VyprVPN vs NordVPN: Bliska VPN za 2020. godinu

NordVPN je titan na tržištu VPN-a i graniči s nazivom kućanstva. Kvote su, ako ovo čitate ovdje, već ste čuli za NordVPN i to s dobrim razlogom. Kao što smo naveli u našoj NordVPN recenziji, ima gotovo sve, od tona značajki, vrhunske sigurnosti do konkurentnih cijena. 

VyprVPN, s druge strane, mogao bi biti jedan od manje podcijenjenih VPN-a. U našem pregledu VyprVPN razgovarali smo o tome kako volimo neke značajke, posebno Chameleonov protokol. 

S obzirom da je NordVPN stvarao valove u svijetu kibernetičke sigurnosti – i naizgled se nalazio u nekim potencijalnim hakerskim problemima – smatrali smo da je pravo vrijeme da usporedimo ovo dvoje u ovoj borbi za VyprVPN protiv NordVPN..

Postavljanje borbe: VyprVPN protiv NordVPN

Kao i kod svakog natjecanja, prvo moramo utvrditi pravila. Koristite petokrugu strukturu za usporedbu dva VPN-a u nizu kategorija, počevši od značajki, zatim prelazeći na cijene, jednostavnost uporabe, brzinu i na kraju sigurnost. 

Započet ćemo svaki krug opisujući ono što tražimo, a zatim ćemo pogledati kako funkcionira svaki VPN u toj kategoriji. Nakon pregleda svakog VPN-a, ukratko ćemo izvući neke zaključke i proglasiti pobjednika kruga.

Pobjedom u krugu dobit ćete VPN bod, dok kravata daje bod svakom VPN-u. Tko ima najviše bodova na kraju, proglašava se pobjednikom.

1

Značajke

Mnogi ljudi ne bi osporavali da su značajke jedan od najvažnijih aspekata bilo kojeg softvera, posebno kada se uspoređuju dva VPN-a od glave do glave. 

Najniži minimum koji očekujemo od svakog VPN-a u ovom odjeljku je prekidač kill i neki način konfiguriranja VPN-a da se automatski pokrene prilikom pokretanja. Osim toga, stvari poput blokatora oglasa i vizualnih opcija – poput tamnog načina rada i podijeljeno tuneliranje – su česti i dobrodošli dodaci. 

VyprVPN

Iako većina VPN-ova ima izbornik postavki podijeljen na kartice, VyprVPN ima jedinstvenu stranicu postavki s postavljenim svim mogućnostima. Na vrhu izbornika postavki nalazi se javna WiFi zaštita, koja vam omogućuje definiranje popisa pouzdanih mreža i automatski vas povezuje s VPN-om ako koristite nepouzdanu mrežu.

Javna WiFi opcija prva je postavka i za mobilnu i za desktop aplikaciju, no ovdje se stvari razlikuju. Druga postavka koju nudi mobilna aplikacija označena je kao “veza po aplikaciji”, što je oblik podijeljenog tuneliranja. 

VyprVPN-Android

Ovo omogućuje korisnicima da odaberu koje aplikacije na svom telefonu koriste sigurnu vezu VPN-a, a koje koriste standardnu, nezaštićenu vezu. Iznenađujuće, podijeljeno tuneliranje još nije uspjelo poslužitelju desktop računala. Za one koji su zainteresirani za VPN s mogućnostima raščlanjivanja na stolnim računalima, pročitajte naš ExpressVPN pregled. 

Druga stavka na stolnom klijentu, a treća na mobilnom uređaju, je prekidač kill, koji u sebi ima nekoliko podopcija, primjerice je li prekidač kill i dalje otvoren čak i ako zatvorite aplikaciju. Ispod su opcije protokola, o kojima ćemo detaljnije zaviriti u odjeljku “sigurnost”. 

Ono što ovdje valja napomenuti jest da je jedan od protokola koji nudi VyprVPN vlasnički protokol nazvan “kameleon”, dizajniran tako da nudi sigurne i brze performanse, a pritom također maskira vaš internetski promet tako da web stranice i poslužitelji ne mogu to reći koristite VPN.

Sljedećih nekoliko postavki su DNS opcije, mogućnosti automatskog ponovnog povezivanja i pokretanja. Sve to rade na način kako upravljati mlinovima i pomažu u poboljšanju sigurnosti. 

Napokon, VyprVPN također omogućava korisnicima stolnih računala da odaberu TAP adapter koji VPN koristi, ali ovo je više značajka za rješavanje problema i obično je ne treba mijenjati.

NordVPN

Kao što smo vidjeli u prošlosti, kao što je slučaj s našim protonVPN-om u usporedbi sa NordVPN-om, NordVPN izvrsno radi na pružanju najkritičnijih značajki.

Za početak, NordVPN nudi ne jednu, već dvije vrste prekidača. Prvi je standardni prekidač kill koji prekida internetski promet ako VPN izgubi vezu. Druga sklopka za uklanjanje funkcionira tako što prekida sve programe koje dodate na popis ako VPN neočekivano prekine vezu.

nordvpn-pregled-Killswitch

Isto tako, mogućnosti automatskog povezivanja su također dobro razvijene, s tim da je u cijelosti posvećen kartica. Možete reći NordVPN da se povezuje kada se aplikacija pokrene ili kada ste na nesigurnoj mreži, što je odličan način da se izbjegnu opasnosti od javnog WiFi. 

Povrh toga, NordVPN omogućuje vam odabir lokacije s kojom ćete se automatski povezati. Ako vaše VPN potrebe nisu nužno određene lokacije, možete jednostavno odabrati i željenu regiju. 

Osim ovih ključnih značajki, NordVPN uključuje i blokator oglasa nazvan CyberSec, koji također pomaže u zaštiti od krađe identiteta i zlonamjernog softvera blokirajući web stranice s kojih ove prijetnje dolaze. 

Nekoliko je izgleda i završetaka u svim postavkama, poput nekih tipičnih DNS opcija i nevidljivosti na LAN-u radi poboljšanja sigurnosti na javnom WiFi.

Prve okrugle misli

NordVPN čvrsto prihvaća osnove i temeljnije pokriva najvažnije značajke nego što se mogu sjetiti bilo kojeg drugog pružatelja usluga. Iako se VyprVPN ne može reći isto, i dalje ima prekidač kill i mogućnosti automatskog povezivanja.

VyprVPN nudi stvari koje NordVPN ne čini, poput podijeljenog tuneliranja na mobilnim uređajima i Chameleon protokola. No, NordVPN ima značajke koje VyprVPN nema, kao ni sa svojim CyberSec blokatorom oglasa. 

Uzimajući sve ovo u obzir, oba VPN-a nude zanimljive značajke koje nedostaju drugoj, zbog čega je ovaj prvi krug preblizu za pozivanje. Oboje dobivaju bodove za ovaj krug, a određivanje koji VPN nudi “bolje” značajke ovisi o potrebama korisnika.

Kolo: Značajke Nema jasnog pobjednika, bodovi za obje

VyprVPN Logo
NordVPN Logo

2

cijena

Pri uspoređivanju dva VPN-a, jedan obično postaje jasan izbor prilagođen proračunu, dok je drugi prava opcija s gornjom policom. Međutim, kao što smo vidjeli u prvom kolu, današnji meč je malo drugačiji.

Budući da oba pružatelja usluga nude usporedivu razinu značajki, onaj s boljim cijenama završava s istinskom prednošću, a ne s samo manjom, ali jeftinijom od dvije mogućnosti. 

U ovom krugu ne samo da gledamo na cijenu svakog VPN-a, već i na stvari poput opcija plaćanja, razdoblja povrata i prisutnosti ili nedostatka besplatnog probnog razdoblja da bismo odredili koji VPN nudi bolju vrijednost.

VyprVPN

VyprVPN kupcima nudi mogućnost izbora u dva plana. Osnovni plan omogućuje do tri istodobne veze i dolazi s neograničenom propusnošću. “Premium” plan povećava broj veza na pet, a također snopi u nekoliko značajnih dodatnih značajki. 

Za početak, vlasnički protokol Chameleon mogu koristiti samo premium korisnici, što ćemo detaljnije pogledati u odjeljku “sigurnost”. Druga stvar koju dobiva premium pretplata je pristup oblaku VyprVPN.

Ovo nije samostalno rješenje za pohranu u oblaku, već je VPN optimiziran za pristup pohrani u oblaku. Većina osobnih korisnika neće imati mnogo potrebe za tim, ali to može pomoći da podaci budu sigurni u okruženju za male tvrtke. Također je integriran s nekoliko glavnih davatelja usluga oblaka, uključujući Amazon Web Services i DigitalOcean. 

Standardni i premium planovi dostupni su kao mjesečna ili godišnja pretplata. Mjesečne cijene su prosječno za standardne i nekoliko dolara više za premiju, dok godišnja opcija znatno snižava cijenu i stvara primamljivu vrijednost.

Do nedavno, VyprVPN je imao trodnevno besplatno probno razdoblje, ali ovo je postupno ukinuto. Umjesto toga, VyprVPN sada ima [ulr id = 8429 tekst = “30-dnevno jamstvo povrata novca”] koji omogućuje korisnicima da isprobavaju uslugu bez rizika, u slučaju da to nije ono što tražite. 

Napokon, VyprVPN prihvaća većinu glavnih oblika plaćanja, uključujući kreditnu i debitnu karticu, PayPal i UnionPay. Rečeno je da ne prihvaća cryptocurrency ili bitcoin.

NordVPN

Kao što smo se dotakli u našoj usporedbi sa NordVPN-om i CyberGhost-om, cijene NordVPN-a na prvi pogled možda nisu previše privlačne, ali zapravo nude izvrsnu ponudu za dugoročne pretplate.

Za razliku od VyprVPN, NordVPN nudi samo jedan plan, ali pruža četiri različita vremenska okvira pretplate. Mjesečne cijene NordVPN-a nalaze se između standardnih i premium planova VyprVPN-a. 

Jednogodišnji plan znatno smanjuje cijenu, ali po ovoj je stopi godišnje skuplji od VyprVPN-a. Dvogodišnji plan snižava cijenu na istoj razini kao i standardni godišnji plan VyprVPN-a, a trogodišnja opcija NordVPN-a pobjeđuje VyprVPN na svim frontovima, što je pola cijene od godišnjeg plana premijera VyperVPN-a..

Povrh toga, NordVPN pruža korisnicima najviše šest istodobnih veza, udvostručujući ono što nudi standardni plan kompanije VyprVPN. Kao što je konkurencija, NordVPN nema bilo kakvu besplatnu probnu verziju, ali korisnicima daje 30 dana da dobiju povrat novca ako im se usluga ne sviđa. Za one koji su zainteresirani za isprobavanje VPN-a besplatno, provjerite naš najbolji pregled besplatnih VPN usluga. 

Što se tiče načina plaćanja, NordPVN prihvaća kreditne kartice, UnionPay, Amazon Pay i nekoliko kripto valuta, uključujući bitcoin. Nažalost, NordVPN ne prihvaća PayPal.

Dva okrugla razmišljanja

Kao i u prvom krugu, svaki VPN ima nešto što drugi nema. VyprVPN ima bolje cijene u kratkom roku i prihvaća PayPal, dok NordVPN ne. Suprotno tome, NordVPN uzima bitcoin i dugoročno pobjeđuje VyprVPN.

Iako niti jedna cijena ne može nadmašiti cijenu CyberGhosta, o čemu možete pročitati u našoj recenziji CyberGhost, odlučujući faktor bila je veća granica veze NordVPN-a. Da biste ga uskladili, potrebna su vam dva osnovna plana VyprVPN-a, čime NordVPN postaje mnogo bolja vrijednost.

Runda: Cijena za NordVPN

VyprVPN Logo
NordVPN Logo

3

Jednostavnost korištenja

U trećem krugu zavirimo u pomalo subjektivno područje korisničkog iskustva. Mi ćemo prije svega pogledati izgled svakog VPN-a gledajući koliko je jednostavno ili teško izvršiti osnovne zadatke, poput promjene poslužitelja ili jednostavno povezivanja s VPN-om..

Također dajemo izbornike postavki pažljiv pregled kako bi vidjeli je li stvari lako pronaći i razumjeti. Sve ovo daje jasnu ideju prema kakvim je korisnicima svako VPN usmjereno. 

Dok se neke VPN-ove mogu nakupljati na tehničkom žargonu i značajkama koje će se svidjeti moćnim korisnicima, drugi se mogu odlučiti za jednostavniji izgled kako bi korisnicima pružili više neuobičajeno iskustvo. 

VyprVPN

VyprVPN ima vrlo osnovni početni zaslon koji je praktički identičan po izgledu i izgledu na svim svojim klijentima za mobilne i radne površine. Postoji velika ikona oklopa koja označava da li ste spojeni na VPN ili ne, kao i tekst koji prikazuje i status vaše veze. 

Ispod toga nalazi se polje koje pokazuje koja je lokacija trenutno odabrana, a klikom na to možete otvoriti popis dostupnih lokacija. Popis je prema abecednom rasporedu prikazan, prikazuje zastava svake lokacije pored imena, a na vrhu ima traka za pretraživanje.

VyprVPN-klijent

Popis lokacija također se može sortirati prema brzini ili regiji, a svaki položaj prikazuje vrijeme pinga pored naziva. Završna značajka na početnoj stranici klijenta je veliki gumb na dnu koji se povezuje s odabranom lokacijom. 

Za razliku od većine softvera, troredna “ikona hamburgera” u gornjem lijevom kutu ne otvara postavke, već vam daje nekoliko korisnih veza do web stranice VyprVPN, uključujući upravljanje računom i podršku. 

Postavke su u donjem lijevom kutu ispod kartice koja je označena kao “prilagodi”. Kada kliknete na opciju, svaka ima svoju podstranicu koja dobro objašnjava što točno radi.

Gotovo svatko – čak i prvi korisnici VPN-a – može ući u izbornik postavki VyprVPN-a i razumjeti što svaka opcija radi. Jedina prava zamjerka s VyprVPN je čista količina bijele boje sučelja.

To je posebno vidljivo na mobilnim uređajima, gdje otvaranje aplikacije noću pozdravlja korisnika s blistavošću nekoliko sunčevih zraka. Noćni način rada za desktop i mobilne klijente bio bi odličan dodatak.

NordVPN

Klijent NordVPN-a mnogo je vizualno privlačniji od ViprVPN-ovog. Umjesto obične bijele pozadine s popisom poslužitelja i velikim gumbom za povezivanje, NordVPN-ovo sučelje fokusira se na ugodnoj i jednostavnoj mapi.

Na stolnom klijentu većinu desne strane prozora zauzima mapa svijeta s mjehurićima lokacija raspoređenima širom svijeta. Svaki od njih predstavlja lokaciju na koju se možete povezati, a klikom na mjehurić povezuje vas se s poslužiteljem na toj lokaciji.

nordvpn-pregled-sučelje

Ako je ovo previše blistavo za vas, još uvijek postoji mogućnost korištenja popisa poslužitelja koji se nalazi na lijevoj strani zaslona. Poput VyprVPN-a, popis je abecedni raspored i prikazuje zastavu svake zemlje pored imena.

Međutim, popis poslužitelja NordVPN ne prikazuje vrijeme pinga na svakoj lokaciji. Međutim, na vrhu se nalazi zadnjih pet najčešće korištenih lokacija, kao i neke posebnosti, poput namjenskih IP poslužitelja i P2P servera. 

Ikona zupčanika u gornjem desnom kutu otvara izbornik postavki koji je podijeljen na četiri kartice. Prva kartica su opće postavke i uključuju stvari kao što su kill prekidači i CyberSec ad-blocker. Svaka od ovih opcija ima ispod teksta redak koji opisuje što svaka stvar radi.

Druga kartica je za postavke automatskog povezivanja i omogućuje vam odabir kada i gdje će se NordVPN automatski povezati. Treće je kartica naprednih postavki na kojoj se nalaze samo četiri stavke, uključujući postavke DNS-a i protokola. Ne objašnjavaju se tako jasno kao opće postavke, ali podrazumijeva se da ih mogu koristiti samo napredni korisnici.

Napokon, četvrta je kartica kartica koja nudi nekoliko pojedinosti o vašoj pretplati. Slično poput VyprVPN, NordVPN je općenito jednostavan za upotrebu i lako ga je shvatiti, ali koristi puno bijele i svijetloplave boje bez ikakvog noćnog načina.

Tri okrugle misli

I VyprVPN i NordVPN imaju solidne klijente koji korisnicima pružaju pojednostavljeno iskustvo koje je dostupno praktički svima, uključujući i ljude koji nisu upoznati s VPN-ovima. Ipak, ovo kolo je vrlo teško postići. 

Na kraju dana, NordVPN ima još jedan blagi prednost u ovom krugu jer korisnicima daje malo više izbora u načinu korištenja sučelja. Možete koristiti jednostavan popis, baš kao što možete i sa VyprVPN. No, klijent NordVPN-a također ima veliki element karte koji nudi mnogo vizualno privlačniji način pronalaženja lokacija poslužitelja.

Kolo: Jednostavnost upotrebe za NordVPN

VyprVPN Logo
NordVPN Logo

4

Ubrzati

U četvrtom krugu odmičemo se od subjektivnog svijeta korisničkih sučelja i unosimo područje tvrdih podataka. Da bismo procijenili i uspoređivali brzine svakog VPN-a, započet ćemo s baznim mjerenjem internetskih brzina bez upotrebe VPN-a.. 

Nakon što smo dobili ovo kontrolno mjerenje, testiramo svaki VPN na pet unaprijed određenih mjesta. Usporedbom ovih brzina možemo dobiti jasnu predodžbu o tome koji dobavljač ima bržu mrežu.

VyprVPN

VyprVPN nas nikada nije otpuhao kad su u pitanju brzine. Zapravo, ako pogledate naš najbrži VPN krug, uvrstili smo ga kao nečasnu spominju zbog njegovih neimpresivnih performansi. Za VPN koji se uspoređuje s vrhunskim psima na tržištu, rezultati koje vidimo iz VyprVPN-a jednostavno ga ne smanjuju.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (Virginija)5294,66319,24
NAS.894,9363.24
Velika Britanija8659.2127.91
Brazil14026.2913.74
Japan16966.9829.50
Njemačka976.6519.12

Najbliži prema nama poslužitelj u SAD-u poslovao je pristojno, ali je i dalje izgubio više od dvije trećine naše propusnosti. Njemačka se također izdvojila posebno dobro, čak i s većom brzinom od obližnjeg američkog poslužitelja. 

Međutim, poslužitelji u Velikoj Britaniji, Japanu i Brazilu svi su na papiru izgledali sjajno. Međutim, svi ti poslužitelji i dalje funkcioniraju iznenađujuće dobro u praksi. Čak su i najsporiji poslužitelji, Japan i Brazil, bez ikakvog odgađanja učitavali HD videozapise i pregledavanje weba na tim poslužiteljima i dalje se osjećalo odgovorno.

Iako su ove lokacije bile korisne za stvari poput pregledavanja weba, nemojte očekivati ​​da će brzo preuzeti velike datoteke ili ažuriranja pomoću VyprVPN. 

NordVPN

Ispitujući brzinu NordVPN-a u prošlosti – kao što je to slučaj u našem članku NordVPN nasuprot IPVanishu – primijetili smo kako nas NordVPN često ostavlja da grebamo po rezultatima koje smo dobili. To se može, opet, vidjeti u našim rezultatima.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
nezaštićen9165,510.57
US # 247923133,538.87
Ujedinjeno Kraljevstvo # 20115334.786.06
Holandija # 6614566.915.39
Japan # 69159132,833.31
Dvostruki VPN (od Sjedinjenih Država do Kanade br. 4)7920.488.64

Svaka je lokacija bila vrlo dobra osim jedne: Ujedinjeno Kraljevstvo. Dok nam je svaki poslužitelj davao otprilike dvije trećine naše propusne širine, Velika Britanija nam nije pružala internet. Ti su rezultati s poslužitelja # 914, koji je za nas automatski izabran kada smo se spojili na Veliku Britaniju.

Kasnije smo ga ponovo testirali i povezivali se na poslužitelj # 1386, a ovaj put brzine su bile mnogo bolje, sa samo 81 ms ping vremenom i 154,21 Mbps brzinom preuzimanja. Prema onome što možemo reći, to ima neke veze s načinom na koji vas NordVPN dodjeljuje poslužitelju kad odaberete lokaciju. 

To se lako uklanja uklanjanjem mrežnog poslužitelja i ponovnim povezivanjem s novim, ali to predstavlja neugodnost. Jednom kada dobijete radni poslužitelj, brzine su izvrsne, iako ne baš ono što ExpressVPN upravlja (pročitajte naš ExpressVPN vs NordVPN komad). Međutim, NordVPN treba duže vremena za povezivanje. VyprVPN treba samo sekundu ili dvije za povezivanje, dok NordVPN traje oko 15 sekundi.

Četvrte četvrte misli

Unatoč nedosljednim performansama koje neprekidno brane naše testiranje, NordVPN nudi mnogo bolje performanse od VyprVPN u pogledu brzina. Iako je za povezivanje NordVPN potrebno više vremena, nakon što to učini, lako je zaboraviti da upotrebljavate VPN.

VyprVPN može potrajati dodatni trenutak za učitavanje web stranica na sporijim poslužiteljima, dok NordVPN ostaje reagiran sve dok ste povezani na poslužitelj koji ispravno radi..

Okruglo: Točka brzine za NordVPN

VyprVPN Logo
NordVPN Logo

5

Sigurnost i privatnost

Tehnički gledano, NordVPN je već osigurao pobjedu u ovom susretu s četiri boda. Međutim, posljednji krug je ono što mnogi smatraju najvažnijim čimbenikom: sigurnost. 

U ovom krugu gledamo koje protokole i šifriranje koristi svaki VPN i kakvu evidenciju imaju s propuštanjem ili drugim nedostacima u sigurnosti. 

Uz to, češamo se kroz pravila o privatnosti svakog VPN-a kako bismo vidjeli može li se nešto skrivati ​​u sitnom tisku. Pokušavamo utvrditi prikupljaju li se nepotrebne informacije i utvrditi za što se ta informacija koristi. 

VyprVPN

VyprVPN nudi više opcija nego većina za protokol i enkripciju. Može se koristiti L2TP / IPsec, zajedno s 256-bitnom enkripcijom ili možete koristiti OpenVPN sa 160-bitnom ili 256-bitnom enkripcijom.. 

Od ovih opcija, predlažemo da se ljudi pridržavaju OpenVPN-a s 256-bitnom enkripcijom za najbolju sigurnost, ali oni koji su željeli saznati više mogu provjeriti naše kvarenje VPN protokola. Pored ovih opcija, VyprVPN također uključuje vlasnički protokol pod nazivom Chameleon. 

Chameleon je modificirana verzija OpenVPN-a koja pomaže prikrivanju internetskog prometa tako da web stranice ili vatrozidi ne mogu reći da koristite VPN. Ovo je sjajno za pristup geoblokiranom sadržaju i čak čini da je VyprVPN jedna od najboljih VPN usluga za Kinu. 

Što se tiče privatnosti, VyprVPN ima sažetu politiku koja dobro radi na jasnom opisu onoga što se informacije ne prikupljaju. Njegova pravila nulte evidencije su zvučna, što znači da VyprVPN ne bilježi nikakve DNS zahtjeve, IP adrese, zapisnike o prometu ili bilo koju drugu vrstu identifikacijskih podataka. 

VyprVPN provodi reviziju od strane treće tvrtke kako bi se osiguralo podržavanje svih zahtjeva sa nultom logijom. Jedini podaci koji se prikupljaju su podaci koji su potrebni za plaćanje. Nažalost, ni to se ne može izbjeći, jer VyprVPN ne prihvaća nijedan oblik kripto valute. 

NordVPN

NordVPN nudi manje opcija od VyprVPN za konfiguriranje sigurnosti svoje veze. Jedini izbor koji vam se daje jest OpenVPN sa AES-256 enkripcijom, što je upravo, kao što smo spomenuli kod VyprVPN-a, upravo ono što ljude nagovaramo na upotrebu. 

Iako ova kombinacija pruža solidnu sigurnost, NordVPN je nedavno vrlo teško narušio sigurnost. Ranjivost na serverima NordVPN-a omogućila je napad „čovjek-u-sredini“, gdje je treća strana mogla presresti privatne podatke od nekoga tko misli da su povezani s mrežom NordVPN-a.. 

Ta ista ranjivost otkrivena je i u ostalim VPN mrežama i njome se brzo rješava, međutim incident umanjuje evidenciju NordVPN-a. Prelazeći ovu nedavnu grešku, NordVPN nudi čvrstu politiku privatnosti. 

NordVPN ima jedno od najskromnijih i lako razumljivih pravila o privatnosti bilo kojeg davatelja VPN-a. VPN ne prikuplja nikakve identifikacijske podatke i zahvaljujući NordVPN koji prihvaća bitcoin, ne morate čak davati nikakve identifikacijske podatke da biste platili pretplatu.. 

Jedine informacije koje su zabilježene su učitavanje VPN poslužitelja i neke informacije koje se prikupljaju iz kolačića na web mjestu. Te se informacije koriste za održavanje web stranice i mreže, a to je neizbježna praksa.

Pet okruglih misli

Oba ova VPN-a nude zlatni standard za sigurnost, OpenVPN s AES-256. VyprVPN ipak ide i više i više, pa nudi svoj vlastiti protokol Chameleon koji će vam pomoći da očuvate svoju privatnost.

Uz to, oba VPN-a imaju respektabilnu politiku privatnosti bez nepotrebno složenog pravnog žargona. Odlučujući faktor ovdje je nedavna borba NordVPN-a s mrežnim ranjivostima koja nije utjecala na VyprVPN, koja i dalje drži čistu evidenciju.

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za VyprVPN

VyprVPN Logo
NordVPN Logo

6

Presuda

Iako je NordVPN pobjednik na papiru, s ukupno četiri boda VyprVPN-u dva, čini se kao pomalo šuplja pobjeda. Bez jamstva sigurnosti malo je vjerovatno da će NordVPN i dalje biti privlačna opcija.

Jednom kada je evidencija poduzeća označena kršenjem kao što je pretrpio NordVPN, ljudi to teško mogu zaboraviti. Čini se da VyprVPN nudi prednost kada je u pitanju sigurnost i drži se u cjelini, ali na kraju gubi od superiornih cijena i performansi NordVPN-a.. 

Pobjednik: NordVPN

Ako imate iskustva s bilo kojim od ovih VPN-a, voljeli bismo čuti vaše mišljenje u odjeljku s komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me