Najbolji VPN za Venezuela u 2020. godini: zaobići Maduro

Venezuela je zemlja bogata naftom na sjevernoj obali Južne Amerike. Pun je slikovitih znamenitosti, od planina do slapova. Međutim, u zemlji je ozbiljna kriza ljudskih prava. Uz to, s predsjednikom Nicolasom Madurom koji se polaže na vlast, trebali biste osigurati da budete sigurni na mreži s jednim od naših najboljih VPN-ova za Venezuele..

Ako vam treba brz odgovor, onda je ExpressVPN najbolji izbor za Venecuelu. Čitajte dalje kako biste saznali ne samo zašto biste trebali koristiti virtualnu privatnu mrežu, već i koje su značajke najvažnije za zemlju.

VPN je sjajan alat koji nudi niz korisnih značajki. Nije važno gdje se nalazite u svijetu, internetska sigurnost potrebna je više nego ikad prije. Korištenjem VPN-a pomoći ćete sebi da se zaštitite od mrežnih opasnosti, poput cyber kriminala i nadzora. 

VPN-ovi nude i više nego samo sigurnost. Oni su od velike pomoći kada je riječ o ograničenjima sadržaja, poput cenzure i geobloka. Geoblokiranje se uglavnom događa zbog licenčnih ugovora pa su tvrtke ograničene na to što mogu emitirati u različitim dijelovima svijeta.. 

Na primjer, knjižnica Netflix Venezuela sadržavat će drugačiji sadržaj od američke knjižnice. Ako želite pristupiti Netflixu SAD-a dok ste u Venezueli, trebat će vam američka IP adresa, a VPN vam može pomoći da je dobijete.

Cenzura je u potpunosti nešto drugo. Vlade širom svijeta kontroliraju što njihovi građani mogu, a što ne mogu vidjeti na mreži. Kineski internet jedan je od naj ograničenijih na svijetu. Njegov Veliki vatrozid osigurava da se može pregledavati samo odobreni sadržaj, a građani moraju koristiti kineske verzije društvenih medija, poput WeChat-a.

Korištenjem VPN-a možete prilično zaobići sve blokove na koje naiđete i ostati sigurni dok to radite.

Najbolji VPN za Venezuela 2020

Što VPN čini najboljim za Venezuelu 

Postoje mnoge značajke koje čine VPN, a neke od njih bit će važnije za Venezuelu. Iako biste mogli odabrati samo jednu od mnogih u našim VPN recenzijama, prvo biste trebali biti sigurni da ima sljedeće kvalitete.

Venezuela trpi prilično cenzuru usmjerenu na mnogo različitih vrsta sadržaja. Društvene mreže i aplikacije za razmjenu poruka mogu se povremeno blokirati. 

Iz tog razloga, dobra je ideja da VPN koji odaberete ima pristojnu mrežu poslužitelja. Što je više poslužitelja dostupno u što većem broju zemalja, to su vam veće šanse da zaobiđete blokove.

Ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na Venecuelu, morat ćete se osigurati da ima poslužitelje u zemlji kako biste mogli dobiti venecuelansku IP adresu.

Uz mogući nadzor i kažnjavanje kritičnih postova, dobro je odabrati VPN koji će imati dobru sigurnost, pa ćete biti zaštićeni bez obzira na to što ste na mreži. Vaši bi podaci trebali ostati anonimni kako biste ih mogli pratiti. Također je važno imati prekidač za isključivanje jer ćete se u potpunosti isključiti ako VPN ne uspije.

Pružatelj usluga bi trebao poštovati i vašu privatnost te provjerite da li ima strogo pravilo zapisivanja. Ako tvrtka kaže da ne vodi zapisnike, to znači da neće biti zapisa o vašim mrežnim aktivnostima.

Dobre brzine su također korisne. Što je brži VPN, brži će se sadržaj učitati. Neograničena širina pojasa je također povoljna jer ćete u suprotnom brzo dostići ograničenje i VPN će prestati raditi, što znači da više nećete biti zaštićeni.

Ako se streaming nalazi na vašem popisu obveza, provjerite može li VPN doći na odabranu platformu. Ako je to Netflix koji želite, samo mali broj VPN-a može prijeći Netflixov sustav otkrivanja VPN-a. Ne bojte se, jer smo zaokružili najbolje sposobne u najboljem VPN-u za Netflix komad.

Možda ćete također htjeti razmotriti s kojim je uređajima VPN kompatibilan, koliko veza omogućuje i korisničku prijatnost. Uvijek je dobro imati pristojnu korisničku podršku, a cijena može utjecati na vašu konačnu odluku.

Najbolji VPN za Venezuela: ExpressVPN

ExpressVPN je vodeći pas u mnogim našim VPN člancima, najviše zbog toga što je najbolji VPN u ukupnom poretku. Za Venezuela ima sve potrebne funkcije i vrlo su dobro implementirane. 

Ima veliku mrežu poslužitelja s više od 3000 dostupnih u 94 zemlje. To uključuje i neke u Venezueli. Bilo da trebate zaobići blokove u zemlji ili pristupiti venecuelanskom sadržaju, ExpressVPN je pokrivao.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Zaštitit ćete se izvrsnim sigurnosnim postavkama kod AES-ove 256-bitne enkripcije izravno iz okvira. To možete i povećati ako želite. Uključivanje prekidača uključeno je i omogućeno prema zadanim postavkama, ali možete kontrolirati želite li ga uključiti ili ne. ExpressVPN cijeni privatnost i postoji dobro načelo zabrane zapisa.

Učitavanje sadržaja bit će lagano, jer je to najbrži VPN koji smo testirali. Također postoji neograničena propusnost i može ući u sve servise za strujanje, pa je to najbolji VPN za strujanje. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više informacija o usluzi.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Uz to, postoje proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Safari. Možete istovremeno povezati do pet uređaja. To je jedan od najjednostavnijih VPN-a, pa je odličan izbor za novorođenčad. Ipak, tinjari se mogu igrati oko postavki.

Korisna baza znanja je spremna ako vam je potrebna pomoć. Tu je i podrška za chat i podršku putem e-pošte. Obojica su dostupni 24/7, ali tim za e-poštu je bolji u odgovoru na složenija pitanja.

ExpressVPN nije jeftin, ali ima dobru vrijednost. Ukupni trošak možete jeftinije odabrati tako da odaberete neki duži plan. Dobijate izvrsnu uslugu i, ako se brinete za ronjenje, postoji 30-dnevna garancija povrata novca za povratak.

NordVPN

NordVPN je naš sljedeći izbor. Izvrsna je usluga i nije daleko od kvalitete našeg vrhunskog odabira, kao što možete pročitati u našoj ExpressVPN usporedbi sa NordVPN usporedbom. 

Broj servera NordVPN-a je velik. Postoji više od 5000 u oko 60 zemalja, tako da nećete imati problema s tim da prođete kroz bilo kakve blokove. Međutim, u Venezueli nema poslužitelja.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Dolazi s najboljom sigurnosnom postavom postavljenom na AES 256-bitnoj enkripciji. Uz to možete koristiti njegove opcionalne poslužitelje s dvostrukim skokovima, koji vašoj vezi dodaju još veću zaštitu. Uključena je prekidač za zaustavljanje i na snazi ​​je stroga politika zabrane zapisa, tako da ne morate brinuti o privatnosti.

Brzina mu je dobra, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoje ograničenja propusnosti i može pristupiti svim streaming platformama, uključujući Netflix. Pročitajte našu NordVPN recenziju za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN radi sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Dostupna su i proširenja preglednika Firefox i Chrome. Možete istovremeno povezati do šest uređaja, a sve klijente je lako instalirati i koristiti.

Ako vam je potrebna pomoć, na raspolaganju vam je zgodna baza znanja. Tu su i live chat i e-pošta 24/7. Bilo koja ruta je korisna, ali chat će vam brže odgovoriti. 

NordVPN nudi dobru vrijednost za vaš novac, iako je najbolje izbjegavati mjesečni plan. Duljom prijavom uštedjet ćete novac dugoročno. Međutim, u slučaju da se predomislite, vrijedi 30 dana povrata novca.

CyberGhost

CyberGhost je još jedan dobar izbor za Venecuelu. Ima veliku poslužiteljsku mrežu, ali broj poslužitelja i zemalja često fluktuira. U vrijeme pisanja teksta postojalo je 5.700 poslužitelja u 90 zemalja. U Venezueli ih ima također 24, što znači da možete pristupiti venecuelanskom sadržaju. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Odlična je sigurnost postavljena na 256-bitnom enkripciji i tu je trajno omogućen prekidač za uklanjanje. Punjenje prekidača u punom radnom vremenu nije loše, pogotovo ako ćete vjerojatno zaboraviti da ga uključite. Ipak, nema ni kontrole. Na snazi ​​je i stroga politika privatnosti.

CyberGhostove brzine su velike, ali slično kao kod NordVPN-a, na dugim udaljenostima mogu postati spori. Neograničena je propusna širina i može se uključiti i u većinu servisa za strujanje. Pogledajte naš CyberGhost pregled za više informacija.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost ima klijente za Windows, macOS, Android i iOS. Dostupna su i proširenja preglednika Chrome i Firefox. Sučelje je jednostavno za korištenje, iako može potrajati.

Možete istovremeno povezati do sedam uređaja, što ga čini časnom spominjom u našem najboljem VPN-u za usporedbu s više uređaja. To kaže, za razliku od mnogih drugih VPN-a, koji vam omogućavaju da ga instalirate na neograničen broj uređaja, CyberGhost ograničava i na sedam.

Ima jednu od najboljih baza podataka koje smo vidjeli. Uz to, dostupan je chat uživo 24 sata dnevno i podrška putem e-pošte. Potonji je najbolji za više tehničkih upita.

Pod uvjetom da ne idete na mjesečni plan, CyberGhost je prilično jeftin. Postoji besplatno sedmodnevno probno razdoblje za korisnike Android i iOS. Na snazi ​​je i povrat novca koji daje 14 dana za mjesečni plan i 45 dana za dulji.

VyprVPN

VyprVPN je napravio popis, ali nije zbog njegove mreže poslužitelja. U 64 zemlje postoji manje od 1.000 poslužitelja, a nijedan se ne nalazi u Venezueli. I dalje bi trebalo biti dovoljno da vas zaobiđu bilo koji blok.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Njegova izvrsna sigurnost zaslužila je četvrto mjesto na ovoj listi. Oni koji to znaju mogu se pozabaviti postavkama, ali početnici će biti zadovoljni i njegovom jednostavnošću. VyprVPN također dolazi s vlastitim Chameleon protokolom, koji vašoj vezi dodaje još veću zaštitu. Uključen je prekidač za ubijanje, kao i politika bez zapisivanja.

Brzina je ok i dobra za većinu aktivnosti. Ne postoje ograničenja propusnosti i može se ući u većinu usluga strujanja. Pročitajte našu recenziju VyprVPN za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

VyprVPN djeluje na Windows, macOS, Android i iOS. Uz to, jedan je od naših najboljih VPN-a za Android ponude zbog odličnih mobilnih aplikacija. Sučelje je jednostavno za korištenje, a istovremeno možete povezati do pet uređaja, ovisno o odabranom planu.

Ako vam je potrebna pomoć, možete pristupiti njezinoj bazi znanja. Chat je također dostupan 24/7, ali u početku ćete biti povezani s botom. Odgovorit će na vaša pitanja usmjeravajući vas na odgovarajuće područje baze znanja, ali sa stvarnim čovjekom možete se povezati klikom na gumb. Podrška putem e-pošte dostupna je i 24/7.

Cijena koju plaćate ovisit će o paketu koji odaberete. “Standardni” plan dobit će vam tri veze, a “premium” plan dobit ćete pet veza, kao i upotrebu protokola Chameleon. Tada možete odabrati mjesečni ili godišnji plan, ali na kraju se jedan ispadne jeftiniji. Postoji i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

HideMyAss

Naš posljednji izbor je HideMyAss, a glavni razlog koji je napravio rez je taj što ima servere u Venezueli, što znači da možete pristupiti sadržaju odatle. Što se tiče njegove ukupne poslužiteljske mreže, postoji više od 1.000 koji pokrivaju ogromnih 190 zemalja, tako da bi trebalo biti dobro zaobilazeći bilo kakva ograničenja. 

hidemyass-Slider1

hidemyass-slider2

hidemyass-slider3

hidemyass-slider4

hidemyass-slider5

prijašnji

Sljedeći

Sigurnost mu je dobra i postavljena je kod 256-bitne enkripcije. Uključen je i prekidač za uklanjanje. Iako HMA ima pravilo zapisivanja bez zapisa, ako je pročitate, primijetit ćete da to zapravo jest. Jasno pokazuje da vaša IP adresa nije zabilježena, ali ona bilježi druge podatke, kao što su vremenske oznake vaše veze, IP adresa poslužitelja koji koristite i količina prenesenih podataka..

Te informacije same ako su u redu i ne mogu se povezati s vama. To kaže, ako se prijavite sa svojim vjerodajnicama, to bi moglo biti povezano s tim. Podaci se čuvaju u arhivi 30 dana, a ako ih zatraže vlasti, HMA može zabilježiti detaljnije informacije.

Njegova brzina je impresivna, ali i dalje nije najbrža. Neograničena je propusnost i može doći u neke usluge struje. Naš pregled HideMyAss detaljnije je opisan.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju HMA

HideMyAss može se koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Ima odlično sučelje koje je jednostavno za upotrebu i možete istovremeno povezati do pet uređaja.

Na raspolaganju su vam baza znanja i vodiči ako vam treba pomoć. Spremne su i podrška za chat i podršku putem e-maila u trenutku spremnosti 24/7. Live chat je brz, ali najbolji je za osnovna pitanja, dok podrška e-pošte može bolje odgovoriti na više tehničkih upita, iako je potrebno malo više vremena da odgovorite.

HMA nema mjesečni plan. Najkraće što se možete odlučiti je jedna godina. Popusti se primjenjuju prilikom prijave što čini bolju ponudu, ali kada je riječ o obnavljanju, nema ponuda. Dostupno je sedmodnevno probno razdoblje, ali morat ćete ga iskopati da biste ga pronašli. Na raspolaganju je i 30-dnevno jamstvo povrata novca za dodatni duševni mir.

Online cenzura u Venezueli

Sloboda Interneta u Venezueli opada. Njegova vlada godinama cenzurira internet, a i sama internetska povezanost je također pala. Mnoge su web stranice blokirane, uključujući medijske kuće, stranice za kockanje, blogove, pornografiju i web stranice povezane s razmjenom stranog novca. Neki su blokovi ipak samo privremeni.

Prema zakonu o borbi protiv mržnje iz 2017. godine, web stranice mogu se blokirati ako vlasti smatraju da promiču mržnju ili netrpeljivost. Uz to, sadržaj koji sadrži govor mržnje s internetskih web mjesta posrednika mora biti uklonjen u roku od šest sati od objavljivanja, ili može biti izrečena novčana kazna. 

Internetske stranice mogu biti odgovorne za sadržaje objavljene u skladu sa Zakonom o društvenoj odgovornosti za radio, televiziju i elektroničke medije, a za prekršaje mogu se dosuditi stroge kazne..

Nekoliko platformi društvenih medija i komunikacijski alati također su obično i strateški blokirani. Facebook, Twitter, Periscope i YouTube su kratki vremenski period bili nepristupačni, a početkom 2019. bilo je pogođeno još više usluga, jer su često tijekom osjetljivih političkih događaja.

Za obilazak blokova mnogi su pribjegli korištenju alata za zaobilaženje. Objavljena su izvješća da je mreža Tor bila blokirana 2018. godine, ali čini se da su VPN-ovi još uvijek legalni u zemlji.

Internetski nadzor u Venezueli

Vlada je povećala svoje nadzorne aktivnosti od objave svog “Plan de la Patria”, 2013. do 2019., koji je u osnovi plan gospodarskog i društvenog razvoja. Naglašava jačanje nacionalne obrane, kao i ostale prioritete. 

Među stručnjacima i aktivistima pojavila se međunarodna zabrinutost zbog planova vlade za ulaganje u inteligenciju, koja je u jednom trenutku dodijelila gotovo 14 milijardi venecuelanskih bolivara (oko 1,5 milijuna USD)..

Osim toga, inicijative za prikupljanje osobnih podataka građana privukle su veću zabrinutost, posebno jer nema jamstva o privatnosti podataka i načinu na koji će se postupati.. 

Carnet de la Patria, koji je u osnovi obvezna lična karta, predstavljen je 2016. godine. Sadrži personalizirani QR kod koji sadrži osobne podatke, čime vlada može znati status stanovništva. 

Građani koriste karticu za pristup između određenih pogodnosti, između ostalog. Oni koji žele kupiti mobitel, SIM karticu ili pristupiti širokopojasnoj mreži moraju se registrirati sa svojim osobnim matičnim brojem, kao i ostalim podacima. Mobilne aplikacije povezane s karticom omogućuju vladi da prati i osobne podatke građana i lokaciju.

Zakoni o zaštiti osobnih podataka ne postoje, a postoji bojazan kako vlada može zloupotrijebiti osobne podatke prikupljene gore navedenim metodama. 

Plus, novo rješenje s ciljem dobivanja i zadržavanja osobnih podataka iz telekomunikacijskih usluga doneseno je u 2017. Podaci uključuju IP adrese, vrijeme veze, zemljopisni položaj i ostale komunikacijske informacije.

Sloboda govora na Internetu u Venezueli

Venecuelanski ustav jamči slobodu izražavanja, ali zakoni i propisi koje je vlada donijela ograničavaju u praksi. 

Ustavni zakon protiv mržnje, za miran suživot i toleranciju nejasno je izrečen i izriče oštre kazne do 20 godina zatvora zbog poticanja na mržnju ili nasilje na mreži.

Kleveta protiv javnih službenika i objavljivanje neistinitih podataka mogu rezultirati zatvorskom kaznom prema Kaznenom zakonu. Korisnici društvenih medija, novinari i aktivisti suočeni su s krivičnim gonjenjem zbog svojih mrežnih aktivnosti. Novinari također rizikuju hapšenje i fizičko nasilje u vezi sa svojim radom, pogotovo ako je kritično prema vladi. 

Tri su tinejdžera privedena u 2018. godini, optuženi za poticanje na mržnju putem chat grupa i društvenih medija, kao i za organiziranje prosvjeda protiv vlade. Suočili su se s 20 godina zatvora, iako su pušteni nekoliko mjeseci kasnije.

Također početkom 2018. godine, tri urednika i novinar imali su tužbu protiv klevete protiv njih zbog dva objavljena članaka koja su otkrila nepravilnosti u državnom uvozu hrane i u pregovorima s predsjednikom Madurom. Istražni je kvartet kaznio novčanu kaznu u iznosu od oko 59.000 dolara i do šest godina zatvora, što ih je odvelo u bijeg iz zemlje.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da shvatite zašto biste trebali koristiti VPN u Venezueli i koje bi značajke trebao imati. Zemlja trpi raznoliku cenzuru, čak i ako je neka privremena. Uz to, vladin nadzor se povećava, a za kritičke komentare postoje oštre kazne. 

Trebali biste odabrati onu koja ima veliku poslužiteljsku mrežu kako bi vam pružili najbolju priliku zaobići bilo koje blokove. Ako želite pristupiti venecuelanskom sadržaju koji su ograničeni, trebat će vam i poslužitelji u zemlji. Važna je i dobra sigurnost kako biste bili zaštićeni.

Imajući to u vidu, ExpressVPN je vaša najbolja opklada kada je u pitanju Venezuela. Ima veliku mrežu servera s nekima u Venezueli. Uz to, čuvat će vas jer je to najsigurniji VPN. Zašto ne probati? Sa 30-dnevnom garancijom povrata novca, nemate šta izgubiti.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Venezueli, javite nam to u odjeljku za komentare. Voljeli bismo čitati o tome. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me