Prvih pet najboljih VPN usluga za iPhone 2020: oklop za Apple

Apple uređaji su varljivo jednostavni. Iako ih je lako otpisati kao statusne simbole, iPhonei imaju mnogo funkcionalnosti skrivene ispod haube. Konkretno, iOS sučelja s VPN-ovima dobro omogućuju instaliranje, registraciju i postavljanje VPN-a s nekoliko dodira.


U ovom ćemo vodiču s najboljim VPN-om za iPhone prolaziti kroz davatelje koji taj postupak čine još lakšim. Istražit ćemo zašto mislimo da je svaki dobavljač odličan izbor za iPhone, zašto su općenito dobar odabir i njihove prednosti i nedostatke.

Ako biste radije išli u jednostavnom načinu rada, preporučujemo da se prijavite za ExpressVPN. Naš je najcjenjeniji VPN zbog izvrsne sigurnosti, privatnosti i jednostavnosti upotrebe. Postoji čak i tjedno besplatno probno razdoblje na iPhoneu, tako da nema rizika za preuzimanje i isprobavanje.

Najbolji VPN za iPhone 2020

Odabir najboljeg VPN-a za iPhone

Apple poznavatelji su razmaženi jednim od najlakših operativnih sustava na svijetu. To je nešto s čime se VPN bori. Davatelji poput AirVPN to dokazuju (ipak pročitajte naš AirVPN pregled kako biste saznali o njegovoj izvrsnoj sigurnosti). Unatoč pokušajima drugih pružatelja usluga da moderniziraju VPN iskustvo, još uvijek ih čeka dosta.

Pretragu smo započeli s lakoćom korištenja, posebno za tehnofobe ili one koji inače nisu upoznati sa svijetom VPN-a. Da biste bili uključeni, VPN vam je trebao omogućiti povezivanje jednim dodirom.

Te su vrste veza uglavnom podparcijale jer VPN aplikacija pokušava pronaći najbolji poslužitelj za vašu lokaciju. “Pokušaj” je ključna riječ, jer će se VPN često zatvoriti, ali neće pronaći apsolutno najbolju opciju za vašu lokaciju. Pročitajte našu recenziju Ivacy za primjer.

Zbog toga je potreban i solidan navigacijski sustav. Ideja je da se VPN može povezati jednim dodirom, ali konfiguriranje veze zahtijeva samo još nekoliko. Iako smo usredotočeni na navigaciju poslužiteljem, ni stranica s čvrstim postavkama ne boli.

Jednostavnost upotrebe je glavna briga, ali VPNs ima mnogo više od toga. Također smo uzeli u obzir sigurnost i privatnost VPN pružatelja usluga prilikom izrade popisa. Tražili smo davatelje koji nude visokokvalitetnu AES 256-bitnu enkripciju s čvrstim pravilima o privatnosti bez dnevnika.

Brzina je također bila velika briga, jer najbrži VPN pružatelji izgledaju kao prirodna pogodnost za iOS korisnike. Za razliku od našeg najboljeg VPN-a za igranje vodiča, nismo se bavili kašnjenjem, već samo učitavamo i prenosimo stope.

Napokon smo razmotrili cijenu, ali bila je to pozadinska tema više nego išta. Cijena, razdoblje povrata i opcije plaćanja su važni, ali nisu važni kao vrijednost. Naš najbolji izbor jedna je od najskupljih opcija na tržištu, ali značajke, upotrebljivost, brzina i sigurnost više nego opravdavaju njezinu cijenu..

1. Najbolji VPN za iPhone: ExpressVPN

najbolje-VPN-za-iphone-expressvpn

ExpressVPN je na prvom mjestu u našem najboljem VPN vodiču, pa ne iznenađuje da je i ovdje prvi. Jedan od glavnih razloga zašto ga toliko volimo je ujedno i sučelje koje ne žrtvuje moć zbog svoje jednostavnosti. Apple obožavatelji gotovo su savršeni fit.

Nakon što ste se prijavili za račun i preuzeli aplikaciju, sve što trebate učiniti za povezivanje je dodirnite veliki gumb “on” u sredini sučelja. ExpressVPN će prema zadanim postavkama koristiti jednu od njegovih pametnih lokacija, što obično čini prilično dobar posao u pogađanju najboljeg poslužitelja za vas..

To ipak nije savršeno. Tijekom našeg pregleda općenito bi se desio zemljopisni položaj, ali nije najbolji poslužitelj na toj lokaciji. Srećom, odabir vlastitog je jednostavan. Ispod gumba “uključeno” pronaći ćete “odaberite lokaciju”. Sve što trebate učiniti je prijeći prstima kroz opcije koje je ExpressVPN organizirao po kontinentu i zemlji.

I u aplikaciji za iOS postoje korisni alati. Pod “pomoći & na zaslonu s postavkama, pronaći ćete provjeru IP adresa, DNS test propuštanja i WebRTC test propuštanja. Iako postoji puno alata na mreži za njihovo rješavanje, lijepo je imati veze u aplikaciji.

Korisnici iOS-a imaju prednost kod ExpressVPN-a. Obično ne nudi besplatno probno razdoblje, već 30-dnevno jamstvo povrata novca. Na iOS-u, ipak, sve što trebate učiniti je unijeti svoju adresu e-pošte kako biste besplatno dobili sedam dana usluge.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Mnogo nam se sviđa ExpressVPN-ovo sučelje, ali nijedna količina sjaja i glamura ne mogu nadoknaditi slabu brzinu ili slabu sigurnost. Srećom, s ExpressVPN-om možete dobiti svoj kolač i pojesti ga. To je jedno od najbržih i najsigurnijih VPN-ova na tržištu, zbog čega sučelje za jednostavno korištenje izgleda sve bolje.

Možete odabrati korištenje OpenVPN, IKEv2 ili IPSec, od kojih svaki nudi AES 256-bitnu enkripciju, za dešifriranje je potrebno oko milijardu ili više godina. Dok vas neki iOS VPN-ovi ograničavaju na korištenje IKEv2 – pogledajte našu kvar na VPN protokolu da biste saznali zašto – ExpressVPN vam omogućuje korištenje svih protokola koji se nalaze u njegovoj desktop aplikaciji.

Što se tiče brzine, malo je pružatelja usluga koji mogu dodirnuti ExpressVPN. Ima brzine prijenosa koje mogu podržavati visoke razlučivosti i ponekad 4K streaming, što je dobro s obzirom da može ući u Netflix širom svijeta. Prvo smo ga rangirali u našem najboljem VPN vodiču za Netflix.

ExpressVPN može podnijeti gotovo bilo koji zadatak (čak i pristupati Al Jazeera) i dolazi s cijenom. To je skupo, što je jedan od samo nekoliko nedostataka koje smo pronašli u našoj ExpressVPN recenziji. Iako je vrijedno toga, to se isplati. Možete se prijaviti bez rizika s 30-dnevnom garancijom povrata novca na radnoj površini ili iskoristiti jednonedjeljno suđenje na mobilnom uređaju da biste vidjeli da li i vi to vrijedi.

2. CyberGhost

najbolje-VPN-za-iphone-cyberghost

Iako smo oduvijek bili ljubitelji CyberGhosta, ažuriranje na verziju 7 učinilo je njegovu nisku cijenu još privlačnijom. Jedan od rijetkih problema prije toga bio je lagan sučelje koje je riješilo najnovije izdanje. Korisnici iOS-a dobivaju i ažurirano sučelje, što ih čini lakšim nego ikad drugim.

Kao i kod ExpressVPN-a, sve što trebate je prijaviti se na račun, preuzeti aplikaciju i označiti prekidač “on”. Koristit će se preporučeni poslužitelj na temelju vaše lokacije koji, poput našeg najboljeg odabira, tamo stiže većim dijelom.

Navigacija putem poslužitelja je jednostavna. Prema dnu glavnog zaslona dodirnite strelicu prema dolje da otvorite popis poslužitelja. CyberGhost prikazuje zemlje u kojima je prisutna i dodirivanjem jednog automatski će vas povezati s poslužiteljem u toj zemlji. Možete odabrati određeni poslužitelj dodirom na tri točke pokraj neke zemlje.

Favoriti mogu biti poslužitelji i države, a svoje favorite možete pronaći pomoću kartica na vrhu zaslona za navigaciju poslužitelja. Pored kartice favorita nalazi se kartica za strujanje koja je jedan od najboljih dodataka verziji 7. CyberGhost ima oko 50 poslužitelja optimiziranih za različite streaming platforme, sa svime dostupnim sve od BBC iPlayera do Channel 4..

Iako ExpressVPN krunu i dalje drži kao najbolji VPN za streaming, CyberGhost je izvrsna alternativa.

Jedna od naših omiljenih značajki u desktop aplikaciji je mogućnost automatizacije CyberGhosta preko određenih mreža. Ova je značajka, na sreću, prisutna i u iOS-u.

Omogućuje vam postavljanje mreža za stalno povezivanje, nikad povezivanje, traženje povezivanja ili prestanak povezivanja. Pomoću dvopojasnog usmjerivača, primjerice, možete imati svoj 2,4Ghz pojas automatski se povezati s VPN-om, a vaš se 5Ghz pojas automatski prekinuti..

Iako se čini više kao novost nego bilo što, automatizacija uvelike pomaže u jednostavnosti uporabe. Umjesto navigacije do vaše aplikacije, odabira poslužitelja i povezivanja, sve što trebate učiniti je prebaciti mrežu koju koristite.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost je jedan od najbržih VPN-a koje smo testirali, ali i dalje je zastoj ispod ExpressVPN-a jer inicijalna veza previše pati. Ipak, ako se možete nositi s početnim padom brzine, CyberGhost je iznenađujuće elastičan širom svijeta.  

Čak i uz glatko, novo sučelje, velike brzine i jasnu posvećenost privatnosti, najveća snaga CyberGhosta je njegova cijena. Mjesečna stopa je loša, kao što je tipično za najviše VPN-ove, ali godišnji i 18-mjesečni planovi imaju ogromnu vrijednost.

Za nešto više od 50 USD za oba trajanja, možete instalirati CyberGhost na čak sedam uređaja, iskoristiti vrhunske NoSpy poslužitelje i čak upiti godinu dana McAfee Total Protection besplatno. Kao što možete pročitati u našem pregledu McAfee Total Protection, ovo potonje može biti više prokletstvo nego blagoslov.

Planovi su podržani i garancijom povrata novca od 45 dana, što je najduži prozor povrata novca koji smo vidjeli s bilo kojeg VPN-a. O tome, kao i o novim značajkama u verziji 7, možete saznati u našem cjelovitom pregledu CyberGhost.

3. Privatni pristup internetu

najbolje-VPN-za-iphone-PIA

Privatni pristup internetu nazvali smo “brzim i neobičnim VPN-om” kad smo ga zadnji put koristili, što je savršen opis za iOS korisnike. Kao da ExpressVPN i CyberGhost nisu dovoljno minimalni, PIA pokazuje da se možete izboriti sa još manje. Glavni zaslon jednostavno prikazuje preklopnik, lokaciju i javnu IP adresu.

Kao i kod ostalih, započnite s uključenjem prekidača “on”. PIA će upotrijebiti svoje preporučeno mjesto, što možete promijeniti dodirivanjem okvira lokacije pri dnu zaslona. Popis poslužitelja možete otvoriti i pomoću izbornika hamburgera i dodirom „odabir regije“.

Izbornik postavki na početku izgleda kao standardna VPN cijena. Možete prilagoditi svoj protokol, razinu šifriranja, utičnicu i priključak, što je tipično. Postoje napredne postavke kojima ostali VPN-ovi nemaju pristup, uključujući algoritam provjere autentičnosti podataka i šifru ruke.

Dvije funkcije specifične za mobilne uređaje također su u postavkama. Postoji “tamna” tema koja na korisničkom sučelju pretvara bijelu za crnu boju radi drugačijeg izgleda. Iako se to samo čini kao estetska sklonost, tamna tema služi praktičnoj svrsi na mobilnim uređajima. Budući da tema ne stvara svjetlost na tamnim površinama, to vam može uštedjeti život baterije.

IPhone X, pa čak i vodeći Android telefoni poput Pixel 3 i Galaxy S9, koriste OLED zaslon, koji ne proizvodi svjetlost na crnim površinama. PIA koristi tu tehnologiju kako bi pokušala riješiti probleme s trajanjem baterije tijekom korištenja aplikacije.

Postoji i blokator sadržaja za Safari, za koji samo pretpostavljamo da se temelji na MACE, blokatoru oglasa koji se nalazi u aplikaciji za radnu površinu. Tijekom našeg testiranja, MACE je djelovao poput šarma, što ne mogu reći svi blokeri VPN oglasa. Pročitajte našu recenziju StrongVPN za primjer.

Ostali razlozi koji vole privatni pristup internetu

Iako je PIA odlična u jednostavnosti upotrebe, na ostalim područjima uspijeva. Ono nije bogato značajkama, bori se s platformama za strujanje i radna aplikacija ostavlja puno toga za željeti. Unatoč tome, prednosti su nadmašene, što PIA čini jednom od najboljih proračunskih opcija na tržištu.

To je jeftino, čak i na mjesečnom kraju. PIA obično dvostruko mijenja istu cijenu kao i ostali VPN davatelji. Na primjer, dvogodišnji plan je nekoliko dolara više od godišnjeg plana na CyberGhostu, a godišnji plan je manji od polovine cijene godišnjeg plana na ExpressVPN-u..

PIA je također brza. Kod naše je početne veze došlo samo neznatno opadanje, odustajući od oko 20 posto brzine preuzimanja. Nakon toga je bila otporna. Dijelom zbog toga je postavljena niža razina PIA enkripcije. Prema zadanim postavkama koristi 128-bitni ključ, kojem je potrebno manje vremena za šifriranje i dešifriranje nego 256-bitni ključ.

Iako se još uvijek smatra sigurnim, AES-ov 128-bitni svibanj nakazati ljude. Srećom, u postavkama možete naletjeti na 256-bitnu tipku. Ako vam se sve to gadilo, pročitajte naš opis šifriranja.  

PIA nudi samo tjedni prozor povrata novca, što i nije prevelika stvar s obzirom na to koliko je jeftin. Možete se lako prijaviti i u aplikaciji za iOS. Sve što trebate učiniti je unijeti svoju e-poštu i potvrditi svoju pretplatu pomoću vašeg Apple računa. Možete saznati više o postupku prijave u našem pregledu privatnog pristupa internetu.

4. NordVPN

najbolje-VPN-za-iphone-nordvpn

NordVPN je jednostavan i za upotrebu, što ne bi trebalo biti iznenađenje. U tom smislu, za razliku od ostalih opcija na popisu, ne koristi standardni izgled preklopnika, odabir poslužitelja i javni IP. Aplikacija se otvara s kartom i malim gumbom za “brzo povezivanje”. Dodirom na taj ćete se postaviti s preporučenim poslužiteljem NordVPN.

Međutim, karta je glavni oblik navigacije po poslužitelju, što čini stilskijim i intuitivnijim odabrati mjesto. Označivači na karti prikazuju zemlje u kojima NordVPN ima poslužitelje, a ne same pojedinačne poslužitelje.

Dodirivanjem lokacije promijenit ćete donji prozor “brzog povezivanja” u zaslon za odabir poslužitelja.

Sve što trebate učiniti je prijeći prstom prema gore. NordVPN će vam pokazati poslužitelje u zemlji, zajedno s opterećenjem i udaljenosti od vaše lokacije. Pored servera postoji i ikona srca, tako da možete označiti svoje favorite.

Ako poništite odabir države i prelazite prstom prema gumbu “brzo povezivanje”, možete pregledati cijeli popis poslužitelja. Na vrhu popisa poslužitelja pronaći ćete i svoje favorite, traku za pretraživanje i posebne servere NordVPN-a o kojima ćemo govoriti u sljedećem odjeljku.

Međutim, NordVPN se s razlogom nalazi na četvrtom mjestu. Unatoč svojoj vrhunskoj navigaciji PIA i ExpressVPN, iOS aplikaciji nedostaju istinske postavke. U postavkama se možete odjaviti, nadograditi svoj plan, obratiti se podršci i prebaciti killswitch. To je to.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Čak i uz nedostatak postavki u iOS aplikaciji, NordVPN je jedna od najboljih opcija na tržištu. Jedan od razloga je taj što imate pristup mnogim specijalnim poslužiteljima, od kojih su neki korisni na iOS-u.

Na radnoj površini postoje četiri mogućnosti: peer-to-peer, luk preko VPN-a, dvostruki VPN i namjenski IP. Double VPN poslužitelji su najneobičniji. U osnovi koristite dvije VPN veze, skakajući s jednog na drugi poslužitelj, što udvostručuje vašu sigurnost. Samo nekoliko drugih VPN pružatelja imaju tu značajku, uključujući Windscribe i VPNArea (pročitajte naš pregled VPNArea).

Nažalost, korisnici iOS-a ograničeni su na Onion preko VPN i P2P poslužitelja. To su čudni izbori za mobilni doživljaj jer se dvostruka VPN veza čini važnija na mobilnim od one P2P. I pored toga, mogućnosti su tu.

Iako nije jeftin, NordVPN to nadoknađuje dugoročnim cijenama. Možete kupiti unaprijed do tri godine, čime se mjesečna cijena smanjuje od gotovo svih davatelja usluga na tržištu. Planovi se isporučuju i sa šest istovremenih veza i 30-dnevnim jamstvom povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika. Saznajte kako se prijaviti u našoj NordVPN recenziji.

5. Windscribe

najbolje-VPN-za-iphone-windscribe

Windscribe je najbolji besplatni VPN na tržištu, što nije lako s obzirom na to da je većina besplatnih VPN-a strašna, a ponekad i opasna. Pročitajte naš najgori besplatni VPN vodič kako biste vidjeli što mislimo. TunnelBear jednostavno skida, nudeći 10 GB podataka mjesečno preko oskudnih 500MB besplatno (pročitajte našu recenziju TunnelBear).

Tri su opcije prilikom prijave: 2GB, 10GB ili neograničena propusnost. Varijante od 2 GB i 10 GB besplatne su, ali morat ćete navesti svoju e-poštu ako želite drugu.

Kao i ostali, Windscribe se samo povezuje na dodir. Postavljaju najbolju lokaciju prema zadanim postavkama, ali, za razliku od ostalih opcija, popis poslužitelja nalazi se ispod prekidača “uključeno”. Popis je odvojen po regijama, a zatim možete odabrati određeni poslužitelj koji želite iz regije tako da dodirnete strelicu prema dolje. Prema slobodnom planu, većina egzotičnijih poslužitelja nije dostupna.

To je sve što je u aplikaciji za iOS. Windscribe uspijeva uklopiti sve što je potrebno na jedan zaslon bez narušavanja sučelja. Pomoću izbornika hamburgera možete pronaći podršku, nadograditi svoj plan i promijeniti svoje postavke, ali nema dodatnih postavki.

Kako je to slučaj sa NordVPN-om, to je problem. Iskustvo s iOS-om je dobro, ali postoji ozbiljan nedostatak postavki i značajki. Naša tri najbolja odabira pokazuju da se radni stol možete doživljavati na mobilnom uređaju. Iako su NordVPN i Windscribe još uvijek odlične opcije, nadamo se da će u budućnosti dodati još mogućnosti.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Glavni crtež Windscribe-a je njegov besplatni plan koji prema zadanom dolazi s 2 GB podataka, ali 10 GB ako provjerite e-poštu. Postoje i načini zaraditi više podataka, uključujući cvjetanje putem veze Windscribe, upućivanje prijatelja i obitelji, pa čak i korištenje preostalih računalnih resursa za rješavanje hasheva.

Pretplatnici koji plaćaju dobivaju više mogućnosti, osim neograničenog propusnog opsega i pristupa cijeloj mreži poslužitelja. Postoje serveri specijalizirani za streaming pod nazivom WindFlix. Oni su napravljeni kako bi zaobišli strašnu Netflix proxy pogrešku, ali testirali smo izvorne servere na tim lokacijama i prošli također.

Srećom, pretplate su jeftine. Iako je mjesečna stopa i dalje veća od PIA-e, godišnji i dvogodišnji planovi su među najjeftinijim što smo vidjeli. Svi planovi dolaze s neograničenim istodobnim vezama, a dvogodišnji plan dolazi čak i sa šest mjeseci Dashlanea

Završne misli

U App Storeu postoji puno VPN opcija, od kojih su mnoge subpar. Ako samo pretražite “VPN”, jedini ponuditelj s našeg popisa koji će se prikazivati ​​je NordVPN, a to je otprilike 20 rezultata. Nije uvijek najbolje vjerovati recenzijama App Store-a.

Prvi rezultat je, na primjer, Hotspot Shield. U našem pregledu Hotspot Shield otkrili smo da je imao izvrsno korisničko iskustvo i postavljene značajke, ali užasno pravila o privatnosti. Iako ih je teže pronaći, preporučujemo da se držite naših izbora, jer oni su iznova i iznova dokazali da ćete biti zaštićeni.

Iako je riječ o pomalo vitkim odabirima kada su u pitanju visokokvalitetni VPN-ovi za iOS, postoje i druge mogućnosti, pa ako ovdje niste pronašli davatelja koji vam se svidio, preporučujemo vam da pročitate naše druge VPN recenzije ako vam ExpressVPN ili CyberGhost ne odgovaraju..

Koji VPN mislite da je najbolji za iPhone? Javite nam u komentarima u nastavku. Zašto ne provjerite naš najbolji VPN za Mac komad i ostale VPN članke, a ovdje ste i vi? Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map