Életlenítés – frissítve 2020-ban

Blur Review

A Blur egy könnyen használható jelszókezelő, amely jutalmazza az embereket, akiknek beállítsd, és felejtsd el. Meztelen csontjainak tervezése a háttérben működik, de egyébként nem kínál sok rugalmasságot. Erről bővebben a Blur áttekintésünkben olvashat.

blur-Slider1

blur-slider2

blur-slider3

blur-slider4

blur-slider5

Előző

Következő

Abine Blur egy olyan jelszókezelő, amely sok mindent megszerez, és egyedülálló adatvédelmi funkciókat és nagylelkű ingyenes tervet kínál. Hiányzik azonban az aprító jelszó, hogy a legjobb jelszókezelők listájára kerüljön. A szétesett felülettől a 2018-ban valamikor bekövetkezett adatsértésig a Blurnak vannak olyan problémái, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhassák. 

Ebben az elmosódás-áttekintésben vissza fogjuk mutatni tapasztalatainkat, most, hogy az alkalmazást megcélozták. Miután online regisztráltunk, mint minden fizető ügyfél, inkognitójelű fiókot indítottunk a szolgáltatás közeli és személyes megítélésére. Ezen áttekintés során megvizsgáljuk a használhatósággal, a biztonsággal és a szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatainkat, mielőtt ítéletünket megtennénk. 

Mivel a magánéletre összpontosító cég, amely olyan eszközöket kínál, mint a DeleteMe, úgy tűnik, hogy Abine szándékai a megfelelő helyen vannak. A Blur végrehajtása azonban bizonyos problémákat vet fel. Bár kedvelik az alkalmazás funkcióit, az ezeket körülvevő környezet gyakran több gondot okoz, mint amennyit érdemes. Nem is beszélve az abszolút őrült árcéduláról.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Blur-hoz

Jellemzők

A Blur nem csupán online jelszókezelő, és számos adatvédelmi eszközt kínál, amelyek méltóak Abine nevére. Bár a DeleteMe – az Abine online tisztító eszköz – nincs csomagolva a Blur-tal, számos más adatvédelmi funkció van. Díjmentesen megvédheti hitelkártyáit és blokkolhatja a webhelyek közötti követőket. 

A Blur szolgáltatáskészletét három szempont alkotja, amelyek közül az első a jelszókezelés. A Blur-nak azonban nincs különösebb dolga, ha erről van szó. Tárolhat jelszavakat, címeket, hitelkártyákat és személyazonosságokat, de semmi mást.

A korábbi jegyzettároló és -megosztási funkciók kihagyása mellett a Blurnak nincs semmilyen számlaelemzése (bár érdemes megjegyezni, hogy bizonyos fiókokhoz jegyzeteket adhat hozzá). Az újrafelhasználott jelszavakat a fiókok oldaláról tekintheti meg, de nem kap olyan általános biztonsági minősítést, mint a Dashlane vagy a LastPass.. 

blur jelszóval oldal

Telefon- és kártyamaszkolás

Az egyik legnagyobb funkció, amely a Blur-t más jelszókezelő eszközöktől különbözteti meg, a maszkolási funkcionalitás. Az e-mail címeket, telefonszámokat és akár hitelkártyákat is elrejtheti egy hamis fal mögött, elkerülve a hamis információkat, amelyek egy valódi helyre irányítják át őket. Például egy maszkos e-mail megjelenhet úgy, hogy [e-mail védett]

blur-maszkos-email

A maszkolás funkcionalitása messzemenő, lehetővé téve online feliratkozást kérdéses webhelyekre anélkül, hogy kedves személyes adatait kockáztatná. A maszkolt kártyák azonban érdekesek. Ellentétben a virtuális hitelkártyákkal, amelyek egyszerűen visszavonják a hamis információkat a tényleges hitelkártya adataival, a Blur megad egy korlátozást. 

Amikor elrejt egy hitelkártyát, akkor be kell írnia, hogy mekkora összeget kíván költeni. Ez a kártya egyedül erre a vásárlásra jó. Szerencsére azonban maszkos hitelkártyákat készíthet menet közben, a hitelkártya adataival és a Blur böngésző kiterjesztésével. 

A tracker blokkolása az elmosódott böngésző kiterjesztésével

A Blur funkcióinak triójának kibővítése egy tracker blokkoló. Amint az adatvédelmi útmutató védelmére szolgáló 99 ingyenes eszközünkben rámutatunk, a böngészők közötti nyomon követés az egyik legnagyobb fenyegetés személyes adataira. Szerencsére a nyomkövetőket automatikusan blokkolják a Blur kiterjesztés, amelyre szükség van az automatikus kitöltéshez. 

blur-böngésző kiterjesztés

Bár rengeteg más böngészőbővítmény blokkolja a nyomkövetőket, a Blur minden felhasználó számára ingyenesen tartalmazza. Természetesen kikapcsolhatja ezt a funkciót, de erre nincs oka. A webhelyközi nyomkövetők blokkolása mellett a Blur nyilvántartást vezet arról is, hogy hány nyomkövetőt blokkolt minden nap, amelyet a fiókja irányítópultján tekinthet meg.. 

blur-tracker-történelem

Az életlenítés áttekintése

Blur logódnt.abine.com

Kezdődik 325 USD-tól minden hónapban

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

Korlátlan ingyenes tervvel és számos funkcióval a Blur biztonságos fogadásnak tűnik, főleg a többi ingyenes jelszókezelőhöz képest. Eltérően a LastPass-tól, amelyről a LastPass áttekintésünkben olvashat, a Blur nem kínál több eszköz szinkronizálását a dolgok szabad végén. Ez arra készteti Önt, hogy költségesen fizetett tervbe kerüljön.

Két lehetőség van, az alap és a korlátlan, bár a legtöbb fizető ügyfélnek be kell tartania a korlátlan tervet. Az Basic olcsóbb, alig több, mint 3 dollárt fizet havonta, ha évente számlázik, de nem tartozik a maszkolt hitelkártya funkcióval. Ehelyett kártyánként 2 dollár díjat kell fizetnie, amely kevesebb, mint 100 dollár, és 1,5 százalékos díjat kell fizetnie minden olyan kártya esetén, amely 100 dollár feletti.. 

Az alapterv összhangban áll más jelszókezelőkkel, valamivel kevesebbet fizet, mint a Dashlane, és valamivel többet, mint a Keeper (olvassa el a Dashlane áttekintést). Jelentős áremelkedés mutatkozik, ha a Unlimited-el megyünk. A havi számlázási ciklus mellett a Unlimited az összes kívánt maszkolt kártyával együtt jár, további díjak nélkül. A havonta 15 dollár példátlan árfolyam. Még a Dashlane 10 dolláros Premium Plus terve – amely virtuális magánhálózattal, személyazonosság-lopás elleni védelemmel és sötét webes megfigyeléssel jár – szerényen néz ki. A Blur-nak sok funkciója van, de a Korlátlan tervében rettenetes prémiumot fizet értük.

Blur Free és üzleti tervek

Az ingyenes terv lenyűgöző, bár nem olyan szolgáltatás szintjén, mint például a Sticky Password (olvassa el a Sticky Password ismertetőt). Korlátlanul tárolhatja a jelszavakat, de csak egyetlen eszközön. A biztonsági mentés és a szinkronizálás a fizető előfizetők számára van fenntartva. Az Abine mégis magában foglalja a maszkos e-mail funkcióját és a tracker blokkolását. Az ingyenes terv egy 30 napos próbaverzióval is jön. 

Ennek ellenére nincs üzleti terv. Egy olyan szolgáltatás, mint a Zoho Vault, általában jobban megfelel a közepes és nagy méretű üzleteknek, bár a kisvállalkozások kihasználhatnák a Blur maszkoló funkcióit.. 

Függetlenül attól, hogy minden új felhasználó egyszerűen pihenhet a 14 napos visszatérítési időszak alatt. Annak ellenére, hogy ingyenes tervet kínál, a Blur lehetővé teszi, hogy pénzt visszatérítsen az előfizetés megvásárlásától számított két héten belül, kérdés nélkül.

Felhasználóbarátság

A Blur-ra való feliratkozás nos, az elmosódás. Csak be kell írnia az e-mail címét és a jelszavát, és azonnal elindul az irányítópulton. Bizonyos szempontból ez a folyamat nagyszerű, mivel másodpercek alatt elkészül és fut. A kézfogás hiánya azonban problémát jelenthet a technofobák számára. 

blur-műszerfal

Maga a webhely is akad néhány akadályt. Valójában nincs Blur webhely. Inkább megvásárolhatja a Blur-ot az Abine webhelyén. A kihívás az a tény, hogy Abine ott is a DeleteMe-ről beszél, és átugorja a hagyományos árazási és szolgáltatási oldalt egy lapos kivitelhez.. 

Az elmosódást könnyű használni, ha már elmész a webhelyen, sokféle funkció számára egyszerűsített elrendezést kínál. Az Ön műszerfalán négy fő kategória található: „számlák”, „pénztárca”, „maszkolás” és „nyomon követés”. Kibonthatja ezeket a szakaszokat, ha különösen valamit keres, mondjuk személyazonosságát vagy hitelkártyáit. 

blur expandált

Fiókok importálása és szervezése

A fiókok oldalán töltöttük időnk nagy részét, amely fel van szerelve jelszavainak listájával és azok számával, amelyeket újra felhasznált. Ha a kezdetektől kezdve, akkor az „új fiók” gombra kattintva elindulhat. Felveheti adatait, létrehozhat egy jelszót közvetlenül az oldalon, és akár címkét is felvehet. 

elmosódásmentes új jelszó

Számunkra, mivel más jelszókezelőket használtunk, ugrottunk az importálás fülre. A felhasználók elhomályosítása importálhatja a jelszavakat más jelszókezelőkből, ideértve a KeePass-t is, vagy pedig beillesztheti számláit egy általános CSV-fájlba. Az importálási oldalon azonban nincs oktatóanyag ennek a folyamatnak a végrehajtására. 

297 fiókot probléma nélkül importáltuk a LastPassból. A Blur olyan messzire ment, hogy átugorja a korábbi másolatú bejegyzéseket, gondoskodva a LastPass-tárolónk nagyon szükséges tisztításáról. Ennek ellenére nem kapcsolhatja ki ezt a beállítást, így előfordulhat, hogy néhány bejegyzést kihagynak, ha megkettőzik őket. 

Rugalmasságot ad Önnek a jelszavak importálásában. Ahelyett, hogy törvényt venne a CSV-struktúráról, a Blur lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a bejegyzések átfogó mezőit. Például, ha véletlenül felvette a jelszavait webhelynévként, megváltoztathatja az oszlopot, így minden helyesen importálódik. 

blur-import

Áttörés a Blur beállításaira

Noha ideje nagy részét a Blur fiókoldalán fogja tölteni, a beállításai között vannak más funkciók is. A legnyilvánvalóbb hely a kereséshez a „maszkolás” terület, ahol maszkolt hitelkártyákat, e-maileket és telefonszámokat állíthat be. Az e-mailek elrejtése mindenki számára elérhető, bár a telefonok és hitelkártyák álarcát korlátlan előfizetők számára fenntartják. 

Ezen felül a Blur-nak nincs túl sok beállítása. Konfigurálhatja a 2FA-t, és megtekintheti a biztonsági jelszavát a beállítások oldalán, amelyet a következő szakaszban fedezünk fel. A legfontosabb, hogy a Beállítások oldalon kezeli a fiókjait. 

blur-beállítások

Alapértelmezés szerint a Blur a fiókjait a szerveren tárolja, hogy szinkronizálhassa az eszközöket. Azonban dönthet úgy, hogy fiókjait helyben tárolja, ha aggódik az adat megsértése miatt. Sajnos ez egy olyan aggodalom, amelyre gondolni kell a Blur-szal.

A Blur Chrome kiterjesztés használata

Annak érdekében, hogy az online műszerfal alapvető fontosságú legyen, a Blur Chrome kiterjesztése nagyon robusztus. Főleg automatikus kitöltésre használják, a bejelentkezési mezők észlelésére, amikor egy weboldalra szállnak le. Testreszabhatja azonban, hogy a Blur miként látja ezeket a mezőket. Például, ha a kiterjesztés véletlenül felismeri, hogy egy jelszómezőt jelent az e-mail számára, akkor módosíthatja azt a kiterjesztéssel.

blur-extension-beállítások

A kiterjesztés sok helyszíni beállítást is megnyit. A jelenlegi oldaltól függően be- és kikapcsolhatja az automatikus kitöltést, az automatikus rögzítést, az e-mail maszkítást és még sok minden mást. Noha ezeket a beállításokat alapértelmezés szerint webhelyenként kezeli, az univerzálisan is alkalmazhatja.

elmosódás-mellék-site-beállítások

Biztonság

Az Abine-nek nincs kiterjedt dokumentációja a biztonsági struktúrájáról, ellentétben néhány jelszókezelővel, bár az, amit megszerezhetünk, hasonló más eszközökhöz. Nem az az aggodalom, hogy Abine hogyan kezeli az Ön adatait; minden épnek tűnik. Inkább egy aggasztó biztonsági szabálysértés, amely kicsit több mint egy évvel ezelőtt derült fényre. 

Mielőtt ehhez jutnánk, tegyük szabadon a műszaki megoldásokat. A jelszó-tárolót az AES-256 titkosítja, amely – amint az a titkosítás leírásában olvasható – alapvetően virtuális Fort Knox. A kulcs, amely feloldja az AES-256 titkosított tárolóját, a fő jelszóból származik, amelyről a Blur nincsen tudva. 

Ehelyett adatait helyileg titkosítják, mielőtt elküldik a Blur szervereire. Ez a folyamat, amelyet gyakran hosztbiztos tárhelynek neveznek, biztosítja, hogy Abine soha ne láthassa a boltozat tartalmát. 

Abine soha nem látja és nem tárolja a fő jelszavát, ami nagy biztonságot jelent. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az adatok visszafejtéséhez meg kell emlékeznie arra a fő jelszóra. 

A jelszó-visszaállítás nem lehetséges, vagy legalábbis a hagyományos értelemben nem lehetséges. A jelszó egyszerű visszaállítása helyett a Blur biztonsági másolatot nyújt. Ez a körülbelül 10 véletlenszerű szóból álló jelmondat visszaállítja a fő jelszavát arra az esetre, ha elfelejti. De meg kell emlékeznie a biztonsági jelszóra. 

blur-backup-jelszót

Az adat elmosódása

2018 végén az Abine bejelentette, hogy kiszolgálói adatsértést fedezett fel. Ez a sértés, amely körülbelül 2,4 millió felhasználót érintett, felfedte a felhasználói e-mail címeket, jelszó-jelzéseket, címeket, utó- és vezetékneveket, valamint titkosított jelszavakat. Bár a sima szöveges jelszavak nem kerültek veszélybe, Blur sürgette a felhasználókat, hogy cseréljék ki fő jelszavukat. 

Nem lehet biztosan tudni, hogy mi volt kitéve. Azt tudjuk, hogy a 2018. január után tárolt információk nem kerültek veszélybe. Abine egy biztonsági kutatótól tudta meg a jogsértést 2018 decemberében. Ezen idővonal alapján valószínű, hogy a jogsértés valamikor, 2017-ben történt. 

Nem fogunk itt szavakat aprítani: A Blur által tárolt adatok mennyisége megsérti nagyon fenyegető. Abine azt állítja, hogy egyetlen felhasználói adatot sem veszélyeztettek a katasztrófa idején. Ennek ellenére az ilyen mértékű jogsértést nem szabad enyhén venni. 

Noha a Blur nem az egyetlen jelszókezelő, aki ilyen támadást szenved, a problémát általában megkerülik a felhasználói boltozatba helyezett titkosítás miatt. A Blur azonban adatvédelmi eszközként képes tárolni hitelkártyáit, e-mail címeit és telefonszámait maszkolás céljából.

Munka korlátozott információkkal

Szeretnénk rámutatni, hogy biztonsági struktúrája szempontjából csak azokat az információkat értékelhetjük, amelyeket a Blur a nyilvánosság számára nyújt. Sajnos az adatok titkosításához használt fő algoritmuson és néhány kétfaktoros hitelesítési lehetőségen kívül nagyon keveset tudunk arról, hogy a Blur hogyan működik műszaki szinten. 

Az általános biztonsági koncepciók megalapozottak, ám a Blur nem teszi nyilvánosságra fiókja hitelesítésének folyamatát. Ez egy kulcsfontosságú pont a jelszókezelő értékelésében, amint azt az 1Password áttekintésünkben láttuk. Abine-nek nincs fehér könyve vagy bármilyen más műszaki dokumentációja, ezért csak azt tehetjük, hogy feltételezzük, amely olyan helyzet, ahol soha nem szeretünk lenni.

Támogatás

A Blur meglehetősen egyszerű támogatási rendszert kínál, élő csevegéssel és e-mailekkel, valamint egy GYIK részt. Ugyanakkor általában a legbiztosabb az Abine-rel való közvetlen kapcsolatfelvétel. Miután elkezdtük az élő csevegést, percek alatt hasznos választ kaptunk, ami távol esik az önsegítő erőforrásoktól. 

Van egy GYIK, és ha el kell hinni a rövidítés „gyakran” részét, akkor biztonságos feltételezni, hogy Abine sok kérdést felvet. A GYIK őszintén szólva rendetlenség. Noha egyértelműen megkíséreljük megszervezni a kérdéseket, mindent egyetlen oldalra dobnak. Ha ki szeretné nyomtatni a GYIK-t, akkor 163 papírlapra lenne szükség, amelyek közül az első hat a tartalomjegyzékre vonatkozik.. 

blur-gyik

Nagyra értékeljük a részletek iránti figyelmet, különös tekintettel arra, hogy a legtöbb témát képernyőképek fedik. Természetesen van egy jobb formátum a GYIK megjelenítéséhez. Szerencsére van egy keresősáv, de hosszú formájú kérdésekkel a kifejezés enyhe megváltoztatása eldobhatja a teljes keresést. 

Azoknak, akik csak most kezdik el, van egy felhasználói kézikönyv, amely sokkal rövidebb, mint a GYIK. Ennek ellenére egyetlen oldalt néz, és az összes információt ráhelyezik. Csalódást okoz az, hogy a Blur támogatási forrásai kiválóak lehetnek. A bemutató formátum úgy érzi, hogy lusta és keltezett. 

blur-user-guide

Az ítélet

Az elmosódás a jó ötletek és a kellemetlen végrehajtás hibája. Az alapkoncepció – az, hogy egy jelszókezelő szélére van töltve további adatvédelmi eszközökkel – jól működik. A webhely, a támogatási erőforrások és az irányítópult azonban finomhangolást igényelhet. Nem is beszélve a közelmúltban megsértett biztonságról. 

Ingyenes jelszókezelőként a Blur átjárható, és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyekkel más jelszókezelő eszközök elmúlnak. A Blurért való fizetés azonban magas kérdés. A Korlátlan csomag ára sokkal magasabb, mint bármelyik másik jelszókezelőnél, így nekünk megnehezíti a Blur ajánlását. 

Mit gondol Blurról? Meg akarsz lőni a szabad tervet? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me