Bitwarden Review – Frissítve 2020

Bitwarden Review

Lehet, hogy a Bitwarden a legjobb ingyenes jelszókezelő, nagyszerű felhasználhatósággal és megfelelő szolgáltatásokkal. A fizető felhasználók azonban másutt jobban tudnak hajtani, amint azt a teljes Bitwarden-áttekintésből elolvashatja.


bitwarden-Slider1

bitwarden-slider2

bitwarden-slider3

bitwarden-slider4

bitwarden-slider5

Előző

Következő

A Bitwarden egy ingyenes, nyílt forráskódú jelszókezelő, amely kivágta a legjobb jelszókezelő útmutatónkat. A legkiválóbb biztonság és a könnyen kezelhető felület révén a Bitwarden a legtöbb fizetett jelszókezelő felett áll. Ingyenes jelszókezelőként verhetetlen, bár a fizető felhasználók más funkciókkal is elérhetők. 

Ebben a Bitwarden-beszámolóban megosztjuk tapasztalatainkat, miután időt töltöttünk ezzel a népszerű nyílt forráskódú alkalmazással. A biztonságtól a szolgáltatásokig az árig, mindent lefedünk, amelyet a Bitwarden kínál, mindaddig, mielőtt meghoznánk ítéletet. 

Azoknak a felhasználóknak, akik nagyon biztonságos, ingyenes jelszókezelő eszközt keresnek, nehéz megverni a Bitwardenet. Ennek ellenére hiányzik néhány szolgáltatás, főleg amikor több felhasználóval megosztja és nem hagyományos információkkal tárolja. Ennek ellenére a Bitwarden szörnyű sokat kínál nagyon kevés számára, így kiváló választás lehet.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Bitwarden számára

Jellemzők

A Bitwarden egy koncentrált jelszókezelő, idegen funkciókkal hagyva szabad tervétől az alapvető funkciók biztosítása érdekében. Ez magában foglalja az öntárhelyet, a több eszköz szinkronizálását, a korlátlan tárhelyet és még sok minden mást, anélkül hogy a felhasználók egy fillért költenek. Noha az ingyenes terv nem túl izgalmas az extrák szempontjából, az alapfunkciók ott vannak. 

Ha a funkciók után állnak, akkor érdemes frissíteni a Premium-ra. Annak ellenére, hogy nem olyan robusztus, mint a Dashlane vagy a RoboForm, a Bitwarden legyőzi más kereskedelmi jelszókezelőket (olvassa el a RoboForm áttekintésünket). 

A Premium szolgáltatással speciális kétfaktoros hitelesítési lehetőségeket kap, hitelesítőkulcs-tárolást a legjobb kétfaktoros hitelesítő alkalmazásokhoz és 1 GB-os titkosított fájltárolót.. 

A megosztás szintén támogatott, bár korlátozott. Az ingyenes felhasználóknak csak egy másik felhasználóval kell megosztaniuk őket, míg a családi tervre feliratkozók akár öt felhasználóval is megoszthatják a bejelentkezéseket. Sajnos öt a személyes használatra vonatkozó határérték. Ha több felhasználóra van szüksége, akkor kénytelen fizetni az üzleti tervért, még akkor is, ha személyes használatra készült.

Bitwarden jelentések

A Bitwarden Premium-ra való frissítés egyik oka a jelentések (erről bővebben a következő szakaszban). Az internetes tárolóban hat különböző jelentést tekinthet meg, amelyek közül öt a fizető előfizetők számára van fenntartva. Ezek a nyitott és újrafelhasznált jelszavaktól a nem biztonságos webhelyekig terjednek. 

Minden felhasználónak hozzáférése van az adatok megsértéséről szóló jelentéshez, amely a közelmúltban felfedezett adatsértéseket keresi, amelyek megfelelnek a fiók e-mail címeinek és felhasználóneveinek. Ez nem egy automatizált folyamat – be kell írnia az ellenőrizni kívánt felhasználónevet vagy e-mailt -, de ez még mindig jó tulajdonság, hogy. 

bitwarden-megsértésével-jelentés

Noha tetszik a jelentések, örülnénk, ha a Bitwarden egyesíti őket egyetlen területre. Ha van egy biztonsági irányítópult, ahol láthatja a feltárt, újrafelhasznált és gyenge jelszavakat, akkor könnyű megérteni, mely fiókokat kell frissítenie. Figyelembe véve a Bitwarden nyílt forráskódú természetét, az opcionális automatikus jelszóváltó-kiterjesztés is jó lenne. 

Jelszavak önálló tárolása

Nem számít, ha nem fizet, akkor dönthet úgy, hogy saját jelszavait tárolja. Ellentétben a Jelszókészlettel, amely – ahogy a Jelszókészlet-áttekintésből elolvashatja – integrálódik a felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz, a Bitwarden kódot biztosít a saját jelszókiszolgáló beállításához. Szinte minden nagyobb operációs rendszert is támogat.

A forráskód megadása helyett a Bitwarden lehetővé teszi a saját jelszavak egyszerű tárolását a Docker használatával. A Docker segítségével a Bitwarden infrastruktúra-veremét hostolhatja Linuxon, MacOS-on vagy Windows-on. Ezen felül egy átfogó útmutató található a saját szerver beállításához, amely részletezi az automatizált folyamatot a Docker eszközökkel és a kézi telepítéssel.

bitwarden-self-host-bemutató

Az induláshoz alapvető ismeretekre van szüksége a hálózatépítésről, de a Bitwarden üdvözlő kézbesítése azt jelenti, hogy még az újoncok is kipróbálhatják a saját jelszavaikat. Néhány ok lehet a saját jelszavak tárolására, amelyek közül a legszembetűnőbb a biztonság. A saját szerver beállításával Ön irányíthatja a biztonságát. 

Az önkiszolgálás opcionális szolgáltatás az összes tervben, amelyet nagyszerű látni. Annak ellenére, hogy szeretjük a Bitwarden felhőjét beépíteni az ingyenes csomagba, egyes felhasználók számára sokkal kényelmesebb lehet, ha bejelentkezési adataikat otthon közelében tartják. Szerencsére rugalmasságot kapott a választáshoz.

A Bitwarden szolgáltatások áttekintése

Bitwarden logóbitwarden.com

Kezdődik: $ 083 $ havi összes terve

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások
Android, iOS

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Árazás

A Bitwarden a legolcsóbb jelszókezelő, amelyet felülvizsgáltunk. Még a LastPasskal versengve (olvassa el a Bitwarden vs LastPass darabot) az egyik legmegbízhatóbb ingyenes terv, amelyet látott, ill. Multi-eszköz szinkronizálással és korlátlan tárhellyel, anélkül, hogy a felhasználók egy fillért költenek. A Premium-ra való frissítés szintén olcsó, bár inkább úgy tűnik, mint egy „fejlesztők támogatásának” terve, mint bármi más.

Kezdjük az ingyenes tervvel, mivel ez a legelterjedtebb a Bitwarden webhelyén. Ahelyett, hogy csengőket és sípot kínálna az ingyenes verzióra, például a YubiKey támogatására és a TOTP kulcs tárolására, a Bitwarden az alapvető fontosságú kérdésekre összpontosít. Korlátlan tárhelyet és több eszköz szinkronizálását kapja, ami azt jelenti, hogy bárhonnan hozzáférhet jelszavainak. 

Ez önmagában engedte a Bitwarden-et a legjobb ingyenes jelszókezelő rangsorunknak, kiemelve a Kaspersky Password Manager és a McAfee True Key korlátozott ingyenes terveit (olvassa el a True Key beszámolónkat). Az ingyenes tervekkel ellentétben, amelyek próbaként érzik magukat, mint bármi más, a Bitwarden Free alkalmazható anélkül, hogy észreveszi a különbséget.. 

Ennek következtében azonban a Premium kevésbé érzi jól a prémiumot. A szennyeződés olcsó, mindössze 10 dollár évente, de kevés hozzá a funkciókhoz. További kétfaktoros hitelesítési lehetőségek és tárolóhely-egészségügyi jelentések vannak, de nem sok más. A nagy dolog az 1 GB-os titkosított fájltároló, amely bár jó látni, nem sokkal összehasonlítva a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásainkkal.. 

A prémium a fejlesztõk támogatásának lehetõsége, amelyektõl elmaradhatunk. Ahelyett, hogy csak adományokat kérne, a Bitwarden néhány további szolgáltatást kínál szerény díj ellenében. 

Elégedettek lennénk, ha évente 10 dollárt fizetünk az ingyenes csomagért, tehát minden további szolgáltatás megéri az árát. Különösen igaz ez a drága jelszókezelőkhöz, például a Dashlanehez (olvassa el a Dashlane-áttekintést).

Bitwarden családi és üzleti árak

Úgy tűnik, hogy a Bitwarden pénzeszközeinek nagy részét több felhasználói tervekből nyeri el. Személyes használatra vannak a Free and Families tervek, amelyek közül az előbbi az ingyenes verzió összes szolgáltatásával és a két felhasználó közötti megosztással rendelkezik. A családok havonta 1 dollárt fizetnek, és szégyenkeznek az 1Password családtervével, és tartalmazzák a Premium összes funkcióját és akár öt felhasználó támogatását. 

Az üzleti tervek ugyanolyan olcsók. Az öt felhasználót tartalmazó csapatoknak havonta csak 5 dollár van, ha évente számláznak, és további felhasználókat adhatnak hozzá havonta 2 dollárért felhasználónként. A csapatok alapvetően funkcióik szempontjából megegyeznek a családokkal, bár nem korlátozódnak öt felhasználóra. 

A vállalkozás ezért tette a Bitwardennek a legjobb jelszókezelőt a kisvállalkozások listájához. Ez egy hagyományosabb üzleti terv, havonta 3 dollárt számít fel felhasználónként, alapdíj nélkül. 

De fejlett üzleti funkciókkal rendelkezik, beleértve a felhasználói csoportokat, az eseménynaplókat és az Active Directory-integrációt. Az ár miatt a Bitwarden még a Zoho Vaultkal is versenytársa, amikor az üzleti jelszókezelésről van szó.

Felhasználóbarátság

A Bitwarden meglepően könnyen használható, mivel nyílt forráskódú szoftver. A webhelyen több gomb található, amelyek a letöltési képernyő felé mutatnak, valamint böngészők és mobiltelefonok telepítői. Ha inkább a parancssori telepítést részesíti előnyben, akkor ott van a CLI dokumentáció is.

bitwarden-letöltések

A letöltési folyamat nem csak egyszerű a nyílt forrású szoftverek számára, hanem általában egyszerű. A Bitwarden könnyedén emészthető módon mutatkozik meg az opciókkal, és még a legelterjedtebb jelszókezelőket is szégyenteljesíti. Ez folytatódik a regisztrációs folyamatban. A letöltés után létrehozhat egy fiókot közvetlenül a Biwarden alkalmazásban. 

bitwarden-sign-up

Miután ez megtörtént, nincs e-mail megerősítés vagy ilyesmi. Egyszerűen átirányítják a bejelentkezési képernyőre, ahol megadhatja a hitelesítő adatait. Mint a letöltés, azt szeretnénk, ha más jelszókezelőknek is ilyen egyszerű lenne a regisztrációs folyamat. A Bitwarden kiszáll az utadból, és a velünk töltött idő alatt soha nem volt olyan pont, ahol a szoftverrel ellentétesnek éreztük magunkat. 

A Bitwarden használata az asztalon

Annak ellenére, hogy nem olyan vonzó, mint például a Keeper, a Bitwarden asztali alkalmazásának használata nagyon egyszerű. Ennélfogva sok lehetőséget kínál. Eltérően a Password Depot-tól, amely túl van a beállításokkal, amelyek túlnyomórészt a felhasználót a hajhúzásig terhelik, a Bitwarden egyszerűen rugalmasságot kínál.

bitwarden-desktop

Például egy új jelszó hozzáadásakor meg kell adnia, hogy milyen URL-címhez van kötve ez a jelszó. A folyamat elég egyszerû, bár testreszabható, ha úgy érzi, hogy szükség van rá. A bejelentkezéshez új URL-ek hozzáadása mellett meghatározhatja, hogy a Bitwarden pontos egyezés, a gazdagép neve vagy más tényezők kombinációja alapján felismeri-e a tartományt. Még a figyelmen kívül hagyott domaineket is beállíthatja, ami hasznos az adathalászati ​​kísérletek megkerüléséhez.

bitwarden-domén-bejegyzés

A jelszó létrehozásának oldalán még néhány dolgot megtehet, beleértve a mellékletek hozzáadását, az egyedi mezők létrehozását és a bejelentkezések mappákba rendezését. Ezen kívül az asztali alkalmazás meglehetősen egyszerű. Van néhány beállítás, amelyet hozzá kell igazítani a zárolási időhöz, de egyébként az alkalmazás csupasz. Legjobban megváltoztathatja a témát. 

bitwarden-new-téma

Használhatóság szempontjából minden rendben van (még ennél is jobb). Van azonban egy kritikus felügyelet. A Bitwarden támogatja a bejelentkezéseket, hitelkártyákat, jegyzeteket és címinformációkat, de semmi mást. 

Ezek a legfigyelemreméltóbb bejegyzések, amelyeket a jelszókezelőben kellett volna elvégeznie, de még így is szeretnénk látni az egyedi kategóriák támogatását, különös tekintettel arra, hogy a Bitwarden mennyire rugalmas más területeken.

A Web App és a Böngésző kiterjesztése

Bár tetszik a helyi alkalmazás, nem kell azt használnia. Valójában bárhonnan hozzáférhet a Bitwardenhez, amely rendelkezik böngészővel. A webalkalmazás valóban robusztusabb, mint a helyi, könnyű hozzáférést biztosít a jelentésekhez, két tényezős hitelesítési lehetőségeket és a szervezet megosztását. Az olyan lehetőségek, mint egy új szervezet létrehozása, valójában nem szerepelnek a helyi alkalmazásban. 

bitwarden-web-app

Emiatt jobb ötlet, ha a web-boltozattal kezdjük a get-go-tól. Megkapja az asztali alkalmazás összes funkcióját, valamint a fiók további beállításait. A hozzáférhetőség szintén óriási plusz. A Bitwarden webhely segítségével bármilyen számítógépről bejelentkezhet fiókjába, függetlenül attól, hogy a Bitwarden helyben van-e telepítve vagy sem.. 

A webtárolón kívül a Bitwardennek van egy böngészőbővítménye is, amely elérhető a Chrome, Firefox, Safari, Vivaldi, Opera, Brave, Edge és a Tor böngésző számára. A kiterjesztés jobban hasonlít az asztali alkalmazásra, bár könnyebben hozzáférhet a jelszógenerátorhoz. A kiterjesztést is kibonthatja, hogy egy külön böngészőablakban megtekinthesse. 

bitwarden-kiterjesztés

A Bitwarden használhatóságának erőssége az a tény, hogy bármilyen alkalmazást önmagában használhat. Technikai szempontból a web-tároló a legerősebb. Mindazonáltal önmagában is használhatja a helyi alkalmazást, kiterjesztést vagy webes alkalmazást anélkül, hogy sokat feladna, és lehetőséget biztosít a jelszavak kezelésére..

Biztonság

A Bitwarden az egyik legbiztonságosabb jelszókezelő, ami annak köszönhető, hogy a kódbázis bárki számára elérhető. E modell miatt a Bitwarden nyilvános ellenőrzése a Cure53 volt, amely ugyanaz a biztonsági elemző cég, amely a RememBear-re pillantott (olvassa el a RememBear áttekintést). 

Mielőtt felkerülnénk a nyílt kódú bázissal járó hegyezésre, beszéljünk az alapokról. A Bitwarden az AES-256-mal biztosítja a boltozatot, amely a legjobb az adatok védelme szempontjából, amint azt a titkosítási leírásunkban olvashatja. Ez a titkosítás párosul egy nulla tudással rendelkező modellel, azaz a jelszavakhoz csak Ön férhet hozzá. 

A többi jelszókezelőhöz hasonlóan be kell állítania egy fő jelszót a tárolóhoz. A Bitwarden azonban soha nem látja a fő jelszavát. Ehelyett egy kulcs származtatására született a PBKDF2 segítségével, amelyet tovább bontottak az SHA-256-tal. A végeredmény egy csomó hamisság, amely hackerek számára nem használható. 

Fontos emlékezni, hogy ez mind figyelembe veszi, hogy a Bitwarden szervereit használja. Ha aggódik a biztonság és a hitelesítés, otthont adhat saját jelszavainak, amelyek kiküszöbölik az adatok megsértésének kockázatát a Bitwarden végén. 

Ezen információk egyikét sem névértéken kell elvennie. A Bitwarden eléggé magabiztos a biztonságában, hogy elérhetővé tegye forráskódját, továbbá felkéri a biztonsági kutatókat, hogy teszteljék annak korlátait. 

Nyílt forráskódú perks

Az a tény, hogy a Bitwarden nyílt forráskódú, nem csak rugalmasabbá, hanem biztonságosabbá teszi. Bárki megnézheti a forráskódot a GitHubon, azaz a know-how-val rendelkezők szabadon megtekinthetik, megvizsgálhatják vagy hozzájárulhatnak a Bitwarden-t alkotó kódhoz. Ezenkívül a fejlesztői csoport megkérdezi a kutatók biztonsági elemzését. 

Fontos megjegyezni, hogy a Bitwarden összes kódja is elérhető. A parancssori telepítőtől a mobilalkalmazásig és a kiszolgáló infrastruktúráig a fejlesztői csapat mindent áttekinthetővé tesz. 

A nyílt forráskódú szoftverek átláthatóságán túl az a tény, hogy megnézheti és hozzá tudja adni a Bitwarden kódját, nagyobb rugalmasságot jelent a szoftver végrehajtásában.. 

Megjegyzés az adatvédelemről

Tekintettel arra, hogy a Bitwarden annyit kínál ingyen, röviden meg akarta érinteni a magánélet védelmét. Be kell regisztrálnia egy fiókot, amely egy fő jelszóból és egy érvényes e-mail címből áll (egyes funkciók mindaddig nem érhetők el, amíg meg nem erősíti az e-mail címét). Ennek piros zászlót kell dobnia mindenkinek, aki az online adatvédelemmel foglalkozik. 

Szerencsére a Bitwarden adatvédelmi nyilatkozatában kijelenti, hogy nem osztja meg, nem adja el, nem bérbeadja és nem cseréli a felhasználói személyes információkat harmadik felekkel kereskedelmi célból. Néhány összesített információt, amely nem azonosít egyetlen felhasználót, használjuk és megosztjuk, megjegyezve például a hány prémium előfizetőt és az összes hálózati sávszélességet. 

Úgy tűnik, hogy a Bitwarden nem pénzt keres a felhasználói adatokkal, hanem a prémium tagságára és az üzleti előfizetésekre támaszkodik a bevétel növelése érdekében. Nem ismerjük a Bitwarden üzleti modelljét, tehát nem tudjuk biztosan megmondani, hogy a pénz hogyan áramlik be. Adatvédelmi politikája szerint azonban a felhasználói adatok eladása nem így történik.

Támogatás

Annak ellenére, hogy ingyenes és nyílt forráskódú, a Bitwarden sokat kínál a támogatás területén. Fizet vagy sem, bárki ingyenesen kapcsolatba léphet a támogatással e-mailben, bár a prémium előfizetők prioritást élveznek. Szerencsére nem kellett sokat küldenie a Bitwardennek. A sűrű tudásbázis mellett az egyik legerősebb online közösség, amelyet látunk. 

A súgóval kezdve egy cikk található szinte minden témáról. Az importálási utasításoktól a könyvtárszinkronizálásig a Bitwarden alapos oktatóanyagokat nyújt. A regisztrációhoz hasonlóan láttuk, hogy kevés más jelszókezelő is gondoskodna erről a részletességről. A Bitwarden mindent lefed, és emészthető módon képes ezt megtenni. 

bitwarden-tudásbázis

A fórumok kevésbé látványosak. Bár az elrendezés nagyon aktív, felhasználhat némi munkát. A Bitwarden csak két kategóriát nyújt: a „szolgáltatás igényeket” és a „felhasználói támogatás”, amelyek utóbbi hetente több témát kap. Nincsenek rögzített témák vagy további kategóriák, mivel sok képernyőn lévő ingatlan kihasználatlan marad.

bitwarden-fórumok

A fórumok mégis hasznosak. A témák listájának böngészése helyett a fejlett keresési funkciók is megtalálhatók. Kulcsszó használatával szűrheti meg a hozzászólásokat annak alapján, hogy mikor voltak feladva, mire vannak megcímkézve, kikkel írták őket és egyebeket. A hatalmas keresőintegrációval könnyű megtalálni a releváns témákat a több mint 2000 hozzászólásból. 

Noha az élő csevegést és a telefonos támogatást szeretnénk, nehéz panaszkodni, tekintettel a Bitwarden által kínált mennyiségre. Fizet vagy nem, többféle lehetősége van a válaszok megtalálására, amelyek mind hasznosak.

Az ítélet

A Bitwarden nem csupán az egyik legjobb ingyenes jelszókezelő, hanem általában a legjobb. Biztonságos, könnyen használható, támogatja az Androidot és az iOS-t, sok funkcióval rendelkezik, és olcsó, a rendszerindításhoz. Ha jelszókezelőt keres, nehéz megverni a Bitwardenet a dolgok szabad végén. 

Ennek ellenére, ha hajlandó többet költeni, akkor további funkciókat kaphat. A Dashlane a jelszókezelés mellett személyazonosság-lopás elleni védelmet is kínál, a LastPass pedig automatikus kitöltéssel rendelkezik az asztali alkalmazások számára. A Bitwardennek nincsenek ezek a szolgáltatások, bár ezt alacsony áron pótolja. 

Mit gondolsz Bitwardenről? Meg akarsz lőni a szabad tervet? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk tapasztalatait. Köszönjük, hogy elolvasta ezt a Bitwarden értékelést.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map