Najbolji VPN za Kolumbiju u 2020. godini

U Kolumbiji se može učiniti bezbroj stvari i mjesta za razgledavanje, od planina Anda do netaknutih karipskih plaža. Ova država Južne Amerike ima neke od najboljih smaragda i kave na svijetu, ali nasilni sukobi i kršenja ljudskih prava i dalje su problem. 


Da biste bili sigurni od bilo kakvih opasnosti na mreži tijekom boravka u zemlji, koristite jedan od naših najboljih VPN-a za izbore u Kolumbiji. Ako se žuri, ExpressVPN je najbolji VPN za Kolumbiju. Čitajte dalje kako biste saznali zašto biste trebali koristiti jedan od naših VPN-ova za Kolumbiju i koje bi značajke trebao imati.

Mnogo je prednosti korištenja virtualne privatne mreže zbog čega vam preporučujemo da uložite u jednu. Za početak će vas zaštititi od mrežnih opasnosti, poput cyber kriminala i nadzora, ali puno je više toga uključeno u uslugu. 

VPN-ovi su sjajno sredstvo za rješavanje internetskih blokova. Na primjer, ako vam je uskraćen pristup web mjestu ili usluzi dok ste u drugoj zemlji, dobro, to je zbog geoblokova. Geoblokiranje se koristi za sprečavanje pristupa sadržaju iz jedne zemlje u drugu. Veliki dio sadržaja koji vidite na mreži temelji se na vašem zemljopisnom položaju.

Ako ste ljubitelj Netflixa, ubrzo ćete primijetiti da je knjižnica Netflixa Kolumbija nešto drugačija od knjižnice u vašoj zemlji. Ako želite pristupiti Netflixu SAD-u, trebat će vam američka IP adresa i to je mjesto na kojem dolazi VPN.. 

Cenzura je još jedan oblik blokiranja na koji možete naići i koja postaje sve popularnija širom svijeta. Neke zemlje filtriraju nekoliko vrsta sadržaja isključivo iz moralnih i zaštitnih razloga. 

Ostale zemlje idu korak dalje i u potpunosti diktiraju ono što njihovi građani mogu, a što ne mogu vidjeti. Pročitajte naš dio o Kineskom velikom vatrozidu da biste vidjeli koliko loše može doći.

Najbolji VPN za Kolumbiju 2020

Što VPN čini najboljim za Kolumbiju

Mnogo je značajki koje čine VPN, ali neke su važnije kada je u pitanju uporaba u Kolumbiji. 

sigurnosti

Za početak, trebali biste biti sigurni da ste odabrali onu s dobrom sigurnošću. S tim ćete osigurati da ste zaštićeni od bilo kakvog državnog nadzora i internetskog rada. Ujedno će vas zaštititi od cyber kriminala jer nikad ne znate koje opasnosti vrebaju na javnom WiFi (to je i dobar razlog za instaliranje pristojnog antivirusa). 

Kao dio te sigurnosti, VPN bi trebao imati prekidač za uklanjanje, koji će potpuno prekinuti vašu vezu ako VPN prestane raditi. Trebate biti sigurni da VPN također ne vodi dnevnik aktivnosti, pa se uvjerite da ima valjano pravilo zapisivanja bez dnevnika..

Mreža poslužitelja 

Iako blokovi sadržaja ne predstavljaju veliku zabrinutost u Kolumbiji, mreža poslužitelja velike veličine uvijek će vam dobro doći. Pomoći će vam da se probijete kroz sve blokove na koje naiđete, uključujući geoblokove. Ako želite pristupiti kolumbijskom sadržaju, morate odabrati VPN koji ima poslužitelje u zemlji.

Ubrzati

Brzina je važan čimbenik jer će bez nje vaša jedina zabava biti zaslon koji se brzo učitava. Neograničena širina pojasa jednako je važna. Ako imate ograničenje, neće vam trebati dugo da ga dostignete i ostat ćete nezaštićeni nakon što to učinite. Obje ove značajke su važne ako želite strujati ili bujicom. 

Netflix Kolumbija

Ako je Netflix na vašem dnevnom redu, obavezno odaberite onaj koji može zaobići Netflixove VPN detektore. Nema puno VPN-ova koji mogu, ali naš najbolji VPN za Netflix pregled može vam pomoći da odaberete odgovarajući. 

Možda ćete također htjeti razmotriti s kojim je uređajima VPN kompatibilan i koliko istodobnih veza dopušta. Njegova jednostavnost upotrebe mogla bi biti odlučno za vas, kao i ocjena njegove usluge kupcima. I na kraju, cijene mogu jako varirati, tako da mogu utjecati na vašu odluku.

ExpressVPN

Izabrali smo ExpressVPN za našeg pobjednika u Kolumbiji. Ima izvrsnu sigurnost da biste bili skriveni od opasnosti na mreži i državnog nadzora, dovoljno da budete najbolji izbor u našem najboljem VPN-u i za Kinu. Kao zadanu postavku koristi AES 256-bitnu enkripciju, ali može se povećati, ako želite. 

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Dostupan je i prekidač za uklanjanje, koji je omogućen prema zadanim postavkama. Ni vaša privatnost nije problem jer ExpressVPN na snazi ​​ima čvrstu politiku zapisivanja bez dnevnika. 

Mreža poslužitelja ExpressVPN je velika, s više od 3.000 poslužitelja koji pokrivaju 94 zemlje. To vam daje mnogo izbora, a ima ih i u Kolumbiji za sadržaj koji je tamo ograničen.

To je najbrži VPN na tržištu, a nudi neograničenu propusnost, što ga čini odličnim izborom za strujanje. U stvari, naš najbolji VPN za strujanje jer može ući u gotovo bilo koju streaming platformu koja mu se probije. Također će vas pokriti ako želite bujicu. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za bolji pregled usluge.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN dostupan je na Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u, a postoje i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Safari. Omogućuje do pet istodobnih veza. Jednostavan je za upotrebu i odličan je izbor ako ste novi u svijetu VPN-ova. 

Ima korisnu bazu znanja, ako vam je potrebna pomoć. Na raspolaganju su i podrška za chat i podršku e-pošte 24 sata dnevno, ali ruta e-pošte najbolji je izbor za detaljniju pomoć.

ExpressVPN je skup, pogotovo u usporedbi sa svojim suparnicima. To kaže, uz kvalitetu usluge vrijedi svaki cent. Osim toga, možete se opustiti znajući da postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca, u slučaju da vam se to ne sviđa.

CyberGhost

Naš drugi izbor je CyberGhost. Ima dobru sigurnost postavljenu kod AES-ove 256-bitne enkripcije izravno iz kutije. Tu je i prekidač za zaustavljanje koji je trajno omogućen. To je dobra stvar ako je vjerojatno da ćete zaboraviti da ga uključite, ali ne možete i isključiti. Na snazi ​​je i stroga politika zapisivanja bez zapisnika.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Broj njegovih poslužitelja ide gore i dolje prilično često, ali uvijek ima pristojan broj. U vrijeme pisanja teksta bilo je 5.500 poslužitelja u 90 zemalja. I u Kolumbiji ih je 22, tako da možete pristupiti kolumbijskom sadržaju.

Ima velike brzine, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ipak, oni bi trebali biti u redu za većinu aktivnosti, a ne postoje ograničenja propusnosti. Moguće je ući u većinu streaming usluga, uključujući Netflix. 

CyberGhost će vas čuvati tijekom bujice, a unutar nadzorne ploče možete pronaći karticu “za bujice”, koja prikazuje sve poslužitelje koji su spremni za obavljanje zadatka. Pogledajte naš CyberGhost pregled za više.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS, a postoje i proširenja preglednika za Chrome i Firefox. Sučelje je dobro, jednostavno za korištenje i unapređenje je prethodnog. 

Možete istovremeno imati do sedam uređaja koji su povezani, ali to je i ograničenje za instalacije. Ipak, sedam je pristojan broj i trebalo bi ih biti dovoljno.

Postoji opsežna baza znanja za samopomoć. Podrška za chat i e-poštu dostupna je 24 sata dnevno. Iako je chat uživo sjajan za jednostavna pitanja i brz odgovor, podrška e-pošte najbolja je opcija za više tehničkih upita.

CyberGhost je skuplji mjesečno, no odabirom dugoročnijeg plana znatno ćete sniziti trošak. Za Android i iOS dostupno je sedmodnevno probno razdoblje, a jamstvo povrata novca pokriva i sve platforme.

NordVPN

Sljedeće imamo NordVPN. Njegova je sigurnost jedna od najboljih na tržištu. Koristi AES 256-bitnu enkripciju prema zadanim postavkama, ali lako je možete povećati. Također možete koristiti opcionalne poslužitelje s dvostrukim skokovima, koji dodaju više zaštite VPN tunelu. Uključen je prekidač za uklanjanje, a tu je i stroga politika zabrane zapisa.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Broj poslužitelja NordVPN-a iznosi blizu 6.000, a oni pokrivaju oko 60 zemalja, što pruža obilje izbora. Za razliku od naša prva dva biranja, u Kolumbiji nema poslužitelja.

Brzina mu je dobra, ali slična je CyberGhostu jer može usporiti na velikim udaljenostima. Neograničena je širina propusnog opsega, a također je u stanju ući u sve streaming platforme. Ako planirate torrenting, rado ćete znati da je NordVPN najbolji i VPN za bujice. Naš NordVPN pregled sadrži više pojedinosti o usluzi.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN ima klijente za Windows, macOS, Android i iOS, kao i proširenja preglednika za Chrome i Firefox. Jednostavan je za upotrebu i možete imati najviše šest uređaja istovremeno.

Prikladna baza znanja dostupna je ako vam je potrebna pomoć. Na raspolaganju vam je i podrška za chat i podršku e-pošte 24/7, a dobit ćete dobru pomoć u bilo kojoj opciji.

Mjesečni trošak nije strašan, ali novac možete uštedjeti odabirom duže pretplate. Navršeno je i 30-dnevno razdoblje povrata novca, u slučaju da odlučite da nije za vas.

VyprVPN

VyprVPN je još jedan pristojan izbor za Kolumbiju, ponajviše zbog izvrsne sigurnosti. Novopečeni ljudi će se slagati sasvim dobro, ali i oni koji se znaju mogu se igrati oko njegovih postavki. Uz to ćete dobiti i vlasnički protokol Chameleon tvrtke VyprVPN – ovisno o paketu koji odaberete – koji pruža dodatni sloj sigurnosti.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Uključen je prekidač za zaustavljanje i na snazi ​​je pravilo no-log. Uz to, također je vrijedno spomenuti da VyprVPN ima dodatnu uslugu nazvanu Cyphr, koja je šifrirana usluga razmjene poruka za mobilne uređaje. Uz dokaze o nadzoru komunikacija u Kolumbiji i činjenicu da je besplatan, možda bi trebalo vrijedno pogledati.

S manje od 1.000 poslužitelja u 64 zemlje, VyprVPN-ova mreža poslužitelja nije dobra kao naši prvi izbori. No, ipak bi trebalo biti dovoljno da se zaobiđu bilo kakva ograničenja. U Kolumbiji također postoje poslužitelji, u slučaju da vam trebaju.

Brzina mu je dobra za većinu aktivnosti, a vi dobivate neograničenu propusnost. Može ući u većinu strujnih platformi i pokriti će vas ako želite bujicu. Naš VyprVPN pregled detaljnije je opisan.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

VyprVPN surađuje sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je jednostavno za korištenje, a jedan je od naših najboljih VPN-a za Android ponude zbog izvrsnih mobilnih aplikacija. Možete imati do pet spojenih uređaja istovremeno, ovisno o odabranom planu.

Ako vam je potrebna pomoć, postoji baza znanja za samopomoć. Chat je dostupan 24 sata dnevno, ali na početku ćete biti povezani s botom. Međutim, s klikom gumba možete razgovarati s pravom osobom. Podrška putem e-pošte dostupna je i 24/7.

Cijena koju plaćate ovisit će o paketu koji odaberete. “Standardni” plan dobit će vam tri veze, a “premium” plan dobit ćete pet veza, kao i korištenje protokola Chameleon. 

Tada možete odabrati mjesečni ili godišnji plan, ali na kraju se jedan ispadne jeftiniji. Na snazi ​​je 30-dnevno jamstvo za povrat novca u slučaju da vam se to ne sviđa.

Windscribe

Naš posljednji odabir je Windscribe, ali to ne znači da je to loš izbor. Ima mnogo mogućnosti kada je u pitanju odabir pravog plana. Za početak, Windscribe ima izdašan besplatni plan, toliko velikodušan da je osvojio prvo mjesto u našoj najboljoj usporedbi besplatnih VPN usluga. Možete i sami izraditi vlastiti paket ili se samo odlučiti za potpuno plaćenu verziju; značajke se razlikuju ovisno o njima.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

prijašnji

Sljedeći

Sigurnost Windscribe-a je dobra i može se prilagoditi. Uključen je prekidač za uklanjanje, ali ga zbunjujuće naziva “vatrozid”. Uključuje mnoge značajke privatnosti, ali neki podaci se bilježe. Međutim, to nije istinska vrijednost i ne može vam se pratiti.

Postoji više od 600 poslužitelja u 60 zemalja, što je slično kao i VyprVPN. Rečeno je da, ako imate besplatni plan, imate pristup samo nekoliko njih. Na primjer, u Kolumbiji postoje poslužitelji, ali im možete pristupiti samo ako ste na plaćenom „pro“ planu. Ili to ili možete “izraditi plan” i dodavati lokacije po 1 USD mjesečno.

Dodavanjem lokacija dobit ćete i drugi pogodak. Oni koji imaju plaćeni plan dobivaju neograničenu propusnost, ali besplatni plan dobiva samo 2 GB mjesečno ili 10 GB ako unesete valjanu e-poštu. Za svaku lokaciju koju dodate dobit ćete dodatnih 10 GB podataka.

Brzina mu je ok i fina za većinu aktivnosti. Osim toga, Windscribe je posvetio poslužitelje za strujanje koji se nazivaju Windflix poslužitelji. Oni su napravljeni za strujanje Netflixa i rade dobro. Oni mogu biti dodani u vaš paket za 1 USD mjesečno, ali plaćeni članovi ionako im mogu pristupiti. Pročitajte našu recenziju Windscribe za više informacija.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Windscribe se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS, a postoje i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Opera. Njegovo sučelje je pogodno i za početnike i za tehničare, jer je jednostavno, ali prilagodljivo. Možete spojiti neograničen broj uređaja, bez obzira na vašem planu, što je naš najbolji VPN za više uređaja. 

Za samopomoć dostupni su baza znanja, često postavljana pitanja i vodiči za postavljanje, kao i podreddit Windscribe-a. Podrška za chat i podrška putem e-pošte dostupni su 24 sata dnevno, ali chat uživo kontrolira umjetna inteligencija. Dobro je, ali biste trebali poslati kartu timu za e-poštu ako biste radije razgovarali sa pravim čovjekom. 

Plaćeni plan je prilično skup, pogotovo ako ga uspoređujete s onim što nudi NordVPN (pročitajte naš Windscribe vs. NordVPN dio), ali možete sniziti trošak prijavom na duži plan. Ne postoje službena pravila o povratu novca, ali ako ih zatražite u roku od tri dana od kupnje, dat će vam ih. Možete upotrijebiti besplatni plan barem kao probu.

Online cenzura u Kolumbiji

Internet u Kolumbiji uglavnom je besplatan. Politički i osjetljiv sadržaj obično se ne blokira. Besplatno su dostupni i društveni mediji i usluge razmjene poruka. 

Većina blokova koji se odvijaju implementirani su za zaštitu maloljetnika. Na primjer, sadržaj koji se odnosi na seksualno zlostavljanje ili dječju pornografiju ili koji se smatra neprimjerenim može blokirati policija ili neka druga ustanova. 

U listopadu 2016. godine usvojeno je zakonodavstvo koje regulira internetske stranice za igre na sreću. Potrebno je da sve stranice za kockanje imaju licencu za rad. Tijekom 2017. godine naloženo je davateljima internetskih usluga da blokiraju više od 300 web lokacija za igre na sreću nakon što je otkriveno da rade bez odobrenja. 

Ako volite bujicu, uzmite u obzir da torrentski sadržaj zaštićen autorskim pravima može rezultirati oštrim kaznama u Kolumbiji. Kazneni zakon kažnjava reprodukciju, distribuciju, opskrbu i nudenje sadržaja bez pristanka, a možete završiti novčanom kaznom do 327.000 dolara i zatvorskom kaznom do osam godina. Ne postoje standardi poštene upotrebe.

U jednom slučaju, 26-godišnji student suočio se s takvom rečenicom nakon što je na web stranicu Scribd za dijeljenje teksta napisao magistarski rad drugog učenjaka.. 

Htio je podijeliti informaciju s drugim istraživačima u slučaju da nemaju pristup njoj, ali godinu dana kasnije autor je podnio kaznenu prijavu protiv njega. Srećom, sud ga je kasnije oslobodio svih kaznenih prijava.

Internetski nadzor u Kolumbiji

Kolumbijske obavještajne agencije, vojska i policija imaju povijest vršenja nadzora. Takve se operacije provode s malim nadzorom, a novinari i dalje istražuju i otkrivaju kršenja privatnosti.

U 2015. godini procurili su dokumenti špijunske tvrtke Hacking Team koja je pokazala da je Kolumbija kupac. Postoje dokazi da je Kolumbija kupila daljinski upravljač nazvan Galileo, koji je sposoban za pristup i otmicu ciljanih uređaja. 

Također u 2015. godini najavljeno je testiranje za platformu za praćenje i analizu poznatu kao PUMA. Pomoću njega mogu se pratiti telefonske linije, ali vlasti su rekle da društvene mreže i chatovi neće. Međutim, njegova namjera je omogućiti presretanje telefonskih i internetskih komunikacija u stvarnom vremenu, a to uključuje i privatne poruke. 

Javni su službenici osuđeni zbog ilegalnog nadzora. Pripadnici demontiranog odjela administrativne sigurnosti osuđeni su za prisluškivanje, a bivša tajnica predsjedničkog ureda osuđena je na osam godina zatvora zbog ilegalnog presretanja privatnih komunikacija novinara, političara i članova civilnog društva. 

U Kolumbiji su prekršeni zakoni koji reguliraju presretanje osobnih komunikacija. Presretanje je dopušteno samo za kaznene istrage i sa sudskim nalogom. 

Međutim, davatelji usluga moraju raditi s obavještajnim agencijama i pružati pristup povijesti komunikacija i drugim podacima bez naloga. Podaci se moraju čuvati pet godina.

Sloboda govora u Kolumbiji

Iako ustav Kolumbije predviđa slobodu govora, postoje ograničenja. Kleveta je krivično djelo, a oni koji su optuženi za uvredu mogu se suočiti s novčanom kaznom i zatvorskom kaznom do šest godina. Zakon također kaže da svatko tko objavi, reproducira ili ponovi uvredu ili klevetu može biti kažnjen, također budite pažljivi.

Članak 73. ustava štiti “novinarsku aktivnost”, ali novinari se suočavaju s prijetnjama i nasiljem, a neki su ubijeni zbog svog rada. Iz tog razloga mnogi prakticiraju samocenzuru i izbjegavaju teme poput korupcije, nasilja i droga.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da shvatite zašto vam treba VPN u Kolumbiji i koje su najvažnije značajke. Uz ograničenja nadzora i govora, trebali biste biti sigurni da ste odabrali onu koja ima dobru sigurnost, uključujući i prekidač za isključivanje. Velika mreža poslužitelja koristan je za prevazilaženje bilo kakvih ograničenja, a dobre brzine pomoći će vam u zdravom razumu.

Imajući to u vidu značajke ExpressVPN je najbolja VPN usluga u Kolumbiji. Izvrsna je sigurnost, prekidač za ubijanje i osigurava poštivanje vaše privatnosti. Njegova poslužiteljska mreža je velika i uključuje neke u Kolumbiji. 

Osim toga, ExpressVPN ima najveće dostupne brzine i može se ući u sve streaming platforme. Zašto ga ne biste pokrenuli? Uvijek možete pasti na 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Kolumbiji, javite nam to u odjeljku za komentare. Voljeli bismo čuti o tome. Provjerite i ostale naše VPN članke. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map