Najbolji VPN za Japan 2020: Zemlja uzlaznog prisluškivanja

U Japanu su dom nekih od najljepših mjesta, svugdje hramovi i ikona Mt Fuji. Pored toga, to je mjesto rođenja sušija, sumo hrvanja i ludih automata. Svjetski je lider u inovacijama i tehnologiji i nema sumnje da ćete biti na mreži dok ste tamo. Korištenje jednog od naših najboljih VPN-ova za Japan pomoći će vam da vas zaštiti.

Pametno je koristiti virtualnu privatnu mrežu, bez obzira gdje se nalazili u svijetu. Mnoge zemlje u različitom stupnju vrše cenzuru, a jedna od najgorih bila je Kina. VPN će vam pomoći zaobići to, kao i zaštititi vas od mrežnih opasnosti i nadzora.

Također će vam pomoći zaobići geoblokove pa ćete moći pristupiti svojim omiljenim emisijama i drugom sadržaju, čak i ako je ograničen na određenu zemlju. Neke su web stranice zadane japanskom, a vi ćete možda imati teško prebacivanje jezika. Korištenje davatelja naših recenzija VPN pomoći će vam da vaše iskustvo pregledavanja bude poznato.

Cenzura u Japanu

Cenzura nije glavni problem u Japanu. Društveni mediji, YouTube i blogovi mogu se besplatno koristiti, kao i lokalna web stranica za dijeljenje videozapisa pod nazivom Niconico Doga i japanska aplikacija za chat, LINE. Članak 21. japanskog ustava zabranjuje cenzuru, ali 2018. vlada je navela davatelje internetskih usluga na blokadu web stranica povezanih s manga piratstvom.

Ciljane su najmanje tri web stranice, uključujući Mangamura, AniTube! i MioMio. Da bi internetski pružatelj usluge blokirao određenu web stranicu, mora pratiti mrežne aktivnosti svojih korisnika kako bi vidio pristupaju li toj web stranici. Drugim riječima, narušilo bi privatnost svojih korisnika, što bi bilo kršenje zakona.

NTT kupac, koji je također odvjetnik, poduzeo je pravne mjere protiv davatelja usluga i zatražio da odmah prestane blokirati web stranice. Ustvrdio je da bi za blokiranje web stranica trebalo špijunirati upotrebu interneta korisnika, što je u sukobu sa Zakonom o telekomunikacijskom poslovanju i ustavnom zabranom kršenja cenzure i privatnosti..

Od javne rasprave, vlada je najavila da će u 2019. godinu uvesti zakonodavstvo koje će joj omogućiti blokiranje web stranica. Trenutno zakon dopušta samo blokiranje web stranica s slikama seksualnog zlostavljanja djece. ISP-ovi ih dobrovoljno filtriraju i nude korisnicima filter da zaštite mlade.

Zbog Zakona o ograničenju odgovornosti pružatelja usluga iz 2001. godine, davatelji internetskih usluga pridržavaju se smjernica koje reguliraju zahtjeve za uklanjanjem kako bi se zaštitili od odgovornosti. Zahtjevi mogu uključivati ​​nelegalni ili sporni sadržaj, kršenje privatnosti, kršenje autorskih prava i klevetu. Javnost može prijaviti sadržaje internetskom hotline centru koji je u 2017. dobio gotovo 600.000 izvještaja.

Članak 175. Kaznenog zakona zabranjuje prodaju ili distribuciju opscenog materijala. To je staro zakonodavstvo, ali i dalje se primjenjuje na mreži. To je rečeno, opsceno nije definirano i to je dovelo do zabrinutosti da bi se ona mogla upotrijebiti protiv umjetničkog izražavanja ili LGBT prava.

Sloboda govora u Japanu

Članak 21. ustava također štiti slobodu govora i druge oblike izražavanja. Općenito, ta se prava podržavaju, ali postoje problemi u vezi s govorom mržnje prema ljudima drugog podrijetla, posebno južnokorejskim i kineskim zajednicama. Neki su gradovi poduzeli akciju donoseći lokalne uredbe o govoru mržnje.

Na primjer, Osaka je usvojio onu koja je ovlastila javnost da otkrije grupe koje šire govor mržnje protiv određene rasne ili etničke skupine. To je dovelo do uklanjanja najmanje dva internetska videozapisa na zahtjev u 2017. godini.

Internetskim vijestima se također može manipulirati. Na primjer, tokijska elektroenergetska kompanija zadržala je podatke o zagađenju nakon katastrofe u nuklearnoj elektrani Fukušima 2011. godine. Vladini službenici rekli su da su vršili pritisak na sadržaj koji je pušten radi kontrole javnog diskursa.

Iako sloboda govora nije teško pogođena, postoje zakoni i problemi koji na nju utječu.

Nadzor i privatnost u Japanu

Privatnost je zaštićena člankom 13. ustava, a tajnost komunikacije zaštićena je zakonima o telekomunikacijama. U skladu s tim, pojavile su se zabrinutosti zbog pojačanog nadzora.

Zakon o prisluškivanju donesen 2000. godine omogućuje provedbi zakona provođenje elektroničkog nadzora prema sudskom nalogu za kaznene istrage koje uključuju drogu, trgovinu ljudima, vatreno oružje i organizirana ubojstva. Proširena je 2016. godine i obuhvaćala je krađe, prevare i slike seksualnog zlostavljanja djece.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je kako je u 2017. godini prisluškivano 10 957 razgovora putem mobitela, što je rezultiralo 61 uhićenjem. Oni za koje se utvrdi da planiraju počiniti teška kaznena djela za financiranje terorizma mogu biti uhićeni, ali moraju biti pod nadzorom kako bi to saznali. Zakon o zavjeri koji omogućava veći nadzor države donesen je 2017. godine.

Vlasti su optužene i za zlouporabu nadzornih ovlasti. 1997. godine naloženo je vladi da isplati visokom članu Japanske komunističke partije 4 milijuna jena (35.500 dolara) za ilegalno prisluškivanje njegovog doma. Japanska vojska provodila je i nezakonit nadzor nad običnim građanima između 2003. i 2004. godine.

Propušteni dokumenti 2013. pokazali su da su američki obavještajni agenti sustav masovnog nadzora, XKEYSCORE, isporučili Japancima. Može pratiti gotovo sve što korisnik radi na internetu.

Zahtjevi za korisničkim podacima su česti, a aplikacija za razmjenu poruka LINE izvještava da je većina zahtjeva koje je primila 2018. godine stigla od japanskih agencija za provođenje zakona. Google i Facebook također su prijavili zahtjeve, ali ne udovoljavaju ako nema naloga ili drugog zakonskog razloga.

Neki mobilni operateri zahtijevaju od korisnika da im daju ID za pretplatu. Internet kafići od korisnika zahtijevaju da daju ID, kao i njihova imena i adrese. Te detalje, kao i zapise o korištenju korisnika, policija može zatražiti ako postoji sumnja na ilegalnu aktivnost. Da bi zaštitili maloljetnike, internetske usluge upoznavanja moraju se registrirati u skladu s pravilima i potvrditi dobnost njihovih klijenata s ID-om.

Opasnosti na Internetu u Japanu

Preuzimanje materijala zaštićenog autorskim pravima u Japanu je nezakonito, kao što je to slučaj u mnogim zemljama, uključujući Njemačku. Kazna se razlikuje, a prenositelji dobivaju do 10 godina zatvora ili novčanu kaznu do 10 milijuna jena (91.000 dolara). Oni koji preuzmu čak i jednu piratsku datoteku mogu se suočiti s dvije godine zatvora ili novčanom kaznom do 2 milijuna jena (18.000 USD).

Pet osoba je uhićeno nakon prijenosa stranica mange na web stranice prije nego što su službeno objavljene. Dvojica su osuđena na 18 mjeseci zatvora, uz trogodišnju suspenziju i kaznu od 500.000 jena (4.500 dolara). VPN će vam pomoći ostati anoniman.

Javni WiFi je u porastu, ali njegovo korištenje može vas dovesti u opasnost od cyber kriminala. Veze su često nesigurne, a hakeri i virusi daju besplatan prolaz ako se ne zaštitite. Osim toga, u 2015. godini preko milijun japanskih građana procurilo je svoje osobne podatke nakon što su ih hakeri protuzakonito stekli iz japanskog mirovinskog sustava.

Najbolji VPN za Japan 2020

Što VPN čini najboljim za Japan

Uglavnom, VPN-ovi imaju iste vrste značajki, ali neke su i bolje od drugih kada pogledate dublje. Za Japan želite odabrati onu koja će imati dobru sigurnost, jer će vas zaštititi od nadzora i cyber napada.

Također je dobra ideja nabaviti VPN s prekidačem kill, pogotovo ako su vaše aktivnosti rizične prirode. Ako davatelj kojeg odaberete uključuje jedan, nećete trebati brinuti zbog neuspjeha VPN-a jer će se prekidač kill automatski isključiti s interneta. To znači da će vaši podaci biti privatni.

Trebali biste biti sigurni da i davatelj ima strogu politiku zapisivanja bez zapisnika. To u osnovi znači da neće voditi evidenciju o vašim aktivnostima, pa ako bi vlasti to zatražile, ništa im neće dati..

Druga važna značajka je njegova poslužiteljska mreža. Što više poslužitelja ima, veće su vam šanse da pronađete odgovarajućeg. Trebat će vam da ih imate i u Japanu, ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na tu zemlju.

Recimo da putujete i želite gledati lokalni TV kanal putem interneta ili Netflix Japan. Trebat će vam japanski poslužitelj za pristup. Isto vrijedi i za ostale verzije Netflixa. Na primjer, za američki Netflix trebat će vam američki poslužitelj. Naš najbolji VPN za Netflix vodič sadrži popis onih koji su ispunjeni.

Trebat ćete odabrati onu koja ima velike brzine i nema ograničenja propusnosti. To je posebno važno ako želite strujati ili preuzimati. Nitko ne voli zuriti u ekran za učitavanje, a male brzine će vam dati upravo to. Osim toga, udaranje kapu na ograničenu propusnost uzrokovat će da VPN prestane raditi.

Ostali čimbenici koje treba uzeti u obzir su jednostavnost upotrebe, kompatibilni uređaji, koliko uređaja se može povezati odjednom, kvaliteta usluge kupcima i cijena.

1. Najbolji VPN za Japan: NordVPN

NordVPN je naš pobjednik za Japan. To je sjajan davatelj koji se često spominje u našim člancima. Ima najbolju sigurnost oko sebe, s mogućnošću korištenja enkripcije dvostrukim skokovima za još veću zaštitu. Tu je i prekidač za ubijanje, a vaša privatnost počašćena je pravilom bez zapisivanja.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima tisuće poslužitelja širom svijeta, uključujući 83 u Japanu, što vam daje izvrsnu šansu da pronađete odgovarajući. Brzina mu je dobra, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoji ograničenje propusnosti i može brzo mijenjati poslužitelje.

Dobar je izbor ako želite strujati jer nema problema s većinom usluga, uključujući Netflix. Takođe je i naš najbolji VPN za bujice. Pročitajte našu cjelovitu NordVPN recenziju za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Klijenti su dostupni za Windows, macOS, Android i iOS i lako ih je postavljati i koristiti. Možete spojiti do šest uređaja istovremeno.

NordVPN ima zgodnu bazu znanja koja bi vam trebala pomoći u rješavanju najčešćih problema. Ako to nije moguće, postoji podrška za chat i podršku putem e-pošte. Za najbrži odgovor koristite live chat, no osoblje je u svakom slučaju korisno.

NordVPN je dobra vrijednost za novac svojim pristupačnim mjesečnim planom, ali možete uštedjeti prijavom na duže razdoblje. Postoji 30-dnevni prozor povrata novca ako ste zabrinuti da vam se neće svidjeti.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je još jedan dobar izbor jer je jedan od najboljih VPN pružatelja usluga u okolini. Propustio nam je samo prvo mjesto zbog količine poslužitelja koje NordVPN ima. Njih dvije su, međutim, usporedive, kao što možete pročitati u našem članku ExpressVPN vs NordVPN.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Po defaultu ima izvrsnu sigurnost i možete je povećati. Tu je i prekidač za uklanjanje i ne vodi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti. Njegova poslužiteljska mreža obuhvaća više od 90 zemalja, s tri poslužitelja u Tokiju.

Ne biste trebali imati problema sa brzinom, jer je to najbrži VPN na tržištu, iako je njegovo vrijeme prebacivanja poslužitelja sporo. Ne postoje ograničenja propusnosti. ExpressVPN je na prvom mjestu u našem najboljem VPN-u za streaming komad, tako da je sjajan izbor želite li to raditi. Naša ExpressVPN recenzija sadrži više informacija o davatelju usluga.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Može se instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Odličan je izbor ako nemate iskustva s VPN-ovima, jer je jednostavan za korištenje. Gotovo sve je učinjeno za vas izvan okvira. Jednostavno morate biti sigurni da ste se povezali s prikladnim poslužiteljem. Istovremeno se može spojiti do pet uređaja.

Korisnička usluga je dobra i dostupna je 24 sata dnevno putem chata i e-maila. Vrijeme odgovora je sporije od suparnika, ali nije previše loše i osoblje je od pomoći. Tu je i velika baza znanja.

Nedostatak ExpressVPN-a je da je to jedna od najskupljih VPN usluga. To kaže, uz kvalitetu usluge koju dobivate vrijedi novac. Uz to možete uštedjeti odabirom duže pretplate. Ako želite da se odmah počnite, postoji 30-dnevna garancija povrata novca koja vam daje dovoljno vremena da budete zadovoljni s njom..

3. CyberGhost

Možete koristiti CyberGhost i za Japan. Ima veliku sigurnost koja vas štiti i tu je uključen prekidač za ubistvo. Neće zadržati ni dnevnik vaše mrežne aktivnosti.

Postoje poslužitelji u više od 58 zemalja, od kojih su 32 u Japanu, tako da ne biste trebali imati problema s pronalaženjem odgovarajućeg.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima dobru brzinu, ali nisu dobri kao naš najbolji izbor i, poput NordVPN-a, mogu usporiti na velikim udaljenostima. Međutim, neograničena je propusnost i može se ući u većinu streaming usluga. Pročitajte više o pružatelju usluga u našoj recenziji CyberGhost.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

Postoje klijenti za Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je ažurirano, pa je bolje nego nekada. Ipak će možda trebati navikavanja. Istovremeno se može spojiti do sedam uređaja, što je drugo mjesto u našem najboljem VPN-u za više uređaja. Rečeno, sedam je i ograničenje instalacije.

Ako vam je potrebna pomoć, možete se obratiti opsežnoj bazi znanja koja bi trebala biti dovoljna za manje probleme. Live chat i e-pošta su također dostupni 24 sata dnevno, ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć.

CyberGhost ima pristupačnu mjesečnu cijenu, ali bilo bi vam bolje da se prijavite na duži rok jer ćete uštedjeti novac. Možete koristiti besplatnu sedmodnevnu probnu inačicu za Android i iOS da biste provjerili sviđa li vam se. Ako nakon toga još niste sigurni, postoji garancija povrata novca, ali duljina varira ovisno o odabranom planu. Kratki planovi dobivaju 14 dana, a duži 45.

4. Privatni pristup internetu

Naš četvrti izbor je privatni pristup internetu, što je dobra usluga koja nema neke značajke koje imaju njeni rivali. Ima dobru sigurnost, ali postavljeno je na 128-bitnu enkripciju prema zadanim postavkama. Možete ga ručno povećati na sigurnije 256-bitno šifriranje, ali to će usporiti vašu vezu.

Usluga pruža prekidač za uklanjanje i ne vodi evidenciju vaše aktivnosti. Obavezno pročitajte našu PIA recenziju za bolji pregled tvrtke.

prijašnji

Sljedeći

PIA ima više od 3.000 poslužitelja, ali oni pokrivaju samo 33 zemlje. Međutim, u Japanu ih ima 18, pa ćete moći pronaći onu koja odgovara vašim potrebama. Snažna točka PIA-e je njegova brzina, ali to je uglavnom zbog lakšeg šifriranja koje koristi. Nakon što povećate enkripciju, VPN će usporiti. Ipak su njegove brzine još uvijek u redu.

Možete brzo mijenjati poslužitelje i to bez potrebe da prekidate vezu s korištenjem. Također ćete imati koristi od neograničene propusnosti. Ono što treba napomenuti o PIA-i je da nije sjajno ulaziti u usluge streaminga osim američkog Netflixa, pa ako je to na vašem popisu obveza, bilo bi vam bolje s jednim od naših drugih odabira.

Ostali razlozi poput PIA-e

PIA možete instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Klijenti su jednostavan za korištenje i jedini je VPN s potpuno Linux klijentom, zbog čega smo ga proglasili najboljim VPN-om za Linux. Možete istovremeno povezati i do pet uređaja.

Ako naiđete na probleme, na internetu postoji pristojna baza znanja koja bi vam trebala pomoći u rješavanju malih problema. Možete se obratiti korisničkoj podršci 24/7 radi dodatne pomoći, ali ne dopustite da vas gumb za razgovor zavara. Ako ga kliknete samo ćete poslati PIA-u e-poštu. Pomoć je ipak temeljita, iako je sporija od konkurencije.

Mjesečna cijena nije loša i pružate pristojnu uslugu, ali ipak ćete potrošiti manje ako se prijavite na duži rok. Postoji i sedmodnevna garancija povrata novca, tako da imate dovoljno vremena da budete sretni.

5. SakrijMyAss

Naš posljednji izbor je HideMyAss. To nije loš izbor, ali nije dobar kao ni naši drugi odabranici. Ima dobru sigurnost koja je zadana na 256-bitnom šifriranju AES-a prema zadanim postavkama. Uključen je i prekidač za uklanjanje.

Iako tvrdi da ima dobru politiku privatnosti, fini tisak je zabrinjavajući. Čuva neke zapise upotrebe. Na primjer, u taj će se zapisnik pohraniti evidencija kada ste se 30 dana povezali i prekinuli vezu, a može se i više od toga prijaviti ako to zatraže vlasti..

Sakrij početnu stranicu HideMyAss

Ima preko 900 poslužitelja. Toga nema ni blizu koliko drugih naših tipova, ali oni pokrivaju ogromno 190 zemalja. I u Japanu ih ima šest, što je glavni razlog što je naš popis napravio. Brzina mu je dovoljno dobra za većinu aktivnosti i nema ograničenja propusnosti. HideMyAss se također može uključiti u većinu streaming usluga.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju HideMyAss

Možete koristiti HideMyAssove klijente prilagođene korisnicima na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a istovremeno možete imati i do pet veza.

Ako vam je potrebna pomoć, postoji dobra baza znanja koja bi trebala biti dovoljna da riješite male probleme. Razgovor uživo je brz, ali član osoblja može potrajati neko vrijeme ako koristi opciju e-pošte. Više o tome možete pročitati u našem pregledu HideMyAss.

Njegova mjesečna cijena je skupa u odnosu na druge, ali postoji sedmodnevno probno razdoblje koje možete iskoristiti. Samo se odjavite tijekom probnog razdoblja jer će vam se naplatiti 12-mjesečna pretplata, ako niste. I dalje ćete moći koristiti punih sedam dana, čak i ako otkažete. Postoji i 30-dnevno jamstvo povrata novca, u slučaju da zaboravite.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da shvatite zašto biste trebali koristiti VPN u Japanu i koje su vam potrebne funkcije za najbolje iskustvo. Potrebna vam je dobra sigurnost kako biste vas zaštitili i dobro je potražiti VPN s prekidačem kill i pravilima bez zapisivanja. Osim toga, trebat će vam poslužitelji u Japanu i mogućnost da biste ušli u streaming usluge.

NordVPN je naš najbolji VPN za Japan jer ima izvrsnu sigurnost, prekidač kill i ne vodi evidenciju vaše aktivnosti. Osim toga, u Japanu ima 83 poslužitelja i izvrstan je za pristup uslugama streaminga. Vrijeme je povrata od 30 dana, tako da možete biti sigurni da vam se sviđa.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Japanu, ostavite nam komentar u nastavku. Voljeli bismo čuti o tome. Pogledajte našu VPN arhivu radi još zanimljivosti. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me