Najbolji VPN za Izrael 2020: Kosarovi darovi za Svetu zemlju

Bez obzira na ono što čujete u vijestima, Izrael može mnogo toga ponuditi. Malena pruga zemlje ima sveta mjesta u Jeruzalemu, slikovite krajolike, plaže koje oduzimaju dah i povijesne znamenitosti koje treba istražiti. Iako postoje područja koja treba izbjegavati da budu sigurni, ovdje ćemo se koncentrirati na zaštitu interneta jednim od naših najboljih VPN-a za Izrael..


Mnogo je razloga za korištenje virtualne privatne mreže bez obzira gdje se nalazite. Najočitije je zaštititi se od online opasnosti. Drugi razlog je pristup sadržaju koji je blokiran, što u osnovi znači da je ograničen na određenu zemlju. VPN može pomoći tako što ćete IP adresu promijeniti u jednu iz te zemlje.

Bilo koji od naših najboljih pružatelja VPN-a može vam ponuditi željeni sadržaj, ali postoje i druge stvari koje treba razmotriti kada je riječ o Izraelu.

Najbolji VPN za Izrael 2020

Online cenzura u Izraelu

Iako se geobloke obično nameću zbog ograničenja licenci, zemlje mogu cenzurisati web stranice ili usluge kojima ne žele njihovi građani da pristupe. Na primjer, Kina je jedna od najgorih zemalja kada je u pitanju cenzura zahvaljujući svom Velikom vatrozidu.

Izraelska vlada je u odnosu na to blaža. Njeni građani mogu pristupiti legalnom sadržaju bez previše ograničenja. 2017. godine donesen je zakon kojim se blokiraju sadržaji u vezi s terorizmom, internetsko ilegalno kockanje, prodaja tvrdih droga i usluge prostitucije. Osim toga, pornografija je blokirana posebnim zakonom.

Postoji i vojni cenzor, zvanično imenovan cenzor Izraelskih odbrambenih snaga. Prema OpenNet Initiative, “ovlašteno je zabraniti […] bilo koji materijal koji će ili bi mogao štetiti sigurnosti Izraela.” Uz to, možda ćete pronaći da su neki blogovi i web stranice s vijestima blokirani.

Ovlašćenje dobiva zakonima koje je Britanski mandat utvrdio prije nego što je država osnovana. To znači da novinari koji rade za izraelske medije moraju cenzuru prije objavljivanja dostaviti sve što se tiče sigurnosti Izraela, uključujući postove na društvenim mrežama. 

Iako se cenzura provodi u cijelom Izraelu, Palestinska uprava na Zapadnoj obali i Hamas u Gazi mogu provesti vlastita ograničenja. To znači da ograničenja s kojima se susrećete mogu varirati ovisno o lokaciji.

Internetski nadzor u Izraelu

Izrael je stavio naslove zbog veza između izraelskih obavještajnih tvrtki i nadzornih aktivnosti američke Nacionalne agencije. Tehnologija koju tvrtke isporučuju može analizirati stotine milijuna komunikacija. 

Povezanost s NSA-om izazvala je zabrinutost jesu li tvrtke vježbale svoju tehniku ​​i na Izraelcima. Osim toga, u Izraelu su doneseni mnogi zakoni o nadzoru koji omogućavaju neograničeno korištenje osobnih podataka bez sudskog nadzora.

Izrael je također optužen da je prodavao Pegasus, špijunski program, u više zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju. Zemlje ga koriste za špijuniranje disidenata i novinara. Ciljama se šalje tekstualna poruka s priloženom vezom. Nakon što se klikne, preuzima se Pegasus koji omogućava državi da prati pozive, poruke i tako dalje.

Iako ima malo podataka o nadzoru izraelskih građana, zemlja se može uključiti u njega.

Sloboda govora u Izraelu

Sloboda govora zaštićena je u izraelskim osnovnim zakonima i ona se općenito poštuje, ali postoje ograničenja. Određene političke teme su ograničene i svatko tko zagovara akademski, ekonomski ili kulturni bojkot može se suočiti s građanskom parnicom prema Zakonu o bojkotu iz 2011. godine. Mediji su uglavnom i besplatni, osim što nisu podvrgnuti vojnoj cenzuri.

Bujica u Izraelu

Davatelji internetskih usluga nekada su morali blokirati bujice web stranica, ali zabrana je ukinuta. No u 2019. izraelski zakon o autorskim pravima izmijenjen je tako da su sudovi mogli naložiti izraelskim davateljima internetskih usluga da blokiraju pristup web-lokacijama koje krše autorska prava. Možda će vam trebati VPN da biste pristupili željenim bujicama i kako biste se zaštitili.

Što VPN čini najboljim za Izrael

Iako biste mogli odabrati bilo koju od pružatelja usluga iz naših VPN recenzija, za Izrael treba imati na umu nekoliko značajki. Da biste zaobišli cenzuru i regionalne blokove, morate odabrati onaj s dobrim širenjima poslužitelja. Što je više poslužitelja dostupno, to su veće šanse da zaobiđete blokove. 

Ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na Izrael, morat ćete odabrati onaj koji tamo ima poslužitelje. 

Sigurnost VPN-a je također važna jer postoje mnoge opasnosti koje vrebaju dok su povezani. Besplatni javni vrući WiFi nalaze se u cijeloj zemlji i premda je to prikladno, dovodi vas u opasnost od cyber kriminala. Dobra sigurnost zaštitit će vas od znatiželjnih očiju. Također je važna i privatnost, a to možete osigurati dobivanjem VPN-a s politikom bez zapisnika.

Drugi važan faktor je brzina. Mnogi su VPN-ovi u redu za većinu aktivnosti, ali ako planirate streaming ili torrent, trebali biste odabrati onu koja je brza. Neograničena propusnost također je korisna jer bez nje biste mogli dostići ograničenje, uzrokujući da VPN prestane raditi i ostavi vas ranjivim. 

Ostale značajke za razmišljanje su na kojim se uređajima VPN može upotrebljavati, koliko je klijent jednostavan i koliko uređaja možete istovremeno povezati. Priličnu korisničku uslugu također je dobro imati, a cijene se razlikuju, pa ćete morati biti sigurni da je to u vašem proračunu.

1. Najbolji VPN za Izrael: ExpressVPN

ExpressVPN je izvrstan sveobuhvatni servis i omiljen na Cloudwards.net. Ima veliku mrežu poslužitelja koji pokriva 94 zemlje, uključujući Izrael, tako da ćete moći pristupiti izraelskom sadržaju.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Ima veliku sigurnost koja se može prilagoditi vašim potrebama, a tu je i prekidač “kill” koji će vas zaštititi ako VPN ne uspije prekidanjem veze s interneta. Omogućeno je prema zadanim postavkama, ali to možete promijeniti. ExpressVPN ima strogu politiku nepojavljivanja, tako da možete biti sigurni da će vaše mrežne aktivnosti ostati privatne.

Jedna od najboljih karakteristika ExpressVPN-a je njegova brzina. To je najbrži VPN koji smo testirali i ima neograničenu propusnost. To je, uz činjenicu da se može ući na sve streaming platforme, razlog što je naš najbolji VPN za streaming i najbolji VPN za Netflix. Omogućuje i bujice. Pročitajte naš ExpressVPN pregled da biste vidjeli zašto je VPN tako dobar.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Može se koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Osim toga, možete preuzeti proširenja preglednika za Google Chrome, Mozilla Firefox i Safari. Jednostavan je za upotrebu i odličan je izbor za početnike jer djeluje izvan okvira. Možete istovremeno povezati do pet uređaja.

Ako naiđete na probleme, postoji korisna baza podataka na mreži. Uz to, imamo 24/7 chat i podršku putem e-pošte. Pomoć je dobra, ali e-pošta je bolja ako trebate popraviti složenije stvari.

Nedostatak ExpressVPN-a je njegova skupa cijena. Skuplje je od ostalih pružatelja usluga, ali kvaliteta njegove usluge to nadoknađuje. Vrijedno je novca. Kako biste bili sigurni da vam se sviđa, možete iskoristiti 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. NordVPN

Naš drugi izbor je NordVPN. Odličan je davatelj kojem zbog brzine nedostaje samo prvo mjesto. To je brzo, ali ako se povežete s poslužiteljem koji je daleko od vas, može usporiti. Osim toga, ne razlikuje se mnogo od našeg najboljeg odabira, kao što možete pročitati u našoj ExpressVPN vs NordVPN pad.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima više od 5000 poslužitelja koji pokrivaju 60 zemalja i pružaju vam mnogo toga za izbor. Osim toga, u Izraelu ih je 17. I prebacivanje poslužitelja je lako.

NordVPN ima neke od najboljih sigurnosnih mjera koje smo vidjeli, tako da ćete biti sigurni od mrežnih napadača. Također uključuje poslužitelje s dvostrukim skokovima, koji u osnovi daju veću zaštitu VPN tunelu (o tome pročitajte više u našem NordVPN pregledu). Poput ExpressVPN-a, i NordVPN ima prekidač za isključivanje i solidnu politiku zapisivanja bez dnevnika.

Također vam daje neograničenu propusnost i nema problema s ulaskom u streaming platforme. Ako ste strastveni bujica, trebate imati na umu da je NordVPN najbolji VPN za bujice.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Klijente kojima je NordVPN jednostavan za korištenje mogu se upotrebljavati na Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u. Možete spojiti do šest uređaja istovremeno.

Postoji baza znanja ako trebate riješiti manji problem. Za više pomoći možete koristiti live chat ili podršku putem e-pošte. Obojica su dostupna 24/7 i nude korisne savjete, ali chat je uživo najbrža opcija.

Mjesečni trošak NordVPN-a nije loš, ali nije ni sjajan. Nudi dobru vrijednost za novac, ali odabirom dužeg plana na kraju ćete uštedjeti novac. Postoji 30 dana povrata novca pomoću kojeg možete biti zadovoljni uslugom.

3. CyberGhost

CyberGhost je sljedeći. Ima više od 3000 poslužitelja u 59 zemalja, uključujući 10 u Izraelu, tako da ćete s njim moći pristupiti izraelskom sadržaju. 

Ima dobru sigurnost i uključen je prekidač za ubijanje. To je rečeno i da je prekidač ubijen trajno omogućen, što je izvrsno za zaštitu, ali neki će možda radije imati kontrolu nad njim. Na snazi ​​je i pravilnik o zapisi.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Kao i NordVPN, CyberGhost je brz, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoje ograničenja propusnosti i omogućuje bujicu. Takođe je u mogućnosti ući u streaming platforme. Pročitajte više u našoj recenziji CyberGhost.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Jednostavan je za upotrebu, ali može potrajati vrijeme dok se navikne na sučelje iako je ažurirano. Istovremeno se može spojiti do sedam uređaja, što je više nego što mnogi njegovi konkurenti dopuštaju i razlog zbog kojeg je zaradio mjesto na našem najboljem VPN-u na popisu više uređaja.

CyberGhost ima jednu od najboljih dostupnih baza znanja, što je odlično za popravljanje manjih problema. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, postoji podrška za chat i podršku putem e-pošte. Live chat je najbrža opcija, ali najbolje je kontaktirati CyberGhost putem e-maila ako imate više tehničkih problema.

VPN se cijene dobro, ali mjesečna cijena nije dobra. Najbolje je pretplatiti se na dulji plan jer na kraju djeluje jeftinije. Postoji besplatno sedmodnevno probno testiranje za Android i iOS koje možete upotrijebiti za vrtlog. Osim toga, postoji garancija povrata novca u slučaju da vam treba više vremena, a to je 14 dana za mjesečni plan i 45 dana za duže.

4. VyprVPN

VyprVPN se može koristiti i u Izraelu. Nema toliko poslužitelja kao ostali naši viktori, ali u 700 zemalja ih ima preko 700, što bi nam trebalo biti dovoljno za zaobići blokove. Neki su poslužitelji također u Tel Avivu.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

VyprVPN ima izvrsnu sigurnost koja je prilagodljiva, što je izvrsno za one koji znaju. Ipak je to još uvijek dobar izbor za novorođenčad Njegov vlasnički protokol Chameleon dodaje veću zaštitu vašoj vezi. Također dolazi s prekidačem kill i politikom bez zapisivanja. Za više informacija pročitajte našu recenziju VyprVPN.

Nedostatak VyprVPN-a su njegove brzine jer mogu biti male. No, trebali bi biti u redu za većinu aktivnosti, a ne postoje ograničenja propusnosti. Omogućuje bujicu i moći ćete pristupiti i većini strujnih platformi.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

VyprVPN kompatibilan sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je jednostavno za korištenje, ali je datirano pa ga je moguće poboljšati. Istodobno možete spojiti do tri uređaja, ali odabirom Premium paketa dobit ćete još dvije veze.

Na raspolaganju vam je zgodna baza znanja za samopomoć. Uz to, imamo 24/7 chat i podršku putem e-pošte. U skladu s tim, nijedna pomoć nije sjajna, a u našem smo pregledu dobili kratke odgovore na naša pitanja, tako da imajte to na umu ako ste novak.

Možete odabrati Standard ili Premium paket. Prvi je najjeftiniji, ali potonji će vam dobiti ukupno pet veza i Chameleon protokol. Obje opcije imaju mjesečne i godišnje planove, s tim što su godišnje u cjelini jeftinije. 

VyprVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca koje možete koristiti kako biste bili sigurni da vam se sviđa.

5. TorGuard

TorGuard je sjajna usluga koja ima preko 3.000 poslužitelja koji su ocrtavali 55 zemalja. Među tim su poslužitelji u Tel Avivu i Jeruzalemu. Prebacivanje poslužitelja može biti neugodno jer se svaki put morate prekinuti s VPN-om.

Ima veliku sigurnost, a s različitim opcijama protokola, to je i prilagodljivo. Također ima automatski omogućen prekidač za ubijanje i ne vodi evidenciju vaših mrežnih aktivnosti.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

prijašnji

Sljedeći

To je brzo, ali neke su lokacije sporije od drugih. Njegova brzina ovisit će i o vašim sigurnosnim postavkama jer će je veća sigurnost usporiti. Ima neograničenu širinu pojasa i omogućuje bujicu. 

To je reklo, ako želite upasti u streaming servise, trebali biste znati da TorGuard u tome nije dobar jer se blokira. Međutim, možete riješiti problem kupovinom jednog njegovog namjenskog poslužitelja za streaming.

Više o njegovim posvećenim IP adresama možete pročitati u našem TorGuard pregledu. Glavna stvar koju trebate znati je da djeluju, zbog čega je TorGuard uvršten u naš najbolji VPN za putnike..

Ostali razlozi koje volimo TorGuard

TorGuard kompatibilan sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS, no mobilna verzija klijenta može biti muka za postavljanje. Dobavljač prema zadanim postavkama omogućuje do pet istodobnih veza, ali ako vam je potrebno više, možete kupiti i do 20 još više za 1 USD mjesečno.

Baza znanja i forum su dostupni kao opcije samopomoći. Postoji i chat uživo, ali ga vodi osnovna tvrtka za korisničku službu, tako da ako vam je potrebna dodatna tehnička pomoć, obratite se timu za podršku TorGuarda putem e-pošte. 

Cijena VPN-a nije loša, ali kao i kod njenih konkurenata, uštedjet ćete novac na duljim planovima. Postoji sedam dana jamstva povrata novca u slučaju da nije za vas.

Završne misli

Nadamo se da je ovaj članak bacio svjetlo na izraelski internetski svijet. Da biste zaobišli cenzuru i sačuvali se od znatiželjnih očiju, trebali biste odabrati VPN s velikom mrežom poslužitelja i velikom sigurnošću. Osim toga, ako želite pristupiti izraelskom sadržaju, morat ćete tamo imati poslužitelje.

ExpressVPN jasan je pobjednik za Izrael zbog brojnih poslužitelja, uključujući i neke u Izraelu, kao i izvrsne sigurnosti i privatnosti. To ne znači da su njegova brzina i sposobnost ulaska u streaming usluge. Iskoristite 30-dnevnu garanciju povrata novca da biste vidjeli kako izgleda.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Izraelu, javite nam to u komentarima u nastavku. Voljeli bismo čuti što imate reći. Posjetite našu VPN arhivu za više zanimljivih članaka. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map