F-Secure Key Review – Frissítve 2020

F-Secure Key áttekintés

Az F-Secure Key egy olyan jelszókezelő, amely lefedi az összes alapot vonzó asztali felhasználói felülettel és ipari szabványú biztonsággal. A támogatás és a könnyű használat azonban felhasználhat bizonyos munkákat. Tudjon meg többet a Key-ről a Key áttekintésünkben.


kulcs-Slider1

kulcs-slider2

kulcs-slider3

kulcs-slider4

kulcs-slider5

Előző

Következő

Az F-Secure, az antivírus társaság, amely bólintot nyert a legbiztonságosabb víruskereső útmutatónkban, nagyon sok jogot élvez. A funkciók fénye, és átugorja a korábbi zárványokat, mint például a jelszókezelő, amint azt az F-Secure Anti-Virus áttekintésünkben láthatjuk. Ebben az F-Secure Key beszámolóban megvizsgáljuk, vajon érdemes-e megvásárolni az à la carte szolgáltatást. 

Amellett, hogy a Key-t az F-Secure antivírusának összefüggésében ítéljük meg, összehasonlítjuk a legjobb jelszókezelőkkel is. Mindenekelőtt az ítélet meghozatala előtt megvitatjuk annak jellemzőit – melyek kevés vannak – használhatóság, biztonság, ár és így tovább.. 

A rövid válasz érdekében az F-Secure kompetens jelszókezelőt biztosít a Key segítségével, amely csodálatosan megtervezett alkalmazást és csúcsminőségű biztonságot nyújt. Hiányzik azonban néhány kritikus tulajdonság, amelyek befolyásolják annak funkcionalitását és bizonyos esetekben a használhatóságát.

Erősségeit és gyengeségeit

Alternatívák az F-Secure Key-hez

Jellemzők

Az F-Secure-nak ugyanolyan hiányzik a funkciója, mint a többi vírusvédelmi csomagba tartozó jelszókezelőhöz. Valójában van egy megfelelő listája, amely helyreállítási lehetőségeket, biztonsági irányítópultot és más eszközök csatlakoztatásának egyszerű módját kínálja. Ez azonban csak két bejegyzéstípust támogat, ami problémát jelent. 

Csak jelszavakat és hitelkártyákat tárolhat. Noha technikailag továbbra is jelszókezelő, az F-Secure versenytársai nagyobb rugalmasságot kínálnak. A Keeper például különféle beviteli típusokat képes tárolni, és megosztási funkcióval is rendelkezik (valami Kulcs hiányzik). 

Nem is említve az egyedi funkciókat. Eltérően az Abine Blur-tól, amely maszkolt hitelkártyákat és e-maileket kínál, az F-Secure Key az asztalhoz semmit sem hoz újból (olvassa el a Blur áttekintésünket). 

A Key funkcióját a piac többi részével összhangban lévő áron látja el. Ha azonban más lehetőségek kínálnak ugyanazon az áron többet, akkor probléma van. 

Automatikus kitöltés, figyelmeztetés megsértése és helyreállítási kódja

Az útból való nyögés miatt ideje beszélni arról, hogy az F-Secure mit tartalmaz. A legszembetűnőbb szolgáltatás az „állapot” oldal, amely megjeleníti fiókjainak általános, gyenge és újrafelhasznált jelszavait. Szeretnénk egy biztonsági irányítópultot, bár jó lenne, ha az F-Secure a jövőben riasztásokat adna az adatok megsértéséről.

kulcsos biztonsági elemzés

Bár a „status” oldal a legszembetűnőbb, a „fiók helyreállítása” sokkal hasznosabb. Ahogy az alábbi biztonsági szakaszban foglalkozunk, az F-Secure nem tudja visszaállítani a fő jelszavát, ha elfelejtette. 

A jelszó alapján azonban kódot is létrehozhat. Mentheti ezt a kódot – amely nagy felbontású QR-kódnak tűnik – a számítógépére, hogy helyreállítsa a fiókját, ha elfelejtette bejelentkezési adatait.. 

kulcs-recovery-kód

A szolgáltatások kerekítése automatikusan kitöltődik, bár kicsit nagylelkűnek hívják „szolgáltatásként”. A kulcs automatikusan kitölti a jelszavait, de semmi más. Ennél is inkább meg kell nyomnia egy bizonyos gyorsbillentyűt az automatikus kitöltés aktiválásához.

Szüksége van a böngésző kiterjesztésére, hogy kitöltse bejelentkezéseit, de nem rögzíti a bejelentkezéseket. Más jelszókezelőkkel ellentétben, amelyek megkérdezik, hogy szeretne-e elmenteni egy jelszót, amikor új webhelyre kerül, az F-Secure kéri, hogy manuálisan adja hozzá őket. Alternatív megoldásként importálhatja a jelszavait, de a jelszavak rögzítésének hiánya csalódást okoz, függetlenül attól.

Az F-Secure legfontosabb funkcióinak áttekintése

F-Secure Key logówww.f-secure.com

Havonta 231 USD-tól kezdve kezdődik

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A Key nem drága jelszókezelő, de azért, mert kevés funkciót kínál, az ár túl magas. Mint más antivírus-csomagolással ellátott jelszókezelőknél, amiket már láttunk – olvassa el a McAfee True Key és a Kaspersky Password Manager véleményeinket, hogy megnézze a működésben lévőket – a Key nem ér az árát. A víruskeresőhöz csomagolva, ez rendben van.

Mielőtt belekezdenénk a költségekbe, fontos megjegyezni, hogy az F-Secure árait euróban, nem pedig amerikai dollárban jeleníti meg. A fenti táblázat ára az átváltási árfolyam az írás idején, tehát az idő múlásával kissé változik. 

Elkülönítve az ár rendben van, olcsóbb, mint a Dashlane, és összhangban van az 1Password-tal (olvassa el a Dashlane vs. 1Password-összehasonlítást). Amint a matematika kihúzódik, csak félénknek tűnik a havi 3 dollárért, ami nem rossz. Figyelembe véve a szolgáltatások hiányát, a Key túl drága. A RoboFormnak, amely havonta körülbelül 1 dollárral olcsóbb, még többet is kínálhat (olvassa el a RoboForm áttekintésünket). 

F-Secure Key Free vs. Premium

Az F-Secure Key-nek ingyenes csomagja van, bár a termékoldalról nem tudná (erről bővebben a következő szakaszban). A Free és a Premium csomagok minden tekintetben azonosak, kivéve a Free felhasználók számára, hogy jelszavaikat nem szinkronizálhatják az eszközök között. Az F-Secure szervereinek használatához fizetnie kell.

Szeretjük ezt a megközelítést, ahelyett, hogy korlátoznánk a bejegyzéseket, mint például a Dashlane vagy a True Key. Key azonban nem készítette el a legjobb ingyenes jelszókezelők listáját; a funkciók és az ár kombinációja kihagyta.

A kicker azonban a több eszköz szinkronizálásának hiánya. A LastPass, amely koronát vett a több eszköz szinkronizálási útmutatójában, korlátlan tárolást és szinkronizálást kínál ingyenesen, amint az a LastPass áttekintésből olvasható.

Felhasználóbarátság

A Key használatának megkezdése nem nehéz, bár a megfelelő verzió megtalálása kissé zavaró. Az F-Secure megemlíti az ingyenes verziót a termékoldalán, feltöltve egy letöltési linket és a „go premium” felszólítást. A Key azonban nem szerepel az F-Secure ingyenes eszközei között, és nincs semmi jel a Free és a Premium közötti különbségről.. 

Ennek ellenére a regisztráció egyszerű. Az alkalmazás letöltése után a felhasználókat felkérik, hogy írják be a meglévő F-Secure bejelentkezést, vagy hozzanak létre új fő jelszót. Ha elégedett az ingyenes verzióval, amely csak a helyi jelszókezelést biztosítja, akkor nem is kell e-mailt beírnia. Ilyen módon a Key Free funkciók, mint például a titkosító szoftver. 

kulcs-sign-up

Az alkalmazás használata egyszerű, bár az F-Secure inkább a felületet a beállításoknak, mint a jelszavaknak szenteli. Mint említettem, a jelszavakra és a hitelkártyákra korlátozódik, de Key sokat tesz e két bejegyzés típusnál. Bár nem az 1Password testreszabási szintjén, a Key néhány lehetőséget kínál a boltozat felépítésére.

kulcs-interfész

Új jelszavak hozzáadása az F-Secure kulcshoz

Ha a kezdetektől kezdve, akkor manuálisan is hozzáadhat jelszavakat a Key-hez. A folyamat meglepően folyékony. A főképernyőn kattintson a nagy „plusz” ikonra, majd válassza ki, hogy adjon-e hozzá jelszót vagy hitelkártyát. 

Az F-Secure nem nyújt egyedi mezőket, de hozzáadhat némi érzést a bejegyzéseihez. A színkódoláson kívül a felhasználók testreszabhatják bejegyzésük ikonját a Key készlet segítségével.

Néhány általános ikon elérhető, például bevásárlókosár vagy WiFi szimbólum, de vannak apró logók a népszerű webhelyek és szolgáltatások számára is. Ha például az Amazon ikont választja, akkor automatikusan beírja a bejegyzés URL-jét és nevét. 

kulcsos új jelszó

Ha már elmondták és elkészítették, akkor egyszerűen ikonokat használhat a keresés helyett a páncélszegély behúzásához. Ez azonban csak kevés bejegyzés esetén működik, a legnépszerűbb oldalakon. Amint a boltozat feltöltődik, a dolgok gyorsan rendetlenné válnak. A Key nem biztosít címkézést vagy mappákat, még akkor sem, ha átugorja a kedvezményes rendszert. 

Talán több fejlesztési időt fordíthatott erre, ahelyett, hogy hirdetéseket helyezne az alkalmazásba. A menüben külön fül található az egyéb F-Secure alkalmazások számára. Noha nem törődünk egy apró fejlõdéssel, hogy frissítsük a Premium-ra, az alkalmazás tervezése egy külön hirdetési helyet a hirdetések számára nem tűnik a helyes gondolkodásmódnak.. 

kulcs-hirdetések

F-Secure kulcs a gyakorlatban

Bár a Key-nek szép felülete van, van néhány probléma, amikor azt a gyakorlatban használjuk. A fő probléma a gyorsbillentyű-igény. A böngészőben vagy az asztalon történő automatikus kitöltéshez meg kell nyomnia a „CTRL + ALT + V” billentyűket. Bár a gyorsbillentyűknek értelme van a helyi alkalmazásokban, a böngészőben nem található meg.

A böngésző kiterjesztése csak az automatikus kitöltést szolgálja. Nem tekintheti meg a jelszavait, nem konfigurálhat új beállításokat, és nem hozhat létre jelszavakat az új fiókokhoz. Tekintettel arra, hogy milyen szép a helyi alkalmazás, nagy reményeink voltak a kiterjesztés iránt. Ennek ellenére az egyetlen lehetőség, hogy bezárja a boltozatot. 

Biztonság

Bár a Keynek nincs olyan egyedi biztonsági modellje, mint a Dashlane vagy az 1Password, mégis képes az adatainak biztonságát megőrizni. Mint minden jelszókezelőnél, a fontos kérdés az, hogy hogyan hitelesítik a felhasználót, és ez választja el a jelszókezelőket a szokásos titkosító szoftverektől. 

Az F-Secure átadja a hitelesítést. Minden hozzá van kötve a fő jelszóhoz, amelyről az F-Secure nincsen tudott. Ehelyett a fő jelszónak van egy kulcsa, amely abból származik, a PBKDF2 használatával. Ezt a kulcsot 20 000 SHA256 iterációval hasítják fel, véletlenszerű sók hozzáadásával. Ezt a folyamatot követően az utolsó kulcsot használjuk fel hitelesítésre. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az F-Secure soha nem tudhatta meg a fő jelszavát, és így soha nem tudja megfejteni a boltozatát. Ehelyett a fő jelszavát egy AES-256 kulcs előállításához is használják, amelyet a tároló titkosításához és visszafejtéséhez használnak. Erről többet megtudhat a titkosítás leírásában.

Ahova menti az F-Secure kulcsfontosságú jelszavait 

Most, hogy nincs titkosítás és hitelesítés, az ideje beszélni arról, hogy hol menti a jelszavait. Szerencsére az F-Secure néhány lehetőséget kínál ezen a fronton. Alapértelmezés szerint – ebben az esetben az alkalmazás ingyenes verzióját jelenti – a titkosított jelszavak helyben kerülnek mentésre. Emiatt nincs adatmegsértés veszélye. 

Ha ragaszkodni szeretne a helyi tároláshoz, az rendben van; csak tartsa a Key Free telepítve. A Premium-ra való frissítés azonban lehetővé teszi a több eszköz közötti szinkronizálást, ami azt jelenti, hogy értékes jelszavait át kell adnia az F-Secure szervereinek. Még akkor is, ha szinkronizálja őket a felhőn keresztül, soha nem érheti el közvetlenül az jelszavait az F-Secure szerverein. 

Ehelyett a titkosított tároló másolatát a felhőben tárolja. Ez a példány mindenki számára olvashatatlan, beleértve magát is. A jelszavak szinkronizálásakor a tároló letölti és dekódolja helyileg a fő jelszó segítségével a fent leírt eljárás szerint. 

Röviden: a jelszavait a felhőben menti, de egy szuperszámítógép és néhány milliárd év tartalék nélkül a támadó nem lenne képes dekódolni a boltozatát. 

Támogatás

Az F-Secure nem esik a diszorganizáció általános problémájának áldozatává, mint a legtöbb antivírushoz kapcsolt jelszókezelő. A támogatási szakasz továbbra is az F-Secure által kínált összes termékre kiterjed, de a cikkek listájának megjelenése helyett minden terméknek – beleértve a Kulcsot is – saját támogatási útmutatója van.

kulcs-tudásbázis

A felhasználói útmutató nem annyira az alkalmazás hibaelhárításáról szól. Inkább a felállításról szól. Mindenre kiterjed, a Key telepítésétől kezdve a Windows és Mac rendszeren, a kedvencek beállításáig és az automatikus kitöltés előnyeinek kihasználásáig. Néhány téma még video oktatóanyagokat is tartalmaz, amelyek segítenek a technofóbáknak. 

Ez azonban csak egy támogatási út. Az F-Secure munkaidőben élő csevegést és telefonos támogatást is kínál. Ezenkívül telefonos támogatást kínálunk 11 nyelven, számok megadásával több régióban. A telefonos támogatás technikailag munkanapokra és órákra korlátozódik, de képesnek kell lennie arra, hogy megtaláljon egy régiót, amely nyitva van, a napszak időpontjától függetlenül.. 

kulcs-telefon-támogatás

Ha inkább felveszi a kapcsolatot a Kulcsközösséggel, vannak fórumok. A bemutató azonban nem olyan szép, mint a többi támogatási terület. Noha az F-Secure fórumait könnyű megkerülni, nem dönthet úgy, hogy a bejegyzéseket a termék alapján szűrje. Ehelyett mindent összeraknak, megnehezítve egy adott alkalmazáshoz kapcsolódó hozzászólások megtalálását. 

kulcs-fórumok

Ennek ellenére az F-Secure támogatási erőforrásai könnyebben emészthetők, mint a legtöbb antivírus-csomagba tartozó jelszókezelő. A tesztelésünk során a csevegés általában online volt, és a fórumok aktívak voltak. Ezen kívül a tudásbázis alapos és könnyen érthető folyamatot kínál a helyi alkalmazáshoz való beállításhoz. 

Az ítélet

A Key az egyik jobb vírusvédelmi csomagba tartozó jelszókezelő, vonzó felületet és néhány egyedi funkciót kínál. Ha csak maroknyi jelszavad van – mondjuk, legalább 25 – ez remek lehetőség. Azok, akik néhány száz bejelentkezést kezelnek, a többi belépési típus mellett, máshol keresni fogják. A szervezettség hiánya megnehezíti a szükséges keresést. 

Mit gondolsz Key-ről? Letölti az ingyenes verziót? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk tapasztalatait, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map