NordVPN vs CyberGhost: isplativa bitka 2020. godine

Od svih davatelja virtualnih privatnih mreža koje smo testirali, CyberGhost i NordVPN već neko vrijeme su vrat i vrat broj jedan i dva. Njih su dvojica zauzeli tako visoke položaje i iz sličnih razloga.


Ako pogledate našu recenziju CyberGhost, vidjet ćete da je to išlo gotovo u svakoj kategoriji, ali posebno su nam se svidjele cijene, jednostavna upotreba i značajka dijeljenja za tunelizaciju. Slično tome, u našoj NordVPN recenziji ističemo izvrsne dugoročne cijene i jednostavnu upotrebu NordVPN-a.. 

S obzirom da se ta dva VPN-a dosljedno natječu jedni protiv drugih za mjesto na vrhu, plus dugačak popis sličnosti među njima, pomislili smo da je vrijeme da vidimo koji je bolji u međusobnom meču NordVPN-a i CyberGhost-a.

Postavljanje borbe: NordVPN protiv CyberGhost

Kako bismo osigurali da je naša utakmica CyberGhost-a i NordVPN-a fer, razvili smo sustav s devet krugova. U svakom krugu usredotočit ćemo se na jedan aspekt VPN performansi. Pogledaćemo kako djeluje svaki VPN u toj kategoriji i proglašavamo pobjednika na kraju svakog kruga.

Na kraju svih devet rundi, pobjednik je proglašen VPN s najviše bodova. Ako je bilo koji krug preblizu za poziv, moguće je da se može proglasiti neodlučeno, u tom slučaju će oba VPN-a zaraditi bod za taj krug.

1

Ubrzati

Ako pogledate članak o najbržim VPN-ima, vidjet ćete da je NordVPN zapravo naveden u kategoriji “nečasnih spomena”. Razlog za to je što smo tijekom mnogih godina testirali VPN-ove, NordVPN je kontinuirano pokazao puno nedosljednosti sa svojim brzinskim performansama.

Međutim, to se tijekom vremena dosta poboljšalo i možda ćemo morati promijeniti promjene u tom članku negdje u bliskoj budućnosti. Tijekom testiranja za ovaj članak, NordVPN je uspio imati vrlo impresivne performanse na svakoj lokaciji sa samo nekoliko manjih štucanja.

NordVPN brzina

Lokacija: PingDownloadUpload
nezaštićen4289,17344,56
NAS.8204,57233,70
Velika Britanija80220,2439.82
Japan167187,57200,05
Izrael14171.6078,27

NordVPN je pobijedio brzinu preuzimanja CyberGhosta značajnim maržama na svim lokacijama koje smo testirali. Jedino mjesto koje je bilo čak blizu bilo je na jednom mjestu gdje je NordVPN malo usporio, a to je bilo u Izraelu. 

CyberGhost Speed

Lokacija: PingDownloadUpload
nezaštićen4289,17344,56
NAS.4493,62197,34
Velika Britanija7988,54219,24
Japan15877.50322,24
Izrael13866.9463.45

NordVPN ima malo više problema s brzinom prijenosa, pobjeđuje samo na polovici lokacija. Međutim, brzina prijenosa većinom je manje bitna za ukupne performanse i postaje presudna samo ako šaljete velike datoteke. 

Također, čak i na lokacijama na kojima djeluje loše, NordVPN još uvijek ima dovoljno propusne širine da bi omogućio savršeno dobro pregledavanje web stranica i strujanje.. 

Jedna stvar u kojoj je CyberGhost uspio je ping vrijeme. Na tri od četiri lokacije koje smo pogledali, CyberGhost je mogao obrijati samo nekoliko milisekundi vremena pinga, što bi moglo učiniti odličnim VPN-om za igranje. 

Iako je NordVPN u prošlosti imao problema s dosljednošću, stvari su se vremenom postale mnogo bolje. U našem novijem testiranju, uključujući usporedbu između NordVPN i CyberGhost, NordVPN je imao vrlo upotrebljive i pouzdane brzine širom svijeta, omogućujući mu da pobijedi u ovom krugu svojim boljim brzinama za preuzimanje.. 

Okruglo: Točka brzine za NordVPN

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

2

streaming

I NordVPN i CyberGhost mogu zaobići većinu mjera blokiranja VPN-a koje koriste web lokacije za streaming. Oba pružatelja usluga mogu prenositi Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, pa čak i BBC iPlayer sadržaj, zbog čega se obojica visoko svrstavaju na naš najbolji VPN za Hulu i najbolji VPN za Netflix članke. No značajne su razlike u načinu na koji svaki izvodi tijekom streaminga. 

Uz CyberGhost postoje standardni poslužitelji kao i nekoliko namjenskih poslužitelja za streaming. To se može vidjeti i u našem članku NordVPN vs Windscribe, kada Windscribe koristi sličan sustav. Na posvećenim i ne posvećenim streaming poslužiteljima CyberGhosta bili smo u mogućnosti funkcionirati Amazon Prime Video, Netflix i Hulu..

CyberGhost-Streaming-poslužitelje

Pri tome su se Hulu i Amazon Prime Video učitali vrlo sporo na uobičajene poslužitelje. Hulu je također imao problem u kojem će se videozapisi učitavati u nedogled, a ti bi ostao zuriti u crni ekran. Ovi problemi nisu prisutni na CyberGhostovim streaming poslužiteljima, ali Amazon Prime i dalje je izgledao pomalo spor i još uvijek će se učitati u vrlo niskoj rezoluciji. 

NordVPN, s druge strane, nema namjenske streaming poslužitelje. Svaka streaming stranica koju smo isprobali funkcionirala je savršeno, uključujući i Amazon Prime, koji je puno brže reagirao nego što smo bili dok smo bili na CyberGhostovoj VPN mreži. To je poboljšalo njegovu jednostavnost korištenja bez potrebe za namjenskim poslužiteljima, a vrhunski učinak osvojio je NordVPN ovu rundu.

Krug: točka struje za NordVPN

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

3

Sigurnost i privatnost

CyberGhost i NordVPN su vrlo usporedivi kada je u pitanju sigurnost i privatnost. Oba VPN pružatelja pokrivaju sve najosnovnije sigurnosne značajke koje očekujemo da vide, uključujući i funkcionalni prekidač za zaustavljanje i neki način automatskog povezivanja pri pokretanju. 

nordvpn recenzija-settings

Što se tiče sigurnosti veze, oba VPN-a nude OpenVPN uparen s AES-256 enkripcijom. Ovo uparivanje preporučujemo gotovo svima da koriste u gotovo svim aplikacijama, jer nude izvrsnu sigurnost i pouzdane performanse.

CyberGhost također omogućava korisnicima da postave protokol na IKEv2, ali to je nešto što općenito ne preporučujemo. Ako tražite VPN koji ima neke jedinstvene mogućnosti protokola, svakako pogledajte naš VyprVPN pregled. VyprVPN nudi nekoliko protokola, uključujući svoj jedinstveni Chameleon protokol. 

cyberghost-recenzija-settings

Oba VPN-a imaju solidnu politiku nepojave, a prikupljaju apsolutno minimalnu količinu podataka o vama i vašem korištenju VPN-a. S obzirom da CyberGhost i NordVPN nude tako usporedivu razinu sigurnosti i privatnosti, odlučujući faktor u ovom krugu svodi se na neke od dodanih značajki NordVPN-a. NordVPN nudi dvostruki VPN za dodatnu sigurnost kao i Tor VPN za dubinsko pregledavanje web stranica. 

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za NordVPN

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

4

Torrenting

Kao što smo vidjeli u članku ExpressVPN vs NordVPN, NordVPN postiže najbolje brzine svih VPN-a koje smo testirali kada je riječ o bujici. Vidjeli smo kako brzina dosega NordVPN iznosi čak 17MB / s dok bujimo velike datoteke i uspjeli smo dovršiti cijeli test od 1.4 GB za manje od tri minute. 

U skladu s tim, NordVPN ima i posvećene P2P servere kao i svoje standardne servere i zapravo vidimo bolje performanse na normalnim poslužiteljima. Brzina od 17MB / s i preuzimanje ispod tri minute postignuto je pomoću uobičajenih poslužitelja. Čini se da su namjenski poslužitelji za dijeljenje datoteka optimizirani više za sigurnost jer nisu ni približno tako brzi i čini se da se nalaze u Grčkoj, a ne više lokalno.. 

CyberGhost, u ovom slučaju, za razliku od odjeljka za streaming, nema posvećene P2P poslužitelje za bujice. Unatoč tome, uspjela je proći prilično dobro u našem testu mučenja od 1,4 GB. Nakon jedne minute bujica je stizala brzinom od 4MB / s, a za jednu i pol minute to je eksplodiralo do impresivnih 10MB / s. Ovo je mjesto gdje je brzina preuzimanja ostala sve dok je preuzimanje završeno za oko tri minute i pet sekundi.

Iako je CyberGhost napravio dobar trenutak i uspio prilično brzo preuzeti našu testnu datoteku, to još uvijek nije moglo završiti NordVPN-ov kralj torrentinga. 

Krug: točka za bujicu za NordVPN

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

5

Lokacije poslužitelja

Iako i NordVPN i CyberGhost imaju sličnu ukupnu veličinu mreže – dolazi na oko 5000 poslužitelja svaki – CyberGhost ima bolju distribuciju. CyberGhost ima poslužitelje u 80 zemalja dok NordVPN nudi lokacije samo u 62 zemlje.

nordvpn-pregled-marker-izbor

CyberGhost nudi više lokacija od NordVPN-a, ali svejedno ostavlja velike regije Afrike i Azije malo neplodnim kad je riječ o izboru poslužitelja. Ako tražite dobavljača VPN-a sa poslužiteljima u svakom kutku svijeta, pročitajte naš HideMyAss pregled. HideMyAss ima poslužitelje u 190 zemalja.

Runda: Točka lokacija servera za CyberGhost

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

6

Istovremene veze

Iako neki VPN-ovi omogućavaju korisnicima neograničen broj veza (primjer ovog potražite u članku Windscribe vs TunnelBear), većina pružatelja usluga ograničava broj istodobnih veza. To je obično kako bi se spriječilo ljude da dijele svoje račune s tona prijatelja i da bi se smanjio ukupni stres na VPN poslužiteljima. 

NordVPN omogućuje korisnicima da istovremeno imaju najviše šest uređaja. CyberGhost, s druge strane, omogućava povezivanje do sedam uređaja odjednom, što znači da CyberGhost ovaj krug pobjeđuje uskom marginom. 

Krug: Točka simultanog povezivanja za CyberGhost

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

7

cijena

Kao što nastavljamo vidjeti u ovom pregledu, CyberGhost i NordVPN su vrlo skoro usporedivi. Cijene se ne razlikuju jer oba ova pružatelja imaju vrlo slične modele cjenovnih cijena. 

Počevši od opcije mjesečne prijave, NordVPN je najpovoljniji izbor za oko jedan dolar. Sljedeći plan koji nude oba VPN-a je godišnji plan, što je nešto povoljnija cijena s CyberGhost-om, koji dolazi u ovom trenutku za dolar manje od godišnjeg plana NordVPN-a..

Oba VPN-a nude i dvogodišnju i trogodišnju opciju, a CyberGhost opet dolazi po nešto manje od jednog dolara jeftinije mjesečno u svakom vremenskom okviru. Na blagajni vam CyberGhost nudi i mogućnost uključivanja namjenskog IP-a za dodatnih pet dolara mjesečno. 

Pored vrhunskih cijena, CyberGhost korisnicima nudi i 24-satno besplatno probno razdoblje, dok NordVPN nema oblik besplatnog probnog razdoblja. Pogledajte naš Windscribe pregled besplatnog VPN-a koji nema vremensko ograničenje. 

CyberGhost čak otplaćuje jamstvo povrata novca NordVPN-a. CyberGhost pruža korisnicima impresivno velikodušnih 45 dana kako bi dobili svoj novac, dok jamstvo povrata novca NordVPN-a traje samo 30 dana. 

Runda: Cjenik za CyberGhost

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

8

Razumljivost

Ovo je konačno jedno područje u kojem se CyberGhost i NordVPN uvelike razlikuju. CyberGhost ima prilično kompaktno i minimalističko korisničko sučelje. U svom uobičajenom obliku, u sredini je samo gumb za povezivanje i prekid veze s VPN-om, plus padajući izbornik ispod koji omogućuje odabir lokacije na koju se želite povezati.

cyberghost-pregled-proširila-ui

Kada otvorite postavke CyberGhosta, prozor se širi otprilike tri puta više od njegove normalne veličine i ispunjava se puno detaljnijim informacijama. Ovaj prošireni prozor omogućuje vam prikaz punog popisa poslužitelja i konfiguriranje različitih postavki. Izbornik postavki za CyberGhost je dobro raspoređen i svaka postavka ima kratko objašnjenje ispod njega koje objašnjava što čini.

NordVPN, s druge strane, ima veliko korisničko sučelje koje uglavnom preuzima karta. Ova karta ima plave oznake na svakoj lokaciji na koju se možete povezati. To olakšava pregledavanje odabira poslužitelja.

nordvpn-pregled-server-navigacija

Izbornici postavki NordVPN izgledom su slični onima CyberGhosta, a nude i nekoliko jednostavnih objašnjenja za većinu opcija. Iako CyberGhost ima nekoliko malih dodira – poput tamnog načina rada – koji pomažu poboljšanju cjelokupne korisničke ugodnosti softvera, on i dalje ne može pobijediti NordVPN-ovu kartu.

I CyberGhost i NordVPN imaju vrlo korisna sučelja koja bi vaš prosječni korisnik računala – čak i bez prethodnog VPN znanja – gotovo definitivno mogao shvatiti bez ikakve potrebe za pomoći. Međutim, NordVPN-ova karta upravo mu daje malu dodatnu iskoristivost koja nedostaje CyberGhostu. 

Runda: Točka prilagođavanja korisnicima za NordVPN

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

9

Značajke

Osim standardnih značajki za koje očekujemo da će imati svaki VPN, poput prekidača za zaustavljanje i nekakvog automatskog povezivanja, i CyberGhost i NordVPN imaju dodatna zvona i zviždaljke za pokazivanje. 

Za početak, NordVPN nudi “CyberSec.” Ovo je vrsta zlonamjernog softvera i blokatora oglasa koji vam mogu zaštititi blokiranjem web lokacija za koje se zna da čine štetni ili neugodni sadržaj. NordVPN također ima neke zanimljive opcije kada je riječ o specijaliziranim poslužiteljima.

nordvpn-pregled-Killswitch

Kao što smo već spomenuli u odjeljku “bujica”, postoje namjenski P2P poslužitelji, ali oni nisu toliko zanimljivi kao dvostruke VPN ili Onion-over-VPN opcije. 

Značajka “Onion over VPN” povezuje vas s Torom, posebnim preglednikom za provjeru tamnog weba, dok vas dvostruka VPN značajka povezuje kroz dva poslužitelja kako biste poboljšali sigurnost i još više otežali praćenje vaše mrežne aktivnosti.. 

CyberGhost oponaša neke značajke koje nudi NordVPN, uključujući blokator, ali blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera danas je desetak desetaka. Pravi izvlačenje CyberGhosta jedna je od najtežih mogućnosti za pronaći: podijeljeni tuneliranje. 

cyberghost-pregled-privatnost-settings

Podijeljenje tunela nešto je o čemu također možete pročitati u našoj ExpressVPN recenziji. Iako ExpressVPN to radi drugačije, CyberGhost vam omogućuje da napravite popis web stranica koje će se koristiti kao iznimke. To znači da kad posjetite ove web stranice, nećete se povezivati ​​putem VPN-ove tunelirane veze, nego ćete biti na normalnoj nezaštićenoj vezi.

CyberGhost vam također omogućuje postavljanje pravila koja će vas automatski povezati s VPN-om na određenom mjestu kad god otvorite određeni program. Iako ne osjećamo da su “pametna pravila” CyberGhosta toliko snažna kao oblik podijeljenog tuneliranja kao ExpressVPN, smatramo da pobijeđuje ono što nudi NordVPN kada su u pitanju značajke.

cyberghost-pregled-smart-pravila

Runda: Karakteristične točke za CyberGhost

NordVPN Logo
CyberGhost Logo

10

Presuda

Iako su oba VPN-a pokazala izvrsne performanse na našem testiranju i pokazali zašto pripadaju vrhu, pobjednik je NordVPN s ocjenom od pet do četiri. NordVPN je preuzeo rano vodstvo svojim boljim brzinama i lakšim pristupom strujanju, a čini se da je CyberGhost čak i uspio doći do kraja. 

Pobjednik: NordVPN

U konačnici, to jednostavno nije bilo dovoljno, a superiorna jednostavnost upotrebe NordVPN-a pomogla je da ga gurnete preko ruba u pobjedi od jednog boda. Ako ste imali bilo kakvih dobrih ili loših iskustava s CyberGhostom ili NordVPN-om, voljeli bismo čuti o tome u komentarima u nastavku. Pročitajte naš NordVPN vs IPVanish komad da biste vidjeli kako se uspoređuju. Kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map