Najbolji VPN za Europu u 2020. godini: Stari svijet, Nova tehnologija

Europa je krpa zemalja. Svaka je zemlja poznata po nečemu, poput poznatog znamenitosti, povijesnog događaja ili nevjerojatne arhitekture. Da ne spominjem raznolike kulture i sorte hrane. Bez obzira putujete li ili se nalazite u određenoj zemlji, mudar je izbor zaštititi se putem interneta s jednim od naših najboljih VPN-a za Europu.


Dobro je koristiti virtualnu privatnu mrežu gdje god se nalazili. Opremljene su značajkama, poput sigurnosti koja vas može zaštititi od opasnosti na mreži. Uz to možete promijeniti svoju IP adresu da biste dobili prošla ograničenja, poput geoblokova. Neke zemlje cenzuriraju internet više nego druge. Kineski vatrozid je dobar primjer koliko loše može doći.

Sve se potrebe razlikuju, kao što možete vidjeti u ostalim našim VPN člancima, a postoje razlozi zbog kojih biste osim sigurnosti trebali koristiti i VPN. Možda ste se preselili i nedostajete vam TV emisije. VPN će vam omogućiti da prevarite svoju lokaciju i pristupite emisijama na koje ste navikli, kao i sadržaje drugih zemalja s ograničenim ograničenjima.

Možda želite gledati određenu emisiju na Netflixu, ali ona nije dostupna u vašoj zemlji. Netflixova knjižnica uvelike varira od zemlje do zemlje. Američka verzija ima najveći broj emisija, pa mnogi ljudi žele pristup njoj. Naš dio o Netflix VPN zabrani detaljnije je opisan.

Ako putujete, otkrit ćete da ne možete pristupiti svom internetskom bankovnom računu ili drugim važnim uslugama. Mnoge banke samo dopuštaju klijentima da se prijave iz iste zemlje. Upotrijebite VPN da biste promijenili IP adresu u tu zemlju i moći ćete se prijaviti kao i obično.

Europa je velika meta financijski motivirane kibernetičke kriminaliteta, prema procjeni internetske prijetnje organiziranog kriminala iz 2017. godine. VPN uz dobru sigurnost pomoći će vam da se zaštitite, a ne bi štetilo i instalirati pristojan antivirus.

Internetski zakoni i propisi svake zemlje također se razlikuju. Bilo bi dobro da budete u tijeku s njima kako ne biste sebi zapali u probleme. Ako volite bujicu, u nekim zemljama su strože kazne za one koji krše autorska prava.

Uz to, mnoge se vlade uključe u mrežni nadzor. VPN bi vas držao skrivenima od takvih invazivnih programa.

U skladu s tim, postoje europske zemlje koje su manje nametljive i imaju snažno zakonodavstvo za zaštitu vaše privatnosti, poput Švicarske, Norveške i Islanda. Pročitajte naš dio o tome koje zemlje imaju najbolje zakone o privatnosti da biste saznali više.

Pogledajmo sada zemlje s invazivnim sustavima nadzora i druge razloge za zabrinutost.

Zemlje u EU

Od 44 zemlje u Europi, samo njih 28 je u EU, barem što se tiče Velike Britanije. Od svibnja 2018. te su se zemlje morale pridržavati Opće uredbe o zaštiti podataka. GDPR pojačava postojeću zaštitu podataka građana EU. Tvrtkama koje se ne pridržavaju propisane kazne izdaju se ogromne novčane kazne.

Njemačka

U Njemačkoj su određene kategorije mrežnog govora ilegalne. Sve što hvali nacizam zabranjeno je, a poricanje holokausta savezni je zločin, kažnjiv do pet godina zatvora. Povreda religija i formiranje terorističkih skupina nezakonito je prema njemačkom Kaznenom zakonu.

Ako volite bujicu, trebali biste znati da je granatiranje zaštićeno autorskim pravima u Njemačkoj protuzakonito i kažnjivo novčanom kaznom ili vremenom zatvora. Poznati su trolovi koji prate popularne bujice za njemačke IP adrese kako bi uhvatili ljude na djelu.

Navodi se da se metapodaci korisnika prikupljaju, a Savezna obavještajna služba surađuje s američkom Agencijom za nacionalnu sigurnost. Pročitajte više u našem najboljem VPN djelu za Njemačku.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Velika Britanija ima invazivna pravila o privatnosti. Zakon o istražnim ovlastima, također poznat i kao Povelja snajpersa, daje ovlasti za provedbu zakona i ostale agencije u Velikoj Britaniji, poput pregledavanja vaše internetske povijesti bez naloga. Ostali zakoni dopuštaju nadzor, ali novinar Ewan MacAskill kaže da je on uveo najviše brižne nadzorne moći u zapadnom svijetu.

Pogledajte naš najbolji VPN za Veliku Britaniju ako planirate tamo posjetiti.

Francuska

Francuska je poduzela mjere za rješavanje terorističkih prijetnji od napada u Parizu 2015. godine. Na slobodu interneta utjecali su povećana internetska cenzura i nadzorne moći. Korisnici su pod nadzorom davatelja internetskih usluga, a sumnjivo se ponašanje prosljeđuje obavještajnim službama.

U tajnosti je stvorena i ilegalna biometrijska baza podataka koja je sadržavala podatke 60 milijuna građana. Vlasti su rekle da je to potrebno za nacionalnu sigurnost.

Uz to, prema francuskom zakonu o borbi protiv piraterije, može vam se izreći velika kazna ili čak i zabraniti s interneta ako budete koristili sadržaj zaštićen autorskim pravima. Više informacija o državi potražite u našem najboljem vodiču za VPN za Francusku.

Grčka

Kleveta i vrijeđanje predsjednika mogu rezultirati kaznenim kaznama, kao što su novčana kazna ili zatvor. Ako slučaj uključuje javnog službenika, kazna može biti stroža.

Internetske komunikacije u Grčkoj nisu zaštićene zakonima o privatnosti, što znači da vlasti mogu legalno provoditi nadzor kako žele, kao što to ističemo u našem najboljem vodiču za VPN za Grčku..

Švedska

Švedska je poznata po tome što je najveći potrošač piratskog sadržaja, ali vlasti su gurnute da poduzmu mjere. Švedska vlada naložila je Bahnhofu, jednom od najboljih švedskih davatelja internetskih usluga, da mu dostavi detalje o onima koji krše zakone o autorskim pravima.

Uz to, inicijativa Spridningskollen koristi poseban softver za uklanjanje onih koji preuzimaju sadržaj zaštićen autorskim pravima. Ako vas uhvate, možete dobiti kaznu do 250 dolara po prekršaju. Pogledajte naš najbolji VPN za Švedsku za više detalja.

Irska

Irska nije velika što se tiče cenzure i drugih invazivnih zakona, ali vlasti mogu presresti vašu internetsku komunikaciju. To je učinjeno za borbu protiv teških zločina i zaštitu sigurnosti države. Pročitajte naš najbolji članak o VPN-u za Irsku ako želite znati više.

Izvan EU: Rusija

Ruska sloboda interneta ostavlja mnogo toga što bi mogli poželjeti. Sadržaj vezan za političku oporbu, sukob u Ukrajini i LGBT zajednicu je blokiran. Tijekom 2017. godine naloženo je davateljima internetskih usluga da blokiraju 8.000 piratskih web stranica za borbu protiv kršenja autorskih prava. Vlasti su povećale uloge 2019. godine naloživši VPN-ovima da blokiraju i web-lokacije.

Rusija je započela blokiranje VPN usluga u 2017. VPN davatelji koji su pristali spriječiti korisnike da posjećuju blokirane web stranice smiju nastaviti s radom. Novčane kazne izrečene su nakon što su mnogi odbili izvršiti je, ali zahtjev nije dobro proveden. O tome postoji više u našem posvećenom djelu za zabranu ruske VPN.

Provociranje separatizma ili ekstremizma može se kazniti zatvorskom kaznom prema ruskom krivičnom zakonu, a podsticanje na mržnju može rezultirati sa šest godina zatvora. LGBT aktivisti kažnjeni su i zbog izražavanja na mreži.

Rusija koristi nadzorni alat SORM koji sigurnosnim službama omogućuje nadzor internetskog prometa putem ISP-a. Zakon Yarovaya vlastima omogućuje pristup korisničkim podacima. Pročitajte naš najbolji VPN za Rusiju ako planirate posjetiti zemlju.

Najbolji VPN za Europu 2020

Što VPN čini najboljim za Europu

Možete odabrati bilo kojeg od pružatelja usluga u našim VPN recenzijama, ali morate biti sigurni da je onaj koji odaberete odgovara Europi. VPN-ovi imaju puno značajki, ali neki su i bolji od drugih.

Zbog brojnih europskih propisa želite odabrati VPN koji ima veliku sigurnost i prekidač. Sigurnost će vas zaštititi od opasnosti poput cyber kriminala. Prekidač za uklanjanje prekinuti će internetsku vezu ako VPN ne uspije, čuvajući vaše osjetljive podatke zaštićenima od znatiželjnih očiju.

Važna je i privatnost, koja je odvojena od sigurnosti. Odaberite VPN s pravilima o privatnosti koji pokazuje da neće bilježiti vaše mrežne aktivnosti.

Treba odabrati i onaj koji ima veliku mrežu poslužitelja, posebno u Europi. Što je više poslužitelja dostupno na što više mjesta, veće su i šanse da se zaobiđu ograničenja. Ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na određenu zemlju, provjerite ima li dobavljač tamo poslužitelje.

Ako želite gledati svoje omiljene emisije na Netflixu, trebat će vam onaj koji može proći kroz njegov sustav otkrivanja VPN-a, a samo ih je nekoliko. Naš najbolji VPN za Netflix komad ima posvećene preporuke.

Brzina je još jedan važan faktor, pogotovo ako planirate da struji ili bujice. Nitko ne voli sporo učitavanje, pa odaberite brzo. Također bi trebao imati neograničenu širinu pojasa, tako da ne dosežete ograničenje.

Ostali čimbenici koje biste mogli uzeti u obzir su uređaji koje podržava, koliko je jednostavno koristiti njihove klijente, koliko uređaja se može istovremeno povezati, koliko je dobra usluga kupcima i koliko košta..

1. Najbolji VPN za Europu: ExpressVPN

ExpressVPN je najbolji VPN u Europi jer otkucava sve kutije i najbolji je VPN u cjelini. Ima izvrsnu sigurnost, s AES-ovom 256-bitnom enkripcijom, što je bitno ako posjetite stroge zemlje, poput Rusije. Postoje i jaka pravila zapisivanja bez zapisnika, tako da vaše mrežne aktivnosti neće biti zabilježene. Njegov ugrađeni prekidač za isključivanje omogućen je prema zadanim postavkama, pa se ni o njemu ne morate brinuti.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Njegov je širok poslužitelj ogroman, s više od 3.000 poslužitelja u 94 zemlje. To uključuje preko 45 europskih zemalja, što je više nego što nudi bilo koji drugi pružatelj usluga. Više informacija potražite u našem ExpressVPN pregledu.

Nećete imati problema sa brzinom jer je to najbrži VPN na tržištu. Uključuje i neograničenu propusnost. Kombinirajte one s činjenicom da se može ući u većinu međunarodnih verzija Netflixa, kao i u druge streaming servise, pa nije ni čudo što je ušao u naš najbolji VPN za strujanje i najbolji VPN za Netflix članke. Omogućuje i bujice.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN ima klijente za Windows, macOS, Linux, Android i iOS, kao i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Safari. Sučelje je jednostavno za korištenje i dobar izbor za početnike. Istovremeno se može spojiti do pet uređaja, što bi trebalo biti dovoljno.

Korisnička podrška je dobra. Postoji velika baza znanja za male probleme, kao i podrška 24 sata dnevno i podrška putem e-pošte. Možda imate bolje korištenje e-pošte ako imate više tehničkih problema.

ExpressVPN je jedan od skupljih VPN-a. Utoliko rečeno, nudi izvrsnu uslugu, pa vrijedi dobro uložiti novac. Uz to, ako odaberete dulju pretplatu, dugoročno ćete uštedjeti novac. Međutim, ako se brinete zbog prijave, postoji 30-dnevna garancija povrata novca.

2. NordVPN

NordVPN je još jedan dobar izbor za Europu. Odličan je pružatelj usluga koji je na više načina sličan ExpressVPN-u, kao što možete vidjeti u našem glavi. Sigurnost mu je među najboljima, dodavanjem dvostruke enkripcije koja jača sigurnost VPN tunela. Prekidač za uklanjanje uključuje uslugu i na snazi ​​je stroga politika zabrane zapisa.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

NordVPN ima više od 5000 poslužitelja širom svijeta, s 2.369 raspoređenih u 36 europskih zemalja. Brzina mu je dobra, ali mogu postati spori ako se povežete na udaljenom poslužitelju. Prebacivanje poslužitelja je, međutim, brzo i dolazi s neograničenom propusnošću.

Bez problema ćete moći ući u usluge streaminga, kao što je Netflix. Ako želite bujicu, bit ćete zadovoljni kad čujete da je i naš najbolji VPN za bujice. Pročitajte našu NordVPN recenziju za bolji pregled usluge.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Klijenti su jednostavni za uporabu i možete istovremeno povezati do šest uređaja.

Ako naiđete na probleme, pomoću ispravne baze znanja možete popraviti manje probleme. S članom osoblja možete u bilo kojem trenutku kontaktirati putem chata uživo i e-pošte. Razgovor uživo će dobiti najbrži odgovor, ali osoblje je od pomoći u bilo kojem slučaju.

Mjesečna cijena NordVPN-a je pristupačna, a usluga je izvrsna vrijednost za novac. Ipak, možete uštedjeti novac prijavom za dulji plan. Postoji 30-dnevni prozor povrata novca, što vam daje dovoljno vremena za testiranje.

3. CyberGhost

CyberGhost možete koristiti i za Europu. Pruža dobru sigurnost i strogu politiku zapisivanja. Postoji prekidač za zaustavljanje koji je stalno omogućen, tako da se nećete morati brinuti. Više o tome pročitajte u našoj recenziji CyberGhost.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Mreža poslužitelja CyberGhost je velika, s više od 4.000 poslužitelja širom svijeta, uključujući u preko 30 zemalja u Europi. Njegove brzine su velike, ali poput NordVPN-a mogu usporiti na velikim udaljenostima. Ne postoje ograničenja propusnosti. CyberGhost dopušta bujicu i može ući u većinu streaming usluga.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

Klijenti su dostupni za Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je ažurirano ne tako davno. Jednostavan je za upotrebu, ali može trebati vremena da se naviknemo.

CyberGhost je dobar izbor ako imate puno uređaja koje želite istovremeno povezati jer omogućuje do sedam. Time smo zaradili drugo mjesto na našem najboljem VPN popisu za više uređaja. Rečeno je, sedam je i ograničenje instalacija.

Pomoć je dostupna ako vam je potrebna, s tim da je prvo zaustavljanje opsežna baza znanja koja pokriva većinu problema. Razgovor uživo dostupan je 24 sata dnevno, ali ga je najbolje koristiti za jednostavne upite. Ako imate više tehničkih problema, bolje je koristiti e-poštu.

CyberGhost je jeftin ako se odlučite za dugoročni plan. Mjesečna cijena nije dobra. Možete iskoristiti njegovu sedmodnevnu probu dostupnu za Android i iOS da biste vidjeli da li vam se sviđa. Postoji i garancija povrata novca koja se odnosi na sve platforme. To je 14-dnevni prozor za mjesečni plan, ali za duže planove imate 45 dana.

4. TorGuard

TorGuard je dobar pružatelj usluga, pogotovo ako imate iskustva s VPN-ovima. Ima jaku sigurnost s prilagodljivim postavkama i mnoštvom protokola. Postoji ugrađena sklopka za ublažavanje koja se automatski uključuje kad se povežete s poslužiteljem. Osim toga, postoji čvrsta politika nepostojanja dnevnika.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima preko 3000 servera, od kojih su neki u 30 europskih zemalja. Brzine su mu velike, ali mogu se razlikovati ovisno o lokaciji i razini sigurnosti koju postavite. Prebacivanje poslužitelja je dosadno jer se za to morate isključiti s VPN-a. U skladu s tim, dobit ćete neograničenu propusnost. TorGuard omogućuje i bujice.

Streaming je ipak pogodio i promašio. Tijekom našeg testiranja TorGuard nije mogao pristupiti američkim ili britanskim verzijama Netflixa ili BBC iPlayera. Usprkos tome, on nudi namjenske IP adrese za strujanje po zemljama u koje ćete ući i nije imao problema s drugim servisima za strujanje. Njegova IP adresa zaslužila je prvo mjesto u našem najboljem VPN-u za putnike.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

TorGuard se može koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Klijenti su jednostavni za korištenje, ali postavljanje na mobilnim uređajima može predstavljati bol. Možete spojiti do pet uređaja prema zadanim postavkama, ali ako vam treba više možete kupiti do 20 za 1 USD svaki. Više o tome pročitajte u našoj TorGuard recenziji.

Ako vam je potrebna pomoć mogućnosti su različite. Postoje priručni vodiči za samopomoć i forum na mreži, ali ako želite razgovarati s osobljem, manje je dostupan od rivala. Postoji opcija za live chat, ali TorGuard ga je naručio. To znači da nije dobar izbor za tehničke upite. Ipak je opcija e-pošte.

Cijena nije loša, a novac možete uštedjeti pretplatom na duže razdoblje. TorGuard oglašava besplatno sedmodnevno probno razdoblje, ali uistinu je to sedmodnevno jamstvo povrata novca jer za njegovo korištenje još uvijek morate platiti unaprijed.

5. AirVPN

Naš posljednji izbor za Europu je AirVPN. Dobar je pružatelj usluge koji nudi izvrsnu, prilagodljivu sigurnost, ali nedostaje je u drugim područjima, zbog čega je posljednji. Naš AirVPN pregled detaljnije je opisan.

airvpn prijava

popis poslužitelja airvpn

airvpn brzine

opće postavke airvpn

zračno područje klijenta

prijašnji

Sljedeći

Ne nudi prekidač za ubijanje. Umjesto toga, ima mrežno zaključavanje, koje blokira svu komunikaciju osim ako ne prođe kroz VPN. To nije loše, ali znači da je uvijek uključen, čak i kad nemate veze s poslužitelja AirVPN-a. AirVPN nudi, međutim, izvrsnu politiku privatnosti koja kaže da ne vodi zapisnike.

Širenje njegova poslužitelja nedostaje u usporedbi s ostalim našim izborima. Ipak, on nudi 136 poslužitelja u 15 europskih zemalja. Brzine su nedosljedne, ali uglavnom nisu loše. Što se tiče strujanja, Netflix je blokiran, ali može ući u druge streaming servise, poput Hulu. Osim toga, omogućuje bujicu.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju AirVPN

AirVPN može se koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS. Sučelje je dobro, ako ima datum po izgledu. U skladu s tim, novorođenčadi je možda teško koristiti. Možete istovremeno povezati do pet uređaja.

Ako imate problem, za pomoć možete koristiti internetska često postavljana pitanja ili forum. Međutim, ne postoji live chat, pa ako želite razgovarati sa članom osoblja, morat ćete ispuniti mrežni obrazac za podršku putem e-pošte..

Cijena je prikazana u eurima, ali nije loša cijena. No, ne nudi se povrat novca. Besplatna probna verzija je dostupna, ali morate je zatražiti. Možete i odabrati trodnevnu opciju za 1 euro kako biste je isprobali.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da odaberete pogodan VPN za Europu. Obavezno odaberite onaj sa dobrom sigurnošću i privatnošću, kao i s dobrim europskim širenjem poslužitelja. Ako želite strujati, trebat će vam onaj koji može uključiti usluge koje želite. Najbolje je odabrati i onaj koji ima neograničenu širinu pojasa.

ExpressVPN je najbolji VPN za Europu jer nudi izvrsnu sigurnost i privatnost, kao i mnogo poslužitelja na kontinentu. Također je brz, nema ograničenja propusnosti i izvrsno je za strujanje. Uz to, uz 30-dnevno jamstvo povrata novca, nema što izgubiti. Znamo da je nemoguće razonoditi u svakoj europskoj zemlji, ali ExpressVPN najbolje radi.

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a za Europu ili smo nešto propustili, obratite nam se u odjeljku s komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map