Najbolji VPN za mobilne uređaje 2020: Sigurnost na Androidu i iOS-u

Telefoni se danas koriste više nego ikad prije, iako se malo pažnje posvećuje sigurnosti te veze. Iako su virtualne privatne mreže uobičajena na stolnim i prijenosnim računalima, one nisu toliko česte na često manje sigurnoj LTE vezi vašeg mobilnog operatera. U ovom vodiču s najboljim VPN-om za mobilne uređaje pokazat ćemo vam kako ostati siguran u pokretu. 


Odabirom našeg najboljeg VPN vodiča, odabrali smo pet opcija koje su udovoljile našim standardima u pogledu brzine, sigurnosti i upotrebljivosti. Dat ćemo kratak pregled zašto nam se sviđa svaki mobitel, kao i općenito zašto nam se sviđa. 

Ako ste u žurbi, možete preskočiti hoopla i jednostavno preuzeti ExpressVPN. Brz je, jednostavan za korištenje i ima jedan od najvećih popisa poslužitelja vani. Od strujanja do bujice i svega što je između toga, ExpressVPN jednostavno djeluje i na tome djeluje jednostavno.

Najbolji VPN za mobilne uređaje 2020

Odabir najboljeg VPN-a za mobilne uređaje

Postoji velika razlika između odabira VPN-a za radnu površinu i telefon. Veličina sučelja i veličine zaslona su važni čimbenici. Aplikacije izgrađene za male prikaze imaju na umu jednostavan dizajn. Naših pet najboljih tipova nadilaze udobne menije i jednostavnost.

Ako vas, primjerice, zanima jednostavnost upotrebe, isprobajte ExpressVPN ili CyberGhost. Jednostavni su i svedu dodatna zvona i zviždaljke na minimum. Pomoću njih odaberite preporučene poslužitelje ili poslužitelje za strujanje i pritisnite “connect”. Ovo je savršeno za ručne uređaje, gdje je jednostavnije postavljanje bolje.

Izvan upotrebljivosti, povezivanje je glavni faktor mobilnih uređaja. Zlatni standard za većinu VPN-a je OpenVPN protokol o kojem možete saznati u našoj propasti VPN protokola. Međutim, nije prikladan za većinu mobilnih veza. Iako će OpenVPN raditi, izgubit će se ako izgubite ili promijenite vezu. 

To je važno za mobilni, jer će većina korisnika tokom dana neprekidno prelaziti s LTE-a na WiFi u više točaka. U tom je slučaju IKEv2 bolji protokol. Koristi UDP pakete i započinje stvaranje sigurnosne asocijacije nakon što su poslani prvih nekoliko paketa, što znači da mogu vrlo brzo preskočiti i isključiti veze. 

Ukratko, prilikom korištenja mobilnog uređaja presudno je da VPN nudi IKEv2 opciju, jer može prekinuti vezu i ponovno se povezati kad promijenite LTE i WiFi bez puno stanke.. 

Najbolji VPN za mobilne uređaje: ExpressVPN

najbolji VPN za mobilne uređaje

ExpressVPN je najbrži VPN na koji smo naišli i vrijedi za mobilne uređaje. Bez obzira na to prenosite li svoju omiljenu TV emisiju, preuzimate film ili ga uklanjate u nekoliko utakmica natjecateljske mobilne igre, ExpressVPN je pokrivao. U stvari, ocjenjujemo ga najboljim VPN-om za igranje.

Tu je i čisto sučelje za uživanje, što je potrebno za manje ekrane. Sve što trebate učiniti je dodirnuti veliki gumb “uključeno” u sredini aplikacije i vi ste spremni. Kada je u pitanju odabir lokacije, ExpressVPN se može pohvaliti proširenom listom od 160 poslužitelja u 94 zemlje.

ExpressVPN je jedan od rijetkih VPN-a koji se ističe u svakoj kategoriji. Od strujanja do bujice do općeg pregledavanja, to je brzo i neprimjetno. Možete ga postaviti za automatsko povezivanje i kad uključite svoj uređaj, što znači da ne biste trebali ni znati da je aktivan većinu vremena.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Jedina mana ExpressVPN-a je njegova cijena, mada je cijena još uvijek vrijedna plaćanja. Ostale opcije, uključujući neke na ovom popisu, nude godine usluge za jednogodišnju naknadu u iznosu od 100 USD koju ExpressVPN traži. Unatoč tome, 30-dnevno jamstvo povrata novca znači da možete isprobati uslugu bez rizika. 

ExpressVPN je postavljen da uspije, a ako mu pružite priliku, bit ćete ugodno iznenađeni. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više.

NordVPN

najbolji VPN za mobilne uređaje

Kad otvorite NordVPN, vidjet ćete nekoliko jednostavnih detalja. Oni uključuju gumb postavki, gumb za brzo povezivanje i prelazak prstom po zaslonu za otvaranje popisa poslužitelja i opcija. To je čisto sučelje s jedinstvenom kartom u pozadini koju možete koristiti za odabir određenih regija. 

U izborniku postavki pronaći ćete uobičajene konfiguracije koje dolaze s VPN-om, ali i one koje se ističu. CyberSec, koji je uključen besplatno, nudi poticaj vašoj sigurnosti i štiti vas od zlonamjernog softvera, pokušaja krađe identiteta i drugih cyber prijetnji. 

CyberSec je poput blokatora sadržaja, ali radi na razini sustava, a ne kao proširenje preglednika. Djeluje i kao blokator oglasa, što je veliki plus.

Isto tako, NordVPN je pristupačniji od ExpressVPN-a, s trogodišnjim planom koji košta nešto više od 100 USD. Kako sada stoji, pretplata vam donosi trodnevno probno razdoblje prije nego što vas naplati. Naravno, možete otkazati uslugu ako smatrate da ne odgovara vama.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN također dolazi sa skupom specijalnih poslužitelja. To uključuje dvostruki VPN, P2P, namjenski IP i nejasne opcije. Iako su standardni poslužitelji dobri za većinu korisnika, možete koristiti posebne opcije ako vam treba veća sigurnost, možda za prijenos u vaš oblak ili ako recimo torrent. 

Ako bi NordVPN mogao ići ukorak s dosljednim brzinama koje dolaze s ExpressVPN-om, trebao bi imati prvo mjesto. Iako je tako, to je odličan odabir, kao što možete vidjeti u našoj NordVPN recenziji.

CyberGhost

najbolji VPN za mobilne uređaje

CyberGhost izgleda kao jedan od najokrutnijih VPN-a kada ga prvi otvorite, ali postoji još mnogo toga ispod haube. Kad ga otvorite, postoji klizač za spajanje, mali gumb za odabir poslužitelja i gumb postavki.

Nakon što ste u izborniku konfiguracije, otvaraju se mogućnosti. Postoji blokator oglasa i pojednostavljena verzija blokatora zlonamjernog softvera, koji štite od zlonamjernih web lokacija. Na popisu je i splitski tuneliranje koji se rijetko viđa s VPN-ova, puno manje mobilnih.

Što se brzine tiče, CyberGhost se bori da održi stabilnu vezu. Tijekom pregledavanja weba možete očekivati ​​vrhove i doline. Streaming je najviše pogođen, a prevladavaju pauze za puferiranje. Međutim, postoji srebrna obloga jer u 90 zemalja širom svijeta postoji više od 5.000 poslužitelja.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

Iako CyberGhost ne može ići korak po korak sa NordVPN i ExpressVPN kada je u pitanju brzina, može kad je u pitanju cijena (pročitajte naš NordVPN vs CyberGhost komad). S 107 dolara za tri godine, to je jedna od najjeftinijih opcija koja dolazi do 45 dana garancije povrata novca. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji CyberGhost.

VyprVPN

najbolji VPN za mobilne uređaje

Iako se drugi VPN-ovi ističu svojom jednostavnošću, na VyprVPN-u je najlakše manevriranje. Tri gumba dominiraju u dnu zaslona. Evo mjesta za navigaciju između postavki, statusa veze i popisa poslužitelja. Udobno je, lako je na očima i osjeća se savršeno.

Iako su izbori na poslužitelju ograničeni, s opcijom ručnog odabira jednog ili automatskog odabira najbržeg dostupnog, prosječnom korisniku to je više nego dovoljno, posebno kada razmislite o različitim postavkama koje možete promijeniti.

Među dostupnim prilagođavanjima postoji i jedna jedinstvena za VyprVPN. Možete koristiti vlasnički protokol Chameleon, koji je sličan OpenVPN-u (više informacija o tome pročitajte u našem VPN protokolu). Međutim, Chameleon dolazi s dodatnim mjerama privatnosti. 

Cijene su mjesta gdje se VyprVPN malo raspada. Možete platiti 60 USD za “standardni” jednogodišnji plan ili skupiti cijenu do 80 USD godišnje za “premium” račun. Potonji dodaje osnovni plan usluga oblaka i protokol Chameleon. U oba slučaja postoji 30-dnevna garancija povrata novca.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Streaming možda nije njegovo veliko odijelo, ali brzine preuzimanja su u skladu s VyprVPN. Brza preuzimanja jedan su od razloga zašto smo morali uključiti ovu aplikaciju u naš popis najboljih VPN-ova za torrenting. 

Postoji i mogućnost automatske aktivacije na javnim mrežama. To pokazuje da je verzija za mobilne uređaje dobro osmišljena i pažljivo sastavljena. Možete saznati više o tim značajkama u našem cjelovitom pregledu VyprVPN. 

Privatni pristup internetu

najbolji VPN za mobilne uređaje

PIA ima malu svjetsku pokrivenost poslužitelja, iako je i dalje uslužan. Prostire se u 32 države i nudi 3.375 poslužitelja na 50 lokacija, u vrijeme pisanja. 

Međutim, nije sve propasti i mraka. Iako je strujanje dijelom s PIA-om, ono i dalje nalazi mjesto kao jedan od najbržih VPN-a vani. U stvari, označava se odmah iza ExpressVPN-a na našem popisu za najbrži VPN. Ta brzina vrijedi za mobilne.

Također dolazi s izvrsnim popisom značajki, uključujući podijeljeno tuneliranje i MACE, koji djeluje slično kao CyberSec. PIA je imala porast cijena početkom 2019. godine, ali čak i nakon pohoda, troškovi su manji od ExpressVPN i NordVPN. 

Ostali razlozi koji vole privatni pristup internetu

PIA se može pohvaliti jednostavnim sučeljem. Baš kao ExpressVPN, velikim slovom upotrebljava velikanski gumb za povezivanje na sredini ekrana. Brzo se uspostavlja veza s poslužiteljem i dolazi s nekoliko korisnih opcija konfiguracije. O njima možete saznati više u našem privatnom pregledu internetskog pristupa ili možete sami isprobati uslugu uz sedmodnevno jamstvo povrata novca. 

Besplatni VPN-ovi za Android i iOS

Besplatni VPN-ovi koji se oglašavaju u većini trgovina aplikacija možda su primamljivi, ali predstavljaju više problema nego rješenja. Oni su primamljivi, posebno bez cijena, ali njihovi potrošači uvelike nadmašuju njihove prednosti, kao što možete pročitati u našem djelu o najgorim besplatnim VPN-ovima.

Većina tih besplatnih alternativa ne dovodi posao. Protjecanja DNS-a uobičajena je i mnoge se besplatne aplikacije bore za razumno vrijeme povezivanja s poslužiteljem. Ograničena pokrivenost zemlje i mala brzina samo dodaju uvredu ozljedama. 

Sljedeće je pitanje izvlačenje podataka. Kada koristite VPN, vaša internetska sigurnost dolazi s potpunom anonimnošću. To znači da VPN koji koristite ne smije prikupljati ili pohranjivati ​​nikakve vaše podatke. Ako VPN prikuplja ili prodaje vaše podatke, cjelokupna svrha je poražena.

Mnogo je bolje ostati na sigurnoj strani i naginjati se plaćenim opcijama. Bilo koji od gore navedenih VPN-a odradit će daleko bolji posao od bilo koje besplatne alternative. Ako vam je, međutim, novac velik problem, pogledajte naš pregled udruge Windscribe za najbolji besplatni VPN.

Završne misli

Pet gornjih opcija zaštitit će vaš mobilni uređaj – bilo da je to Android ili iOS – a istovremeno će biti brz i jednostavan za upotrebu. Svaka nabrojana VPN-a ima svoje prednosti, tako da se ne osjećate loše ako nemate onaj koji je ocijenjen nižim na popisu. 

Naš dosljedni pobjednik je ExpressVPN, ali možda mislite drugačije. Postoji li alternativa za koju smatrate da je trebala sastaviti popis? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map