Dashlane áttekintés – biztonságos a Dashlane? – Frissítve 2020-ban

Dashlane Review

A Dashlane számos tulajdonságának, kiváló felületének és barátságos árainak köszönhetően kiemelkedik a kiváló versenytársak között. Bár semmi sem tökéletes, az átkozottul közel áll. Nézze meg a teljes Dashlane-áttekintést, hogy megtudja, miért rangsoroljuk azt.


dashlane-Slider1

dashlane-slider2

dashlane-slider3

dashlane-slider4

dashlane-slider5

Előző

Következő

Dashlane a legjobb jelszókezelők közé tartozik, tele olyan funkciókkal, amelyekkel más opciók nem képesek megbirkózni. Ennélfogva egyedülálló biztonsági struktúrát nyújt, amely biztonságban tartja fiókját. Ebben a frissített Dashlane-értékelésben a legfrissebb verziót fogjuk megnézni, hogy megéri-e még az árát. 

Ha nem tudod, a Dashlane a hatodik verzió bevezetését követően 2018-ban évente 40 dollárról 60 dollárra emelte kamatát. Az áremelkedés maroknyi új funkcióval járt, beleértve a VPN-t és a sötét webfigyelést. Ezen áttekintés során megvizsgáljuk az új árat és funkciókat, valamint ellenőrizzük a biztonságot, a használhatóságot és a támogatást.. 

Bár a Dashlane drágább, mint a többi jelszókezelő, sokkal robusztusabb. A hozzáadott szolgáltatások több mint havonta érnek el néhány dollárt havonta. Szerencsére, ha nem tud fizetni, a Dashlanenek is nagylelkű ingyenes csomagja van, tehát nincs ok arra, hogy ne próbálja ki. 

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Dashlane a tipikus jelszókezelő modellre épít, számos egyedi funkcióval. A kiberbiztonság más területeire is kiterjed, VPN-t, személyazonosság-lopás elleni védelmet és kétfaktoros hitelesítési (2FA) hardvert kínál. A Dashlane viszont magas árat követel e kiegészítő szolgáltatásokért. 

Az alapvető funkciókat a Dashlane veszi figyelembe, az előfizetéssel együtt, több eszköz szinkronizálása, korlátlan jelszó tárolás és korlátlan jelszómegosztás. A Dashlane-nak azonban sok egyedülálló tulajdonsága van, és verseng az Abine Blur kedvelőivel, amely – amint azt a Blur áttekintésünkből láthatja – önmagában is szilárd funkciókkal rendelkezik.. 

A Dashlane szolgáltatásai közé tartozik egy biztonsági műszerfal, amely megmutatja az általános jelszó állapotát, a sötét webes megfigyelést és az identitáslopások védelmét. Noha nem azonos a személyazonosság-lopás elleni védelemmel, mint például az IdentityForce (olvassa el az IdentityForce áttekintést), a Dashlane hitelkontrollt és 1 000 000 dollárt kínál személyazonosság-lopás elleni védelemben..

dashlane-review-jelszó-egészségügyi

Ezenkívül a Dashlane magában foglal egy VPN-t, amelyet az alábbiakban részletesebben ismertetünk. Noha értékeljük a kiegészítést, a csomagban lévő virtuális magánhálózat semmi sem a legjobb VPN-választású ExpressVPN-hez viszonyítva (olvassa el az ExpressVPN-áttekintést). 

Dashlane automatikus jelszóváltója

A Dashlane által kínált összes szolgáltatás közül a legegyedibb az automatikus jelszóváltó. Egy kattintással több webhelyen frissítheti jelszavát. A támogatott webhelyek listája hosszú, beleértve a Reddit, Citrix és Corel szoftvereket (olvassa el a Corel VideoStudio Ultimate és a Citrix ShareFile áttekintést). 

dashlane-review-jelszó-váltó

Az automatikus jelszóváltó megoldja az online fiókok egyik legnagyobb problémáját, azaz a jelszavak folyamatos frissítése. Ez azonban nem kockázat nélkül. A jelszó megfelelő megváltoztatása érdekében a régi és az új jelszót rövid ideig titkosítatlanul hagyják el a Dashlane szerverein..

Ennek ellenére ezt az információt csak a rendszermemóriában (RAM-ban) tárolják a művelet ideje alatt, mielőtt kiürítik. Az információkat soha nem tárolják véglegesen. Ennek ellenére, ha aggódik amiatt, hogy valamelyik jelszavát visszafejtik, akár ideiglenesen is, akkor nem kell használnia a jelszóváltót. 

A Dashlane szolgáltatások áttekintése

Árazás

A Dashlane az egyik legdrágább jelszókezelő, de megtéríti a többletköltségeket. Funkciókkal díszítve, Dashlane biztosítja azt a néhány extra dollárt, amelyet minden hónapban költene, hogy ne pazaroljon. Ennek ellenére, ha szabványos jelszókezelőt keres, akkor vannak olcsóbb lehetőségek. 

A szokásos fizetett csomag, a Premium, olyan szolgáltatásokkal jár, amelyeket elvárhat minden jelszókezelőtől. Támogatja a korlátlan bejegyzéseket és a megosztást – beleértve a szokásos jelszavakat és a hitelkártya-információkat is – a több eszköz szinkronizálását és a biztonságos fájltárolást. Ennek ellenére havonta körülbelül 2 dollárval drágább, mint a versenynél – olvassa el az 1Password áttekintést példaként – és ez a kiegészítő szolgáltatások miatt van. Olvassa el a Dashlane vs 1Password darabot, hogy megnézze, hogyan hasonlítanak a kettő.

A Dashlane Premium terv magában foglalja a sötét webes megfigyelést, a VPN-t és a YubiKey támogatását. Bár ezek a szolgáltatások örömmel fogadhatók, opcionálisnak kell lenniük. Dashlane kétszer annyit terhel, mint a Keeper, és igazolja a többletköltségeket (olvassa el a Keeper áttekintését). Ha azonban nem a VPN vagy a sötét webes megfigyelés piacán van, akkor ez a pénz pazarlás. 

A kétszeres árért feliratkozhat a Premium Plus csomagra, amely magában foglalja a Premium összes szolgáltatását, valamint az identitás-helyreállítási szolgáltatást, a hitelfigyelést és az 1 000 000 dolláros személyazonosság-lopás biztosítását. A jelszókezelő költsége magas, de összehasonlítva a legjobb személyazonosság-lopás elleni védelemről szóló útmutatónkban szereplő ajánlatokkal, az ár nem rossz. 

Nem számít, hogy melyik szintet választja, a Dashlane csak éves számlázást kínál, azaz a költségek körülbelül 60 USD és 120 USD a Premium és a Premium Plus esetében. Bár szeretnénk látni egy havi számlázási ciklust, a Dashlane 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál, tehát a regisztráció nem jelent kockázatot. 

Dashlane Free vs. Premium

A Dashlane ingyenes tervet is kínál, amely bekerült a legjobb ingyenes jelszókezelő listánkba. Ugyanakkor nem tudta legyőzni a LastPass-ot, amint azt a LastPass áttekintésünkben és a Dashlane vs. LastPass-párbeszédben láthatjuk. Noha értékeljük Dashlane ingyenes tervét, a prémiumhoz képest számos szempontból korlátozott. 

Az ingyenes terv egyetlen eszközre korlátozódik, azaz a szinkronizálás nem kérdés, és 50 bejegyzés korlátozódhat. Nem annyira korlátozó, mint a McAfee True Key ingyenes csomagja – erről bővebben olvassa el a McAfee True Key áttekintését, de nem olyan nagylelkű, mint néhány más ingyenes csomag, nevezetesen a LastPass.

Felhasználóbarátság

A Dashlane elérhető kezdőknek és veteránoknak egyaránt, annak ellenére, hogy tele van szolgáltatásokkal. A zökkenőmentes beállítási folyamat világossá teszi, hogy mit kell tennie, és a bejegyzések szervezése olyan egyszerű vagy összetett, ahogy szeretné. Mindent összevetve, Dashlane lenyűgözően kiegyensúlyozza a használhatóságot és a funkcionalitást. 

A Dashlane letöltése előtt nem kell regisztrálnia a fiókot. A kezdőlapon csak rá kell kattintania a jobb felső sarokban található „induljunk” gombra. A Dashlane automatikusan letölti a Windows alkalmazást, a MacOS alkalmazás letöltésének lehetőségével. Innen létrehozhat egy fiókot. 

dashlane-review-create-fiókot

Miután regisztrált egy ingyenes számlára, a Dashlane rövid ismertetőn küld Önnek funkcióit, elmagyarázva, mire képes és mit tesz, hogy biztonságban tartsa a jelszavait és a hitelkártya-adatait. Ezen túlmenően a tárolt jelszavakkal átjárja a böngészőket, és automatikusan importálja azokat.

dashlane jelszóval import

Noha a jelszókezelő beállítása könnyű, a jelszavak és hitelkártyák importálásának – vagy ami még rosszabb, ha manuálisan beírjuk – fárasztó folyamat. A Dashlane egyszerűvé teszi a dolgokat, miközben teljes mértékben elmagyarázza az alkalmazás működését. Ezt átvitték az asztali alkalmazásba, amely néhány egyszerű feladatot nyújt a fiókjának beállításához. 

A Dashlane Windows és a macOS alkalmazások

A helyi alkalmazásban befejezheti a fennmaradó beállítási feladatokat, beleértve a Dashlane kiterjesztés hozzáadását a böngészőhöz, az automatikus kitöltés kipróbálását és a mobilalkalmazás letöltését. A regisztrációval a telepítőn keresztül automatikusan regisztrál egy ingyenes tervet. Ugyanakkor bármikor frissítheti a bal felső sarokban lévő „megy prémiumot” gombbal.  

Az alkalmazás használata álom. A Dashlane többszörös szűrési lehetőségeket tartalmaz a bejegyzésekhez, lehetővé téve, hogy listában vagy blokklapokban tekintse meg őket, kategóriák alapján szegmentálja őket, vagy egyszerűen ábécé alakítsa. Körülbelül 200 jelszó importálásakor a Dashlane automatikusan meghatározta kategóriáinkat a bejegyzésünkhöz, és minden alkalommal nagyon közel volt. 

dashlane-review-alkalmazás

Ha módosítania kell az importált jelszavakat, akkor megteheti, ha a megfelelő bejegyzés melletti „több” gombra kattint. Ebben a menüben egy csomó lehetőség található, beleértve a jelszavak előzményeit is, amelyeket a legjobb egyedül felfedezni. Céljainkra csak az „elem szerkesztése” elemre kattintottunk. 

A belépő oldalon Dashlane rengeteg információt nyújt. A tételt átnevezheti, hozzáadhat egy másodlagos bejelentkezést, hozzáadhat egy jegyzetet és kategorizálhatja a jelszót az előre beállított lehetőségekkel vagy a saját hozzáadásával. Dashlane azonban túlmutat ezen. Mindegyik bejegyzésnél láthatja a jelszó besorolását, valamint azt, hogy hányszor használják újra a jelszót a tárolóban. 

dashlane-review-edit-entry

A Dashlane lenyűgöző egyensúlyt teremt a használhatóság és a funkcionalitás között. Sok kritikus információ, például a jelszó hányszor történő újrafelhasználása, könnyen hozzáférhető. Ennélfogva ez a kiegészítő információ nem akadályozza meg az alkalmazás folyamatát. 

Jelentkezés a Dashlane Identity Dashboard segítségével

A Dashlane alkalmazásával rengeteg más funkció rejlik, beleértve az automatikus kitöltést és az automatikus belépési rögzítést. Hagyjuk, hogy saját magát fedezze fel, mivel ezek még ingyenes csomagban is rendelkezésre állnak. Szeretnénk azonban kiemelni egy egyedi területet. 

A Dashlane identitás-irányítópultot biztosít a helyi alkalmazásban. Ez a terület mutatja az összes jelszó átfogó pontszámát, valamint a biztonságos, gyenge, újrafelhasznált és veszélyeztetett jelszavak számát. Ezenkívül a Dashlane minden releváns jogsértési értesítést megjelenít az identitás irányítópultján. 

dashlane-review-identitás-műszerfal

Ha fizet, akkor megadhatja e-mail címét a sötét webes megfigyeléshez, és ha feliratkozott a Premium Plus tervre, nyomon követheti hitelét. Különösen ez a képernyő mutatja be, hogy a Dashlane milyen robusztus, és az egyszerűsített jelszókezelőket, mint például a NordPass, szégyenteljesvé teszi (olvassa el a NordPass áttekintésünket). 

A Dashlane jelszógenerátor és az automatikus kitöltés használata a Chrome-ban és a Firefox-ban

A helyi alkalmazás robusztus, ám a Dashlane-val töltött ideje nagy részét a böngésző-bővítménnyel töltik, amely elérhető a Chrome, a Firefox és az Internet Explorer számára, bár sajnos nem az Opera számára. A bővítmény néhány dolgot elvégz, de ami a legfontosabb: lehetővé teszi új fiókokhoz tartozó jelszavak létrehozását és a meglévő bejegyzések automatikus kitöltését. 

A jelszógenerátorok számára a Dashlane készleten van. Ez sok szempontból hasonlít a saját jelszógenerátorunkhoz, bár lehetővé teszi, hogy elkerülje a kétértelmű karakterek erős jelszavak használatát. Az automatikus kitöltés beállításai azonban érdekesek. Ami a szokásos automatikus kitöltést illeti, Dashlane akadály nélkül indult el, automatikusan felismerve a mezőket és kitöltve a vonatkozó információkat. 

dashlane-review-automatikus kitöltés

Testreszabhatja azonban a Dashlane viselkedését az automatikus kitöltéskor. Egy adott oldalra vagy egy egész weboldalra elmondhatja Dashlane-nak, ha űrlapokat és bejelentkezési információkat szeretne kitölteni, csak bejelentkezési információkat vagy semmit. Úgy tűnik, egyszerű, és az, de sok jelszókezelő nem nyújtja ezt a funkciót.

Biztonság

A Dashlane első pillantásra a biztonság szempontjából általános, nulla tudás nélküli modellt és AES-256 titkosítást kínál a boltozathoz. Azonban, hogy néhány próbálkozást tett a készülék hitelesítésében, Dashlane az egyik legbiztonságosabb jelszókezelővé vált. 

A Dashlane biztonságának vizsgálata a Dashlane által a weboldalán rendelkezésre bocsátott műszaki fehér papíron és a MIT 2016-os alkalmazásának tanulmányán alapszik. a legtöbb jelszókezelő ismerős meséje. Az Ön adatait az AES-256 védi, amely egy erős fő jelszó mögött van lezárva (olvassa el a titkosítás leírását az AES-ről). 

Ezenkívül a Dashlane nem ismeri a fő jelszavát, ami azt jelenti, hogy soha nem látja a tárolójában tárolt adatokat. Valójában Dashlane soha nem látja a hitelesítéshez a fő jelszavát, sem annak származékait. Ehelyett a fő jelszót a 32 bájtos sóval együtt Argon2d kivonat előállításához használják, amely a 256 kulcs, amelyet adatainak titkosításához és visszafejtéséhez használnak.. 

Ez az információhoz való hozzáféréshez szolgál, de van még egy akadály, amelyet le kell küzdeni. Ahelyett, hogy a fő jelszavát használná az eszköz hitelesítéséhez, a Dashlane létrehoz egy felhasználói eszköz kulcsot minden beállított új eszközhöz. Ez a kulcs semmilyen módon nem kapcsolódik a fő jelszóhoz. 

Ehelyett a készülék egyes hardver- és szoftverjellemzői, valamint az OpenSSL RAND_byte függvény által generált 38 karakter alapján készül. Ami azt látja, hogy a hitelesítéshez csak annyit kell tennie, hogy be kell írnia az e-mailbe küldött egyszeri jelszót. 

Ez a megközelítés miatt az eszköz hitelesítése és a tároló visszafejtése különálló folyamatok. Ezt fontos megjegyezni, mivel a legtöbb jelszókezelő egyszerűen hitelesíti a fő jelszavának tárolt kivonatát. A Dashlane használatával a támadónak nemcsak a fő jelszavára van szüksége, hanem hozzáférésre kell lennie valamelyik eszközéhez vagy az e-mailhez. 

Dashlane 2FA opciók

A fő jelszó biztonságának további javítása érdekében a Dashlane számos kétfaktoros hitelesítési lehetőséget kínál. Használhatja a legjobb 2FA-alkalmazásokat, köztük az Authy és a Google Authenticator programot, valamint az univerzális két tényezős hitelesítési szabványt támogató hardverkulcsokat, például a YubiKey. 

Dashlane VPN és személyazonosság-védelem

Amint azt a „szolgáltatások” szakaszban említik, a Dashlane több, mint egy jelszókezelő, ingyenes virtuális magánhálózatot és személyazonosság-ellenes védelmet kínál a tervével. Noha ezek a szolgáltatások örvendetesek, nem szabad, hogy eladják neked a szolgáltatást. 

A személyazonosság-lopás elleni védelem rendben van, bár a teljes értékű szolgáltatáshoz, például az Identity Guard-hoz képest semmi sem (olvassa el az Identity Guard-áttekintésünket, hogy megtudja, miért). A VPN ugyanakkor a legnagyobb aggodalom. A Dashlane valójában nem kínál saját VPN-t, hanem szolgáltatást nyújt az AnchorFree hálózatán keresztül, amely a Hotspot Shield tulajdonában van.. 

Ez a hálózat a több online biztonsági márkanevhez vezet (példa a Kaspersky Anti-Virus áttekintésünkben). Mint láthatja a Hotspot Shield áttekintésünkben, ez nem egy szörnyű lehetőség, bár jobb VPN-k vannak körül (olvassa el a CyberGhost áttekintést, ha ez az, amit később látsz). 

Támogatás

A Dashlane meglepően sok támogatási lehetőséget kínál a jelszókezelő számára. Bár a legtöbb szolgáltatás magyarázat nélkül megy végbe, a tisztázás megszerzésének módja nagyon sokféle. Ennek ellenére kérdéseket csak munkaidőben tehet fel. 

A legtöbb jelszókezelővel ellentétben a Dashlane kétféle kapcsolatfelvételt kínál: e-mailt és élő csevegést. Az e-maileket kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül kezelik, az angol, a francia és a német nyelvű beszélők támogatásával. Az angol e-mail támogatás hetente hét napig működik, bár a francia és a német képviselők csak hétfőtől péntekig válaszolnak munkaidőben. 

Az élő csevegés hasonló, hétfőtől péntekig elérhető este 9-től 18-ig. EST. Érdemes megjegyezni, hogy az élő csevegés csak angol nyelven érhető el, csakúgy, mint a Twitter támogatási fiókja. Annak ellenére, hogy nagyra értékeljük a kapcsolatfelvételi lehetőségeket, örömmel látnánk a 24 órás lehetőséget. Szerencsére a legtöbb kérdésre választ találhat a tudásbázisban. 

dashlane-review-tudásbázis

A Dashlane mindent kínál a kis pontosításoktól kezdve a teljes körű oktatóanyagokig az ismeretbázisában. Nem számít, mennyire kicsi a téma, Dashlane hatalmas részletességgel foglalja le, ha releváns, akkor rengeteg képernyőképeket tartalmaz. Például egy cikk a boltozatban található elemek megosztásáról, több, mint 1200 szónál több órát tartalmaz, amely nemcsak az elemek megosztásának módjáról szól, hanem a folyamattal járó összes lehetőségről is.

Az ítélet

A Dashlane túllépte a szabványos jelszókezelőket az előfizetéshez kapcsolódó szolgáltatások és kiegészítő szolgáltatások robosztus listájával. Ennek ellenére megköveteli a megfelelő árcédulát. Bár kedvelik a finomságokat, nem mindenkinek szólnak, és így túlfizethetnek. Ennek ellenére, a szakszerűen kialakított felülettel és az egyedi biztonsági architektúrával a többletköltség megéri. 

Tervezi a regisztrációt a Dashlane-hez? Ha nem, melyik jelszókezelőt használja? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map