Najbolji VPN za Firefox u 2020. godini: Sigurnost jednostavna za korištenje

Odabir pravog VPN pružatelja može se činiti nemogućim zadatkom s obzirom na sve mogućnosti koje su vani. Ako općenito želite loviti VPN, onda je naš popis najboljih VPN usluga savršeno mjesto za započinjanje pretraživanja. Međutim, ako je ono što tražite najbolji VPN za Firefox, onda ste došli na pravo mjesto.


Ako vam je potrebna potpuna analiza svega što VPN radi, trebali biste se obratiti našem članku koji objašnjava što je VPN. Ukratko, VPN preuzima sav vaš internetski promet, šifrira ga i usmjerava ga kroz zasebni poslužitelj kako bi prikrio vaš identitet, lokaciju i aktivnost.

Budući da je cenzura interneta u porastu u cijelom svijetu, instaliranje VPN-a postalo je presudni dio zaštite sebe na mreži. Ostali razlozi za instaliranje VPN-a na vaše računalo uključuju bujicu i zaštitu od opasnosti javnih WiFi mreža. 

Također, kako mreža neutralnosti postaje manje sigurna, VPN je u osnovi jedini način da osigurate da vaš internetski pružatelj ne gasi vezu na temelju onoga što radite na mreži.

Kao što smo vidjeli s najboljim popisom VPN-a za Google Chrome, privatni pristup internetu jasan je pobjednik Firefoxa, zahvaljujući izvrsnom proširenju preglednika ispunjenom postavkama za podešavanje..

Najbolji VPN za Firefox 2020

Što čini VPN najbolje za Firefox?

Za ovaj članak ocjenjujemo različite VPN usluge po istom skupu kriterija koji koristimo za tradicionalne VPN preglede. Pored toga, podrobno ćemo pogledati proširenja njihovih preglednika, a posebno ćemo vam vidjeti koja vam omogućuju da učinite najviše bez otvaranja ili čak i instaliranja njihovih aplikacija za radne površine..

ExpressVPN-Molimo-prijavljivanju

Izvan ekstenzija preglednika, najvažnije za VPN na ovom popisu jest to da on ne sadrži nikakve zapise. Opsežna evidencija može brzo učiniti VPN gorim nego beskorisnim, jer tada potiče lažni osjećaj sigurnosti. Brzina je također od presudne važnosti, jer se nitko ne želi povezati s njihovim VPN-om samo kako bi otkrio da trebaju čekati dobima da se video međusobno pohrani..

Veliki broj poslužitelja također je veliki bonus, pogotovo ako su raspoređeni između različitih kontinenata i zemalja. Za mnoge ljude VPN je način zaobilaženja mjera geoblokiranja, poput Netflix-a ili BBC-a, tako da veliki izbor zemalja koje se mogu birati znatno olakšava.

ExpressVPN-Server-listu

Šifriranje je očito presudno, jer VPN koji pravilno ne štiti vaše podatke nije vrijedan prostora na disku vašeg uređaja. Iako je važnost šifriranja prevelika tema koju bismo ovdje trebali detaljno obraditi, prijeđite na naš opis šifriranja kako biste saznali više o raznim vrstama, kao i njihovim jakim i jakim stranama.

Iako gornji kriteriji pokrivaju osnove VPN-a, postoji nekoliko drugih sigurnosnih značajki koje očekujemo u dobrom VPN-u. To uključuje zaštitu od propuštanja DNS-a, blokiranje WebRTC-a i skrivanje IP-a.

Za mnoge ljude VPN je jednostavno način pristupa streaming uslugama ili sadržaju koji nisu dostupni na njihovoj lokaciji, tako da je mogućnost zavaravanja Netflix VPN zabrane – poput usluga na našem najboljem VPN-u za streaming listu – također vrlo bitna.

Najbolji VPN za Firefox: privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu sjajan je izbor za VPN općenito, a još je bolji ako samo gledate proširenje preglednika. U odnosu na ostale davatelje usluga na popisu, PIA vam pruža niz postavki tamo u ekstenziji, a ne korištenje aplikacije za radnu površinu znači da ćete zaobići neke naše smetnje s uslugom, poput zaključavanja u sistemskoj traci.

ZOMO-postavke

Kad je u pitanju sigurnost, PIA podrazumijeva 128-bitni AES, što je pristojno. Svoju obranu možete ojačati prebacivanjem na AES 256-bitni, ali to možete učiniti samo u aplikaciji za radnu površinu. 

OpenVPN je jedini izbor VPN protokola s PIA-om, a ako želite saznati više o tome što to znači, provjerite našu kvar VPN protokola. Ukratko, OpenVPN je sveobuhvatni odličan protokol.

Privatni pristup internetu postiže dobre rezultate i nudi 53 poslužitelja koji se nalaze u 33 različite zemlje. Prosljeđivanje porta dostupno je u aplikaciji za stolna računala, kao i prekidač za uklanjanje, ali podijeljeno tuneliranje vidljivo izostaje.

ZOMO-poslužitelji

Proširenje preglednika nudi vam tri različite kategorije postavki za igranje. Pod zaštitom možete omogućiti blokiranje WebRTC-a, prisilno blokiranje HTTPS-a i Flash-a. 

U privatnosti PIA omogućuje vam da spriječite Firefoxu da pristupi vašem mikrofonu, fotoaparatu i lokaciji, a također ga prisili da onemogući različite postavke preglednika, kao što su automatsko popunjavanje i sigurno pregledavanje..

ZOMO-security-postavke

Slijedi praćenje gdje možete omogućiti MACE – blokator zlonamjernog softvera – i onemogućiti HTTP preporuke, što, po riječima laika, znači da web stranice neće moći reći gdje ste kliknuli vezu na njihovu domenu. U ovom izborniku postoji i gomila pratilaca koje možete blokirati, poput kolačića i društvenih medija.

ZOMO-Tracking-postavke

Nažalost, PIA nije dobar izbor za strujanje. Iako može pristupiti Netflixu, zbog toga i drugi veliki pružatelji usluga struje – kao što su BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video – mogu otkriti njegovu prisutnost i blokirati vas da gledate bilo kakav sadržaj na njihovim platformama..

Ostali razlozi koji vole privatni pristup internetu

PIA ne vodi evidencije aktivnosti, a ovo je dobra stvar, s obzirom da se tvrtka nalazi u SAD-u, zemlji koja je – kroz svoj PRISM program i špijunsku mrežu Five Eyes – pokazala da ima nekoliko pomou u pitanju prisiljavanja. tvrtke da udovolje zahtjevima za korisničkim podacima.

Bez obzira na to koji operativni sustav želite, bilo da je u pitanju Windows, macOS, Linux, iOS ili Android, moći ćete koristiti PIA. U stvari, sletio je na prvo mjesto na našoj listi najboljih VPN usluga za Linux.

Da biste saznali za sve prednosti i nedostatke, prijeđite na naš pregled privatnog pristupa internetu. Također možete iskoristiti njegov tjedan viška povrata novca i sami to provjerite.

ExpressVPN

Ako ste pročitali naš ExpressVPN pregled, znate da smo veliki obožavatelji usluge. U stvari, to je bio naš izbor broj jedan za VPN, općenito, i iako ovdje ne ide baš najbolje, još uvijek je to dobar izbor u gotovo svakom pogledu.

ExpressVPN-Produljenje-Main-ploča

Nažalost, proširenje preglednika uopće ne funkcionira bez instaliranja aplikacije za radnu površinu. Iako biste u ovom članku uvijek trebali instalirati namjenske aplikacije za sve naše izbore, ipak bismo željeli iskoristiti neke osnovne funkcije proširenja bez da to radite.

Drugi značajan problem je potpuna odsutnost bilo kakvog zlonamjernog softvera ili blokiranja oglasa, što je nešto što pružaju puno VPN-a preglednika..

U smislu naših standardnih kriterija za pregled, ExpressVPN pokriva sve osnove. VPN je vrlo brz, na vrhu naše liste najbržih VPN usluga. Ujedno je i najbolji VPN za streaming, a iako se može boriti s Huluom i Amazon Prime, možete ga koristiti za gledanje Netflixa i BBC iPlayera bez ikakvih problema..

Za šifriranje ExpressVPN koristi 256-bitni AES, što je zlatni standard. Također nudi četiri različita protokola, ali morat ćete ući u aplikaciju za stolna računala da biste je promijenili iz zadanog, a to je OpenVPN. Ovo je sjajan protokol, tako da većina korisnika to nikada neće trebati.

ExpressVPN-desktop-Protokoli

Osim povezivanja, prekidanja veze i odabira poslužitelja, vrlo malo možete učiniti i u samoj Firefoxovoj ekstenziji. Postoje samo tri postavke koje možete promijeniti: podmetanje lokacije, blokiranje WebRTC-a i HTTPS svugdje. Iako nam je drago što su ove postavke prisutne, voljeli bismo imati veću kontrolu bez oslanjanja na aplikaciju za radnu površinu.

ExpressVPN-security-postavke

Nema prigovora kada je u pitanju odabir poslužitelja, budući da ExpressVPN ima ogroman popis od više od 2.000 poslužitelja koji se raspoređuju na 148 lokacija u 94 zemlje. Ako količina izbora zastrašuje, ExpressVPN omogućava vam da odaberete regiju (na primjer, Europu), a proširenje će odabrati optimalan poslužitelj na temelju vaše lokacije.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

S više od 60.000 korisnika, jasno je da je ekstenzija preglednika ExpressVPN popularan izbor među Firefox korisnicima. Vjerojatni razlog ove popularnosti je velika posvećenost privatnosti, ne čuvanje nikakvih dnevnika i pohranjivanje samo male količine osobnih podataka u svrhu pretplate..

Možete platiti i bitcoin-om, što pruža još veću anonimnost nego ako biste plaćali putem kreditne kartice ili PayPal-a.

Iako je usluga malo skuplja od ostalih na ovom popisu, sigurno dobivate ono što plaćate, a ExpressVPN nudi i izdašno jamstvo povrata novca od 30 dana u slučaju da ga želite isprobati sami.

Windscribe

Kao što je opisano u našem pregledu Windscribe, ova usluga nudi velikodušan besplatni plan, do točke u kojoj smo izabrali broj jedan za najbolji besplatni VPN. To je vjerojatno zbog čega je Windscribe najpopularnije VPN proširenje za Firefox od pet na ovoj listi, s više od 92.000 korisnika do danas.

Iako besplatni plan ima određena ograničenja, kao što je ograničenje podataka od 2 GB mjesečno i samo 10 dostupnih poslužitelja, to je i dalje vrlo velikodušno s obzirom na to da nećete platiti denar. Nadalje, kapu možete povećati na 10 GB jednostavnom potvrdom e-pošte.

Windscribe-Data-Cap

Ako se umjesto toga odlučite za plaćeni plan, dobićete pristup na 148 poslužitelja u 62 zemlje, a ne u 10 koje ste dobili besplatno. Ako vam ne treba toliko veliki izbor, možete prilagoditi svoj plan plaćanja prema vašim potrebama, a svaka dodatna lokacija košta 1 USD mjesečno.

WindScribe-Server-listu

Zadani protokol je IKEv2, ali ako preuzmete aplikaciju za radnu površinu, imat ćete mogućnost promjene u OpenVPN, IPSec ili stunnel. 

Nažalost, IKEv2 je web stranice vrlo lako prepoznati, što znači da općenito nije dovoljan ako želite koristiti Windscribe za uslugu koja blokira VPN-ove. Međutim, nemamo pritužbi na šifriranje, jer je zadana opcija 256-bitni AES.

Windscribe također uživa izvrsnu brzinu, barem za preuzimanja. Nažalost, brzina i kašnjenje prijenosa ostavljaju poprilično željenu, što ga čini lošim odabirom za aktivnosti kao što su mrežno igranje ili drugi zadaci intenzivni na uploadu.

Verzija “pro” omogućava vam pristup čitavom paketu blokatora, uključujući zlonamjerni softver, društvene medije, oglase, porno filmove, kockanje, tragače, lažne vijesti, klik-bajke i kriptominare. Iako još uvijek možete omogućiti sustav pod nazivom R.O.B.E.R.T – na besplatnom planu, blokirat će zlonamjerni softver samo ako niste korisnik plaćanja.

Windscribe-Robert

Značajka “podijeljena osobnost” automatski obnavlja vaš korisnički agent, što povećava vašu anonimnost, a možete omogućiti i blokiranje WebRTC-a i napraviti VPN podmetanje vaše GPS lokacije i vremenske zone.

WindScribe-Pravila

Windscribe je također odličan izbor za streaming, a čak vam pruža i namjenske poslužitelje za Netflix, nazvan “Windflix”, koji izgledaju vrlo dobro, jer nismo imali problema s proxy pogreškama dok smo koristili uslugu za pristup usluzi Netflix. Zbog toga je Windscribe među našim najboljim odabranicima za najbolji VPN za Netflix.

WindFlix

Iako se u aplikaciji za radnu površinu nalazi prekidač kill, nigdje nema podijeljenog tuneliranja, što je jedna od najvećih slabosti Windscribe-a. No možete povezati koliko god uređaja želite, što je ogroman bonus.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Jedina informacija koju Windscribe zadržava kod svojih kupaca je ukupno korištenje propusne širine, korisničko ime VPN protokola, VPN poslužitelj koji ste koristili nedavno, količina podataka koje koristite i koliko dugo ste povezani.

Sve ovo, osim ukupne upotrebe propusnosti, briše se kad prekinete VPN sesiju, a jedini razlog zadržavanja broja propusnosti jest osigurati da besplatni korisnici ne premaše ograničenja svojih podataka.

NordVPN

NordVPN je naš izbor broj dva za najbolju VPN uslugu. Nadalje, iz naše NordVPN recenzije jasno je da smo bili vrlo zadovoljni njenom izvedbom, iako s nekoliko upozorenja, a obično pobijeđuje poput Windscribe-a u našim komadima (pročitajte našu usporedbu Windscribe vs. NordVPN). Više od 58.000 ljudi koristi njegovo proširenje Firefox, što ga čini popularnim izborom za preglednik.

VPN dolazi s blokatorom zlonamjernog softvera i oglasa, kao i mogućnošću onemogućavanja WebRTC-a. Nema podijeljenog tuneliranja čak ni u stolnoj aplikaciji, ali možete odrediti koje bi aplikacije morale ignorirati prekidač za zaustavljanje. To je slično dijeljenju tunela, no ni na koji način nije dovoljna alternativa.

Nord-Security-postavke

“Posebni” poslužitelji NordVPN-a nalaze se u aplikaciji za radnu površinu, koja uključuje P2P poslužitelje za bujice, Onion poslužitelje za Tor veze (pročitajte našu Tor recenziju za više informacija o ovome) i dvostruke hop servere koji usmjeravaju vašu vezu putem dva poslužitelja umjesto jednog, učinkovito udvostručujući vašu sigurnost i anonimnost. Pored ovih posebnih poslužitelja, NordVPN nudi više od 5000 redovnih u 62 zemlje.

Nord-upravljačke ploče

Nisu sve dobre vijesti, kao što vjerojatno možete pretpostaviti sa četvrte pozicije NordVPN-a na ovom popisu. Njegova brzina je nevjerojatno nedosljedna, a s obzirom da je preporučeni algoritam poslužitelja krajnje pokvaren, morate ručno potražiti optimalni poslužitelj. 

To također može otežati protok, jer NordVPN može podnijeti Netflix, BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video, ali samo na određenim poslužiteljima.

Prava Ahilova peta NordVPN-a, u smislu ove ljestvice, činjenica je da vam nije dopušteno odabrati određeni poslužitelj u proširenju preglednika. Umjesto toga, dali ste popis zemalja, a NordVPN će odabrati točan poslužitelj za vas. S obzirom na to koliko je slomljen preporučeni algoritam servera, to je generalno velika slabost.

Nord-Server-listu

Radi sigurnosti, NordVPN podrazumijeva OpenVPN i AES 256-bitnu enkripciju, što su najbolji izbor u obje kategorije. Također možete promijeniti u IKEv2 ako preuzmete aplikaciju za radnu površinu, i iako više volimo OpenVPN, svakako je lijepo imati mogućnost.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN ne vodi evidencije o svojoj aktivnosti, a ako želite biti još anonimniji, možete se koristiti kratkoročnom e-poštom za registraciju i plaćanje putem bitcoina. No, ipak morate potvrditi svoju e-poštu, pa provjerite možete li primati poruke na adresi na koju se registrirate.

Cijene su također izvrsne, pogotovo ako odaberete dvo- ili trogodišnji plan. NordVPN možete provjeriti sami pomoću 30-dnevne garancije povrata novca.

TunnelBear

TunnelBear je druga VPN usluga s prilično velikodušnim besplatnim planom, koji nudi 500MB podataka mjesečno besplatno (naš Windscribe vs. TunnelBear komad uspoređuje njihova dva besplatna plana). Međutim, kao što smo istakli u našem pregledu TunnelBear, postoji nekoliko problema s pružateljem usluga, što znači da ga on jedva ulazi na ovaj popis.

TunnelBear-Data-Cap

Prvo, pokrijmo dobre stvari. Njegova enkripcija je solidna, s tim što je jedina opcija AES 256-bitna. Izvan iOS aplikacije, VPN koristi OpenVPN, koji je, kao što smo ranije spomenuli, najbolji izbor. Također nismo mogli otkriti bilo kakve DNS propuste tijekom testiranja, a na radnoj površini postoji prekidač kill, ali nažalost nema podrške za podijeljeno tuneliranje bilo koje vrste.

Kad je u pitanju odabir poslužitelja, TunnelBear se nalazi u 22 različite zemlje, ali za razliku od gotovo svih drugih VPN-a, možete odabrati samo zemlju, a ne određenu lokaciju ili poslužitelj. Većina zemalja je u Europi i Sjevernoj Americi, a rijetko je pokriveno Azija, Južna Amerika i Oceanija, a ništa u Africi.

TunnelBear-Server-listu

Njegova brzina je u najboljem slučaju nedosljedna, pri čemu brzine preuzimanja makro variraju ovisno o poslužitelju (ili zemlji u slučaju TunnelBear-a) na koju se povezujete. Latencija nije bolja, pa je to loš izbor za online igranje. 

Za streaming ne ide bolje, jer smo pronašli sve najveće streaming platforme – Netflix, BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video – koji su uspjeli otkriti i blokirati veze koje dolaze s VPN-a..

Ne postaje ništa bolje ako pogledate dodatak Firefox jer je nevjerojatno rijedak. Ne postoje postavke koje možete promijeniti, a jedina prisutna funkcionalnost je mogućnost odabira zemlje i povezivanje ili prekid veze. Također nije uključen blokiranje zlonamjernog softvera ili oglasa, što bi pomoglo negirati neke probleme s uslugom.

TunnelBear-postavke

Ostali razlozi koji volimo TunnelBear

Kao i ostali VPN davatelji na ovom popisu, TunnelBear ne vodi evidenciju vašeg prometa. Međutim, prikuplja neke podatke, poput vašeg operativnog sustava i ukupne propusnosti, što je vrijedno imati na umu. Možete platiti i u bitcoinu, što vam daje taj dodatni nivo zaštite.

Korisnička usluga je izvrsna, jer smo njihove odgovore na naše upite iznenadili temeljito. Iako ne postoji live chat, postoji opsežna baza znanja koja bi trebala sadržavati rješenje većine problema sa kojima se možete susresti s VPN-om..

Promatrajući cijene, TunnelBear je razuman, ako je malo na skupoj strani stvari, u usporedbi s ponudama koje nudi, primjerice, NordVPN. No još više zabrinjava potpuni nedostatak povrata sredstava, što znači da nećete imati priliku isprobati „pro“ plan za sebe bez dijeljenja s novcem.

Završne misli

Sada kada ste pročitali naš najbolji popis VPN-a za Firefox, trebali biste biti više nego spremni odabrati pravi za vas. Privatni pristup internetu je naš najbolji izbor, ali ako se uglavnom bavite streamingom, možda će vam biti bolje poslužiti ExpressVPN ili Windscribe, od kojih potonji također nudi odličan besplatni plan za testiranje..

NordVPN nažalost pada nekoliko stepenica na ljestvici u usporedbi s našom popisom najboljih VPN-ova, općenito, ponajviše zato što vam ne dopušta da odaberete određeni poslužitelj u produžetku, a također i zbog njegovih nevjerojatno nedosljednih performansi, što postaje puno više kritično kada se oslanjate na to da odaberete poslužitelj za vas.

S druge strane, TunnelBear je još jedan dobar izbor, čak i ako dođe do dna ove liste zbog svoje nedosljedne brzine, groznog kašnjenja i nedostatka roka za povrat.. 

Sad kad smo stigli do našeg popisa, što mislite o našim odabirima? Jesmo li propustili uključiti vaše Firefox VPN proširenje po izboru? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map