Najbolji VPN za Vijetnam 2020: Sigurnost i privatnost Pho putnici

Vijetnam je fantastična zemlja sa zapanjujućom ljepotom, bogatom kulturom i veličanstvenim plažama. To je popularno mjesto za putnike i digitalne nomade. Bez obzira jeste li tamo da istražite, probate raznovrsnu uličnu hranu ili zaronite u njenu drevnu povijest, još uvijek je vjerojatno da ćete u nekom trenutku pristupiti internetu, a za zaštitu biste trebali koristiti jedan od naših najboljih VPN-a za Vijetnam.


Virtualna privatna mreža nije samo jedan trik poni, a Vijetnam ima neke vrijedne razloge zašto biste je trebali koristiti dok ste tamo. Uglavnom će vam VPN pomoći da dođete do prošlih ograničenja, poput geoblokova. Recimo da želite gledati Netflix SAD dok ste tamo. Pa, uskoro ćete shvatiti da ne možete.

To je zbog divne zabrane Netflixa. Svaka zemlja ima različitu Netflix knjižnicu, tako da ćete možda otkriti da emisija koju želite gledati nije uključena u vašu trenutnu zemlju. 

Srećom, to možete zaobići ako promijenite svoju IP lokaciju, tamo gdje dolazi VPN. Jednostavno nabavite američku IP adresu putem VPN-a i, voila, vi ste u američkoj knjižnici. 

Imajte na umu da neki VPN-i nemaju ono što je potrebno da bi prošli Netflixov sustav otkrivanja VPN-a. Naš najbolji članak o VPN-u za Netflix ima neke posvećene preporuke za odabir.

Osim geobloka, s cenzusom, uslužnim blokovima i ostalim problemima trebate se suočiti, pa razmotrimo sve razloge zbog kojih vam je potreban VPN u Vijetnamu.

Najbolji VPN za Vijetnam 2020

Što VPN čini najboljim za Vijetnam

Prošli smo kroz sve davatelje usluga kako bismo pronašli najbolje VPN-ove za Vijetnam. Razmotrili smo značajke svakog VPN-a i koliko su dobro implementirani. Iako davatelji usluga mogu izgledati jednako u mnogim područjima na papiru, to ne znači da su njihove značajke dobro izvedene.

U Vijetnamu se trebate usredotočiti na to da imate veliku sigurnost koja će vas zaštititi i čuvati skrivenom od nadzora. Ujedno će vas zaštititi od cyber kriminala, što je posebno važno ako koristite javni WiFi. Skrivene opasnosti često mogu biti skrivene u tako slabo osiguranim vezama, pa je dobra ideja instalirati i antivirus..

Vaša je privatnost također važna i to možete osigurati pravilnikom o nepotvrđenom zapisu. Ako je davatelj ima, znači da neće voditi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti.

Koliko je poslužitelja dostupno – i gdje – je još jedan važan faktor. Što je više poslužitelja na što većem broju mjesta, lakše ćete naći odgovarajućeg. Ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na Vijetnam, morate odabrati VPN koji ima poslužitelje u zemlji kako biste dobili vijetnamsku IP adresu. 

Brzina je također važna, pogotovo ako planirate streaming ili preuzimanje. To jest, osim ako ne želite da čekate da se sadržaj učita. Isto vrijedi i za neograničenu propusnost. Ako imate ograničenje i dosegnete ga, VPN će prestati raditi, što znači da nema veće zaštite i više ne prijeći ograničenja. 

Isto tako trebate provjeriti s kojim uređajima je kompatibilan, koliko je jednostavan za upotrebu i koliko vam je veza dopušteno. Uvijek je važna i dobra korisnička podrška. I na kraju, provjerite je li u okviru vašeg proračuna.

Najbolji VPN za Vijetnam: ExpressVPN

ExpressVPN omiljen je ovdje na Cloudwards.net, i to s dobrim razlogom. To je jedan od najboljih VPN-a na tržištu i lako pokriva sve što je potrebno za sigurnost u Vijetnamu. To je i naš najbolji VPN za Kinu, a s obzirom da je i više nego sposoban za rukovanje Velikim vatrozidom, nema sumnje da je to sjajan izbor za vijetnamska ograničenja.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Sigurnost je izvrsna i zadana je AES 256-bitna enkripcija prema zadanim postavkama. Možete ih i povećati. Tu je i prekidač za zaustavljanje koji je automatski omogućen. Uz to, ExpressVPN shvaća privatnost ozbiljno i na snazi ​​je stroga politika zabrane zapisa.

Mreža poslužitelja je konkurentna s više od 3.000 poslužitelja raspoređenih u 94 zemlje. To vam daje obilje izbora za zaobilaženje blokova, ali takvih ima i u Vijetnamu, u slučaju da morate pristupiti sadržaju ograničenom za zemlju.

Zaboravit ćete kako izgleda ekran za učitavanje s njegovim velikim brzinama. Zapravo, to je najbrži VPN koji smo testirali. Ulaz u usluge streaminga lagan je, pa nije ni čudo što je naš najbolji VPN za streaming, a također postoji i neograničena propusnost. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju da biste saznali više.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Na raspolaganju su klijenti za Windows, macOS, Android i iOS. Sve ih je jednostavno koristiti i odličan je izbor za početnike jer djeluje prilično izravno. 

Jednom kada ga instalirate, jednostavno kliknite “poveži” i isključeni ste. Ipak, iskusniji korisnici mogu se igrati s postavkama i značajkama. Dopušteno je do pet istodobnih veza.

Ako vam je potrebna pomoć, za male probleme možete koristiti zgodnu bazu znanja. Na raspolaganju su i podrška za chat i podršku e-pošte 24/7. Pomoć je dobra ili u bilo kojem slučaju, ali put e-pošte bolji je za detaljnije odgovore.

ExpressVPN je skup u odnosu na njegove rivale. Ipak, nudi tako dobru uslugu, isplati se. Možete smanjiti troškove odabirom duže pretplate. Postoji [ulr id = 8428 tekst = “30-dnevna garancija povrata novca”] pomoću koje možete vidjeti da li vam se sviđa.

NordVPN

NordVPN je također dobar izbor za Vijetnam. Zaštitit ćete se najboljom dostupnom sigurnošću i možete koristiti i njezine poslužitelje s dvostrukim skokovima koji pružaju još veću zaštitu. Prekidač za ubijanje predviđen je za dodatni mir, a tvrtka je stroga u tome da ne vodi korisničke zapise.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Postoji više od 5.600 poslužitelja koji ispisuju 60 zemalja, pa biste ga trebali pronaći po mjeri. Osim toga, u Vijetnamu ih ima 10, što vam omogućava pristup sadržaju koji je tamo ograničen. 

Sve u svemu, njegove brzine su dobre, ali mogu postati sporije kada se povezuju sa daljnjim poslužiteljima. Dolazi s neograničenom propusnošću te je u mogućnosti pristupiti svim streaming uslugama. To je također naš najbolji VPN za bujice, u slučaju da bujica nešto želite učiniti. Naš NordVPN pregled detaljnije je opisan.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Dostupan je na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a klijenti su jednostavni za upotrebu. Možete istovremeno povezati i do šest uređaja.

Pomoć je dostupna ako vam je potrebna. Baza znanja može vam pomoći s manjim problemima, ali dostupni su i chat i e-pošta uživo 24 sata na dan. Live chat dobit će vam najbrži odgovor, ali bilo koji način je koristan.

NordVPN je po povoljnim cijenama, ali bilo bi vam bolje da se pretplatite na dulji plan. U slučaju da brinete o ronjenju ravno, postoji 30-dnevno razdoblje povrata novca.

CyberGhost

Slijedi CyberGhost, što je još jedna sjajna usluga, čak i ako nije baš na istoj razini kao naša prva dva odabira. Njegova sigurnost je solidna i dolazi s trajno omogućenim kill prekidačem. S jedne strane, to je dobro, ali to također znači da nemate kontrolu nad tim. Postoje i čvrsti propisi o zagrljaju, pa znate da se poštuje vaša privatnost.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci CyberGhost je vidio snažan rast u odjelu poslužitelja. Trenutno ima 6.100 poslužitelja u 90 zemalja, što je ogromno. U Vijetnamu ih je i osam, u slučaju da od tamo želite sadržaj.

Njegove brzine su velike, ali poput NordVPN-a može usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoje ograničenja propusnosti i može doći u usluge streaminga. Pogledajte naš CyberGhost pregled za više informacija.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS, a nedavno je ažuriran, pružajući korisniku ugodnije iskustvo. Može potrajati neko vrijeme dok se naviknete, ali nije teško. Možete istovremeno povezati do sedam uređaja, ali to je ograničenje za instalacije. Ipak, naš je popis postao najbolji VPN za više uređaja.

Ima jednu od najboljih baza znanja koje smo vidjeli, a izvrsna je za samopomoć. Tu je i podrška za chat i podršku putem e-pošte. Live chat je brža opcija od dva, ali podrška putem e-pošte bolja je u odgovaranju na više tehničkih upita.

Mjesečni plan nije najjeftinija opcija, ali ako se odlučite za dulji plan, cijena je prilično jeftina. Postoji i sedmodnevno probno razdoblje za korisnike Android-a i iOS-a i jamstvo povrata novca za sve kupce.

VyprVPN

VyprVPN nema baš ocjenu kao što to čine naši drugi tipovi, ali njegova izvrsna sigurnost čini ga dobrom izborom za Vijetnam. Prilagodljiv je, što je sjajno za one koji znaju. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Uz to, ima vlastiti Chameleon protokol koji, ako se koristi, dodaje veću zaštitu VPN tunelu i čini ga kao da ne upotrebljavate ni VPN. Tu je i prekidač za ubijanje i tvrtka ne vodi dnevnik vaših mrežnih aktivnosti.

Broj njegovih poslužitelja nije sjajan s oko 700 u 64 zemlje. Ipak, to bi trebalo biti dovoljno za zaobilaženje blokova. Osim toga, u Hanoju ima nekih i za vijetnamski sadržaj. Brzina mu je također slabija, iako bi trebala biti u redu za većinu aktivnosti, a može se ući i u većinu usluga strujanja. Pogledajte naš VyprVPN pregled kako biste bolje pogledali uslugu.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Možete ga koristiti u Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u. Također se navodi i u našem najboljem VPN djelu za Android zbog sjajnih mobilnih aplikacija. Možete spojiti do pet uređaja, premda će to ovisiti za koji se plan odlučite.

Dostupna je baza znanja za samopomoć. Uz to, postoji live chat, ali u početku ćete razgovarati s botom. Imat ćete priliku tražiti da razgovarate s ljudima, a zatim ćete se staviti u red. Puno je sporiji od ostalih stolova za pomoć, ali podrška za e-poštu dostupna je 24 sata dnevno.

Trošak će ovisiti o razini koji ste odabrali. Prvo, postoji standardni plan koji vam omogućuje tri istodobne veze. Zatim tu je premium plan koji vam daje pet istodobnih veza i pristup njegovom Chameleon protokolu.

Tada možete odabrati između mjesečnog ili godišnjeg plana. Kao i kod ostalih naših izbora, na kraju se dugoročniji plan čini bolji. Postoji i 30-dnevno jamstvo povrata novca koji možete koristiti da biste vidjeli da li vam se sviđa.

Windscribe

Naš posljednji izbor za Vijetnam je Windscribe. Njegova je sigurnost dobra i može se prilagoditi. Postoji prekidač za zaustavljanje, ali zbunjujući je naziv “vatrozid”. 

Pravilo zabrane zapisa je na snazi, ali trebali biste znati da vodi neke zapisnike. To kaže, to nije ništa istinske. Upravo stvari poput korištene širine pojasa i vremenske oznake vaše aktivnosti. Ni to se ne može pratiti.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

prijašnji

Sljedeći

Broj poslužitelja Windscribe-a je manji koliko i broj ViprVPN-a. Postoji više od 600 poslužitelja u 60 zemalja za izbor, ali to bi trebalo biti dovoljno. Ima ih i u Hanoju, ali njima možete pristupiti samo ako ste “pro” član. 

Windscribe ima besplatni plan, što je prilično dobro i na prvom mjestu u našem najboljem besplatnom VPN djelu. Međutim, nemate sve prednosti plaćenog plana i postoji samo ograničen broj poslužitelja s kojima se možete povezati. 

Iako „pro“ članovi dobivaju pristup svim poslužiteljima, također možete dodati lokacije u njenoj opciji „izraditi plan“ za 1 USD mjesečno. Na taj način također ćete povećati ograničenje svoje propusnosti.

Članovi “Pro” također imaju neograničenu propusnost. Ako se odlučite za besplatni plan, dobićete 2 GB mjesečno ili 10 GB mjesečno ako unesete svoju adresu e-pošte. Dodavanjem lokacije dobit ćete dodatnih 10 GB mjesečno. 

Pored svega toga, njegove brzine su u redu, iako ne tako brze kao neke, i može se upustiti u usluge streaminga. Članovi “Pro” također imaju pristup svojim Windflix poslužiteljima koji su stvoreni za strujanje. Trenutačno možete birati između Windflix poslužitelja u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Japanu. Pročitajte našu recenziju Windscribe za više o tome.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Windscribe ‘je kompatibilan sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je jednostavno za korištenje, ali tinkerers se također može malo zabaviti. Omogućuje neograničene veze.

Vodič za rješavanje problema je dostupan za samopomoć, kao i često postavljana pitanja (FAQs), podreditd i vodiče za postavljanje. Podrška za chat i e-poštu dostupna je 24 sata dnevno. Međutim, razgovor uživo vas upućuje s Garryjem, predstavnikom AI-ja Windscribe. Ona pruža dobru pomoć, ali morat ćete poslati kartu s podrškom za e-poštu ako želite razgovarati s ljudima.

Njegov mjesečni plan je prilično skup, tako da je najbolje odlučiti se za dulji. Ne postoji besplatno probno ili službeno pravilo povrata jer možete besplatno koristiti plan da biste vidjeli da li vam se sviđa. Međutim, ako ga kupite i predomislite se, Windscribe će obično isplatiti povrat novca, ako zatražite u roku od tri dana od kupnje. 

Online cenzura u Vijetnamu

Internet u Vijetnamu je vrlo ograničen, jer su mnoge web stranice blokirane, a sadržaj je filtriran. Vlada tvrdi da se ulaže takav napor kako bi zaštitila vijetnamske građane od nepristojnog ili seksualno eksplicitnog sadržaja. 

Međutim, u stvarnosti se i mnogi drugi sadržaji blokiraju. Razina filtriranja je toliko raširena da se često naziva Bambusov vatrozid, a kimne velikom kineskom vatrozidu..

Sve što se smatra prijetnjom vladavini Komunističke partije Vijetnama može biti blokirano. To može uključivati ​​političko neslaganje, zalaganje za ljudska prava i demokratiju i kritike vlade. 

Blogovi visokih profila i web stranice s velikim brojem njih također se mogu blokirati. Uz to, sadržaj koji promiče određene religije također se može blokirati, uključujući budizam i rimokatoličanstvo.  

I društvene mreže i aplikacije za razmjenu poruka povremeno se blokiraju, osobito tijekom prosvjeda. Twitter, WordPress, Blogger i Facebook prethodno su blokirani. 

Internetski nadzor u Vijetnamu

Dobivanje informacija o nadzornim mogućnostima vijetnamskih vlasti je ograničeno, ali postoje neke informacije koje dokazuju da je nadzor moguć. 

Tvrtka za cyber-sigurnost FireEye izjavila je da je Vijetnam razvio mogućnosti cyber špijunaže. Ciljevi su uključivali vijetnamske novinare sa inozemstvom, kao i lokalne i međunarodne organizacije. Iako nije bilo dokaza o napadima vijetnamske vlade, prikupljeni podaci bili bi korisni samo njima.

Osim toga, istraživačka skupina Citizen Lab pronašla je FinFisher softver na poslužiteljima u mnogim zemljama, uključujući Vijetnam. FinFisher softver može biti nadziran, kao što je nadzor komunikacija i vađenje informacija s računala. 

Građani moraju pružateljima internetskih i mobilnih usluga pružiti identifikaciju prilikom kupovine usluge, a vlasnici cyber kafića moraju instalirati softver za praćenje i pohraniti evidenciju aktivnosti klijenata. 

U daljnjem suzbijanju neslaganja, Zakon o kibernetičkoj sigurnosti zahtijeva da tehnološke tvrtke pohranjuju podatke o vijetnamskim korisnicima i dijele podatke s državnim agencijama, ako to zatraže. Zakon također zahtijeva da se korisnici registriraju sa svojim pravim imenima, a tvrtke moraju provjeriti identitete korisnika.

Također zahtijeva mreže društvenih medija i druge slične kompanije vlastima da daju informacije o korisnicima u vezi sa terorizmom i zločinima. Međutim, zakonu nedostaje potreba za nadzorom, što znači da se može prekršiti. 

Ipak, Ministarstvo informacija i komunikacija surađivalo je s Facebookom i Googleom na uklanjanju kritičnih računa.

Vijetnamski zakon o cyber-informacijskoj sigurnosti, donesen u studenom 2015., također zahtijeva da tehnološke kompanije dijele korisničke podatke, ali bez pristanka korisnika. Također se kaže da bi vlasti trebali dobiti ključeve šifriranja tih tvrtki, ako je potrebno. 

Sloboda govora na Internetu u Vijetnamu

Vijetnamski ustav predviđa slobodu govora, ali je u praksi ograničen. Komunistička partija ne želi biti kritizirana, a korisnici interneta i novinari mogu biti kažnjeni zbog kritičnih položaja prema Zakonu o objavljivanju, Zakonu o zaštiti državne tajne i Kaznenom zakonu. 

Mnogi novinari, kritičari i zagovornici slobodnog govora u zatvoru su, a neki su podvrgnuti nasilju. Strani novinari također riskiraju da im se odbije produženje vize.

U siječnju 2018. tri su aktivista i video blogeri osuđeni na različite zatvorske kazne, najduže na osam godina, zbog širenja propagande protiv države. 

Ubrzo nakon toga, bloger Hoang Duc Binh dobio je 14-godišnju zatvorsku kaznu za stotine vodećih u znak protesta zbog ekološke krize. To je dosad najstroža rečenica vijetnamskom aktivistu.

No, u cjelini, većina medija je pod državnom kontrolom, tako da vlada može nadgledati ono što se objavljuje. 

Završne misli

S ograničenom internetom i netolerantnom vladom u Vijetnamu, lako je shvatiti zašto biste trebali koristiti VPN dok ste tamo. Izaberite onu koja ima veliku sigurnost i privatnost da biste ostali anonimni. Uz to, pristojna mreža poslužitelja koristan je za prolazak kroz bilo koju cenzuru.

ExpressVPN je najbolji VPN za Vijetnam. Pomoću njega zaštitit ćete se njegovom izvrsnom sigurnošću i moći ćete prijeći sva ograničenja s velikom bazom poslužitelja. Osim toga, njegovi vijetnamski poslužitelji znače da možete pristupiti sadržaju koji je ograničen na zemlju. Zašto ne probati? Sa 30-dnevnom garancijom povrata novca, nema što izgubiti.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Vijetnamu, javite nam se u odjeljku za komentare. Voljeli bismo čuti o tome. Provjerite našu VPN arhivu i ovdje. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map