Windscribe vs NordVPN: Vjetar pogodi planinu 2020. godine

NordVPN je VPN kome posvećujemo puno pažnje i to je zaslužio. Ako pogledate našu NordVPN recenziju, vidjet ćete da je volimo iz više razloga, uključujući vrlo konkurentnu cijenu, jednostavan dizajn i jednostavnost ulaska u usluge streaminga.. 


S druge strane, Windscribe je proveo puno manje vremena u središtu pažnje VPN svijeta. Primijetili smo, međutim, da se Windscribe probijao na mnogim našim top listama, uključujući neke od naših najboljih streaminga i vrhunskih besplatnih VPN zaokruživanja. Više o svemu tome možete vidjeti u našem cjelovitom Windscribe VPN pregledu.

Uvidjevši ovo nepodudarnost u pozornosti, mislili smo da je vrijeme da Windscribeu da priliku za nadmetanje s liderom u industriji u ovoj VPN usporedbi. 

Postavljanje borbe: Windscribe vs. NordVPN 

Da bismo svojoj usporedbi dali neku strukturu, stvari smo podijelili u devet rundi. U svakom od devet rundi usredotočit ćemo se na jedan aspekt VPN performansi. Razgovarat ćemo o tome kako svaka VPN djeluje u tom određenom aspektu, a zatim ćemo odabrati pobjednika.

Pobjednik svakog kruga dodjeljuje se bod, a VPN s više bodova na kraju se proglašava pobjednikom.

1

Ubrzati

Počevši od rezultata testiranja brzine Windscribe, stvari su uslužne, ali nisu impresivne. Švicarska je vidjela velike brzine, a i SAD je zadržao svoje. Međutim, Velika Britanija i Hong Kong nisu izgledale nimalo dobro na papiru.

Brzina vjetropisa

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićen (St. Louis)886,7120.53
Najbolja lokacija (Kanada)3031.9315.07
Windflix U.S.3673.5418.85
Nizozemska11320.418.5
Ujedinjeno Kraljevstvo1158.7311.25
Windflix Japan1787.6114.31

U skladu s tim, čak i performanse na britanskom poslužitelju tijekom pregledavanja interneta ili čak gledanja videozapisa izgledale su dobro. Značajke su zadane na 1080p 60fps na YouTubeu i 720p na Twitchu i nije bilo neugodnog odgađanja da bi se stvari počele učitavati.

Isprva, NordVPN nije bio najimpresivniji kada je u pitanju brzina. Može biti malo sporije od većine drugih pružatelja usluga prilikom uspostavljanja veze, a ni ovaj slučaj nije bio drugačiji. NordVPN bi redovito trebalo tri do četiri sekunde duže od Windscribea da uspostavi tuneliranu vezu, koja bi često trajala oko pet sekundi da postane stabilna.

NordVPN brzina

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
nezaštićen9165,510.57
US # 247923133,538.87
Ujedinjeno Kraljevstvo # 20115334.786.06
Holandija # 6614566.915.39
Japan # 69159132,833.31
Dvostruki VPN (od Sjedinjenih Država do Kanade br. 4)7920.488.64

Jednom kada je veza uspostavljena, stvari su uglavnom postale mnogo bolje sa NordVPN-om tijekom našeg testiranja brzine. Imali su veće brzine u našem testiranju na svakom poslužitelju, s jednom izuzetnom iznimkom. Iz nekog razloga, čak i nakon višestrukih testova, britanski poslužitelj uvijek je vraćao brzinu prijenosa od 0 Mbps. 

To se zapravo uklapa u trend koji smo prije primijetili kod NordVPN-a, a koji je nedosljedan brzinom od jednog do drugog poslužitelja. Više o tome možete pročitati u našem najbržem krugu VPN-a, gdje je NordVPN dobio nepošten spomen zbog ove nedosljedne izvedbe.

Unatoč čudnim rezultatima na našem testiranju u Velikoj Britaniji, naš učinak izgledao je neizmijenjeno. Oba YouTube-a i Twitcha zadanom su do 1080p 60fps bez ustručavanja, čak i na britanskom poslužitelju. Uz to, NordVPN je imao veće brzine na svim lokacijama koje smo testirali, što znači da ovo kolo ide ka NordVPN-u. 

Okruglo: Točka brzine za NordVPN

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

2

streaming

I Windscribe i NordVPN prikazali su se u nekim od naših najboljih lista za strujanje, poput našeg najboljeg VPN članka za BBC iPlayer. U slučaju Netflixa, možete doći do gotovo svih streaming usluga bez posebnog napora.

Hulu, Amazon Prime i Netflix sve su u redu s NordVPN-om. Jedini rog koji smo naišli prilikom strujanja s NordVPN-om jest problem nedosljednosti koji smo ranije spomenuli. Ponekad poslužitelj jednostavno neće raditi dobro, ali prekid veze i ponovno povezivanje s novim poslužiteljem obično može riješiti problem.

Windscribe nudi razne poslužitelje, od kojih su neki dostupni besplatno, dok drugi zahtijevaju plaćeni plan. Kad smo testirali besplatne servere Windscribe-a, svi su ih blokirali Netflix, Hulu, BBC iPlayer i Amazon Prime. 

Namjenski “Windflix” poslužitelji razlog su što ga je Windscribe uvrstio u naš najbolji VPN za Netflix listu. Ovi poslužitelji zahtijevaju plaćeni račun, ali omogućuju nam da dođemo do blokiranih sadržaja, poput Netflixa.

Sveukupno, NordVPN je vidio bolje performanse tijekom streaminga i bio je u mogućnosti da se pouzdanije pokrene pri 1080p bez ikakvih mucanja i problema. To, zajedno s činjenicom da nije potreban poseban poslužitelj, znači da ćemo ovo kolo predati NordVPN-u.

Krug: točka struje za NordVPN

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

3

Sigurnost i privatnost

Kao što smo već govorili, poput članka IPVanish vs. NordVPN, NordVPN ne nudi mnogo izbora kada je u pitanju sigurnost, već umjesto toga odlučuje zaključati korisnike u opcijama za koje se zna da su sigurne..

Desktop klijent NordVPN-a koristi zadanu postavku šifriranja OpenVPN i AES-256 i ne nudi nikakve druge mogućnosti. Ako pogledate kvar i VPN protokol članka, vidjet ćete da se ovo uparivanje za sada smatra zlatnim standardom za sigurnost VPN-a.. 

nordvpn recenzija-settings

Iako Windscribe nudi OpenVPN kao opciju, nije zadani. Umjesto toga, IKEv2 je postavljen kao protokol izvan okvira. Predlažemo da većina korisnika to promijeni kad prvi put koriste VPN jer će mu prelazak na OpenVPN pružiti bolju sigurnost bez puno gubitka u performansama, ako ih ima..

windscribe-pregled-settings

Oba pružatelja usluga također imaju čvrste politike privatnosti. Politika privatnosti NordVPN-a dolazi na lako čitljivih osam stranica, dok Windscribe sjedi na četiri. Obje politike o privatnosti napisane su jasnim jezikom koji izbjegava pretjerano zakonski žargon.

Oba pružatelja usluga nude politiku nepisivanja koja je jasno izložena i nudi jednaku razinu sigurnosti svojim korisnicima, tako da se ovo kolo završava izjednačeno. Oba VPN-a podržavaju OpenVPN s AES-256 enkripcijom, a oba pružatelja usluga također imaju povijest transparentnosti i čvrsto poštivanje privatnosti korisnika.

Kolo: Sigurnost i privatnost Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

4

Torrenting

Oba ova VPN-a su pogodna za bujicu, tako da nećete imati problema pri korištenju nijednog od njih za bujicu. Što se tiče performansi, stvari ipak nisu tako jednake.

Najprije smo testirali Windscribe sa preuzimanjem od 1,4 GB, a on je održavao brzine od 9MB / s do 10MB / s, pri čemu je nekoliko puta dosegla maksimalnu brzinu od 18MBps. Te impresivne brzine omogućile su mu da dovrši test za tri minute i pet sekundi.

Unatoč onome što smo vidjeli u našem testiranju brzine ranije, NordVPN nije postigao sasvim iste brzine. NordVPN u P2P prijenosu brzo se doradio do brzine između 5MB / s i 7MB / s i trebalo je oko četiri i pol minute da biste dovršili isto preuzimanje od 1.4 GB. 

Iako će oba pružatelja posla obaviti u razumnom roku, u našem je testiranju Windscribe uspio završiti preuzimanja mnogo brže od NordVPN-a, što znači da će osvojiti bodove za ovaj krug. 

Krug: točka buke za Windscribe

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

5

Lokacije poslužitelja

Windscribe ima ono što većina smatra uglednom mrežom poslužitelja koja nudi oko 110 lokacija u 60 zemalja. Raširenost je solidna, jer su poslužitelji prisutni na područjima Bliskog Istoka i Azije koji VPN-ovi obično ne rade previse dobro, poput Turske i Vijetnama.

NordVPN ovo prevazilazi mrežom od 5.191 poslužitelja raspoređenih u 62 zemlje. To znači da NordVPN nudi ukupno nekoliko lokacija više od Windscribe-a. Međutim, obje ove mogućnosti blijede su u usporedbi s našim primjerima velike mreže, HideMyAss. 

Ako pročitate našu recenziju HideMyAss, vidjet ćete da ima poslužitelje u gotovo 200 zemalja. Međutim, neki od poslužitelja HideMyAss virtualni su serveri, što znači da zapravo nisu fizički na lokaciji na koju se povezujete. 

Oba NordVPN i Windscribe imaju potpuno fizičke poslužitelje, tako da znate da se uvijek povezujete s pravim serverom na stvarnoj lokaciji koju koristite. 

Krug: Točka lokacija servera za NordVPN

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

6

Istovremene veze

Većina pružatelja VPN-a ograničava broj uređaja koji račun može imati u svojoj mreži u bilo kojem trenutku. Ovo je općenito radi ograničavanja zloupotrebe računa i sprječavanja prepune mreže zbog prevelikog broja veza.

NordVPN se pridržava ove konvencije ograničavajući korisnike na šest uređaja. Ovo je priličan broj priključaka za milijun koji omogućuju jedan račun.

Ako tražite VPN koji će vam omogućiti da zaštitite ogroman broj uređaja, onda bi Windscribe mogla biti odlična opcija za razmatranje jer korisnicima omogućuje neograničen broj veza na svakom računu. Time Windscribe postaje jasnim pobjednikom za ovaj krug.

Okrugla: Točka simultanog povezivanja za vjetrobran

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

7

cijena

Windscribe je vrlo teško pobijediti kada je riječ o cijenama, a čak je zauzeo i prvo mjesto na našem besplatnom sažetku VPN usluga. Besplatni plan omogućuje korisnicima 2 GB propusnosti mjesečno, ali to se može povećati na 10 GB provjerom vaše adrese e-pošte. Ovo je jedan od najvećih izdašnih besplatnih planova, iako ne uključuje servere za strujanje, kao što smo ranije spomenuli. Pročitajte naš članak Windscribe vs. TunnelBear da biste vidjeli kako se uspoređuju.

VPN-ov program Windscribe Pro dolazi kao mjesečna ili godišnja pretplata. Mjesečne i godišnje opcije su nekoliko dolara manje od planova NordVPN-a. U skladu s tim, NordVPN nudi i dvo- i trogodišnje cijene koje većina VPN-a nema. 

Dvogodišnji plan NordVPN-a i dalje je tek nešto više od godišnje opcije Windscribe-a kada se raspodijeli na mjesečni trošak, ali trogodišnja opcija NordVPN-a je isplativija od svih planova Windscribe-a..

Oba pružatelja usluga prihvaćaju bitcoin kao i konvencionalnije načine plaćanja. Glavna razlika u plaćanju između ova dva načina je što NordVPN korisnicima pruža 30-dnevni rok povrata i korisnicima olakšava shvatiti kako vratiti NordVPN planove. 

Suprotno tome, Windscribe potiče korisnike da iskoriste besplatne podatke da vide sviđa li im se usluga i korisnicima daje samo tri dana da dobiju povrat novca.

NordVPN nudi najbolje cijene, ali samo ako ste voljni iznijeti veliki iznos unaprijed za trogodišnji plan. Windscribe je u kratkom roku pristupačniji i nudi čak i besplatan plan, ali ima mnogo oštriju politiku povrata novca. Vaše će potrebe odrediti koja je od ovih kombinacija cijena i politike najbolja. 

Međutim, između neograničenih veza Windscribe-a o kojima smo govorili u prethodnom odjeljku, njegova velikodušnog besplatnog plana i povoljnijih kratkoročnih planova, osjećamo da Windscribe zapravo donosi usku pobjedu u ovom krugu.

Runda: Cijena za Windscribe

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

8

Razumljivost

Korisničko sučelje Windscribe vrlo je barebones. Uklapa se u mali sivi prozor koji ima padajući izbornik za odabir vašeg poslužitelja, plus gumb za uključivanje i isključivanje VPN-a. Ispod ove funkcije vatrozida nalazi se prekidač za uključivanje i isključivanje, kao i redak teksta koji prikazuje vašu trenutnu IP adresu.

windscribe recenzija povezan

Ikona s tri vodoravne trake u gornjem desnom kutu klijenta Windscribe otvara postavke koje su prilično dobro postavljene, ali pojedine opcije nemaju pozadinu ili objašnjenje. 

Klijent NordVPN-a žestoko uspoređuje ovo kompaktno i sivo sučelje sa svijetlom, plavom i bijelom mapom. Ova mapa zauzima otprilike dvije trećine zaslona i ima plave mjehuriće mjesta iznad zemalja sa poslužiteljima na koje se možete povezati.

nordvpn-pregled-marker-izbor

Osim ukupnog izgleda i karte NordVPN-a, postoji nekoliko elemenata kvalitete života koji su prisutni kod NordVPN-a, ali su odsutni s Windscribe. Za nas je najočitije bilo to što Windscribe nema traku za pretraživanje na svom popisu poslužitelja. To znači da se morate pomicati kroz popis da biste pronašli željenu lokaciju.

Povrh toga, postavke NordVPN-a prikazane su malo bolje, što olakšava stvari. Postavke NordVPN-a nude i kratka objašnjenja o tome što svaka opcija zapravo čini, softver se osjeća općenito korisnijim i osvaja NordVPN bod za ovaj krug..

Runda: Točka prilagođavanja korisnicima za NordVPN

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

9

Značajke

NordVPN svoj trud usredotočuje na najtraženije značajke. Tu je lijepo proširenje preglednika NordVPN koje vam olakšava zaštitu putem interneta, kao i NordVPN blokator oglasa. 

Značajka za blokiranje NordVPN, koja se u opcijama naziva CyberSec, ne samo da blokira oglase, već također može blokirati zlonamjerni softver, krađu identiteta i druge prijetnje. I Windscribe i NordVPN imaju vatrozid, što je značajka koju očekujemo od svih VPN-ova jer je to od vitalne važnosti za sigurnost VPN-a..

Za razliku od NordVPN-a koji nudi značajke koje bi većina vidjeli kao opće ljude-ugodnike, čini se da se Windscribe usredotočuje na značajke za one koji su “korisnici energije” i žele kontrolirati minute aspekta rada svojih uređaja.

Prvo, postoji “secure.link” koji omogućuje korisnicima Windscribe-a da skeniraju web stranice u potrazi za URL-ovima prije nego što se upuste u njih. Na taj način se korisnicima pruža ideja o sigurnosti web lokacije bez potrebe da je posjećuju. Windscribe nudi i blokator sadržaja pod nazivom R.O.B.E.R.T., koji vam omogućuje blokiranje određenog sadržaja na temelju utvrđenih popisa Windscribe-a.

windscribe-pregled-Robert

Iako su to sjajne značajke, smatramo da će više ljudi stvarno iskoristiti dodatne značajke NordVPN-a. CyberSec je vrhunski blokator oglasa te također pomaže u blokiranju pokušaja krađe identiteta i zlonamjernog softvera. To je nešto što gotovo svi mogu koristiti. 

Runda: Karakteristične točke za NordVPN

Logo vjetropisa
NordVPN Logo

10

Završne misli

NordVPN je u ovom meču izašao sam na vrh nakon osvojenih šest kola, a jedan je ušao kao neodlučen. Međutim, njegova superiorna brzina šokantno nije bila u mogućnosti da mu pomogne u krugu mučenja, a krug cijena bio je pomalo podijeljena odluka ovisno o vašim potrebama.

Međutim, NordVPN je bio dominantan u većini rundi, uključujući stvari poput brzine i strujanja prijaznosti prema korisnicima. NordVPN je dokazao da je zaradio svoje mjesto kao jedan od najpopularnijih i široko rasprostranjenih VPN mreža na tržištu.

Pobjednik: NordVPN

U komentarima u nastavku voljeli bismo čuti kako vaše iskustvo s NordVPN i Windscribeom odgovara našem. Kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map