Najbolji VPN za Tajland 2020: Surfanje osmijehom

Tajland je popularno odredište podjednako za naprtnjače i digitalne nomade. Zadovoljava čak i najsiromašnije proračune, a poznat je po svojoj kulturi, ludom noćnom životu, prekrasnim plažama i raznovrsnoj hrani. Dok ste tamo, vjerojatno ćete htjeti koristiti internet, pa se naoružajte jednim od naših najboljih VPN-a za Tajland.


Korištenje virtualne privatne mreže nije samo pametna ideja sigurnosti. Tajland pati od internetske cenzure, iako nije tako loš kao Veliki vatrozid. Uz to, postoje i drugi razlozi za korištenje VPN-a koji ćemo objasniti u ovom članku.

Najbolji VPN za Tajland 2020. godine

Online cenzura u Tajlandu

Internet na Tajlandu ima ograničenja. Preko 6000 URL-ova bilo je blokirano u 2017. godini, jer se smatralo da prijeti nacionalnoj sigurnosti ili je u sukobu s javnim moralom ili javnim redom. Odjeljak 20. Zakona o cyber kriminalu omogućuje službenicima da zatraže sudsku odluku za blokiranje takvog sadržaja. Davatelji internetskih usluga moraju prema sudskom nalogu blokirati pristup web mjestima.

Sadržaj uključuje pornografiju i kockanje. Blokirani su i neki politički blogovi i anti-kraljevski sadržaj. Tajlandski zakon o veličini zabrane zabranjuje kritiku kraljevske obitelji i širi se na internetski sadržaj.

Iako je bujica u redu i dostupne su bujice, one za koje se utvrdi da krše autorska prava mogu svoje usluge otkazati od strane ISP-a.. 

Na Tajlandu je legalno koristiti VPN, ali internetske usluge blokiraju internetske stranice nekih davatelja usluga. To možete ipak zaobići preuzimanjem VPN-a prije dolaska u zemlju.

Internetski nadzor u Tajlandu

Tajlandske politike omogućuju nadzor vlade, a iako su dostupni društveni mediji, on se nadgleda. Centralizirani nadzorni centar pregledava i odlučuje je li sadržaj društvenih medija neprikladan ili nezakonit, poput kritike monarhije u zemlji..

Iako je ustav Tajlanda obnovljen 2017. godine, on još uvijek uključuje dijelove privremenog. Na primjer, Odjeljak 44 ovlašćuje vlasti da nadgledaju aktivnosti internetskih korisnika i nalože davateljima internetskih usluga uklanjanje određenog sadržaja.

Davatelji internetskih usluga moraju čuvati podatke o prometu najmanje 90 dana, ali službenici ih mogu uputiti da se čuvaju do dvije godine. Dužnosnici moraju imati nalog za pristup podacima, ali neki slučajevi, poput kršenja Zakona o računalnom kriminalu, potpadaju pod nadležnost Odjela za posebne istrage. 

DSI istražitelji mogu presresti internetsku komunikaciju i osobne podatke bez sudskog nadzora. Korisnici koji su osumnjičeni za govorne zločine putem interneta mogu se otkriti, a privatni zapisi korišteni su kao dokaz. Prema članku 18. Zakona o računalnom kriminalu, vlada može naložiti pojedincima da dešifriraju šifrirane računalne podatke i bez sudskog naloga.. 

Kontroverzni zakon o kibernetičkoj sigurnosti uveden je 2015. godine, a kritičari su rekli da narušava privatnost i dopušta nadzor. Donesena je 2018. godine i uključuje povećane odredbe za nadzor. 

Biometrijski podaci, poput otisaka prstiju i skeniranja lica, prikupljaju se prilikom registracije novih SIM kartica, čime se učinkovito oduzima anonimnost. Podaci se zatim pohranjuju u Nacionalnoj komisiji za radiodifuziju i telekomunikacije.

Tajlandska vlada kupila je špijunski softver od Hacking Team-a između 2012. i 2014. Osim toga, ima dozvolu za uvoz komunikacijske opreme za presretanje iz Švicarske i Velike Britanije.

Sloboda govora na Tajlandu

Sloboda govora na Tajlandu umanjuje se strogim zakonom o veličini. Vlasti blokiraju komentare kritične prema monarhiji. Oni koji postave takve komentare ili su kritični prema Nacionalnom vijeću za mir i red mogu biti procesuirani i stavljeni pod nadzor. 

Primjerice, čovjek je 2017. osuđen na 18 godina zatvora jer je na Facebooku objavio videozapise za koje se smatra da vrijeđaju monarhiju. Čak i dijeljenje kritičnih postova na društvenim medijima može biti opasno.

Članak 14. Zakona o računalnom kriminalu zabranjuje unošenje lažnih podataka u računalni sustav koji uzrokuje štetu javnosti, a odnosi se na zločine poput hakiranja. Usprkos tome, suci su pogrešno protumačili i koristili suce za procesuiranje govora. 

Novinari i mediji mogu biti kažnjeni zbog kritiziranja vlade. Kanali vijesti obustavljeni su, a novinari pritvoreni bez ikakve optužbe.

Cyber ​​kriminala na Tajlandu

Iako su svi gore navedeni predmeti važni, nemojmo zaboraviti na povezanost na Tajlandu. Ako putujete, možda ćete se poslužiti javnim WiFi žarišnim točkama. Nema ništa loše u tome, ali nema načina da saznate koliko je veza sigurna. 

Uostalom, cyberthreatreat na Tajlandu je sve veći, prema tvrtki za cybersecurity Symantec. Hakeri i virusi mogli bi čekati da se dignu, pa je najbolje da se zaštitite VPN-om i pristojnim antivirusom..

Što VPN čini najboljim za Tajland

Iako većina VPN-a ima iste značajke, ne provode se na istoj razini. Zbog toga je važno osigurati da odaberete pravu za Tajland. 

Važna značajka je sigurnost jer ćete biti ranjivi na znatiželjne oči i njuškati bez nje. Dobra sigurnost čuvat će vas i zaštititi od internetskih opasnosti, pa provjerite da li VPN koji ste odabrali dobro provodi. Ako davatelj uključuje prekidač za uklanjanje, to je bonus, jer će prekinuti vezu ako VPN ne uspije, čime se osigurava da niste otvoreni za napad.

Privatnost je jednako važna. Iako mislite da je pokriveno sigurnosnim podacima, to nije. VPN-ovi poštuju vašu privatnost tako što ne vode evidenciju vaših mrežnih aktivnosti, pa provjerite je li onaj koji odaberete ima pravila o ne-zapisima.

Da biste zaobišli cenzuru, trebat će vam mnogo poslužitelja za odabir. Što više poslužitelja, veće su šanse da ćete pronaći odgovarajući. To će vam pomoći i u pronalaženju geoblokova. 

Geobloke ograničavaju sadržaj na određenu zemlju, tako da ako niste tamo, nećete ih moći pogledati. Ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na Tajland, trebat će vam tamo poslužitelji.

Uzmimo Netflix kao primjer. Ako nemate zemlju i želite pristupiti verziji na Tajlandu, morat ćete se povezati s tajlandskim poslužiteljem. Ako žudite za Netflix sesijom, za savjet potražite našu najbolju VPN za Netflix usporedbu.

Ako planirate usmjeravati ili strujati, htjet ćete osigurati da usluga uključuje neograničenu propusnost i ima dobru brzinu. Ne želite u međuvremenu čekati da se sadržaj učita i troši svoje ograničenje u međuvremenu. Nakon što dosegnete ograničenje propusnosti, VPN će prestati raditi i ostavit će vas nesigurnim.

Ima i drugih čimbenika koje treba uzeti u obzir, poput onih koji su uređaji podržani i je li VPN prilagođen korisniku. Možda ćete također htjeti razmotriti koliko uređaja to omogućuje, kvalitetu korisničke usluge i koliko VPN košta.

Imajući na umu gore navedene faktore, pregledali smo naše VPN recenzije kako bismo vam pronašli najprikladnije VPN-ove za Tajland.

1. Najbolji VPN za Tajland: ExpressVPN

ExpressVPN je fantastičan pružatelj usluga koji posjeduje sva zvona i zviždaljke koje su vam potrebne. U našim VPN člancima često je na prvom mjestu, i to s dobrim razlogom. Ima izvrsnu sigurnost koja vas štiti i uključuje automatski omogućen prekidač. Također ima strogo pravilo zapisivanja bez zapisnika, tako da nema zabilježavanja vaših aktivnosti na mreži.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Ima veliku poslužiteljsku mrežu s preko 3.000 poslužitelja u 94 zemlje, od kojih su neke na Tajlandu (najbolji je izbor da dobijemo tajlandsku IP adresu s razlogom).

Nećete imati problema s brzinom jer je to najbrži VPN koji smo testirali. Tu je i neograničena propusnost i može ući u sve streaming platforme, zbog čega je naš najbolji VPN za strujanje.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN je jednostavan za upotrebu. Zapravo je sjajan za korisnike koji prvi put dolaze. To će reći, i iskusnijim korisnicima će se svideti. Možete ga koristiti na Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u, možete istovremeno povezati do pet uređaja. 

Ako naiđete na probleme, postoji zgodna baza znanja za samopomoć. Ako vam to nije dovoljno, na raspolaganju vam je 24/7 live chat i podrška putem e-pošte. Chat će vam najbrže odgovoriti, ali e-pošta je bolja za više tehničkih problema. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za detalje.

Nažalost, ExpressVPN je skup. No možete uštedjeti novac odabirom dužeg plana. Osim toga, postoji 30-dnevna garancija povrata novca, tako da možete biti sigurni da želite.

CyberGhost

Još jedan pristojan izbor je CyberGhost. Ima veliku sigurnost s prekidačem za isključivanje koji je uvijek uključen kako bi ste bili zaštićeni. Osim toga, to ne vodi dnevnik vaših mrežnih aktivnosti.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Njegovu mrežu čini više od 4.000 poslužitelja, a mogu se pronaći u 58 zemalja. Među njima je 10 na Tajlandu. Ima velike brzine, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ipak, vi ćete imati koristi od neograničene propusnosti i njezine mogućnosti da se upustite u većinu strujnih platformi. CyberGhost omogućuje i bujicu, što možete pročitati u našem CyberGhost pregledu.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost možete instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Njegovo sučelje ažurirano je ne tako davno, a iako se navikne, lako je koristiti. CyberGhost omogućuje vam povezivanje do sedam uređaja odjednom, zarađujući to na našem najboljem VPN-u za više uređaja. Rečeno, sedam je i ograničenje instalacije.

Postoji baza znanja, koja je jedna od najboljih što smo vidjeli i nudi veliku samopomoć. Podršku možete kontaktirati i putem live chat-a i e-pošte. Međutim, razgovor uživo nije sjajan za tehnička pitanja, pa vam savjetujemo da ih uputite timu e-pošte. 

CyberGhost je jeftina, ali dobra usluga. Međutim, mjesečna je stopa loša, pa predlažemo da se prijavite na duže razdoblje jer će to raditi jeftinije.

Besplatna sedmodnevna probna verzija dostupna je za Android i iOS, tako da je možete prvo testirati. Postoji i garancija povrata novca koja se odnosi na. Dobivate 14 dana da se predomislite na mjesečnom planu ili 45 dana na duljim pretplatama.

NordVPN

NordVPN je sjajna usluga koja je usporediva s onom u našem prvom mjestu, kao što možete vidjeti u našem ExpressVPN-u nasuprot NordVPN-u. Ima sjajnu sigurnost, uključujući šifriranje s dvostrukim skokovima, što dodaje zaštitu vašoj vezi. Uključena je i sklopka za uklanjanje, a tu je i stroga pravila zabrane zapisa.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima mnogo poslužitelja s točkama u 60 zemalja, tako da ne biste trebali imati problema zaobići ograničenja. Osim toga, na Tajlandu postoji pet za pristup tajlandskom sadržaju. Kao i CyberGhost, ima dobre brzine, ali može usporiti tijekom dugih veza. Dobit ćete neograničenu širinu pojasa, a sjajno je ući u streaming platforme.

NordVPN je naš najbolji VPN za bujice, pa ako je to ono što ćete planirati, to je dobar izbor. Pročitajte našu NordVPN recenziju za više informacija o usluzi.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Možete koristiti klijente jednostavne za upotrebu NordVPN-a na Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u, a istovremeno se može povezati i do šest uređaja.

Dostupna je zgodna baza znanja za rješavanje malih problema. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, tu je 24/7 chat i podrška putem e-pošte. Live chat dobit će vam najbrži odgovor, ali u svakom slučaju pomoć je dobra.

NordVPN nudi izvrsnu vrijednost za vaš novac. Mjesečna cijena je fer, ali dulji planovi na kraju djeluju bolje. Postoji 30-dnevni prozor povrata novca u slučaju da odlučite da vam se to takođe ne sviđa.

VyprVPN

VyprVPN možete koristiti i na Tajlandu. Nije dobar kao ostali naši izbori, ali to čini rez zbog izvrsne sigurnosti. Prilagodljiv je i ima svoj Chameleon protokol za dodavanje zaštite VPN tunelu. Tu je i prekidač za zaustavljanje i politika zabrane zapisa.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Nedostaje njegova mreža poslužitelja, s manje od 1.000 u 64 zemlje. Ipak, to bi trebalo biti dovoljno za obilazak blokova, a posjeduje poslužitelje u Bangkoku ako želite da sadržaj bude ograničen na Tajland.

Iako bi njegova brzina trebala biti u redu za većinu aktivnosti, nisu velike. Međutim, dobivate neograničenu propusnost i omogućuje bujicu. Uključit će se i u većinu strujnih platformi. Pročitajte našu recenziju VyprVPN za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Klijenti su dostupni za Windows, macOS, Android i iOS. Jednostavni su za upotrebu iako su datirani. S Standardnim planom možete istovremeno povezati do tri uređaja, ali opcija Premium omogućuje do pet.

Na raspolaganju je baza znanja za pomoć kod manjih problema. U suprotnom možete dobiti podršku putem 24/7 live chat i e-maila, ali odgovori mogu biti kratki.

VyprVPN ima mjesečnu i godišnju pretplatu. Ipak, godišnje djeluju bolje. Osim toga, možete birati između Standardnih ili Premium planova. Potonji će vam dobiti dvije dodatne veze uređaja i protokol Chameleon. Postoji 30-dnevni prozor povrata novca koji možete iskoristiti da biste vidjeli da li vam se sviđa.

TorGuard

Naš posljednji izbor je TorGuard, koji je dobar pružatelj usluga, unatoč svojoj poziciji na ovoj listi. Sigurnost mu je velika i prilagodljiva, s mnogim protokolima za izbor. Postoji i prekidač za ubijanje koji je također automatski omogućen TorGuard ne vodi zapisnike.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima preko 3000 poslužitelja u 55 zemalja, uključujući i neke na Tajlandu, tako da ćete imati obilje mogućnosti. Prebacivanje poslužitelja moglo bi biti i bolje, jer morate prekinuti vezu s VPN-om svaki put kada to želite. 

To je brzo, ali može se usporiti ovisno o lokaciji i sigurnosnim postavkama koje koristite. Postoji neograničena širina pojasa i omogućuje bujicu. Blokirao ga je Netflix, ali to možete zaobići kupnjom jedne od njegovih strujnih IP adresa. Mjesečno imaju 7,99 USD, ali zasigurno rade.

Više o toj usluzi možete pročitati u našem TorGuard pregledu. Opcije su mu pomogle u pobjedi u našem najboljem VPN-u s namjenskom usporedbom IP adresa.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

TorGuard kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS, ali mobilna verzija može biti neugodna tijekom postavljanja. Sa standardnom verzijom možete istovremeno povezati do pet uređaja, a možete kupiti više veza po 1 USD mjesečno. 

Ako naiđete na probleme, za pomoć možete koristiti praktičnu bazu znanja i forum. Dostupan je i chat uživo, ali povezan je s tvrtkom za ugovore o kupcima, tako da pomoć koju primate možda nije velika. Međutim, možete kontaktirati nekoga putem e-pošte, što je bolje.

TorGuardova mjesečna cijena nije loše, ali duži planovi funkcioniraju bolje. Postoji i sedmodnevna garancija povrata novca.

Završne misli

Bez obzira gdje se nalazite u svijetu, vaša je sigurnost na mreži ključna. S obzirom da vlasti Tajlanda nadziru internet i rizik od cyber napada, najbolje je osigurati svoju sigurnost VPN uslugom koja ima veliku sigurnost. Također ćete htjeti izabrati puno poslužitelja za obilazak blokova, kao i neke na Tajlandu za sadržaj koji je tamo ograničen. 

ExpressVPN je najbolji izbor jer je to jedna od najboljih VPN usluga na raspolaganju i obuhvaća sve što vam je potrebno. Pruža izvrsnu uslugu s mnogim značajkama. Uz 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemate šta izgubiti. 

Ako ste bili na Tajlandu i koristili VPN, javite nam svoje iskustvo u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map