Najbolji VPN za Nepal u 2020. godini: Spajanje iz Katmandua

Poznato po himalajskim planinama – uključujući planinu Everest – i ulicama Katmandua, u Nepalu se može istražiti. Najvjerojatnije ćete neko vrijeme pristupiti internetu, stoga budite sigurni s jednim od naših najboljih VPN-a za ponude Nepala. Pročitajte kako biste saznali zašto biste trebali koristiti VPN i koje bi značajke trebao imati najbolje iskustvo.


Vaša najbolja opklada za Nepal je ExpressVPN, ali postoje i neki drugi dobri izbori. 

Broj korisnika interneta u Nepalu raste. Samo 2011. koristilo ga je oko devet posto stanovništva, ali od prosinca 2018. ta se brojka povećala na 54 posto. Budući da internet u Nepalu nije toliko napredan kao u mnogim zapadnim zemljama, možda ćete se zapitati zašto vam je potrebna virtualna privatna mreža. Pa, ima puno razloga. 

Budući da je velik dio Nepala utemeljen na cyber kafićima i WiFi žarišnim točkama – od kojih su mnogi besplatni – to samo po sebi daje dobar razlog za korištenje VPN-a. Javni WiFi može se ublažiti virusima, zlonamjernim softverom i drugim opasnostima. Korištenjem VPN-a zaštitit ćete se od takvih susreta, mada je najbolje spojiti ga i s pristojnim antivirusom..

Povrh toga, VPN-ovi su sjajni u postizanju prošlih ograničenja, poput cenzure i geobloka. Cenzura je puna širom svijeta, premda su neke zemlje pogođene više nego druge. 

Kineski veliki vatrozid je sjajan primjer cenzure. Kineska vlada nastoji osigurati svojim građanima pristup samo onome što oni žele, uključujući postavljanje aplikacija u kineskom vlasništvu za zamjenu zapadnih, od kojih su mnoge nedostupne. Na primjer, WeChat je sličan WhatsApp-u, a Renren je kineska verzija Facebooka. 

S druge strane, geobloke ljudima u jednoj zemlji onemogućavaju pristup sadržaju u drugoj. Na primjer, Netflix Nepal imat će drugačije emisije od Netflixa SAD-a. Za pristup američkoj biblioteci trebat će vam američka IP adresa, s kojom VPN može pomoći.

Najbolji VPN za Nepal 2020

Što VPN čini najboljim za Nepal

VPN-ovi imaju puno značajki, a mnogi izgledaju isto i na papiru. Međutim, to ne znači da su svi dobri. Davatelji implementiraju značajke na različite načine, neki su učinili dobro, neki ne. Unutar naših VPN recenzija postoji mnogo dobrih izbora, ali svakako biste trebali odabrati najbolji VPN za Nepal prije ronjenja u.

Za početak, trebali biste odabrati onu koja ima veliku mrežu poslužitelja. To će vam pomoći da zaobiđete sva ograničenja na koja naiđete, poput regionalnih. Osim toga, ako želite pristupiti sadržaju koji je dostupan samo u Nepalu, VPN će morati imati poslužitelje koji se tu nalaze.

Provjerite ima li i VPN dobru sigurnost jer će vas to zaštititi od opasnosti na mreži, poput cyber kriminala i nadzora. 

Vaša je privatnost jednako važna, ali samo sigurnost to neće osigurati. Provjerite ima li VPN strogo pravilo zabrane zapisa. Na taj način čuvat će se tajna onoga što radite putem interneta.

Njegova brzina je također važna, tako da nećete moći gledati u zaslon za učitavanje, a neograničena širina pojasa osiguravat će vas da ne brinete o postizanju ograničenja. Ako biste dosegli ograničenje, VPN bi prestao raditi i ostali biste bez ikakve zaštite.

Ako želite strujati, trebali biste provjeriti može li VPN ući u željenu platformu. Netflix je popularna opcija, ali samo je nekoliko VPN-a u stanju proći kroz njegove inteligentne VPN detektore. Ako vam je to na vrhu popisa, pogledajte naš najbolji VPN za Netflix pregled.

Ostala razmatranja uključuju s kojim su uređajima kompatibilni, koliko je jednostavna za upotrebu i koliko istodobnih veza dopušta. Uz to, dobra je ideja imati dostupnu korisničku uslugu, a cijene se razlikuju po tržištima, pa se pobrinite da ona odgovara vašem proračunu..

Najbolji VPN za Nepal: ExpressVPN

ExpressVPN je prvak za Nepal. Ionako je najbolji VPN koji je dostupan u našim očima, ali zadovoljava i sve zahtjeve za Nepal.

expressvpn recenzija brzine test

Ukupni broj poslužitelja prelazi 3000 i pokrivaju 94 zemlje, što je više od većine VPN-a vani. Također ima poslužitelje u Nepalu i nema puno VPN-a koji to rade. U stvari, jedini drugi VPN koji smo pronašli je naš peti izbor, HideMyAss. Međutim, nedostaje HMA u drugim područjima, kao što možete pročitati u tom odjeljku.

ExpressVPN ima izvrsnu sigurnost koja koristi AES 256-bitnu enkripciju, odmah od šišmiša. Možete ga i povećati i pomilovati se nekim postavkama ako znate što radite. Na snazi ​​je i pravilnik o nepojavljivanju, pa se ne morate brinuti o svojoj privatnosti.

Nećete imati problema sa brzinom, jer ExpressVPN je najbrži VPN koji ćete pronaći. Također dolazi s neograničenom propusnošću. Spojite te čimbenike s njegovom sposobnošću ulaska u bilo koju platformu za streaming, a nije teško razumjeti zašto je naš najbolji VPN za streaming. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više detalja o usluzi.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Možete ga koristiti na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a možete istovremeno povezati i do pet uređaja. Postoje i proširenja preglednika za Firefox, Chrome i Safari. 

Sučelje je jednostavno za korištenje i odličan je izbor za početnike. Jednom instaliran, sve što trebate učiniti je kliknuti na veliki gumb “poveži”, a ExpressVPN će učiniti sve za vas. Oni koji se poznaju mogu se usuđivati ​​s postavkama. 

Ne krije činjenicu da je ExpressVPN skup u odnosu na konkurente, ali to dobro vrijedi novca. Dobijate izvrsnu uslugu i 30-dnevno jamstvo povrata novca za slučaj da vam se učini da nije za vas.

NordVPN

NordVPN je naš sljedeći izbor, a pružatelj ima ogromnu mrežu s više od 5000 servera koji posjeduju oko 60 zemalja. Ipak, u Nepalu nema poslužitelja.

nordvpn-pregled-server-navigacija

Ima neke od najboljih sigurnosnih ponuda. Postavljen je kod AES-ove 256-bitne enkripcije, ali imate mogućnost korištenja njegovih dvostrukih skočnih poslužitelja, koji u osnovi dodaju još veću zaštitu VPN tunelu. Na snazi ​​je i stroga politika nepostojanja dnevnika.

Brzine NordVPN-a su dobre, ali možda ćete primijetiti da usporavaju ako se daleko povežete s nekim serverom. Mada je vrijeme njegove promjene na poslužitelju brzo. Dolazi s neograničenom propusnošću i može se ući u sve streaming platforme, uključujući Netflix. Da biste saznali više, pročitajte našu NordVPN recenziju.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS i omogućuje povezivanje do šest uređaja odjednom. Postoje i proširenja preglednika za Firefox i Chrome. Lako ga je koristiti na bilo kojoj platformi, a pogoduje početnicima, kao i više tehničkih ljudi.

NordVPN nudi dobru vrijednost za vaš novac, ali mjesečni plan nije najbolji izbor. Dulji planovi na kraju ispadnu bolji, a rok povrata 30 dana, tako da se ne morate brinuti zbog skoka ravno.

CyberGhost

Sljedeći na redu je CyberGhost. Njegova je mreža velika, ali točan broj poslužitelja i zemalja koje ona pokriva često fluktuira. U vrijeme pisanja teksta postojalo je 5.700 poslužitelja u 90 zemalja, što je više nego dovoljno za zaobilaženje bilo kojeg bloka. Ipak, u Nepalu nema poslužitelja.

CyberGhost-Streaming-poslužitelje

Sigurnost mu je dobra i postavljena je kod AES-ove 256-bitne enkripcije. Osim toga, CyberGhost ima trajno omogućen prekidač za zaustavljanje koji će prekinuti vezu ako VPN ne uspije, čuvajući vaše osjetljive podatke. Mnogi VPN-ovi imaju prekidač za uklanjanje, ali to obično morate sami postaviti. CyberGhost je automatski, što je dobro, ali isto tako ne možete kontrolirati.

Kao i NordVPN, CyberGhost ima velike brzine, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoje ograničenja propusne širine i može se ući u većinu streaming servisa, uključujući Netflix. Naš CyberGhost pregled sadrži više informacija o usluzi.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost ima klijente za Windows, macOS, Android i iOS. Omogućuje istodobno povezivanje do sedam uređaja, što je više od naših drugih izbora i razlog zašto je to časna spominjanja u našem najboljem VPN-u za više uređaja. Moramo, ipak, naglasiti da je sedam ograničenje na koliko uređaja se može instalirati.

Njegovo sučelje ažurirano je ne tako davno, a to je učinilo korisničko iskustvo daleko boljim. Još može potrajati neko vrijeme na što smo navikli, ali nije ga teško koristiti.

Mjesečna cijena nije dobra, ali dulji planovi na kraju čine jeftin izbor. Korisnici Android-a i iOS mogu iskoristiti besplatnu sedmodnevnu probnu verziju koja je dostupna. Postoji i garancija povrata novca koja je primjenjiva na sve platforme.

Windscribe

Windscribe je također napravio naš popis iz nekoliko razloga. Međutim, njegova poslužiteljska mreža nije jedna od njih. To je zato što iako ima više od 600 poslužitelja u 60 zemalja i dalje je puno za igrati, to nije baš nevjerojatna količina. 

Uz to, moramo napomenuti da ćete imati pristup cijelom broju poslužitelja samo ako ste na plaćenom planu. Ni u Nepalu nema poslužitelja.

windscribe-slider3

Winscribe ima besplatni plan koji je, da budemo fer, velikodušan. U stvari toliko velikodušan da je zaradio prvo mjesto u našoj najboljoj besplatnoj VPN usporedbi. Uz besplatni plan, imate pristup samo na nekoliko lokacija poslužitelja. To je rečeno: ako se još ne želite odlučiti za plaćenu verziju, možete dodavati lokacije u svoj plan po 1 USD mjesečno.

Sigurnost Windscribe-a je dobra. Postavljen je kod AES-ove 256-bitne enkripcije i može se prilagoditi. Treba imati na umu da Windscribe bilježi neke podatke. Svodi se na minimum, no ograničen na podatke poput korištene širine pojasa i vaše najnovije vremenske oznake aktivnosti. Osim toga, podaci se ne mogu vratiti vama.

Iako se drugi VPN-ovi pohode većom brzinom, Windscribe je i dalje u redu za većinu aktivnosti, uključujući streaming. I to je dobra stvar, jer Windscribe ima posebne streaming servere nazvane Windflix serveri. Dobro funkcioniraju, a plaćeni korisnici im pristupaju, a oni na besplatnom planu morat će ih nadopunjavati za 1 USD mjesečno.

Plaćeni članovi dobivaju i neograničenu propusnost. Međutim, ako imate besplatni plan, pri prijavi ćete dobiti 2 GB mjesečno ili 10 GB ako unesete valjanu e-poštu. Postoje i drugi načini na koje možete povećati i ograničenje. Na primjer, svaka dodana lokacija dobit će vam dodatnih 10 GB mjesečno. Da biste dobili bolju sliku usluge, pročitajte našu recenziju Windscribe.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Windscribe se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS, a vi dobivate neograničene veze i na besplatnom i plaćenom planu. Postoje i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Opera. Njegovo sučelje nudi besprijekorno iskustvo, tako da je početnicima jednostavno, ali tehničari se također mogu zaglaviti u postavkama.

Mjesečna cijena nije najbolji izbor. Dulji planovi dugoročno će vam uštedjeti novac. Nema besplatnog suđenja, ali to je zato što možete isprobati besplatni plan. Također ne postoje službena pravila o povratu novca, ali ako ih zatražite u roku od tri dana od kupnje, izdat će ga.

HideMyAss

I na kraju smo odabrali HideMyAss. Nije loša usluga, ali daleko je plač od našeg najboljeg izbora. Njegova mreža ima više od 1.000 poslužitelja, na koje se ne treba vikati, ali oni pokrivaju 190 zemalja, što je više nego bilo koji drugi VPN koji smo pregledali. U Nepalu također ima dva poslužitelja, što je i razlog što je sačinio ovaj popis.

hidemyass-slider4

Sigurnost HMA-a je dobra i postavljena je na 256-bitnom enkripciji. Međutim, njegova politika nepostojanja dnevnika je pomalo neuredna. Vidite, ima ga, ali ako ga zapravo pročitate, primijetit ćete da HMA vodi neke zapisnike. Ti zapisnici vas neće samostalno identificirati, ali ako su povezani s podacima na koje se prijavljujete, mogu biti povezani s vama.

Njegove brzine nisu loše i dobre su za većinu aktivnosti. Dolazi s neograničenom propusnošću i može se upustiti u Netflix i BBC iPlayer, iako ima problema s drugim web lokacijama za streaming. Pročitajte naš pregled HideMyAss za bolje razumijevanje.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju HMA

HMA radi s Windowsima, macOS-om, Androidom i iOS-om i omogućuje istovremeno povezivanje do pet uređaja. Sučelje je odlično i jednostavno za upotrebu.

HMA ne nudi mjesečnu pretplatu, tako da nećete imati drugog izbora nego da potražite više. Najkraći je na godinu dana, a cijene nisu velike. Pri prijavi se primjenjuju popusti, ali cijene obnove su užasne. Postoji besplatno sedmodnevno probno razdoblje, ali morat ćete malo iskopati da biste ga pronašli. Postoji i 30-dnevna garancija povrata novca.

Online cenzura u Nepalu

Internet u Nepalu uglavnom je besplatan. Testovi koje je provela OpenNet Initiative od 2006. do 2007. zaključili su da nema dokaza o filtriranju. Iako je to bilo prije nekog vremena, mogli smo pronaći samo nekoliko izvještaja o blokiranju.

Najvažnije je da je u 2018. godini bilo blokirano više od 25 000 pornografskih web stranica kako bi se kontrolirao sve veći broj slučajeva silovanja. Vlada je donijela nove kaznene i građanske zakonike, koji uključuju propise za upotrebu, emitiranje i objavljivanje pornografskih sadržaja. 

Nepalska uprava za telekomunikacije (NTA) odredila je obvezu da pružatelji internetskih usluga instaliraju softver za filtriranje kako bi blokirali web stranice koje sadrže opsceni, zavodljivi i korumpirani društveni moral, kao i sadržaj koji prijeti vjerskoj harmoniji, nacionalnoj sigurnosti i koji ide protiv vrijednosti i uvjerenja. države.

U drugom izvještaju, NTA je naložio davateljima internetskih usluga da blokiraju popularnu internetsku višestruku igru ​​PlayerUnknown’s Battleground. Njegovo je obrazloženje bilo da igra negativno utječe na ponašanje i proučavanje djece i mladih. Ako ste entuzijastični igrač, pogledajte i naš najbolji VPN za popis igara.

Internetski nadzor u Nepalu

Iako nema puno informacija o mrežnom nadzoru u Nepalu, pronašli smo nekoliko stvari.  

Vlasti su 2010. osnovale istražni ured kako bi zaustavile povećanje kriminala i antisocijalnih aktivnosti na mreži. 

Neke od zloupotreba svodile su se na ilegalne VoIP-pružatelje. Za korištenje VoIP-a korisnik mora platiti uslugu ili je koristiti putem cyber kafića koji je od NTA-e dobio licencu davatelja usluga. Nelegalne VoIP tvrtke ipak su ušle u ruke.

Kako bi se pomoglo u borbi protiv ilegalnih aktivnosti, postavljeni su davatelji internetskih usluga kako bi pratili bilo kakvu zlouporabu od strane kupaca, a 2011. godine internetskim su pružateljima naloženo da nadgledaju aktivnosti kupaca. Moraju pružiti informacije o bilo kojem kupcu koji koristi 1Mbps propusnog opsega ili više jer to može biti znak zlouporabe..

Nepalska policija usko surađuje s NTA-om kako bi skenirala i identificirala takve tvrtke. Osim toga, davatelji internetskih usluga policiji pružaju podatke o klijentima s više rutera prometa (MRTG) kako bi prikazivali prometno opterećenje na mreži.

Sloboda govora u Nepalu

Nepalski ustav predviđa slobodu govora, ali postoje određena ograničenja. Za vrijeme kraljevog mandata usvojio je represivni zakon o medijima, koji je zabranio kritiku kralja i kraljevske obitelji, te povećao kazne za klevetu. 

Civili su, međutim, prosvjedovali protiv toga, a kralj je bio prisiljen vratiti sve ovlasti premijeru i parlamentu.

Iako građani mogu slobodnije raspravljati o osjetljivim temama, vlasti i dalje drže napade zbog kritika ili vrijeđanja vlade. Na primjer, čovjek je uhićen i pritvoren 2018. godine na više tjedana jer je na Facebooku objavio sliku majmuna s premijerovom glavom. 

U kolovozu 2018. godine na snagu je stupio revidirani kazneni zakon koji uključuje odredbe koje određena djela čine kaznenim djelom. To uključuje objavljivanje privatnih podataka o nekoj osobi bez njihovog pristanka i satire koje se smatraju nepoštenim.

Novinari su često uhićeni i napadnuti, posebno u razdobljima poput izbora. Vladini dužnosnici pokušavaju putem medija kontrolirati kritike pritiskom, zastrašivanjem i prijetnjama pravnim radnjama.  

U veljači 2019. izrađen je novi prijedlog zakona o društvenim medijima koji će umanjiti oštre kazne za nepropisno korištenje društvenih medija. Predloženi zakon omogućio bi vladi blokiranje platformi za društvene medije ukoliko se ne registriraju u Nepalu, pozivajući se na probleme privatnosti.

Kažnjavao bi i one koji stoje iza bilo kakvih postova koji se smatraju klevetničkim ili protiv nacionalnog suvereniteta novčanom kaznom od 1,5 milijuna nepalskih rupija (8 800 USD) i zatvorom do pet godina..

Društvenim mrežama naloženo je i uklanjanje postova, a ako to ne učini, operater će se suočiti s novčanom kaznom u iznosu od 30 000 nepalskih rupija (264 dolara) i tri godine zatvora. sigurnost na internetu.

Završne misli

Iako Nepal nije najrazvijenija zemlja kada je riječ o internetu, još uvijek postoje dobri razlozi zašto biste trebali koristiti VPN. Moguće je razmišljati o kibernetičkim kriminalima i mrežnom nadzoru, a možete naići i na neka regionalna ograničenja.

Trebate odabrati VPN koji ima veliku mrežu poslužitelja da biste mogli zaobići bilo koje blokove. Uz to, trebao bi imati dobru sigurnost i privatnost kako bi vas zaštitio od opasnosti na mreži. ExpressVPN je najbolji izbor kad se uzmu u obzir ti faktori, a sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca nemate šta izgubiti.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Nepalu, recite nam o tome u odjeljku za komentare. Pogledajte i našu VPN arhivu. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map