Najbolji VPN za Egipat 2020: Faraonske osjećaje

Kad prvi put pomislite na Egipat, najvjerojatnije vam padaju na pamet njegovi poznati spomenici, poput Sfinge i drevnih piramida. Iako su sjajan razlog za posjetu, postoji mnogo više zemlje, a iako piramide imaju svoje drevne sigurnosne sustave, najbolje je ostaviti svoju internetsku sigurnost jednom od naših najboljih VPN-ova za Egipat..

Virtualna privatna mreža zaštitit će vas od internetskih napada, poput nadzora i cyber kriminala, ali postoje i drugi razlozi zbog kojih ih je dobro koristiti. Internetska cenzura je dosta izražena u nekim zemljama, što možete pročitati u našem internetskom dijelu o cenzuri. Jednostavno, vlade ne vole da građani gledaju određeni sadržaj pa se on blokira. 

VPN može vam pomoći zaobići bilo kakva ograničenja omogućavajući vam promjenu lokacije u neograničenu zemlju. Web stranice i internetske usluge kojima pristupate smatrat će da se fizički nalazite u toj zemlji. Oni su također sjajni za pronalaženje geoblokova koji ograničavaju sadržaj u određenoj zemlji.

Ako vam se ne sviđa ono što vidite na Netflix-u Egipat i želite pristupiti američkoj biblioteci, za to će vam trebati američka IP adresa. Ako vam je to glavni prioritet, obavezno odaberite VPN koji može prijeći Netflixove VPN detektore, poput ExpressVPN-a, koji je naš najbolji VPN za Netflix.

Najbolji VPN za Egipat 2020

Što VPN čini najboljim za Egipat

Mnogi od pružatelja usluga u našim VPN recenzijama su dostojan izbor, ali svakako se pobrinite da označi sve okvire za Egipat. 

Najvažniji faktor je sigurnost. Uz dobru sigurnost, zaštitit ćete se od znatiželjnih očiju i cyber napada. Kao dio sigurnosnog paketa trebali biste osigurati da ima prekidač za uklanjanje, koji će u potpunosti prekinuti vašu vezu ako VPN ne uspije, čuvajući vaše osjetljive vjerodajnice privatnim. 

Vaša je privatnost jednako važna, ali iako mislite da je pokrivena sigurnošću, nije. Pazite da pružatelj usluga kojega odaberete ima strogo pravilo zabrane zapisa, koje će osigurati da vaše mrežne aktivnosti ostanu tajne.

Njegova je mreža poslužitelja također važna kako bi se zaobišli bilo kakva ograničenja na koja naiđete. Što je više poslužitelja, lakše ćete proći preko egipatske cenzure ili bilo kakvih regionalnih ograničenja na koja naiđete. Brza usluga je također korisna, tako da ne čekate stalno da se stvari učitaju. 

Neograničena propusnost još je jedan faktor koji treba uključiti. S tim da ne morate brinuti da li postignete ograničenje, kada bi VPN prestao raditi. Posebno biste trebali biti sigurni da je uključeno ako planirate torrent ili streaming. Ne zaboravite, ako želite gledati Netflix, odaberite VPN koji mu može pristupiti.

Ostali čimbenici koje biste mogli uzeti u obzir su koji su uređaji kompatibilni i koliko ih možete istovremeno povezati kao i koliko je lagan za upotrebu. Također je dobro imati pristojnu korisničku podršku, ako vam je potrebna, a cijena može utjecati i na vašu konačnu odluku.

Najbolji VPN za Egipat: ExpressVPN

Naš najbolji VPN za Egipat je ExpressVPN. Često se navodi na naših pet najboljih lista zbog izvrsne svestrane usluge.

S ExpressVPN-om se nećete morati brinuti o sigurnosti. Zaštitit ćete se 256-bitnom enkripcijom AES-a i moći ćete je povećati i ako želite. Uređaj za isključivanje ugrađen je za dodatni duševni mir i omogućen je prema zadanim postavkama u slučaju da zaboravite. Na snazi ​​je i stroga politika zapisivanja bez zapisnika. Pročitajte našu ExpressVPN recenziju za više informacija o usluzi.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Njegova poslužiteljska mreža je velika, s više od 3000 poslužitelja koji pokrivaju 94 zemlje, što vam daje mnogo izbora za zaobići blokove. I u Egiptu se nalaze poslužitelji, tako da možete pristupiti sadržaju koji je ograničen na zemlju.

To je najbrži VPN koji smo testirali, a dolazi s neograničenom propusnošću. To je ujedno i naš najbolji VPN za strujanje jer može ući u svaku streaming platformu i biti će vam pokriveni ako planirate torrent.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN kompatibilan je sa sustavom Windows, macOS, Android i iOS. Ako nemate mnogo iskustva s upotrebom VPN-a, onda je ExpressVPN dobar izbor. Vrlo je jednostavan za korištenje i odličan je za početnike. Možete istovremeno povezati i do pet veza.

Na mreži postoji korisna baza znanja u slučaju da naiđete na bilo koji problem. Live chat i podrška putem e-pošte dostupni su i 24/7. Osoblje je korisno u bilo kojem slučaju, ali više tehničkih problema najbolje je usmjeriti na tim za e-poštu.

Ipak ga ne možemo šećerom prekriti; ExpressVPN je skup. Međutim, vrijedi svake sitnice zbog usluge koju dobivate. Osim toga, za zaslađivanje posla postoji 30-dnevna garancija povrata novca, tako da možete biti sigurni da će vam se svidjeti prvi.

NordVPN

NordVPN je još jedan sjajan izbor za Egipat. Njegova je sigurnost jedna od najboljih na tržištu i uključuje uporabu njegovih dvostrukih poslužitelja ako ih odaberete, što dodatnoj sigurnosti daje veću sigurnost. Uključen je i prekidač za zaustavljanje i na snazi ​​je čvrsta politika zabrane zapisa.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Imat ćete pristup njegovoj masovnoj mrežnoj mreži više od 5500 poslužitelja u 60 zemalja. To uključuje i tri u Egiptu, tako da možete pristupiti sadržaju koji nije isključivo Egipta. Ima veliku brzinu

, ali može usporiti na velikim udaljenostima. Neograničena je širina pojasa i odličan je izbor za bujice. S lakoćom može pristupiti i streaming platformama, uključujući Netflix. Pročitajte našu NordVPN recenziju za više detalja.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN možete koristiti u sustavu Windows, macOS, Android i iOS s klijentima koji se lako koriste. Također omogućuje do šest istodobnih veza.

Ako vam je potrebna pomoć, na raspolaganju vam je zgodna baza znanja. Osim toga, live chat i e-pošta dostupni su 24/7. Primat ćete dobru pomoć s obje rute, ali chat je uživo najbrža opcija.

NordVPN je dobra vrijednost za vaš novac. Međutim, njezin mjesečni plan nije najbolja opcija. Odabirom dužeg plana dugoročno ćete uštedjeti novac. Postoji rok za povrat od 30 dana, koji vam daje dovoljno vremena da biste se uvjerili da vam se sviđa.

CyberGhost

CyberGhost možete koristiti i za Egipat. Ima jaku sigurnost i uključuje automatski prekidač, što je sjajno ako ćete vjerojatno zaboraviti uključiti ga. To kaže, ne možete ni isključiti, što može biti neugodno. Uz to, CyberGhost odaje počast vašoj privatnosti ne vodeći nikakve zapisnike.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ima ogroman broj poslužitelja koji, čini se, stalno raste. U vrijeme pisanja teksta postojalo je 6.100 poslužitelja u 90 zemalja, od kojih je 24 bilo u Egiptu, tako da možete pristupati sadržaju koji je tamo ograničen.. 

CyberGhost je sličan NordVPN-u u odjelu za brzinu. To je brzo, ali usporava na velikim udaljenostima. Međutim, dobit ćete neograničenu propusnost i može se lako upasti u većinu usluga strujanja. 

Uz to, CyberGhost ima karticu za poslužitelje koji su pogodni za bujice, u slučaju da to želite raditi. Naš pregled CyberGhost detaljnije je opisan.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

CyberGhost se može instalirati na Windows, macOS, Android i iOS, a ažurirano sučelje je prilično jednostavno za korištenje. Možete istovremeno povezati do sedam uređaja, ali to je i ograničenje instalacije. Ipak, broj veza zaslužio je mjesto na našem najboljem VPN-u za više uređaja.

Na raspolaganju je sjajna baza znanja, u slučaju da vam treba. Osim toga, možete pristupati chatu 24/7 i tamo imate i podršku e-pošte, što je najbolje za više tehničkih problema.

CyberGhost je jeftin ako odaberete dugoročni plan. Međutim, mjesečna stopa je loša. Za korisnike Android i iOS dostupan je sedmodnevni probni rok. Osim toga, na svim platformama postoji Cyberghost, koji je 14 dana na mjesečnom planu i 45 dana na duljim planovima.

VyprVPN

Slijedi VyprVPN i, iako ne nudi istu razinu usluge kao kod prvih odabira, to je još uvijek pristojan izbor. Za jednu ima izvrsnu sigurnost koja se može prilagoditi. Također dolazi s vlastitim Chameleon protokolom, koji dodatnoj zaštiti daje još više veze. Uključena je prekidač za uklanjanje i tu je pravilo o nepotvrđivanju zapisa.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Možda biste željeli znati i da operativna tvrtka Golden Frog također nudi dodatne alate za privatnost. Na primjer, njegova aplikacija za razmjenu poruka Cyphr koja šifrira poruke za Android i iOS je besplatna. Jednostavan je za korištenje i može biti dobar izbor, s obzirom na ponavljajuća ograničenja u Egiptu. Međutim, ako želite koristiti Cyphr, primatelj će ga također morati instalirati.

Broj računara VyprVPN-a razočaravajuć je u usporedbi s drugima. Postoji nešto više od 700 poslužitelja u 64 zemlje. Ipak, u Kairu ih ima, tako da možete pristupiti egipatskim sadržajima. 

Brzina mu je mala, ali za većinu aktivnosti trebala bi biti u redu. Ne postoje ograničenja propusnosti i može se ući u većinu strujnih platformi. Sakrit će vas ako i bujica. Pročitajte više u našoj VyprVPN recenziji.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Klijenti su dostupni za Windows, macOS, Android i iOS, a mobilne su aplikacije neke od najboljih koje smo testirali. To je jedan od razloga zašto je na našem najboljem VPN popisu za Android. Možete imati do pet spojenih uređaja istovremeno, ovisno o odabranom planu.

Baza znanja, chat uživo i podrška putem e-pošte dostupni su 24/7. Tamo nije najbolji stolić za podršku, ali vremenom se poboljšava.

VyprVPN cijene temelje se na dva paketa, svaki s dvije različite duljine pretplate. Postoji “standardni” paket koji omogućava tri istodobne veze, a tu je i “premium” paket koji omogućava još dvije veze i upotrebu Chameleon protokola.

Možete odabrati mjesečnu ili godišnju pretplatu, ali na kraju se godišnji plan uspije. Na raspolaganju vam je i 30-dnevno jamstvo povrata novca u slučaju da brinete o skoku ravno u njega.

VPNArea

Naš posljednji izbor je VPNArea. Poput VyprVPN-a, nije blizu vrha na našoj listi najboljih VPN pružatelja usluga, ali to je još uvijek dobra opcija za Egipat. Nudi izvrsnu sigurnost i, poput NordVPN-a, ima poslužitelje s dvostrukim skokovima. Tu je i prekidač za zaustavljanje i pravila bez evidentiranja.


© Cloudwards.net

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Poslužitelje ima u 65 zemalja, uključujući Egipat. Jedna od slabijih strana VPNArea je njezina manja brzina. Međutim, on može upasti u neke streaming servise, uključujući Netflix, i namijenio je P2P poslužitelje za bujice. Ne postoje ni ograničenja propusnosti. Pročitajte našu recenziju VPNArea za više.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju VPNArea

VPNArea je dostupna na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, a sučelje je jednostavno za korištenje, iako bi moglo učiniti s nekim manjim poboljšanjima. Istovremeno se može spojiti do šest uređaja. 

Prikladna baza znanja dostupna je za male probleme. Uz to, dostupan je chat uživo 24 sata dnevno, 7 dana kao i podrška putem e-pošte. 

VPNArea je jeftina usluga, ali duži planovi i dalje djeluju bolje. Možete i koristiti 30-dnevno jamstvo povrata novca da biste vidjeli da li vam se sviđa.

Online cenzura u Egiptu

Iako nije ni blizu toliko kontroliranom kao što je veliki kineski vatrozid, egipatska cenzura je oštra. Mnoge se web stranice blokiraju, uključujući one povezane s vijestima, organizacijama za ljudska prava, političkim razgovorima i bilo čim što se promiče kao promicanjem terorizma i ekstremizma. Državna tijela često tvrde da medijske web stranice šire i lažne vijesti i laži. 

Šira reakcija može se primijetiti tijekom predsjedničkih izbora. Na primjer, uoči izbornog razdoblja 2018. godine blokirano je stotine web stranica, uključujući većinu lokalnih, neovisnih vijesti. Mnogi utjecajni blogovi i političke stranice također su blokirani. 

Jedan od glavnih razloga svih blokova je taj što je Egipat u travnju 2017. uveo izvanredno stanje nakon što je u dva bombaška napada u crkvi poginulo 47 osoba. Prvi put je proglašen za tri mjeseca, ali od tada je obnovljen devet puta, a posljednji je bio 25. srpnja 2019. godine. 

Tijekom takvog razdoblja, vlada pokušava održati sigurnost u cijeloj zemlji. Prema zakonu o izvanrednim situacijama, vlasti imaju moć nadzirati i isključivati ​​internetske medije bez sudskog nadzora. Internetske komunikacije mogu se nadgledati i cenzurirati. 

Nakon što je prvi put proglašeno vanredno stanje, 21 web stranice blokirane su zbog navodne potpore terorizmu. Neki su bili povezani s ekstremističkim skupinama Hamas i Muslimansko bratstvo. 

Uz to, u kolovozu 2018. objavljen je zakon o borbama protiv kibernetske i informacijske tehnologije, koji omogućuje vladi da blokira web stranice koje objavljuju sadržaj koji se smatra prijetnjom nacionalnoj sigurnosti. 

Mnogi programi društvenih medija i poruka također su poremećeni. Sigurna komunikacijska aplikacija Signal blokirana je u 2016. godini, a usluge glasovnog protokola (VoIP) prethodno su poremećene, uključujući WhatsApp, Viber i Skype. Naš najbolji vodič za VPN za Skype mogao bi vam pomoći ako naiđete na blok.

Bujica u Egiptu

Samo bujica možda i nije protuzakonita, ali mnoge bujice sadrže sadržaj zaštićen autorskim pravima, a preuzimanjem vas možete spustiti u vruću vodu. Zakon o suzbijanju kibernetskog kriminala kažnjava piratstvo podataka, a svako ko pristupi sadržaju zaštićenom autorskim pravima mogao bi biti kažnjen novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 egipatskih funti (600 do 3000 dolara), kao i najmanje tri mjeseca zatvora. 

U tom slučaju, navodi se da je zakon u vezi s ječmom u Egiptu. Ipak biste trebali biti oprezni u slučaju da vlasti uskoče u legalni vagon. Naš najbolji VPN za torrenting krug ima dobrih izbora zbog kojih ćete ostati skriveni. 

VPN blokovi u Egiptu

Mnogi proxy alati i VPN-ovi su blokirani, kao što su AirVPN (pročitajte našu recenziju AirVPN) i AstrillVPN (pročitajte naš Astrill Review). I određeni protokoli su zabranjeni, primjerice OpenVPN. Ipak, nije tako loše kao ruska zabrana VPN-a.

Te su zabrane uslijedile nakon što je usvojen zakon o suzbijanju kibernetskog i informatičkog tehnologije, koji je omogućio vladi da blokira web stranice koje se smatraju prijetnjom nacionalnoj sigurnosti. 

Egipatska vlada ne želi da njeni građani imaju pristup blokiranom sadržaju i izreći će kaznu od jedne godine zatvora ili novčanu kaznu do 100 000 egipatskih funti (6.126 dolara).

Internetski nadzor u Egiptu

Zabrinutost zbog nadzora u Egiptu je velika. Ustav kaže da se privatna komunikacija može pratiti samo pod sudskim nadzorom, ali u praksi operacije nadzora nedostaju transparentnost, što znači da bi se moglo dogoditi mnoštvo kršenja. 

Trenutno vanredno stanje omogućuje vlastima da pretražuju ljude, mjesta i dopisuju bez sudskog nadzora ili bilo kakvih drugih ograničenja. 

Osim toga, egipatske vlasti pribavile su opremu za nadzor raznih tvrtki, uključujući tim za hakiranje. 2016. godine talijanska nadzorna tvrtka Area SpA trebala je prodati opremu egipatskom Odjelu za tehnička istraživanja.

Oprema Area SpA mogla je prikupljati, pohranjivati ​​i analizirati podatke o ljudima, čak i nevinim građanima. Međutim, organizacije za zaštitu ljudskih prava vršile su pritisak na egipatske vlasti, a sporazum je otkazan.

Vlada je također htjela pristup internom softveru aplikacija za dijeljenje vožnje, poput Ubera i Careema. Da im se to odobri, dostupni podaci uključivali bi podatke o kupcima, podatke o vozaču i prevozena putovanja. 

Direktor tvrtke Careem otkrio je da im je ponudio prednost nad svojim suparnikom ako surađuju, ali obje su kompanije odbile prijedlog. 

Sloboda govora u Egiptu

Egipatski ustav jamči slobodu govora, ali postoje ograničenja. Mnogim ljudima su izrečene novčane kazne i zatvorske kazne za izražavanje neslaganja i kritičnih mjesta. 

Čak je i bivši egipatski predsjednik Mohamed Morsi osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu i novčanu kaznu od 2 milijuna egipatskih funti (122.500 dolara) 2017. godine za vrijeđanje pravosuđa, iako je, doduše, to bilo nakon što je svrgnut u vojnom udaru 2013. godine.

Samo su te novčane kazne i kazne dovele do više samocenzure, ali zakon o reguliranju medija iz 2018. godine također je utjecao na slobodu izražavanja. Zakonom se korisnici društvenih medija s više od 5000 sljedbenika stavljaju pod nadzor i reguliranje vlasti. Također može izreći zatvorske kazne novinarima koji “podstiču nasilje”, između ostalih ograničenja.

Egipatskim medijskim okruženjem dominiraju provladini odjeli, s tim da su mnoga kritična mjesta zatvorena. Mnogi su novinari uhićeni zbog svog rada, a neki i u zatvoru. 

Cyber ​​kriminala u Egiptu

Navodi se da bi Egipat mogao biti jedna od najugroženijih zemalja u Africi kada je riječ o cyber napadima. Tvrtka za cyber-sigurnost Trend Micro zabilježila je više od 242.000 napada zlonamjernog softvera u Egiptu u 2017. Osim toga, mnogi aktivisti i vladini kritičari bombardirani su cyber napadima. 

Iako ste nevin građanin ili turist, dobra je ideja zaštititi svoje osobne podatke od takvih prijetnji, posebno ako koristite javni WiFi. Sigurni VPN pomoći će vam da vas zaštiti, ali dobro je instalirati i dostojan antivirus, poput Bitdefendera (pročitajte naš Bitdefender pregled).

Završne misli

Uz rizik nadgledanja i potrebu da se riješite cenzure, trebali biste shvatiti zašto je u Egiptu dobra ideja koristiti VPN. Uz to, zaštitit ćete se i od cyber-kriminala na koje naiđete. 

Trebate osigurati odabir VPN-a koji ima veliku sigurnost i privatnost, kao i dobru mrežu poslužitelja. Ne zaboravite da ako želite pristupiti sadržaju koji je ograničen na Egipat, trebat će vam i egipatski poslužitelji. 

ExpressVPN jasan je pobjednik Egipta zbog njegove izvrsne sigurnosti i privatnosti, kao i zbog dobrog raspona poslužitelja, koji uključuje neke u Egiptu. To je sjajna usluga, a upotrebom iste, imati ćete koristi i od brojnih drugih značajki. Zašto ne bismo iskoristili 30-dnevno jamstvo povrata novca kako bismo saznali zašto nam se toliko sviđa?

Ako imate iskustva s korištenjem VPN-a u Egiptu, javite nam to u odjeljku za komentare. Pogledajte i ostale VPN članke. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me