyv, tehát a szolgáltatás műszaki szempontjai még mindig ismeretlenek.

 • Mi a különbség a NordPass Free és a NordPass Premium között??

  A NordPass ingyenes csomagja korlátlan tárhelyet biztosít jelszavakhoz, hitelkártyákhoz és biztonságos jegyzetekhez egyetlen eszközön. A „prémium” tervre való frissítés akár hat eszköz szinkronizálását és elemmegosztást tesz lehetővé.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me