Najbolji VPN za Skype 2020: Osigurajte svoju VoIP vezu

Skype postoji u najboljem dijelu već 20 godina, pružajući svojim milijunima korisnika besplatne glasovne i videopozive na gotovo bilo kojem uređaju koji ima internet. Međutim, sigurnosni propusti učinili su korisnike da traže dodatnu zaštitu, a usluga je čak blokirana u nekim zemljama. Naši najbolji VPN za Skype biranje pomoći će vam da pristupite usluzi i budite zaštićeni dok to činite.


Ako vam treba brzo rješenje, vaš je najbolji kladiti instalirati ExpressVPN. Najbolji je Skype VPN zbog pokrivenosti poslužitelja, velikih brzina i izvrsne sigurnosti. Pomoću njega moći ćete se povezati s državom u kojoj je Skype slobodno dostupan. Osim toga, sav vaš promet bit će šifriran i skriven, a vaša veza neće biti presretnuta niti nadzirana.

Pojedinci i tvrtke koriste usluge Skype ili druge usluge glasovnog protokola (VoIP) za upućivanje pojedinačnih i grupnih poziva ili video chatova putem interneta. Može se koristiti i za slanje trenutačnih poruka ili razmjenu datoteka. Besplatna je upotreba, a troši novac samo ako koristite njegove vrhunske značajke, poput govorne pošte ili tekstualnih poruka i poziva izvan Skajpa. 

Međutim, u mnogim zemljama Skype je ili ograničen ili potpuno zabranjen. Postoji nekoliko razloga za to – o kojima ćemo govoriti kasnije u ovom članku, ali posljedica je da upotreba pristojne virtualne privatne mreže može vam pomoći da pristupite usluzi na siguran način. U ovom ćemo vam članku reći kako odabrati najbolji VPN za uslugu, zašto vam treba VPN i zašto koristiti besplatan VPN nije dobra ideja..

Najbolji VPN za Skype

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. Privatni pristup internetu
 5. VyprVPN

1. ExpressVPN

ExpressVPN se u našim člancima često smatra najboljim VPN-om, ali to je s dobrim razlogom. U većini je naših testova vrhunski igrač i zadovoljava sve kriterije koji su potrebni da bi bio pristojan VPN za Skype. 

Ima više od 3.000 poslužitelja koji pokrivaju 94 zemlje, tako da ne biste trebali imati problema s onim koji može pristupiti Skypeu. Ne postoje ograničenja propusnosti, što znači da vas nećete prekinuti usred poziva, a to je najbrži VPN koji smo testirali do sada. Te dvije značajke pomogle su ExpressVPN da osvoji naš najbolji VPN za streaming i najbolju VPN za Netflix usporedbe.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Sigurnost ExpressVPN-a vrhunska je, čak i što je najbolji izbor za naš najbolji VPN za Kinu. Prema zadanim postavkama koristi AES 256-bitnu enkripciju, što je preporučeni standard. Zaštitit ćete se i prekidačem za isključivanje koji je automatski omogućen. Možete ga isključiti, ali ne preporučujemo. Na snazi ​​je i stroga politika zabrane zapisa.

Ako ste početnik, ExpressVPN je odličan izbor s obzirom na jednostavno sučelje. Nakon što je preuzmete, lako možete odabrati u koju se zemlju želite povezati i brzo se povezati s tamošnjim poslužiteljem. Može se koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više o tome.

Nažalost, cijena ExpressVPN-a ne drži isti aplauz kao i ostale njegove značajke. Skupo je. To je rečeno, dobivate mnogo za svoj novac, a ne možete pobijediti njegovu brzinu ili stabilnost. Osim toga, možete uštedjeti novac prijavom za dulji plan, a postoji 30-dnevna garancija povrata novca za povratak.

2. NordVPN

NordVPN je još jedan od najboljih kandidata u VPN krugu i usporediv je s našim pobjednikom, kao što možete pročitati u našem djelu ExpressVPN vs NordVPN. Međutim, nedostaje mu prvo mjesto zbog brzine. 

Ima više poslužitelja od ExpressVPN-a, s više od 5.000 u svom bazenu, ali s 58 zemalja na popisu, nema baš istu pokrivenost. No, to se ne može šmrkati, a to bi trebalo biti dosta za pronalaženje poslužitelja koji radi sa Skypeom. 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

NordVPN je brzinom brzinom brz, ali ako se povezujete s nekim serverom daleko, može biti spor. Međutim, dobivate neograničenu propusnost.

Ipak, sigurnosni odjel je gdje sjajno djeluje NordVPN. Koristi AES 256-bitnu enkripciju izravno iz okvira, ali možete koristiti i njegove dvostruke hop servere koji u osnovi dodaju još jedan sloj šifriranja vašoj vezi. Tu je i prekidač za uklanjanje i ne ostavlja nikakav zapisnik. Nije čudo što je NordVPN najbolji VPN za bujice.

NordVPN može se koristiti na Windows, macOS, Android i iOS, s korisničkim sučeljem. Pročitajte našu NordVPN recenziju kako biste dobili bolju sliku.

Ako vam je potreban pružatelj usluga koji je prikladniji za novčanike i možete žrtvovati brze i stalne brzine ExpressVPN-a, NordVPN je sljedeća najbolja stvar. Nudi dobru vrijednost za vaš novac. Uz to, ako se odlučite za plan duži od mjesečnog, na kraju ćete uštedjeti novac. Postoji i 30-dnevni prozor povrata novca, u slučaju da se predomislite.

3. CyberGhost

CyberGhost je još jedna sjajna usluga koja se čini da se svakim ažuriranjem poboljšava. Njegova poslužiteljska mreža slična je mrežama NordVPN-a, s više od 5.000 u 89 zemalja. Ti se brojevi često mijenjaju, ali to je uvijek u tom rasponu. Uz to, za malu naknadu možete koristiti CyberGhost-ove NoSpy poslužitelje koji sjede izvan 14 Eyes-a i postavljeni su s vrhunskim hardverom..

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Brzina mu je velika, ali opet, poput NordVPN-a, može usporiti na velikim udaljenostima (pročitajte naš NordVPN vs CyberGhost komad za opću usporedbu). Nema ograničenja propusnosti za koje se ne biste trebali brinuti i na snazi ​​je pravilo zabrane zapisa, tako da vaše mrežne aktivnosti neće biti zabilježene.

Sigurnost je dobra i koristi AES 256-bitnu enkripciju iz početka. Uključen je i prekidač za uklanjanje, samo što je CyberGhost malo drugačiji od ostalih modela – trajno je omogućen tako da ne možete kontrolirati. S jedne strane, to je dobro jer ne morate brinuti da li ćete ga uključiti. S druge strane, bilo bi lijepo barem imati mogućnost.

CyberGhost možete instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Njegovo sučelje je u početku pomalo čudno, ali kad se naviknete, lako je koristiti. Ipak o tome možete pročitati u našem CyberGhost pregledu.

Cijene CyberGhosta nisu loše, iako mjesečna opcija nije najisplativiji izbor. Pretplatom na dulje razdoblje vidjet ćete uštedu. 

Korisnici Android-a i iOS-a mogu iskoristiti njegovu sedmodnevnu besplatnu probnu inačicu, dok korisnici stolnih računala dobivaju samo jedan dan. Ima, međutim, garanciju povrata novca, koja je na mjesečnom planu 14 dana, a na duljim 45 dana.

4. Privatni pristup internetu

Sljedeće je privatni pristup internetu, što je sjajna, neobuzdana usluga. Ima više od 3.000 poslužitelja, ali oni pokrivaju samo 29 zemalja i većinom su u SAD-u. To bi i dalje trebalo biti puno za pristup Skypeu, ali on nije nigdje na istoj razini kao i ostali naši viktori. 

PIA-Slider1

PIA-slider2

PIA-slider3

PIA-slider4

PIA-slider5

prijašnji

Sljedeći

PIA dolazi s neograničenom propusnošću, a njegove brzine su brze, ali mogu biti nedosljedne. Uz to, velika se brzina postiže činjenicom da se instalira lakšom enkripcijom. Prema zadanim postavkama koristi AES-ovu 128-bitnu enkripciju, ali za bolju zaštitu preporučujemo da je povećate na AES 256-bitnu. Prekidač za uklanjanje također je uključen u uslugu.

Poštuje vašu privatnost strogim pravilima o zabranjivanju i dokazano je da se oni pridržavaju, kao što možete pročitati u našem pregledu PIA.

Kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS i najbolji je VPN za Linux jer ima odgovarajućeg klijenta. Jednom je postavljeno sučelje za jednostavno korištenje, ali je vezano za ladicu, tako da može biti malo neugodno. Izbornik postavki ipak se otvara u zasebnom prozoru.

PIA je jedan od najjeftinijih VPN-a na tržištu koji ne štedi na svojim uslugama. Nudi jedan plan u višestrukom trajanju, a duža trajanja imaju veći popust. Vrijeme je povrata za 7 dana, u slučaju da vam se to ne sviđa.

5. VyprVPN

Naš posljednji izbor je VyprVPN, što je pristojan VPN koji je veliki po pitanju sigurnosti. Jedan od razloga zašto je posljednji je nedostatak širenja poslužitelja. Omogućeno je da njegovi poslužitelji pokrivaju više od 60 zemalja, ali ukupno je manje od 1.000 poslužitelja. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

I dalje biste trebali moći pronaći Skype pogodan poslužitelj, ali njegove brzine su još jedan problem. Iako su u najboljem redu za većinu aktivnosti, u usporedbi s ostalim našim odabirom, to je sporo. Ipak, dobivate neograničenu propusnost.

Što se tiče zaštite i privatnosti, pokrivaju vas izvrsna i prilagodljiva sigurnost. Izabrati su različite protokole, od kojih je jedan VymeVVN-ov Chameleon protokol, što u osnovi čini da ne upotrebljavate VPN. Uključen je i prekidač za zaustavljanje i tvrtka ne vodi zapisnike. 

Iako je ovaj članak namijenjen osobama koje koriste Skype, mislili smo da bismo trebali reći čitateljima koji brinu o privatnosti da Golden Frog, tvrtka koja stoji iza VyprVPN-a, također ima na raspolaganju dodatne usluge privatnosti. 

Jedna od njih je i šifrirana aplikacija za razmjenu poruka, Cyphr. Besplatan je i jednostavan za upotrebu – samo trebate osigurati da ga osoba s kojom kontaktirate koristi i nju.

VyprVPN možete koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Ima neke od najboljih mobilnih aplikacija na raspolaganju, što ga čini jednim od naših najboljih VPN-a za Android motike. Sučelje je malo datirano, ali je i dalje jednostavno za upotrebu, kao što možete pročitati u našem pregledu za VyprVPN.

Cijena VyprVPN ovisi o paketu koji želite. Standardni plan dolazi s tri istodobne veze, ali Premium plan dolazi s pet veza i upotrebom Chameleon protokola. Duži planovi to čine pristupačnijim, a postoji 30-dnevna garancija povrata novca.

Kako smo izabrali najbolji VPN za Skype

Odabir VPN-a za Skype nije slučaj može li pristupiti usluzi, jer Skype ne blokira ljude koji koriste VPN. Potreban vam je VPN koji vam omogućuje obilazak blokova koji su specifični za pojedinu zemlju ili zabrane Skypeu i onaj koji će vas tijekom toga sigurno čuvati. Iz tog razloga treba ispunjavati dolje navedene kriterije. 

Mreža poslužitelja

Ako ste u zemlji koja blokira pristup usluzi, morat ćete se moći povezati sa državom u kojoj je ona besplatno dostupna. Odabirom VPN-a koji ima dobro širenje poslužitelja pružate sebi više šanse zaobići taj blok. 

Povrh svega toga, možda ćete htjeti nazvati ljude iz različitih dijelova svijeta, a velika poslužiteljska mreža omogućit će vam da to učinite.

Brzina i širina pojasa

Da biste osigurali najbolju moguću vezu, morate osigurati da odaberete VPN velikim brzinama. Ako to ne učinite, kvaliteta vašeg poziva može oštetiti. Rezolucija videozapisa može biti loša i može doći do zaostajanja. Također se želite uvjeriti da ima dovoljno propusnog opsega, tako da vas neće prekinuti usred poziva.

sigurnosti

Sada kada smo prošli značajke koje će vam pomoći da pristupite Skypeu, razgovarat ćemo o sigurnosti. Važno je da odaberete VPN uz dobru sigurnost, posebno ako ste u zemlji koja pristup VoIP-u čini nezakonitim. 

Dobra sigurnost skrivat će vas od znatiželjnih očiju, tako da nitko neće znati da čak i ne upotrebljavate uslugu. Snažna enkripcija ključna je za zaštitu, a VPN bi trebao koristiti AES 256-bitni kao standard ili vam barem omogućiti da to promijenite. Da biste postigli tu sigurnost, trebalo bi uključivati ​​i prekidač prekida, koji će prekinuti vezu ako VPN ne uspije, čuvajući vas i vaše podatke.

Privatnost

Vaša je privatnost jednako važna. Ako odaberete VPN koji nema strogo pravilo zapisivanja dnevnika – ili možda čak kaže da to čini, ali ne poštuje ga – mogli biste doći u zabrljanu situaciju. 

Pravila bez zapisnika znači upravo to: tvrtka neće voditi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti. Ako to učine, a vlasti ih zatraže, potencijalno mogu predati informacije koje uključuju sve što ste učinili na mreži.

Zašto mi treba VPN za Skype?

Iako je Skype samo usluga koja vam omogućuje upućivanje poziva prijateljima, obitelji ili kolegama putem interneta, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali – ili biste trebali koristiti VPN s njim.

Seoski blokovi i zabrane

Prvo, postoje mnoge zemlje koje zabranjuju upotrebu VoIP usluga, uključujući Skype. Kina – a kamoli Sjeverna Koreja – sjajan je primjer toga. 

Veliki kineski vatrozid je zabranjen bilo koji zapadni sadržaj ili usluge i zamjenjuju ih vlastite verzije. Primjerice, Renren je kineska verzija Facebooka, a WeChat je njihov odgovor na WhatsApp. 

VoIP tamo nije potpuno zabranjen, ali vam omogućuje samo korištenje kineskih usluga, za koje je najvjerojatnije strogo nadziran. Pokušaj pristupa zabranjenoj usluzi, poput Skypea, u zemlji koja kontrolira svoje građane, loša je ideja. Njegova vlada prati svaki potez napravljen putem interneta i izvan nje, pa je korištenje VPN-a za pokrivanje vaših digitalnih zapisa obavezno. 

I ne samo to, ali ako pokušate preuzeti Skype dok ste u Kini bez VPN-a, najvjerojatnije ćete završiti s kineskom verzijom koja je u skladu s kineskom vladom, što znači da se nadgleda.

Oman i Kuvajt također su među državama koje zabranjuju upotrebu VoIP usluga. U drugim zemljama, poput Belizea i Brazila, VoIP nije zabranjen, ali postoje ograničenja. Davatelji internetskih usluga blokiraju pristup određenim uslugama i samo omogućavaju ljudima da koriste vlastite kako bi imali koristi. 

U drugim okolnostima, vlada može zahtijevati da se takve usluge blokiraju, osim onih koje su u njihovom vlasništvu. Na taj način mogu nadzirati komunikaciju ljudi.

Nedostaci sigurnosti Skypea

Drugi razlog za korištenje VPN-a sa Skypeom je taj što su njegovi pozivi i poruke šifrirane, nemaju zaštitu krajnjeg do krajnjeg. 

Poruke se redovito skeniraju radi dokaza o prijevari, što samo može značiti da ih je usluga u stanju dešifrirati. To pokazuje da vaše privatne poruke nisu u potpunosti privatne i ako bi vlasti htjele pristup, samo bi ih trebale zatražiti. 

Ne možemo biti 100 posto sigurni da bi VPN spriječio Microsoft da vas identificira otkad ste morali napraviti račun, ali to će vam pomoći u privatnosti i zaštititi vas od vanjskih izvora.

Mogu li koristiti besplatni VPN za Skype?

Nisu svi besplatni VPN-ovi loši (pogledajte naš pregled Windsscribe i TunnelBear pregled), ali puno besplatnih VPN-a koji se reklamiraju kao dobri nigdje se ne nalaze u blizini te izjave. 

Naš najgori besplatni VPN dobavljač dovoljno je da podignete obrve, ali ukratko, neki od onih VPN-a koji tvrde da imaju izvrsnu enkripciju ili koriste nižu stopu šifriranja ili, što je još gore, nijednu. To bi u nekim zemljama bilo jako loše i preporučujemo vam da se klonite bilo čega u što niste sigurni.

Ostali VPN-ovi jednostavno su tu da izgledaju lijepo i umjesto da vas štite, šalju podatke o prometu drugim tvrtkama u zamjenu za nešto dolara. 

Uz to, neki od takozvanih VPN-a namjerno se pune zlonamjernim softverom, a nakon što ga instalirate, ostat će vam više od samo nekih problema s privatnošću kako biste ih riješili (mislim da pristojni antivirus može pomoći).

Završne misli

Ako ste u zemlji koja zabranjuje ili blokira pristup Skypeu, nadamo se da smo vam pomogli u odabiru VPN-a koji će vas dovesti tamo. Inače, sada biste trebali znati zašto je VPN imperativ za privatnost i sigurnost. Bez obzira na razlog zašto vam je potreban, pobrinite se da ima dobru mrežu poslužitelja i velike brzine, kao i izvrsnu sigurnost da biste bili sigurni.

ExpressVPN je najbolji VPN za Skype. Ima poslužitelje u 94 zemlje, super velike brzine i vrhunsku sigurnost, kao i strogu politiku privatnosti. Zašto ne isprobati sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca?

Jeste li koristili VPN za Skype? Ako imate, recite nam o svom iskustvu u odjeljku za komentare u nastavku. Pogledajte i ostale naše VPN članke dok ste i vi ovdje. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map