Najbolji VPN za igranje 2020: Epic Pwnage, Low Ping

U ovom vodiču s najboljim VPN-om za igranje objasnit ćemo zašto biste trebali koristiti VPN kada igrate online. Kao ljubitelj gejmerskih i tehnoloških iskustava, lako se uvrijediti zbog gadljivosti proizvoda “gamer” koji muče Internet. Par čaša plavog svjetla i boca Mountain Dewa neće promijeniti koliko dobro igrate, pa je primamljivo otpisati sve „gamer“ proizvode kao jednostavne trendove.

Virtualne privatne mreže često se uklapaju u tu kategoriju, ali one ne bi trebale. Iako se VPN-ovi uglavnom koriste za pristup ekskluzivnim naslovima na Netflixu ili zaštitu ljudi od najezde špijuniranja vlade u većini zemalja, njihovo korištenje može vam osigurati sigurnost i dok igrate online.

ExpressVPN je naš izbor, koji ne bi trebao biti iznenađenje. Ima najbolji spoj značajki, sigurnosti i brzine, što ga čini idealnim izborom za gotovo bilo koji scenarij. Uprkos tome, postoje i drugi davatelji koji dobro igraju igračku ulogu, pa pročitajte ako želite više opcija.

Najbolji VPN za igre 2020

Odabir najboljeg VPN-a za igre

Kada preporučamo VPN-ove, igranje igre nije prva tema koja se pojavljuje. Svatko dobro upućen u Internet shvaća da oni štite vašu privatnost od vladinih agencija, pružatelja internetskih usluga i mrežnih snajpera. Iako je to lako vidjeti, igra igara naoko nije toliko očita.

Prvo, i što je najočitije, VPN-ovi omogućuju pristup geoblokiranom sadržaju. Iako predstavlja veliku zabrinutost za Netflix droge, to ima posljedice i za igre. Možete pregledavati ekskluzivne naslove na PlayStation Network-u, Steamu ili Xbox Live-u koji možda nisu dostupni u vašoj regiji. U nekim slučajevima to znači i dobivanje AAA naslova prije lansiranja u vašoj zemlji.

To ne dolazi bez nedostataka. VPN-ovi utječu na brzinu, tako da ćete se odreći neke veze dok je koristite. Zbog toga smo iz našeg najbržeg VPN vodiča odabrali davatelje koji ne bi zaostajali. Provjerite naše rezultate ispitivanja na našem listu.

Iako smo izabrali iz tog vodiča, narudžba nije ista. Igre, posebno internetske igre, više se brinu zbog kašnjenja nego kod širine pojasa, od kojih se zadnja smatra “brzinom”. Budući da se teksture i modeli pohranjuju i prikazuju lokalno, jedine informacije koje trebaju biti poslane između konzola ili računala jesu kako igrač interaktivno djeluje na svijet.

Smanjivanje kašnjenja je važno, ali ponekad ga VPN zapravo može poboljšati. Ako je poslužitelj na koji ste povezani bliži poslužitelju na kojem igrate, manje je udaljenosti za paket koji putuje. Nadalje, korištenje VPN-a može vam omogućiti pristup poslužiteljima koji mogu imati manje prometa u drugim dijelovima svijeta.

Nisu izgubljeni ni sigurnosni aspekti VPN-ova. Distribuirani napadi uskraćivanja usluge bili su đavo za esports događaje i, kao i kod bilo koje otvorene veze, riskirate da postanete žrtva kibernetičkog kriminala. Iako to ne dolazi toliko često kao što je to slučaj, dok, primjerice, mučeći filmove, to je moguće. VPN će šifrirati vašu vezu tako da nitko ne može ući u vaš podatkovni tok.

Na temelju toga odabrali smo svoje pružatelje usluga. Prvo smo se pozabavili vremenima kašnjenja. VPN ne vrijedi ako će upropastiti stvar koju treba zaštititi. Zatim smo pogledali sigurnost. Kombinacija vrhunskog 256-bitnog AES-a i OpenVPN-a obično čini trik.

Iako su nam to bili fokus, uzeli smo u obzir i cijenu, jednostavnost upotrebe i mogućnosti, ali ti su aspekti manje važni za igranje.

1. Najbolji VPN za igranje: ExpressVPN

ExpressVPN je najbolji VPN na tržištu, pa ne čudi da je i najbolji za igre. Osim što je najbrži VPN koji smo testirali, posebno je dobar u zaobilaženju geoblokova, što ga čini odličnim izborom za uništavanje ekskluziva na PSN-u ili zaštitu samog sebe dok igrate online.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Naša latencija zadržala se oko 75 milisekundi tijekom testiranja, što je prihvatljivo za igranje. Rezultati pinga nisu bili najbrži, ali bili su najdosljedniji. Jedna je stvar biti brz prilikom povezivanja s poslužiteljem u blizini kuće, ali ako pokušavate pristupiti konkurenciji u drugim dijelovima svijeta, možete naići na probleme. Pomoću ExpressVPN-a taj se problem izbjegava.

Osim toga, ExpressVPN ima aplikacije za gotovo svaku platformu, što je posebno važno za igre. Nijedan VPN koji smo testirali nema aplikacija za Xbox One ili PlayStation 4, a ExpressVPN ne prekida taj trend. Unatoč tome, ima jednostavan instalacijski program za usmjerivače koji će osigurati sav vaš odlazni promet. Ima aplikacije za iOS i Android za zaštitu vašeg mobilnog igranja.

Što se tiče sigurnosti, ExpressVPN je jedna od najboljih opcija na tržištu. Osim što koristi vrhunsku AES 256-bitnu enkripciju s OpenVPN protokolom, ona održava stroga pravila zapisivanja bez dnevnika. Sjedište joj je na Britanskim Djevičanskim otocima, koji imaju neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu. Bez obzira što pokušavate zaštititi, ExpressVPN je pokrivao.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

VPN-ovi su sjajni za igranje, ali možete ih koristiti i u druge svrhe. ExpressVPN je naš najbolji VPN za streaming, ne samo zbog svojih izvrsnih brzina, već i zbog svoje sposobnosti zaobići stroge proxy brave koje koriste streaming platforme..

Ako pokušavate pobijediti Netflix VPN zabranu, ExpressVPN je za vas. Tijekom našeg testiranja, mogli smo pristupiti ekskluzivnim naslovima Netflix-a širom svijeta, a brzo vrijeme odziva njegovih poslužitelja osiguralo je da možemo strujati u visokoj razlučivosti ili još bolje. Kao što smo rekli u našem pregledu ExpressVPN-a, to je “u svojoj ligi kada je u pitanju streaming.”

I ona je u svojoj ligi i kad je riječ o cijenama. ExpressVPN nema nevjerovatne stope Hide.me (pročitajte naš pregled Hide.me), ali skuplji je od većine VPN-a. Iako se tri istovremene granice veze osjećaju, dobro i ograničavajući, istina je da na usmjerivač možete instalirati ExpressVPN, učinkovito zaobilazeći granicu veze.

Skupo je, ali vrijedi. ExpressVPN označava sve okvire koje želimo od VPN-a. To je brzo, prilagođeno korisnicima i sigurno, što ga čini odličnim izborom za igranje ili gotovo sve drugo. Možete ga isprobati i bez rizika, uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN je odličan izbor. Da nije bilo nedosljednih performansi tijekom našeg testiranja brzine, bila bi pobjeda nad ExpressVPN-om. Uspon je bio visok, ali i najniži. NordVPN djeluje brzo i lagano, tako da čini malo više TLC-a za nesmetani rad. Ako ste to ipak voljni, to je jedna od najboljih mogućih opcija.

prijašnji

Sljedeći

Tijekom našeg testiranja vratio je najbrže rezultate bilo kojeg VPN-a. Međutim, to je učinio samo na određenim lokacijama. U nekim je slučajevima bilo nesposobno postići čak 10 posto naše nezaštićene brzine. To kaže, ako ne želite potražiti poslužitelj, dobit ćete dobre rezultate.

Sve ostalo u vezi usluge je super. NordVPN je jednak ExpressVPN-u kada je riječ o zaobilaženju geoblokova, tako da biste trebali moći pregledavati servere zaključane u regiji ili pronaći igre koje su ekskluzivne za ostale dijelove svijeta. Pročitajte članak NordVPN vs ExpressVPN za više usporedbi između dviju usluga.

Njegova je sigurnost jednako dobra, ako ne i bolja, nego ExpressVPN-a. Iako se također koristi AES 256-bitni s OpenVPN-om, on također uključuje poslužitelje s dvostrukim skokom. Ti posebni poslužitelji omogućuju vam dodavanje drugog sloja enkripcije na vašu vezu jer skačete s jednog VPN poslužitelja na drugi. Kao da jedan tunel nije toliko težak da ga probije, dva je gotovo nemoguće.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN-ovi poslužitelji s dvostrukim skokovima samo su jedna od četiri vrste specijalnih poslužitelja koje nudi. Svaki okus nudi priliku da prilagodite vezu radi brže brzine ili bolje sigurnosti. Poslužitelji s dvostrukim skokovima, kao i Tor poslužitelji, zaradili su NordVPN mjesto u našim najboljim VPN uslugama za kineski vodič.

NordVPN također uključuje CyberSec. To je zlonamjerni softver i alat za blokiranje oglasa koji dobro funkcioniraju, ali nije zamjena za najbolji antivirusni softver. Unatoč tome, to je lijep alat za blokiranje dosadnih oglasa ili izbjegavanje prijetnji poput botneta koji vrebaju na mreži (pročitajte naš vodič za botnet da biste saznali više o njima).

NordVPN također ima prekidač kill, što je značajka koju bi trebao imati bilo koji pristojni VPN, ali to čini zaokret. Možete postaviti prekidač ubijen tako da bude aktivan u određenim aplikacijama, tako da, primjerice, možete blokirati torrent klijent ako VPN veza padne bez zaustavljanja sesije pregledavanja.

Unatoč nedosljednosti u brzini, NordVPN je jedna od najboljih opcija za robustan set značajki, sigurnu infrastrukturu i masivnu mrežu poslužitelja. O njegovim prednostima možete saznati u našoj NordVPN recenziji ili isprobati uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

3. CyberGhost

Uvijek smo bili obožavatelji CyberGhosta, ali problemi s upotrebljivošću u prošlosti su nas sprječavali da dajemo cjelovite preporuke. Te su brige većinom otklonjene nedavnim pregledom korisničkog sučelja, a sve je zadržala netaknutu solidnu uslugu.

Cyberghost-stranica-2018

Tijekom testiranja primijetili smo prosječnu latenciju od samo 37 ms u Sjedinjenim Državama gdje se odvijalo naše testiranje. U inozemstvu CyberGhost nije bio dosljedan ExpressVPN-u, ali je ipak uspio dostojne ping rezultate. Na primjer, lokacija s najnižim rezultatima, Japan, prosječna je latencija iznosila 154 ms.

Instaliranje na usmjerivač također ne bi trebalo biti problem. CyberGhost ima popis vodiča za njegovo instaliranje na gotovo bilo kojoj platformi, od vašeg usmjerivača do spremljene mreže. Njegova je granica veze također visoka, a nudi više od NordVPN i ExpressVPN, zbog čega se svrstala u naš najbolji VPN vodič za više uređaja.

Iako može biti brzo, CyberGhost ne djeluje tako dobro kao ExpressVPN kada se koristi OpenVPN. CyberGhost prema zadanim postavkama koristi IKEv2, koji je siguran kao OpenVPN, ali i jednostavnije blokiran. To nije tako dobar izbor za nabiranje naslova zaključanih u regiji zbog toga, ali to što ih je jednostavnije blokirati ne znači da će biti.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost ima slabe točke, ali uspijeva gdje uspije. Dolazi s impresivnim setom značajki koji će vam omogućiti podešavanje veze, pristup platformama za strujanje u niši i zaštititi se dok bujite.

Postoje dva skupa specijalnih poslužitelja, jedan za streaming i drugi za torrent. Torrentni poslužitelji nisu tako impresivni, ali streamovi poslužitelji jesu. CyberGhost ima oko 50 podatkovnih centara optimiziranih za različite streaming platforme, a dostupno je i sve, od Netflixa do Crunchyrolla..

Ostale značajke uključuju blokiranje oglasa, preklopni uređaj i “pametna pravila”. Pametna pravila omogućuju vam automatizaciju određenih aspekata vaše veze. Na primjer, možete postaviti CyberGhost da se automatski poveže kad se povežete s određenom WiFi mrežom ili automatski pokrenete preglednik nakon uspostavljanja veze..

Ne čini se tako zaokruženim kao ExpressVPN jer veći naglasak stavlja na značajke i sučelje od brzine i sigurnosti. Uprkos tome, on daje impresivne rezultate i to je jeftino. Možete saznati više u našem CyberGhost pregledu ili ga isprobati s izdašnom 45-dnevnom garancijom povrata novca.

4. Mullvad

Mullvad često ne pravi naše “najbolje VPN” vodiče, iako je izvrsna usluga. Iako ne čini ništa posebno dobro, nudi impresivnu sigurnost i brzinu za cijenu.

mullvad-pregled-sučelje

Za vrijeme testiranja izmjerili smo prosječnu latenciju od 36 ms, što bi trebalo biti savršeno za igranje. U inozemstvu su latencije bile gore od CyberGhostovih, ali Mullvad nas je iznenadio svojom otpornošću između rundi. Za razliku od HideMyAss-a, koji je imao nedosljedne rezultate pinga (pročitajte našu kritiku HideMyAss), Mullvad nam je dao isti rok latencije nakon runde.

To je posebno važno za igranje. Davatelji s nedosljednim kašnjenjem imat će nesvjestan rad na mreži. Otpornost tvrtke Mullvad čini je idealnom jer stavlja teret kašnjenja na poslužitelj na koji se povezujete i na vašu internetsku vezu.

Ostali razlozi koji volimo Mullvada

Što se tiče ostatka usluge, Mullvad nije impresivan. Nije loše, ali ne nudi mnogo toga da se razlikujete kao što su NordVPN, ExpressVPN i CyberGhost. Najneobičnija stvar Mullvada je to što prihvaća gotovinu kao plaćanje. Možete mu poslati bilo koji iznos u bilo kojoj valuti s brojem računa, a on će vam dodijeliti koliko god vremena novac vrijedi.

To je rijetka kvaliteta za VPN i softverske usluge općenito. Iako za većinu ljudi nema smisla, to pokazuje Mullvadovu posvećenost anonimnosti. Ima jasan stav o privatnosti, održavanju pravila o zapisivanju i upotrebi samo dva kolačića na svojoj web stranici.

Za one koji se bave privatnošću, odličan je izbor. I to je jeftino. Mullvad naplaćuje samo oko 5 USD mjesečno, što je manje od polovice mjesečne stope za sve ostale naše ponude. Dolazi s neograničenom propusnošću i do pet istodobnih veza.

Vrijednost je solidna, čak i ako mreža Mullvada poslužitelja nije impresivna i nedostaju joj značajke. O specifičnostima možete saznati u našem pregledu Mullvad ili ga isprobati s trosatnom propusnicom.

5. TorGuard

TorGuard je usluga koji je veoma prilagodljiv i koji je, unatoč posvećenosti limarijama, odličan izbor za igrače. Izmjerili smo prosječnu latenciju od 38 ms u SAD-u, kao i pristojne rezultate u inozemstvu, tako da ne biste trebali imati problema s igranjem.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Iako je to bio prosjek u našem najnovijem krugu testova brzine, imali smo još bolje rezultate tijekom našeg pregleda TorGuarda. Spajajući se na server u Chicagu, koji je bio mnogo bliži našem mjestu testiranja, primijetio je zanemariv pad brzine. S osnovnim pingom od 11 ms, TorGuard je dodao samo 7 ms, čemu može malo potvrditi nekoliko VPN-ova.

Kao što se očekivalo, kašnjenje se povećava kako raste i udaljenost. To je reklo, brzina preuzimanja TorGuarda bila je solidna. Čak iu drugim dijelovima svijeta, održavala je većinu naše nezaštićene brzine. To ne mijenja aspekt igre, ali on je ipak važan za streaming i pregledavanje.

Sučelje nije tako pozivno kao, recimo, ExpressVPN, ali je prohodno. TorGuard također ima alate za postavljanje rutera, tako da je jednostavno započeti s tim. Ako vam nije neugodno kopati po grafičkom korisničkom sučelju usmjerivača, možete kupiti i unaprijed trepnuti usmjerivač..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

Iako je odličan izbor za igranje, TorGuard nas je impresionirao svojom prilagodljivošću i značajkama. Čak i prilikom prijave možete uslugu prilagoditi svojim željama. Prema zadanim postavkama dolazi s pet istodobnih veza, ali možete kupiti i do 200 više za 1 USD svaki. Slično tome, možete kupiti namjenske IP adrese za sport, streaming ili opću upotrebu.

U aplikaciji ne samo da odaberete razinu protokola i enkripcije, već i određenu šifru koju koristite. Iako sumnjamo da će većina ljudi upotrijebiti bilo šta drugo osim zadanog AES 256-bitnog, opcija postoji ako to želite.

Što se tiče značajki, TorGuard je bez premca. Uz pretplatu VPN sadržan je 10MB šifrirani račun web-pošte koji se pridržava najviših sigurnosnih mjera e-pošte. Također imate mogućnost postavljanja prilagođenih skripti i konfiguriranje prekidača kill da radi samo na određenim aplikacijama.

To nije pravi VPN za sve, ali oni koji uživaju u kopanju svog softvera voljet će TorGuard. Osim što je brz, vrlo je konfiguriran, što je ravnoteža koju malo VPN-a uspostavi. Možete vidjeti ako vam se sviđa s sedmodnevnim suđenjem TorGuarda.

Počasni spomen: ProtonVPN

ProtonVPN je nedostajao samo što je uključen u ovaj vodič, postavljajući oko 40 ms tijekom testiranja u istoj zemlji. Međutim, u inozemstvu je bilo puno gore, radeći na 127 ms u Amsterdamu i 322 ms u Japanu. Međutim, ProtonVPN ima besplatan plan koji je zaradio mjesto u našem najboljem vodiču za VPN.

Za razliku od besplatnih VPN-a koji ograničavaju količinu podataka koju možete prenijeti, poput Windscribe-a (pročitajte naš pregled Windscribe-a), ProtonVPN ograničava brzinu. To ipak ne bi trebalo imati ogroman utjecaj na igranje. Čak i uz vezu od 10 megabita u sekundi za prijenos i preuzimanje, kašnjenje se ne bi trebalo mijenjati jer povratno putovanje poruke na poslužitelj i natrag ostaje isto.

Postoje problemi sa slobodnim planom izvan toga. VPN možete koristiti samo na jednom uređaju i povezati se samo s jednim od tri poslužitelja. Ipak, ima nekoliko mogućnosti za plaćene planove. Na primjer, Basic je manje od 50 USD godišnje i dolazi punom brzinom mreže ProtonVPN-a i svih poslužitelja u njemu.

Nema rizika da isprobate ProtonVPN da vidite kako vam se sviđa. Ako biste radije vidjeli njegove detalje, pročitajte naš ProtonVPN pregled.

Završne misli

Iako VPN nije prvo što vam pada na pamet kad su igre u pitanju, to je važan korak da biste bili sigurni dok igrate online. Bilo koji otvoreni stream poziva neželjene mrežne aktivnosti i korištenje VPN-a može vas zaštititi od pada u bilo koju shemu.

ExpressVPN nema najnižu kašnjenje u našem izboru, ali ima najbolju ravnotežu značajki, sigurnosti i brzine. Ako se bavite samo igranjem, preporučujemo CyberGhost za jednostavnu uporabu i nisko vrijeme kašnjenja. Vjerujemo da su naši tipovi najbolji, ali ako želite malo više potražiti, pročitajte ostale VPN recenzije.

Koji VPN koristite za igranje? Javite nam u komentarima u nastavku i pogledajte ostale naše VPN članke. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me