A McAfee True Key áttekintése – frissítve 2020-ig

McAfee True Key áttekintés

A biztonsági csomag részeként a McAfee True Key egy tisztességes jelszókezelő. Önálló termékként azonban a funkciók hiánya és a furcsa árképzés miatt szenved, ezért habozunk ajánlani. Nézze meg a teljes McAfee True Key áttekintést a részletekért.


Igaz-key-Slider1

Igaz-key-slider2

Igaz-key-slider3

Igaz-key-slider4

Igaz-key-slider5

Előző

Következő

A True Key egy jelszókezelő a vírusvédelmi óriás McAfee-től. Annak ellenére, hogy lenyűgöző az ár és a használhatóság szempontjából, nem tartja be a többi legjobb jelszókezelőhöz képest. Korlátozott funkciókészlete és furcsa árazási modellje néhány lépéstől még inkább hátráltatta. Ennek ellenére érdemes egy lövés a víruskereső csomag részeként. 

Ebben a McAfee True Key beszámolóban részletesebben tárgyaljuk tapasztalatainkat, miután az eszközt kihúzták. A fiók regisztrációjától a több tényezős hitelesítés (MFA) engedélyezéséig a True Key minden aspektusát lefedjük, így megtudhatja, hogy ez a megfelelő jelszókezelő az Ön számára. 

A legtöbb ember számára jobb lehetőségek lesznek. Annak ellenére, hogy kompetens jelszókezelő eszköz, a hiányossági funkciók halmaza még az ár szempontjából sem nagy. Ennek ellenére, antivírussal együtt, jobb, mint a jelszavak tárolása a böngészőben. 

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a McAfee True Key-hez

Jellemzők

A True Key, mint sok antivíruscsomaggal ellátott jelszókezelő, megvilágítja a funkciókat. Annak ellenére, hogy robusztusabb, mint a NordPass, számos területen még mindig hiányzik. Különösen a jelszómegosztás nem kérdéses, ugyanúgy, mint a hely több felhasználó számára. A True Key egy egyszerű jelszókezelő, amely kiválóan használható a felhasználhatósághoz, jóllehet a szolgáltatásokhoz. 

Mielőtt belemenne abe, ami nincs benne, beszéljünk arról, mit tárolhat. A boltozat három részre oszlik: „bejelentkezés”, „biztonságos jegyzetek” és „pénztárca”. Az első kettő magyarázza meg magukat, és bár úgy tűnik, hogy a harmadik szintén sokkal több történik ott. 

Igaz-key-pénztárca

A hitelkártyák mellett a pénztárca tárolhatja a társadalombiztosítási számát, a járművezetői engedélyt, a jelszót, a címet és az esetleges tagságát. Ezen bejegyzések mindegyike „kártya”, amelyet színezhet és megjegyzéseket fűzhet a jobb szervezéshez. A digitális pénztárca a True Key legnagyobb értéke. 

Igaz-key-színű-bejegyzés

Amit nem kapsz

Csalódás, hogy több beszélgetési pont van arról, hogy mi nem szerepel, hanem mi. Olyan dolgok, mint a Dashlane jelszóváltója vagy a Zoho Vault felhasználói kezelési funkciói, nem vitathatók. A True Key azonban még az alapokat is meghaladja. A legfontosabb, hogy nincs jelszómegosztás. 

Bár a megosztás biztonsági problémákat vet fel, ez minden modern jelszókezelő számára szükséges funkció. A McAfee meg tudja oldani a problémát, ha több felhasználó felé irányítja a tervet, de nem az. Ha kisvállalkozásokat vagy családokat szeretne biztosítani, akkor jobb, ha olyan dolgokkal foglalkozik, mint például az 1Password (olvassa el a Dashlane vs. 1Password összehasonlítást). 

Ezenkívül a True Key nem kínál megsértési értesítéseket vagy semmilyen biztonsági elemzést. Új jelszó hozzáadásakor nagyon nagylelkű minősítést kapsz. Ellenkező esetben azonban nem lát olyan újrafelhasznált, gyenge vagy sebezhető jelszavakat, mint ahogyan más eszközökkel. 

Ami ezeket a mulasztásokat vonja maga után, az a tényező hitelesítése a True Key bejelentkezéshez. A kiterjesztés számos lehetőséget kínál fiókjának lezárására a brutális erőszakos támadásoktól, amelyekről bővebben az alábbi „biztonság” szakaszban olvashat.. 

A McAfee True Key Features áttekintése

McAfee True Key logówww.truekey.com

Kezdődik 167 USD -tól havonta minden tervben

Biztonság

2FA

Titkosítás
AES-256

Zero-tudás

2FA gombok

Biztonsági elemzés

Több eszköz szinkronizálása

Biztonsági mentés és helyreállítás

Mobil alkalmazások

Jelszóváltó

Jelszógenerátor

Böngésző-kiterjesztés

Automatikus kitöltés

Űrlap automatikus kitöltése

Böngésző felhasználói felülete

Asztali felhasználói felület

Email

Élő chat

Telefon

Segítség Központ

Fórumok

24/7 támogatás

Több

Ingyenes terv

Ár

A True Key egy olcsó jelszókezelő, amely korlátlan tárhelyet és több eszköz szinkronizálását kínál, mindössze 20 dollárért évente. Rendelkezésre áll egy ingyenes csomag, bár alig érdemes letölteni a szoftvert, figyelembe véve annak korlátozottságát. Ennek ellenére a True Key a legeredményesebben a teljes vírusvédelmi csomag részeként néz ki, nem pedig önmagában.  

Az előfizetési ár rendben van, a True Key órája valamivel kevesebb, mint a RoboForm (olvassa el a RoboForm áttekintésünket). Évente 19,99 dollárt számol fel 10 000 bejegyzésért, ami tisztességes árfolyam. Figyelembe véve ugyanakkor a szolgáltatások ritkáját, sokkal több funkcionalitást szerezhet más jelszókezelőkkel egy kicsit több érmeért.

Még ha az eszköz olcsó is, az ár nem ér egyedül, főleg a Kaspersky Password Manager esetében, amely 5 dollárnál kevesebbet fizet. 

Antivírus csomaggal együtt azonban a True Key lenyűgözőbb. Különleges kiberbiztonsági csomagot kaphat, amely magában foglalja a jelszókezelőt, a biztonságos internetes böngészést, a fájlmegbontót, a titkosított tárolást és az antivírusokat, csupán 15 dollárral többet, mint a szokásos True Key előfizetés.. 

Nyilvánvaló, hogy az antivírus nem tartozik a legjobbak közé, ahogyan azt a McAfee Total Protection áttekintésből elolvashatja, de számok szempontjából az ár a vírusölő javára válik ki. Csak akkor, ha antivírust keres. Mint jelszókezelő önmagában, sokkal jobb lehetőség van a True Key-nál, mint a True Key. 

Breaking Down True Key Free

Nyilvánvaló, hogy a McAfee azt akarja, hogy használja a True Key Free szolgáltatást, mivel valójában nem vásárol előfizetést a True Key webhelyen. Ehelyett le kell töltenie az ingyenes verziót, nem számít. E figyelem ellenére a True Key Free továbbra is elmarad a legjobb ingyenes jelszókezelőnknek, a LastPass-nak (olvassa el a LastPass-áttekintésünket). 

A funkcionalitás szempontjából a Free megegyezik a Prémiummal. 15 bejegyzésre korlátozódhat, ami kínos. Az „ingyenes jelszókezelő” -nek nevezzük a ténylegesen ingyenes lehetőségeket, például a Dashlane-t. Mindössze 15 jelszó esetén a True Key Free próbaverzió, nem jó akaratból nyújtott szolgáltatás. Olvassa el a Dashlane vs LastPass darabot, hogy megnézze, hogy hasonlítanak a kettő.

Felhasználóbarátság

Mint már említettük, a McAfee a True Key Free letöltésének irányába irányítja Önt. A weboldal egyoldalas kialakítású, áttekintve a funkciókat – bármi kevés is – az árazás és a platform támogatása. Azonnal látható, hogy hogyan kell beállítani, ha egy nagy „letöltés” ​​gomb jelenik meg a weboldal elején és közepén. 

Igaz-key-honlap

Fontos megjegyezni, hogy támogatott böngészővel kell rendelkeznie. Mivel a True Key egy kiterjesztést kizáró exkluzív élmény, a Windows vagy a MacOS számára nincs helyi alkalmazás. Az Opera tesztelésével átirányítottuk a Chrome, Firefox vagy a Microsoft Edge letöltésére, ami furcsa, tekintve, hogy az Opera Chromium alapú böngésző. 

A telepítés után létre fog hozni egy True Key profilt. Szüksége lesz e-mail címére, teljes névre (valamilyen okból) és fő jelszóra, amelyet meg kell erősítenie. Ezt követően a rendszer felszólítja Önt, hogy adja hozzá az első bejelentkezést, majd rövid áttekintést tegyen a böngésző felhasználói felületéről. Használhatóság szempontjából minden remek. 

Igaz-key-regisztrációs

A gyakorlatban azonban van egy nagy kérdés. Az első regisztrációkor nem kérdezi meg a jelszavak importálását. Az a tény, hogy a kiterjesztés kihagyja az importálást, még inkább zavarba ejtő, tekintve, hogy más jelszókezelőkben és a legtöbb nagy böngészőben tárolt bejelentkezéseket talál.. 

Böngésző bővítése

A True Key olyan böngészőalapú élmény, mint a LastPass. Használhatóság szempontjából minden kiváló. A McAfee gyorsan bemutatja az új funkciókkal kapcsolatos tippeket, és automatikusan rögzíti a bejelentkezési adatokat, amikor új webhelyeket böngész. A True Key megnyitásakor jelszavait csempeszerűen láthatja, néhány, a gyakran látogatott webhelyekhez tartozó gyorsindítási ikonnal.. 

Igaz-key-interfész

A jelszavait lista formátumban is rendezheti, csillaggal jelölve a kedvenceidet, és betűrendben, vagy a legutóbb használt bejegyzések alapján rendelve. Minden remek, ha csak maroknyi bejegyzés van. Ha azonban megkezdi a bejelentkezést, a dolgok gyorsan rosszul mennek, mert a True Key nem kínál mappát. 

Van egy másik nagy probléma a böngésző kiterjesztésével kapcsolatban. Ha rákattint, a böngésző felhasználói felülete megnyílik egy kis kiterjesztésű felugró ablak helyett. Ha új fiókot hoz létre, akkor nem hozhat létre jelszót gyorsan. Ehelyett nyitnia kell a böngésző felhasználói felületét egy új lapon, és navigálnia kell a jelszógenerátorhoz.  

Igaz-key-jelszó-generátor

Egyébként a kiterjesztés az automatikus kitöltés célját szolgálja. A True Key az egész területén könnyen használható. Van azonban néhány baleset, amely megakadályozza, hogy ez a legjobbok között legyen. A jövőbeni verziókban szeretnénk látni a jelszavak importálásának felszólítását az első regisztrációkor, valamint a kiterjesztés előugró verzióját.. 

Biztonság

Kevés információ van a True Key-ről általában, tehát nem meglepő, hogy a biztonságról nem beszélnek sokkal. Amit tudunk, hasonló struktúrájú, mint a többi jelszókezelő. Az adatok helyben vannak titkosítva, a boltozatot az AES-256 biztosítja, és mindent a fő jelszava tárol.. 

Fontos figyelembe venni azt is, hogy a True Key az Ön böngészőjében található. Bár a titkosítás „helyileg” történik, aktívan online vagy, míg a folyamat befejeződik. Nincs technikai újság vagy hozzáférés a True Key kódjához, hogy kiderüljön, okoz-e ez valamilyen problémát, bár nem lesz sokkoló, ha. 

Elolvashatja a titkosítás leírását, hogy miért jó az AES-256, valamint a nulla tudás nélküli titkosítás útmutatóját, és megtudhatja, hogy a McAfee miért nem láthatja a jelszavait. Ahogy kipróbálták, úgy tűnik, működik. A True Key legérdekesebb aspektusa azonban a többtényezős hitelesítés. 

A True Key több tényezőjű hitelesítése

Minden azon alapszik, hogy legalább két tényezőnek van szüksége személyazonosságának igazolására. Választhat „alapvető” vagy „haladó” biztonságot, az előbbi kizárólag a fő jelszavát használja, az utóbbi pedig legalább két hitelesítési útvonalat használ. Még több tényezőt is felvehet, ha mondjuk, az egyik legjobb 2FA-alkalmazást és egy e-mail kódot. 

Igaz-key-2fa

Mivel a tényezőkre összpontosít, a True Key jelszó-visszaállítást kínál, feltéve, hogy engedélyezte a második tényezőt. Röviden: a második tényező alapján hitelesítettél, amely lehetővé teszi a fő jelszó visszaállítását és a tároló tartalmának átvitelét. Bár elméletileg nagyszerű, ez a gyakorlatban néhány kérdést felvethet. 

A beállítás alapértelmezés szerint engedélyezve van, így ha valaki hozzáférne a második tényezőhöz, visszaállíthatja a fő jelszavát. Szerencsére kikapcsolhatja ezt a „funkciót”, amelyet ajánlunk. Különben is véletlenszerűen generált, erős jelszavakat kell használnia a több tényezőjű készülékein, tehát nem túl sok kérés, hogy emlékezzen a fő jelszóra.. 

Támogatás

A McAfee bevált termékcsaláddal rendelkezik, tehát már létezik egy támogatási rendszer. Ugyanakkor meg kell másznia az alapvető szolgáltatásokhoz szentelt összes erőforrást, hogy megtalálja a True Key-re adott válaszokat. Noha ez az önsegítést kicsit nehézkes lehet, nagyon sok kapcsolattartási lehetőség létezik. 

Innen indulva, élő chat vagy telefonon keresztül éjjel-nappal elérheti a támogató csoportot, az előbbiek körülbelül két perccel, az utóbbi pedig 10 perccel, a megadott becslések alapján. Ezeket az útvonalakat tesztelve úgy találtuk, hogy az élő csevegés becslése kissé beszélgető, a telefonra vonatkozó becslés kissé liberális, bár csak csekély távolsággal.. 

Igaz-key-contact-opciók

Ugyanakkor át kell ugrani egy kérdésfán, hogy megnézze ezeket a kapcsolattartási lehetőségeket, ami hasonló az önsegítéshez. A McAfee sűrű tudásbázisából 33 bejegyzés található a True Key-hez. A cikkek többsége a szolgáltatás általános magyarázataival foglalkozik, bár van néhány hibaelhárítási útmutató. 

Igaz-key-tudásbázis

A probléma, mint általában ezekkel a csomagban szereplő jelszókezelőkkel, a vonatkozó cikkek megtalálása. A McAfee más termékeinek átlépése elég idegesítő, de a támogatási webhely betöltésének lassúságával a folyamat hosszabb lesz, mint amilyennek lennie kellene. Vannak válaszok, ha szüksége van rájuk, de a tudásbázisban való navigálás a legtöbb esetben több gondot jelent, mint érdemes.. 

Az ítélet

A True Key könnyen használható és olcsó, ám ezek csak a jó tulajdonságai. Mellékelt jelszókezelőként jobb, mint a bejelentkezéseket a böngészőben tárolni. 

Ha azonban teljes értékű eszközt keres, akkor vannak más lehetőségek is, amelyek sokkal több szolgáltatást kínálnak. Még a Kaspersky olcsóbb jelszókezelővel is rendelkezik, bár a funkcionalitás szempontjából még mindig csupasz. 

Mit gondolsz a True Key-ről? Meg akarsz lőni a szabad tervet? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map