Najbolji VPN za Šri Lanku u 2020. godini

Šri Lanka je mala ostrvska država koja leži kraj južnog vrha Indije. Iako je opustošen 2004. godine cunamijem i oštrim 26-godišnjim građanskim ratom – i još uvijek pati od vjerskog sukoba – Šri Lanka je također prepuna živopisne povijesti i prirodnih ljepota. Hramovi toče otok i njegove plaže su beskrajne. 

Međutim, dok ste zaokupljeni objavljivanjem selfija s azijskim slonovima, trebali biste upotrijebiti jedan od naših najboljih VPN-a za probir Šri Lanke za zaštitu.

Ako vam se žuri, CyberGhost je najbolji izbor za Šri Lanku, ali postoji mnogo više izbora, ovisno o vašim željama, pa pročitajte da biste saznali više o njima. 

Sigurnost na mreži važnija je nego ikad u ovom rastućem tehničkom svijetu, a Šri Lanka nije iznimka. Virtualne privatne mreže važan su dio sigurnosti jer vas čine skrivenim od opasnosti na mreži, poput nadzora i pomažu vam da vas zaštite od cyber kriminala.. 

Vlade širom svijeta nadziru svoje građane – samo pogledajte Kinu – a uz javni WiFi procvat nikad se ne zna kakve opasnosti vrebaju zbog slabo osiguranih veza. 

Osim toga, VPN-ovi mogu pomoći pri ograničenju sadržaja, poput cenzure i geobloka. Na primjer, ako ste na Šri Lanki i pokušavate pristupiti usluzi Netflix SAD, to nećete moći zahvaljujući Netflix zabrani. 

Knjižnica Netflix svake zemlje je različita, tako da ako želite gledati američku verziju, trebat će vam američka IP adresa. Isto tako, ako želite verziju Šri Lanke, trebat će vam Šri Lanka IP adresa.

Najbolji VPN za Šri Lanku 2020. godine

Što VPN čini najboljim za Šri Lanku

Naš popis VPN recenzija ima mnogo dobrih pružatelja usluga, ali morate biti sigurni da je onaj koji odaberete dovoljno dobar za Šri Lanku. 

S obzirom na blokove koji se odnose na društvene mreže i aplikacije za razmjenu poruka, trebali biste odabrati pružatelja VPN-a koji ima jaku poslužiteljsku mrežu. Pomoću toga lako ćete zaobići sve buduće blokove. Ako želite pristupiti sadržaju Šri Lanke, provjerite ima li VPN poslužitelje u zemlji.

Dobra sigurnost je neophodna jer će vas zaštititi od mrežnih opasnosti i zaštititi vas od internetskog nadzora. Prekidač ubijen je i pametna ideja jer će potpuno prekinuti vezu ako VPN ne uspije, čuvajući vaše osjetljive detalje.

Privatnost je zaseban čimbenik od sigurnosti. Da biste osigurali da dobavljač ozbiljno shvaća privatnost, provjerite je li VPN izjavio da ne vodi evidencije aktivnosti. Na taj način, vaši internetski Shenanigani ostaju tajni, bez obzira na sve.

Bilo bi dobro odabrati onu koja ima dobru brzinu. Velike brzine su ključne ako želite streaming, inače će vam večernja zabava biti lijep ekran za učitavanje. Neograničena širina pojasa jednako je važna ili će VPN prestati kad se dosegne ograničenje propusnosti, ostavljajući vas nezaštićenima usred omiljene emisije.

Ako želite pristupiti Netflixu, trebat ćete odabrati VPN koji može prijeći njene VPN detektore svjetske klase. Ne može ih mnogo, ali ako želite brzu ispravku, odaberite je iz našeg najboljeg VPN-a za Netflixovu opciju.

Ostali čimbenici koje treba uzeti u obzir uključuju koji su uređaji kompatibilni i koliko ih je lako koristiti. Uz to, dobra je ideja imati pristojnu pomoć, ukoliko vam je potrebna, a također biste bili sigurni da se uklapa u vaš proračun..

Najbolji VPN za Šri Lanku: CyberGhost

Odabrali smo CyberGhost kao najbolji VPN za Šri Lanku. To je sjajna usluga koja se brzo razvija i uključuje brojne značajke koje čine da vaše iskustvo bude jedno od najboljih. 

Mreža poslužitelja CyberGhost u posljednjih nekoliko mjeseci naglo raste, a u 90 zemalja postoji oko 6 000 poslužitelja, iako se točan broj često mijenja. Na Šri Lanki ih ima 24 tako da možete pristupiti sadržaju koji je ograničen na zemlju.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima dobru sigurnost koja je postavljena na AES 256-bitnom. To ipak možete prilagoditi, a tu je i ugrađeni prekidač za uklanjanje. No, prekidač za ubijanje CyberGhosta razlikuje se od mnogih drugih jer je trajno omogućen. To znači da ne morate brinuti da li ćete ga uključiti, ali također znači i da nemate kontrolu nad njim. Na snazi ​​je i stroga politika nepostojanja dnevnika.

Brzina mu je dobra, iako možete otkriti da usporavaju s određenim poslužiteljima, obično zbog udaljenosti. Ne postoje ograničenja propusnosti i može ući u usluge streaminga, uključujući Netflix. Pročitajte našu recenziju CyberGhost da biste bolje pogledali uslugu.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

Kompatibilno je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Postoje i proširenja preglednika za Chrome i Firefox, ukoliko vam trebaju. Sučelje je poboljšano i, iako može potrajati neko vrijeme, to je jednostavno korištenje. 

Možete istovremeno povezati do sedam uređaja što je donijelo mjesto na našoj najboljoj VPN listi za više uređaja, ali sedam je i ograničenje za instalacije. 

CyberGhost ima jednu od najcrnjih baza znanja koju smo vidjeli. Pomoći će vam za manje probleme, ali ako vam je potrebna dodatna pomoć, tu je i podrška za chat i podrška putem e-pošte. Live chat je najbrža opcija, ali tim e-pošte bolji je za više tehničkih pitanja.

Mjesečni trošak nije dobar, ali odabirom duže pretplate cijena se znatno smanjuje. Korisnici Android-a i iOS-a mogu iskoristiti sedmodnevno probno razdoblje, ali postoji i garancija povrata novca za povratak. 

ExpressVPN

Slijedi ExpressVPN, koji je izvrstan pružatelj usluga na više načina. Ima veliku mrežu poslužitelja, s više od 3.000 u 94 zemlje. Osim toga, ima ih i na Šri Lanki. 

Ima izvrsnu sigurnost i prekidač kill, koji je omogućen prema zadanim postavkama. ExpressVPN također cijeni privatnost, tako da postoji stroga politika zapisivanja.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

To je najbrži VPN koji smo testirali, pa ovo, plus činjenica da dolazi s neograničenom propusnošću, čini ga odličnim izborom za strujanje. Zapravo je naš najbolji VPN za strujanje jer može ući u bilo koju streaming mrežu, uključujući Netflix. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Možete ga koristiti u Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u, a postoje i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Safari. Jednostavan je za upotrebu i odličan je izbor za početnike. Jednostavno ga instalirate i kliknete na veliki gumb “poveži”. Omogućuje pet istodobnih veza.

Korisnička podrška je sjajna, a za samopomoć dostupna je praktična baza znanja. Podrška za chat i podrška putem e-pošte dostupni su 24 sata dnevno, ali za više tehničkih problema najbolje je ići putem e-pošte.

Naš jedini adut ExpressVPN-a je njegova cijena. Skupo je. To je reklo, dobit ćete puno novca za svoj dolar, tako da vrijedi investirati. Osim toga, ako se pretplatite na dulji plan, to će sniziti trošak, a postoji i 30-dnevna garancija povrata novca, ako vam se ne sviđa.

NordVPN

Naš treći izbor je NordVPN. To je još jedna sjajna usluga koja vam ima leđa. Nećete imati problema s pronalaženjem odgovarajućeg poslužitelja za zaobilaženje blokova, jer je dostupno više od 5000 u 60 zemalja. Rečeno je da na Šri Lanki nema nijednog, pa nećete moći pristupiti sadržaju ograničenom na zemlju.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima fantastičnu sigurnost i ako želite, možete koristiti njegove dvostruke poslužitelje. U osnovi dodaju više zaštite na vezu. Ugrađen je prekidač za zaustavljanje i tvrtka ne vodi evidencije aktivnosti.

Njegove brzine su velike, ali poput CyberGhosta, mogu usporiti na velikim udaljenostima. Ipak, oni su u redu za većinu aktivnosti, a mogu se uključiti u sve streaming servise, uključujući Netflix. Ne postoje ni ograničenja propusnosti. Naš NordVPN pregled detaljnije je opisan.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Može se instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Postoje i proširenja preglednika za Chrome i Firefox. Njegovi klijenti su jednostavni za uporabu i omogućuje povezivanje do šest uređaja odjednom. 

Na raspolaganju vam je korisna baza znanja ako se zaglavite. Uz to, dostupna je podrška za chat i podršku putem e-pošte 24/7. Oboje će vam pružiti dobru pomoć, ali chat je uživo najbrža opcija.

Ni mjesečna cijena NordVPN-a nije loša, ali ni dobra nije. Bilo bi vam bolje da se prijavite za duži plan. Znamo da možda ne želite uskočiti ravno, ali postoji 30-dnevni prozor povrata novca, za slučaj da vam se učini da nije za vas.

VyprVPN

Također možemo preporučiti VyprVPN za Šri Lanku. Njegova poslužiteljska mreža nije tako široka kao kod ostalih naših odabira, ali još uvijek ih je više od 700 za izbor, a pokrivaju 64 zemlje. Nema, međutim, Šrilanških poslužitelja za sadržaj od tamo. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima izvrsnu sigurnost, što je vrlo prilagodljivo. Uz to, VyprVPN dolazi s vlasničkim protokolom Chameleon, koji dodatnoj zaštiti pruža još više VPN tunel. Uključeni su i prekidač za zaustavljanje i politika bez zapisivanja.

Brzine mu nisu velike, ali ipak bi trebale biti u redu za većinu aktivnosti. Ne postoje ograničenja propusnosti i može se ući u većinu usluga strujanja. Više informacija potražite u našem pregledu VyprVPN.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Klijenti su dostupni za Windows, macOS, Android i iOS. Njegove mobilne aplikacije neke su od najboljih na koje smo naišli, zbog čega je na našem najboljem VPN popisu za Android. Jednostavan je za upotrebu i možete imati najviše pet uređaja istovremeno, ovisno o odabranom planu.

VyprVPN-ov sustav za podršku započinje s bazom znanja za samopomoć. Zatim je chat uživo koji je dostupan 24/7. Međutim, na početku se povezujete s botom, što vas upućuje na relevantne dijelove baze znanja. Postoji gumb za povezivanje s čovjekom, ali možete se staviti u red, a vrijeme čekanja varira. Dostupna je podrška e-poštom 24/7.

Postoje dva paketa za biranje. “Standard” dolazi s tri veze. “Premium” dolazi s pet veza i upotrebom Chameleon protokola. Možete birati između mjesečne ili godišnje pretplate, ali na kraju se ona ispostavi bolje. Na snazi ​​je i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Najbolji besplatni VPN za Šri Lanku: Windscribe

Naš posljednji izbor je Windscribe. Odličan je pružatelj usluga koji nudi besplatni plan i plaćeni „pro“ plan. Besplatni plan je velikodušan i zaradio je Windscribe mjesto u našoj najboljoj besplatnoj VPN usporedbi, ali nemate sve značajke plaćenog plana koje ćemo istaknuti dok nastavljamo.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

prijašnji

Sljedeći

Postoji više od 600 poslužitelja u 60 zemalja, što je dovoljno za zaobilaženje blokova. U skladu s tim, pristup cijelom popisu zemalja možete dobiti samo ako ste “pro” član. Na Šri Lanki ionako nema poslužitelja, tako da ne morate brinuti o pristupu toj lokaciji. 

No možete ga i zaobići dodavanjem lokacija za 1 USD mjesečno. Osim toga, samo ako “pro” članovi dobivaju neograničenu propusnost, zarađujete vam dodatnih 10 GB podataka mjesečno. Besplatni korisnici standardno dobivaju 2 GB, ali 10 GB možete jednostavno unijeti e-poštu. 

Njegova brzina je dobra za većinu aktivnosti, a ako želite strujati, “pro” članovi imaju pristup svojim Windflix poslužiteljima. Izgrađeni su za Netflix, tako da nećete imati problema s ulaskom i dostupni su u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Japanu. 

Njegova je sigurnost dobra i prilagodljiva. Postoji prekidač za zaustavljanje, iako se to čudno naziva “vatrozid.” Windscribe ima značajke privatnosti, ali navodi da čuva neke zapise, poput upotrebe propusnosti i vremenskih oznaka aktivnosti. Ipak, to vas ne može pratiti. Pročitajte našu recenziju Windscribe za više o tome.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Na raspolaganju su klijenti za Windows, macOS, Android i iOS, kao i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Opera. Njegovo sučelje ima neobično iskustvo kako bi ga činili jednostavnim za novorođenčad, mada tehničari mogu poigrati ako žele. 

Na raspolaganju su neki zgodni alati za samopomoć. Uz to, dostupna je podrška za chat i podršku putem e-pošte 24/7. Garry, međutim, uživo razgovara s predstavnikom umjetne inteligencije. On je prilično dobar, da bude fer, ali da bi razgovarao sa stvarnim čovjekom, morat ćete mu dostaviti kartu.

Ako odaberete mjesečni plan, to je prilično skupo. Dulji planovi funkcioniraju bolje, ali ne postoji politika povrata. Međutim, ako tvrtku pošaljete e-poštu u roku od tri dana nakon kupnje, ona će vam vratiti novac. Međutim, možete početi sa besplatnim planom kao probno.

Online cenzura u Šri Lanki

Iako se penetracija interneta na Šri Lanki i dalje povećava, sloboda interneta donekle je opala. Ograničenja na povezanost i platforme društvenih medija pojavila su se tijekom nasilja i nemira, naime 2018. godine kada je sinhalejski budista navodno ubila skupina muslimanskih muškaraca u gradu Kandy. 

Nakon incidenta, vlada je uvela vanredno stanje, a društvene mreže i usluge razmjene poruka – uključujući Facebook, WhatsApp, Instagram i Viber – bile su blokirane širom zemlje otprilike tjedan dana. Platforme su okrivljene da nisu spriječile širenje govora mržnje i lažnih vijesti, što je zauzvrat potaknulo nerede.. 

Blokovi su uvedeni kako bi suzbili nemire, ali ljudi su imali poteškoća u kontaktiranju obitelji i prijatelja, a i tvrtke su se borile. 

Iako je zabrana ukinuta, od tada je više puta obnovljena. Nakon što je u uskrsnim nedjeljnim bombaškim napadima na crkve i hotele ubijeno više od 300 ljudi, vlada je nakon toga navela prijetnju dezinformacijama i govorom mržnje te blokirala društvene medije. Zabrana je trajala više od tjedan dana, a ukinuta je 30. travnja.

Još jedna zabrana uvedena je u svibnju nakon vjerskih tenzija izgrađenih zbog niza samoubilačkih bombaških napada koji su potresli zemlju. Navodno su pogođeni muslimanski poslovi i džamije, a Facebook, WhatsApp, Snapchat, Viber i YouTube blokirani su. 

Ne postoji neovisno tijelo koje bi reguliralo sadržaj, ali zemlja je vidjela blokove za određeni sadržaj i web stranice, poput pornografskih i vijesti. Osim toga, sadržaj je besplatan za pregled.

Internetski nadzor u Šri Lanki

Iako Nacionalni akcijski plan zaštite i promicanja ljudskih prava 2017.-2021. Priznaje pravo na privatnost, druge inicijative postavile su zabrinutost. 

Nova elektronička nacionalna osobna iskaznica, nazvana e-NIC, predstavljena je 2016. godine, čime se pobuđuju brige o privatnosti. To je pravni zahtjev i između ostalih detalja sadrži podatke, poput osobnih biometrijskih podataka, otisaka prstiju i fotografije.. 

E-NIC potreban je za pristup određenim uslugama u zemlji, uključujući upotrebu javnih WiFi žarišnih točaka, ali to znači da bi korisničku aktivnost mogli potencijalno pratiti. 

Osim toga, 2018. godine predsjednik Maithripala Sirisena sastao se s predstavnicima Facebooka kako bi razgovarali o govoru mržnje i lažnim vijestima na platformi. Predstavnici su se složili da Facebook ne podnosi takav govor na svojoj platformi i da se zalaže za njegovo uklanjanje. 

Vlada trenutno dopušta pristup Facebooku, ali s platformom radi na sprečavanju govora mržnje i dezinformacija. To znači da bi se u svrhu javne sigurnosti provodile metode praćenja i nadzora. 

Zakon o telekomunikacijama br. 27 iz 1996. zabranjuje neovlašteni nadzor osobnih komunikacija, ali oni se mogu pregledati ako ih naloži službena osoba ili ako je to povezano s istragom. I telekomunikacijske tvrtke moraju udovoljiti vladinim zahtjevima, ali službenici nisu dužni prijaviti cilj. 

Također se sumnja da državne službe imaju nadzorne tehnologije. Dokumenti koji su procurili u 2015. pokazali su da je nekoliko agencija pristupilo talijanskoj špijunskoj tvrtki Hacking Team. 

Dokumenti otkrivaju planove Ministarstva obrane Šri Lanke za razvoj elektronskog sustava praćenja nadzora, mada nema dokaza o kupnji.. 

Konačno, kineske tvrtke ZTE i Huawei pomogle su u razvoju informatičke infrastrukture Šri Lanke, pa postoje bojazni da su te tvrtke mogle dodati i tehnologiju nadzora.

Sloboda govora na mreži u Šri Lanki

Šrilanški ustav jamči slobodu izražavanja, ali određene teme ostaju osjetljive, poput građanskog rata. Aktivisti za ljudska prava maltretirani su zbog svog rada na toj temi, a to je odvratilo građane da razgovaraju o takvim temama.

Medijsko okruženje u zemlji je zabrinjavajuće, jer je veliki broj šrilanških novinskih agencija u državnom vlasništvu, a mnogi novinari suočeni s prijetnjama, a neki su čak ubijeni. 

Neki kritični novinari uhićeni su i zatvoreni prema zakonodavstvu, poput Zakona o sprečavanju terorizma (PTA). To je rečeno, mnogo toga se odvijalo pod vlašću bivšeg predsjednika Mahinde Rajapaksa.

Jedan primjer je s novinarkom J.S. Tissainayagam, koji je 2009. optužen za rasnu mržnju i prikupljanje novca za terorizam, suočen je s 20-godišnjom zatvorskom kaznom. Kasnije ga je 2010. pomilovao predsjednik Rajapaksa. 

Pod novom vladom predsjednika Sirisena bilo je nekoliko uhićenja i gonjenja, a vlada radi na zamjeni PTA-e, ali postoje zabrinutosti zbog toga što je novi prijedlog previše širok.

Završne misli

Sada biste trebali znati sve razloge zbog kojih morate koristiti VPN u Šri Lanki. Nikad ne znate kada će vlada nametnuti još jedan blok društvenih medija, a VPN će vam pomoći zaobići takve blokove ako trebate. 

Trebali biste odabrati onu koja ima dobru mrežu poslužitelja, ali trebali biste odabrati i onu koja će imati veliku sigurnost da vas sakrije od nadzora i zaštiti od internetskih opasnosti. CyberGhost je preuzeo šrilanšku VPN krunu zbog masivne poslužiteljske mreže i velike sigurnosti. Uz to, uz garanciju povrata novca, nema što izgubiti. 

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a na Šri Lanki, recite nam o tome u odjeljku za komentare. Naša VPN arhiva sadrži zanimljivije članke, ako ih želite pogledati. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me