Najbolji VPN za Saudijsku Arabiju 2020: Sigurnost uslijed pomicanja pijeska

Možda Saudijsku Arabiju mislite kao ništa drugo do pustinjsku zemlju, ali tu ima i više. To je dom islama i dva njegova najsvetija mjesta, dajući mu ime “Zemlja dviju svetih džamija.” Moramo puno istražiti s obzirom da je to najveća suverena država na Bliskom Istoku, a ako želite ostati povezani dok ste tamo, koristite jedan od naših najboljih VPN-a za Saudijsku Arabiju.


Korištenje virtualne privatne mreže dobra je ideja jer će vas ne samo zaštititi od mrežnih opasnosti, već će vam pomoći i pristupom ograničenom sadržaju. Internet u Saudijskoj Arabiji klasificiran je kao besplatan na Freedom Houseu, a iako nije loše kao neke zemlje, vidjet ćete da ne možete pristupiti određenim web lokacijama. 

Naš dio o Srednjem kraljevstvu savršen je primjer kako internet može biti ograničen, a ako planirate posjetiti, trebali biste se obratiti našem najboljem VPN servisu za Kinu. 

Internetska ograničenja u Saudijskoj Arabiji

Web stranice sa sadržajem koji se smatraju štetnim, antislamskim ili uvredljivim često su blokirane. Vlasti također traže da cenzuriraju web stranice koje šire ekstremističke ideologije, ali to ponekad rezultira blokiranjem vijesti s licenciranim vijestima jer su objavljivale fotografije militanata. Još jedna web stranica bila je blokirana nakon što je optužen da je ustaš za Muslimansko bratstvo.

Može se ciljati i sadržaj vezan za ljudska prava i političke organizacije, kao i web stranice koje pripadaju disidentima i šijskoj vjerskoj manjini. Web-lokacija koja pripada jedinoj političkoj stranci u zemlji, Islamska Umma stranka, blokirana je jer su političke stranke u Saudijskoj Arabiji ilegalne..

Uz to, sve što ima veze sa pornografijom, drogama ili kockanjem je ograničeno, slično onome što je istaknuto u našem najboljem VPN-u za UAE komad. Davatelji usluga moraju blokirati god web mjesta koja Komisija od njih traži i ako to ne učinite, može doći do novčane kazne u iznosu do 5 milijuna SAR (1,33 milijuna USD).

Dok su društvene mreže i komunikacijske aplikacije dostupne, uvela su ograničenja kako bi se platforme usporile ili ne mogle obavljati određene zadatke. To je učinjeno kako bi se pokušale spriječiti ekstremističke organizacije da ih koriste. Nije tako loše kao što je navedeno u našem najboljem VPN-u za Iran, iako je nekoliko tih aplikacija zabranjeno.

Kao iu većini zemalja, uključujući Njemačku, piratstvo je ilegalno. Godine 2012. donesen je Zakon o nepoštenom tržišnom natjecanju za borbu protiv njega. Web stranice koje distribuiraju materijal zaštićen autorskim pravima su blokirane, tako da, ako volite torent, VPN će vam pomoći.

Također biste trebali znati da su neke web lokacije VPN-a blokirane u Saudijskoj Arabiji. Možda ćete morati instalirati onaj koji odaberete prije nego što tamo stignete.

Sadržajna odgovornost u Saudijskoj Arabiji

Vlasnici web stranica mogu biti odgovorni za sadržaj objavljen na njihovim platformama koji se smatra neprimjerenim, pa često brišu materijal koji je stvorio korisnik. CITC također može slati zahtjeve društvenim mrežama za uklanjanje postova za koje smatra da nisu primjereni, poput kršenja autorskih prava, opscenosti ili golotinje.

Kritika saudijske kraljevske obitelji ne tolerira se i korisnici društvenih medija pažljivo prate što objavljuju, dijele ili vole na mreži. Kazneni zakon za zločine terorizma i njegovo financiranje stupio je na snagu 2014. godine, ali njegove su definicije nejasne, uključujući izraze kao što su „vrijeđanje ugleda države“ i „nanošenje štete javnom redu“. To znači da se čitav niz govora može kriminalizirati.

Većina zakona Saudijske Arabije u vezi s govorom ograničava ga. Zakon protiv borbe protiv kibernetskog kriminala iz 2007., na primjer, ograničava slobodu izražavanja i stvaranje nečega što šteti javnom redu, javnom moralu ili vjerskim vrijednostima može rezultirati kaznom zatvora do pet godina ili novčanom kaznom do 3 milijuna SAR ($ 800.000).

Oni koji izražavaju određene stavove prate vlast i mnogi su se okrenuli privatnijim mrežama, poput Snapchat-a i Path-a. U siječnju 2017., WhatsApp grupe primile su prijeteću poruku u kojoj se navodi da oni koji podstiču javno mišljenje o njemu mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i novčanu kaznu u iznosu od 500 000 SAR (133 000 USD).

Zakon o autorskim pravima ponekad se koristi za uklanjanje sadržaja koji se smatra klevetničkim. Na primjer, TV emisija pod nazivom “Fitnah” cenzurisana je zbog korištenja snimaka saudijskog TV kanala Rotana kako bi kritizirao princa Al-Waleeda Bin Talala, vlasnika kanala.

Vjerske ličnosti i konzervativni građani uhićeni su i zbog kritike vlade. Konzervativni propovjednik Asem al-Owyaed uhićen je zbog kritike na Twitteru General Entertainment Authority. Naš najbolji članak o VPN-u za Singapur posjećuje drugu zemlju s jakim zakonima protiv klevete.

Nadzor u Saudijskoj Arabiji

Prate se web stranice, blogovi, društveni mediji, chat sobe, e-poruke i SMS poruke, za koje vlasti kažu da su radi zaštite nacionalne sigurnosti i održavanja društvenog poretka. Ministarstvo kulture i informiranja zahtijeva da blogovi, forumi, chat sobe itd. Imaju dozvolu za rad. To stvara pritisak na pisce da sami reguliraju svoj sadržaj.

Američki stručnjak za sigurnost Moxie Marlinspike rekao je da ga je telekomunikacijska tvrtka Mobily kontaktirala putem e-pošte pod nazivom “Rješenje za nadzor šifriranih podataka na telekomu.” Nakon neke prepiske, saznao je da organizira nadzorni program za presretanje mobilnih podataka na aplikacijama kao što su Twitter, Viber, Line i WhatsApp.

U 2013. godini, vlada je uvela blokove u internetske komunikacijske aplikacije nakon što je postala sumnjiva da usluge mogu koristiti aktivisti i militanti. Krajem 2017. godine ukinuo je zabrane, ali rekao je da će nadgledati i cenzurirati aplikacije. U njemu je rečeno da novi propisi štite informacije korisnika i blokiraju sadržaj koji krši kraljevske zakone.

Početkom 2016. godine CITC je zahtijevao da novi pretplatnici na SIM kartici budu registrirani svoje otiske prstiju. Kasnije su neregistrirane pretplate obustavljene. Korisnicima je dodijeljeno 90 dana da se registriraju prije nego što obustava postane trajna.

Njegovo je obrazloženje bilo zaštititi pretplatnike od negativnih učinaka ili nepravilnosti koje se mogu pojaviti. To je dodatno zahtijevalo pretplatu da registriraju imena i identifikacijske brojeve, čak i za unaprijed plaćene mobitele. Uz to, postoje izvješća koja je vlada uložila u špijunsku tvrtku Hacking Team. Pročitajte naš dio o nadzoru države za više informacija o otvaranju očiju.

Najbolji VPN za Saudijsku Arabiju 2020

Što VPN čini najboljim za Saudijsku Arabiju

Kao što možete vidjeti u našim VPN recenzijama, mnogi su faktori u stvaranju dobrog VPN-a, ali neki su važniji od drugih u Saudijskoj Arabiji. Prvo ćete htjeti jedan s velikom sigurnošću. To ne samo da će vas zaštititi od nadzora i internetskog rada, već će vam zaštititi i od mrežnih opasnosti poput hakiranja (to je ujedno i dobar razlog za instaliranje antivirusa).

Uz to, trebao bi imati i ugrađeni prekidač. To će vas prekinuti s interneta ako VPN ne uspije, čuvajući vaše podatke. Također ćete se htjeti uvjeriti da ne vodi evidenciju svojih mrežnih aktivnosti provjeravanjem snažnih pravila o nepostojanju dnevnika..

Velika mreža poslužitelja koja pokriva što više zemalja je dobra za zaobilaženje cenzure, a pomoći će vam i da se geoblocks dobije na nekim web mjestima. Na primjer, ako želite gledati Netflix SAD, morat ćete se povezati pomoću VPN-a za dobivanje američke IP adrese. Isto vrijedi i za sadržaj u Saudijskoj Arabiji. Morat ćete se povezati s poslužiteljem da biste ga vidjeli.

Još je jedna značajka koju treba uzeti u obzir. Brz VPN osigurat će da ne čekate samo da se stvari učitaju. Također ćete htjeti neograničenu propusnost, tako da ne morate brinuti o tome koliko podataka koristite. Obje su značajke posebno korisne ako planirate streaming ili bujicu.

Ostale stvari koje treba uzeti u obzir su jednostavnost za upotrebu, podržani uređaji i koliko ih možete istovremeno povezati. Uz to, dobra usluga za kupce i fer cijena mogu utjecati na njih.

Naše preporuke su dobre iz različitih razloga, zato se potrudite da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašim aktivnostima.

1. Najbolji VPN za Saudijsku Arabiju: ExpressVPN

ExpressVPN zauzima prvo mjesto Saudijske Arabije. Ima veliku sigurnost i možete ga povećati s 256-bitnog AES-ovog zadanog na 4096-bitnog ako želite. Također sadrži prekidač za zaustavljanje, tako da ne morate brinuti da ćete biti izloženi ako VPN ne uspije. Postoje i stroga pravila zapisivanja bez zapisnika, pazeći da vaše aktivnosti ostanu privatne.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

ExpressVPN ima preko 3.000 poslužitelja s točkama u 94 zemlje, tako da ne biste trebali imati problema s pronalaženjem poslužitelja koji odgovara vašim potrebama – osim ako ne želite pristupiti sadržaju Saudijske Arabije. Nećete moći jer tamo nema poslužitelja. Ako je to prekršaj za vas, morat ćete preskočiti na naš treći odabir jer je to jedini pružatelj usluga koji ima.

Ako je strujanje na vašem dnevnom redu, bit ćete zadovoljni kada će ExpressVPN zauzeti prvo mjesto u našem najboljem VPN-u za streaming i najboljem VPN-u za Netflix komade. Takođe je bio jedan od najbržih VPN-a i ne nameće ograničenja propusnosti. Više o tome zašto nam se sviđa pročitajte u našoj ExpressVPN recenziji.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN jedan je od boljih izbora za jednostavniju upotrebu, pogotovo ako ste novi u VPN-ovima. Jednom instaliran, radi gotovo sve za vas. Sve što trebate je odabrati poslužitelj i provjeriti jeste li povezani. Možete ga koristiti na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a omogućuje istovremeno povezivanje pet uređaja.

Ima dobru korisničku podršku i nudi live chat 24/7, što je najbrža opcija. Možete ga kontaktirati i putem e-maila, što je najbolje za više tehničkih upita. Osoblje je uslužno i pristojno prema bilo kojoj od metoda.

ExpressVPN je jedan od najskupljih VPN-a, ali preporučujemo ga zbog svoje kvalitete usluge. Osim toga, ako se odlučite za dulji plan, uštedjet ćete nešto novca i on ima 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. NordVPN

Dalje, imamo NordVPN, koji se često pojavljuje u naših pet najboljih članaka. Ima najbolju sigurnost oko sebe, uključujući opciju dvostrukog enkripcije za dodatnu zaštitu VPN tunelu. Također ima prekidač za uklanjanje i ne vodi zapise vaših mrežnih aktivnosti. Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju da biste vidjeli zašto je tako dobro.

Ima preko 5000 poslužitelja, što je više od ExpressVPN-a, a proširili su se u 60 zemalja, što vam pruža obilje mogućnosti. To je rečeno, nijedna nije u Saudijskoj Arabiji, tako da tamo nećete moći vidjeti sadržaj.

prijašnji

Sljedeći

Brzina je dobra, ali može se usporiti pri povezivanju s udaljenim poslužiteljima. Mada je vrijeme njegove prekidače na poslužitelju brzo i ne postoje ograničenja propusnosti koje bi ometale vaše streaming ili preuzimanje. NordVPN je pobijedio u našem najboljem VPN-u za torrenting komad, tako da je dobar izbor ako je to ono što tražite.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

To je jednostavno postavljanje, a klijenti su vrlo razumljivi. Možete ga koristiti na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a omogućuje istovremeno povezivanje do šest uređaja što je pomoglo da zaradite mjesto u našem najboljem članku o VPN-u za više uređaja.

Korisnička podrška dostupna je putem chata uživo i e-pošte. Chat će vam najbrže odgovoriti, ali osoblje je od pomoći u bilo kojem slučaju. Možete i pomoću priručne baze znanja da sami pokušate riješiti problem.

Mjesečni plan je pristupačan, ali ako se prijavite na dulji rok, uštedjet ćete novac. Ako se ne osjećate ugodno u obvezi, možete iskoristiti 30-dnevni povrat novca kako biste ga prvo provjerili.

3. VyprVPN

Naš sljedeći izbor je VyprVPN. Ima dobru sigurnost koja je poboljšana svojim Chameleon protokolom. Postoji ugrađena sklopka za uklanjanje sustava da biste bili zaštićeni ako veza ne uspije i nema zapisnika.

VyprVPN-Server-Izbor

S mogućnošću praćenja komunikacijskih aplikacija u Saudijskoj Arabiji, možda biste željeli odabrati VyprVPN zbog njegove šifrirane aplikacije za razmjenu poruka nazvane Cyphr. Dostupan je na Androidu i iOS-u, što znači da se nećete morati brinuti da li će netko pregledati vaše poruke. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji VyprVPN

Međutim, njegova pokrivenost poslužitelja nije tako dobra kao kod ostalih izbora. Ima poslužitelje u 64 zemlje, ali ih ima ukupno manje od 1.000. Ipak, trebalo bi vam biti dovoljno za obilazak blokova, čak i u Saudijskoj Arabiji, jer VyprVPN ima servere u Rijadu.

Njegove brzine nisu loše, iako nisu među najboljim osobinama i ne postoje ograničenja propusnosti kojima se treba nadmetati..

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Postavljanje je jednostavno i možete se povezati za nekoliko minuta. Klijenti za radne površine dostupni su za Windows i macOS, zajedno s mobilnim aplikacijama za Android i iOS. Sučelje je datirano, ali je i dalje jednostavno za korištenje.

S osnovnim paketom možete istovremeno povezati do tri uređaja, ali premium paket omogućuje do pet. Ipak nema ograničenja na koliko uređaja možete imati instaliran program.

VyprVPN-početna stranica

Za vas je prikladan odjeljak s najčešćim pitanjima i savjete koji vam mogu pomoći u slučaju najčešćih problema, ali ako vam je potrebna dodatna pomoć, možete se obratiti korisničkoj podršci putem live chat ili e-pošte. U tom smislu, niti jedan od njih ne pruža veliku pomoć .

VyprVPN ima pristupačne planove, ali, kao i kod ostalih, uštedjet ćete novac odabirom dužeg. Postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca koje možete iskoristiti.

4. Privatni pristup internetu

Još jedan dobar izbor je privatni pristup internetu. Iako nema zvuka ostalih zvižduka, to je još uvijek dobar izbor. Ima pristojnu sigurnost, ali prema zadanim postavkama postavljen je na manje poželjnu 128-bitnu enkripciju. Možete ga ručno promijeniti u AES 256-bitni, ali to će usporiti vašu vezu.

Uslugu dobivate prekidač za ubojstvo i ne morate brinuti o svojoj privatnosti jer ne vodi dnevnik vaših mrežnih aktivnosti.

Njegova pokrivenost poslužitelja je hit-and-miss. Ima više od 3000 poslužitelja, ali obuhvaća samo 33 zemlje. Nema Saudijsku Arabiju, ali i dalje biste trebali zaobići blokove na drugom sadržaju. Ako želite gledati Netflix, ne biste trebali imati problema jer je većina njegovih poslužitelja u Sjedinjenim Državama.

PIA je brza, ali to je uglavnom zbog lakšeg šifriranja. Kada povećate enkripciju, usluga će usporiti. I dalje će biti u redu, iako nema ograničenja propusnosti.

Ostali razlozi poput PIA-e

Postavljanje je jednostavno s klijentima za Windows, macOS, Android i iOS. Jednostavno je korištenje, a prebacivanje poslužitelja je lagano.

Njegova bi korisnička podrška mogla biti bolja, jer nema live chat-a. Morate koristiti online obrazac i čekati odgovor putem e-pošte. Iako je moglo brže, odgovor je bio temeljit. Pročitajte našu recenziju PIA za više informacija.

Njegova puna usluga dolazi s pristojnim mjesečnim cijenama iako su cijene porasle. No ipak možete uštedjeti novac odabirom duže pretplate. Ima i sedmodnevno jamstvo povrata novca, tako da možete biti sigurni da vam se sviđa u tom razdoblju.

5. TorGuard

Naš posljednji izbor je TorGuard. Ima dobru sigurnost koju možete prilagoditi vlastitim željama i brojne protokole koje možete odabrati. To je sjajno ako želite podešavati postavke, ali budite sigurni da znate što radite.

Tu je i ugrađeni prekidač za vraćanje radi dodatne zaštite, a vaša je privatnost zajamčena čvrstim pravilima o zagrljaju.

torguardclientarea

TorGuard ima pristojan broj poslužitelja razbacanih u 55 zemalja, iako ih u Saudijskoj Arabiji nema. Ipak, morat ćete koristiti druge lokacije za zaobilaženje ograničenja u zemlji.

U skladu s tim, trebali biste znati da TorGuard nije sjajan u pronalaženju geoblokova za strujanje. Možete se odlučiti za dobivanje namjenske IP adrese za zemlju koja vam je potrebna. Zajamčeno će raditi, ali skupo će platiti.

Brzina mu je u redu, ali može varirati. Ipak, ne biste trebali brinuti o tome koliko širine pojasa koristite, jer ne postoje ograničenja. Više o usluzi možete pročitati u našoj cjelovitoj TorGuard recenziji.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

TorGuard možete koristiti u sustavu Windows i macOS-u s klijentima koji se lako koriste. Postoje i aplikacije za Android i iOS, ali one mogu biti muka u postavljanju. Omogućuje odjednom povezivanje pet uređaja, a možete kupiti i do 20 još po 1 USD svaki.

Ako naiđete na probleme, internetski vodiči i forum trebali bi vam pomoći u rješavanju manjih problema. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, možete koristiti chat chat, ali to ide samo na osnovnu tvrtku za podršku. Iz tog razloga, više tehničkih problema najbolje je usmjeren timu za podršku e-pošte. Dostupno je 24 sata dnevno, a pomoć je dobra.

TorGuard početna stranica 2017

Mjesečna cijena TorGuarda nije loša, ali trošak znatno pada ako se obvezujete na dugoročnu pretplatu. Dostupna je sedmodnevna garancija povrata novca, tako da prvo možete provjeriti uslugu.

Završne misli

Sada znate zašto je razumno koristiti VPN u Saudijskoj Arabiji i nadamo se da smo vam pomogli da odlučite koji će pružatelj usluga odgovarati vašim potrebama.

Naša VPN biblioteka uključuje mnogo pristojnih davatelja usluga, ali želite ga s velikom sigurnošću, s prekidačem za isključivanje i strogim pravilima bez zapisivanja. Osim toga, želite dobru mrežu poslužitelja za zaobilaziti blokove, a neki u Saudijskoj Arabiji žele od tamo.

Naš pobjednik je ExpressVPN zbog velike sigurnosti i privatnosti. Rečeno je, naš treći izbor, VyprVPN, jedini koji ima poslužitelje u Saudijskoj Arabiji. Ako tražite sadržaj iz Saudijske Arabije, morat ćete ga odabrati.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Saudijskoj Arabiji, obavijestite nas o tome u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map