Najsigurniji VPN 2020.: čuvajte tajno, čuvajte

Sigurnost je u središtu svakog dobrog VPN-a, ali to je područje koje može postati zamršeno pri prevladavajućim marketinškim VPN-ovima koji se danas koriste. Pojmovi poput “vojnog šifriranja” pretvorili su se od ključne prodajne točke na pomalo datiranu šalu, otkrivajući isključenje VPN-a s trenutnog tržišta.

Ovdje smo da vas uputimo u najsigurniji VPN koji možete kupiti, a pritom izbjegavamo hinjene marketinške trikove. Dat ćemo svojih pet najboljih izbora, kao i svoja razmišljanja o tome što čini VPN sigurnim. Mnogo se toga svodi na šifriranje, protokole itd., Ali ovisno o kutu iz kojeg gledate privatnost također može igrati ulogu.

U skladu s tim, postoji puno VPN-ova koji koriste najbolju sigurnost u VPN-u kad se povežete. Naši tipovi – od kojih su mnogi u našem najboljem VPN vodiču – s vremenom su dokazali da će vas čuvati. Nisu jedine mogućnosti, već samo one koje najviše preporučamo.

Najsigurniji VPN 2020

Što čini VPN sigurnim?

Tijekom rasprave o VPN sigurnosti postoje dvije teme: sigurnost i privatnost. Iako privatnost možda nije svojstveni čimbenik sigurnosti za vas, za mnoge je. Na primjer, ako se nalazite u tuneli u zemlji sa strogom cenzusom, vaša privatnost može biti razlika između zatvorske ćelije i vašeg doma (pročitajte naše najbolje VPN usluge za Kinu da biste vidjeli VPN-ove koji su izazov)..

To je rečeno, postoje čimbenici koji smo smatrali takvim dotikom i jednog i drugog. Uglavnom se sve svodi na to da se zabilježe. Iako su anegdotski dokazi više od ičega, sjenovite prakse VPN-a obično se pojavljuju u ispiranju. Pročitajte našu recenziju IPVanish za primjer.

Zbog toga su davatelji usluga koji su već dugo vremena i održavaju solidnu bazu kupaca općenito sigurniji ulog. Kao što ćemo vidjeti, u to se igra više faktora, ali kratki i pomalo korisni pokazatelji djeluju. Posebno je korisno ako nemate prvi znak o tome što podrazumijeva sigurnost VPN-a.

sigurnosti

Ako se ipak želite udubiti u detalje, bit ćete nagrađeni. Na primjer, privatni pristup internetu ima fantastičan popis podataka, braneći se na sudu u dva navrata da ne vodi zapisnike. Iako je divno, nećemo ga uključiti u ovaj vodič. Kao što možete pročitati u našem pregledu PIA, koristi manji oblik šifriranja, što ga čini odgovornim za ozbiljne mrežne zadatke.

Sigurnost VPN-a diktira vaš protokol, koji u većini slučajeva pomaže u definiranju vaše šifriranja. VPN protokol postavlja pravila za uspostavljanje VPN veze, pružajući putokaz za komuniciranje dvaju računala. OpenVPN je protokol potreban, a možete vidjeti zašto je u našoj VPN kvaru protokola.

Jedna od stvari koju protokol diktira je razina šifriranja koja se koristi na vašoj vezi. Šifriranje u osnovi šifrira vaše podatke kako ih netko drugi ne bi mogao pročitati. Protokol određuje da će se vaši podaci kodirati pomoću određenog postupka, ali također određuje način koji će primatelj koristiti za dešifriranje vaših podataka.

Proces je dug, složen i bolje objasnjen u našem opisu šifriranja. Za potrebe ovog vodiča, sve što morate paziti je 256-bitni AES. “AES” je šifra ili metoda u kojoj se podaci šifriraju, a “256” je veličina ključa ili broj bitova koji čine ključ za dešifriranje.

Kao prihvaćeni oblik šifriranja za banke, državne organe i medicinske ustanove, AES mnogi smatraju najsigurnijom opcijom, pogotovo ako su upareni s velikim, 256-bitnim ključem. Sadržaj je u knjižnici OpenSSL, što ga čini ključnim čimbenikom pri odabiru OpenVPN-a kao vašeg protokola.

Tražimo i sigurnosne značajke. Osobito volimo vidjeti prekidač za uklanjanje, koji je alat koji prekida internetsku vezu ako VPN ne uspije i bilo koje druge značajke prilagođene sigurnosti. Kao što ćemo vidjeti u vodiču, svaki davatelj usluga donosi svoj sjaj sigurnosti, pa odaberite skup značajki koji je najrelevantniji za vas.

Privatnost

Iako sama po sebi nije povezana sa sigurnošću, privatnost je važna kada se raspravlja o najsigurnijem VPN-u. Sigurnost nisu samo umrežavanje protokola i metoda šifriranja. Također se obrađuje i pohranjuje s podacima, što privatnost čini ključnim aspektom sigurnosti VPN-a.

Ako su pohranjeni, vaši podaci su obveza. Recite da pogledate nekoliko nestašnih videozapisa (što biste trebali učiniti s našim najboljim porno VPN-om) i odjednom postali javna osoba. Ta prošlost, kao što smo vidjeli više puta u medijima, može vas vratiti u progonstvo. Ne osuđujemo činjenje ilegalnog – ako kršite zakon, to je to – ali mi nismo ovdje da procjenjujemo vaš moral.

Ta je povijest zauvijek vezana za vas, osim ako, naravno, ne postojite na mreži. Zapisi o prometu ključna su briga za privatnost, tako da smo za potrebe ovog vodiča odabrali samo VPN-ove koji održavaju strogu politiku nepojavljivanja..

Ipak, neko bilježenje nije kraj svijeta. Na primjer, podaci o plaćanju trebaju se čuvati u evidenciji iz očitih razloga. Više nas brine osobno evidencija dnevnika, tj. Vaša IP adresa, lokacija ili povijest pregledavanja. Zapisi koji su neophodni za rad, poput podataka o plaćanju, manje su briga.

Najsigurniji VPN: ExpressVPN

ExpressVPN čini nešto neuobičajeno među VPN-ovima. Umjesto da samo promovira koliko je siguran, on nastoji educirati čitatelje promišljenim nizom udžbenika i jasnom politikom privatnosti. Ostali VPN-ovi traže da šutiš i slušaš dok vas ExpressVPN poziva da se razumijemo.

expressvpn recenzija brzine test

Naravno, to nam ne bi bio prvi odabir samo po obrazovanju. Vaša je veza sigurna, koristeći kombinaciju AES 256-bitnog i OpenVPN kako biste osigurali najbolji balans brzine i sigurnosti.

Okus AES 256-bitnog ExpressVPN-a naziva se AES-256-CBC. Dio “CBC” označava lanac blokade šifri, što u osnovi znači da svaki poslani paket potvrđuje s onim koji je stigao prije njega. Pomoću tog postavljanja lako je otkriti prekide ili nepravilnosti u struji i zaustaviti ih prije nego što se napravi šteta..

Za OpenVPN možete odabrati svoj transportni protokol – bilo UDP ili TCP. UDP je u redu za većinu, a onaj koji preporučamo ako vam je brzina prvi prioritet. TCP koristi provjeru autentičnosti paketa, što znači da provjerava je li svaki paket primljen prije slanja drugog. To može usporiti, ali također će vam pomoći zaobići geoblokove koji bi u protivnom bili neupadljivi.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Sigurnost ExpressVPN-a je zvučna, ali to nije sve što donosi u stol. Osim što je siguran, to je i najbrži VPN koji smo testirali. Brzo se nalazi blizu kuće, ali ono što je impresivno je da može ostati brz na velikim udaljenostima. Za razliku od mnogih mreža, elastičan je kada je u pitanju brzina, što znači da uistinu možete tuneli bilo gdje u svijetu.

“Elastičan” je najbolja riječ za opis ExpressVPN-a. Koristi poznati sustav, onaj koji bi se obično osjećao ustajalim, ali njegova konzistencija čini pomalo dosadan izgled sjajem. Nisu potrebni dodatni bitovi i bob za funkcioniranje. U svojoj srži, dovoljno je.

Jasno je da ExpressVPN razumije staru izreku “ako nije propala, nemojte popraviti.” Racionalan pristup i vrhunske performanse čine ga savršenim izborom za svaku situaciju. Možete saznati više u našem ExpressVPN pregledu ili ga sami isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

NordVPN

NordVPN ima problema sa brzinom – više od toga u minuti – ali impresivna lepeza značajki i vrhunska sigurnost više nego nadoknađuju njegovih nekoliko nedostataka. Ne samo da nudi potrebne alate za očuvanje sigurnosti na mreži, već vam omogućava i da tu sigurnost prilagodite na temelju onoga što radite.

nordvpn-pregled-marker-izbor

To prilagođavanje dolazi u obliku NordVPN-ovih specijalnih poslužitelja, od kojih je svaki optimiziran za različit aspekt sigurnosti. Na primjer, P2P poslužitelji izgrađeni su da izdrže podatke koji su gladni podataka i potencijalno zlonamjerne koji dolaze s bujicom. Ti su poslužitelji zaradili NordVPN mjesto u našem najboljem VPN-u za strujnog vodiča.

Ostali poslužitelji uključuju VPN preko Tor-a, koji vam omogućava povezivanje s Tornovom anonimnom mrežom, kao i Double VPN poslužitelje, koji vašu vezu odbijaju od dva VPN poslužitelja prije dolaska na vaše odredište. Oni su po učinku slični, ali kao što možete vidjeti u vodiču za VPN vs proxy u odnosu na Tor, možda je bolja ideja držati se Double Double-a.

Vaša pretplata uključuje i CyberSec, koji je alat za blokiranje zlonamjernog softvera i oglasa koji djeluje iznenađujuće dobro. U usporedbi s najboljim antivirusnim softverom blijedi, ali u redu je i kao besplatna inkluzija.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Većina značajki NordVPN-a usredotočena je na sigurnost, tako da nema mnogo mogućnosti za raspravljanje izvan toga. Ipak, to je još uvijek neobično na nekoliko načina. Na primjer, NordVPN ima veliku mrežu poslužitelja s kojima se čak i davatelji usluga poput ExpressVPN bore s time.

Uz to možete odabrati pojedinačni poslužitelj na koji se želite povezati, što je luksuz koji rijetko nude VPN-ovi. NordVPN mreža ne pokriva toliko zemalja kao što je, recimo, HideMyAss (pročitajte našu recenziju HideMyAss), ali je jednako masivna.

To, međutim, dolazi po cijenu dosljednosti. NordVPN vam nudi sve mogućnosti i moli vas da to shvatite, što znači da lov na brzi poslužitelj ili čak radi, pretvara se u dosadnu sitnicu. To ipak nije najgore, pa je NordVPN vrijedan pogleda. Možete saznati više u našem NordVPN pregledu ili ga sami isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

TorGuard

TorGuard nije najljepši VPN, ali je jedan od najboljih. Iako problemi s upotrebljivošću drže dalje od toga da su viši na popisu, njegova temeljna sigurnost zaslužna je brončanom medaljom. To je jedna od najkonfigurabilnijih opcija na tržištu, što znači da možete ugađati i uvijati dok sadržaj vašeg srca.

torguard-pregled-sučelje

Konkretno, možete odabrati vrstu i razinu šifriranja, kao i način provjere autentičnosti podataka. Malo pružatelja vam pruža tu razinu kontrole, i iako bi to moglo značiti glavobolju za novorođenče, oni koji to iskoriste moći će to cijeniti. Također možete odabrati da ne koristi enkripciju, što smatramo da opcija koju TorGuard treba ukloniti.

Kao i druge opcije na ovom popisu, i TorGuard uključuje prekidač kill, ali on također uključuje i prekidač za određene programe. Pomoću njega možete, na primjer, reći TorGuardu da blokira klijenta koji se bavi torrentom ako VPN ne uspije, a preglednik ostavlja netaknut.

Control je zvijezda emisije za TorGuard. Nema značajke NordVPN-a niti pojednostavljeno iskustvo ExpressVPN-a. Umjesto toga, daje vam dublju kontrolu nad svojom sigurnošću, što je za pravog korisnika dobra stvar.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

TorGuardova konfigurabilnost ne završava se enkripcijom. Jedan je od rijetkih pružatelja usluga koji vam omogućuje postavljanje prilagođenih skripti koje će se izvoditi na različitim točkama u VPN lancu. Možete postaviti skriptu koja se pokreće prije veze, nakon veze i nakon prekida veze. Zamišljamo da većina ljudi neće upotrebljavati tu značajku, ali ako znate bilo koji programski jezik, lijepo je to imati.

Neprijateljima se može činiti malo, ali podrška prilagođenim skriptama otvara mogućnosti s TorGuardom. Možete mu reći da pokrene Chrome u anonimnom načinu nakon povezivanja ili povežete postavke napajanja za Windows u postupku prekida veze. Puno je zanimljivih i neobičnih mogućnosti sa TorGuard-om, otvarajući maštu tehničara na način na koji malo VPN-a može.

Ipak, prilagodljivost nije ništa u usporedbi s TorGuardovom brzinom. To je vrlo brzo, nadmetanje ExpressVPN na mnogim lokacijama. TorGuard, međutim, ima nekoliko lokacija u svojoj mreži, što ga čini manje poželjnim. Rezultate brzine možete vidjeti u našem TorGuard pregledu ili ih sami isprobati sa sedmodnevnom garancijom povrata novca.

AirVPN

AirVPN izgleda da zahtijeva stupanj informatike o upotrebi računalne znanosti – sam proces odlaska treba čitati materijal – ali sigurnost usluge je neosporna. Iako se čini da je u šali da nitko drugi nije rekao, njegova ekskluzivnost sa sobom donosi i mnoge rijetke sigurnosne značajke.  

popis poslužitelja airvpn

Kao i NordVPN, AirVPN podržava dvostruke veze. Zapravo podržava do pet hmelja, što zauzvrat koristi pet istodobnih veza s kojima vas isporučuje AirVPN. Kao i mnoge značajke usluge, morat ćete konfigurirati multi-hop ručno, što u ovom slučaju znači postavljanje više virtualnih računala.

Također ima zanimljiv preklop na kill. Imali smo razmjenu s AirVPN-om o zaključavanju mreže, za koju tvrdi da sam po sebi nije prekidač za ubijanje. Umjesto toga, mrežna brava neprekidno ostaje na vašoj vezi, što znači da ako ste ikada isključeni iz VPN-a, također ste isključeni s interneta..

AirVPN je izgrađen isključivo oko OpenVPN-a i čini nekoliko konfiguracijskih datoteka dostupnim za preuzimanje. Iako za većinu nije relevantno, ako znate što radite, možete preuzeti konfiguraciju za netradicionalnu instalaciju ili samo kopati u crijevima protokola..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju AirVPN

Iako nije brz kao TorGuard ili ExpressVPN, AirVPN je brz. Tijekom testiranja primijetili smo lokacije u SAD-u i Nizozemskoj koje su zadržale većinu naše nezaštićene brzine netaknutim, dok su lokacije u Kanadi i Velikoj Britaniji uzele više poreza nego što bismo željeli. Unatoč tome, predstava je bila solidna.

I to je jeftino. AirVPN nije toliko jeftin kao Windscribe (pročitajte našu recenziju Windscribe), ali za broj uređaja i fleksibilnost planova to je velika vrijednost. Također ne čuvaju evidenciju podataka o plaćanju, tako da matice za privatnost mogu biti sigurni da su nevidljive.

Ovisno o tome koga pitate, ima puno toga što se sviđa ili ne sviđa AirVPN-u. Jezgrena usluga je solidna, ali zajednica i komplicirano sučelje zastrašuju. Ako se spremite za zadatak, AirVPN može isporučiti. Možete saznati više u našem AirVPN pregledu ili se prijavite na trodnevni probni račun da biste ga sami isprobali.

Mullvad

Mullvad je jedan od najboljih VPN-a o kojima nitko ne govori. Bio je začetnik OpenVPN protokola, nastavlja gledati najnovije u VPN tehnologiji i dokazuje da vam nije potrebno da budete umorni tehničar da biste uživali u VPN-u usmjerenom na privatnost..

Nudi neobično shvaćanje načina postavljanja i upotrebe VPN-a. Umjesto da tražite od vas da otvorite račun i dodate način plaćanja, sve što trebate učiniti je generirati kôd računa. Kôd računa dobar je za tri sata korištenja besplatno, nakon čega možete kupiti onoliko vremena ili onoliko malo koliko želite.

O vama ovisi i način na koji plaćate uslugu. Mullvad prihvaća bilo koji iznos gotovine u bilo kojoj valuti kao plaćanje. Jednostavno pošaljite kovertu novca s brojem vašeg računa i bit će vam dodijeljeno ono što novac vrijedi. Paketna stopa Mullvada od 5 dolara mjesečno također čini jeftinom.

Unatoč svojoj dobi, jasno je da je Mullvad zadržao nešto što je izgubljeno u svijetu mrežnih pretplata. To vam vraća snagu u ruke, omogućavajući vam donošenje odluka o tome kako želite platiti i koristiti uslugu. Posvećenost privatnosti je jasna i zbog toga treba pohvaliti Mullvad.

Ostali razlozi koji volimo Mullvada

Kao što AirVPN pokazuje, nije posebno lako pronaći VPN koji je usredotočen na privatnost, a koji je i korisnik prilagođen. Mullvad, međutim, dokazuje da postoje. Sa sučeljem bez gluposti i velikim brzinama, Mullvad je savršen VPN za novajlije i tehnike.

Ipak, nije savršeno. Zbog nedostatka značajki i ograničene mreže, osjeća se manje nego u usporedbi s ExpressVPN ili NordVPN. Kao i kod cijene i plaćanja, Mullvad se ne muči s ničim osim potrebama za pokretanje usluge. Ovisno o tome što želite, to bi mogla biti dobra ili loša stvar.

Za nas su to oboje. Proces Mullvada je izvrstan, ali dodatno meso na kosti ne bi naštetilo. Možete pročitati našu recenziju Mullvad da biste saznali više ili generirali broj računa da biste ga isprobali tri sata.

Završne misli

Kada se spustite na to, pronalaženje sigurnog VPN-a kombinacija je odabira pružatelja usluga koji nudi najbolje u vrstama protokola i šifriranja i održava jasnu politiku privatnosti. Pet gornjih izbora nisu jedini koji to čine. Ali, za naš novac, oni su najbolji.

Ako želite više opcija, preporučujemo čitanje naših VPN recenzija. Ako pretpostavimo da je sigurnost vaš glavni fokus, ipak ćete htjeti ostati na vrhu popisa. Neki od donjih ulagača nalaze se na svom pravom mjestu i, kao takvi, trebali bi ih ignorirati ako ne želite dobar smijeh.

Koji VPN koristite? Javite nam u komentarima u nastavku i ne zaboravite provjeriti našu VPN knjižnicu. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me